23.9.16

Betul Ke Gastrik Boleh Hilang Dengan ESP Shaklee?

Betul Ke Gastrik Boleh Hilang Dengan ESP Shaklee?
InsyaAllah boleh. Bagi yang ada gastrik, cubalah ikhtiar dengan ESP shaklee.

Ok kami cuba describe secara ringkas tentang gastrik dan macam mana ESP boleh bantu kurangkan sakit tersebut 😊😊

👉 Gastrik terjadi apabila selaput dalam perut mengalami keradangan @ bengkak disebabkan oleh stress, tindak balas bahan kimia daripada ubat dan makanan atau jangkitan bakteria.

" Apabila terlalu banyak asid dan lapisan pelindung mula terhakis, pesakit akan mula mendapat gastritis." - Dr Sukumar Nadesan, Pakar Bedah Am dan Gastro Intestinal.

JADI...

Bagaimana pula ESP Shaklee bantu pesakit gastrik?

👉 kacang soya terpilih dalam ESP bersifat alkali & mampu membantu MENEUTRALKAN lebihan asid hidrolik yang dirembeskan oleh kalenjar perut tadi.

👉 ESP juga mengandungi kandungan protein yang tinggi MEMBANTU SISTEM PENCERNAAN bekerja dengan baik kerana pencernaan kita mula bekerja apabila wujudnya unsur protein dalam perut.

👉 Nutrien dalam ESP bantu bina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik semasa proses pencernaan itu berlaku.



Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 ESP Shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Sakit Buah Pinggang - Doktor Pakar Benarkan Ambil Vivix Shaklee


Mak Baya punyai penyakit buah pinggang. Perlu keluarkan air dalam badan melalui CAPD. Namun, sejak CAPD, badan mak menjadi lemah.

Risau hati Baya. Memikirkan sakit mak. Bila dah ada anak, faham lah Baya kasih seorang emak.

Setelah mendapat nasihat doktor pakar, Baya nekad mencuba VIVIX untuk mak.


BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK KE ATAS TUBUH?

1. Membaiki dan melindungi sel
Setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA akibat radikal bebas.

Vivix berfungsi untuk membaiki dan melindungi sel dari dirosakkan oleh radikal bebas. Dengan mengambil Vivix kadar kerosakan dapat diperlahankan dan dapat dilindungi oleh resvertol dan polyphenol yang tinggi dalam Vivix.

2. Mempertahankan dan mengawal genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel.

Dalam satu penemuan utama dalam ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.

3. Memberi tenaga kepada sel (Mitokondria)
Satu lagi timdakan hebat Vivix ialah dipanggil Mitokondria atau penjana tenaga kepada sel. Mitokondria mempengaruhi prestasi sel, jika kecekapan mitokondria menurun, prestasi sel juga akan memendekkan usia sel. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis(pembentukan baru) mitkondria untuk meningkatkan tenaga.

Meningkatkan Prestasi sel dan melambatkan penghasilan protein AGE.

AGE(Advance Glycation End Products) adalah bahan akhir hasil daripada diproses oleh sel badan. Ia sangat merbahaya dan merosakkan pada tahap selular.

AGE ini boleh menyebabkan kerosakan pada sel-sel dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan. -

Vivix mengandungi 10 kali ganda lebih kuat Resveratol yang mampu melambatkan pengumpulan proteim AGE dalam tubuh.

Nak tak tengok mak ayah kita sihat. Bertenaga seperti dulu. Harga VIVIX memang agak tinggi. Tapi dibandingkan nilai kasih sayang mak kita, pasti sangat la berpadanan.

Agak-agak if kita yang sakit. Pasti mak pun beri yang terbaik untuk kita betul?

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Vivix Shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Keburukan Minum ESP Shaklee

Rasa menyesal minum ESP!
Dah kenapa pulak ni? Buang tebiat ke apa? Selalu puji melangit.
Sebabnya....

SEBAB ESP LA KITA TAK SELERA MAKAN TADI TAUUU 😭😭

Selalu kalau masak sup ayam + carrot + cendawan nana akan tambah berkali-kali.. Sebab memang sejenis yang suka makan sup2 nih..
Tapi harini takkkkkkk!

Nasik pun sejemput je yang ku mampu telan..
Rasa membazir je 😭😭

Ni semua salah ESP!!
Minum ESP habis perot jadi KENYANG!
Bila kenyang, makan pun kurang selera lah..

Kalau cenggini, karang KURUS cemanaaa?? 😭😭
Gatei je kannnn hahahha
Saje je nak buat korang berbulu baca entri blog petang ni hahahha

Ada yang meluat ke? 😋😋

Actually memang bila minum ESP, selera makan akan terbantut sikit.. Sebba perut rasa kenyangggg!
Sebab tu lah ESP sesuai samgat untuk mereka yang nak KURUS!

Sebab bila minum ESP, rasa kenyang yang berpanjangan, selera makan kurang.. No wonder lah boleh kurus 😊

MALANGNYA, ESP dah nak habis dah promo dia uolls..
Seminggu lebih je lagi haa 😢

Siapa yang belum grab, meh la grab lekas lekas naaa.. Sementara promosi masih berlansung..
Untuk harga promosi, boleh lah hubungi kami ye

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 ESP shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

6.9.16

5 sebab kenapa ramai cari vitamin C untuk kulit cantik


Ada sebab kenapa Vitamin C Shaklee nie sering dicari-cari terutama yang pentingkan kesihatan dan kecantikan kulit masing-masing. Tapi kali nie saya nak kongsikan lima saja.

1. Perlindungan daripada matahari dan radikal bebas
Vitamin C bantu mengurangkan sunburn akibat pendedahan kepada cahaya UV matahari. Ia juga melindungi sel-sel kulit kulit daripada radikal bebas yang boleh menyebabkan kanser, jeragat, kulit berkedut, dll.

2. Penghasilan kolagen
Vitamin C perlu dalam penghasilan kolagen. Kolagen yang cukup memberikan kulit yang tegang dan anjal, juga penting untuk kekal awet muda.

3. Penyembuhan luka
Vitamin C diperlukan untuk proses penggantian tisu kulit yang rosak dan mempercepat penyembuhan luka.

4. Tona kulit yang sekata dan kulit lebih cerah
Vitamin C melindungi sel-sel kulit daripada rosak. Ini mengelak terjadinya bintik-bintik hitam, jeragat dan lain-lain

5. Perbaiki tekstur kulit
Kolagen bukan saja menegangkan dan menganjalkan kulit, tapi juga penting untuk struktur salur darah yang mantap. Di sinilah oksigen dan nutrien penting untuk kulit disalurkan bagi memastikan kulit sentiasa sihat, lembap, berseri-seri dan tak kusam.

Tak hairanlah kalau ramai yang mula yakin untuk amalkan Vitamin C Shaklee terutamanya bagi yang ada masalah berkaitan jerawat, kulit gelap dan kusam, serta masalah kulit kering.



Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).




Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

3.9.16

Kulit CANTIK dengan Vitamin C Shaklee

Kisahnya, customer ni dulu ada pakai satu produk kecantikan ni.. Yang problemnya beliau tak boleh tak pakai.. Skip ke pakai skincare ni muka jadi teruk.

Masa pakai memang cantik. Tapi bila tak pakai kulit jadi teruk. Setahu nana itu tanda-tanda skincare yang banyak chemical. Wallahualam.

Nak dijadikan cerita beliau amek Vitamin C Shaklee dan cuba stop pakai skincare tu. And sampai sekarang kulit masih keKAL CANTIK dan tak berjerawat macam selalu.

Alhamdulillah. Ini kerana Vitamin C berfungsi menghsilkan kolagen pada badan. So kolagen membantu kulit untuk terhindar daripada masalah kulit.

Best kan? Sebotol dah lah MURAH GILA, TAHAN LAMA, BERKESAN dan TERBAIK pulak tu.

Tambah2 tengah promo ni. Laaaagi lah murah!

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 vitamin c shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

2.9.16

Kelebihan Kandungan Vitamin C Shaklee


Selalu orang tanya kami, apakah kelebihan vitamin C shaklee. Iyelah, ada banyak sangat vitamin C di dalam pasaran sampaikan orang tak tahu nak pilih yang mana. Pilihan kami semestinya vitamin C Shaklee yang sangat berbeza dan memiliki kelebihan nya yang tersendiri berbanding jenama yang lain.

Apa istimewanya Vitamin C 500mg Shaklee ini berbanding yang lain?

👍 Satu tablet mengandungi 500 mg vitamin C daripada sumber SEMULAJADI (BUKAN sintetik!)
👍 Dilengkapi co-factor semulajadi seperti bioflavonoid daripada buahan sitrus (lemon, oren dan limau bali), hesperidin dan rose hips untuk fungsi optimum (BUKAN asid askorbik semata-mata!)
👍 Bersifat “Sustained Release“ di mana vitamin C akan dilepaskan sedikit demi sedikit ke dalam darah (setara dengan satu setengah biji oren setiap sejam, dalam masa 5 jam)

Apa maksud “Sustained / Time Release”?
Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu.

Vitamin larut air seperti B-Complex dan Vitamin C adalah vitamin yang mudah larut di dalam air (sebab itu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.

Maka, tanpa sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berapa besar dos vitamin tersebut, dan akan dilepaskan ke dalam urin (air kencing) dalam masa 2-3 jam sahaja. Bukankah membazir jika semua yang kita ambil `terbuang` begitu saja tanpa sempat dimanfaatkan oleh tubuh kita?

Jadi, Sustained Release supplement menawarkan :

👍 kesan vitamin yang optimum,
👍 meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan),
👍 menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.


Mengapa Vita-C Plus Shaklee mengandungi Bioflavonoid?
Bagi para pengguna Vita-C Plus Shaklee (sama ada jenis Sustained Release mahupun Chewable), pasti biasa melihat perkataan “BIOFLAVONOID” tertera di label, kan?


Flavonoid adalah satu unsur larut air, dan sangat diperlukan untuk penyerapan vitamin C dan juga membolehkannya berfungsi dengan sempurna. Ia memberikan warna kuning dan oren pada buah-buahan sitrus (seperti lemon, buah oren, limau, dll)

Fungsi bioflavonoid :

👍 Mencegah vitamin C daripada termusnah oleh pengoksidaan.
👍 Menguatkan dinding kapilari/saluran darah, seterusnya mengelakkan pendarahan dan lebam-lebam daripada berlaku.
👍 Membantu membina rintangan terhadap sebarang jangkitan.
👍 Membantu mencegah dan juga menyembuhkan gusi berdarah.
👍 Meningkatkan fungsi dan penyerapan vitamin C.
👍 Membantu vitamin C dalam memastikan kesihatan tisu-tisu penghubung di dalam badan.
👍 Membantu memelihara paras kolesterol yang normal.
👍 Membantu melawan alahan/ Asthma, dll.

Tiada sebarang daily allowance (had yang dibenarkan untuk sehari) ditetapkan, namun majoriti pakar nutrisi bersetuju bahawa untuk setiap 500 mg vitamin C, kita memerlukan sekurang-kurangnya 100 mg bioflavonoid. Ia boleh didapati dengan mudah pada serat berwarna putih pada buah-buahan sitrus (yang saya yakin ramai juga akan cuba membuangnya seberapa banyak yang boleh sebelum makan buah tersebut), aprikot, beri hitam, ceri dan rose hips.

Kesemua suplemen vitamin C berfungsi lebih baik dengan kehadiran bioflavonoid. Namun, ia mudah termusnah oleh air, haba, memasak, cahaya, oksigen dan asap rokok.


Buat pengetahuan anda, Sustained Release Vita-C Plus Shaklee mengandungi 500mg vitamin C berpotensi tinggi yang dihasilkan daripada corn starch (sumber vitamin C semulajadi). Vitamin C yang dihasilkan ini mempunyai molekul yang sama seperti yang terdapat pada buah-buahan sitrus. Sistem “pelepasan masa” pada setiap tablet vitamin C Shaklee ini juga membolehkannya melepaskan vitamin C sedikit demi sedikit ke dalam tubuh untuk tempoh 5 jam bagi memastikan bekalan yang berterusan bila mana ia diperlukan. Ini adalah bersamaan dengan memakan sebiji setengah oren untuk setiap 5 jam~!

Sebenarnya, konsep Shaklee sangat mudah; ia menggunakan pelbagai pengetahuan teknologi dan kemajuan sains, untuk menghasilkan produk-produk bersumber daripada alam semulajadi bagi menyokong kesihatan manusia.

Jadi, Shaklee telah menambahkan 120mg Citrus Bioflovonoid Complex serta Rose Hips bagi setiap tablet Sustained Release Vita-C Plus, bagi memastikan ia mampu berfungsi dan diserap sepertimana vitamin C yang terdapat pada buah-buahan dan sayur-sayuran. Ini juga bagi mencegah kandungan vitamin C daripada teroksida dan musnah.





Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 ESP Shaklee buy 2 diskaun 5%

 vitamin c shaklee buy 2 diskaun 5%

 ESP shaklee buy 6 free 1

 vitamin C shaklee buy 6 free 1




Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

1.9.16

Promosi Shaklee September 2016


Promosi Shaklee September 2016 dah pun diumumkan. Ramai yang teruja sebab melibatkan produk-produk terlaris di kalangan pengedar dan pengguna Shaklee. Nak tau ke?

Promosi Shaklee September 2016

1) Sustained Release Vita-C Plus

Hot-seller Shaklee dengan 500mg vitamin C semulajadi dalam sebiji tablet. Sangat berbaloi untuk anda dapatkan Vitamin C Shaklee ini kerana :

✔ vitamin C SEMULAJADI (dan bukan vitamin sintetik) dan selamat
✔ diekstrak daripada jagung, jadi sesuai untuk semua termasuklah yang mempunyai gastrik.
✔ bersifat “sustained release“ di mana vitamin C dilepaskan sedikit demi sedikit ke dalam darah (sebanyak 100mg pada setiap satu jam, dan bukannya sekaligus) untuk bekalkan vitamin C secara berterusan dalam tempoh yang lebih lama.
✔ lengkap dengan co-factor (=> bioflavonoids) untuk bantu penyerapan oleh badan kita
✔ harga yang sangat mampu milik; sebotol Sustained Release Vita-C Plus berharga RM92.50 dan mengandungi 180 biji, cukup untuk ENAM bulan!
✔ semua orang (termasuk ibu hamil dan ibu menyusukan anak) perlukan vitamin C untuk kesihatan optimum, terutamanya untuk kesihatan dan kecantikan kulit, sistem pertahanan badan yang mantap, kesuburan lelaki dan wanita, melawan alahan dan juga kesihatan yang menyeluruh.

2) ESP (Energizing Soy Protein)

Satu lagi produk kegemaran ramai pengguna dan pengedar Shaklee untuk menyokong kesihatan menyeluruh dari hujung rambut ke hujug kaki, terutama yang inginkan suplemen untuk kulit yang sihat dan cantik, meningkatkan kesuburan suami isteri, menyokong kesihatan ibu-ibu yang berpantang dan juga menyusukan anak, membantu pengurusan berat badan, serta sihat luaran dan dalaman, sama ada lelaki ataupun wanita.

ESP membekalkan protein soya non-GMO yang dipelihara kualiti dan khasiatnya, lengkap dengan kesemua SEMBILAN ASID AMINO PERLU yang sangat penting untuk tubuh kita.
Ia rendah lemak, rendah kalori serta tanpa kolesterol. ESP juga membantu membekalkan tenaga yang berpanjangan dan memberikan rasa kenyang yang lebih lama (Glisemik Indeks => 39).




Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading