31.3.16

ESP shaklee sebagai milk booster !


🔹Feedback customer selepas consume ESP :
Susu badan 3 bulan dah takde, Alhamdulillah start ada balik 🔹

Kami nak share feedback daripada seorang customer yang sebelum nih susu badan mula kering, 3 bulan takde. Customer nih memang niat nak bf baby dia sampai at least baby 2 tahun.

Alhamdulillah, selepas consume ESP jer susu badan mula ada balik. Rezeki baby, susu banyak lepas Mama dia consume ESP 😊

Khusus untuk Mama mama yang ada masalah susu badan mula menyusut, boleh cuba ESP as MILK BOOSTER.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan secara atas talian (online).


 ESP Shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : umi.ahliyasah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

30.3.16

Jerawat Dah Susah Nak Naik Dengan Vitamin C !


Ni testimoni daripada customer yang consume VITAMIN C.

Awalnya dia ambil ESP dulu, then baru dia tambah VITAMIN C pulak.

Lepas consume VITAMIN C, alhamdulillah JERAWAT SUSAH NAK NAIK dah. Kulit lagi licin takde dah bonggol-bonggol jerawat ❤

Tambah VITAMIN E inshaaAllah makin flawless and glowing lah nanti 😍

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan.


 Vitamin C Shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : umi.ahliyasah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

ESP penambah tenaga segera (energy booster) !


ESP ni selain untuk KULIT CANTIK dan untuk mereka yang nak MAINTAIN BADAN, salah satu manfaat dia adalah sebagai PENAMBAH TENAGA SEGERA.

Yang selalu cepat letih, penat, lesu, mengantuk dan tak bermaya tu, sila lah consume ESP ni setiap pagi inshaaAllah kekal bertenaga sampai ke malam.

Best kan? Dengan hanya 1 supplement tapi khasiat dan manfaat yang you dapat berganda ganda ❤❤

Kalini kami share sekali 2 feedback sekaligus daripada customer yang mengakui manfaat ESP sebagai ENERGY BOOSTER 💪💪

"Dulu selalu letih je hari hari.. Lepas ambil ESP, sampai malam pun bertenaga lagi.."

"Sejak ambil ESP nih badan tak mudah rasa letih. Kalau dulu balik kerja selalu rasa flat..

Lagi satu, selalu rasa kenyang je.." (kredit Lyana)

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat belian secara atas talian (online).


 ESP Shaklee


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : umi.ahliyasah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

26.3.16

Resdung dan alahan berkurang sejak amalkan supplement Shaklee


Customer ni ambil set slimming bajet Alfalfa + lechitin. Dalam mase yang sama dia pun ade masalah resdung dan alergik pada habuk.. kesannye dia kerap bersin pada waktu pagi, hidung tersumbat, migran, rasa kerap nak marah.. ini semua adalah kesan dari resdung yang dihidapinya..

Tapi alhamdulillah sekarang dah masuk 6 bulan dia menjadi pelanggan tetap jaha dan menggunakan
Alfalfa, vitamin C, B compleks dan lechitin. Resdung semakin pulih dan badan rase semakin ringan..

Kalau nak tahu.. bukan tu sahaja..

Alfalfa juga mempunyai 1001 khasiat:
*menghilangkan keputihan
*menurunkan paras gula
*menyingkirkan toksin
*mengurangkan reaksi alahan
*bertindak seperti kacip fatimah
*menurunkn paras uric acid dalam darah
*membantu menambah susu badan dan lain lagi.

Vitamin C
*meningkatkan imunity
*mengurangkan reaksi inflamasi
*membina collagen dalam sel tubuh
*memutihkan kulit secara semulajadi
*menyembuhkan luka

B Compleks
*menghilangkan stress dan mengurangkan reaksi inflamasi

===================
Produk yang diambil:
1. Alfalfa
2. Vitamin C
3. B Complex
4. Lecithin


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : umi.ahliyasah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

25.3.16

Set kecantikan Shaklee beri manfaat terbaik buat kulit muka


kulit dia dah cantik, flawless. Dah makin comei gitew. Sekarang pergi kerja tak payah makeup pun kulit nampak berseri-seri! Hepinye akak untuk awak adik. Mesti nak nikah bulan 11 ni pun nampak sangat seri pengantinnye yer..

She’s consume shaklee product about 5 months. Non stop! dicipline..

*ESP - protien terbaik untuk bina semula sel kulit yang rosak, membaiki parut wajah, mencerahkan kulit secara semulajadi, mengecutkan jerawat, memberi tenaga dan sebagainya.
*vitamin C - membina collagen kulit, mencerahkan kulit, mengecutkan jerawat, meningkatkan imuniti, mengurangkan masalah pendarahan, menyembuhkan luka.
*vitamin E - memudarkan parut jerawat, melembapkan kulit, melicinkan kulit muka dan badan, memudarkan jeragat.
*Omega Guard - untuk menurunkan kolestrol, menurunkan berat badan, menjaga kekenyalan dinding salur darah, menjaga kesihatan otak, mata, jantung dan sistem pernafasan, mencantikkan kulit dengan membantu pengaliran darah menjadi lebih baik..

===================
Produk yang diambil:
1. ESP
2. Vitamin C
3. Vitamin E
4. Omega Guard

Anda berminat untuk mencuba?


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : umi.ahliyasah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

24.3.16

Dulu Suami Tegur Kenapa Berparut Jerawat Hodoh !!


Perubahan kulit muka saya timbul diakibatkan oleh penggunaan kosmetik/skincare yag ada bahan terlarang/bagi kesan kepada kulit. Bila saya berhenti guna produk tu, timbul kesan-kesan pada kulit.

Kulit mudah burn, gatal, naik biji-biji jerawat kecik. Ditambah lagi bila saya garu dan picit jerawat tu. Sehingga lah timbulkan parut jerawat yang sangat hodoh. Saya is sentap ohkay bila suami tegur kenapa muka berjerawat hodoh !!!!!!!

Produk yg saya konsisten amalkan untuk hilangkan masalah berparut jerawat ni ialah

1. ESP protein soya
2. Vitamin C Sustained Release
3. Multivitamin Vitalea
4. Vitamin E
5. B-Complex
6. Skincare Shaklee Enfuselle untuk kulit bermasalah
7. Vivix

Hasilnya Alhamdulillah

Gambar sebelum September 2014
Gambar selepas Julai 2015

Sekarang ada jugak jerawat yang naik bilamana hormon tak stabil, stress atau letih camtu. Jadi saya kena pastikan saya konsisten makan produk Shaklee.

Ada produk hebat tapi kalau #kelaut makan nya, memang takda la hasil yang hebat jugak, kan???





Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : umi.ahliyasah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

19.3.16

ESP Shaklee Bantu Kurangkan Sakit Gastrik

KESAN GASTRIK. Lambat makan mulalah kepala pening, rasa nak muntah. Lebih teruk lagi jika bulan puasa tak dapat berpuasa seperti orang lain. . Sampai bila ingin menanggung derita gastrik macam ni???

Bagaimana ESP Shaklee membantu untuk sakit gastrik?

ESP ini yang kaya dengan kacang soya terpilihnya, bersifat alkali dan mampu membantu meneutralkan lebihan asid hidrolik yang dirembeskan oleh kelenjar perut tadi. Malah, ESP ini juga mengandungi kandungan protein yang tinggi boleh membantu sistem pencernaan bekerja dengan baik kerana sistem pencernaan kita mula 'bekerja' apabila wujudnya unsur protein dalam perut. Selain itu, nutrien yang terdapat didalam ESP ini juga mampu membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik sewaktu proses pencernaan itu berlaku.


ESP adalah sumber protein yang lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dibina oleh tubuh badan dan harus didapatkan daripada pemakanan kita.

Badan kita ni tak mampu hasilkan sendiri asid amino perlu tu. Padahal tubuh kita sangat-sangat memerlukan asid amino untuk regulate proses metabolisma yang penting untuk kesihatan badan. Selain tu, asid amino adalah sumber tenaga dan dapat membentuk tisu-tisu badan, organ, otot, kulit dan rambut.

Kalau badan tak cukup asid amino, badan kita akan ambil dari sumber protien yang ada dalam badan dan ini bole menyebabkan kerosakan otot dan tisu-tisu yang lain. Sebab tu pentingnya ada asid amino dalam protien kita. Kalau asid amino tak ada, tak guna jugak kita minum protien. Samalah seperti kita tak consume apa-apa.

Protein daripada pemakanan pula boleh termusnah akibat pemanasan. Apabila protein dipanaskan, Lysine, sejenis asid amino perlu yang penting kepada tubuh, akan hilang. Apa yang akan berlaku adalah perubahan di dalam rantaian asid amino dan perubahan ini akan mengurangkan kandungan nilai pemakanan yang boleh didapati pada semua asid amino perlu. Ini akan menyebabkan zat-zat tidak boleh diserap oleh tubuh.

Sebagai contoh glutamin. Glutamin penting dalam membantu mencegah penyakit radang pada sendi (artritis) kerosakan protein melalui memasak menyebabkan berlakunya pembaziran zat. Kesannya ialah seseorang itu perlu memakan makanan yang lebih banyak untuk mendapatkan asid amino yang diperlukan. Keadaan ini akan membawa kesan kepada jangka masa panjang terhadap pembentukan gejala penyakit.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan.

 ESP Shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : umi.ahliyasah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

18.3.16

Set kurus Shaklee juga sesuai untuk lelaki


Suami saya bernama Tajul Razin
✔Gambar SEBELUM tu..ialah sebelum kami kenal shaklee...tengok MUKA, PERUT dia..comel kan..
✔Gambar SEMASA tu..sudah mula consume SHAKLEE..apa hubby saya consume...ialah HERBLAX,LECITHIN,OMEGA DAN CINCH CHOC...

Nampaklah sikit perubahan..betul tak???? Muka kecut sikit..ni masa NC AWARS 2013...
✔Gambar SELEPAS ni...memang nampak ketara selepas tak putus2 consume 4 product tu PLUS vivix dan ostematrix lagi...itulah hasilnya..ni gambar masa NC AWARD 2014...

Hasil:
Perut buncit dah tiada...walau belum nampak 6 pax..
Muka dah tak nampak tembam lagi..
Bonusnya..kulit muka nampak lebih berseri..
Stamina fit..energetic...

Masalah dan sebab consume:
Badan berisi...
Perut buncit...
Kerap demam...
Badan rasa cepat letih...kerja shift..

INGAT..SUPPLEMENT BUKAN HANYA UTK WANITA...tetapi untuk orang lelaki juga

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan.

 diet kurus shaklee lelaki



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : umi.ahliyasah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

17.3.16

Turun 15KG dalam masa 4 bulan dengan set slimming Shaklee


Suami saya sudah berjaya! Ini testimoni SET SLIMMING shaklee yang berjaya turun 15kg dalam masa 4 bulan. EXCERCISE + HERBLAX + OMEGA GUARD + CINCH SHAKE. Senaman pun tidak setiap hari.. sebab otot kita akan wear and tear dan perlukan mase untuk pulih kembali..

Mari kita tengok macam mane supplement shaklee berjaya menurunkan berat badan suami saya. Ambil makanan sedikit tapi kerap.. biasanye suami jaha akan breakfast dengan CINCH shake.. lepas tu dia akan rase kenyang sampai waktu tengahari..

Makan nasi 1 senduk sahaja+sayur+ikan + buah lebih.
Lepas makan-omega guard 2 biji

Petang- lakukan senaman..kayuh basikal selama 1 jam..
Balik dari main basikal jaha buatkan cinch shake untuk dia.. untuk beri tenaga dan protien cinch yang mengandungi luecin bagus untuk pejalkan kembali otot yang lembik.

Makan malam.. no nasi! Sayur+ buah /cereal dan kurma.
Air masak minum lebih+1 biji omega guard.

Sebelum tidur suami makan herblax 3 biji untuk membuang lemak yang diikat oleh omega guard. Kempiskan perut dan mencuci usus dia..kulit pun bersih.. tiada lagi bau badan.

Yang penting nak "hug" pun best..rase pejal je otot! rase cam pelok tom cruise plak kan..hari ini sahaja sudah 4 set slimming dibooking.. lets product speak it self!

Produk yang diambil:
1. Herblax
2. Omega Guard
3. Cinch Shake

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan.

 Diet Kurus Shaklee



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : umi.ahliyasah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

15.3.16

Anak lahir tidak cukup bulan dapat manfaat dari supplement Shaklee



My #shakleeffect tentang anak raha...
✔Ni khairul abrar...anak no 2 raha...
Die lahir tak cukup bulan..PREMATURED BABY..deliver on 34 weeks...weight 2.7kg..

✔Sebelum deliver..memang doktor ade bagitahu risiko bersalin kandungan usia 8 bulan ni...
Lepas dengar risiko...kami berserah je..memang tak boleh tunggu sampai 36 weeks...abrar memang nak keluar juga..

✔So..lepas deliver abrar kene duduk NICU lah..dalam 3 hari...untuk pantau LUNG and INFECTION pada abrar...

✔Sepanjang umurnye dari lahir hingga 2 tahun lebih...kire sampai dah dapat maeisya lah...
Abrar kerap demam...kerap selsema..kerap batuk..memang KERAP SAKIT..raha pun asyik lah cuti keje..

✔And bile die BERMAIN LEBIH je..die akan mengah2 tau...memang die tak aktif sangat bermain lari2 ke ape2 aktiviti yang lasak dan aktif ni...

✔KPJ SEREMBAN tu memang dah jadi RUMAH KEDUA abrar...bile sakit je...memang HOSPITAL tempat die..kite bagi ubat demam ke bawa gi klinik ke..memang tak baik..sebab die ade antibiotik die sendiri...sampai husband pun pergi kerje dari hospital..memang jadi rumah kedua kami..

✔So...lepas saya deliver maeisya...raha kenal shaklee..kebetulan masa tu raha BF maeisya dan consume SHAKLEE...susu EBM yang raha buat stok tu raha bagi abrar...then sejak tu raha nampak progress abrar..dah nampak kurang sakit...then mula stabil ekonomi kami...raha bagikan OMEGA dan MEALSHAKE...

✔Alhamdulillah...Dari sejak maeisya dilahirkan...sehingga kini maeisya dah 3 tahun..DAN abrar:
TIDAK LAGI ADMIT ke hospital jika demam...demamnya sekarang tak seteruk sebelum ni.demam masih boleh pulih hanya dengan NUTRIFERON N CHEWABLE..NO NEBULIZER LAGI...NO PANADOL..NO ANTIBIOTIC...

Dah aktif seperti kanak2 lain...takde mengah2 lagi dah...

Jadi ibu2 bapa2 diluar sana...jom kita UBAH..dari PARACETAMOL ke NUTRIFERON...Berikan yang terbaik untuk anak2 kite..anak2 tanggungjawab kite..tak salah untuk kite MELABUR untuk anak kite sendiri...


Produk yang diambil:
1. Omega Guard
2. Mealshake
3. Nutriferon
4. Chewable Vita C




Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

14.3.16

Kurus dalam masa 3 bulan dengan set slimming Shaklee

Aku yang dulu bukan lah yang sekarang...Dulu aku TEMBAM..CHUBBY YANG AMAT..sekarang aku sudah SLIM..tapi takdelah slim sangat...setakat 18KG SAHAJA YANG LOSS...

BERMULALAH....alkisah...semuanya sebab dia..dan dialah punca raha kenal SHAKLEE...love u my dear maeisya...thank you dear...Sebelum hamil maeisya...saya sangat lah BERISI orangnya..memang tak padan dengan ketinggian saya..kalau BMI memang obesiti lah...

Gambar yang paling awal tu sebelum saya hamil maeisya tau...serius saya pun nyampah tengok diri sendiri...Kemudian saya hamil maeisya pada tahun 2011..buat MGTT ke MGGT...alah yang nak check diabetic tu kan...kandungan saya usia 31week..saya kena minum air gula..dan disahkan ade diabetic..bermulalah kerisauan hati...even kena control diet pun kan...tahulah nafsu makan ibu hamil...takdelah sampai kan INSULIN...

After deliver..saya seperti gambar yang DITENGAH tu...kurus sikit lah...sebab masa hamil kan control diet kan..then masa pantang raha consume set pantang+menyusu n BF maeisya secara ekslusif...ia membantu lah menurunkan berat badan saya...

Then..saya NEKAD nak kurus lagi...saya beli #lecithin + #setmenyusushaklee...bulan kedua nya saya add on ESP...hinggalah bulan ketiga....Bulan keempat..tu lah result saya dapat..gambar yang HUJUNG sekali..yang berbaju PINK tu...comel kan...

Dan dari situ lah bermulalah orang tanya saya...makan ape..buat ape...saya just share..dari situ..bila dah ramai beli set slimming ni...saya pass sale pada kak suzi..which now she is my umie...masa ni saya belum join shaklee lagi...so umie pun ajak saya join shaklee..

Sedikit TIPS yang saya boleh share sepanjang saya amalkan #setslimming dan #setmenyusu ni...
Saya TIDAK PERNAH tak makan nasi..hari2 saya makan nasi tau...
Saya TIDAK PERNAH buat senaman berat...
Saya TIDAK PERNAH skip meal...
Nak tahu lagi TIPS???


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

13.3.16

Set hamil Shaklee sesuai untuk kegunaan waktu berpantang dan menyusu


Ade 2 effect yang raha dapat consume shaklee ni...actually 3 tau..First nak bagitahu lah ape effect raha dapat consume shaklee...

✔Kulit muka bertambah baik..parut jerawat makin pudar..jerawat macam nak tak nak je keluar
✔Nampak tak perubahan structure muka raha...
Masa hamil hamil da kecut..lepas bersalin lagi kecut...yang sebelum hamil pulak kemain lah CHUBBY...
✔Effect yang ketiga...raha dapat bekalkan susu untuk baby umar...masih sehingga hari ni walaupun bersalin ceasar...alhamdulillah..Al kisahnya...masa kulit muka teruk begini...raha banyak try an error dengan shaklee product sahaja...TIDAK UBAH ke product lain...raha consume each product shaklee 2 ke 3 bulan...

Kite tengok ape raha consume yang pertama untuk kulit muka sebelum hamil:
✔Vit E FAIL
✔Gla complex FAIL
✔Caratomax FAIL
✔Collagen FAIL sebab raha lupe raha allergic dengan seafood..so salah sendiri..
✔Alfalfa FAIL
✔Omega FAIL jugak..

Semua jadi tau sebelum hamil ni...tak fed up pun...then dapat tahu diri ni hamil...tapi sebelum hamil dah start consume VIT C SR..masa ni vit c SR ni baru keluar setelah sekian lama takde stock..Jadi masa hamil ni..maintain dengan VIT C SR + ZINC + VITALEA + MEALSHAKE + OSTEMATRIX...ni hari2 raha consume masa hamil..KONSISTEN...

Macam B complex+ESP+OMEGA ni..kadang2 je consume...2 atau 3 kali seminggu...So hasilnya..alhamdulillah..nampak perubahan ketika hamil..jerawat makin pudar..dan makin kurus pulak ketika hamil...memang kalau tengok raha..orang kata tak macam hamil..berat raha memang tak naik banyak..hanya 3.5kg sahaja berat raha naik ketika hamil baby umar...

Cukup 7 bulan..raha tambah 1 lagi vit dalam koleksi ketika hamil..VIVIX...Dan hasilnya selepas bersalin..macam dalam gambar tuelah...

Waktu berpantang..pun raha still maintain dengan VIT C SR + ZINC + VITALEA + MEALSHAKE + OSTEMATRIX + VIVIX sahaja..but selepas habis pantang raha hanya consume VIVIX + OSTEMATRIX +ZINC..

Gambar selepas hamil tu di tangkap pada 24 august 2014...tengah busy dengan open house rumah sendiri..Hasil lepas bersalin..kulit muka lebih segar dan makin kecut...ni raha belum consume lagi set slimming shaklee..nanti raha share gambar raha yang terkini tanpa consume set slimming shaklee...

Alhamdulillah..dengan adenya product shaklee..raha dapat sihat..raha dapat bekalkan susu yang berzat pada baby umar...raha dapat manage life dengan 4 kids di rumah

Produk yang diambil:
1. Vita C
2. Zinc
3. Vitalea
4. Mealshake
5. Ostematrix
6. Vivix


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

3.3.16

5 manfaat & kebaikan ESP

Energizing Soy Protein (ESP)
----------------------------
HOT Seller Produk Shaklee di Malaysia!
Kenapa?

5 sebab penting, manfaat dan kebaikan kenapa ESP menjadi rebutan rakyat Malaysia

1️⃣ Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
2⃣ ESP Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.
3️⃣ Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.
4️⃣ Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung.
5️⃣ Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur.

Kod Produk:11003 (850g)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Continue Reading