0

RESDUNG. Sebelum jumpa Shaklee, hidup bergantung pada ubat. Bermula dengan kisah 'termakan' LOBSTER yang kakak bawak balik dari Sabah. Memang sedap gila! Makan tak hingat dunia. Then lepas 2 minggu, perasan yang diri ni allergic bila makan kacang, ikan bilis, dan pisang. Gatal dia bukan main sikit. Macam nak tercabut biji mata dan hidung hahaha.
.
Lepas tu makin lama makin teruk. Benda wangi pun x boleh bau macam perfume tu. Kalau ada kakak gorgeous wangi namatey yang lalu sebelah, siap lah bersin 16 kali. HAHA
.
Rupanya immune system kena attack! 😭
Dulu sebelum kena allergic attack ni atau bahasa scientific dia, Hypersensitivity, sihat je, tak ada pun alahan teruk pada makanan, habuk, bulu kucing and etc yang memerlukan piriton ( sebab paling murah) haha. Mana taknya setiap hari kena ambil sebiji sebab allergic setiap kali makan. Almost semua benda Eja allergic, temasuk la BANANA. hahaha pelikkan. Memang tahap sinusitis aka resdung yang paling teruk!
.
So, bermula la kisah 'berpantang seafood'.
Sakit dan sangat sakit. Jiwa raga terseksa sebab tak dapat makan. huwaaa

Then, tahun lepas tak silap Eja dalam bulan March, memang tiba-tiba Eja kena resdung attack paling teruk sampai breakout satu muka dan sakit kepala yang melampau macam nak pecah. So Eja decide untuk pegi checkup di salah satu hospital swasta kat melaka.
.
Then doktor cek, memang ada sinusitis teruk + tulang hidung dah bengkak ( nak tunjuk X-ray fil kat rumah Melaka pulak, muehehe).
So pagi tu admit, ambil darah and cek segala bagai, esok petang tu terus masuk OT (operation theater). Seram sejuk masa tu haha. padahal dah dua kali masuk OT.
.
5 jam kemudian after sedar tu, sakit bakhang. hidung congested teruksss. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Proses recovery dalam 2-4 minggu jugak dan dalam masa yang sama pergi checkup 2 minggu sekali. Doktor bagi tau luka dah elok and bla bla bla ad la lagi doktor explain. hihi
.
Tapi...
Tapi...
Tapi...
.
Sakit tu tak berakhir kat sini je, dia berpanjangan even dah operate jugak. Rupanya operate ni just boleh mengurangkan sakit je. Tapi resdung dan allergic reaction still ada.hmm.
.
Dan Eja terfikir, 'dari bergantung pada ubat, why not aku try supplement?' tadaaaa terus pergi cari supplement untuk resdung.
Masa ni dah sebulan join Shaklee. Terus google SET RESDUNG SHAKLEE. HAHA gelojoh nak sihat!
.
Esok tu terus pergi HQ SHAKLEE sebab nak borong SET RESDUNG. hewhew. Lepas 2 minggu consume, then cuba teka apa jadi? hahhaaaa



Eja tak ambil PIRITON lagi! yuhuhuuuu ya bedabiduuu. Memang dah tak simpan stok ubat. Hebat gilos effect dia. Memang betul betul boost immune Eja. Kulit muka pun dah slowly heal dan parut dan kurang. Yang paling penting, allergic reaction pun dah jarang singgah. Alhamdulillah, dengan izin Dia. Tq Shaklee.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 alfalfa buy 1 free 1



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Catat Ulasan

 
Top