8.8.18

Shaklee Youth Skincare Before and After 6 Bulan Testimoni


Perjalanan penggunaan skincare Youth saya sebelum dan sehingga kini 6 bulan. Kulit muka saya belum cukup flawless tapi saya sangat gembira dengan improvement yang saya dah dapat. Saya memang dah ada jerawat. Tapi jadi lagi breakout teruk sebab salah pakai produk mekap.


Sewaktu saya mula-mula guna skincare Youth pun saya dah sapu Radiance C+E tapi makin bernanah. Jadi saya dapat advice untuk stop. Saya teruskan guna 5 item lain aje. Sampai sebulan surut jerawat yang besar tu. Kemudian barulah saya guna Radiance C+E kat parut yang lama. Setakat ni 6 bulan dah habis guna sebotol Radiance C+E. Yang lain-lain ada yang dah masuk set kedua dan ada yang botol ke 3 juga.


Terutamanya serum. I love that serum. Serum bantu jerawat saya kecut sangat ketara. Yang penting tangan jangan gatal pi korek picit semua. Gambar ni tanpa secalit mekap. Takde bedak semua, lipstik pun tak pakai. Hanya skincare Youth saja. Serum tak naik jerawat tapi bantu jerawat saya kecut. Saya memang sapukan Serum atas jerawat. Yang lebih-lebih baru sapu ke parut jerawat. Radiance C+E memang takleh guna atas jerawat sebab akan jadi lagi teruk. Jadi sapu Radiance C+E kat atas parut lama yang hitam-hitam tu. Ini untuk bantu pudarkan parut tu. Serum boleh dipakai masa hari siang tapi wajib pakai sekali moisturizer tu. Jangan tinggal walaupun korang kulit jenis berminyak. SPF akan bantu fungsibretinol dalam serum.

Kelebihan YOUTH berbanding produk penjagaan wajah lain.
YOUTH mengandungi Youth Complex. Youth Complex ni menggabungkan antipenuaan sains dan semulajadi. Dengan bantuan teknologi terkini dan bahan botanikal yang terbaik, membuatkan YOUTH dihadapan berbanding produk skincare yang lain. Apa lagi hasil dari ujian klinikal mendapati hasil 100% kesan positif! YOUTH menjadi kejayaan yang manis (breakthrough) dalam bidang skincare apabila menjadi skincare yang natural tetapi memberi kesan yang pantas; sepantas 7hari kita dah boleh nampak kesan positif pada kulit muka!

Bahan-bahan YOUTH
YOUTH menggunakan The Power of Botanicals. Dengan 8 paten dan paten-pending, setiap produk dalam rangkaian YOUTH diformulasi secara spesifik untuk mengatasi pelbagai kesan penuaan. Setiap satu bahan dalam YOUTH ada fungsi tersendiri untuk tackle masalah tanda penuaan awal.



1. Apple Stem Cell
Kajian mendapati Apple stem cell mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kelihatan lebih muda. Ia juga bantu mengekalkan dan membaiki tisu kulit agar kulit kelihatan lebih berseri dan lembut.

2. Schisandra chinensis
Ia membantu keremajaan struktur kulit dengan cara menyuburkan kulit dengan vitamin-vitamin dan antioksidan.

3. Lotus Japonicus
Youth Complex (patent-pending) yang mengandungi Lotus japonicus mengaktifkan protein untuk menjana semula sel-sel untuk menghasilkan lebih banyak kolagen dan elastin. Paduan Lotus japonicus dengan ekstrak buah Schisandra chinensis yang secara struktural membantu berikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit.

4. Anggur muscadine
Gabungan polifenol di dalam anggur muscadine melindungi dan membaiki DNA selular dalam kulit sambil menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

5. Vital Repair®+ Complex
Multi-paten Advanced Vital Repair + Complex menyediakan nutrien antioksidan dan vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang boleh merosakkan kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat.


Jaminan YOUTH
Produk penjagaan wajah YOUTH menawarkan produk yang telah diuji secara klinikal yang dihasilkan dengan keharmonian alam semulajadi. YOUTHTM bebas dari 1500 bahan kimia merbahaya dan bahan yang diragui yang akan membahayakan diri kita dan persekitaran kita. Janji YOUTH; bukan sahaja kesihatan kulit meningkat secara dramatik, malah jaminan kulit akan lebih muda 100%!

Langkah penjagaan kulit YOUTH
Dalam regimen penjagaan wajah YOUTH terdapat 6 produk yang dihasilkan untuk memenuhi keperluan kulit mengikut langkah penjagaan wajah yang sepatutnya iaitu:




Berita baik untuk pembelian set Youth Skincare Shaklee bulan ni, korang akan dapat PERCUMA Limited Edition YOUTH™ Facial Cleanse & Firm Device. Khabarnya kat Sephora, harga dah hampir RM 900



Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai promo Youth Skincare Shaklee ni, boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.