17.5.18

16 Persoalan Tentang MealShakes Yang Perlu Ibu Tahu


Alamak ibu cuak! Puasa kali ni anak pertama kali berpuasa. Hehe rileks, inshaAllah ada penyelesaian. Para ibu boleh berikan MealShakes untuk anak-anak amalkan.

Sebelum tu, jom ketahui 16 Persoalan Tentang Mealshakes Yang Perlu Para Ibu Tahu.

1. Apakah Mealshakes?
Mealshakes adalah minuman kesihatan yang mengandungi 19 vitamin dan mineral yang kaya dengan serat dan rendah index glisemik. Ianya berbentuk serbuk dan boleh dibancuh dengan apa-apa minum kegemaran.

Mealshakes mengandungi 9 asid amino dalam nisbah yang seimbang untuk kesejahteraan tubuh badan.

2. Apa Kelebihan Mealshakes?
Mealshakes boleh dinikmati seisi keluarga. Nutrisi lengkap yang ada dalam mealshakes boleh memenuhi keperluan zat badan yang tak dapat diperolehi dari sumber makanan harian. Antara kelebihan utama mealshakes adalah :

  • Membekalkan nutrien kepada sel – membantu dlm pembentukan sel kulit, kuku, rambut dan organ-organ lain.
  • Mengelakkan sembelit – kandungan serat dalam mealshakes memberi serat yang membantu melancarkan pembuangan.
  • Menjaga kesihatan tulang dan gigi kerana kandungan kalsium.
  • Memberi tenaga yang berpanjangan kerana Mealshakes mengandungi index glisemik rendah.
  • Bertindak sebagai antioksidan yang menghalang radikal bebas dari merosakkan sel dan antipenuaan kerana kandungan vitamin A, C dan E.

3. Kenapa ramai yang menggemari Mealshakes?

  • Sarapan segera penuh berkhasiat.
  • Sajian yang lazat, murah dan cepat disediakan.
  • Makanan segera untuk dinikmati oleh semua
  • Snek yang sungguh sedap dan boleh diambil pada bila-bila masa.
  • Sajian ideal yang rendah kolesterol, lemak dan natrium.

4. Apakah rasa Mealshakes?
Mealshakes berperisa vanila. Kalau bukak tudung canister, aroma vanilla semerbak baunya seolah-seolah seperti aiskrim vanilla. Rasa nak ratah macam tu je. Sebab itu apa-apa minuman yang ditambah mealshakes rasanya sangat sedap.

Contoh penggunaan Mealshakes dalam makanan adalah seperti puding, aiskrim home made, dadih. Mealshakes juga boleh dicampur dalam sebarang jus buah yang diblender.

5. Berapa lama boleh nampak kesan selepas penggunaan mealshakes?
Kadar serapan vitamin bergantung kepada individu. Setiap orang tidak sama. Mungkin lambat mungkin cepat. Jika usus kotor, penyerapan vitamin akan menjadi perlahan. Banyakkan minum air dan amalkan mealshakes secara konsisten.

6. Adakah ada pantang larang penggemar Mealshakes?
Tiada pantang larang khas untuk pengambilan Mealshakes, kecuali jangan bancuh dengan minuman bercaffein. Atau jika minum kopi, nescafe atau teh, jarakkan 2 jam dengan pengambilan Mealshakes. Juga tiada pantang larang semasa haid, hanya minum seperti biasa

7. Siapa yang boleh ambil Mealshakes?
Siapa jua yang berumur dari 1 tahun ke atas sehingga lah ke warga emas yang tidak ada selera nak makan atau kekurangan nutrisi harian. Mereka yang paling digalakkan untuk mengambil Mealshakes adalah :

  • Ibu hamil dan menyusu badan
  • Kanak- kanak yang tidak ada selera nak makan.
  • Kanak-kanak yang empunyai sistem imun yang rendah – kerap sakit, demam dan selsema
  • Kanak-kanak yang sembelit.
  • Mereka yang nak tambah berat badan.
  • Mereka yang tidak suka mengambil vitamin berbentuk pil.
  • Mereka yang sentiasa tidak sempat untuk bersarapan.
  • Mereka yang selalu letih dan tidak bertenaga
  • Vegetarian

8. Berapa lama tahan 1 canister Mealshakes?
Kandungan mealshakes adalah 544g. Jika konsisten diamalkan setiap hari oleh seisi keluarga, 1 canister boleh tahan hampir sebulan. Jika diberikan untuk anak sahaja, boleh tahan lebih dari sebulan. Apapun bergantung kepada penggunaan.

9. Berapakah sukatan bagi anak anak yang menyusu botol?
Mudah saja. Hanya kurangkan 1 scoop susu formula. Tambahkan 1 scoop Mealshakes ke dalam susu anak anak. Ank anda pasti suka.

10. Berapa harga Mealshakes?
1 canister berharga RM127.20. Jika mahukan penjimatan dan keuntungan, saya sarankan join ahli untuk beli dengan harga lebih jimat.

11. Adakah Mealshakes Cukup Dan Lengkap Nutrisi?
Ya, betul kerana Mealshakes menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.

Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

12. Adakah Mealshakes Mengandungi Laktosa Seperti Susu Formula Yang Lain?
Tidak, Mealshakes tidak mengandungi laktosa malah kaya dengan protein yang dapat membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.

Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

13. Apakah lagi Kandungan Yang ada Dalam Mealshakes?
Mealshakes mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.

Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

14. Adakah Sesuai Untuk Orang Dewasa Yang Mahu Awet Muda?
Ya sangat sesuai kerana mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.

Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

15. Adakah Mealshakes sesuai untuk cantikkan kulit?
Ya sudah tentu kerana Mealshakes mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

16. Adakah Mealshakes ni Agen Detox?
Ya betul kerana ianya kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

Berita baik sempena Ramadan bulan ni,
ada promosi MealShakes.


Dapatkan 2 canister MealShakes dan diskaun 10% menanti anda.

Hubungi kami untuk promosi MealShakes


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan