31.1.17

Silica Gel Juga Ada Kebaikannya

Apakah Silica Gel?

Silica gel ni yang selalu ada dalam beg tangan baru, kasut baru dan vitamin sintetik. Bagi yang tak tahu apa itu silica gel atau tak tau benda tu sebenarnye adalah silica gel, ia paket kecik yang mengandungi biji2 halus. Jika dikoyakkan, pasti berterabur biji2 halus.

Fungsi Silica Gel?

Silica gel berperanan untuk menyerap lembapan yang terdapat di udara yang mana sekiranya dibiarkan, kelembapan berterusan ini boleh menyebabkan pertumbuhan kulat yang akan merosakkan sesuatu barang tersebut. Dalam produk elektrik pula, lembapan berterusan dikhuatiri boleh menyebabkan ianya gagal berfungsi dan rosak.

Apa pula yang dimaksudkan dengan vitamin sintetik?
Vitamin sintetik adalah vitamin tiruan yang dibuat melalui proses kimia di dalam makmal. Sila berhati2 kerana kebanyakan vitamin yang dijual di farmasi tu adalah vitamin sintetik dan ianya jauh lebih murah dari vitamin semulajadi.

Kenapa vitamin yang ada silica gel adalah sintetik?
Sesetengah vitamin yang dihasilkan secara sintetik, hanya mengandungi sedikit saja elemen vitamin,sebaliknya banyak kepada ‘seakan vitamin’. Vitamin tiruan ini adakalanya bertindak secara agresif dengan tubuh. 

Ada yang ‘menutup’ kebolehan tubuh untuk menjalankan proses2 secara semulajadi, sebaliknya memerlukan bantuan dari vitamin2 ini, barulah boleh bekerja. Ada yang mendatangkan pelbagai reaksi seperti alahan, tekanan dalam otak dan sebagainya.

Seperti yang kita tahu, vitamin yang didatangkan ada dalam bentuk tablet ataupun kapsul sangat sensitif dengan faktor persekitaran. Jika lembapan hadir, secara automatik akan ganggu kandungan khasiat vitamin itu sendiri dan ia akan merosakkan kandungan dalam vitamin itu sendiri.


Perbezaan yang paling ketara secara kasarnya antara vitamin semulajadi dengan vitamin sintetik adalah dengan silica gel. Silica gel akan ada dalam botol vitamin sintetik. Manakala vitamin semulajadi tidak memerlukan silica gel disebabkan mengandungi kofaktor (cofactor) semulajadi yang membantu penyerapan dan ketersediaan (bioavailability) yang tidak terdapat dalam vitamin sintetik. 



Mengapa kofaktor (cofactor) tersebut sangat penting dalam vitamin?

Kofaktornya termasuklah protein, karbohidrat, lemak, enzim, vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan untuk menyerap seoptimum mungkin khasiat nutrisi sepatutnya. Contohnya kita memerlukan kalsium untuk tulang tetapi perlu diambil bersama magnesium dan Vitamin D untuk memastikan tulang kita mendapat kalsium tersebut.


Bagaimana pula dengan Vitamin Shaklee?

Vitamin Shaklee adalah VITAMIN SEMULAJADI yang asli dan selamat. Vitamin Shaklee TIDAK didatangi bersama Silica Gel. Kepada yang telah membeli Vitamin Shaklee, pasti anda tidak jumpa Silica Gel di dalam botol, kecuali Chewable Vitamin C dan Vitalea for Children.

Di samping itu, anda juga tidak perlu khuatir kerana Vitamin Shaklee TIDAK MENGANDUNGI pewarna tambahan, bahan pengawet dan perisa tiruan. 

Jadi, sekarang ini bila anda sudah tahu. Tepuklah dada dan tanyalah selera. Pilihan di tangan anda jadi mengapa anda tidak memilih sesuatu yang lebih baik untuk diri anda sendiri dan keluarga. Bagi saya sendiri, biar alah beli, tapi menang memakai.


