30.8.16

Makan B-Complex Selera Menggemukkan Ke?


Awak tahu tak, Multivitamin & B-Complex Bantu Lisa Surihani Kurus?
Kecoh dekat laman muka buku bila Lisa Surihani kongsikan tips kurus beliau, dan salah satunya ialah dengan pengambilan Multivitamin dan juga B-Complex

Ramai yang tertanya-tanya since selama ini semua orang percaya bahawa Multivitamin dan juga B-Complex adalah penyebab selera makan bertambah dan mudah gemuk..
Even dalam Shaklee pun, Multivitamin (Vitalea iron) dan B Complex ada dalam Set Naikkan Berat Badan..

So, macam mana pulak sekarang ni?

Baiklah, first sekali u all mesti tahu yang apabila badan kita bertindak di luar normal, contohnya makan terlalu banyak, ataupun berat badan tak naik, itu bermaksud badan kita KEKURANGAN NUTRISI.. Bermakna sistem badan kita tidak berfungsi dengan betul.

Untuk Set Naik Berat Badan ➡️ Kita akan cadangkan pengambilan Multivitamin (Vitalea Iron) dan juga B Complex untuk memenuhi keperluan nutrisi badan kita yang lompong, yang mana bila ada yang lompong bermaksud kita ni tak cukup nutrisi. Sebab tu lah berat badan kita tak naik..
Fungsa kekurangan nutrisi ni ada banyak. Ada yang berpunca dari badan yang terlalu banyak toksin dan radikal bebas. So even kita makan banyak pun, nutrisi yang kita makan tu dah musnah, atau tak dapat diserap dengan sempurna oleh badan. So badan akan kekurangan nutrisi.

So, keperluan Multivitamin dan B Complex ialah untuk ✅ Topup nutrisi dan vitamins dalam badan yang tak cukup.

Manakala untuk Set Turunkan Berat Badan pulak ➡️ salah satu tanda kekurangan nutrisi juga ialah bila kita makan terlalu banyak. Bila badan kurang nutrisi, badan akan beri signal kepada otak bahawa kita perlu makan dengan banyak untuk topup balik nutrisi badan yang tak cukup.
Sebab tu kita akan jadi selalu lapar. Sebab otak dah bagi arahan untuk kita makan dengan banyak bagi topup balik nutrisi yang tak cukup tu.

Tapi malangnya, kita selalu tafsir arahan dari otak tu dengan makan makanan yang tak sihat yang mana akan buatkan kita semakin gemuk!

Craving kepada benda2 yang manis juga adalah salah satu tanda badan kita kekurangan nutrisi.
Dan apabila kita ambil Multivitamin dan B Complex yang cukup, badan kita akan cukup nutrisi. Sekaligus akan mengurangkan craving kepada makanan2 manis, dan kurangkan selera makan yang melampau.

Seterusnya, apabila badan cukup nutrisi, disertai dengan pengambilan makanan yang berkhasiat mengikut portion yang berkadaran. Disertai dengan senaman, maka tak hairanlah Lisa Surihani boleh kurus semulaa ๐Ÿ˜˜

So, faham kan sekarang ni kenapa pentingggg sangat pengambilan SUPPLEMENT ni?

Orang yang cakap supplement tu tak perlu mungkin dia tu dari kalangan mereka yang;
๐Ÿ˜Tak pernah makan fastfood
๐Ÿ˜Sentiasa bersenam dengan konsisten
๐Ÿ˜Makan sayur yang ditanam sendiri tanpa ada langsung racun serangga
๐Ÿ˜Duduk dalam hutan yang tak ada langsung asap asap pencemaran
Etc etc

Adakah anda tergolong dalam golongan di atas?
Kalau tidak, haaa maknanya anda tidak terkecuali daripada mereka yang memerlukan supplement tambahan untuk badan ya ๐Ÿ˜Š

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 B-Complex Shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

19.8.16

Dilema Haid Tersekat-Sekat

Haid tersekat kerap dialami ramai wanita.. haid tersekat akan menyebabkan banyak darah kotor tidak keluar dengan baik dan menyebabkan gumpalan darah yang dipanggil Endometriosis..
"Endometriosis adalah penyakit yang berkait dengan kehadiran tisu atau darah menyerupai endometrium di lokasi yang berlainan daripada sepatutnya.

Endometriosis gumpalan darah yang sepatutnya darah tu keluar sebagai darah haid. Kalau tak keluar nanti akan jadi gumpalan darah menyerupai fibroid.

Masalah haid tersekat juga akan memberi kesan kepada hormon wanita, akan buat kita stress dan rasa tak tenteram

Untuk membantu mengurangkan masalah haid tersekat-sekat/endometriosis ni, anda boleh amalkan VIVIX , B-Complex dan GLA Complex.



Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 vivix shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

18.8.16

Set Berpantang Bantu Turunkan Berat Badan


Assalamualaikum. Kakak sado, kakak gebu..itulah nama usikan rakan-rakan saya dahulu. Ya lah..saya ni memang jenis suka makan, happy go lucky, jadi bila di usik pun buat tak kisah je. Tak dinafikan saya memang suka makan.

Jika zaman dahulu badan tak nampak naik sangat walau kuat makan tetapi sejak dah beranak dua bagai dipam-pam. Lebih-lebih lagi ketika itu saya sedang menyusukan anak kedua saya. Saya fikir saya kena makan banyak baru susu keluar banyak.

Baju didalam almari semua nya rasa ketat dan sendat.Dulu-dulu saya ni saiz M, apabila badan dah berisi terus lompat ke saiz XXXL mencecah 76kg. Ramai yang menyangka umur saya 30 lebih kerana badan yang besar dan berisi serta muka yang nampak agak berusia.

Saya memang teringin menurunkan berat badan, namun selalunya hangat-hangat tahi ayam sahaja. Cuma kali ini saya sudah berazam hendak berpantang anak no.3 dengan betul dan dapatkan kembali berat saya ketika bujang. Memang ambitious sangat bunyi nya kan.

Sebelum bersalin, saya membuat sedikit carian berkenaan set pantang. Saya tidak memilih jamu kali ini kerana saya telah pun ambil jamu ketika anak pertama dan kedua. Apa yang saya lihat badan saya tidak serasi dengan jamu kerana saya jadi pening sepanjang hari..hingga rasa nak pitam, akhirnya set-set jamu itu jadi gajah putih sahaja.

Saya kemudian memilih untuk mengambil Set Berpantang Shaklee yang mengandungi ESP, Vitamin C, B-complex, Vitalea, Zinc, Ostematrix dan Alfalfa. Seperti ibu-ibu lain saya juga risau kalau saya tak mampu produce susu untuk Anis Safiya (anak ketiga).

Tetapi jangkaan saya meleset kerana selepas minum ESP dan Alfalfa, susu saya mencurah-curah hingga bengkak susu. Alhamdulillah rezeki Anis, stok susu dapat saya buat seawal pantang.

Bukan itu sahaja, badan saya turut rasa lebih bertenaga, cergas dan wajah tampak lebih berseri. Luka perineum turut sembuh dengan cepat hasil ambilan Zinc dan Vitamin C setiap hari. Ia turut diperakui Jururawat yang datang melawat di rumah.

Beliau sungguh gembira melihat perkembangan saya ketika berpantang dan bertanya apa yang saya makan dan amalan ketika berpantang. Sempat saya berkongsi cerita yang saya amalkan Shaklee. Benda baik kenalah share kan..tak boleh simpan sorang2.

Yang paling mengujakan saya, berat badan pun ‘terturun’ sekali jadi 62kg. Hebat betul penangan Set Berpantang Shaklee ni. Anis sekarang dah pun setahun lapan bulan, tapi berat saya inshaAllah masih maintain sekitar angka enam.

Betul lah kata orang tak kenal maka tak cinta. Sesi berpantang bukan lagi mimpi ngeri tapi menjadi momen terindah dalam hidup saya. Semestinya, set berpantang Shaklee pasti menjadi pilihan saya untuk kelahiran seterusnya.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 set berpantang set bersalin


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

17.8.16

Angkara Vivix Shaklee, Sel Kanser Payudara Hilang


DOCTOR SAHKAN KANSER PAYUDARA & KANSER RAHIM, HANYA BOLEH HIDUP 3 BULAN SAHAJA LAGI, TAPI..............

2 hari lepas kecoh seorang downline disahkan menghidap KANSER RAHIM & PAYUDARA

Doktor sahkan beliau hanya boleh hidup dalam masa 3 bulan sahaja lagi (laporan doc tu keluar bulan januari 2016)

Terus balik dr sepital beliau singgah HO shaklee beli vivix twin pack sebab beliau teringat VIVIX mampu menghancurkan sel-sel kanser dari terus merebak

Amazingly... Bila tiba tarikh utk beliau jalani operation utk buang ketulan pada payudara, doktor tekejut & menangis bila tgk keputusan terbaru. Sel sel kanser payudara tu dh takde termasuk akar kanser. Sekarang beliau hanya menanti keputusan utk kanser rahim pulak. Didoakan semoga beliau sembuh sepenuhnya, ameenn

kredit Ummu Durrah

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 vivix shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

16.8.16

Liang-liang Pori Mengecil Dan Parut Jerawat Hilang


Assalamualaikum. Saya ingin berkongsi pengalaman saya sepanjang mengamalkan Vitamin hebat Shaklee ini. Sebelum ini saya mengambil set vitamin Shaklee untuk menghilangkan jerawat, tetapi secara tidak langsung saya sedar parut-parut jerawat saya cepat pudar dan hilang.

Ini adalah antara set vitamin yang saya ambil bagi memastikan kulit saya seimbang.

✔ ESP Shaklee
✔ Vitamin C
✔ Vitamin E

Kombinasi antara Vitamin E + Vitamin C + ESP protein sangat-sangat superb hasilnya. Saya juga menggunakan Vitamin C sebagai masker pada waktu pagi dan Vitamin E sebagai masker diwaktu malam.

Hasilnya setelah mengamalkan vitamin tersebut adalah :

✔ Liang2 pori di wajah saya yang besar dahulu akibat kesan jerawat kini semakin kecil dan tertutup.
✔ Blackhead & Whitehead berkurang
✔ Ketika saya mengenakan bedak di wajah juga kelihatan lebih rata dan flawless.
✔ Tak perlu belanja yang besar untuk mencari produk-produk yang mahal.
✔ Kini saya kurang ke mana2 spa untuk membuat facial,kerana kulit saya kini tidak seperti dahulu yang banyak dengan masalah.
✔ Kulit saya bertambah sihat dan anjal.
✔ Saya tidak lagi terpengaruh dengan lambakan produk yang merbahaya di luar sana
✔ Kulit kekal lembap dan lembut serta tidak berminyak
✔ Kurang mengenakan mekup yang tebal dan merimaskan
✔ Kulit sihat secara semulajadi
✔ Tampil lebih yakin

Hanya dengan vitamin Set Kecantikan Shaklee saya dapat mengembalikan kulit remaja saya yang dahulu di mana pernah dirosakkan oleh bahan-bahan kimia yang melekat di wajah saya kerana berpikiran singkat untuk tampak cepat cantik sebelum ini.

Apabila saya mula mengenali vitamin Shaklee baru saya sedar sebenarnya kecantikan luaran itu perlulah terlebih dahulu kita mengutamakan penjagaan dalaman . Yakni dengan mengkonsume vitamin yang cukup mineral, antioksidan, membantu penghasilan kolagen dan reproduktif. Mencegah itu lebih baik daripada merawat

Sekian sahaja perkongsian dari saya,segalanya adalah asbab untuk kita berikhtiar selebihnya Allah jualah yang mengizinkan. In Sha Allah.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 liang pori parut jerawat shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

15.8.16

Set Detox : Berat Turun 4kg Dalam Tempoh 10 Hari


Saya nak kongsi perjalanan penurunan berat badan saya. Pada tahun 2014, iaitu sebelum saya disahkan hamil anak kedua, saya mengalami berat badan berlebihan. Berat badan saya mencecah 67kg sedangkan ketinggian saya hanya 152cm.

Kemudian saya disahkan hamil anak kedua pada November 2014. Saya mengalami alahan yang teruk sehingga berat saya turun sebanyak 5kg. Di sinilah bermulanya berat badan saya menurun. Selepas fasa alahan berlalu berat naik semula. Saya ingat lagi berat sebelum bersalin ialah sebanyak 70kg. Alhamdulillah berat tak banyak naik. Masa ni memang saya amalkan Full Set Hamil Shaklee.

Selepas bersalin (Mei 2015), berat saya turun kepada 64kg. Kembali ke berat asal semasa saya mengalami alahan. Saya berpantang seperti biasa sama macam anak pertama. Cuma pada kali ini saya amalkan Full Set Berpantang Shaklee. Berat badan saya pun maintain 64kg.

Selepas berpantang saya masih terus berusaha turunkan berat badan saya dengan mengamalkan Set Kurus Shaklee iaitu Cinch Shake, Cinch Tea, Omega Guard dan Vitalea. Saya juga mengikut jadual diet yang pakar nutrisi Shaklee sarankan. Saya cuma harap sekurang-kurangnya berat saya maintain dan kalau boleh saya nak capai ke angka 59kg . Lama juga saya tak timbang berat saya. Pada Disember 2015 saya berkesempatan menimbang berat saya menggunakan karada. Alhamdulillah, berat saya turun 2kg lagi iaitu 62kg.

Kemudian, pada March 2016 saya telah mengamalkan Detoks Parasit selama 14 hari. Sepanjang detoks saya mengamalkan "eat clean", diet ikut cara Shaklee diteruskan seperti biasa bersama Set Detoks Parasit Shaklee. Set Detoks yang saya amalkan ialah Vivix, Alfalfa Complex, Garlic Complex dan Dtx Complex.

Selepas 10 hari, saya timbang berat saya menggunakan mesin Karada. Senyum sampai ke telinga bila tengok angka di mesin Karada tersebut. Alhamdulillah berat saya 57kg!!!

Wah!!! Saya turun 4kg dalam tempoh 10 hari !!!! Macam tak percaya je tau. Dan paling menggembirakan, saya dah capai lebih dari target sebenar !!! Bukan sahaja turun berat badan dengan cepat, malah jerawat dimuka saya pun dah malu-malu nak tumbuh sekarang. Kulit muka saya makin bersih ๐Ÿ˜Š

Terima kasih pada kawan-kawan detoks yang memperkenalkan Detoks parasit nie dan banyak kongsi tips, resipi dan macam-macam info tentang detoks parasit ni.

Kini Set Detoks Parasit menjadi suplemen harian saya. Hari-Hari Detoks insyaAllah badan maintain kurus, kulit maintain cantik dan badan maintain sihat.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 set detox shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

14.8.16

Krim Herbal Blend Hapuskan Ruam-ruam Gatal


Assalamualaikum. Saya berkerja sebagai pereka grafik di sebuah syarikat swasta di Shah Alam dan kini menetap di Subang bersama isteri saya.

Saya ingin bercerita mengenai kisah saya menggunakan produk Shaklee iaitu Herbal Blend. Pada bulan lepas, ketika bercuti di kampung, saya dan abang pergi memancing ‘jenggo’ atau udang galah dengan menaiki bot.

Bila dah naik bot ni faham-faham lah, kena lah turun naik sauh kalau tak bot kita akan hanyut dibawa arus sungai. Saya ditugaskan menjaga sauh manakala abang pula sebagai ‘driver’ bot. Ini menyebabkan tangan dan keseluruhan badan saya basah lenjun setiap kali kami nak bertukar lubuk.

Pada mulanya saya tak jangka akan berlaku apa-apa pada tangan saya. Tapi setelah seharian memancing, tangan saya mula dijangkiti bintik-bintik ruam yang berair dan gatal.

Apabila pulang ke rumah, selepas mandi dan mencuci tangan, ruam-ruam di tangan tidak juga hilang malahan semakin gatal dan pedih. Isteri saya menyarankan saya menggunakan Herbal Blend untuk menghapuskan ruam-ruam tersebut. Saya tanpa ragu-ragu terus menyapu Herbal Blend pada tangan saya kerana saya sendiri pernah mengedit dan membaca ribuan testimoni power produk-produk Shaklee melalui Buku Himpunan Testimoni Supermom Shaklee Story yang pertama.

Setelah 2 hari menggunakan Herbal Blend, ruam-ruam di tangan saya terus mengecut dan mengering. Alhamdulillah, terima kasih Shaklee

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Krim Herbal Blend



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

13.8.16

HFMD Hilang Selepas Amalkan Produk Shaklee


Assalamualaikum, Saya nak share pengalaman handle anak alami HFMD baru-baru ni. Mulanya dari kakaknya di tadika, tetapi si kakaknya tak lah seteruk adik yang duduk di rumah ni. Tak terfikir pula HFMD akan berjangkit pada adiknya, jadi saya just tumpu pada kakaknya.

Satu pagi tu, sambil-sambil sapu lotion Herbal Blend pada tapak tangan kakaknya, terpandang la kaki adiknya yang dah mula ada tompok-tompok merah, tangan pun dah mula naik sikit-sikit. Lepas balik kerja, keadaan adik bertambah teruk bila tapak tangan, kaki dan mulutnya dah mula ada gelembung – gelembung air.

Pada mulanya kami syak hanya demam campak, tapi bila tengok badannya tak ada sangat gelembung air tu. Untuk kepastian kami pun terus bawa ke klinik, dan doktor sahkan memang HFMD. Kami hanya dapatkan ubat titis dalam mulut sahaja kerana nak cuba dengan Shaklee dahulu.

Malam tu juga, saya bekalkan Aleesha Nutriferon 1 sachet dan sapukan lotion Herbal blend sebelum tidur. Alhamdulillah malam tu dia tidur tanpa gangguan.

Untuk keesokan harinya, saya sapukan dia dengan lotion Herbal Blend selepas mandi dan bekalkan Vitalea for Kids selepas breakfast. Kebetulan kakaknya ada hari sukan pada hari tu, jadi saya terpaksa bawanya sekali, dan keadaan bertambah teruk bila dia dah berpeluh-peluh dan tangan tak berhenti menggaru. Kalau dibiarkan maunya berdarah-darah nanti, jadi saya cuba bagi dia Omega Guard, kekerapan menggaru tu dah berkurang nampaknya.

Alhamdulillah, lepas 3 hari konsisten amalkan Nutriferon, Vitalea for Kids, Omega Guard & lotion Herbal Blend, gelembung-gelombung air di tangan & kaki dah mula hilang sikit-sikit dan parut pun tiada. Kalau diikutkan pergiraan doktor, HFMD ni biasanya akan hilang dalam masa 5-6 hari tapi bila dah recover cepat dari biasa ni syukur sangat-sangat.

Terima kasih Allah menemukan saya dengan Shaklee. Doakan puteri saya ini sihat sentiasa.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 set kanak-kanak shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

12.8.16

Pakaian Tak Berhabuk Dan Mudah Digosok


Assalamualaikum. Saya ingin berkongsi pengalaman saya yang baru sahaja menggunakan

✔ Get Clean Fresh Laundry

✔ Soft Fabric Concentrate

Kedua-dua bahan ini adalah untuk mencuci dan mewangikan pakaian. Sebelum ini saya menggunakan pencuci dan pelembut fabrik yang lain.

Tetapi banyak kesan sampingan yang saya dapati seperti :

✔ Terpaksa menggunakan softener dalam kuantiti yang banyak
✔ Pencuci baju yang melekat di pakaian dan tepaksa dibasuh lagi
✔ Berbau hapak sekiranya cuaca hujan
✔ Terlalu kuat bahan kimia sehingga mengulupas kulit tangan
✔ Kadang kala kulit merengsa dan gatal-gatal kerana isteri ada alahan kulit.
✔ Kalau terhidu hidung boleh merengsa sehingga ke tekak dan paru-paru
✔ Sehingga menyebabkan batuk-batuk dan kering tekak.

Setelah diperkenalkan Get Clean Fresh Laundry dan Soft Fabric Concentrate saya lebih yakin untuk membasuh pakaian kerana saya sudah maklum bahan-bahan yang terkandung adalah semula jadi dan tidak merbahaya, sebelum ini isteri juga mengamalkan Shaklee tetapi dalam bentuk vitamin. Kali ini kami mencuba untuk pencuci pula.

Alhamdulillah kesannya amat memuaskan.

Antaranya kami dapati :

✔ Pakaian baunye kekal harum walaupun adakala cuaca hujan
✔ Baunya tidak merengsa hidung dan tekak
✔ Halus sabunnya langsung tidak memanaskan tangan dan tidak merosakkan kulit
✔ Pakaian Mudah digosok dan lebih lembut
✔ Habuk2 sabun tidak lagi melekat pada pakaian
✔ Hanya 1 auns sudah mencukupi bagi pencucian kami yang bermuatan sederhana
✔ Pakaian berwarna lebih berseri dan putih bersih tanpa merosakkan tekstur pakaian kami terutamanya pakaian bab
✔ Ia juga amat berkesan menanggalkan minyak pada pakaian
✔ Bau pakaian kekal segar dan amat wangi walaupun lambat dijemur
✔ Menjimatkan waktu menggosok baju so bil elektrik jimat

Baru saya tahu banyak kebaikan clean laundry dan softener Shaklee ni, kalau lah dari dulu saya cuba takde lah isteri saya terpaksa berdepan dengan alahan kulit dan batuk2 sehingga memeritkan tekak.

Lagi-lagi kami memiliki baby di rumah yang perlu di bagi perhatian yang berat tentang pemakaiannya. Jika tersilap langkah boleh mengundang kemudaratan kepada bayi kami. Moga usaha saya sebagai suami untuk memastikan keselamatan family dari bahan bahan kimia ini berterusan dan sering memandang serius setiap penggunaan isi rumah.

Syukur masih ada produk yang menitik beratkan sumber semulajadi tanpa mementingkan untung semata-mata.

Terima kasih Shaklee kerana mengizinkan saya dan family untuk bernafas dengan lebih sihat dan segar dengan izin Allah S.W.T. Inshaallah.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Fresh Laundry Concentrate

 Soft Fabric Concentrate



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

11.8.16

Para Ibu Bapa: Jom Tingkatkan Kesihatan dan Prestasi Akademik Anak-anak


Anak-anak adalah permata hati ayah dan ibu. Bila anak berjauhan hati tak tenang rasanya. Anak saya 2 orang tinggal di asrama. Seorang tingkatan 1 dan seorang lagi tingkatan 3 dan bakal menduduki peperiksaan PT3 tak lama lagi.

Saya selalu risau akan kesihatan dan makan minum mereka ketika di asrama. Saya risau jika mereka terpengaruh dengan kawan-kawan untuk makan mi segera dan makanan yang kurang berkhasiat. Maklum sahaja kat asrama makan nasi sekali sehari sahaja. Malam-malam lapar, mula mencari makanan segera.Serius itu la kerisauan saya setiap kali nak hantar mereka balik asrama selepas cuti.

Makanan di asrama juga saya tak tahu akan tahap kebersihannya. Berdoa sahaja agar ia tidak memudaratkan anak-anak yang makan. Takut juga bila dengar banyak cerita keracunan makanan di asrama.Saya ambil inisiatif untuk memberi anak-anak saya extra perlindungan dengan memberi mereka suplemen yang di jamin SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI iaitu vitamin jenama SHAKLEE.

Saya mula memberikan suplemen kepada anak saya yang sulung sejak hari pertama dia di asrama, saya bekalkan MEALSHAKE, OMEGA GUARD dan VITA-C CHEW. Kesukaan anak saya yang sulung ni adalah Omega Guard, habis ajer mesti dia telefon cakap dah habis, bila nak hantar yang baru. Sabar je la, Omega Guard tu mahal kakak…hihiii. Tapi demimu anak ibu sanggup berhabis untuk kesihatan dan keperluanmu.

Anak sulung saya, Asyha sangat sukakan suplemen Shaklee ni, daripada tak pandai nak menelan yang jenis kapsul tu, pernah tersembur masa mula-mula belajar telan Omega Guard, sekarang dah pandai demand nak try yang lain pulak…hahaa.

Alhamdulillah, sejak mengamalkan vitamin Shaklee ni, Aysha memang jarang demam ketika di asrama. Selama hampir 3 tahun di asrama, baru sekali dia kena demam dan sekali kena chicken pox sebab berjangkit dengan adik dia ketika balik cuti. Syukur juga ketika dia demam, demam dia tak lama. Saya siap pesan supaya amik Vita C Chew lebih sikit untuk cepat baik.

Sakit demam atau batuk dan selsema di asrama memang cepat berjangkit. Jadi saya berusaha untuk melindungi dan meningkatkan imun anak saya denga suplemen Shaklee.

Omega Guard dan Mealshakes dia kata best sebab dia rasa lebih cergas dan bertenaga. Bangun pagi seawal jam 4.30 pagi dan tidur selewat jam 11 malam pun dia boleh fokus untuk belajar.

Alhamdulillah keputusan peperiksaan pun agak baik, dalam ranking 10 teratas dalam tingkatan setiap kali peperiksaan setakat ni.

Itulah ShakleeEffect yang anak-anak saya perolehi. Sampai sekarang masih maintain dan konsisten amalkan vitamin Omega Guard, Mealshakes dan Vita C Chew.

Saya sangat sarankan pada semua ibu bapa untuk memberi juga anak-anak mereka vitamin yang dijamin SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI ni iaitu vitamin SHAKLEE.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 set kanak-kanak shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

10.8.16

Pembawa Thalassemia Hamil


KAMI PEMBAWA THALASSEMIA!!๐Ÿ˜ฉ Ramai yg xtahu yg saya ni pembawa thalassemia..saya pun baru tahu sejak mengandungkan Faitah dulu ๐Ÿ˜ Sebab tu saya kerap kena serangan migrain especially kalau xcukup tidur,perubahan cuaca,lambat makan (eh?ade kaitan ke?haha)..ye la,maybe oksigen xcukup ke kan?huhu..

Dulu bila sy dapat tahu yg sy ni pembawa thalassemia,cepat2 sy test darah suami sy,alhamdulillah darah suami sy normal..kalau la suami sy pun pembawa jgk,mmg patutla sy risau,sebab anak sy berisiko dapat thalassemia major yg mungkin memerlukan pemindahan darah stiap 2 mnggu sekali..dan ada byk lg komplikasi lain kalau thalassemia major ni..

Sebab tu penting sepatutnya kita buat ujian darah ni sebelum kita bercinta dgn bakal suami kita tu tau!supaya bile kite tahu yg dia pembawa thalassemia jgk,kite boleh reject dia awal2 lg!hahaha!!..ye la,utk elakkan mudharat yg lebih besar pada masa akn dtg kn?tapi manusia zaman sekarang ni,xkisah dh semua tu,cinta tu buta katanye

Nak dijadikan cite,masa cek mengandung kakak sy yg sorg ni Siti Nurulhuda Ibrahim ni, dia pun ade jgk thalassemia pembawa ni..adeh..kemain cuak lg dia!terus suruh husband dia pun cek darah aritu jgk!terkulat2 abg ipar sy tu kena paksa amik darah,dtg utk teman je asalnye๐Ÿ˜†

Nasib baik darah abg ipar sy tu normal,kalau x xtahu la ape nasib dia..wakakaka๐Ÿ˜…

Then,bile sy tau kakak sy ni pembawa thalassemia jgk,sy maintain dia dgn iron yg maintainance dose je-obimin,yg ade 30mg iron je dlm tu..org yg ade pembawa thalassemia ni,xleh bg iron byk2 ye..pastu ble darah merah dia dh start drop dh,dia pun cuak..haha 10.8 je kut,sy dulu 9 pun rilek je๐Ÿ’
Utk meredakan cuak dia,sy pun bg vitamin c..just utk enhancekn/lebihkn penyerapan iron dgn lebih bkesan&suggest utk makan dgn cara yg betul..tp xnaik2 jgk!๐Ÿ˜ฉ

So,sy tukar ke iberet..pun iron supplement jgk,tp tinggi sket je kandungan ironnye..iberet ni recommended utk patient yg mana ade iron deficiency anaemia (kurg zat besi) terutamanya semasa mengandung sbb better absorption&less side effects..xtinggi mana pun,jumlah iron yg diserap(elemental iron) cuma 105mg je..maksimum dose 20mg/kg (lebih kurg 1000mg lebih la kalau 50kg) sehari,ini yg bleh bg side effect-multisystem organ failure etc..

Pun xnaik jgk!haaaihh..dah buat spotcek makan pun dh dgn cara yg betul (iron xboleh mkn dgn susu,teh,kopi ye),pun xnaik2 jgk haaaihh..nk buat ape lg ni,kakak sy tu dhla cepat menggelabah ๐Ÿ˜‚

So,nk dijadikan cite,masa kandungan dia dh hampir 7bulan tu,sy berkenalan dgn shaklee..sy pun syorkn vitamin c shaklee ni sbb vitamin c shaklee ni special,sbb sustained release 500mg..maksudnya dia lepaskn vitamin c secara perlahan2 dlm badan kite,every hour 100mg,so tahan utk 5jam..kalau yg kt klinik ni 100mg je,jadi hanya bertahan utk sejam je lah..kalau ade product yg xsustained release tu konon 600mg ke,yg diserap cuma 100mg tau,yg lebih tu,badan akn buang..haaa,rugi kn?

So,nk citenye..kakak sy ni baru bln lepas dia start amik vitamin c ni sbb sy sruh habiskn dulu stok vitamin c klinik yg sy bg sblmni..bulan lepas dia start mkn..then,bulan ni bila amik darah,terkejut!!bleh tgk result dia kt bawah ni!!๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ kemain happy sengih sampai ke telinga lg dia..ye la,org perfectionist,semuanya nk perfect!๐Ÿ™†

Normal value yg kita target utk ibu mengandung ni,lebih 11 g/dL ye kalau kt klinik sy ni &kalau ikut guideline..xpasti kalau klinik lain amik value berapa..tp nk citenye,rasa amazing jgk product shaklee ni,result terus nampak depan mata okey!ini bukan omong kosong tau!!boleh tgk gambar kt bawah ni sbg bukti..ok,xmau cakap byk dh,ni pun panjang dh.asalnye nk tulis pendek je๐Ÿ˜†

So,biar gambar je la berbicara!๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘‡




Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 set hamil shaklee

 bersalin shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

9.8.16

Batuk Berkahak Anak Saya Dah Hilang


Assalamualaikum. Saya ibu kepada 6 orang cahayamata 3 lelaki dan 3 perempuan. Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua tentang kebaikan vitamin Shaklee yang banyak memberi effect kepada kehidupan dan memperbaiki kesihatan anak-anak saya. Sebagai seorang ibu pastinya akan merasa gusar sekiranya anak-anak sering jatuh sakit dan asyik ke klinik kan? Demikianlah yang terjadi dengan saya suatu ketika dahulu.

Bila anak ramai ni, apa yang paling membimbangkan ialah jika salah seorang daripada anak-anak kita jatuh sakit. Selalunya lepas seorang..seorang lagi akan ‘berjangkit’. Dan bila dah sakit tu, asyik je ke klinik kalau tak pun pasti akan ke farmasi untuk membeli ubat. Dahulu, salah seorang anak kembar saya iaitu Nurul Husna selalu sangat mengalami batuk berkahak, bahkan bila sampai satu tahap hingga membawa kepada penat.

Suatu ketika dulu, Husna sering juga dibawa berjumpa pakar kanak-kanak dan terpaksa menggunakan ‘neb’ untuk redakan ‘penat’ yang beliau hadapi. Jika batuk menyerang terutama ketika cuaca sejuk dan malam hari, batuknya sampai tak henti-henti. Runsing saya dibuatnya.

Pada penghujung tahun 2012, saya mula kenal dengan suplimen Shaklee. Asalnya saya membeli vitamin-vitamin Shaklee untuk kegunaan diri sendiri sahaja. Tetapi setelah saya merasai sendiri kesan positif selepas mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee ini, saya mengambil keputusan untuk memberikannya kepada anak-anak saya pula.

Saya mendapat maklumat bahawa Omega Guard Shaklee dapat mengurang batuk dan kahak seperti yang dialami oleh anak saya. Jadi sejak awal tahun 2013 saya mula memberikan Omega Guard kepada anak-anak saya terutamanya Nurul Husna. Selain itu, saya juga memberikan Meal Shakes dan Chewable Vita-C kepada mereka.

Alhamdulillah, setelah beberapa lama mengamalkan Omega Guard Shaklee batuk berkahak yang dialami oleh Husna semakin pulih dan apa yang amat menggembirakan saya, sejak 2 tahun kebelakangan ini, Husna tidak pernah langsung berjumpa Dr disebabkan batuk atau penat sebagaimana dahulu.

Untuk pengetahuan anda semua, Omega Guard atau minyak ikan juga dapat membantu perkembangan otak anak-anak kita disamping dapat meningkatkan sistem imun tubuh anak-anak. Prestasi pembelajaran Husna sangat baik dan beliau juga amat aktif dalam pelbagai aktiviti ko-kurikulum dan mewakili sekolahnya dalam bermacam aktiviti.

Kini anak kelima saya iaitu Nurul Hanis adalah penggemar Omega Guard juga. Dan apa yang saya lihat, perkembangan dan kepetahan Hanis amat mengagumkan saya. Sebagai sebuah keluarga yang ‘besar’, tahap kesihatan anak-anak amat saya pentingkan. Alhamdulillah..dengan izin Allah sejak kenal Shaklee, saya melihat dan merasakan tahap jatuh sakit anak-anak saya makin kurang.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Set Kanak-kanak Shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Alamat dan Peta Branch/Cawangan Shaklee di Seluruh Malaysia


Ada sesetengah pelanggan yang mencari maklumat tentang di mana boleh mendapatkan produk Shaklee. Shaklee kini berada di seluruh Malaysia.

Hubungi saya, Shaklee Independent Distributor Anda Untuk Perkhidmatan Lebih Mesra

Melalui SID kami anda berhak mendapat:

❥ Melayan setiap pertanyaan anda berkaitan info produk
❥ Konsultasi eksklusif berkaitan kesihatan dan produk yang bersesuaian
❥ Bimbingan tentang cara pengambilan dan penggunaan produk
❥ Servis penghantaran produk sama ada secara C.O.D mahupun postage
❥ Servis selepas jualan yang terbaik (After-Sales Service) atau proses pembelian ulangan (repeat order)

Kalau anda hendak pergi sendiri ke cawangan Shaklee, anda boleh lawati branch-branch Shaklee pada alamat di bawah dan boleh gunakan ID saya 869539 untuk mendapatkan harga ahli.









Anda berminat untuk mendaftar ahli? 
Anda boleh klik gambar di bawah untuk mendaftar ahli atas talian secara express.

 daftar ahli shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading