0

Multivitamin & B Complex Bantu Lisa Surihani Kurus?

Kecoh dekat facebook bila Lisa Surihani kongsikan tips kurus beliau, dan salah satunya ialah dengan pengambilan Multivitamin dan juga B Complex. (Ntah-ntah dia amek Shaklee punya, siapa yang tau kan, hehe)

Ramai yang tertanya-tanya sebab selama ini semua orang percaya bahawa Multivitamin dan juga B Complex adalah penyebab selera makan bertambah dan mudah gemuk.

Even dalam Shaklee pun, Multivitamin (Vitalea iron) dan B Complex ada dalam Set Naikkan Berat Badan..

So, macam mana pulak sekarang ni?

Rileks rileks, kami sedia membantu! ๐Ÿš‘๐Ÿš‘

Baiklah, first sekali awak mesti tahu yang apabila badan kita bertindak di luar normal, contohnya makan terlalu banyak, ataupun berat badan tak naik, itu bermaksud badan kita KEKURANGAN NUTRISI. Bermakna sistem badan kita tidak berfungsi dengan betul..

Untuk Set Naik Berat Badan ➡️ Kita akan cadangkan pengambilan Multivitamin (Vitalea Iron) dan juga B-Complex untuk memenuhi keperluan nutrisi badan kita yang lompong, yang mana bila ada yang lompong bermaksud kita ni tak cukup nutrisi. Sebab tu lah berat badan kita tak naik..

Fungsa kekurangan nutrisi ni ada banyak. Ada yang berpunca dari badan yang terlalu banyak toksin dan radikal bebas. So even kita makan banyak pun, nutrisi yang kita makan tu dah musnah, atau tak dapat diserap dengan sempurna oleh badan. So badan akan kekurangan nutrisi.

So, keperluan Multivitamin dan B Complex ialah untuk ✅ Topup nutrisi dan vitamins dalam badan yang tak cukup.

Manakala untuk Set Turunkan Berat Badan pulak ➡️ salah satu tanda kekurangan nutrisi juga ialah bila kita makan terlalu banyak. Bila badan kurang nutrisi, badan akan beri signal kepada otak bahawa kita perlu makan dengan banyak untuk topup balik nutrisi badan yang tak cukup.

Sebab tu kita akan jadi selalu lapar. Sebab otak dah bagi arahan untuk kita makan dengan banyak bagi topup balik nutrisi yang tak cukup tu.

Tapi malangnya, kita selalu tafsir arahan dari otak tu dengan makan makanan yang tak sihat yang mana akan buatkan kita semakin gemuk!

Craving kepada benda-benda yang manis juga adalah salah satu tanda badan kita kekurangan nutrisi.

Dan apabila kita ambil Multivitamin dan B Complex yang cukup, badan kita akan cukup nutrisi. Sekaligus akan mengurangkan craving kepada makanan-makanan manis, dan kurangkan selera makan yang melampau.

Seterusnya, apabila badan cukup nutrisi, disertai dengan pengambilan makanan yang berkhasiat mengikut portion yang berkadaran. Disertai dengan senaman, maka tak hairanlah Lisa Surihani boleh kurus semulaa ๐Ÿ˜˜

So, faham kan sekarang ni kenapa pentingggg sangat pengambilan SUPPLEMENT ni?

Orang yang cakap supplement tu tak perlu mungkin dia tu dari kalangan mereka yang;

๐Ÿ˜Tak pernah makan fastfood
๐Ÿ˜Sentiasa bersenam dengan konsisten
๐Ÿ˜Makan sayur yang ditanam sendiri tanpa ada langsung racun serangga
๐Ÿ˜Duduk dalam hutan yang tak ada langsung asap asap pencemaran
Etc etc

Adakah anda tergolong dalam golongan di atas?

Kalau tidak, haaa maknanya anda tidak terkecuali daripada mereka yang memerlukan supplement tambahan untuk badan ya ๐Ÿ˜Š

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 B-Complex



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Catat Ulasan

 
Top