18.5.13

Bagaimana Vitamin E meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita.


Vitamin E adalah antioksidan yang kuat yang telah menunjukkan manfaat yang besar dalam meningkatkan kesuburan lelaki dan juga kesuburan ramai wanita.


Vitamin E adalah vitamin yang sangat baik untuk kesihatan. Ramai orang mengambil makanan tambahan/supplemen Vitamin E dan makan makanan yang kaya dengan Vitamin E untuk mendapat manfaatnya. Antara faedah daripada Vitamin E adalah baik kesihatan jantung, kesihatan pernafasan, kesihatan peredaran darah, kesihatan otak dan melegakan gejala PMS. Vitamin E didapati secara semulajadi dalam makanan seperti badam dan kekacang lain, biji bunga matahari, bayam dan aprikot. Tetapi, persoalan yang sering timbul pada setiap orang adalah bagaimana Vitamin E boleh membantu dengan kesuburan?

Vitamin E untuk lelaki

Vitamin E biasanya disyorkan untuk lelaki bagi membantu masalah yang melibatkan kesuburan. Tahap Vitamin E yang rendah biasanya ditemui pada lelaki yang mempunyai masalah kesuburan. Jadi, dengan menggunakan supplemen Vitamin E, lelaki boleh meningkatkan kesuburan mereka. Vitamin E boleh membantu meningkatkan pergerakan sperma dan kualiti sperma. Apabila sperma bergerak lebih bebas dan mudah serta kualiti tinggi, menjadikannya lebih mudah bagi seorang wanita untuk hamil. Vitamin E juga telah terbukti untuk mengurangkan kecacatan sperma dalam lelaki, yang boleh membawa kepada kurang risiko kecacatan kelahiran atau keguguran. Lelaki yang mengambil supplemen Vitamin E untuk walaupun hanya untuk beberapa bulan boleh melihat peningkatan sehingga sebanyak 10% dalam masalah kesuburan mereka.

Vitamin E untuk wanita

Ia adalah benar bahawa kebanyakan penyelidikan mengenai kesuburan melibatkan Vitamin E telah dilakukan ke atas lelaki tetapi itu bukan untuk mengatakan bahawa tidak ada faedah untuk wanita juga! Vitamin E boleh meningkatkan mukus serviks di kalangan wanita, yang penting untuk membantu sperma untuk terus hidup selama beberapa hari pada satu masa. Vitamin E juga boleh membantu untuk mencegah kecacatan telur dan meningkatkan kesihatan telur keseluruhan di kalangan wanita yang boleh mengurangkan peluang kecacatan kelahiran dan keguguran. Beberapa kajian juga menunjukkan bahawa Vitamin E juga boleh memanjangkan fasa kitaran kesuburan wanita.

Untuk maklumat lanjut,
Call / SMS : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Add Fb saya : http://www.facebook.com/nazrah untuk chatting secara langsung dengan saya
Klik Like di FanPage saya : http://www.facebook.com/cantiksss untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA

Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja.
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan