0
Vita-E Complex® mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.

Setiap kapsul sofgel menyediakan:

400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium.
Membantu mengekalkan kesihatan yang baik
Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Testimoni vitamin E untuk kulit kering mengelupas. Setelah 4 hari makan dan sapu buat masker, Alhamdulillah hasil yg beliau dapat sangat positif.

Jerawat di dahi makin kempis. Alhamdulillah kulit makin sihat dan cantik cerah berseri. Bila jumpa kawan, kawan puji dan dorang ingat dalam whatsapp tu gambar edit !




















Setelah hampir 3 bulan makan Vitamin E & Vitamin C Shaklee...Kulit makin cerah, liang roma dah nak tertutup & kulit pun makin bersih...baru2 ni dating dgn bff, bff pun tegur makin cerah...hehe suka2...tp yg paling best badan pun rasa bertenaga tau....senang je nak bangun pagi..ESP dah sebulan minum...














Mengalami masalah jerawat batu yang teruk. Semasa mula-mula melihat kondisi wajahnya, saya mencadangkan terapi set kecantikan yg terdiri dari B complex, vita C dan juga Vita E. Akan tetapi, jerawatnya makin menjadi-jadi.
Namun, beliau amat positif dan apabila saya mencadangkan proses detox dahulu bersama alfalfa dan herb-lax, beliau terus setuju. Saya juga mencadangkan agar beliau mengambil tablet zinc complex.

Beliau memulakan usaha mengatasi masalah jerawat ini pada bulan Ramadhan yg baru lalu.

Supplement yang diambil:
Pagi: Zinc, b complex dan vita C
Slps maghrib: Vitamin E
Sebelum tidur: Alfalfa/herb-lax.

Dan apabila jerawatnya naik-saya sarankan sapukan vitamin E pada kawasan terbabit.
Setelah 2 bulan, beliau kini sangat bersyukur dan gembira kerana jerawat sudah jarang sangat naik...kalau naik pun tak sempat jadi apa, dan kecut semula. Wajahnya bertambah cerah...dan rembesan minyak/lembapan makin berkurangan. Parut jerawat sudah berkurangan...dan juga jerawat yg bengkak2 dan sangat menyakitkan itu sudah jadi sejarah.

Saya consume vitamin utk skincare (esp, vit c, vit e dan bcomp) selama 6 bulan konsisten. Memang kesannya agak lambat pada saya. Tapi sebab yakin dan inginkan kesihatan dalaman, saya teruskan makan dan hasilnya sekarang memang sangat berpuas hati.













Hasil consume selama 2 bulan vita-e, vita-c, vita-b.

Kulit Muka nampak lebih cerah dan berseri..Mengurangkan jeragat dan kulit kusam di muka... Proses pembentukan sel2 kulit berlaku dari dalaman dan bukannya dengan penampalan krim atau pun apa2 lotion di kulit muka...



sebelum tu saya makan vita C tp dari brand lain tp x jadi apa2 pun, parut jerawat toksah ckpla merata2 ada..belum masuk lg kawah bulan..mekap pun tetap nampak buroks jugak k..Alhamdulillah selepas sembang dgn kak Zura Betty ,beliau yg suggest sy minum ESP Shaklee..after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan terus beli pulak GLA Complex Shaklee x saba2 nk kulit cantik okey...slps sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..then terus mkn VITA C, VITA E, BCOMPLEX utk dpt hasil yg lg POWER...Alhamdulillah....tak mau tukar yang lain dahhhhh.....Sekarang x perlu nk mekap tebal sampai 3 inci dh k...just sapu compact powder & celak sikit je..memang ESP ni boleh dpt cun lahhhhhh.....

saya nk share perubahan yg saya sendiri nampak pada wajah saya selepas mengamalkan shaklee vit b complek + vit c + vit e selama 12 hari.. Ada gak try guna masker vit c sekali.. Sebelum ni wajah saya nampak kusam + berminyak + parut jerawat batu.. Alhamdulillah sangat2 bersyukur dengan perubahan wajah saya, wpun parut jerawat masih ada, tp sekurang2nya wajah x kusam lagi dan agak berseri..











Hasil stlh sebulan stgh amik shaklee set d+esp secara konsisten..2,2 pix ni tanpa makeup k..yg latest ni amik smlm lps balij keje..muka still moist & segar je.. ni hasil yg nampak..yg paling mengagumkan,parut bersalin c-zer yg dh nk masuk 2 thn saya pon dh cerah..tp tkleh la nak tunjuk kan..hehe..







selepas 1 bulan 2 minggu penggunaan Vita-E













Kesan jahitan after xcident makin samar2 dengan penggunaan ESP+ Vitamin E yang konsisten. Boleh jugak sapu Vita E tuh kat parut & jerawat kalau ada. So far sangat berpuas hati. Produk sapu2 parut yang lain mmg x jalan. Makin berjerawat kat area parut tuh lagi ada. So Shaklee jugak D BEST cos dia pelihara dari dalam and gantikan sel-sel yang dah rosak. Cuma kena bersabar, kesan kat setiap orang x semestinya sama. Start Consume Jan13 till April 2013




Pic sebelum tu, masa Januari 2013, masih belum consume ESP + Vitamin E.

Pic selepas, April 2013, setelah consume ESP + Vitamin E selama 3weeks..

kulit saya memang jenis hitam manis. hihihi... so pic sebelum tu, bekas jerawat masih berbekas ditambah cam merah2 skit still ada jerawat yang aktif. ditambah juga muka kusam..

pic selepas, alhamdulillah, getting better, parut jerawat makin memudar. haippp jangan la pikir trus tup2 boleh hilang. kena la usaha sikit dengan sapu Vitamin E sebagai masker or sapu juga krim hilang parut. kena jaga luar dan dalam. then muka dah mula berseri. Tak sabar nak tunggu parut hilang sepenuhnya. nak raya dengan muka santekkkk......

muka anda kusam? kering ala gurun sahara? berparut jerawat?? meh PM saya, kita jaga kulit kita dari dalaman bersama ESP + Vitamin E.

Kesan lubang parut jerawat semakin hilang setelah mengambil Vitamin E Shaklee.

ANTIOKSIDAN DAN KEBERKESANANNYA MEMULIHKAN PARUT

LIHAT BAGAIMANA VITAMIN E SHAKLEE! SALAH SATU ANTIOKSIDAN SHAKLEE YANG DIGEMARI RAMAI MAMPU MEMULIHKAN KULIT BERPARUT YAMG BERLUBANG2 AKIBAT JERAWAT








Selepas hampir 4bulan menggunakan Vitamin B Complex, Vitamin C, Vita-E Complex & ESP. Kulit kelihatan lebih pinkish & glowing secara semulajadi.
















Kesan pada kulit

1. Kulit bertambah halus
2. Jerawat tiada
3. Badan bertenaga, kurang rasa lapar

Mengamalkan supplemen berikut dalam masa sebulan
1. ESP
2. B-Complex
3. Ostematrix
4. Vita-E Complex
5. GLA Complex






Dulu
1. kulit muka sangat2 la berminyak, kusam, jeragat
2. keputihan, haid tak teratur sejak dari anak dara lagi
3. susah nak buang air besar

Lepas amalkan pengambilan
1. Alfafa Complex
2. Vitamin-E
3. B-Complex
4. ESP
5. GLA Complex

Kesannya
1. Ramai pulak yg puji kulit muka nampak seri lain macam
2. masalah keputihan, jeragat, kulit kusam dan berminyak ilang
3. dah takda haid tak teratur dan susah nak buang air besar



[PENGGUNA TEGAR ESP DAN VITA-E]

Inilah wajah sy sebelum kenal ESP..huhu...teruk kn...parut di muka mmg banyak..walaupun dah menggunakan foundation n concealer still nmpak jgk parut tu..mmg malu..sy sedikit rendah diri bila org tgk muka sy lama2...

Tapi alhamdulillah, skarang kulit dah ok..walaupun xberbedak kulit sy cantik dan berseri..orang kata la..bukan sy kata..huhu

Bagi kawan2 yg menghadapi masalah seperti sy..cubalah esp..pasti xmenyesal

Catat Ulasan

 
Top