30.6.16

Paras Kolesterol Turun Dengan Suplemen Shaklee


Cinta pertama saya dengan Shaklee bermula dengan set Kolesterol. Saya dikesan mempunyai paras kolesterol yang tinggi sejak sebelum berkahwin. Doktor menasihatkan saya untuk jaga pemakanan.

Apabila telah melahirkan anak, paras kolesterol jahat saya makin tinggi dan saya mula rasa selalu letih, sakit kepala,migrain teruk dulu, sampai tahap kena duduk dalam bilik gelap tanpa cahaya dan bunyi, juga jantung selalu berdebar-debar. Membaca maklumat bahawa bahayanya kolesterol tinggi ni sehingga boleh membawa kepada masalah jantung, strok buatkan saya tak senang duduk.

Saya mula risau. Saya pergi buat pemeriksaan Dan doktor menyuruh saya makan ubat kolesterol dan meminta saya makan selama setahun untuk dipantau. Saya enggan bergantung pada ubat sintetik.

Saya mencari alternatif dan bila pergi farmasi saya dicadangkan dengan suplemen semulajadi Shaklee. Ye. Saya memilih set kolesterol Shaklee. Lecithin + Alfalfa Complex adalah suplemen yang paling saya konsisten sehingga beberapa bulan saja dah menampakkan penurunan.

Kemudian saya tambah dengan Omega Guard dan Phytocol. Alhamdulillah kolesterol turun, kesihatan bertambah baik. Saya merasa lebih sihat dan bertenaga.

Syukur alhamdulillah.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 set kolesterol shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

28.6.16

Vitamin C Sudah Hilangkan Kulit Hitam Legam Ku 💋


Aku yang dulu bukan lah yang sekarang. Zaman sekolah dulu aku hitam legam. Mungkin sebab zaman sekolah dulu aku tak makan vitamin C kot. Hahaha. Tapi sekarang aku dah taat makan vitamin C wei

Tengoklah hasil aku konsisten makan vitamin C tu 😍

Sustained Release Vita-C, 180 tablets

Sustained Release Vita-C Plus (500mg)
Mempunyai Vitamin C – 553.00mg
Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 120.00mg

👍 Mencantikkan kulit – Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan kurangkan kerosakan kulit yang disebabkan oleh matahari
👍 Membentuk Kolagen – Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Kunci kepada pengeluaran kolagen- protein yang membantu perkembangan sel dan salur darah dan menjadikan kulit kuat dan firmness dengan menghalang otot menjadi lembik
👍 Antioksida yang melambatkan kerosakan kulit oleh radikal bebas-radikal bebas merupakan molekul tidak stabil yang merosakkan kolagen dan menyebabkan kulit kering, garis halus dan kedutan
👍 Kurangkan kemerahan pada jerawat dengan membantu kulit pulihkan kecederaannya sendiri
👍 Menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.



Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 vitamin C shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Vitamin C Bersalah Buat Parut Jerawat Berlubang Saya Hilang !!


Bismillah. Saya ada masalah parut jerawat berlubang. Saya nak hilangkan parut jerawat berlubang tu, jadi nya saya cuba makan Vitamin C Shaklee semata-mata. Memang saya saja je nak buat eksperiment hanya dengan Vitamin C Sustained Release ni. Saya makan 2 biji sehari Vitamin C tu secara konsisten. Dan saya minum air masak 2.5L sehari. Sebelum saya start eksperimen saya tu, 2 minggu jugak la saya stop makan B-Complex, dan 1 minggu stop Alfalfa Complex. Saya mulakan eksperimen Vitamin C sahaja pada 8hb, vitamin lain semua saya stop. Lihat lah hasilnya. Memang parut jerawat berlubang boleh hilang dengan Vitamin C Shaklee -Pn Adila

Vitamin C membina kolagen dan menjadikan kulit lebih anjal, halus dan cerah.

Vitamin C bantu cerahkan kulit, lindungi sel kulit dari teroksida dan bagi kuat imun sistem dan menghasilkan kolagen pada kulit.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Vitamin C shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

24.6.16

Parut Stretch Marks Hilang Selepas Amalkan ESP


Saya mengalami stretch mark jauh lebih awal. Seawal menjengah alam remaja; 13-14 tahun. Awal kan? Saya dulu, sangat kurus sewaktu di sekolah rendah. Apabila memasuki sekolah menengah, ditambah dengan perubahan hormon, (baru nak up orang kata) saya mula dapat berat seimbang.

Tapi kesannya, saya mula perasan terdapat stretch marks pada kawasan-kawasan tertentu pada tubuh saya. Gelap dan hodoh. Memang sebagai remaja, saya akui saya rasa sangat rendah diri.
Masalah ini tidak pernah selesai, sehinggalah bertahun-tahun kemudian.

Suatu hari, kalau tak silap pada 2012, Master Hadha perkenalkan saya dengan ESP. Asalnya beliau beri saya cuba segelas di rumahnya. Kata Master Hadha, bagus untuk lapik perut sambil boleh meningkatkan metabolisme, maklumlah saya bekerja shift adakalanya makan tak menentu lagi pula letih melayan Adam Dzikri yang baru menginjak 2 tahun masa tu.

Seteguk saya rasa, mm sedap. Saya beli 1 canister ESP dengan harapan siapa tak nak kurus kan? Hehe

Pada suatu hari, lebih kurang 2 bulan selepas mengamalkan ESP, saya perasan yang garisan gelap stretch marks pada tubuh saya semakin pudar. Eh, biar benar, detik hati saya. Untuk kepastian, saya hubungi Master Hadha. Alhamdulillah, memang betul rupanya. Haruslah saya teruja dan konsisten terus minum ESP.

Rupanya boleh berkurang kesan stretch marks ni ye.
Sekarang dah masuk tahun ke 4 saya mengamalkan ESP. Kesan rekahan pada kulit saya hampir- hampir tak kelihatan. Secara tak langsung keyakinan diri pun bertambah, sampaikan nak bercakap depan orang ramai pun rasa yakin je.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 ESP



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

23.6.16

Wanita Ini Berpuasa Dan Bertarawih 5 Hari Selepas Pembedahan


Subhanallah saya betul-betul terkejut, terharu dan bangga dengan rakan saya ni. Seorang pengamal tegar Shaklee. Lepas operation haritu Cip pergi melawat di hospital. Memang meja kat katil tu penuh dengan supplements Shaklee. Masa tu baru hari pertama lepas operate. Nampak masih lemah. Tapi dah mula bangun ke tandas.

Cip suggest supplements dan cara makan yang boleh kurangkan kesakitan luka di perut. Yang penting luka cepat sembuh, tiada jangkitan kuman dan cepat pulih tenaga. Cip doa rakan Cip cepat sembuh. Harini sembang-sembang masyaAllah, dia siap taraweh lagi bukan setakat berpuasa.
Malunya kita dengar.

Rupanya selepas amalkan set Ramadhan dan set sembuh luka operation tu, badan rasa kuat, dah boleh bangun berjalan. Bertenaga untuk berpuasa dan solat sunat tarawih walaupun bukan solat berdiri untuk penjagaan bahagian luka operation tu. Betul saya cakap.

Nak cepat sihat, nak cepat sembuh, badan mesti banyak cukuo zat. Cukupkan keperluan zat dalam badan anda, luka operation pun boleh cepat sembuh. Lepas operation pun boleh berpuasa dan rasa bertenaga.

Yang penting kena amalkan supplements yang betul, semulajadi, original dan tanpa bahan tambahan yang membahayakan kesihatan.

Saya pilih Shaklee kerana ia memenuhi kriteria semua ini. Kalau kawan saya boleh berpuasa selepas mengamalkan set ni, maknanya semua yang kurang sakit daripada ini mesti boleh berpuasa dengan mudah lepas ambil set ni.

Mari kita ikhtiar demi kesihatan dan supaya kita mampu beribadat dengan sempurna.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 set puasa shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Resdung Hilang Dengan Shaklee


Assalamualaikum. Saya nak kongsikan pengalaman saya mengamalkan SET RESDUNG SHAKLEE. Sebelum ini, saya memang suka sangat mencuba pelbagai jenis kosmetik mencerahkan wajah yang dijual di pasaran. Sehinggakan saya pernah mencuba 14 jenama kosmetik.

Selain itu, saya juga mengalami masalah resdung teruk yang menyebabkan gatal-gatal kulit muka dan berjerawat. Kesan daripada mencuba pelbagai jenis kosmetik dan masalah resdung, kulit wajah semakin teruk.

Pada penghujung 2011, kulit saya semakin teruk.
Selepas itu, saya mulai berpantang makan dan juga tidak mencuba apa-apa kosmetik. Saya hilang keyakinan diri dan juga rasa rendah diri bila berkawan. Saya malu untuk bertemu klien.

Kulit muka saya ditumbuhi jerawat yang banyak, dan bernanah. Adakalanya jerawat menjadi kebiru-biruan. Saya juga pernah mendapatkan rawatan kulit di sebuah klinik pakar kulit. Saya berhabis ratusan ringgit untuk masalah kulit ini. Tetapi tidak berhasil dan saya mulai jemu untuk mengulangi rawatan.

Selepas itu, saya memberanikan diri untuk mencuba satu jenama kosmetik tempatan. Kulit muka semakin pulih dan apabila saya berhenti menggunakannya, kulit muka ditumbuhi jeragat dan juga jerawat.

Selepas melahirkan anak sulung, saya mula kenal Shaklee. Apabila menggunakan Set Berpantang Shaklee, saya nampak perubahan pada kulit dan seterusnya mencuba SET RESDUNG iaitu ALFALFA COMPLEX, B COMPLEX, & VITAMIN C. Selain itu saya juga mencuba ENERGIZING SOY PROTEIN dan saya nampak kulit saya semakin sihat.

Parut jerawat kelihatan pudar dan kulit cerah sekata. Walaupun tidak mengalami perubahan yang drastik, tapi saya puas hati kerana jerawat susah nak tumbuh. Jika dahulu saya berpantang makanan laut, kini saya bebas makan apa sahaja menu makanan laut.

Kesan daripada penggunaan SET RESDUNG SHAKLEE :

1. Gatal-gatal kulit muka hilang
2. Pori-pori mengecil
3. Parut jerawat cepat pudar
4. Jerawat susah nak tumbuh
5. Kulit muka lebih lembut dan lembap
6. Keluar rumah tanpa mekap!

Saranan saya untuk remaja di luar sana, jangan terlalu taksub dengan kosmetik yang mencerahkan. Pilihlah jenama yang selamat dan semulajadi.

Rangkaian Shaklee pilihan saya dan berjaya menjadikan saya lebih yakin dengan kulit saya sekarang. Alhamdulillah.

Anda berminat untuk mencuba?


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

22.6.16

Asma, Batuk dan Selsema Hilang Jua Akhirnya


Assalamualaikum. Saya Mama kepada Alya Adriana. Berumur 30 tahun. Saya mula mengenali produk Shaklee semasa berpantangkan anak sulung saya.. Alya. Masa itu,saya ambil suplemen menyusu. Alhamdulillah.. rezeki dariNya saya mampu menyusu sehingga 3 tahun lebih,mampu buat stok semasa bekerja.

Semasa Alya berusia 7 bulan, pernah warded selama seminggu di Pusrawi atas masalah pneumonia.. dan batuk berkahak. Selepas dari itu, sampailah umurnya setahun lebih.. asal berendam dalam kolam mesti datang selsema, batuk pakej.. melarat seminggu. Lepastu OK balik.

Kejadian ini saya perasan, dan saya hubungi upline a.k.a mami Hadhatina untuk bertanyakan suplemen masalah kesihatan anak saya Alya ni. Mami cadangkan vitamin C, Omega Guard dan Mealshakes.

Memandangkan masa itu, Alya berumur bawah 2 tahun. Saya pecahkan Omega Guard dalam minuman koko dia. Campurkan sekali Mealshakes. Saya beri selang sehari.

Alhamdulillah.. selepas konsisten 2 bulan.. Saya perasan bila mandi kolam.. Alya dah takda selsema atau batuk. Fuhh.. selamat.. hihi!! Sejak dari itu, saya dan Alya mula jatuh cinta pada Omega Guard, Vitamin C dan Mealshakes. Imun sistem badan dia pun mantap.. dan jarang sangat sakit sehinggalah umur dia sekarang 6 tahun.

Hasil makan Omega Guard juga.. Alya petah berkata-kata, aktif sangat dan bijak. Selama saya konsisten dengan produk Shaklee, dah lama jugalah tak ambil ubat-ubatan ni.

Saya sangat mengesyorkan bagi anak yg hadapi masalah asma, batuk, selsema wajib sangat ambil suplemen ini.. sebab ianya sangat berkesan, selamat dan yg penting tahap kesihatan anak makin baik.

Anda berminat untuk mencuba? 


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

21.6.16

Parut Degil Chicken Pox (Demam Campak) Hilang Dengan Shaklee


Assalamualaikum, nama saya Zamri Rosli. Saya merupakan seorang Pensyarah di salah sebuah universiti tempatan di Bintulu, Sarawak. Saya nak berkongsi pengalaman saya menggunakan produk Shaklee ketika dijangkiti virus chicken pox pada tahun lepas.

Pada 12 Oktober 2015 merupakan hari pertama saya dijangkiti virus chicken pox. Selepas 3 hari virus mula mengganas dan menjadi amat serius. Bayangkan seluruh badan dan muka saya mengelembung kesan virus cacar diusia 43 tahun pula tu. Doktor juga telah mengatakan bahawa cacar pada usia saya ini memang akan menjadi sangat teruk berbanding kesan cacar pada usia kanak-kanak.

Doktor bagi saya antibiotik yang paling power untuk saya makan bagi membunuh virus dan bagi mengekang ianya dari mengganas. Chicken pox ni kalau kena di usia dewasa memang boleh mencapai tahap yang paling teruk ya.

Saya bertahan di rumah sahaja, isteri menyuruh saya ke hospital melihatkan keadaan saya yang terbaring tidak bermaya, tetapi saya tidak mahu.Tiada ubat untuk cacar ni, saya hanya bergantung kepada painkiller dan antibiotik yang diberi oleh doktor sahaja. Bayangkan kesakitan apabila gelembung-gelembung cacar ni mulai pecah, pedih yang amat. Nak ambil air sembahyang dan ke tandas, Allah saja yang tahu pedihnya.. boleh nangis ooo.. Orang kata kesan parut cacar seperti yang saya alami ini akan mengambil masa hampir setahun lamanya sebelum ianya hilang.

Ketika saya perasan saya dah dijangkiti oleh chicken pox, isteri saya mula memberi vitamin Shaklee untuk saya makan. Seingat saya, dia berikan saya satu sachet Nutriferon dan sebiji Garlic Complex. Katanya untuk tingkatkan antibodi saya. Saya tak pikir panjang saya ikut jer cakap dia, sebab saya nak sembuh cepat.Setiap hari “dipaksa” makan dan banyak minum air ok.

Selepas hampir 2 minggu saya menahan kesakitan seluruh anggota badan dan muka akibat kesan cacar yang pecah, akhirnya atas saranan isteri, setiap hari makan Nutriferon dan Garlic Complex juga ubat dari doctor, saya telah sembuh. Kesan cacar tu pula cepat kering. Alhamdulillah masalah kepedihan semakin berkurangan dan waktu malam tu boleh tidur lena.

Satu lagi masalah kalau cacar ni bukan saja badan dan muka, tapi sampai ke tekak pedih tak terkira..nak makan pun tak selera. Tiga hari tak lalu makan ok, bertahan dengan air yang diberi oleh isteri sahaja.

Oleh kerana saya kurang selera makan masa tu, isteri saya menyarankan untuk mengambil ESP sebagai penambah tenaga walaupun saya agak kurang percaya kesan ESP ni.. magiknya ESP ni boleh buat saya rasa kenyang dan lebih bertenaga la pulak. Sebelum ni saya tak pernah sentuh pun ESP ni, tengok jer isteri saya duk kocok-kocok dan minum.

Sedar tak sedar setelah hampir seminggu selepas gelembung-gelembung bisa pecah, konsisten dengan mengambil ESP, Zinc Complex dan juga vitamin C secara megadose, kesan cacar pada muka dan badan saya telah mengering dengan kadar yang cepat.. happynya rasa masa tu tak tahu nak cakap.. saya masuk kerja minggu ketiga selepas kena cacar, berkurung dalam pejabat je,tak nak jumpa orang, malu.

Pada minggu ke empat ada gak kawan-kawan yang tanya.. "uihhh cepat kering cacar you boss" apa produk you guna..saya senyum je malas nak cerita..

Untuk mempercepatkan proses pemulihan kesan parut pada wajah, isteri saya juga telah menyarankan saya untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E Complex.. saya kata kat isteri.. mahal tu belanja nak cantikkan kulit muka.. tapi isteri saya kata cuba je dulu untung-untung lagi cepat pulih kesan parut cacar ni. Dia tak bagi saya ambil krim-krim untuk tepek kat muka, katanya kalau nak parut hilang terus, baik rawat secara dari dalaman, ada juga kawan-kawan yang cadangkan pakai krim itu krim ini, tapi saya tak ambil, hanya sapu Bio Oil sahaja dan makan vitamin Shaklee.

So saya ikut je saranan isteri untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E secara megadose, walaupun agak kurang yakin pada mulanya, pada usia saya ni mana mungkin kulit boleh pulih semula.. ahhh mustahilah fikir saya.. tapi dah sebab isteri yang suruh makan.. ambik je la..

Tapi berkat kesabaran isteri saya tu dalam masa duk makan dan tak makan ESP, VITA C & VITA E tu dalam masa sebulan je, saya nampak perubahan pada parut di badan saya semakin pudar dan hampir pulih sepenuhnya.. so ada la dalam hati saya kata (kalau ku tahu cepat kesan ambik ESP, VITA C & VITA E ni baik aku ambik tanpa miss satu hari pun.. hehe).

Alhamdulillah.. berkat kesabaran dan kepercayaan terhadap vitamin-vitamin ni semua, akhirnya parut chicken pox yang penuh di muka dan seluruh badan saya makin pulih sepenuhnya.. Terima Kasih SHAKLEE kerana mengembalikan keyakinan hidupku.

Kalau parut chicken pox yang banyak dan degil boleh hilang dengan vitamin Shaklee yang macam saya amalkan ni, setakat parut jerawat apala sangat kan. Korang yang banyak parut jerawat patut cuba vitamin Shaklee ni. Tak cuba tak tau.. dah cuba jatuh cinta beb!

Oh ya, isteri saya cakap nanti nak saya cuba VIVIX pulak, nak bagi kulit wajah saya jadi lagi licin gebu halus mulus flawless awet muda katanya.. tak sabar nak cuba VIVIX sebab Vivix ni kata isteri saya produk no 1 Shaklee, kualiti terbaik setanding harganya.

Anda berminat untuk mencuba?


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

20.6.16

Batu Hempedu Ketika Mengandung


Asalnya saya menyangka masalah gastrik datang kembali setelah sekian lama tidak mendapat serangan. Sakitnya hanya Allah sahaja yang tahu. Pedih yang amat di bahagian ulu hati, abdomen depan dan belakang sehingga hanya mampu merengkot di atas katil menahan sakit.

Apa sahaja makanan yang masuk akan dimuntahkan. Badan jadi lemah tak bertenaga. Saya yang merupakan seorang penjawat awam terpaksa mengambil cuti rehat.

Ketika itu juga saya baru disahkan mengandung anak ke-3. Doktor mengandaikan perubahan hormon yang menyebabkan gastrik menyerang. Saya diberikan ubat cecair berwarna putih untuk masalah gastrik dan angin. Paracetamol juga dibekalkan sebagai penahan sakit. Doktor juga berikan saya cuti sakit selama beberapa hari.

Setelah habis ubat, sakit masih belum reda. Saya dibekalkan lagi doktor ubat yang hampir sama serta disambung cuti sakit beberapa hari. Keadaan berulang sehingga habis 3 botol ubat cecair putih tersebut.

Suatu hari, kebetulan saya ada temujanji di Klinik Ibu dan Anak untuk pemeriksaan rutin ibu hamil. Jururawat yang bertugas menegur tentang mata saya yang kelihatan kuning. Sebenarnya saya ada perasan perubahan tersebut, tetapi tidak mengambil serius kerana kurang pengetahuan.

Setelah itu, saya dirujuk kepada pakar perubatan. Rupanya beberapa simptom yang telah saya alami sebelum ini adalah petanda masalah hati. Simptom tersebut termasuklah gatal-gatal di seluruh badan, najis pucat dan air kencing berwarna gelap. Pemeriksaan ultrasound mengesahkan saya ada batu dalam hempedu sebesar hampir 1cm.

Doktor cuma nasihatkan saya mengawal pemakanan dan ambil paracetamol sekiranya sakit menyerang. Rawatan lanjut samada pembedahan atau laser tak digalakkan pada awal kehamilan. Sebaiknya tunggu selepas bersalin.

Saya memutuskan untuk ikhtiar cara lain sementara menunggu temujanji seterusnya. Sebenarnya saya tak tahan menanggung sakit yang berulang-ulang. Tak mungkin saya boleh bertahan dengan ubat tahan sakit semata-mata. Lagipun memang saya tak biasa amalkan Paracetamol sebelum ini.

Setelah buat pembacaan, kajian dan merujuk pada mereka yang lebih arif, saya mula mengambil makanan tambahan Shaklee iaitu Lecithin, Omega Guard, Vita-C, OsteMatrix, Alfalfa, DTX Complex dan Vivix (selepas bersalin). Saya juga amalkan diet dan petua alternatif menggunakan pemakanan yang sesuai.

Alhamdulillah.. hanya beberapa hari selepas mulakan suplemen, simptom Jaundice mulai hilang diikuti dengan reda gatal-gatal, najis dan air kencing kembali normal. Sejak itu saya tak lagi diserang sakit abdomen seperti sebelumnya. Walau bagaimanapun saya teruskan semua suplemen sehingga selamat bersalin.

Selepas pantang, saya dirujuk semula kepada doktor. Syukur sangat bila didapati batu hempedu telah mengecut sebanyak 2mm. Doktor setuju untuk saya meneruskan usaha alternatif tanpa rawatan lanjut.

Kira-kira setahun kemudian, saya kembali hamil. Sekali lagi kerisauan mengenai serangan batu hempedu menghantui saya. Apabila buat pemeriksaan ultrasound, saya amat terkejut bila doktor memaklumkan bahawa hempedu saya sangat bersih dan tiada batu. Hanya ada sedikit saja 'sludge' yang normal.

Alhamdulillah... Saya sangat gembira kerana dapat kembali sihat tanpa ubat dan pembedahan. Sekarang saya tidak teragak-agak untuk terus amalkan Shaklee sebagai langkah pencegahan dari masalah ini berulang kembali.

Cukuplah sekali saya melalui pengalaman menyakitkan itu. Semoga perkongsian saya ini dapat membantu mereka yang mempunyai masalah batu dalam hempedu seperti saya.


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

19.6.16

Detox dan Kurus Dengan Shaklee


Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan kepada semua. Saya merupakan ibu kepada 2 orang anak. Umur saya baru mencecah 31 tahun dan saya adalah seorang yang gemar kepada makanan.

Badan saya mula naik bagai dipam-pam sejak pertengahan tahun 2015. Masa tu anak kedua saya, sudah semakin kurang menyusu badan. Saya dapat rasakan perubahan yang ketara pada diri saya. Saya makin kuat makan dan selera makan saya semakin membuak-buak. Setiap kali tiba waktu makan, saya pasti akan makan nasi bertambah.

Akibat daripada corak pemakanan yang tidak terurus dan tiada aktiviti senaman yang dibuat, berat badan saya semakin bertambah dah kemuncaknya pada Bulan Februari. Pada waktu itu, anak kedua saya dah pun wean off. Berat badan saya mencecah 97kg. Masa tu, keadaan diri saya sangatlah tidak selesa. Saya selalu rasa letih dan penat. Sukar nak bangun awal pagi. Badan selalu sakit-sakit. Nak solat pun susah. Selalu sakit kepala akibat tekanan darah meningkat dan selalu sangat mengah walaupun buat kerja ringan.

Selain daripada itu juga, baju-baju saya banyak yang dah tak boleh pakai. Saya terpaksa membeli baju baru dengan size XXXL. Sedih sangat. Baju-baju lama saya, semua terpaksa disimpan dalam almari buat perhiasan je. Kalau pakai jugak, memang tersembul-sembul keluar lemak perut..

Namun, pada pertengahan bulan Februari, saya mula nekad dan belajar cara pemakanan yang lebih sihat. Saya amalkan cara pengambilan makanan yang betul serta mengikut keperluan diri saya yang sepatutnya.. Saya belajar cara buat detox.. Saya mula konsisten mengamalkan Set Kurus Shaklee.. Dan mula bersemangat melakukan senaman.

4 perkara UTAMA yang saya buat sepanjang 10 minggu ialah :-

1- Saya amalkan cara pemakanan yang sihat dan seimbang. Saya kawal makanan yang masuk ke dalam badan saya. Saya jaga kuantiti makanan yang saya makan dan saya masak makanan yang lebih sihat dari segi penyediaannya.

2- Saya mula membuat detox. Saya mulakan dengan detox parasit selama 2 bulan (Feb&Mac). Kemudian saya sambung dengan detox cara Shaklee (April). Kedua-dua jenis detox ini saya menggunakan produk Shaklee. Produk detox yang saya gunakan ialah Vivix, DTX Complex, Alfalfa Complex, Garlic Complex, Herb-Lax, Peppermint Ginger & Nutriferon.




3- Saya mengamalkan Set Kurus Shaklee dengan konsisten dan dengan cara pengambilan yang betul. Tidak skip dan makan ikut dos yang sepatutnya. Antara suplemen yang saya amalkan ialah Cinch Shake, Cinch Tea Mix, Omega Guard & Lecithin.

4- Saya juga melakukan senaman seminggu 3 kali dengan konsisten. Antara senaman yang saya lakukan ialah, jogging, burpees, squats, plank dan aerobik.

Selepas melakukan keempat-empat perkara ni dengan konsisten dan istiqomah, berat saya mula turun dengan mudah sebanyak 10kg dalam masa 10 minggu.

Dan apa yang paling menggembirakan saya, banyak berlaku penurunan inci pada ukuran badan saya. Terutama di bahagian perut. Kalau dulu macam orang mengandung 8 bulan, sekarang dah kurang. Pakai baju pun dah tak nampak perut buncit. Malah saya dah boleh pakai semula baju saya bersaiz XL. Saya happy sangat-sangat. Gembira tak terkata.

Berat saya yang terkini adalah 87kg. Dan saya masih dalam misi menurunkan 20kg berat saya.

Doakan saya berjaya mencapai misi saya membuang 30kg berat badan keseluruhan.. Dan saya kongsikan cerita saya agar dapat memberi inspirasi kepada anda semua yang memerlukan.

Akhir kata daripada saya, apa pun yang kita lakukan,lakukan dengan bersungguh-sungguh. Nak kuruskan badan, mesti buat apa yang daya kongsikan tu supaya kita dapat hasil yang menakjubkan!




Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

18.6.16

Sakit Tumit Hilang Selepas Amalkan Ostematrix dan Vivix


Assalamualaikum dan Selamat sejahtera. Berumur 53 tahun, saya adalah seorang surirumah dan tukang jahit sejak 36 tahun dahulu. Sehingga sekarang pun saya masih mengambil upah menjahit. Selama 36 tahun yg lepas, saya tiada mengalami masalah kesihatan yang teruk. Sehingga lah pada hujung tahun 2015, saya mula merasai kelainan pada kaki sebelah kanan saya.

Saya berasa sangat sakit di bahagian tumit apabila hendak bangun tidur pada setiap pagi. Rasa macam dicucuk-cucuk dengan jarum. Pada mulanya saya tak ambil kisah dan menganggap ianya akan pulih sendiri.

Tetapi lama kelamaan, sakit tumit tersebut tidak hilang malah bertambah teruk sehingga menyukarkan saya untuk berjalan dan menjahit. Kawan-kawan ada mencadangkan supaya pergi ke klinik dan farmasi atau berurut. Semua yang dicadangkan saya cuba tetapi sakit tidak juga berkurang.

Saya memberitahu perihal masalah saya ini kepada anak saya yang merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Lalu beliau mencadangkan supaya saya mengambil vitamin Ostematrix dari produk Shaklee. Saya mengamalkan vitamin Ostematrix dengan konsisten setiap hari. Dengan izin Allah, sakit mula berkurangan pada pengambilan botol pertama. Saya teruskan pengambilan botol kedua dan merasakan sakit tumit tersebut hilang sepenuhnya.



Saya tidak mahu mengambil risiko sakit tumit berulang lagi lalu saya teruskan dengan mengambil Vivix pula untuk kesihatan saya secara menyeluruh.

Oh ya, semasa saya mengamalkan Ostematrix, terdapat juga kesan lain yang saya alami. Sebelum ini, saya mempunyai masalah sembelit. Tetapi dengan Ostematrix, masalah sembelit saya tiada lagi. Malah, berat badan saya berkurangan dari 69kg ke 65kg.

Kini, saya berasa sangat lega kerana dengan adanya Ostematrix dan Vivix serta izin dari Allah, masalah kesihatan saya bertambah baik untuk meneruskan kehidupan bersama keluarga tersayang.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 Kalsium

 Vivix shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Kenapa Shaklee Menjadi Pilihan Ibu-ibu Suri Rumah?


Bismillah. Kita semua mesti tau kan, jika sebut nak buat bisnes, dalam minda kita ni akan set aku kena ada modal. Lepas tu nak buat bisnes kalau dah besar sikit nanti, kita nak kena ada opis, ada pekerja dan sebagainya

Tapi bagaimana Shaklee membantu memudahkan kerja-kerja ini dan berikan keuntungan kasar yang besar pada pengedarnya?

Ideologinya mudah!

Semuanya dilakukan secara online.
Ordering, Payment, Expediting / Logistic semua online dan monitor pun secara online

Syarat nak online ni kena ada
👉 Data Internet
👉 Gajet

Korang rasa-rasa kan, di zaman sekarang siapa la yang takde 2 perkara ni kan

✿ Tanpa Modal. Tanpa Stok pun Boleh.
✿ Tanpa Ofis besar. Tanpa Staf yang ramai-ramai pun
✿ Kerja ni boleh dibuat seorang DIRI sahaja!

Ya Seorang Diri Sahaja! 💪

Jadi kalau surirumah duk kat umah seorang diri je dengan anak-anak, dengan hanya bantuan internet serta gajet, seorang surirumah yang bergelar Pengedar Shaklee hanya perlu buat

❀ Marketing
❀ Ordering direct kepada sistem online Shaklee (Stok warehouse Shaklee yang jaga)
❀ Bayar via online debit / credit card (Duit dalam Bank kena ada. Selepas customer bank in, terus boleh order online dalam sistem Shaklee)
❀ Receive tracking nombor shipment via sms (Shipment RM 10 je)
❀ Semua resit dan data dalam sistem online Shaklee (ini semua paperless sistem sebab di Shaklee, Mesra Alam)


 Langkah mudah untuk order online di sistem Shaklee (hanya untuk ahli Shaklee sahaja)









Tanpa sebarang halangan yang lain, apabila seorang surirumah buat bisnes macam ni, pulangan yang akan dia dapat adalah

✔ Untung Runcit
✔ Untung xyah Pegang Stok dan Rolling Modal besor pun
✔ Untuk First Order First Out (FOFO). Customer hanya bayar, Pengedar pun order. Customer pun dapat barang
✔ Untung Bonus daripada 5% - 21% bergantung pada total Sales

Jadi bayangkan kalau seorang suri rumah berjaya buat sales RM 10000*
*lebih kurang jual dalam 70 tong ESP sebulan iaitu dalam 2-3 tong ESP je satu hari

Beliau akan mendapat
✔ Untung Runcit dlm RM 700 camtu
✔ Untung takyah ada stok dan pusing modal dan ZERO Cost dah
✔ Untung FOFO takyah pening bab packing dan expediting! ZERO
✔ Untung Bonus RM 2100

Jadi UNTUNG sebenar-benarnya lebih kurang dekat RM 3000 untuk seorang suri rumah Pengedar Shaklee yang jual 2-3 tong ESP sehari +++

Takyah risau pasal stok, atau nak packing barang. Dan untung kasar ni sorang-sorang dia jelah dapat! 😘

Jadi bayangkan pula berapa jam je kena spend nak jual 2-3 tong ESP ni satu hari?

Bayangkan pula kalau kita ikut time pejabat 8 jam kat duk fokus kan dengan kerja. Kat rumah maybe kita hanya perlukan 2 jam sahaja untuk fokus bagi capai BONUS yang sama dgn GAJI seorang executive di pejabat tanpa lalui SESAK dan POLITIK opis dan macam-macam lah kan hal nya 😆

Fikir-fikirkan dan bersyukurlah jika anda seorang PENGEDAR Shaklee!

Kerjaya anda mempunyai masa depan yang cerah sebab kita membantu menjaga kesihtan orang lain dan semestinya tahap kesihatan Malaysia sentiasa naik. Tahap kesedaran juga semakin naik. Dan lagi statistik sakit-sakit yang tak berjangkit macam darah tinggi, kolestrol, obesiti pun semakin naik! 😣

Hehe, saje buka cite pekung Pengedar Shaklee ni sebab ada yang tanya jadi saya harap saya dah sampaikan maksudnya disini secara bercerita!

Sebab kualiti PRODUK Shaklee memang tak disangkal lagi dah. Produk Shaklee memang terjamin selamat, berkesan dan mesra alam organik. Maka yang tinggal untuk mencapai kejayaan adalah usaha dan kepakaran Pengedar Shaklee sahaja lah untuk BREAK potensi masing-masing. Aamiin 😍

Anda berminat untuk daftar ahli dan dapatkan harga ahli Shaklee? Boleh klik gambar di bawah untuk mendaftar ahli secara atas talian (online).

 daftar ahli shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

17.6.16

Harga Vivix Tu Mahal Sangat Kenapa?


Ramai yang tanya saya, kenapa harga Vivix tu mahal sangat? Sebenarnya harga Vivix adalah setara dengan kualiti nya. Premium kualiti lah katakan.

VIVIX vs HARVARD UNIVERSITY. Kenapa Vivix PROVEN WORKS and why it is so "SPECIAL" 😊

==========

It was Dr. Sinclair (from Department of Genetics Harvard Medical School, University of Harvard) who approached Shaklee. In a conference call last year with Dr. Sinclair and Dr. Jamie, he stated that he approached Shaklee because he felt they could expedite the development time of an anti-aging product:

"...Dr. Sinclair approached Shaklee two years ago...to help guide Shaklee to create a [world class] natural anti-aging product. He felt that to produce a pharmaceutical resveratrol would take too long --- 7 to 10 years to get FDA approval --- and would cost hundreds of millions of dollars for the clinical trials. He found the science, ethics and morality at Shaklee, and Dr. Jamie McManus' research team "as equaling his own values," etc. He stated that he is asked at least once a week by companies if he would work with them. But he always said no...until he found Shaklee, and met Roger Barnett, Shaklee's visionary CEO!"

Indeed, Dr. Sinclair worked very closely with Shaklee to develop Vivix and was so impressed that he joined the Shaklee Scientific Advisory board. Sadly he resigned after just a few months when a magazine article accused him of a "conflict of interest." - Mynewsletterbuilder.com

==========

INI ALONG TIERA

Dulu TERUK kulit beliau dulu dek kerana SINUS.

Sekarang, muka GLOWING BETUL sampai dapat offer jadi model bertubi-tubi

CUBA TGK MAKE UP KE TAK MAKE UP TETAP CTK DAN MANTAIN SLIM KAN WALAU DAH ANAK 5?

Rahsia beliau?
Yes VIVIX !!!

kesan pengambilan vivix pada along :

KULIT KUSAM JADI CERAH & GLOWING
JERAWAT TAKDE LAGI DAN PUDAR HABIS!
TIADA LAGI SINUS
BERTENAGA WALAUPUN SIBUK DENGAN KERJAYA
KEKAL LANGSING DAN MENAWAN

Kalau nak tahu. Gambar yang akhir tu gambar masa along ke JEPUN dalam keadaan PREGNANT, Ya, tgh mengandung!

Tapi alhamdulillah larat berjalan jauh.





Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).

 vivix shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,

Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading