5 Jan 2016

Berhenti Merokok Dengan Vivix : Adakah Sekadar Omongan Kosong?


Apabila seseorang itu merokok, bahan kimia yang terkandung dalam asap rokok akan menghasilkan radikal bebas dalam tubuh perokok tersebut. Semakin banyak asap rokok yang dihisap, semakin bertoksik lah badan dan semakin banyak radikal bebas dihasilkan.

Radikal bebas adalah mokelul-molekul yang tidak stabil dalam badan kita dan molekul tersebut akan membentuk ‘chain reaction’ untuk mereka stabil. Chain reaction inilah yang memusnahkan komponen dalam sel seperti DNA dan membran sel..bila sel kita musnah inilah yang membawa kepada kerosakan organ dan membuka badan kita kepada penyakit-penyakit kronik.

Rokok ada bahan kimia yang menghasilkan radikal bebas dalam tubuh, radikal bebas akan membentuk ‘chain reaction’ yang memusnahkan sel seterusnya organ dan membawa pelbagai penyakit.

Jadi, perkara utama yang kita perlu halang adalah pembentukan radikal bebas tadi dengan pengambilan ANTIOKSIDAN yang mencukupi. Antioksidan ialah molekul yang berinteraksi dengan radikal bebas dan memusnahkan ‘chain reaction’ tadi tanpa merosakkan sel.

Vitamin C, Vitamin E, Vitamin A adalah contoh antioksidan yang biasa kita dengar. Satu lagi antioksidan yang sangat hebat ialah resveratrol.
One study demonstrated that resveratrol was 95% efficient at preventing lipid peroxidation, compared to 65% for vitamin E and 37% for vitamin C
Resveratrol mempunyai kuasa yang berganda-ganda dari vitamin C dan vitamin E.Bagaimana Vivix Shaklee membantu perokok berhenti merokok?

Vivix bertindak dengan cara memulihkan semula struktur DNA dan seterusnya membantu menghasilkan sel-sel yang lebih sihat. Sel-sel yang telah rosak akan dibaiki daripada peringkat yang paling asas iaitu DNA.

Apabila anda minum Vivix, ia akan menyebabkan anda rasa tak suka / kurang rasa lagi pada rokok kerana Vivix akan buatkan rokok anda terasa pahit. Ini bermakna sel-sel badan anda sedang menolak rokok tersebut.

Vivix sebenarnya membantu proses berhenti merokok dengan cara membuang nikotin yang ada pada DNA. DNA yang tercemar dengan nikotin akan dipulihkan dan dimurnikan apabila nikotin yang melekat padanya ditanggalkan. Hasilnya, DNA akan kembali kepada keadaan asal dan menyebabkan perokok akan merasa pahit apabila merokok. Yang mana akhirnya perokok akan berhenti sendiri merokok ekoran dari rasa yang mereka alami tersebut.

VIVIX mengandungi kandungan resveratrol yang tinggi dan bertindak sebagai antioksidan yang sangat berkuasa. Antioksidan ini seolah-olah ‘pengutip sampah’ dalam tubuh manusia. Bila kita merokok, banyak toksin yang terkumpul dalam badan kita. Jadi antioksidan ini lah yang membersihkan tubuh kita dari toksin tersebut sehingga satu tahap, apabila toksin-toksin tersebut sudah hilang atau berada pada tahap minima, antioksidan tersebut akan terus ‘mengutip’ toksik2 baru daripada memasuki tubuh. Jadi, jika anda mengamalkan pemakanan dengan antioksidan yang tinggi dan pada masa yang sama anda merokok, rokok tersebut tidak akan rasa sama lagi. Anda tidak lagi merasa nikmat merokok atau ketagih untuk terus merokok. Lama kelamaan anda akan berhenti. VIVIX juga membantu memulihkan sel-sel anda yang rosak akibat radikal bebas tadi dan menajdikan anda lebih sihat dan berseri


Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.

 Vivix


Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan