30.7.16

Bebas Kanser Hodkins Lymphoma Dengan Vivix Shaklee


Doktor telah mengesahkan anak bebas kanser hodkins lymphoma.

Kanser Hodgkin Lymphoma merupakan kanser tisu limfa, tisu limfa terdapat di nodus limfa, limpa, hati, tulang sum-sum dan lain-lain. Punca sakit ini masih belum diketahui dan ia biasa menimpa dikalangan mereka yang berusia dari 15-35 tahun dan 50-70 tahun.

Simptom-simptom kanser ini adalah seperti berikut :-

  • sering keletihan
  • demam dan kesejukan yang kerap datang dan pergi
  • gatal-gatal tanpa sebab diseluruh badan
  • hilang nafsu makan
  • berpeluh-peluh diwaktu malam
  • hilang berat badan
  • bengkak yang tidak sakit di bahagian limfa seperti ketiak, leher...
  • hilang berat badan tanpa sebab

Terdapat kajian yang dijalankan pada tahun 2012 menunjukkan sel-sel kanser Hodgkin Lymphoma akan memusnahkan diri mereka sendiri apabila diberi resveratrol dose tinggi.



Kajian ini diterbitkan oleh PubMed, US National Library of Medicine National Institute of Health.

Hasil kajian ini sedikit sebanyak memberi harapan kepada pesakit kanser Hodgkin Lymphoma untuk terus melawan sakit ini tanpa perlu melalui rawatan kemoterapi yang menyeksakan itu.

Lebih gembira apabila resveratrol terdapat didalam suplemen Shaklee iaitu Vivix, dan jumlah resveratrol didalamnya adalah sangat tinggi.



Resveratrol juga dilaporkan mampu memberi perlindungan dan melawan pelbagai kanser lain seperti kanser prostat, paru-paru, kanser yang berkaitan dengan alkohol dan lain-lain.

Jika anda sekarang sedang bertarung melawan sel-sel kanser yang ganas tu, insyaAllah anda boleh ikhtiar dengan Vivix Shaklee, kite kene berusaha semampu mungkin, kuasa penyembuhan tetap milik Allah jua.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Vivix



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

29.7.16

Bacaan Tekanan Darah Turun Dengan Vivix


TEKANAN DARAH MENJADI 160/90-->122/70 mmHg!!

Selepas 2 minggu amalkan Vivix.

Semalam excitednya rakan saya ni bercerita pasal perubahan kesihatan ayahnya.

Siap tangkap gambar buku klinik lagi.

Baru amalkan Vivix 2 minggu, tekanan darah menjadi normal sudah!!


Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 Vivix Shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

28.7.16

Buah Pinggang Pulih Asbab Vivix Shaklee



BUAH PINGGANG SUAMI ROSAK KENA DIALISIS, ASBAB VIVIX KINI DAH PULIH.

2bulan lalu ada seorang isteri membelikan sebotol vivix dan phytocol buat suaminya yang menderita sakit buah pinggang dan kolestrol tinggi

Katanya suami selalu sakit pinggang sangat-sangat.. Keputusan air kencing menunjukkan CREATININE URINE sebanyak 24,566 umol yakni satu tahap yang amat tinggi dan perlu jalani rawatan dialisis πŸ˜“

Kolestrol pun 6.2 - borderline sedangkan normal tak boleh lebih 5.2

Selepas sebulan, beliau repeat lagi sebotol vivix.. Katanya suami dah kurang sakit pinggang 😊
Hari ni setelah 2 bulan beliau amalkan vivix & phytocol, beliau datang mencari saya untuk share keputusan terkini buah pinggang

Subhanallah walhamdulillah allahuakbar !

Result darah menunjukkan kidney failure tak ada ! Bacaan creatinine cuma 102.5 umol sahaja, boleh dikatakan paras normal dah!

Suami kakak ni dah tak payah dialisis lagi ! Kolestrol pun asal 6.2 turun kepada 5.96

Walaupun kolestrol masih belum normal, tapi ada penurunan 😍 insyaAllah kalau konsisten consume vivix dan phytocol, buah pinggang dan kolestrol pasti akan terus normal dan sihat πŸ‘πŸ‘

Malam ni kakak tu repeat oder sebotol lagi vivix buat suami tercinta. Besar pengorbanan si isteri, langsung tak kisahkan soal duit asalkan suaminya terus kekal sihat dan cergas πŸ’ͺ

kredit Ummu Darwah

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Vivix Shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

27.7.16

Detox Shaklee : 7 Hari Hilang 5kg ?!


Alhamdulillah hari ini secara rasminya program detoks selama 7 hari berakhir...

Nak belanja sikit dulu testimoni.. total weight loss hampir 5kg

Jom Detox Cara Shaklee adalah sebuah program bertujuan untuk mengetahui bagaimana konsep detoks Shaklee dapat membantu untuk meningkatkan tenaga, memiliki kulit yang lebih cantik, badan cergas & sihat, membaiki sistem penghadaman, melegakan kembung perut & angin. Manfaat setiap set produk detox Shaklee membantu proses aktiviti detoks berjalan dengan lebih berkesan.

Kenapa perlu detoks?

Detoks diperlukan untuk mengeluarkan bahan-bahan yang tidak diperlukan badan atau dalam erti kata lain badan tidak memerlukannya kerana boleh menjejaskan kesihatan seperti toksin, pencemaran, racun / chemical dan makanan tidak sihat.

Kesan daripada amalan detoks ini sangat diperlukan untuk kesihatan yang lebih baik seperti berikut:

  • Ingin lebih bertenaga
  • Ingin lebih fokus
  • Ingin lebih sihat
  • Ingin penghadaman yang lebih baik
  • Risiko jumlah toksin yang tinggi dalam badan boleh membawa gejala yang tidak sihat dan menyumbang kepada penyakit yang menjejaskan gaya hidup sebagaimana gejala berikut:
  • Sembelit
  • Berat badan meningkat
  • Kulit kusam dan berjerawat
  • Cepat letih
  • Suka makanan yang manis
  • Susah nak tidur
  • Meneutral dan menapis toksin keluar


Organ yang terlibat dalam menapis toksin keluar ialah:

  • Hati
  • Paru-paru
  • Kulit
  • Buah pinggang
  • Usus
  • Limpa
  • Kolon


Bagaimana cara detoks?

Detoks dapat dilakukan dengan cara seperti berikut:

Kawal pemakanan
Senaman
Suplemen
Kurangkan terdedah kepada bahan kimia

Produk detoks Shaklee
Shaklee mempunyai beberapa produk yang boleh digunakan untuk tujuan detoks. Kesemua produk ini mempunyai peranan tersendiri dalam pelan amalan detoks yang dilakukan seharian dan sasaran dilakukan selama 7 hari.

Alfalfa Complex
DTX Complex
Peppermint Ginger Plus
Herb-Lax
Vivix

Shaklee Malaysia melancarkan kempen detoks bermula April 2016. Menampilkan Set Detox Shaklee Alfalfa Complex, DTX Complex, Herb-Lax, Peppermint Ginger Plus dan Vivix pada harga istimewa. Set Detox Shaklee menyediakan keistimewaan seperti berikut:

Keahlian percuma seumur hidup
Kos pos percuma
Bonus RM33.00

7 hari detox cemerlang

Melalui program Jom Detox Cara Shaklee #HidupHebat digariskan beberapa panduan yang boleh digunakan untuk melakukan detox yang disasarkan selama 7 hari. Pemakanan yang disarankan antaranya seperti fiber, sayuran hijau, buah-buahan dan sup (sayuran). Paparan penuh dapat dirujuk di laman www.shaklee2u.com.my di bahagian Resource Center oleh Ahli Berdaftar sahaja

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 detox shaklee way


Klik sini untuk dapatkan set Detox Shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

23.7.16

Alfalfa Complex Untuk Kulit Kusam dan Berminyak


Salah seorang kawan saya yg telah menggunakan Alfalfa Shaklee. Sebelum menggunakan Alfalfa Shaklee, kulit beliau agak kusam dan berminyak. Lalu, selepas beliau mengamalkan Alfalfa ni kulit beliau menjadi semakin gebu, cerah dan tidak kusam lagi. Malahan, berat badan beliau juga semakin menurun. Katanya ; beliau amat gembira dengan hasil daripada produk Shaklee

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Alfalfa Complex



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

22.7.16

Model Hijab Pun Minum Vivix


MODEL HIJAB PUN BERVIVIX!! Patutla cantikk😱😱

πŸ‘‰KISAH BENAR :INI ALONG TIERA .
Siapa kenal along time dulu, tahu lah mcmn TERUK kulit beliau dulu dek kerana SINUS.

Sekarang, muka GLOWING BETUL sampai dapat offer jadi model bertubi-tubi!πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

CUBA TGK MAKE UP KE TAK MAKE UP TETAP CTK DAN MANTAIN SLIM KAN WALAU DAH ANAK 5?😱😱😱

Rahsia beliau?
Yes VIVIX !!!

kesan pengambilan vivix pada along :

✔️KULIT KUSAM JADI CERAH & GLOWING
✔️JERAWAT TAKDE LAGI DAN PUDAR HABIS!
✔️TIADA LAGI SINUS .
✔️ BERTENAGA WALAUPUN SIBUK DENGAN KERJAYA
✔️ KEKAL LANGSING DAN MENAWAN

Kalau nak tahu. Gambar yang akhir tu gambar masa along ke JEPUN dalam keadaan PREGNANT, Ya, tgh mengandung!

Tapi alhamdulillah larat berjalan jauh😱😱😱

πŸŒΏπŸ‡Sesuai untuk wanita yang mementingkan kecantikan kerana Vivix merawat sel rosak dalam badan kita hingga ke peringkat DNA iaitu sel badan paling halus .

πŸŒΏπŸ‡1 sudu kecil Vivix = 100 gelas pati anggur pekat yang berkualiti! .

πŸŒΏπŸ‡Teknologi penghasilan dihasilkan oleh para DOKTOR dan SAINTIS dan kos kajiannya melibatkan berbillion USD.Vivix terbukti NATURAL,SELAMAT & BERKESAN .


Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Vivix Shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

21.7.16

Bacaan Kencing Manis : Dulu 14 Sekarang 6


Bismillah. Nana tanya khabar mak dan abah.. Terutama sekali lepas pengambilan supplement..

Dan Alhamdulillah, Mak beritahu yang kesihatan mAk dengan abah sangat baik!

Mak merupakan seorang penghidap penyakit Darah Tinggi dan mempunyai masalah Jantung..

Masih nana ingat kejadian sewaktu nana di Matrikulasi bila mana Mak dimasukkan ke hospital dan terpaksa dirujuk ke IJN kerana masalah jantung..

Tapi Alhamdulillah, sejak Mak ambil Omega Guard, kesihatan jantung mak improve sangat sangat! And latest yang mak kongsi ialah, Mak dah tak payah amek darah dah lepas ni Alhamdulillah 😊

Dan Abah pulak memang menghidap Kencing Manis, penyakit keturunan Abah.. Kalau dahulu setiap kali ada luka mesti payahhh sangat sembuh..

Baru baru ni Abah kemalangan.. Dan luka jahitan sangat panjang..

Masa tu kami semua pakat risau sebab Abah kan ada kencing manis.. Takut luka lambat sembuh.. Dah lah dekat kepala pulak tu..

Surprisingly, lepas 2 minggu dari kejadian tu, nana balik rumah Mak abah lagi sekali tengoj luka abah SEMBUH SEPENUHNYA! PARUT PON TAK ADA!

kredit Master Nana

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Vivix Shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

20.7.16

Dulu Tembam, Kini Dah Slim 😘


AKU YANG DULU BUKANLAH YANG SEKARANG. DULU KU DITENDANG SEKARANG KU DISAYANG...

Ahahahha kuang asam.. Adoiii
"Anje, tengok ni SCARY! 😱"
Lalu daku tengok ape gambar scary yang husband aku tunjuk 😀😠😭

Omaigod memang scary πŸ˜‚

April 2015 - tak ingat gambar ni before or after tunang. Tapi masa ni wedding sepupu.
HITAM & GEMUK daku yang dulu, sekarang comel and slim sikit bahahaha
😝😝😝

Thank You Shaklee.. Husband takmau puji, meh kita puji diri wakakka
Thats why kini lebih yakin πŸ˜‰

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

19.7.16

Ikhtiar HAMIL dengan VIVIX


Allahuakbar, lepas je nana post mengenai VIVIX UNTUK KUATKAN RAHIM tadi, habis nana kena serbu dek customer yang nak ikhtiar dengan Vivix untuk dapat anak.

Supplemen untuk KUATKAN RAHIM, cadangan antaranya VIVIX, ESP protein soya, VITALEA & B-COMPLEX.

Mengapa?

Vivix ni bagi nana sangat terbaik untuk apa-apa jua masalah.. Vivix membantu membetulkan DNA dan SEL sekaligus memperbaiki kerosakan pada organ badan.. Bila organ sihat, InshaAllah mudah nak conceive.. Dan organ persenyawaan termasuk sekali lah.. Bila OVARI sihat, akan hasilkan telur yang berkualiti.. Hormon pun cantik je.. Bila rahim sihat, InshaAllah mudah nak conceive dan once conceive rahim akan kuat untuk pegang baby..

ESP protein soya pula bagi nana sangat penting untuk menguatkan otot rahim supaya kukuh 'memegang' andai terjadinya persenyawaan..

Sementara VITALEA & BCOMPLEX pula mengandungi folic acid Yang umum ketahui sangat bagus untuk menguatkan rahim serta bantu mengelakkan kecacatan pada janin once dah tersenyawa nanti..
So buat anda yang sedang TTC, tetapi pernah alami KEGUGURAN.. Trust me, anda kemungkinan besar tiada masalah kesuburan.. Anda subur.. Cuma mungkin rahim yang tidak kuat memegang baby..

Salah satunya customer yang ini..

Katanya, beliau dah 3 tahun berkahwin dan pernah sekali keguguran.. Dan sekarang nak cuba Vivix pula untuk ikhtiar dapat anak..

Moga dipermudahkan customer ini untuk mendapat zuriat.. Aminnnn - kredit Master Nana

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 Vivix Shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

18.7.16

Kulit Kurang Berminyak, Jerawat Kecut Dengan NutriWhite Ultimate Protection Whitening Lotion

Customer beritahu yang PUAS HATI sangat2 bila pakai NutriWhite Whitening Lotion ni sebab kulit dah kurang berminyak dan yang bestnya sebab JERAWAT KECUT! 😍
.
Kami sendiri memang sukaaa sangat sangat nutriwhite whitening lotion ni. Bila pakai sebelum mekap confirm muka jadi glowingglowing hehehe πŸ˜

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


NutriWhite Ultimate Protection Whitening Lotion


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

17.7.16

Set Kesihatan Wanita Shaklee


Bagi menghargai insan-insan teristimewa iaitu WANITA, sepanjang bulan dari Julai hingga September 2016, Shaklee telah menyediakan set-set kesihatan wanita yang menarik untuk memenuhi keperluan nutrisi wanita di setiap peringkat umur.

Semua sedia maklum, kaum wanita sentiasa akan melalui berbagai fasa dalam kehidupannya; dari aqil baligh dan bujang, kemudiannya berkahwin, mengandung, bersalin, menyusukan anak dan seterusnya memasuki pra-menopos. Di semua peringkat kehidupan tersebut, nutrisi yang diperlukan juga berbeza-beza.

Jadi, dengan empat Set Kesihatan Wanita Shaklee (Women`s Health Sets) yang ditawarkan, ada set yang sesuai dan menepati keadaan dan kehendak setiap daripada wanita.


(1) Gorgeous Set – Sesuai diamalkan untuk kesihatan menyeluruh bagi golongan remaja dan semua wanita secara amnya. Ia juga sangat menyokong kestabilan hormon wanita demi kesihatan yang berpanjangan.
  • ESP
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • Vitalea Iron Formula
  • GLA Complex

(2) Prenatal Set – Disyorkan untuk wanita yang ingin mula merancang untuk hamil, juga ibu-ibu mengandung. Pemakanan sihat sangat penting sejak sebelum mengandung lagi bagi membantu tumbesaran janin yang sihat dan normal dalam kandungan nanti.
  • ESP
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • Vitalea Iron Formula
  • B-Complex
  • OsteMatrix
  • OmegaGuard

(3) Postnatal Set – Set ini fokus untuk membantu menyokong kesihatan ibu-ibu seawal selepas melahirkan @ dalam tempoh berpantang seterusnya hingga tamat tempoh penyusuan susu ibu. Kebanyakan ibu pada fasa ini tidak dapat untuk betul-betul menjaga kesihatan dirinya dengan sempurna kerana kesibukan dan keletihan mengurus keluarga, dll. Jika anda salah seorang daripadanya, jangan abaikan kesihatan diri ya. Amalkan pengambilan suplemen untuk membantu kekal cergas, sihat dan bertenaga.
  • ESP
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • Vitalea Iron Formula
  • Alfalfa Complex
  • OsteMatrix
  • OmegaGuard

(4) Amazing Golden Set – Set istimewa untuk menyokong kesihatan wanita terutama yang mula mendekati fasa pra-menopos dan juga yang telah pun menopos (putus haid). Ia membantu wanita mengatasi sebarang simptom menopos yang sangat tidak menyelesakan akibat perubahan hormon yang dialami. `Tonik ajaib` VIVIX juga membantu wanita kekal cergas, sihat dan gorgeous sekalipun setelah memasuki usia emas.
  • ESP
  • VIVIX
  • Vitalea Iron Formula
  • GLA Complex
  • OsteMatrix
  • OmegaGuard

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


Set Hamil Shaklee Set Remaja Shaklee


 Set Warga Emas Shaklee Set Bersalin, Berpantang, Menyusu Shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

16.7.16

Masalah Kesihatan Wanita Malaysia : Set Wanita Shaklee


Bismillah. Hai semua gegirls! Kita kaum wanita setiap peringkat umur menghadapi perubahan diri yang sangat ketara. Contohnya ketika sekolah rendah ke sekolah menengah, kita akan datang haid. Kemudian bila dah berkahwin, akan mengandung dan bersalin. Lepas tu akan mengalami menopause. Kesemua proses perubahan diri ni memberikan kesan yang sangat mendalam kepada tubuh badan dan kesihatan mental kita 😍

Cuba semak antara 10 masalah kesihatan wanita Malaysia ni, awak tergolong di antara salah satu ke tak

10 masalah kesihatan yang kerap dialami wanita Malaysia adalah seperti:

1. Kanser
kanser yang kerap menyerang wanita adalah barah payudara dan kanser serviks. Pengesanan awal dua jenis kanser ini menjadi kunci memastikan wanita kekal sihat.
Statistik global terbaru menunjukkan kira-kira setengah juta wanita maut akibat kanser serviks, manakala setengah juta lagi maut akibat kanser payudara setiap tahun.
Kebanyakan kes kematian berlaku di negara berpendapatan sederhana dan rendah kerana imbasan awal, pencegahan dan rawatan hampir tidak disediakan, manakala vaksin untuk virus human papilloma (HPV) ditangguhkan.

2. Kesihatan reproduksi
Masalah kesihatan reproduksi dan seksual menyumbang satu pertiga isu kesihatan wanita berusia 15 hingga 44 tahun. Seks yang tidak selamat adalah faktor utama, terutama wanita dan remaja di negara membangun. Kira-kira 222 juta wanita tidak mendapat perkhidmatan kontrasepsi yang diperlukan.

3. Kesihatan ibu
Kebanyakan wanita mendapat manfaat daripada
penambahbaikan besar-besaran penjagaan ketika
kehamilan dan kelahiran yang diperkenalkan sedekad lalu.
Namun, kemudahan itu tidak disediakan di semua tempat dan pada 2013 dilaporkan kira-kira 300,000 wanita maut akibat komplikasi ketika mengandung dan bersalin.
Kebanyakan kes kematian ini boleh dicegah jika
perancangan keluarga dan kemudahan asas disediakan.

4. HIV
Sejak 30 tahun lalu ketika wabak AIDS melanda, ramai wanita muda menjadi mangsa jangkitan. Terlalu ramai wanita muda berjuang melindungi diri mereka daripada penyakit jangkitan seks HIV dan mendapat rawatan diperlukan.
Mereka terdedah kepada penyakit tuberkulasis atau batuk TB yang juga penyebab utama kematian dalam kalangan wanita berusia 20 hingga 59 tahun di negara berpendapatan rendah.

5. Penyakit jangkitan seks (STI)
Walaupun jangkitan HIV dan HPV penyakit jangkitan kelamin paling kerap dialami di seluruh dunia, penyakit jangkitan lain juga penting untuk dicegah dan dirawat seperti gonorrhoea, klamidia dan sifilis.
Ini kerana sifilis yang tidak dirawat menyumbang kira-kira 200,000 kematian bayi dalam kandungan dan pramatang setiap tahun, manakala 90,000 kematian bayi baru dilahirkan.

6. Keganasan terhadap wanita
Wanita mudah menjadi subjek kepada pelbagai bentuk keganasan yang berlainan, tetapi keganasan fizikal dan seksual, sama ada dilakukan pasangan atau orang lain, adalah paling menyakitkan.
Hari ini, seorang daripada tiga wanita bawah 50 tahun mengalami keganasan fizikal atau seksual dilakukan pasangan atau orang lain yang menjejaskan fizikal dan mental mereka dalam jangka masa pendek dan panjang.
Oleh itu, penting kepada mereka yang sihat untuk sentiasa prihatin terhadap keganasan dan membantu mencegahnya, selain memberi sokongan kepada mangsa.

7. Kesihatan mental
Kajian menunjukkan wanita lebih cenderung daripada lelaki untuk mengalami keresahan, kemurungan dan aduan somatik iaitu gejala fizikal yang tidak dapat dijelaskan secara perubatan. Kemurungan adalah masalah kesihatan
mental paling kerap berlaku dalam kalangan wanita dan kejadian membunuh diri penyebab utama kematian wanita berusia bawah 60 tahun.
Oleh itu, penting menyedarkan mereka mengenai isu kesihatan mental dengan memberi sokongan untuk mendapatkan bantuan.

8. Penyakit tidak berjangkit (NCD)
Pada 2012, kira-kira 4.7 juta wanita maut sebelum usia 70 tahun akibat NCD dan kebanyakan mereka dari negara berpendapatan sederhana dan rendah. Mereka maut akibat kemalangan jalan raya, merokok, alkohol, dadah dan obesiti. Dianggarkan 50 peratus wanita di Eropah dan Amerika mengalami obesiti dan membantu remaja perempuan dan wanita lain mengamalkan gaya hidup sihat di peringkat awal adalah kunci kesihatan hidup.

9. Menjadi ibu muda
Remaja perempuan berdepan pelbagai cabaran kesihatan reproduksi dan seksual seperti STI dan kehamilan. Kira-kira 13 juta remaja perempuan bawah usia 20 tahun melahirkan anak setiap tahun.
Komplikasi daripada kehamilan dan bersalin menjadi penyumbang utama kematian dalam kalangan ibu muda dan ramai menderita akibat keguguran yang tidak selamat.

10. Menjadi tua
Kebanyakan wanita yang sudah tidak bekerja atau bersara memperoleh wang pencen dan kemudahan lain yang sedikit berbanding lelaki, sekali gus kurang mendapat penjagaan
kesihatan dan perkhidmatan sosial. Selain berisiko miskin dan masalah lain berkaitan usia tua seperti nyanyuk, wanita tua kurang mendapat perkhidmatan kesihatan yang baik.

Artikel ini disiarkan di dalam Harian Metro pada : Ahad, 15 Mac 2015 @ 5:01 AM

Maka untuk menghargai setiap pengorbanan para wanita, Shaklee telah mengeluarkan Set Kesihatan Wanita untuk kesihatan OPTIMUM para wanita. Ianya adalah kombinasi nutrien yang menepati keperluan wanita disetiap peringkat kehidupan.

Dengan empat Set Kesihatan Wanita Shaklee (Women`s Health Sets) yang ditawarkan, akan sentiasa ada set yang sesuai dan menepati kondisi setiap daripada kita.


Berita baik juga untuk para suami dan lelaki yang nak berikan hadiah untuk para isteri dan ibu tersayang mereka! 😘

Apa yang ada dalam set Kesihatan Wanita Shaklee ni ye?



Set-set tersebut adalah :

(1) Gorgeous Set – Sesuai diamalkan untuk kesihatan menyeluruh bagi golongan remaja dan semua wanita secara amnya. Ia juga sangat menyokong kestabilan hormon wanita demi kesihatan yang berpanjangan.
  • ESP
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • Vitalea Iron Formula
  • GLA Complex
(2) Prenatal Set – Disyorkan untuk wanita yang ingin mula merancang untuk hamil, juga ibu-ibu mengandung. Pemakanan sihat sangat penting sejak sebelum mengandung lagi bagi membantu tumbesaran janin yang sihat dan normal dalam kandungan nanti.
  • ESP
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • Vitalea Iron Formula
  • B-Complex
  • OsteMatrix
  • OmegaGuard
(3) Postnatal Set – Set ini fokus untuk membantu menyokong kesihatan ibu-ibu seawal selepas melahirkan @ dalam tempoh berpantang seterusnya hingga tamat tempoh penyusuan susu ibu. Kebanyakan ibu pada fasa ini tidak dapat untuk betul-betul menjaga kesihatan dirinya dengan sempurna kerana kesibukan dan keletihan mengurus keluarga, dll. Jika anda salah seorang daripadanya, jangan abaikan kesihatan diri ya. Amalkan pengambilan suplemen untuk membantu kekal cergas, sihat dan bertenaga.
  • ESP
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • Vitalea Iron Formula
  • Alfalfa Complex
  • OsteMatrix
  • OmegaGuard
(4) Amazing Golden Set – Set istimewa untuk menyokong kesihatan wanita terutama yang mula mendekati fasa pra-menopos dan juga yang telah pun menopos (putus haid). Ia membantu wanita mengatasi sebarang simptom menopos yang sangat tidak menyelesakan akibat perubahan hormon yang dialami. `Tonik ajaib` VIVIX juga membantu wanita kekal cergas, sihat dan gorgeous sekalipun setelah memasuki usia emas.
  • ESP
  • VIVIX
  • Vitalea Iron Formula
  • GLA Complex
  • OsteMatrix
  • OmegaGuard
Selain daripada suplemen untuk sihat dari dalam, Shaklee juga mempunyai set penjagaan kulit untuk tampil lebih sihat menawan.

(5) NutriWhite Skincare Set – Set penjagaan kulit NutriWhite Shaklee dengan bahan daripada tumbuhan terpilih bagi
  • melindungi kulit daripada rosak akibat sinaran UV matahari,
  • mencerah kulit secara semulajadi dari dalam,
  • membantu proses baikpulih dan penggantian sel-sel kulit yang baru dan sihat.

Set lengkap NutriWhite mengandungi :
  • Gentle Action Make-Up Remover
  • Gentle Deep Foaming Cleanser (pencuci muka)
  • Soothing Radiance Whitening Softener (toner)
  • Daily Defense Whitening Essence (serum)
  • Ultimate Protection Whitening Lotion (pelembap)
  • Overnight Renewal Whitening Cream (krim malam)
  • Spot Whitening Treatment
Yang best nya lagi, bagi setiap pembelian mana-mana set di atas, kita layak untuk mendapat semua di bawah :
  • Leaflet Women`s Health Sets PERCUMA
  • 2 buah “#LiveAmazing” paper bag PERCUMA
  • peluang untuk membeli “eco-friendly jute bag” Shaklee warna merah hati dengan harga RM12.72 sahaja (retail price RM22.90)

Cantik, kan, beg merah tue?

Kalau nak tahu, ramai yang sukakan “jute bag” Shaklee sebab ia sangat serbaguna untuk bawa apa saja ke mana-mana. Tahan lasak, ringan dan mesra alam pula tu. Setakat ni ia sangat membantu kami mengangkut bermacam barangan terutamanya semasa travel ataupun balik kampung. Semuanya boleh `disumbat` ke dalam “jute bag” yang saiznya agak besar ni.

Anda berminat untuk mencuba? 


Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading