0
Bismillah. Hai korang. Cuti hujung minggu ke mana korang jalan-jalan? Kalau ke shopping complex, mesti hari Sabtu ni korang takkan beg plastik. Sebenarnya kan, kalau korang ada beg plastik Shaklee, korang boleh je guna dan bawak untuk simpan barang yang korang beli

Nazra suka sangat beg plastik Shaklee ni sebab BEG PLASTIK SHAKLEE MESRA ALAM. Beg Plastik Shaklee adalah BIODEGRADABLE

apa maksud ni?
-------------------
terbiodegrasikan, dapat diuraikan atau direputkan melalui tindakan biologi oleh mikroorganisma.
Maksudnya kalau kita buang - mudah la reput - tak bahayakan alam sekitar.

Ada beza ke dengan beg plastik biasa?
---------------------------------------------------
Beg plastik Biasa dihasilkan menggunakan tenaga dan sumber-sumber tidak diperbaharui seperti minyak. Ianya merupakan bahan sintetik dan tidak mudah terurai.

Plastik merupakan sampah yang paling banyak terkumpul di tapak-tapak pelupusan sampah di negera ini dengan kadar 70 peratus berbanding bahan buangan lain.

Kesan daripada pembuangan plastik ke laut bukan sahaja mengancam pendapatan nelayan, malah hidupan marin seperti penyu dan terumbu karang juga ikan. Ada juga burung yang makan beg plastik terabung kerana menyangka ia adalah ikan.

Berbanding dengan sisa bahan pepejal lain yang mudah terurai hanya dalam beberapa minggu, plastik mengambil masa lebih 20 tahun untuk reput.

-------------------------------------------------------

Check diri - berapa banyak plastik yang kita guna sehari-hari?

apa kita boleh buat untuk membantu menjaga alam sekitar

>> bawak beg sendiri untuk shopping - elak gunakan beg plastik
>> Amalkan kitar semula
>> Minimise penggunaan plastik
>> Tukar kepada paper bag
>> kurangkan penggunaan botol mineral / drinking bottle, gunakan filter air dirumah atau portable water filter (hubungi saya untuk dapatkan Portable water Filter yang berbaloi)

Jagalah alam sekitar untuk generasi akan datang.



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO
 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Catat Ulasan

 
Top