29.4.17

KENAPA KITA PERLUKAN SUPLEMEN?

KENAPA KITA PERLUKAN SUPLEMEN?

Walaupun kita rasa kita dah cukup makan makanan yang seimbang setiap hari seperti sayur, buah ayam, daging tetapi kenapa masih perlu makan suplemen?


Berikut adalah sebab-sebabnya.


Setiap hari kita terdedah dengan pencemaran dan serangan radikal bebas dari bahan bakar, asap kereta, asap kilang, asap rokok dan lain-lain. Di rumah, kita juga terdedah dengan logam berat seperti cat dan air. Terdedah dengan radiasi dari peralatan elektrik di rumah seperti televisyen, handphone, laptop, mikrowave dan sebagainya.


Cukup lengkapkah pengambilan makanan berkhasiat dalam diet harian kita? Kita dianjurkan untuk mengambil sayur 3-5 sajian dan buah pula 2-4 sajian sehari. Sayur dan buah merupakan sumber nutrisi antioksidan dengan kandungan vitamin dan mineral. Buah dan sayur juga kaya dengan fitokimia anti-kanser serta serat.

Karbohidrat dan protin juga perlu seimbang dan tidak boleh lebih daripada portion yang dianjurkan.


Buah-buahan dan sayur-sayuran kini sangat berbeza dari zaman datuk nenek kita dulu. Kalau dulu guna baja dari taik lembu, taik ayam, taik kambing, di mana haiwan-haiwan tersebut dipelihara sendiri oleh datuk nenek kita.

Sekarang ni kandungan mineral dalam tanah makin berkurang. Teknologi makanan seperti GMO dan menyuntik HORMON untuk hasilkan buah yang lebih cepat. Proses makanan tu dari dipetik, diawet, dihantar ke ke kedai dan sebagainya mengurangkan nutrisi di dalam makanan.

Lagipun berapa ramai orang yang mampu membeli dan makan sayuran dan buah-buahan organik?


Kadar senaman yang disyorkan ialah 30-60 minit untuk sekurang-kurangnya 3 hari seminggu. Namun berapa ramaikah yang konsisten bersenam setiap hari? Ramai yang memberikan alasan sibuk dan tidak sempat untuk bersenam.

Merokok bukan sahaja membahayakan nyawa sendiri tetapi turut membahayakan nyawa mereka yang menyedut asap rokok tersebut. Merokok membahayakan hampir keseluruhan organ badan termasuk jantung, saluran darah, paru-paru, mata, mulut, organ reproduksi, tulang, perut dan organ penghadaman.


Makanan kita harini banyak menggunakan tepung gandum (lambat hadam), gula dan berminyak. Contohnya seperti roti canai, pisang goreng dan lain-lain.

Pengambilan kalori melebihi daripada apa yang kita perlukan. Pekerjaan yang banyak duduk (sedentary) dan mengadap komputer lebih banyak makan juga. Orang dulu dulu walaupun kalori intake besar tetapi mereka banyak melakukan pekerjaan berat seperti di sawah, ladang kelapa sawit dan lain-lain.


Teh, kopi, nescafe, milo itulah kebiasaannya yang menjadi rutin sarapan masyarakat kita. Kalau nak stay up pun akan cari nescafe. Kebanyakannya bancuh dari pek 3 in 1 sebab mudah. Tinggi gula juga tu. Sedar tidak sedar minuman ini sedikit sebanyak mengganggu penyerapan nutrien dari makanan ke dalam badan kita. Kesian kan..

Kini anda telah tahu kenapa kita masih memerlukan suplemen untuk menutup lompong-lompong nutrisi di dalam badan kita.


Kenapa perlu memilih Shaklee sebagai suplemen pilihan anda sekeluarga?

1) SENTIASA SELAMAT
-Menjalankan lebih drpd 350 ujian pada setiap ramuan baru
-Menjalankan lebih daripada 80,000 ujian kualiti setahun

2) SENTIASA BERKESAN
Ia terbukti berkesan daripada pemilihan bahan2 semulajadi yang paling halus dan tulen sehinggalah bukti kajian sains dan makmal yang terdapat di dalam 90 bahan kajian penerbitan.

Bukan itu sahaja, malah bukti terbesar yang lebih lagi datangnya dari penjelajah bertaraf dunia, atlet yang diberi suplemen Shaklee dan juga berjuta2 insan sama seperti anda yg telah hidup lebih sihat dan produktif dengan kehadiran Shaklee.

3) SENTIASA MESRA ALAM
Lebih daripada 60 tahun menjadi peneraju dalam pergerakan alam sekitar, menjadi syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral bagi mengimbangi pengeluaran gas rumah hijau.



Setelah 11 tahun, harga produk Shaklee akan naik bermula 1 Mei 2017 nanti 😱

Harga terkini dapat membantu duit poket anda 😚
Harga akan datang boleh mengakibatkan anda stress 😡

Harga ahli akan menjimatkan anda 😘



 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

26.4.17

Tekanan Darah Turun, Alergik Makanan Hilang


Saya mengidap penyakit darah tinggi dan juga mengalami masalah cramp ketika tidur terutamanya pada waktu malam di dalam bilik yang berhawa dingin. Saya juga selalu mengalami gatal-gatal apabila makan makanan seafood dan ayam. Penyakit gatal-gatal ini telah saya alami sejak 10 tahun lamanya manakala darah tinggi dan cramp kaki pula lebih kurang 3 tahun. Saya juga kerap ke hospital untuk mengambil ubat supaya dapat mengurangkan masalah yang saya hadapi ini.

Anak saya telah mencadangkan kepada saya untuk menggunakan supplemen Shaklee iaitu Garlic Complex, Lecithin, Alfalfa Complex dan juga Ostematrix. Beliau merupakan pengedar sah Shaklee dan pengguna tegar produk-produk Shaklee. Saya terus berminat untuk menggunakan produk Shaklee selepas membaca flyers yang diberikan oleh anak saya itu.

Saya mengambil produk Shaklee seperti yang dicadangkan dan tidak menggunakan sebarang produk lain semasa menggunakan supplemen Shaklee dan Alhamdulillah saya tidak mengalami sebarang healing crysis semasa menggunakannya.

Alhamdulillah, dalam tempoh setahun, tekanan darah saya mulai menurun, 130/80. Masalah cramp dan gatal-gatal juga kini tiada lagi. Yang bestnya, ada yang teka umur saya dalam 40an. Nampak muda gitu. Doktor juga telah mengesahkan tekanan darah saya sudah OK dan stabil.

Saranan saya kepada anda, tidak salah untuk berikhtiar dengan supplemen tapi pastikan supplemen tersebut selamat dan berkesan. Saya sangat gembira kerana tiada lagi alahan pada ayam dan seafood, kaki tidak cramp lagi dan tekanan darah sudah OK.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk buat belian terus dengan Shaklee.




Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

25.4.17

Shaklee HQ Beroperasi Secara Rasmi di Geo Tower Subang Jaya

Alhamdulillah akhirnya Shaklee HQ kini secara rasminya beroperasi di Geo Tower bermula pada harini.



Alamat baru ibu pejabat Shaklee Malaysia :

SHAKLEE PRODUCTS (MALAYSIA) SDN. BHD.
Level 2, Sunway Geo Tower,
Jalan Lagoon Selatan,
Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya,
Selangor.

No. Tel : 03-5622 3188
Toll Free : 1800 88 6577
No. Fax. : 07 -350 7804

Email : customerinquiry@shaklee.com

Waktu operasi Shaklee HQ masih seperti biasa iaitu :

Isnin hingga Jumaat :
10:00 am to 07:00 pm

Sabtu
10:00 am to 07:00 pm

Apa yang menarik tentang Shaklee HQ yang baru ini?

Kaunter terletak di tingkat bawah (ground floor), jadi tak perlu lagi naik lif atau tangga. Jimat masa dan memudahkan semua golongan, terutama ibu mengandung, ibu bapa yang bawa anak kecil serta warga emas dan OKU.

Mudah nampak dari jalan utama. Jadi tak perlu risau sekalipun bagi orang yang baru pertama kali nak ke sana. insyaAllah tak sesat.

Boleh shopping produk Shaklee dengan mudah. Hanya ambil bakul yang disediakan, pilih dan ambil produk yang dikehendaki, kemudian bayar di kaunter. Senang, kan? Hanya di Shaklee HQ tau!

Ruang parking yang banyak.
Kemudahan ruang lobi yang luas dan selesa untuk kegunaan para ahli/pengedar. Nak berjumpa atau membuat temujanji di Shaklee HQ pun lebih mudah.
Kemudahan bilik mesyuarat dan training di Tingkat 3.













17 Sebab Kena Join Ahli Shaklee Yang Anda Wajib Tahu

1. Mendapat harga ahli dengan untung runcit sebanyak 15-20% diskaun

2. Berpeluang mendapat bonus peribadi bermula dgn 5% sehingga 21% hasil daripada penggunaan sendiri / guna, berkongsi manfaat dan jual pada kenalan, keluarga

3. Mendapat promosi khas Shaklee untuk distributornya. Cycle baru ini Shaklee Malaysia telah mengatur pelbagai strategi promosi esklusif buat Pengedar Sah Shaklee.

4. Berpeluang hadiri talk, seminar anjuran Shaklee. Pengedar dapat menimba ilmu dari pakar kesihatan, pakar nutrisi setiap bulan melalui program ceramah yang diatur Shaklee.

5. Berpeluang menghadiri konvesyen kebangsaan Shaklee yang diadakan setiap tahun.Tahun ini Shaklee mengadakan dua Konvensyen, satu khusus buat Pemimpin Jualan yang telah berlangsung pada Februari yang lalu dan Konvesyen Nasional yang bakal berlangsung pada 29 April 2017 di Sunway Resorts. Pada konvensyen ini, pemimpin jualan diraikan dan diiktiraf oleh Shaklee dengan anugerah-anugerah khas.

6. Dijemput menghadiri kelas-kelas produk, dan kesihatan anjuran Shaklee setiap bulan di branch Shaklee berdekatan anda seluruh Malaysia.
7. Berpeluang menjadi seorang leader Shaklee!

Untuk point nombor 7, ini adalah untuk mereka yang serius berbisnes, dimana rata-rata kami pun dulu bermula sebagai distributor dan mula terjebak dengan biznes Shaklee apabila Shaklee mula diterima oleh kenalan dan keluarga. Hasilnya dari situ ia menjadi satu bisnes untuk kami dari rumah.

Apabila menjadi bisnes leader shaklee, anda berpeluang mendapat

8. Bonus Kepimpinan Shaklee sehingga 6 peringkat, iaitu Maksimum 21%.

9. Insentif Koordinator Shaklee Leader sehingga 1.5%

10. Car Bonus Program tanpa had. Shaklee memberikan Bonus kereta dalam bentuk wang tunai setiap bulan dan ia mengikut jumlah jualan kumpulan.
Bonus ini tiada had, selagi mana anda membantu organisasi anda untuk maju dan membesar.

11. Peluang jelajah di dalam negara, luar negara dan UMRAH untuk Muslim Leaders. Bagi Tahun Fiskal baru 2017/18, Pengedar Shaklee berpeluang untuk menikmati:

👍 Shaklee Leader Retreats selama 3 Hari 2 Malam
👍 Shaklee Regional Incentive Trip ke Bangkok selama 4 Hari 3 Malam
👍 Shaklee International Incentive Trip - Mediterranean Cruise selama 8 Hari 7 Malam melawati 3 buah Negara Spain, France, Italy untuk melawat 6 bandar - Barcelona, Provence, Villefrance, La Spenzia, Civitavecchia dan Naples.
👍 Peluang istimewa diberikan kepada Pengedar Shaklee yang beragama Islam untuk memilih Kembara Umrah bersama Shaklee.

Ini kelebihan menjadi ahli Shaklee dan untuk realisasikan kelebihan itu, kumpulan #s2uFamilies di bawah Master Iffah Anuar dan Master Firdhaus Zulkifli akan membantu anda dengan

12. Berpeluang join support group di Whatsapp, Telegram dan Facebook.
13. Bimbingan Kelas marketing, sales, copywriting, social media,tips bisnes dan produk melalui Online medium.
14. Konsultasi Produk dan Kesihatan secara Online dan Offline.
15. Kelas/seminar secara Offline di seluruh Malaysia
16. Peluang sedut ilmu dari Leader dan Master-master hebat di s2u Families.
17. Konsultansi bisnes EXCLUSIVE 1-1. Janji sendiri mahu, kami membantu.


Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

24.4.17

Migrain Hilang Dengan Vitamin Kulit Cantik Shaklee


Saya ada masalah migraine sejak dari zaman persekolahan lagi dan berterusan sehingga saya habis belajar dan bekerja. Apabila migraine menyerang, sangat mengganggu dalam untuk buat kerja dan tak boleh focus untuk kerja.

Sakitnya kepala rasa macam nak hantuk je kepala di dinding. Saya memang ambil ubat migraine di klinik sejak sekolah menengah lagi sehingga belajar di university pon bergantung pada ubat migraine tu.

Bermula dengan Shaklee pada Disember 2016, bila upline saya kenalkan untuk vitamin kulit cantik sebab saya ada masalah sunburn. Vitamin Shaklee yang saya ambil ketika tu, Vitamin C, ESP, GLA dan saya tambah Ostematrix sebab ada lenguh-lenguh badan juga.

Alhamdulillah masalah sunburn saya dah pulih. Perkara yang tak perasan langsung hampir 3 bulan tak migraine dan tak ambil juga ubat migraine tu. Semua ni lepas amalkan supplemen Shaklee ini. Sangat bersyukur kini migraine sembuh dengan izin Allah SWT.

Syukur sangat dipertemukan dengan Shaklee. Kesannya sangat hebat dan bantu selesaikan masalah saya.

Shaklee pilihan No.1 saya kerana Shaklee memang TERBAIK.
Terima kasih kepada upline saya, Norfaziela, yang memperkenalkan Shaklee pada saya.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk buat belian terus dengan Shaklee.


 migrain kulit cantik


Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO

 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

23.4.17

Anak Sudah Tak Kerap Sakit


Saya, ibu kepada 6 orang cahayamata yang berusia setahun setengah.sehingga 13 tahun. Saya ingin kongsikan #shakleeeffect yang anak-anak saya alami selepas amalkan vitamin Shaklee.

Ibu bapa yang mempunyai anak-anak kecil pasti sudah biasa dengan pengalaman bergilir-gilir menjaga anak-anak yang tak sihat pada waktu malam. Dan sesi ulang alik ke klinik gara-gara anak-anak demam atau sakit silih berganti.

Saya dan suami juga mengalami situasi yang sama suatu ketika dahulu. Maklumlah jarak kelahiran anak-anak agak rapat, anak sulung berusia sethn setengah dah dapat adik, kembar pula tu. 3 tahun kemudian, saya melahirkan anak ke-4 pula.

Bayangkan ketika itu, anak sulung berusia 5 tahun, anak kedua dan ketiga (kembar) berusia 3 tahun dan anak ke-4 baru lahir. Pada masa tu saya memang belum kenal Shaklee atau apa-apa suplimen.

Dulu, anak saya kerap jatuh sakit; kadang-kadang demam, batuk berkahak, selsema, muntah-muntah dan lain-lain. Bayangkanlah kebiasaannya kalau sorang sakit, sorang demi sorang akan "berjangkit".

Boleh dikatakan tiap-tiap bulan muka kami anak beranak akan muncullah sama ada di klinik panel tempat saya kerja dahulu @ klinik pakar kanak-kanak. Dan tiap kali berjumpa Dr Pakar terutamanya, pasti banyak juga caj yang dikenakan. Sebabnya bukan sorang yang sakit, paling tidak dua orang atau lebih.

Dan tiap kali berjumpa Dr pun, ubat yang sama jugalah diberi. Balik makan ubat semua, sebulan @ dua bulan lepas tu memang akan berulang semula. Tapi pada masa tu saya memang tak pernah terfikir langsung tentang suplimen atau vitamin ni.

Sehinggalah pada akhir 2011, saya mula kenal Shaklee. Tapi utk 1 tahun lebih pada awalnya saya hanya ambik vitamin Shaklee untuk diri sendiri sahaja. Alhamdulillah, selepas beberapa bulan amalkan Shaklee ia nampak serasi dengan diri saya.

Saya mula berikan vitamin Shaklee untuk anak-anak pada awal tahun 2013. Antara vitamin saya saya berikan untuk anak-anak ialah Meal Shakes, Omega Guard, Chewable Vita C dan Nutriferon (bila perlu sahaja).

Apa yang saya perasan, selepas konsisten berikan vitamin-vitamin Shaklee ini pada anak-anak, tahap jatuh sakit mereka makin menurun. Kekerapan ke klinik juga makin berkurang.

Kalau ada pun yang sakit (demam, selsema dan sebagainya), sakit-sakit tu takkan melarat untuk satu tempoh yang lama. Kalau nampak je simptom-simptom dia orang nak demam, terus saya berikan Nutriferon. Nutriferon ni amat berkesan tindakbalas sekiranya diambil sewaktu permulaan tanda atau simptom demam dan selsema tu.

Alhamdulillah..kini walau saya berseorangan menguruskan anak-anak, saya amat bersyukur kerana episod ulang alik ke klinik bila anak-anak sakit tak berlaku sekerap dahulu lagi. Kalau badan anak-anak dah ada rasa panas-panas macam nak demam, terus saya akan berikan Nutriferon (paling utama), diikuti Chewable Vita C dan Omega Guard.

Bak kata pepatah, mencegah lebih baik daripada mengubati. Berilah vitamin terbaik untuk anak-anak anda, apa lagi kalau bukan Shaklee sebagai satu usaha untuk meningkatkan taraf kesihatan seisi keluarga. Saya berharap dengan perkongsian ini, kebaikan vitamin Shaklee akan tersebar serta dapat memberi manfaat kepada lebih ramai orang lagi. Sekian. Terima Kasih.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk buat belian terus dengan Shaklee.

 set kanak shaklee


Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

22.4.17

Anak-anak Lebih Berselera Makan, Tiada Sembelit, Susah Sakit, Fokus Belajar


Sebenarnya saya telah menggunakan produk Shaklee ini sudah 5 tahun. Dari Set Berpantang hingga lah ke set-set yang lain dan terus menjadi ahli pada hujung tahun 2016.

Jadual harian sebagai surirumah sangat memenatkan. Dengan karenah anak-anak yang makin membesar membuatkan kesihatan terganggu. Sering sakit-sakit badan, keletihan, makan tidak menentu dan sakit lutut. Saya pernah mengalami sembelit selama seminggu membuatkan saya risau.

Tanpa membuang masa, saya mengambil Set Detoks Shaklee yg terdiri daripada Alfalfa, Lecithin dan Herblax. 4 sekawan ini banyak membantu saya dalam masalah yang saya hadapi. Badan terasa lebih ringan, sakit-sakit badan berkurangan, sakit lutut pun makin elok. Alhamdulillah, ESP juga saya amalkan untuk sarapan saya yang lebih berkhasiat, kenyang dan untuk Milk Booster.

Kesihatan anak-anak juga saya tidak abaikan. Omega Guard, Mealshake dan Vita-C Chew untuk kesihatan mereka. Mealshake setiap pagi dalam sarapan mereka. Salah satu cara sarapan 'segera' untuk mereka. Omega Guard setiap kali sebelum tidur. Vita C Chew untuk tingkatkan sistem imun badan. Hasilnya anak-anak lebih berselera makan, tidak lagi sembelit, jarang sakit (kalau sakit cepat sembuh) dan lebih fokus dalam aktiviti harian mereka.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk buat belian terus dengan Shaklee.

 set kanak-kanak shaklee



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO

 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

21.4.17

Kisah Sakit Vertigo dan Vivix Shaklee


Apa itu Vertigo? Bayangkan bilik kita berpusing-pusing dan bergerak ketika kita tengah duduk? Mesti pening kan? Macam tu lah rasa Vertigo. Bila kena Vertigo, badan rasa melayang-layang , pening, mabuk dan boleh muntah-muntah. Satu kerja pun tak boleh buat. Kalah rasa sakit migrain.


Punca Vertigo

Secara umum, Vertigo merupakan gejala yang dicetuskan oleh gangguan mekanisme baki dalam telinga dalam. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa penyakit lain yang juga boleh menjadi punca.

Jenis vertigo boleh dibahagikan kepada dua kategori mengikut punca. Dua kategori adalah:

Punca 1: Vertigo periferal.
Ini adalah jenis yang paling biasa vertigo. Peripheral vertigo dicetuskan oleh gangguan dalam mekanisme keseimbangan yang terletak di telinga dalam.

Gangguan tersebut termasuk labyrinthitis, neuronitis vestibular, benign kedudukan datang tiba-tiba vertigo (parosimal), dan penyakit Meniere.

Punca 2: Vertigo Sentral.
Gangguan atau masalah dalam otak kecil (otak sedikit) yang terletak di bawah otak besar atau batang otak (bahagian bawah otak yang berkaitan dengan saraf tunjang) mungkin boleh menyebabkan vertigo ini.

Satu lagi punca vertigo pusat termasuk migrain, multiple sclerosis, stroke dan serangan iskemia sementara (TIA), akibat ubat-ubatan tertentu, dan juga tumor otak yang terletak di otak kecil atau tumor benigna pada saraf pendengaran (neuroma akustik).

sumber : http://www.melayupost.info/2016/10/punca-punca-vertigo.html

Suami saya pernah di serang Vertigo.

Masa tu tak tahu pun dia ada penyakit ni tau. Masa tu memang panik la.. tengok muka dia pun dah kuning. Dengar suara I bercakap pun dia tak boleh. Haa macam tu sekali ok. ( tau laa suara ku merdu)

Masa pertama kali dia diserang penyakit itu.. Doktor mengesahkan yang ianya berpunca dari kesan resdung beliau yang teruk. Ermm suami saya memang ade resdung. Kalau tengok luaran tak de laa teruk mana.

Tapi dia memang alah dengan habuk. Kena habuk sikit habis laa sroot sreet sroot srett..

Arghhh..!!

"U ade gaduh ke dengan husband yang buat dia strees macam ni.."

Nak di jadikan cerita.., masa memula kena tu. Pergi hospital Kerajaan, tapi boleh kan Doc tu kata suami I tak ada apa-apa.

Dia kata Strees je ni.

Padahal member nak diri pun dah tak boleh. Muka kuning tak berdarah. Akak tinggalkan Doktor tu dengan pandangan yang agak jaki. Ade ke dia tanya..

"U ade gaduh ke dengan husband yang buat dia strees macam ni.."

Saje kan dia mintak kene setepek. Kan dah. Sape suh mintak.. hahahaha. Sampai mati ku ingat rupamu Doktor..

"Dear kalau lambat sedikit, Husband u Boleh Pekak..!"

Ermm Akibat keadaan En Suami yang semakin kritikal.., saya cakap kat dia jom laa pergi hospital Pakar. Cek je kat sana. We all time tu tak de insurans lagi ok. So apa lagi.. zass kan aje Kad Kredit.

Duit boleh cari oi.., suami belum tentu de ganti.
Auwwww..!

Ermm Nak tau tak Doc kata apa.. Doc Kata.., "Dear kalau lambat sedikit, Husband u Boleh Pekak..!" What muka ensem tapi pekak..

oh no..!

Haa masa nie kan dia ambil MC sebulan.. sebulan tau tak kerja. Memang parah laa.. Sampai duit Syiling jatuh atas lantai pun dia tak boleh dengar. Dia rasa bergegar semua kepala Dia. Dia kata rasa macam isi otak semua nak keluar..

Haa sampai macam tu tau.. Trajis laa sangat..!

Alhamdulilah dia tak ambil masa yang lama untuk recover.

Ok Selepas dari tu lama dah dia tak kena lagi.. Masa tu dia memang bergantung sepenuhnya dengan ubat Doktor sahaja.

Tapi nak dijadikan cerita.., pada Januari 2013 sekali lagi dia diserang.. Haa sudah.. Tapi time tu saya dah Fall in love dengan Shaklee :). Masa tu saya terus bagi dia Vivix.

Saya memang paksa dia ambil Vivix setiap hari. Ditambah dengan supplement asas untuk mengawal resdung beliau. Alhamdulilah dia tak ambil masa yang lama untuk recover.

Vivix dan Vertigo
Dahsyat kan kisah kawan Ida kat atas tu? Boleh jadi pekak tau. Syukur beliau cuba Vivix











Vivix membantu memulihkan kesihatan tubuh hingga ke peringkat sel. Kajian makmal telah menunjukkan ramuan utama dalam Vivix melindungi dan membaikpulih sel-sel DNA.

Faktor stress juga merupakan salah satu pencetus penyakit ini. Jangan tak tahu stress ini juga adalah salah-satu punca yang membawa kepada kanser.

Ini disebabkan oleh peningkatan hormon kortisol dalam darah sehingga dapat menyumbat dan mengganggu peredaran darah. Pengambilan vivix yang membaiki dan melindungi sel akan mencegah tubuh kita dari diserang radikal bebas penyebab kanser.


Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk buat belian terus dengan Shaklee.


 vivix shaklee



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO



 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading