0

Masa balik kakak kawen haritu, seriously nana langsung tak teringat yang Abah eksiden haritu sebab tak nampak langsung parutnya yang dekat bahagian dahi tu. Yang bahagian tepi dah kena lindung dengan rambut.

And then tiba tiba Abah cakap "Na, tengok ni parut abah dah makin hilang dah. Kawan-kawan abah dok tanya makan apa yang luka dengan parut cepat sembuh ni? Abah cakap la, makan VIVIX anak aku belikan"

Alhamdulillah Ya Allah 😂

Haritu nana risau sangat sebenarnya. Sebab Abah ada kencing manis. Risau yang luka abah akan lambat sembuh.

Rupanya kata Abah, luka abah sembuh tak sampai 2 minggu. Parut pulak dah makin pudar even tak sampai sebulan lagi sejak kejadian tu.

Syukur Ya Allah.

Sebab tu nana tak kisah langsung spend duit untuk bekalkan abah vivix setiap bulan.

Sebab bila Abah dan Mak sihat, perasaan bahagia tu ialah something yang tak mampu seorang anak nak ungkapkan....



Apa yang menjadikan Vivix berbeza dari semua produk-produk ini polifenol lain?

1. Terdapat lebih 3000 kajian sains di kedua-dua bahan-bahan utama dalam Vivix (1800 pada Resveratrol & 1200 pada asid ellagic) berbanding segelintir untuk produk-produk lain di pasaran.

2. Resveratrol adalah satu-satunya polifenol yang telah ditunjukkan untuk melambatkan proses penuaan dan menyebabkan, jangka hayat yang lebih panjang lebih sihat. Ini telah ditunjukkan dalam setiap organisma diuji,daripada yis untuk cacing untuk lalat buah untuk tikus.

Manfaat anti-penuaan Resveratrol mempunyai apa-apa kaitan dengan potensi anti-oksidan kerana ia mengikat kepada protein yang bertukar pada gen anti-penuaan badan. Itulah mengapa anda tidak perlu membayar apa-apa perhatian kepada gembar-gembur mengenai potensi anti-oksidan daripada produk polifenol lain di pasaran.
Tiada pautan terbukti antara anti-oksida dan panjang umur! Sudah tentu, anti-oksidan lakukan memainkan banyak peranan yang berguna dalam badan, tetapi Vivix mempunyai skor yang lebih tinggi ORAC (ukuran standard potensi anti-oksida) daripada kebanyakan produk-produk lain juga. Jadi setakat mana potensi anti-oksida adalah penting, Vivix kad terup produk lain.

3. polifenol dalam menunggu paten polifenol gabungan Shaklee ini semuanya telah ditunjukkan untuk mengaktifkan yang sama anti-penuaan gen seperti Resveratrol. Yang tidak benar daripada polifenol yang terdapat dalam kebanyakan produk lain di pasaran.

4. polifenol dalam polifenol gabungan Shaklee adalah sepuluh kali lebih berkesan daripada Resveratrol sahaja menghalang pembentukan (AGE) zarah akhir glycation maju, satu mekanisme utama penuaan selular.

Perbandingan Shaklee VIVIX dengan lain-lain produk seumpamanya di pasaran.

Shaklee Vivix adalah supplement paling asli dan semulajdi dan terbaik di pasaran hari ini. Hasil kajian makmal, kandungan Vivix telah terbukti mampu memberi impak positif kepada masalah penuaan sel badan.

Tetapi, dengan terdapat berbagai jenama dipasaran,

KENAPA VIVIX LEBIH BAIK BERBANDING JENAMA LAIN ?



“...The answer to that question is really three-fold. In the first place, the resveratrol in Shaklee’s Vivix a higher potency, higher purity preparation than many of the other resveratrol supplements products on the market.”
– Dr. Stephen Chaney, a professor of biochemistry and nutrition at University of North Carolina – Chapel Hill, has authored over 80 published studies in scientific and medical peer-reviewed journals, and he teaches nutrition to medical students.

KANDUNGAN UTAMA
  1. VIVIX : Mengandungi Resveratrol yang mana tinggi kandungannya dari Wine Merah (Red Wine). Resveratrol adalah sejenis antioksidan diperolehi dari sumber kulit anggur Muscadine yang mana digunakan dalam proses membuat wine. Vivix adalah cecair pekat (concentrated liquid) dan ianya bukan jus
  2. MONAVIE : Kandungan utamanya adalah Jus Acai berry dan campuran lain-lain jus(Acerola Cherries, Apricot, Aronia Fruit, Bananas, Bilberry Fruit, Blueberry, Camu Camu Berry, Cranberry, Goji (Wolfberry), Kiwi, Lychee Fruit, Passion Fruit, Pear, Pomegranate, Purple and White Grapes, Prunes, Nashi Pears)
  3. XANGO Juice: Kandungan utama adalah Jus buah Manggis (Mangosteen) dan juga terdapat campuran jus buah-buahan lain (Apple, Grape, Pear, Strawberry, Raspberry, Blueberry and Cranberry).
  4. TAHITIAN NONI Juice : Kandungan Jus Buah Noni


PENERBITAN HASIL KAJIAN & PATEN
  • Dari segi penerbitan hasil kajian, Vivix mengatasi ketiga-tiga produk dengan 2,340 hasil penerbitan.
  • Vivix dan Tahitian Noni Juice telah dipatenkan oleh syarikat pengeluar masing-masing.


ASLI & SEMULAJADI
  • Vivix dan Tahitian Noni Juice terbukti semulajadi dan tidak mengandungi bahan tambahan lain. Manakala Monavie dan Xango mengandungi Sodium Benzoate sebagai bahan pengawet.
  • Oleh kerana itu, cara terbaik untuk menyimpan Vivix yang telah dibuka adalah di dalam tempat dingin (peti ais) bagi mengekalkan kesegaran produk.

NILAI ORAC (Oxygen radical absorbance capacity )
  • ORAC adalah kaedah bagi mengukur kada antioksidan di dalam sesuatu bahan. Vivix menduduki tempat teratas dengan nilai ORAC 5,048 berbanding yang lain dimana nilai ORAC jauh lebih rendah.
  • Pengambilan Vivix selama 30 hari bersamaan dengan jumlah resveratrol di dalam 3,000 gelas red wine. 1 sudu teh Vivix bersamaan dengan jumlah resveratrol di dalam 100 gelas red wine!

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan atas talian (online).


 Vivix

PSSSTTT
BELI VIVIX PERCUMA VITAMIN C & Beg Shaklee!

Ini betul-betul punya! Sempena National Conference Shaklee pada 28hb Mei ni

Kalau anda beli 2 botol VIVIX sekarang, sehingga 28hb ini, anda berpeluang untuk dapatkan VITAMIN C secara PECUMA!

Bukan sekadar Vitamin C ni je. Anda bakal dapat BEG SHAKLEE dan keahlian secara PERCUMA!



MashaAllah untungnyaaaaaa! Vitamin C ni dah lah sebotol tahan 6 bulan.

Memang sangat-sangat TERBAIK untuk kecantikan kulit, tingkatkan imun sistem dan sebagainya.

Make sure jangan sampai terlepas ye

Anda boleh mula untuk pre-order sekarang !


Hubungi saya

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : umi.ahliyasah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Catat Ulasan

 
Top