26.7.18

Masalah Kulit Muka Kering dan Mengelupas | YOUTH Skincare Shaklee


Masalah kulit kering sering dimiliki rakyat Malaysia. Kulit kering akan membuatkan muka kelihatan tidak cantik kerana solekan atau bedak sukar diserap oleh kulit.

Kulit yang selalunya kering adalah di bahagian-bahagian yang terbuka, seperti bahagian muka, tangan dan kaki yang selalu terdedah pada panas dan udara luar. Bahagian kulit yang kering juga akan menjadi warna putih sekiranya digores dengan kuku.

Antara faktor yang menyebabkan masalah kulit kering:

Kurang minum
Sebahagian besar tubuh kita terdiri dari air. Air memainkan peranan penting dalam memastikan kulit tidak kering dan sentiasa segar. Kulit akan mengalami penurunan kelembapan sekiranya kurang minum air.

Genetik dan usia
Keadaan kulit yang kering dari kecil atau mempunyai genetik keluarga yang memang mempunyai keadaan kulit yang kering akan membuatkan keturunan seterusnya boleh mengalami masalah yang sama.

Semakin bertambah usia, kelembapan kulit kita akan berkurangan lalu menyebabkan ketahanan kulit kita berkurang dan kulit kita akan perlahan-lahan menjadi kendur.

Penggunaan produk
Terdapat pelbagai kesan sampingan dari produk solekan, sabun serta suplemen pemakanan untuk kecantikan. Masalah kulit kering juga akan timbul sekiranya terlalu kerap menggosok kulit ketika mandi.

Menggosok kulit ketika sedang mandi dapat membantu mengeluarkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang ada pada kulit, namun jika terlalu kerap menggosok boleh mengakibatkan kelembapan kulit semakin berkurangan. Penggunaan deodorant dan sabun anti bakteria juga mengakibatkan kehilangan lapisan lemak dan air dari kulit.

Cuaca
Kulit akan menjadi kering dalam keadaan cuaca tertentu seperti terlalu sejuk atau terlalu panas. Suhu yang terlalu panas juga boleh mengakibatkan seseorang tu mengalami strok haba kerana jumlah air yang diperlukan oleh badan tidak mencukupi. Akibat suhu yang terlalu panas juga boleh menyebabkan kulit kehilangan kelembapannya kerana terlalu banyak peluh yang dikeluarkan dari tubuh badan.

Gangguan kesihatan
Masalah kulit kering juga boleh diperolehi kerana gangguan kesihatan tertentu, seperti kelenjar tiroid tidak berfungsi dengan baik. Akibat kadar hormon tiroid yang terlalu rendah, aktiviti kelenjar peluh dan kelenjar minyak semakin menurun maka kulit menjadi kasar dan kering. Psoriasis ialah keadaan kulit yang kemerahan, kasar dan bersisik tebal yang berlapis-lapis akan timbul sekiranya tubuh kita tidak mempunyai air yang cukup.

Masalah kulit kering dapat diatasi melalui langkah-langkah berikut :
  • Minum air mineral yang cukup agar tidak mengalami masalah kurang air.
  • Hindari penggunaan air panas ketika mandi kerana penggunaan air panas boleh mengakibatkan kelembapan kulit berkurangan.
  • Makan buah-buahan dan sayuran supaya tubuh badan dan kulit dapat memperoleh vitamin yang cukup.
  • Penggunaan sabun mandi yang boleh mengekalkan kelembapan kulit adalah sangat digalakkan.
  • Penggunaan losen badan selepas mandi juga disarankan terutama ketika cuaca panas ataupun sejuk.
Cadangan kami skincare natural untuk perlindungan luaran iaitu rangkaian penjagaan wajah YOUTH. Skincare natural YOUTH adalah skincare plant-based yang telah melalui ujian klinikal dan 100% wanita yang terlibat mengalami perubahan dari segi kedutan kulit, tekstur kulit, saiz pori, tona kulit, hiperpigmentasi, seri kulit, kekenduran dan keanjalan kulit berbanding sebelumnya.


Kandungan skincare plant-based YOUTH Skincare

MUSCADINE GRAPE
Familiar dengan bahan ini? Bahan ini juga terkandung di dalam supplement anti oksidan premium iaitu Vivix.
Ia membantu melindungi dan memperbaiki DNA sel serta membantu menghalang kerosakan collagen dan elastin.










LOTUS JAPONICUS
Mengaktifkan protein yang penting untuk penjanaan semula sel untuk menghasilkan lebih collagen, elastin.
Membantu mengurankan kedutan.
Membantu memperbaiki tona kulit.
Membantu melembapkan kulit.












APPLE STEM CELL EXTRACT
Mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit yang lebih sihat.
Membantu mengekalkan dan memperbaiki tisu kulit supaya sentiasa berseri, lembut.
Melindungi sel kulit daripada sinaran UV yang berbahaya.
Membantu mengurangkan proses pengeluaran melanin di dalam kulit yang juga membantu mencerahkan kulit.









SHISANDRA CHINESIS
Menyokong struktur kulit untuk jadi lebih muda dengan vitamin semulajadi dan anti oksidan.
Mempunyai kandungan anti oksidan yang tinggi dimana ia dapat membantu mengurangkan keradangan dan mencegah kerosakan sel akibat serangan radikal bebas.












VITAL REPAIR+® COMPLEX
Ramuan exclusive 7 nutrisi anti oksidan dan vitamin yang membantu melindungi dan menghalang serangan radikal bebas yang merosakkan kulit. Ia juga sekaligus membantu untuk tumbesaran sel kulit yang sihat.

Antara 7 nutrisi tersebut ialah:

Vitamin E – membantu melancarkan aktiviti sel kulit
Vitamin C – menguatkan sistem tubuh untuk menghalang sinaran UV yang merosakkan kulit
Vitamin A – meningkatkan kelembapan kulit
Panthenol (pro-vitamin B5) – meningkatkan kelembutan dan keanjalan kulit
Ekstrak Biji Anggur – mengganggu tindak balas enzim yang memecahkan collagen yang anjalkan kulit
Superoxide Dismutase (SOD) – meneutralkan radikal bebas yang menyebabkan penuaan lebih cepat
Beta Glucan – melegakan kerengsaan alam sekitar

Bagaimana YOUTH skincare dari Shaklee dapat bantu masalah kulit kering?

Orang yang ada masalah kulit kering selalu ada masalah berikut:
  • Kulit wajah kasar, kusam dan seakan bersisik
  • Pori-pori yang sangat kecil dan tidak terlihat
  • Banyak garis-garis halus dan kedutan di kulit
  • Kulit kerap menggelupas seperti selepas mandi atau setelah mencuci muka
  • Kulit kerap gatal
  • Terdapat radang pada kulit
3 Sebab Mengapa Anda Perlu Tukar Skincare Sedia Ada Ke YOUTH Skincare

Pertama: Keberkesanan produk YOUTH terbukti melalui Kajian Klinikal dengan menggunakan Skin Age Index.
Skin Age Index direka oleh expert dan dermatogist peringkat antarabangsa untuk mengkaji keberkesanan produk anti-aging. Ianya satu tools untuk mengukur tanda-tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta. Keputusan kajian ini, mendapati:-

100% wanita telah dibuktikan memiliki kulit yang kelihatan lebih muda berbanding sebelumnya hanya dalam tempoh 4 minggu.
Selepas 12 minggu, 2/3 daripadanya menunjukkan Skin Age Index 10 tahun lebih muda dari kulit asal.
Tekstur kulit bertambah baik.
Kulit semakin cerah dan radiant.
Pengurangan garisan-garisan halus atau kedut halus.
Kulit lebih tegang.

Kedua: Keistimewaan dan Perbezaan YOUTH berbanding produk skincare di pasaran
Youth adalah 100% Vegan. Satu-satu skincare tidak boleh meletakkan label Vegan sesuka hati. Ia mestilah memenuhi beberapa syarat seperti bebas daripada menggunakan sumber daripada haiwan termasuklah madu, beewax, atau milk-drive lactic acid. Secara ringkasnya, ia adalah 100% bersumberkan tumbuh-tumbuhan.

Cruely Free. Tidak diuji ke atas haiwan dan juga offcos tidak menggunakan sumber haiwan.
Sesuai Dengan Kulit Sensitif. R&D YOUTH dibuat selama 8 tahun dan diuji sesuai untuk semua jenis kulit. Ianya diperbuat dari tumbuhan semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya yang boleh trigger kulit. So, jangan ragu-ragu untuk try.

Hypoallergenic. Jaminan tidak menyebabkan alahan pada kulit.
Non-Comodogenic. Tidak menyebabkan liang pori tersumbat.
Diuji oleh ahli Dermatologi
Diuji oleh ahli Oftalmologi
Selamat digunakan oleh Ibu Mengandung.
Boleh digunakan seawal umur 20an.

Ketiga: Ia berkesan seawal 4 minggu
Lihat testimoni daripada pengguna YOUTH skincare Shaklee Malaysia DISINI
Belum sebulan lagi dah nampak perubahan. Kesan seawal beberapa hari sehingga minggu ke 4 adalah seperti:

  • Lubang bekas jerawat semakin berkurangan.
  • Jeragat semakin pudar.
  • Tona kulit semakin sekata.
  • Garis-garis halus atau wrinkles di sekitar mata semakin hilang.

Dalam Youth skincare ada 4 produk yang boleh membantu masalah kulit kering:



1. Luminous Gel Oil Cleanser
Pencuci Youth ini tanpa sabun jadi ia tak mengeringkan kulit. Takde rasa tegang. pencuci muka 3 dalam 1 yang tidak mengandungi sabun, pH seimbang dan digabungkan dengan campuran vitamin dan alga untuk membersih dan memperhaluskan kulit dengan lembut.

2. Perfecting Skin Toner
Kaya dengan nutrisi, bukan sahaja double cleansing malah ia akan melembapkan kulit. Membebaskan kulit dari kulit mati yang menyebabkan kulit kusam dan membersihkan kulit dari pencemaran agar kulit lebih cerah dan berseri. Perfecting Skin Toner ni membersihkan kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit.

3. Age Defense Moisturiser SPF50
Paling best berkenaan krim ini adalah tekstur yang ringan dan lembut, akan bantu melembapkan kulit. Kaya dengan nutrisi membuang free radicals dan melindungi kulit dari cahaya matahari. Ia melembapkan dan melidnungi kulit. memberikan perlindungan kulit daripada sinaran matahari. Vitamin dan nutrien botani di dalamnya akan memberikan kelembapan pada kulit dan menambahbaik penampilan kulit.

4. Advanced Renewal Night Cream
Krim malam memiliki tekstur yang lembut, ringan, sejuk mudah sangat hendak ratakan pada kulit. Kaya dengan nutrisi bantu untuk tegangkan dan tingkatkan elastin pada kulit. ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus serta bahan antioksida yang lain untuk menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur. Campuran botanikal ni juga meransang penghasilan kolagen dan elastin yang akan membaiki tekstur dan tona kulit.

Testimoni Masalah Kulit Kering Pengguna Youth Skincare






Masalah-masalah yang timbul sejak 6 bulan tak pakai apa-apa Moisturizer (hanya pakai pencuci Nutriwhite je) masih ada.
.
😣 Kulit jadi kering walaupun dah minum air lebih 3 liter
😣 Kulit jadi kusam
😣 Kulit jadi mengelupas teruk, rasa kasar macam kertas pasir jer kalau pegang
😣 Kulit dah mula ada jeragat
😣 Pori-pori terbuka besar
😣 Pigmentasi banyak
😣 Garis-garis halus semakin ketara (yer la dah nak masuk 40an kan)

Pakai Youth 7 hari ni ada la rasa kulit kering yang mengelupas tu dah berkurangan dan kulit jadi lembut 😍

Tak mengharap pun akan dapat results yang WOW dalam masa 7 hari guna ni.
Tapi bila Kak Ayu compare dengan gambar yang Kak Ayu suruh suami ambik sebelum pakai Youth tu, Kak Ayu macam pelik skit πŸ€”

Dah macam rupa orang lain pun ada πŸ˜†
Btul ke ni muka Kak Ayu? πŸ˜…
Aih..pencahayaan matahari ja kot ni tu nampak macam cerah ja kan 😁
Tapi lepas tu Kak Ayu compare lagi dari jarak dekat plak.

Hasilnya 😲😲😲
Macam tak percaya jugak!

πŸ’ƒGaris-garis halus bawah mata dah kurang!
πŸ’ƒEye beg kurang!
πŸ’ƒPart-part yang teruk mengelupas tu pun dah kurang sesangat!
πŸ’ƒMuka nampak lebih bermaya 😍

Tinggal part jeragat, pigmentasi, dan pori-pori yang masih perlu dirawat (yang ni keja Serum & Radiance C+E) 😁

Wah! Rasa best giler tadi bila nampak perubahan jelas tu πŸ’ƒ


Korang nak rasa jugak kehebatan kesan YOUTH skincare ni?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.