Namun, silica gel ni ada jugak manfaatnya. Jadi jangan la dibuang ye 😎


Continue Reading

27.1.17

Kenapa Pengamal Vivix Shaklee Boleh Awet Muda?


Ramai yang tertanya-tanya kenapa para pengamal Vivix Shaklee boleh kelihatan awet muda berbanding usia sebenar? Ini semua berkaitan dengan Telomere. Telomeres Lebih Panjang 40% Bila Konsisten Vivix

Telomeres tu ialah 'penutup' DNA kita yang menyimpan maklumat penting sel.

Apabila kita lahir, Telomeres kita panjang. TELOMERES INI TERDAPAT DALAM KROMOSOM BADAN KITA. Namun, telomere ini akan memendek dan semakin pendek dengan pertambahan usia. Apabila TELOMERE semakin pendek, maka sel-sel tidak lagi boleh menjalankan fungsinya dengan sempurna sehinggal sel pun mati / musnah.

Telomeres berfungsi dalam 3 cara:

  1. Membantu untuk menyusun setiap 46 kromosom kami dalam nukleus (pusat kawalan) sel-sel kita.
  2. Melindungi hujung kromosom dengan membentuk seperti topi, sama seperti hujung plastik pada tali kasut. Jika telomere tiada, hujung kromosom mungkin akan melekat pada kromosom lain.
  3. Membolehkan kromosom untuk ditiru dengan betul semasa pembahagian sel. Setiap kali sel menjalankan replikasi DNA, kromosom dipendekkan oleh kira-kira 25-200 asas (A, C, G, atau T) bagi setiap replikasi. Walaubagaimanapun, kerana hujung dilindungi oleh telomere, hanya sebahagian daripada kromosom yang hilang, iaitu telomere, dan DNA tersebut ditinggalkan tidak rosak. Tanpa telomeres, DNA penting akan hilang setiap kali membahagi sel (biasanya kira-kira 50 hingga 70 kali). Ini akhirnya akan membawa kepada kerugian bagi seluruh gen.


Kalau korang nak tau, badan kita ni, setiap hari ada ja sel-sel yang mati kena berganti. Bila nak ganti dengan sel baru tu, sel-sel akan direplikasi. Kalau sel kulit yang nak diganti, DNA kulit la yang akan 'disalin' (macam fotostat tu). Senang nak faham, macam pokok la. Mesti ada daun-daun baru kan.



Masa proses replikasi tu, kemungkinan TERsilap 'salin' tu ada. Boleh disebabkan faktor penuaan, pemakanan, dan lain-lain lagi. Bila tersilap tu, telomeres akan memendek. Semakin pendek telomeres, semakin meningkat jugak risiko untuk penuaan dan penyakit-penyakit kronik.


Dalam Telomere Study, terbukti pengamal suplemen resveratrol seperti Vivix mempunyai telomeres yang 40% lebih panjang.

Telomeres lebih panjang, membawa maksud akan lebih awet muda. Means lebih kurang risiko untuk penyakit2 kronik macam kanser dan masalah jantung.


Vivix berfungsi untuk memastikan telomeres sentiasa panjang dan sel DNA terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas.


Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).




Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

26.1.17

Shaklee Bagi Free 1 Botol Vitamin C Untuk 6 Bulan Guna


SHAKLEE BAGI BEKALAN VITAMIN C UNTUK 6 BULAN !!! 💃
.
Alhamdulillah. Tak sangka Nazra adalah salah seorang pemenang bagi Shaklee New Year Health Resolution di post FB Shaklee Malaysia pada 31/12/2016 dulu 🎉🎉🎉
.
.
Hadiahnya Nazra dapat 1 botol Vitamin C Shaklee. Bekalan Vitamin C untuk 6 bulan guna tu. Jimat ke jimat? 😎
.
Ni yang sentiasa rasa best jadi ahli dan pengedar Shaklee ni 😍



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Tawaran Harga Vivix Jimat Dah Nak Habis !


5 HARI LAGI TAWARAN HARGA VIVIX JIMAT AKAN HABIS !!!

Nervous nya promo Vivix dah nak habis.
Thanks Vivix sebab promo bulan ni dan banyak membantu orang untuk dapat kesihatan yang lebih baik.

Stok untuk parents dah settle.
Stok sendiri pun dah jugak.
Vivix lovers nak jimat berganda ?

KENA CEPAT SEBELUM HARGA JIMAT HABIS !!!

Ada 2 pilihan nk beli Vivix

1. Vivix sahaja
harga pasaran RM 475

2. Vivix dan keahlian (RM 80)
Pembelian botol kedua Vivix, boleh beli dengan harga AHLI
Jimat sehingga RM 200.00

Saya paling rekomen pilihan no 2 👍
Untung dapat jadi ahli dan beli Vivix pada harga murah

Berbaloi

Kalau nak, boleh daftar terus di SINI

Belilah pada harga ahli
Lebih jimat dan berbaloi 👍

Bulan ni tambah lagi penjimatan
Dengan beli 2 botol Vivix dapat extra 5% diskaun
dan juga advantage ahli ni dapat lagi 5% extra bonus next month!

Sebab tu saya kata berbaloi jadi ahli kan. Ramai dah join. Awak seterusnya

Jom daftar di SINI

Saya bantu konsultansi anda sepanjang masa. InshaAllah











Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

25.1.17

Detox Cara Shaklee : Cacing Keluar, Berat Turun 2 KG

2 hari lagi akan mula program Detox Parasit untuk bulan April

Pengalaman Jiha sendiri selepas 2 minggu Detox Parasit sebelum ni adalah

CACING berlumba-lumba nak keluar
Jangan ingat awak dah tua-tua takda cacing. Sebenarnya ada tau. Macam mana kita cuci makanan kita? Berapa kerap kita makan kat luar?

Fungsu pun keluar.
Nasib tak banyak. Memang tak percaya sebab tak pernah ada simptom fungsu sebelum ni

Berat turun 2kg sepanjang buat 2 minggu program ni. Bonus sangat, buat detox parasit ni tak rasa lapar. Tapi masih boleh kurangkan berat badan

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 set detox shaklee



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

24.1.17

Hadiahkan Suplemen Shaklee Untuk Ibu Bapa

Awak pasti pernah memberikan sesuatu yang istimewa kepada ibu bapa awak sebagai hadiahkan. Jadi jika awak sedang mencari sesuatu hadiah terbaik untuk mereka sebagai mengingati tarikh istimewa seperti tarikh lahir, ulang tahun perkahwinan atau hari ibu mahupun hari bapa, apa kata awak hadiahkan sesuatu yang unik seperti suplemen Shaklee.

Cuba anda hadiahkan suplemen Shaklee untuk kesihatan mereka.



Amazing Golden Set Shaklee. Set ni memang khas untuk diberi kepada warga emas bagi mendapatkan penuaan yang sihat dan menghilangkan sakit-sakit badan.

Set ini terdiri daripada:

1. Vivix

Vivix ni memang product premium daripada shaklee dan menjadi kegemaran kepada ramai orang. Vivix terbukti berkesan untuk membaiki kerosakan sel dari peringkat DNA lagi. DNA yang rosak akan dibaiki dan menghasilkan sel yang lebih sihat. Vivix juga menggalakkan penuaan secara sihat.

Pengambilan Vivix membuatkan badan mak ayah lebih bertenaga dan sihat. Sakit badan dan lenguh2 pun boleh hilang. Kalau mak ayah ada penyakit kencing manis ke, darah tinggi ke, lagi la wajib ambik vivix ni. Vivix bantu badan ajdi lebih kuat dan menentang penyakit tu. Wajib ambil Vivix!

2. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP ni sangat bagus diambil untuk memberi tenaga kepada mereka. Tambahan pula ada yang tak lalu makan kan, so bila ambil ESP, dapatlah jugak bagi tenaga untuk mereka. ESP ni bagus diambil kerana mempunyai indeks glisemiks rendah dan sangat sesuai diambil oleh pesakit kencing manis.

3. Vitalea

Vitalea ni adalah sejenis multivitamin. Vitalea mampu membekalkan segala nutrien yang diperlukan oleh badan. Apabila badan mak ayah dapat nutrien dan zat yang cukup, badan mereka akan jadi lebih kuat dan sihat. Di samping tu, bila badan cukup zat ni, mestilah lebih bertenaga kan :)

4. Omega

Selalunya bila makin berusia, orang tua tends untuk ada darah tinggi sebab salur darah mereka makin kecik. Jadi, elok sangatlah bagi omega ini untuk cairkan darah bagi darah mengalir dengan baik. Omega ni jugak anti radang yang baik. Jaid, kalau mak ayah sakit lutut ke elok sangat lah bagi makan omega ni.

5. Ostematrix

Ostematrix ni kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin D. vitamin D tu membantu penyerapan kalsium dengan lebih optimum ke dalam badan. Penting sangat untuk mak ayah kita ni ambil ostematrix untuk elakkan tulang rapuh atau osteoporosis. Di samping itu, ostematrix juga bantu hilangkan lenguh-lenguh badan.

Jadi bagaimana? Anda sudah dapat idea untuk hadiahkan kepada ibubapa anda.


 set ibu bapa shaklee

Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO



 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

23.1.17

Sesapa Ada Sakit Pinggang dan Sakit Urat?

Bismillah. Nazra nak tanya ni, korang bekerja duduk kat kerusi hadap komputer/laptop lebih kurg 10jam sehari ke? Aishah ni dah 5hari sakit kat area pinggang rasa macam sakit tulang + sakit urat. Dia makan OSTEMATRIX 6biji sehari alhamdulillah kat tulang tengah-tengah pinggang tu tak sakit dah TAPII urat kiri kanan pinggang makk aihhh sakit, nak jalan pun macam nenek tua.

Lepas tu dia pegi klinik sebab tak tahan sangat, doktor bagi ubat saraf. Aishah ni terkejut, Doktor cakap ubat saraf sebab ubat saraf yang dia cakap tu adalah "VITA E + B-COMPLEX"





Kemudian dia terfikir daripada amek drug tu, lebih baik dia amek SHAKLEE. Kat rumah pun memang ada VITA-E dan B-Complex. Lagipun memang tahu segala mak nenek ingredients Shaklee is NATURAL !!🍃🍃🌿

Sebenarnya kita yang bekerja duduk kerusi 10-14 jam sehari memang perlukan supplement. Sekurang-kurangnya Vitamin E dan B-Complex dan seharusnya Vitamin E dan B-Complex keluaran Shaklee 😂

KENAPA SHAKLEE ??
💚 Shaklee – Always Safe
✅ Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
✅ Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga
✅ Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilakukan terhadap
✅ SETIAP bahan botani
100% kepuasan dijamin.
.
💙 Shaklee – Always Green
➡️ Tiada perisa tiruan
➡️ Tiada pemanis tiruan
➡️ Tiada pewarna atau lemak trans
➡️ Tiada suapan tersembunyi
➡️ Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
➡️ Tidak mengandungi bahan yang dilarang
➡️ Tidak mengandungi peluntur klorin.
.
💛 Shaklee – Always Work
👉 USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)
👉 70 kajian klinikal telah diterbitkan
👉 60 orang saintis Shaklee
50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tidak mengambil supplement sama sekali.
.
Nazra
Pakar Shaklee Anda
019-4320059
Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 b-complex

 vitamin e shaklee



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

22.1.17

Vivix Untuk Fibroid


Semalam dapat call daripada seorang customer yang bertanyakan berkenaan VIVIX, sebab beliau mempunyai masalah fibroid yang kini lebih kurang saiz 8 cm. Dalam 3 bulan lagi beliau akan ada check up, kalau saiz bertambah beliau terpaksa menjalani operation.

Hari nih setelah fikir masak masak beliau terus buat keputusan untuk mencuba Vivix sebagai ikhtiar. Mudah mudahan Allah berikan beliau kesembuhan sepenuhnya, inshaaAllah.

Sebelum nih Yana ada seorang customer yang sampai sekarang beliau masih setia consume VIVIX. Perut beliau kalau tak sentiasa rasa buncit, bisa bisa dan rasa tidak selesa sangat. Alhamdulillah, lepas beliau consume VIVIX beliau kini semakin sihat dan badan juga lebih segar.

Mudah mudahan dengan pengambilan VIVIX sebagai ikhtiar dapat membantu masalah mereka, inshaaAllah moga Allah berikan kesembuhan sepenuhnya. - Master Yana

Mengapa Vivix mampu mengecutkan fibroid? Kerana Vivix punya fungsi sebagai anti growth. Kerana itulah juga ibu hamil, ibu menyusu dan kanak-kanak berumur 12 tahun ke bawah tidak digalakkan mengambil Vivix. Begitu juga dengan pesakit kanser yang menjalani kimoterapi. Ini kerana Vivix dan kimoterapi akan menganggu satu sama lain.


Doktor juga sarankan Vivix, kerana manfaatnya yang 10x lebih kuat daripada resveratrol.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 vivix shaklee



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO

 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

21.1.17

VIVIX Membantu 39 Penyakit Serius (Berdasarkan 56 Testimoni)


Bagaimana VIVIX bertindak ke atas sel tubuh manusia

  • Cell Defence : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit.
  • Cell Energy : memberi tenaga kepada sel yang lemah
  • Cell Repair : membaiki sel yang telah rosak
  • Cell Performance : meningkatkan prestasi sel

10 Kebaikan VIVIX
1) Menggalak penuaan yang sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser daripada menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
7) Membantu dalam proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan

VIVIX dan Penyakit Serius

Vivix telah terbukti membantu untuk masalah penyakit serius, antaranya:
• Diabetes / Kencing manis
• Strok
• Katarak dan masalah mata
• Tekanan Darah Tinggi
• Masalah saraf
• Kayap
• Batuk berpanjangan
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang (lutut dan pinggang)
• Resdung
• Bengkak jantung
• Letih (memberi tenaga)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut dan kusam)
• Rambut kembali hitam (uban)
• Rambut gugur
• Kolestrol tinggi
• Masalah selera makan
• Asma
• Sembelit di kalangan warga emas
• Angin dalam badan
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh
• Perokok
• Masalah kelenjar tiroid
• Kanser dan tumor
• Cyst
• Penyakit SLE
• Kudis
• Gout
• Alzheimer atau nyanyuk
• Metabolisme badan rendah
• Masalah berat badan
• Awet muda
• Fibroid
• Alergik
• Tibi
• Wanita berpantang
• Breast lump
• Kerap ulser mulut
• Keputihan



Testimonial 1: Paras gula menurun daripada 22.3 mmoI/L ke 7.7 mmoI/L dalam masa 18 hari


Testimonial 2: 4 minggu kanser kulit hilang



Testimonial 3: Hilang 5kg berat badan dan atasi gout




Testimonial 4: Belum habis sebotol, bacaan gula dalam darah 21 kepada 8 mmoI/L



Testimonial 5: Diabetes dalam masa 1 minggu ( 'belas' mmol/L kepada 5.6mmoI/L)




Testimonial 6: Diabetes (15 mmol/L kepada 10mmoI/L)




Testimonial 7: Kalenjar tiroid mengecil selepas 3 bulan


Testimonial 8: Simptom resdung kurang selepas 10 hari 


Testimonial 9: Boleh berjalan akibat strok selepas 7 hari 


Testimonial 10:  TIBI sembuh dengan Vivix


Testimonial 11: Pesakit kencing manis bertenaga



Testimonial 12: Fibroid mengecut (7cm kepada 2cm) tak sampai 1 minggu ber-Vivix
 




Testimonial 13: Warga emas cergas



Testimonial 14: Baik untuk kesihatan dan penyakit





Testimonial 15: Luka kencing manis sembuh 




Testimonial 16: Pesakit strok boleh bergerak selepas 3 hari ber-Vivix


Testimonial 17: Rokok rasa pahit



Testimonial 18: Saraf mata elok akibat diabetes selepas 4 hari ber-Vivix 








Testimonial 19: Breast lump (saiz 50sen jadi saiz 5 sen) selepas 2 bulan ber-Vivix




Testimonial 20: Tumor, selepas 1 bulan bebas kanser


Testimonial 21: Jeragat dan wrinkle (mata) hilang, berat kurang 3 kg


Testimonial 22: Sakit kepala melampau hilang


Testimonial 23: Kurang berat badan


Testimonial 24: Diabetes terkawal dan tiada sakit lutut



Testimonial 25: Menderita diabetes selama 7 tahun, luka sembuh selepas amalkan Vivix




Testimonial 26 : Tak perlu kerusi roda selepas amalkan sebotol Vivix akibat gout






Testimonial 27: Pulih sakit jantung, darah tinggi, saraf muka


Testimonial 28: Kanser (barah rahim) hilang selepas ambil Vivix 


Testimonial 29 : Sakit saraf sembuh 


Testimonial 30 : Pulih darah tinggi, kencing manis, sakit lutut dan asma


Testimonial 31: Keputihan dan keletihan hilang selepas 5 hari ber-Vivix


Testimonial 32: Diabetes 10 tahun (gatal kudis hilang)


Testimonial 33: Cergas, sakit kaki kurang, selera makan kurang dan kulit lembut


Testimonial 34 : Kulit lembap dan halus, rambut tidak gugur


Testimonial 35: Kencing manis, penglihatan kabur jadi baik


Testimonial 36 : Power mata berkurang


Testimonial 37 : Muka berseri, tak pucat dan bertenaga


Testimonial 38 : Alzheimer (ingatan semakin baik)


Testimonial 39 : Batuk berkurang, masalah asma, sakit lutut, nyanyuk dan darah tinggi pulih



Testimonial 40: Pantang dengan Vivix (cergas, tak sembelit)






Testimonial 41: Pantang dengan Vivix (tak sakit pinggang, luka cepat sembuh)


Testimonial 42: Berhenti merokok dengan Vivix


Testimonial 43: Rambut kembali hitam


Testimonial 44 : Berhenti merokok dengan Vivix


Testimonial 45: Rokok, dulu 2 bungkus. Hari kedua ber-Vivix hisap 5 atau 6 batang sahaja


Testimonial 46: Rokok. Lepas seminggu badan makin cergas, rokok kurang


Testimonial 47 : Kurang merokok


Testimonial 48: Berhenti rokok selepas 1 botol Vivix


Testimonial 49 : Bebas rokok


Testimonial 50 : Hilang sakit kaki, boleh solat dan memandu jauh


Testimonial 51: Hilang sakit lutut, bertambah sihat dengan 1 botol Vivix


Testimonial 52: Boleh lawas membuang, penglihatan pulih



Testimonial 53: SLE terkawal dengan Vivix








Testimonial 54: Boleh bergerak dan bercakap selepas strok (1 bulan ber-Vivix)







Testimonial 55 : Cergas, ulser hilang, sakit kaki dan sendi baik tak sampai 1 minggu ber-Vivix



Testimonial 56: Segar selepas ber-Vivix



Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 vivix shaklee



Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO


 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading