28.2.17

Usia 30-an, Penyakit Bertalu Datang dan Sukar Hamil [Part 2]


Anak saya, DAYANG.AMEENA.FATHIAH. Anak saya ini adalah kurniaan terindah selepas 12 tahun penantian. Akhirnya abang Aiman ada adik. Baca PART 1

Ketentuan Allah itu tidak pernah silap ataupun lewat,segalanya benar dan tepat pada masanya. Selepas Aiman makin membesar,saya tak pernah lagi berharap cuma berdoa jika ada rezeki kami..dan bukan sedikit kata-kata yang tak sedap didengar dari orang sekeliling..semuanya saya telan dan hadam..itu bukan kerja kita!

Tahun 2015 saya rasakan ada yang tak kena pada bahagian kiri perut,jumpa dengan Pakar Sakit Puan..disahkan saya menghidap Polysistic Ovarian Syndrome dan saya memang sukar sekali untuk mengandung lagi..tiada apa-apa ubat katanya, cuma turunkan berat badan! 🙊🙊🙊

Beberapa hari lepas tu saya hubungi sahabat saya Siera Haiyi..tanyakan produk slimming..saya cuma tambahkan Lecithin dan Herbalax dari set yang saya ambil sebelum ini.

 set kulit cantik pcos hamil

Tabiat saya memang susah disiplin bab pemakanan vitamin, cuma saya tidak terus berhenti..

Dan akhirnya Mac 2016 selepas 2 bulan ambil set slimming saya disahkan hamil..MasyaAllah tidaklah dapat saya gambarkan perasaan syukur masa itu..tapi masalahnya saya belum kurus pun..aduhhh!Hahaha..Bila pakar cek,PCOS saya dah disahkan hilang sepenuhnya..Subhanallah..😆😆😆 Asbab ikhtiar Alhamdulillah..

Bila Ameena lahir bermulalah episod baru selepas 12 tahun, segalanya saya belajar semula..walaupun kekok tapi dengan naluri seorang ibu semuanya dipermudahkan Allah..Ameena kena Prolong Jaundice sampai 40 hari..sepanjang tempoh berpantang saya tak ambil apa-apa jamu atas nasihat doktor..sekadar habiskan vitamin-vitamin yang ada..Alhamdulillah walaupun berulang alik tiap hari ke hospital, saya masih bertenaga..

Apa-apa pun semuanya adalah atas keizinan Allah..kita manusia hanya perlu doa dan ikhtiar..buat mereka yang masih belun dikurniakan rezeki anak,jangan sedih..Allah tak pernah janji orang yang berkahwin itu akan dapat anak..tapi tidak ada salahnya kita berusaha,kerana siapa tahu anak-anak itu akan menjadi saham terbaik untuk kita di alam sana..

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 set kurus bajet lecithin herblax shaklee


Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

24.2.17

7 hari detox relax turun 5 kg?!


7 hari detox relax turun 5 kg?! Bismillah. Pagi ni Nazra nak kongsikan berita gembira oleh seorang customer ni. Customer ni Puan Liza yang baru 1st time cuba produk Shaklee dan Detox bersama group Detox Shaklee dengan set bajet detox Herblax + Alfalfa Complex + Lecithin sekali 😊



Puan Liza bermula dengan Detox secara relax dan santai.

Target nak turunkan berat sebanyak 20kg!

Berat sebelum Detox : 85kg
Berat selepas Detox Relax : 80kg
Total weight loss : 5kg
Inchloss : kurang seinci

Alhamdulillah 15kg lagi untuk capai target beliau.

Sekarang ni masih teruskan pemakanan secara 'eat clean' dan InsyaAllah akan start Detox untuk kali kedua 😊

Siapa kata nak kuruskan badan tak perlu makan nasi?

Nasi tak salah. 😊
Yang salah tu portion nasi yang kita ambik.

Jika betul cara dan portion pemakanan harian kita InsyaAllah badan kita boleh fit seperti yang kita mahu 😉

Oh ye, promosi Beli 1 botol FREE 1 botol untuk Alfalfa Complex dan Lecithin masih ada tau

 buy 1 free 1



Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 set detox bajet



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

23.2.17

Usia 30-an, Penyakit Bertalu Datang dan Sukar Hamil [Part 1]



Saya terlalu pentingkan kerja. Macam-macam jenis penyakit datang kepada saya. Terutama obesiti, cyst, PCOS, resdung, gastrik, migrain, hypertension. Aduhh. Saya yang dok ngah taip pun seram baru nak masuk 30-an oii 😱😱😱

Satu hari saya belek muka kat cermin. Masa tu ada mase lebih sikit konon. Saya baru sedar apesal aku nampak tua sangat dah ni. Macam dah orang umur 40-an ja. Tak padan dengan umur. Nampak macam sihat tapi hakikatnya tak. Tetiba saya rasa macam ditampar seseorang. Buatlah sesuatu untuk diri sendiri!!

Saya tak buang masa, saya terus wassap sorang kawan sekolah, saya adukan serba sikit masalah saya. Tapi time tu saya takde bagitau segala mak nenek penyakit yang saya ada tu. Sebab konon tak serius. Yang saya tanyakan camna nak awet mudakan muka dan sihatkan kulit (biase la pempuannn 😘😘😘) Beliau suggest kat saya item macam dalam pic ni. Dan tambahan sebotol Vitamin E.



Mesti ada yang tanya tak takut ke makan banyak-banyak ni. Saya mula-mula pun fikir macam-macam. Dah la saya ni memang anti pil-pil ni. Tapi sebelum saya ambik keputusan nak consume semua ni saya dah buat research sikit pasal SHAKLEE ni. Saya ambik pada 2015 dan hanya selepas 2 tahun saya rasa saya ada tanggungjawab untuk share kepada anda yang produk SHAKLEE memang superb!

Apa yang saya dapat lepas makan ni? Nak kata muka peloles ala Nelopa tu idokla. Tapi saya rasa kulit muka tak kusam macam dulu. Saya rasa confident level saya makin meningkat la. Maklumla keja sekejap dalam ekon, sekejap kat site kena panas. Dan dalam tak sedar semua penyakit yang saya tulis kat atas tadi beransur hilang. Kalau dulu dalam handbeg memang spare gaviscon stick untuk pedih ulu hati sebab gastrik. Sekarang takde dah 😊 migrain pun tak berani datang. Dan dah kurus sikit sekarang. Saya perasan saya tak kene bayar kan 😂 apepun semuanya dengan izin Allah.

Dan ade sesuatu kemujaraban SHAKLEE yang saya alami sndiri. Cyst dan PCOS saya hilang. Allahuakbar. Syukur. Doktor pakar memang dah sahkan saya susah nak pregnant. Buktinya selepas 12 tahun, Aiman memang takde adik.


Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO

 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

16.2.17

5 Makanan dan Minuman Sihat Untuk Gigi

Makanan & Minuman Sihat Untuk Gigi

Teh hijau – mengandung antioksidan polyphenols yang dapat mencegah munculnya plak pada gigi, mengurangi kemungkinan munculnya lubang pada gigi dan radang gusi.

Buah-buahan – epal, strawberi, kiwi, dan buah lain yang tinggi kandungan vitamin C-nya. Vitamin C adalah salah satu komponen penting daripada kolagen yang berfungsi seperti simen yang melekatkan satu sel dengan sel yang lain. Bukan hanya membuat kulit sihat, tetapi juga mampu mencegah peradangan gusi.

Produk haiwan – daging lembu, ayam, dan telur. Mengandungi mineral fosfor yang bersamaan dengan vitamin D dan kalsium dapat membentuk sistem tulang dan gigi yang kuat.

Air putih – mampu membersihkan rongga mulut dan memudahkan air liur untuk bekerja mendepositkan mineral penting ke dalam ruang-ruang gigi. Air juga membuat gusi menjadi lentur dan membantu membersihkan sisa makanan dari celahan gigi yang dapat mengakibatkan inflamasi dan bau nafas yang kurang enak.

Susu dan yogurt (kurang manis) - Selain kandungan kalsiumnya, susu dan yogurt memiliki tahap asid yang rendah sehingga dapat memperlambat terjadinya hakisan pada gigi.

Kita semua tahu kalsium penting untuk gigi tapi berapa ramai antara kita yang sanggup nak minum susu setiap hari? 2 gelas susu sehari lak tu 😁

Kalau tak sanggup nak minum susu tapi tak sanggup jugak nak sakit tulang temulang, kami cadangkan anda ambil Ostematrix, sumber kalsium lengkap.






Vita-C Plus
Vitamin C adalah vitamin yang penting untuk memelihara kesihatan tulang dan gigi. Ia juga meningkatkan keupayaan badan dalam merawat luka dan memelihara badan daripada jangkitan virus dan bakteria.

Ostematrix
Kalsium pula amat penting untuk mengekalkan kekuatan tulang termasuk tulang yang menyokong gigi. OsteMatrix turut membekalkan nutrien-nutrien harian lain selain kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia turut juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Selain itu, seseorang ibu hamil juga perlu memastikan zat kalsium yang diambil mencukupi. Ia bagi memastikan keadaan gigi si ibu kekal sihat dan gusi kuat. Pengambilan kalsium semasa hamil juga dikatakan mampu mengelakkan daripada berlakunya masalah sakit pinggang dan kaki kejang khususnya di waktu malam.

Garlic Complex
Pengambilan kapsul bawang putih sebagai antibiotik semulajadi untuk masalah sakit gigi sememangnya telah dipraktiskan oleh ibu hamil di luar negara bagi masalah gigi yang disebabkan oleh jangkitan bakteria. Kandungan alisin di dalam bawang putih memainkan peranan penting sebagai antibakteria dan antibiotik semulajadi untuk membunuh bakteria. Bawang putih juga berfungsi mencairkan darah. Oleh yang demikian pengambilan Garlic Complex di awal kehamilan dan juga bagi mereka yang mempunyai masalah pendarahan tidak digalakkan.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Kalsium ostematrix shaklee
Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO



 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

15.2.17

Cara Untuk Transfer Duit Untung Biz Ke M2U Savers Maybank


Bismillah. Korang mungkin sesetengah nya dah tahu cara nak buka akaun kedua di Maybank secara online. Untuk yang buat biz, akaun kedua ni penting untuk simpan keuntungan lepas jual produk. Takde lah kita tuan punya biz rompak duit biz kita sendiri kan 😡

Kalau belum tahu cara untuk buka akaun kedua Maybank, rujuk gambar ni



Kemudian bila dah buka akaun kedua tu dan dah ada keuntungan biz, camna nak transfer daripada akaun utama Maybank ke akaun kedua tu?

Langkah pertama
Login ke dalam m2u korang. Dan pilih Accounts & Banking


Langkah kedua
Click Transfers - kat menu belah kiri tu

 Langkah ketiga
Pilih Own Account Transfer


Langkah keempat
Dah boleh transfer daripada akaun utama ke akaun kedua m2u savers

 Langkah kelima
Isi maklumat
Boleh juga transfer daripada akaun kedua m2u savers ke akaun utama

 Langkah keenam
Click Confirm
 Langkah ketujuh
Berjaya transfer daripada akaun utama ke akaun m2u savers
 Boleh check di bahagian All Accounts




Anda berminat untuk mencuba PROMO FEBRUARI? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Lecithin buy 1 free 1

 Alfalfa buy 1 free 1



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

14.2.17

Sijil Halal Shaklee 2017


Sijil Halal Shaklee 2017 | Alhamdulillah, dah dapat Sijil Halal Shaklee 2017 yang baru dan masih panas-panas lagi ni baru je download dari sistem online shaklee2u.com.my

Kami gembira dengan komitmen yang diambil pihak Shaklee demi menjaga hak pengguna muslim di Malaysia. Sijil ini diperbaharui setiap tahun dan untuk Sijil Halal Shaklee 2017 ini juga pun sama, sah sehingga 31hb Disember 2017.

Sijil Halal Shaklee 2017


Jangan terkejut pula bila tak nampak logo JAKIM. Shaklee adalah produk dari USA dan sijil halal ini dikeluarkan oleh Islamic Services of America iaitu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM (boleh semak di www.halal.gov.my pada no 53)

Kenapa ISA dan Bukan HALAL dari JAKIM?
Bagi yang baru mengenali Shaklee dan buat pengetahuan semua, produk Shaklee dihasilkan di USA dan Shaklee mendapat kelulusan HALAL oleh Islamic Services of America (ISA). Samalah dengan kita di Malaysia yang ada JAKIM untuk mengiktiraf ke”HALAL”an sesuatu produk, di USA pula ada ISA dan beberapa badan yang lain untuk menjalankan kerja yang sama. Dan ISA ini diiktiraf oleh JAKIM. Shaklee (M) ada berkongsi sijil HALAL ini setiap tahun dan biasanya yang terbaru akan di upload pada FEBRUARI setiap tahun, dengan expiry datenya adalah 31hb Dec tahun tersebut.




ISA adalah satu badan yang mengawal selia status halal di Amerika dan mendapat pengiktirafan oleh JAKIM. Boleh rujuk di website halal Malaysia untuk mengetahui badan-badan halal antarabangsa yang diiktiraf oleh JAKIM.

Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia
Selain mendapat sijil halal, produk Shaklee juga terbukti selamat dan semulajadi dimana ianya mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) / Facebook KKM.


Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 Alfalfa buy 1 free 1
 Lecithin buy 1 free 1



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO



 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading