16.10.18

9 Tips Hilangkan Kedutan Bawah Mata | No.4 Cara Paling Mudah

Tips Hilangkan Kedutan Bawah Mata
Tips Hilangkan Kedutan Bawah Mata
Bagi wanita yang meningkat usia, kedut bawah mata adalah salah satu tanda penuaan yang sering diatasi. Berikut antara cara untuk menghilangkan kedut bawah mata.

1 : Jauhi Sinaran Matahari
Sinaran matahari adalah penyebab nombor satu yang menyumbang kepada kedutan.

2 : Pakai Sunscreen!
Digalakkan memakai sunscreen yang sesuai bagi mengurangkan kesan sinaran matahari kepada kulit.
Baca 3 in 1 (Moisturizer + Sunscreen + Sunblock) Youth Skincare

3 : Amalkan “Grape Seed Oil”
Minyak grape seed mempunyai kualiti untuk melembabkan kulit, terutamanya untuk kulit di sekeliling mata. Minyak grape seed sangat kaya dengan antioksidan (proanthocyanidins), yang membantu untuk melambatkan proses penuaan, salah satunya yang disebabkan oleh kedutan di sekeliling mata.
Baca Juga 3 Bonus Vita-E + Grape Seed

4 : Tidur yang Mencukupi
Hormon kortisol yang memusnahkan sel kulit akan lebih banyak dihasilkan oleh badan sekiranya badan tidak dapat tidur yang mencukupi. Sel kulit yang musnah akan lebih mudah berkedut, jadi tidurlah secukupnya.

5 : Makan Lebih Soya
Amalan pemakanan soya boleh membantu mengurangkan kesan matahari kepada kedutan wajah. Pengambilan soya selama sekurang-kurangnya 6 bulan membantu memperbaiki tekstur kulit dan kedutan.
Baca Sini Soya ESP anti-kedutan

6 : Berhenti Merokok!
Kajian menunjukkan kandungan nikotin dalam rokok mengurangkan keanjalan kulit, menyebabkan kedut lebih mudah timbul.

7 : Pastikan Kawasan Bawah Mata Sentiasa Lembap
Sama ada gunakan moisturizer dengan teknik sapuan yang betul, atau sekali sekala gunakan terapi timun. Timun akan memberikan efek penyejukan kepada mata dan menyebabkan kedutan akan kurang kelihatan, dan mata akan nampak segar tanpa sembab.

8 : Putih telur sebagai masker
Sapuan sedikit putih telur sebagai masker di kawasan bawah mata boleh membantu menghilangkan kedutan.

9 : Jangan terlalu lama menghadap skrin gajet
Mata menjadi letih dan menyebabkan kedutan. Rehat selepas 30 – 60 minit dengan memandang kehijauan atau memejamkan mata seketika.

Semoga perkongsian ini memberikan manfaat untuk semua.

Nak Shaklee?
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Photo by rawpixel on Unsplash
Continue Reading

13.10.18

Ketahui Punca dan Cara Hilangkan Lingkaran Hitam Bawah Mata


Garisan hitam bawah mata akan ketara seiring meningkatnya usia. Ianya terjadi apabila kulit kehilangan serat elastik (elastin) dan protein pelindung (kolagen).

Punca Lingkaran Gelap Bawah Mata

1. Alahan dan Masalah hidung tersumbat
Walaupun masalah hidung tersumbat kedengaran remeh, sebenarnya urat yang berhubung dari kawasan sekeliling mata hingga ke dalam hidung mengembang dan menjadi gelap. Ini termasuk alahan kepada makanan serta alahan terhadap persekitaran.

2. Kekurangan Vitamin
Ini kerana kulit adalah organ yang paling besar pada badan manusia. Jika terdapat kekurangan zat yang menyebabkan keadaan badan kita bermasalah, kulit yang akan mendapat tempiasnya. Kemungkinan kekurangan vitamin B12, E, K, dan D.

3. Keturunan
Seseorang individu itu mewarisi lapisan bawah mata yang terlalu nipis sehingga urat-urat di bawah lapisan kulit bawah mata terlihat lebih menonjol, menyebabkan kompleksi tona wajah menjadi gelap. Inilah sebab mengapa lingkaran gelap itu lebih menyerlah.

4. Lemah Hati
Jika organ hati tidak dapat berfungsi dengan baik, adalah sukar bagi tubuh untuk menghapuskan serta menyahtoksin daripada badan. Ramai yang mengakui mereka dapat melihat perbezaan lebih baik terhadap penampilan lingkaran gelap bawah mata mereka selepas melakukan pembersihan hati dan detoksifikasi.
 Detox Hati

8 cara untuk menghilangkan lingkaran hitam bawah mata

1. Menggunakan pelindung matahari spektrum luas.Youth Eye Treatment
2. Mengelak pergi ke pusat menggelapkan kulit ( tanning salon )
3. Memakai cermin mata hitam dan topi.
4. Tidak merokok, atau berhenti merokok.
5. Minum air yang cukup.
6. Menggunakan pelembap kulit. Kerana kulit di sekitar mata mengandungi sangat sedikit kelenjar minyak , ia adalah terutamanya mungkin kering.
7. Mengamalkan diet kaya buah-buahan, sayur-sayuran, dan bijirin. Cranberry, blueberry , strawberi, dan raspberi mengandungi kepekatan tinggi antioksidan yang boleh melindungi kulit. Senaman yang kerap membantu melegakan tekanan.
8. Pengambilan suplemen kolagen untuk membantu melambatkan proses penuaan. Collagen Powder

Anda dah tahu punca dan cara lingkaran hitam bawah mata.
Semoga perkongsian ini dapat membantu masalah anda.

Nak produk Shaklee?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

12.10.18

7 Tips Hilangkan Mata Panda dan Lingkaran Hitam Bawah Mata

7 Tips Hilangkan Mata Panda dan Lingkaran Hitam Bawah Mata
7 Tips Hilangkan Mata Panda dan Lingkaran Hitam Bawah Mata 

Lingkaran gelap bawah mata boleh membuatkan seseorang itu kelihatan tua dari usia sebenar. Masalah ini dapat diselesaikan dengan 7 tips dan petua mudah berikut.

1 : Amalkan minum air suam selalu
Elakkan pengambilan ais. Anda boleh cuba minum 4 gelas sehari, selang 2 jam satu gelas. Kemudian, gandakan 8 gelas setiap hari. Minum air suam boleh membantu dalam pembuangan toksik dan membantu untuk mengurangkan kandungan toksik kotor di bawah mata.

2 : Timun dan Tomato sebagai eyemask
Hiriskan halus dan tekapkan di mata semalaman atau 30 minit. Anda boleh memilih untuk menggunakan timun atau tomato kerana kedua ini membantu untuk mencerahkan serta memberi kesegaran mata anda yang lesu.

3 : Hijau-kehijauan
Oksigen dan ketenangan membantu mata anda berehat. Ambil masa rehat 10-15 minit sebelum kembali melakukan tugas anda. Amalkan setiap 30 minit mengadap komputet, tv, alihkan pandangan anda. Beli lah pokok kecil hidup dan letak di meja kerja.

4 : Tidur yang secukupnya
Apabila tidur cukup, bukan sahaja mata sihat, tubuh badan luaran dalaman semuanya akan sihat.

5 : Eye cream
Amalkan setiap pagi petang dan juga selepas tidur. Jika anda perasan, kulit sekitar mata amatlah nipis, jadi ambil masa untuk merawat nya. Paling utama adalah SABAR.

BACA JUGA produk baru eye treatment

6 : Uncang teh sebagai penyejuk mata
Jangan terus buang uncang teh itu, sebaliknya gunakan ia untuk penyejuk mata. Jangan guna uncang teh yang telah dicampurkan gula atau susu. Letak di bahagian mata selama 30 minit dan bilas dengan air suam. Pasti mata rasa segar!

7 : Jangan minum air 1-2 jam sebelum tidur
Bagi mengelakkan lingkaran bawah mata ini. Kerana ia akan menyebabkan penyimpanan air di bahagian bawah mata.

Anda dah tahu tips untuk hilangkan mata panda dan lingkaran hitam bawah mata.
Semoga perkongsian ini dapat membantu anda menghilangkan mata panda dan lingkaran hitam bawah mata.

Nak produk Shaklee?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

11.10.18

Kenali 5 Masalah Kecantikan Mata Yang Paling Ditakuti Wanita

masalah lingkaran hitam bawah mata wanita
Masalah lingkaran hitam bawah mata wanita
MATA berperanan penting menjadikan individu tampak cantik dan menawan. Namun terasa sedikit gusar jika mata kelihatan sembab dan ada lingkaran hitam bawah mata.

Apakah cara untuk memastikan mata sentiasa sihat dan cantik? Mata memerlukan penjagaan rapi termasuk pengambilan vitamin akan menambahkan kesempurnaan pancaindera itu.

Pelbagai vitamin di pasaran yang boleh membantu mencantikkan mata. Vitamin boleh membantu membentuk sel mata yang lebih baik dan kuat. Begitu juga kanta lekap beraneka warna membantu meningkatkan seri mata.

BACA : 5 Jenis Vitamin Yang Dapat Hilangkan Garis-Garis Halus Di Sekitar Mata

Mata terletak dalam soket mata. Soket mata adalah lubang pada tengkorak yang di kelilingi tulang tipis dan berlubang kecil dipanggil cribriform. Ia juga dikelilingi sekeping lelemak yang di namakan tarsal plate. Tarsal plate ini mengelilingi mata kita. Lemak mata bergerak sekeliling mata melalui jaringan salurannya yang dinamakan saluran limfatik.

Saluran limfatik mata akan bersambung pula dengan jalinan limfatik pada maxilla (pipi), telinga dan lain-lain bahagian tubuh.

Apabila saluran ini tersumbat, banyak lemak akan terkumpul. Lemak yang menjadi keras akan membuat mata kelihatan bengkak dan cengkung. Jika saluran darah tersebut pecah, ia menjadikan mata kelihatan lebam dan tampak gelap.

Selain itu masalah mempunyai lapisan lemak pada tarsal plate, menipis dan akhirnya hilang menyebabkan bawah mata tampak cengkung dan berlekuk.

Masalah biasa yang menghantui wanita ialah kewujudan lingkaran gelap. Ia menyebabkan mata kelihatan bengkak, tampak lebih tua daripada usia sebenar, penat dan lesu.

Individu berumur 35 tahun ke atas akan mengalami masalah crow feet, iaitu garis halus atau kedutan pada bahagian mata.

Selain itu, ada individu menghadapi masalah alahan pada kelopak kulit mata. Ekzema berlaku disebabkan alahan terhadap makanan tertentu atau alat kosmetik yang digunakan. Akibat digosok berulang kali kerana mata gatal, mata turut kelihatan merah dan pedih.

Semoga perkongsian ini dapat membantu para pembaca mengenali masalah lingkaran hitam bawah mata dengan lebih mendalam.

Nak tanya pasal Shaklee?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

10.10.18

Waktu Yang Tepat Dan Sesuai Serta Cara Pakai Pelembap Wajah


Shari Marchbein, seorang ahli dermatologi dari New York City mencadangkan kita menggunakan pelembap setiap kali selepas membersihkan muka, pagi dan petang. Pelembap harus digunakan pada kulit lembap untuk mendapatkan hasil terbaik.

Marchbein memberi amaran jika pelembap mempunyai banyak minyak atau non-comedogenic, maka ia hanya menyebabkan liang pori tersumbat dan jerawat.

Waktu Yang Tepat Dan Sesuai Serta Cara Pakai Pelembap Wajah

Cara memakai pelembap dengan berkesan ialah



- ambil krim sebesar kacang peas di tapak tangan dan calitkan di 5 titik di muka (dahi, pipi, hidung, dagu dan leher)
- sapu mengikut arah ke atas secara lembut sehingga krim diserap ke dalam kulit

Pelembap Wajah Untuk Semua Jenis Kulit

YOUTH® Age Defense Moisturizer SPF50 khas untuk pasaran Malaysia! Sinar UV Malaysia adalah lebih tinggi dari US dan SPF50 adalah lebih sesuai. Ini seperti yang dikaji oleh saintis.

Waktu Yang Tepat Dan Sesuai Serta Cara Pakai Pelembap Wajah Testimoni Moisturizer Skincare Youth Shaklee
Waktu Yang Tepat Dan Sesuai Serta Cara Pakai Pelembap Wajah
Testimoni Moisturizer Skincare Youth Shaklee
YOUTH® Age Defense Moisturizer SPF50 membantu melembabkan kulit serta memberi nutrisi kepada kulit pada waktu siang. Selain itu, moisturizer juga bertindak melindungi kulit bukan sahaja dari sinar UV, malah dari pencemaran persekitaran.

Disamping bertindak sebagai sunblock, krim pelindung kulit Youth juga bertindak sebagai sunscreen dan menggunakan bahan yang selamat seperti zink oksida sebagai salah satu bahannya.

YOUTH® Age Defense Moisturizer SPF50 non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)

“Comedogenic” merujuk kepada bahan atau produk yang mempunyai kecenderungan untuk menghalang liang (menyumbatkan liang pori) yang mana boleh menyebabkan terhasilnya blackhead dan whitehead. Ia juga menyebabkan pembiakan bakteria dan terjadinya jerawat.

Waktu Yang Tepat Dan Sesuai Serta Cara Pakai Pelembap Wajah Testimoni Moisturizer Skincare Youth Shaklee
Waktu Yang Tepat Dan Sesuai Serta Cara Pakai Pelembap Wajah
Testimoni Moisturizer Skincare Youth Shaklee

YOUTH® Age Defense Moisturizer SPF50 diperbuat daripada bahan yang berkualiti tinggi.

1. Muscadine Grape Extract - manfaat untuk perlindungan kulit, mencegah kerosakan kulit daripada alam sekitar yang tercemar.
2. Vital Repair+(Vitamins, Botanicals) - manfaat untuk perlindungan dan melembutkan kulit, serta bahan-bahan ini bertindak dengan meneutralkan dan melawan radikal bebas.

Paling penting, YOUTH® Age Defense Moisturizer SPF50 bebas daripada 1500 bahan kimia.

Dah tahu kan cara pakai pelembap wajah dan waktu yang tepat.
Jadi kalau boleh, amalkan pemakaian krim pelembap untuk kesihatan kulit muka kita.

Nak tanya?
Nak order?
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

9.10.18

Sustained Release Vita-C Plus Promosi Shaklee Oktober 2018

promosi vitamin c shaklee
Vitamin C Shaklee
Produk yang dihasilkan sejak tahun 1980 dan menjadi kegilaan ramai pengguna, Sustained Release Vita-C Plus Shaklee ada promosi disepanjang bulan Oktober kalini.

Individu yang tidak gemar makan buah-buahan atau sayur-sayuran, selain tidak mengambil suplemen vitamin C, boleh terdedah kepada skurvi yang menyebabkan badan berasa lemah, mengalami kerosakan gigi, tulang rapuh, penghasilan kolagen terjejas, kekurangan darah, pendarahan pada gusi dan sekitar liang roma selain bulu roma berkerinting.

Tubuh manusia tidak mempunyai kemampuan untuk menghasilkan vitamin C dan vitamin C perlu dimasukkan di dalam diet melalui pengambilan makanan. Dengan mengambil buah-buahan, sayur-sayuran atau makanan yang ditambah vitamin C setiap hari.

Golongan berisiko mendapat penyakit skurvi

1. Bayi yang hanya diberikan susu lembu dalam tempoh satu tahun usianya.
2. Individu yang gemar mengambil alkohol.
3. Mereka yang suka mengamalkan diet ikutan.
4. Golongan yang berusia yang gemar makan roti dan teh saja.
5. Pesara yang tinggal sendirian.
6. Mereka yang gemarkan makanan ringan.
7. Golongan susah dari segi kewangan dan mengelak membeli buah atau sayuran.
8. Pelarian yg ­hanya mendapat bekalan makanan terhad.
9. Perokok.
10. Wanita mengandung atau sedang menyusukan bayi. Mereka memerlukan lebih banyak vitamin C.
11. Pesakit aneroksia.
12. Pesakit diabetes jenis satu.
13. Pesakit buah pinggang yang menjalani dialisis.
14. Mereka yang pernah menjalankan pembedahan pintasan gastrik untuk mengurangkan berat badan.
15. Mereka yang memiliki kandungan zat besi terlalu tinggi dalam badan.

artis makan shaklee
Artis makan Shaklee
Vitamin C boleh membantu meningkatkan sistem pertahanan badan seseorang. Manusia mendapat 90% jumlah vitamin C daripada sayur-sayuran dan buah-buahan tetapi kandungan vitamin C dalam makanan berkenaan boleh berkurangan sehingga 40% apabila ia dimasak.

Berbeza dengan vitamin C keluaran Shaklee. Ia mempunyai teknologi Sustained Release (pelepasan berperingkat) yang tertulis di botol Vitamin C Shaklee.

Apa itu Sustained Release?

Tak banyak Vitamin C yang menggunakan teknologi ini. Dan jika teknologi ini tiada, maka Vitamin C yang kita makan mungkin membazir dan kurang berkesan.

Kerana dengan adanya teknologi ni, vitamin C akan dilepaskan secara berperingkat kepada tubuh badan. Iaitu, 100mg setiap sejam.

Inilah yang membuatkan Vitamin C Shaklee sangat berkesan, kerana tubuh badan benar-benar menyerap kebaikan Vitamin C. Tubuh kita menyerap 100mg je setiap sejam. Kalau ada lebih, tubuh badan tetap menyerap 100mg dan selebihnya akan di singkirkan menjadi air kencing.

Berbanding dengan Vitamin C jenama lain yang tiada teknologi Sustained Release. Contohnya Vitamin C yang Popular di pasaran biasanya 1000mg kan...

Maka,

bila kita telan je Vitamin C tu, 1000mg terus dilepaskan ke dalam badan. Walhal tubuh badan hanya mampu menyerap 100mg sahaja setiap jam. Jadi vitamin c yang tidak digunakan akan disingkirkan menjadi bahan kumuh atau juga disebut, air kencing. (Aduhai.. air kencing pula yang kaya Vitamin C....)

Berita baik! Ada promosi Sustained Release Vita-C pada bulan ni.

Boleh dapat diskaun 5% dengan belian 3 botol sesuai untuk
Anak 1 botol
Suami 1 botol
Awak 1 botol

Cepat hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

5.10.18

Skincare Youth Restoring Eye Treatment : Testimoni & Review

Skincare Youth Restoring Eye Treatment : Testimoni & Review
Skincare Youth Restoring Eye Treatment : Testimoni & Review

Skincare Youth Restoring Eye Treatment - Kami sangat teruja untuk berkongsi dengan anda semua mengenai produk baru didalam rangkaian skincare Youth Shaklee ini.

Youth Restoring Eye Treatment mengandungi campuran peptida unik yang terbukti di dalam kajian klinikal mengurangkan garisan dan kedutan yang kelihatan di sekeliling mata seawal 7 hari*

*hasil daripada kajian klinikal yang didapati melalui penggunaan 2 kali sehari selama 28 hari melibatkan 36 orang subjek

Youth Restoring Eye Treatment mempunyai metal cooling tip unik yang merangsang dan menyegarkan kawasan mata dengan aplikasi urutan lembut.

Restoring Eye Treatment diformulasikan dengan pelembap berkuasa tinggi dan bahan botanikal anti-penuaan termasuk campuran peptida, ekstrak licorice dan hyaluronic acid, termasuk ekstrak anggur muscadine dan Vital Repair®+ Complex.

✔ Campuran peptida membantu untuk menyokong pengeluaran kolagen dan pembaharuan sel.
✔ Ekstrak Licorice digunakan untuk mengurangkan garis hitam yang kelihatan pada mata.
✔ Lotus Japonicus dan Schisandra Chinesis bantu menyokong pengeluaran kolagen, elastin dan fibrillin. Juga membantu membekalkan lebih nutrien dan tenaga kepada struktur kulit.
✔ Hyaluronic acid ialah penghidrat yang hebat.
✔ Anggur Muscadine dan Vital Repair®+ Complex membekalkan perlindungan daripada elemen kerosakan kolagen dan elastin.

Youth Restoring Eye Treatment juga sesuai untuk pemakai kanta lekap kerana kesemua produk skincare YOUTH adalah
✔ Diuji oleh Ophthalmologist (pakar mata)
✔ Non-komodogenik (bukan produk yang menyebabkan jerawat)
✔ Diuji oleh Dermatologi (pakar kulit, kuku, rambut dan penyakitnya)

Cortney Kern antara salah seorang subjek di dalam kajian klinikal Youth Restoring Eye Treatment. Beliau sangat berpuas hati dengan keputusan menggunakan Youth Restoring Eye Treatment selepas 30 hari.

Setelah menggunakan Youth Restoring Eye Treatment di dalam ujian klinikal, mereka mendapati Youth Eye Treatment boleh mengurangkan mata sembab dan lingkaran hitam, membantu menghilangkan kedutan di sisi luar mata serta menegangkan dan menghidratkan mata.

Youth Restoring Eye Treatment digunakan selepas memakai toner. 1 tiub boleh bertahan sehingga 60 hari.

Hasil testimoni setelah menggunakan Youth Eye Treatment

Skincare Youth Restoring Eye Treatment : Testimoni & Review
Skincare Youth Restoring Eye Treatment : Testimoni & Review

Skincare Youth Restoring Eye Treatment : Testimoni & Review
Skincare Youth Restoring Eye Treatment : Testimoni & Review

Skincare Youth Restoring Eye Treatment : Testimoni & Review
Skincare Youth Restoring Eye Treatment : Testimoni & Review

Selepas 30 hari, beliau mendapati telah berlaku penghidratan keseluruhan pada kulit di sekitar mata. Lipatan kelopak mata juga diperketatkan terdapat pengurangan ketara pada kelopak mata yang kendur.

Sempena produk baru Eye Treatment ini,
Promosi 20% dengan belian Eye Treatment di dalam Radiance Set Youth

Boleh hubungi kami

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

4.10.18

Skincare Youth Shaklee Untuk Kulit Kering & Kulit Dehidrasi


Kita seringkali menganggap kulit muka "kering" dan "dehidrasi" adalah perkara yang sama. Tetapi sebenarnya kedua-dua istilah ini merujuk kepada keadaan kulit yang berbeza.

Kulit kering
Kulit kering merujuk kepada jenis kulit yang diwarisi secara genetik atau boleh bermula di kemudian hari terutamanya wanita post-menopause. Kulit kering boleh kelihatan kasar, berkilat dan kadang-kadang merasa gatal.

Kulit dehidrasi
Dehidrasi adalah keadaan yang mana semua jenis kulit boleh mengalaminya. Sebab utama ialah ketidakseimbangan hormon, diet, faktor persekitaran, penuaan dan juga perubahan dalam cuaca. Kulit dehidrasi kelihatan kusam.

Kulit kering dan dehidrasi lebih mudah terdedah kepada tanda-tanda awal penuaan. Sel kedua-dua jenis kulit menunjukkan tahap kekurangan air yang mencukupi. Air sangat penting untuk mendapatkan kulit yang sihat, licin dan montok. Kulit yang terhidrat juga menunjukkan awet muda dan membantu mengekalkan fungsi sel kulit yang sihat.

Penyelesaian yang ada ialah set YOUTH Hydration yang direka untuk memberikan penyelesaian untuk kedua-dua kulit kering dan dehidrasi.

Antara produk yang ada di dalam set Youth Hydration ialah YOUTH Activating Serum untuk meningkatkan tahap penghidratan kulit. Mengandungi 10x ganda kepekatan Youth Complex dan vitamin A retinol berkapsul yang bertindak bersama-sama untuk mempercepatkan proses pembaharuan sel kulit.

YOUTH Age Defense Moisturizer SPF-50 direka untuk melindungi kulit daripada kehilangan kelembapan dan pancaran sinaran matahari yang panas di Malaysia. Moisturizer juga bertindak melindungi kulit dari sinar UV. Disamping bertindak sebagai sunblock, moisturizer Youth juga bertindak sebagai sunscreen.

Kedua-dua produk YOUTH ini menggunakan Active Cellular Hydration Technology™ yang membantu kulit mencapai kecekapan sistem penghidratan semulajadi agar kulit lebih dehidrasi dan awet muda.

Selain itu, meminum air yang cukup (kira-kira 8 gelas atau 64 auns, sehari) juga penting. Perlu diketahui bahawa kulit adalah organ terakhir yang menyerap penghidratan.

Perkara terbaik adalah mengekalkan hidrasi dan kekal lembap. Hasilnya kulit yang lebih lembut, licin dan awet muda!

Klik SINI untuk lihat testimoni pengguna skincare Youth Shaklee

Bulan ni ada promosi skincare Youth Shaklee.
Boleh hubungi kami untuk maklumat lanjut


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

3.10.18

Tips dan Cara Untuk Tambah Tenaga


Cabaran masyarakat kini ialah asyik mengalami rasa letih, lesu dan hilang fokus apabila melakukan rutin kerja seharian. Biasanya keadaan ini dikaitkan dengan kehilangan tenaga berlebihan atau berada di bawah tekanan luar biasa. Keadaan ini biasa terjadi kepada individu yang mempunyai gaya hidup sibuk selain persekitaran tidak sihat yang menyebabkan stress.

Stress antara faktor menyumbang kepada masalah penghadaman, berat badan berlebihan, keradangan kronik mahupun sakit jantung. Dalam keadaan tertekan, mental dan fizikal berada dalam keadaan ‘tegang’ dan ini menjejaskan sistem dalam badan.

Sejenis asid amino yang juga protein terkecil untuk keperluan tubuh, taurina dilihat membantu memainkan peranan dalam menjana tenaga untuk aktiviti tubuh.

Taurina diperlukan oleh otak, mata, jantung dan otot menerusi peranannya mengekalkan penghidratan dan keseimbangan elektrolit dalam sel, membentuk garam hempedu, menyokong fungsi umum sistem saraf pusat dan mata serta mengawal sistem imun kita dengan fungsi antioksidanya.

Kekurangan taurina bermakna boleh menjejaskan penghasilan tenaga untuk tubuh selain melemahkan fungsi otak.

Nutrien lain seperti vitamin B juga diperlukan untuk membantu mengimbangi tindak balas neuron bagi mengurangkan kesan stres yang boleh menjejaskan kesihatan.

Diet yang sihat disokong dengan pengambilan makanan atau minuman tenaga tambahan termasuk membekalkan kumpulan mikro nutrien yang lebih pelbagai kepada badan dalam meningkatkan prestasi tubuh dan ketajaman mental kita.

Gejala kekurangan protein serius
1. Keletihan dan lesu
Kurang bertenaga, mudah tertidur, letih dan tidak bermaya.
2. Otot-otot menggeleber
Protein penting dalam pemulihan dan pembinaan semula tisu-tisu otot. Malah dalam satu aspek lebihan protein akan disimpan dalam otot untuk kegunaan tubuh jika berlaku kekurangan.
3. Sistem imun lemah
Protein ialah kunci kepada sistem imun yang kuat. Ia asas kepada sel darah merah, sel darah putih dan antibodi, semuanya bertindak bersama-sama untuk melindungi tubuh anda daripada bakteria, virus dan patogen lain.
4. Lambat pulih daripada kecederaan
Kurang protein bermaksud tisu-tisu juga lambat untuk pulih. Jika anda cedera dan mengalami kekurangan protein, tubuh anda akan mengambil masa yang lebih panjang untuk sembuh.
5. Kulit kendur dan berkedut
Asid amino menjana protein struktur dikenali dengan kalogen. Tanpa protein, tiada kolagen dihasilkan untuk kulit yang bertanggungjawab menjadikan kulit kita anjal dan kuat. Kolagen juga bertindak seperti ‘simen’ yang menyatukan kulit kita.
6. Rambut gugur dan kuku rapuh
Apabila tidak mendapat protein yang cukup, tubuh akan bertindak balas dengan meletakkan posisi sistem automasi dalam tubuh kepada ‘mod penjimatan’. Apa yang berlaku ia akan berhenti menggunakan protein dalam penghasilan rambut dan kuku.

Peranan Vitamin B
- Vitamin B12 penting dalam pembentukan molekul adenosin trifosfat (ATP), yang digunakan oleh sel-sel kita untuk bahan bakar.
- Vitamin B6 memainkan peranan penting dalam melepaskan glukosa ke otot di mana glukosa dipecahkan untuk menghasilkan ATP. ATP mengangkut tenaga kimia dalam sel untuk metabolisme tubuh. artikel oleh Harian Metro

Kami mempunyai penyelesaian semulajadi untuk masalah badan letih, lesu dan kurang bertenaga ini iaitu dengan produk B-Complex, Cinch Energy Tea Mix dan ESP protein soya.

B-Complex membantu menukarkan makanan kepada tenaga serta anti-stress

Perbezaan B-Complex Shaklee
● B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, Asid Folik dan Biotin seperti yang dinyatakan dalam RDA (Kesemua perlu diambil pada masa yang sama)
● Mempunyai Patented Bioactivated Absorption System™​ yang merupakan teknologi salutan mikro yang menyeliputi setiap tablet B-Complex. Teknologi ini penting untuk pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru. Ini menjadikan B-Complex sebagai vitamin yang mudah larut di dalam badan dan tidak membebankan buah pinggang.
● B-Complex tidak mengandungi sebarang perisa tiruan, pemanis tiruan, pewarna dan juga bebas dari bahan kimia.

ESP membantu memberikan tenaga segera di awal pagi dan membantu membekalkan tenaga untuk masa yang lebih lama.

Perbezaan ESP protein dengan soya lain
1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin). Soya ESP tidak diubah genetiknya malah dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosessan
2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1 tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemak, tanpa kolestrol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi.
8. ESP tiada kolesterol, tiada asid urik & sangat mudah diserap badan kita. Sebab itu dia sesuai diamalkan oleh pesakit kolesterol & gout. Lagipun strukturnya semulajadi tanpa sebarang pengubahsuaian genetik.
9. ESP di proses pada suhu yang rendah agar protien tidak rosak kerana aktiviti measak ini akan merosakkan 50% dari protien asal dan sukar di serap oleh tubuh badan kita.
10. Kandungan GI Glysemuc Index dalam ESP adalah rendah. GI adalah kadar pertukaran sesuatu makanan kepada glukosa. Sebab itu juga org yang mngalami kencing manis pun selamat mengambil ESP
11. keberkesanan ESP imi terbukti melalui kajian klinikal saintis.

Cinch Energy Tea Mix
Mengandungi Taurina yang menggalakkan metabolisme, lebih bertenaga, melarutkan lemak dan membantu menghasilkan otot tanpa lemak. Antara kandungan Cinch Tea Mix ialah 4 jenis teh yang berikut

1. Matcha Green Tea Powder
Teh hijau gred tertinggi dari Jepun (the greener than green superfood)
- antioksida yang sangat tinggi
- energy booster
- metabolisme booster
- bakar kalori sehingga 4 kali ganda

2. White Tea Extract
Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
- membakar lemak-lemak berlebihan
- menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
- meningkatkan metabolisme
- juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

3. Rooibos Red Tea Extract
Tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
- melarutkan lemak
- meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
- agen detox yang kuat

4. Red Tea Extract
Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol – pejuang kanser yang kuat
- Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
- merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

Kepada para pembaca yang ingin mendapatkan semua produk ini,
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

2.10.18

Zinc Plus Shaklee & Set Kesihatan Dalaman Khas Untuk Lelaki

Setelah 3 tahun menghilang, kini Zinc Plus Shaklee kembali ke dalam pasaran. Dahulunya dikenali sebagai Zinc Comple. Kini Zinc Plus dengan formula diperbaharui.


Zinc, mineral penting dengan pelbagai fungsi dalam tubuh. Selain dapat meningkatkan ketahanan tubuh, zinc juga mampu membantu menghasilkan testosteron, hormon penting dalam mengatur keghairahan lelaki mahupun wanita. Selain itu, “ubat kuat seks” yang boleh anda peroleh daripada zinc dapat meningkatkan jumlah sperma dan potensi seksual lelaki. Bagi wanita, zinc dapat membantu ovarium (sumber estrogen, progesteron dan testosteron) agar sentiasa sihat dan menjaga kehebatan kewanitaan.

Zinc mampu meningkatkan jumlah sperma dan produksi testosteron serta mengoptimumkan fungsi sistem saraf kerana asid lemak omega-3 yang cukup tinggi.

Di samping itu, zinc mengandungi dopamine, iaitu hormon yang dikatakan mampu menaikkan nafsu perempuan yang dihasilkan ketika sedang terangsang.

Perbezaan Zinc Plus Shaklee

  • Setiap tablet dalam mempunyai 100% nilai harian zinc, iaitu 15mg zinc.
  • Dirumus dengan zinc gluconate (satu bentuk zinc chelated) supaya mudah diserap badan.
  • Zinc gluconate juga 100% berasaskan tumbuhan. Ia diekstrak dari fermentasi glukosa dari jagung.
  • Kurang pahit, rasa pedar dan kurang rasa logam.
  • Diformulasi tanpa tumbuhan alfalfa.
  • Sesuai untuk semua orang dewasa.


Shaklee menawarkan promosi hebat iaitu set kesihatan lelaki. Di dalam set ni, terdapat Omega Guard, Vita-E Complex, CoQ-Trol Plus dan Zinc Plus.

Vita-E Complex - Membantu meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga orang lelaki.
Omega Guard - Asid lemak omega 3 berfungsi melancarkan peredaran darah sekaligus baik untuk mereka yang mempunyai masalah kardiovaskular dan kolestrol yang tinggi.
CoQ-Trol Plus - CoQ10 bertindak sebagai antioksidan semula jadi yang melawan tindak balas oksidatif, yang berfungsi untuk melindungi sperma daripada kerosakan akibat radikal bebas dan meningkatkan jumlah sperma pada lelaki dewasa.
Zinc Plus - Pengambilan zinc yang mencukupi mampu meningkatkan kiraan sperma, kualiti sperma dan morfologi sperma sekaligus meningkatkan kesuburan lelaki secara keseluruhan.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua pembaca.

Nak dapatkan produk promo?
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

1.10.18

Promosi Shaklee Bulan Oktober 2018 - Vitamin C, Zinc Complex


Promosi Shaklee bulan Oktober 2018 adalah Vita-C Plus, Zinc Plus, set kesihatan lelaki, skincare Youth dan Eye Treatment Youth.

Ada 2 produk baru bulan ni dan bersempena pelancaran produk ini, Shaklee menawarkan promosi hebat.

1. Zinc Plus
Setelah Zinc Complex dihentikan penjualan sejak 3 tahun yang lalu, Zinc Plus adalah produk hasil kajian saintis dan ditambahbaik.

Kelebihan Zinc Plus Shaklee:

  • Mempunyai 100% nilai harian zinc, iaitu 15mg zinc.
  • Dirumus dengan zinc gluconate. Zink gluconate adalah salah satu bentuk zink chelated terbaik. Ia mudah diserap oleh badan.
  • Zinc gluconate juga 100% berasaskan tumbuhan. Ia diekstrak dari fermentasi glukosa dari jagung. Kurang pahit, rasa pedar dan kurang rasa logam.
  • Diformulasi tanpa tumbuhan alfalfa.
  • Sesuai untuk semua orang dewasa.


Zinc Plus RM56.25 sebotol 120 biji.


2. Youth Eye Treatment

Keistimewaan Youth Eye Treatment:

  • Mengandungi campuran peptida yang unik. Peptida merupakan gabungan asid amino. Ini ditunjukkan dalam kajian klinikal di mana apabila kita menggunakan Youth Restoring Eye Treatment selama 28 hari, dengan 2 kali penggunaan setiap hari akan mengurangkan garisan halus, kedutan dan garisan pada bahagian mata seawal 7 hari.
  • Youth Restoring Eye Treatment boleh membantu mengurangkan mata sembab dan lingkaran hitam bawah mata. Masalah ini sering dialami oleh kaum wanita.
  • Eye Treatment ini boleh juga menghaluskan kontur mata iaitu mata gelap dan kering yang menjadikan mata seperti letih. Ianya juga boleh menganjalkan dan melembabkan kulit di sekeliling mata.
  • Ianya direka khas dengan mempunyai tip penyejuk unik yang menyegarkan dan memberi tenaga kepada kawasan sekitar mata dengan urutan lembut semasa dipakai dan secara tak langsung membantu pengedaran darah pada mata. Kita akan berasa sejuk dan selesa kerana ianya diserap sempurna disekeliling mata.
  • Eye Treatment ini diuji oleh oftalmologi dan tidak akan merengsakan mata. Jika ianya termasuk ke dalam mata juga tidak akan membahayakan.
  • Ianya juga tidak akan menyumbatkan liang pori, bintik-bintik kolesterol bawah mata.
  • Diuji oleh dermatologi dan ianya selamat serta sesuai untuk semua jenis kulit.


Youth Restoring Eye Treatment RM243.75.

3. Vitamin C Shaklee

Ada promosi iaitu diskaun 5% dengan setiap pembelian 3 botol vitamin C.


Sustained Release Vita-C Plus adalah produk semulajadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama 5jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesanannya.

4. Set Radiance Youth

Pertama kali Shaklee keluarkan set ni yang mengandungi:

Youth Radiance C+E
Youth Night Cream (Rich)
Youth Activating Serum


Set ni menawarkan 20% diskaun. Harga selepas diskaun adalah RM688 penjimatan RM172!!

5. Skincare Youth


Mempunyai pilihan set berikut:

Youth Starter Set RM850
Youth Renew and Maintain Set RM1,010
Youth Intensive and Treatment Set RM1,274

Nak dapatkan promosi Shaklee bulan nib?
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading