30.1.16

Masalah Kekeringan Dan Ketidakselesaan Mata Hilang Dengan CarotoMax


Saya mula perasan anak mata kedua-dua belah mata kering, kesat, berpasir dan tidak selesa seperti hari-hari sebelumnya. Walaupun saya rabun jauh dan bercermin mata saya belum pernah mengalami masalah seperti ini.

Hari berganti bulan, saya biarkan berlarutan kerana beranggapan mungkin ianya hanya sementara. Keadaan semakin teruk apabila menjelang malam selepas waktu Maghrib mata seolah-olah mengantuk, rasa sangat kesat dan berpasir.

Padahal belum mengantuk pun lagi. Saya masih buat andaian mata saya kepenatan sahaja. Sedar tak sedar saya biarkan mata kekeringan tanpa apa-apa tindakan selama hampir 8 bulan.

Pada masa itu, saya mula rasa khuatir dan terfikir apakah ini tanda-tanda badan saya kekurangan sesuatu nutrien penting khususnya vitamin A dan Karotena. Hasil pembacaan semula tentang kesan jangka panjang akibat kekeringan mata boleh menjejaskan tahap fungsi penglihatan dengan lebih serius.

Sebenarnya saya pengguna produk Shaklee sejak menyusu anak sulung pada tahun 2012 lagi tetapi saya tidak pernah sedar bahawa Shaklee ada satu produk emas yang sangat bagus untuk kesihatan mata.

Saya menghubungi semula upline saya Master Norhanita Yusof dan beliau mencadangkan cuba dahulu sebotol CAROTOMAX. Sebotol CAROTOMAX hanya mengandungi 30 biji dan minimum pengambilan hanya sebiji sehari.

Botolnya paling kecil dan comel berbanding botol produk Shaklee yang lain. Pada masa itu saya hanya bertawakal kepada Allah S.W.T.

Saya cuma telan sebiji CAROTOMAX pada waktu malam. Pada waktu siang saya masih meneruskan pengambilan Set Penyusuan dengan kadar sangat minimum iaitu ESP, VITA-LEA IRON FORMULA, SUSTAINED RELEASE VITA-C 500gm, B COMPLEX, ALFALFA, dan OSTEMATRIX. Saya istiqamah pengambilan sehingga malam ke-3.

Pada malam ke-4 sebelum pengambilan seterusnya, saya masih ingat sekitar jam 9 malam selepas solat Insyak terdetik rasa hairan dan aneh bebola mata saya sudah boleh digerakkan dengan lancar dan mata tidak seperti orang mengantuk!. Teruja sungguh saya pada malam itu, macam-macam perasaan hadir-syukur, lega, gembira, malah rasa ajaib. Saya baru telan 3 biji sudah rasa perubahan positif? Betul ke ni?

Kemudian saya teruskan pengambilan sehingga ke 20 biji. Selebihnya 10 biji di simpan di dalam peti sejuk. Saya sengaja mahu menguji lagi keberkesanan si kecik CAROTOMAX ini. Saya teruskan pengambilan Set Penyusuan tanpa CAROTOMAX sehingga hampir 60 hari.

Alangkah gembiranya hati selepas 60 hari mata saya tidak mengalami kekeringan semula seolah-olah seperti masih mengambil CAROTOMAX. Kemudian saya habiskan 10 biji yang berbaki.

Alhamdulillah dengan izin Allah s.w.t saya diberi kesempatan merasai kekeringan mata yang perit hanya selama 8 bulan sahaja. Sepanjang tempoh pengambilan CAROTOMAX syukur saya tidak mengalami sebarang 'Healing Crisis'. Mungkin faktor umur saya yang masih muda proses pemulihannya agak cepat. Saya pastikan supaya kerap minum air bersih antara 2 liter sehingga 3 liter sehari.

Kini saya baru sahaja mengetahui bahawa rawatan bagi kes mata kering, CAROTOMAX boleh di tingkatkan pengambilannya sehingga 2 biji 2 kali sehari. Bayangkanlah jika telan 1 biji sehari selama 3 hari sudah boleh merasai perubahan positif apatah lagi jika telan 2 biji 2 kali sehari?

Saya jatuh hati dengan si kecik CAROTOMAX dan masih mahu meneruskan pengambilan untuk menurunkan tahap rabun jauh dan pelbagai faedah kesihatan yang lain kerana fungsi CAROTOMAX sangat banyak khasiatnya.

"Saya hanya berikhtiar, penyembuhan penyakit hanya dengan izin Allah S.W.T"

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan.

 CarotoMax




Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

29.1.16

Ekzema Pada Kulit Anak Makin Baik


Alhamdulillah di beri peluang untuk berkongsi pengalaman dalam menjaga anak yang kulit sesangat sensetif. Nak kata eczema pun saya rasa tak. Ceritanya bermula anak hero saya ni kena campak ruam, lepas 2 minggu ingatkan semakin ok tapi tak. Lagi bertambah-tambah bila kena lagi campak api.

Masa tu saya tiada pilihan terpaksa hantar anak ke rumah mengasuh juga. Ingatkan 2minggu tu ok la semula, tapi makin teruk dan anak hero ni masa tu dah setahun 5bulan, suka mengaru habis kulit jadi berdarah dan berbekas.

Lepas nak baik, suami kena chiken pox, seminggu lepas tu anak hero ni lagi sekali kena chiken pox.. orang kata sekali seumur hidup kan? Tapi anak hero saya ni dalam tempoh 3bulan 3 jenis campak dia kena.

Sampai lah saya terpaksa berhenti kerja dan jaga sepenuh masa anak saya ni. Jumpa pakar kulit dari Kerajaan sampaikan la ke Pakar kulit kanak-kanak (swasta) tak ok juga.

Doktor bagi ubat yang sama setiap kali jumpa pakar. Beratus habis kulit anak hero ni tetap sama.

Pilihan terakhir saya, tetap jumpa doktor pakar sekadar follow up je.. tapi saya lebih konsisten hanya MEALSHAKE, OMEGA, VITAMIN C CHEW je kata dia.. sekali sekala saya sulamkan dengan NUTRIFERON tapi tak boleh kerap atau banyak sebabnya ruam akan naik terlalu banyak.

Alhamdulillah.. lebih 3 bulan konsisten masalah anak hero ni semakin baik. Belum pun habis OMEGA tu semua.. anak hero dah tak se-sensetif. Kulit makin baik dan sampai sekarang hanya amalkan ni tak kira dia demam, batuk atau selsema. Saya hanya bagi ni.

Tiada lagi ubatan dari klinik. Sebab dah puas lihat anak asyik makan antibiotik la ubat la.. cream la.. tetap sama juga.. tak juga ada perubahan.. tapi dengan penangan makanan tambahan tu je banyak perubahan pada bekas-bekas satu badan anak hero ni.

Alhamdulillah... bukan hanya pada kulit dia semakin baik, tapi baik dari segi fokus untuk pendidikan awal seperti mengaji sangat cepat menghafal dan bila ke mana-mana.. saya wajib bawa ni..
Sekarang? Tak risau pasal masalah kulit dia dah... dah pandai dah pun ambil vitamin sendiri...

Anak kedua sekarang a.k.a baby shaklee, seriusly berbeza dengan kulit abangnya...

Syukur.. Alhamdulillah...

Pilihan yang saya ada ni sangat berterima kasih, sebabnya bukan je tak ada bahan kimia malah terbaik dan semulajadi...

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan.





Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

28.1.16

Dengan ESP, kulit baby bersih putih dan merah-merah


Saya mula mengambil ESP bermula dari mengandungkan anak yang sulung. Saya dapat tahu saya hamil dalam bulan Oktober 2012. Mula-mula saya minum ESP ni sebab nak anak kulit bersih putih dan merah-merah.

Alhamdulillah, memang tak sia-sia usaha saya, selebihnya saya serahkan kepada Allah swt.
Baby girl saya lahir pada 15.06.2013 di usia kandungan 37 minggu.
Kulit baby putih merah gitu.
Saya amalkan ESP dari hamil sampai menyusukan baby.

Badan baby pun mantap sangat-sangat..alhamdulillah kekenyangan hehee..

Ostematrik + vitalea anak ke2
Waktu anak pertama umur 8-9 bulan, saya diberikan khabar gembira! Saya dapat tahu yang saya hamil lagi. Subur betul lepas makan ESP agaknya! Pada masa yang sama, saya masih menyusu sepenuhnya. Anak saya putus susu badan selepas umurnya setahun.

Walaupun terkejut, syukur alhamdulillah rezeki Allah nak bagi.
Dalam keadaan hamil tu, Saya hantar anak yang pertama di rumah pengasuh yang terletak di tingkat 5 setiap hari. Terpikir juga samada larat ke tidak nak panjat sampai tgkt 5 ni.
Saya tambah pula ostematrik + vitalea, alhamdulillah kaki pun tak sakit dan lebih bertenaga nak panjat tgkt 5 tu hehehe..kaki pun tak bengkak time hamil ni.

Pengalaman hamil anak ke2 ni saya betul-betul tak lalu nak minum susu. Sekali je saya beli susu XXXXX, itupun susah sangat nak perabisnye. Waktu ni pun saya tak boleh terima ESP. Jadi saya ambil oste untuk dapatkan tulang kuat.
Yang vitalea ni sebab dah ada kalsium, iron dan lain-lain nutrisis dlm ni maka bacaan Hb saya pun cantik sangat!

Alhamdulillah baby ggurl lagi lahir pada 30.10.2014 (40w 2days)
Walaupun keluar tak secerah kakak die tapi bdn baby keras dah (tulang kuat katakan sebab ambil oste kan hehehee)
Badan mantap! Nak pegang pun tak takut sgt sebab badan tak lembik.
Selepas baby beberapa bulan baru start ambil esp balik sebab terpikir banyak khasiatnya..

Opps lupa..2bln ni dah start ambil VIT-C nak muka cantik! hehee..
Tapi yang penting makan makanan berkhasiat tu yang bagus..

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.

 ESP




Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

22.1.16

Bisa Tumit Kaki Hilang Dengan Ostematrix Shaklee


Bisa tumit kaki asbab jatuh cintanya saya dengan Shaklee! Bisa tumit kaki? Ye benar, saya mengalami bisa tumit kaki selepas berhenti kerja pejabat & menjadi suri rumah sepenuh masa di ketika usia 30an.

Sebenarnya, memang satu kepuasan bila dapat menguruskan rumahtangga sendiri, mengasuh & melihat anak-anak sendiri membesar depan mata. Namun kerja-kerja rumah yang tak pernah habis-habis menyebabkan saya keletihan di penghujung hari.

Pada mulanya saya menyangka bisa tumit kaki saya mungkin disebabkan oleh kalah lantai jubin rumah yang sejuk. Oleh itu saya mengambil keputusan untuk memakai selipar getah sebagai alas kaki bagi menyelesaikan masalah dan mengimbangi sakit tumit kaki ni.. kemudian saya tambah dengan minum susu bagi memperkuat tulang yang pada hemat saya ia mungkin berkaitan tulang juga.. Sy tak pernah terlintas langsung untuk mengambil suplemen kerana saya cukup takut kesan buruk sembarangan suplemen.. Oleh itu saya cukup berhati-hati untuk memilih sebarang makanan tambahan!

Apabila saya mengalami keguguran dua kali berturut-turut pada tahun yang sama.. masalah bisa tumit kaki semakin mnjadi-jadi walaupun telah memakai alas kaki. Kesakitannya pula makin dirasai di sepanjang betis naik ke lutut dan terus ke pinggang. Kesannya saya jadi moody.. cepat nak marah kerana sakit & cepat letih. Lebih mengharukan lagi hubungan suami istri juga mnjadi dingin.

TAK BOLEH JADI..! Fikir saya, sesuatu mesti dilakukan demi keharmonian rumahtangga saya. Saya mula google berkaitan masalah saya & mencari jalan penyelesaian. Hasilnya.. menemukan saya dgn suplemen Shaklee pertama yang saya ambil iaitu ALFALFA & VITALEA 😘😘.

Saya memang sangat-sangat berpuas hati dgn suplemen ni.. tak habis pon sebotol saya makan.. bisa tumit kaki saya dapat diatasi. Mungkin kerana ALFALFA bersifat alkali berfungsi mendetoks toksin dalam badan, merawat dan memperbaiki dalaman saya akibat keguguran menjadikan saya hilang rasa bisa-bisa tapak kaki & tulang badan saya. VITALEA pula sangat-sangat membantu menambah tenaga kerana fungsinya telah melengkapkan keperluan nutrisi seharian saya.

Bestnye lagi.. setelah masalah-masalah saya diatasi.. tidak lama selepas itu saya kembali hamil. Malahan di sepanjang kehamilan saya.. walaupun bertambah berat badan, saya TIDAK LAGI MENGALAMI BISA2 TUMIT KAKI & LENGUH2 PINGGANG. Dan juga saya dapat tidur di malam hari dengan lenanya dengan tambahan suplemen OSTEMATRIX & ESP. Ternyata pilihan tepat suplemen mampu merubah warna kehidupan sehari-hari saya.

Syukur pada Allah atas kesihatan ini & anugerah yang tak terhingga. Alhamdulillah kerana menemukan saya dengan SHAKLEE. Tq Allah tq Shaklee!

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.

 Kalsium

Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

21.1.16

Dengan Krim Herbal Blend Shaklee, Luka Terjatuh Kering Dalam Masa 1 Hari


Kejadian ni baru sangat jadi, seminggu yang lepas. Kisah anak dara saya yang lasak. Ntah macam mana dia boleh terjatuh tersagat screw kat Taman Warisan, Putrajaya semasa kami nak dinner. Nasib dah habis makan, meraung-raung sakit sampai satu taman warisan tu pandang kami. Maka, baliklah rumah. Papanya cakap jom terus ke emergency sebab risau screw tu kan. Risau anaknya patah riuk kat dalam ke apa ke.

Sebagai ibu yang cool, Saya cakap, balik rumah dulu. Bersihkan luka tu dulu n sapu ubat then pantau la, kalau takda apa-apa yang teruk, takyah la g emergency, buang masa tunggu lama. Papanya panik sangat.

So dah balik rumah, mandikan dia, bersihkan luka tu pastu terus sapu Herbal Blend Cream , Zara dah stop nangis, maybe sebab krim tu bila kita sapu dia akan rasa cool macam mint je. So kuranglah rasa sakit tu.

So far, memang tiada kecederaan serius. Setiap masa sapu krim magic tu. Asal macam dah kering je, saya sapukan. Zara pun dah pandai, kot dia rasa cam pedih2 sket, dia mintakla saya sapukan kat luka dia tu.

Allhamdulillah sehari selepas, luka dah mengering. Zara takda rasa pedih-pedih dah. Dia sendiri cakap hari-hari, mama, kakak dah tak rasa sakit pun mama.

Ibu mana yang tak happy dan lega bila anak dah tak rasa sakit. Pendek kata memang magic sangatlah krim ni. Satu rumah wajib ada satu. saya kat rumah ada, dalam handbag pun ada. Malang tu tidak berbau kan. Lagipun, compare to minyak gamat ke ape ke, agak susah jugak nak bawak ke mana-mana, mesti tumpah berminyak dalam handbag kan. Herbal Blend Cream sangat user friendly.

Lastly, Krim Herbal Blend, Krim Serbaguna, Tak Rugi Membelinya!

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan.

 Krim Herbal Blend




Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

17.1.16

Konsisten Ostematrix : Tapak kaki dah tak sakit!


Kisah Saya bermula dengan OSTEMATRIX Shaklee. Bak kata pepatah, tak kenal maka tak cinta..dah cinta terus tangkap sayang. Begitulah ibaratnya kisah Saya bersama Shaklee. Hanya membaca testimoni seorang Doktor yang mengamalkan OSTEMATRIX Shaklee untuk masalah sendi, hati terus terpaut.

Sebenarnya Saya mengalami masalah tapak kaki yang boleh dikatakan kronik juga semasa berpantang anak kedua. Setiap kali bangun pagi, mesti sakit terincut-incut bila nak berjalan pijak lantai. Saya beranggapan mungkin kesan daripada proses berpantang anak kedua.

Kekurangan kalsium barangkali. Jujurnya sewaktu proses kehamilan anak kedua Saya memang culas minum susu. Situasi ini berulang hampir setiap hari. Secara tak langsung ia sangat mengganggu aktiviti harian Saya. Apa yang boleh Saya gambarkan saat itu ialah seperti berjalan diatas bara api.

Saya sebenarnya cukup takut nak mencuba sebarangan supplemen ni. Tapi disebabkan tapak kaki yang terlalu sakit dan hasil kajian saya ke atas setiap testimoni yang pengedar Shaklee kongsikan di facebook dan google, akhirnya Saya tawakkal beranikan berjumpa dengan pengedar Shaklee

Tanpa fikir panjang saya terus jadi ahli dengan membeli OSTEMATRIX dan MEAL SHAKES. Ketika itu Mealshakes ada promosi jadi saya belikan untuk anak sulong yang mengalami masalah berat badan dan kurang selera makan.

Alhamdulillah, berkat konsisten pengambilan OSTEMATRIX selama dua bulan, tapak kaki Saya dah tak sakit lagi. Saya dapat bangun tidur dengan gembira tanpa risau untuk memijak lantai. Syukur sangat!!sehingga ke hari ini, kalau tertinggal nak telan OSTEMATRIX pun kaki Saya takkan rasa sakit yang berlarutan. Benarlah bagai dikata, vitamin bukan ubat. Sebaliknya ia adalah pelengkap nutrisi seharian.

Sedikit demi sedikit makin bertambah produk Shaklee yang Saya cuba antaranya ESP dan Vitamin C 500mg. Bukan sahaja Saya yang mendapat kesan terbaik dari pengambilan supplimen Shaklee, tetapi anak kedua Saya yang berusia 2 tahun 8 bulan pun turut terkena tempias vitamin yang Saya ambil melalui susu badan.

Berat badannya akan naik setiap kali temujanji di Klinik. Graf BMI pun cantik kalau nak dibandingkan dengan kakaknya dahulu. Dan yang paling ketara warna kulitnya semakin cerah berbeza sewaktu kelahirannya. Syukur sangat.

Benda baik tak elok didiamkan, jadi buat korang yang mengalami situasi macam Saya, masih tercari-cari produk apa nak makan, produk apa nak amal.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan.

 Kalsium

Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

16.1.16

Gelembung air ruam bayi hilang dengan Krim Herbal Blend

Hari ni saya nak share pasal Herbal Blend Shaklee yang sangat sangat awesome tau. Rugi pulak rasa bile tak share benda ni. Awal bulan 9 hari tu, saya baru jer melahirkan hero yang ke 3. Berat 3.55kg. Alhamdulillah semua selamat. Esoknya boleh terus balik rumah.

Tapi sebab dengan cuaca panas dan jaundis lagi, kulit anak jadi sensitif dan tiba- tiba naik gelembung air kat belakang leher. Mula -mula naik kecil jer. Takpe la. Kiteorang fikir maybe ruam atau kalau orang kelantan panggil 'cemar peluh'.

Pastu esoknye, nurse KK datang melawat kat rumah. Terus disuruhnye ke KK untuk jumpa doktor sebab risau takut jangkit dengan anak-anak lain kalau gelembung air tu pecah.

Sape tak risau kan? Bawak la g jumpe doktor kat KK sambil nak check jaundis. Doktor tu pun bagi ubat HYDROCORTISONE. Bila balik, terfikir jugak nak letak ke ubat yang doktor bagi tu sebab tau dalam tu ada steroid.

Suami suruh sapu jer la ubat tu. Takpe la, sapu jer la ubat tu. Finally esoknya, mak ai tengok gelembung air tu makin besar. Dalam gambar tu, gelembung air yang makin besar lepas sapu ubat doktor bagi tu.

Saya pun nekad tak nak sapu dah ubat doktor bagi tu. Bila dah jadi mak ni kan, instinct kedoktoran tu ada sikit-sikit. Apa lagi try jadi doktor la sekejap.

Lepas mandikan anak, saya amek tisu saya pecahkan gelembung air tu. Habis keluar air bisa kaler kuning tu. Lepas tu saya sapu krim Herbal Blend Shaklee tu.

Alhamdulillah. Petang tu terus kering gelembung air tu. Dah tak nak gelembung air tu. Dalam 3 hari lepas tu, parut- parut gelembung semua dah hilang. Alhamdulillah lega sangat.

Sekarang ni memang wajib ada krim ajaib ni. Kena gigit nyamuk pun saya sapu tau. Nanti bekas hitam kena gigit nyamuk tu hilang.

Rugi tau sape yang tak pernah mencubanya. Yang ada anak kecik tu saya syorkan sediakan satu krim ajaib ni. Ruam lampin, gatal- gatal, ruam peluh memang berkesan sangat bila guna krim ni..

Bila nak keluar rumah benda ni la yang wajib ada dalam handbeg saya. Kadang boleh lupa amek fon, tapi krim ni memang tak pernah miss punye.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan.


 Krim Herbal Blend




Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

15.1.16

Alhamdulillah 5 Penyakit Berkurangan Asbab Suplemen Shaklee


Entah macam mana mak dapat penyakit payudara bernanah dan berdarah. Saya hanya beri je dengan harapan penyakit mak tu sembuh dan dengan harapan mak tak kena kanser. Semoga kisah ini memberi impact yang besar kepada anda.
..............................................................................

Assalamualaikum. Saya Norhana Binti Hashim, berumur 55 tahun, mempunyai 3 orang anak dan 5 orang cucu. Apabila kita sudah meningkat tua, macam-macam penyakit yang datang. Pertama sekali darah tinggi dan kolestrol tinggi. Kedua, batuk yang tidak baik berbulan-bulan. Makan bermacam-macam jenis ubat pun tak baik-baik sampai terpaksa pakai 4 pam. Selepas itu saya diserang sakit saraf sampai tak boleh berjalan. Masa tu anak-anak semua belajar di Universiti. Saya mesti kerja untuk membantu suami. Dah puas saya pergi ke hospital, masuk keluar HUKM.
..
Satu hari ada seorang hamba Allah menasihatkan saya makan suplemen (Vitamin) dan saya berjumpa satu jenama bernama Shaklee. Masa tu saya tidak kira dia mahal atau murah asalkan penyakit saya baik kerana saya hendak pergi mengerjakan haji. Dalam masa yang sama Allah anugerahkan 1 lagi penyakit , sebelah payudara saya keluar nanah dan darah. Yang tu paling mencabar diri saya dan juga anak-anak. Tetapi saya teruskan hajat saya untuk mengerjakan haji dengan membawa penyakit saya (darah tinggi, kolestrol tinggi, sakit saraf dan payudara bernanah). Saya terus makan suplemen shaklee. Bukan masa tu kita makan boleh baik serta merta, makan masa jugak, tapi setiap kali saya makan ada perubahan pada diri saya. Alhamdulillah, sekarang saya dah pulih dari semua penyakit yang saya alami sebelum ini. Saya juga sudah monopous selepas balik dari haji. Ramai wanita takut bila monopous. Alhamdulillah, saya dapat atasinya dengan memakan suplemen shaklee.
..
Suplemen shaklee betul-betul menunjukkan perubahan yang ketara dari kepala sampai ke kaki. Perubahannya sangat cepat dari dalaman sampai luaran. Suplement yang saya amalkan adalah Vivix, Collagen Powder Shaklee, Phytocol ST, Herblax, Alfalfa, DTX Complex. Saya bebas dari penyakit yang saya ada dulu. Saya bukan nak cantik, yang saya mahu kesihatan yang baik supaya saya boleh mengerjakan ibadat. Kalau kita sihat senanglah kita nak solat dan nak ke masjid, itu niat saya. Alhamdulillah Allah SWT telah mengkabulkan doa saya.
..............................................................................

Alhamdulillah, bukan 1 malahan sampai 5 penyakit dihidapi berkurang dengan Shaklee. Ramai yang tegur mak saya nampak muda dari dulu. Bukan setakat muka je nampak muda tapi sel-sel tubuh pun kembali muda. Bila sel-sel tubuh kita kembali muda maka organ-organ badan kita dapat berfungsi dgn baik.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar di bawah untuk membuat pesanan.






Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

14.1.16

Vivix Hilangkan Kesan Muka Herot atau Senget Sebab Bell's Palsy


Pada tarikh 2 Oktober 2015, saya bangun dan lihat sebelah muka saya dah jatuh. Saya tak boleh senyum, mata tak boleh tutup, air mata mengalir macam menangis, sakit, rasa tegang je. Doktor sahkan saya diserang bellpalsy. Ianya bukan STROKE tapi kelemahan sebelah otot muka

Saya diberikan steroid oleh Doktor. Punca UNKNOWN. Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin

Kemudian saya putuskan untuk tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu. Apa yang saya ambil adalah

✅SPECIAL DOSE vivix
Dan consume
1️ - Omega guard
2 - Bcomplex
3️ - Vitamin E
dengan extreme

Saya juga menjalani fisioterapi

Alhamdullilah selepas 90hari, saya diberi kesempatan SENYUM kembali

Kalau ade ahli keluarga / sahabat handai yg mengalami berikan support
Ia bukan mudah seperti dijangka

Saya dan sahabat #bellpalsy sahaja yg tahu apa yg kami rasa.

Actually its more to self confidence / esteem

Tapi serius is MANIS untuk diingati
Dalam calender kehidupan
Hadiah dari Allah
Harap ia menghapus dosa-dosa

Perkongsian oleh Puan Faiza Suhada

----------------------------
Apakah itu Bells Palsy?
----------------------------

Bell’s palsy adalah satu penyakit kelumpuhan muka idiopatik (tidak diketahui punca) akibat disfungsi saraf tengkorak VII (saraf muka) yang mengakibatkan ketidakupayaan mengawal otot muka pada bahagian yang terjejas.

“Terdapat beberapa keadaan yang boleh menyebabkan kelumpuhan muka contohnya ketumbuhan otak, strok dan penyakit Lyme. Namun jika tiada sebab dan berlaku kelumpuhan, maka ia dipanggil Bell’s palsy,” katanya.

Pesakit yang mengalami strok biasanya mengakibatkan bukan sahaja kelumpuhan pada wajah malah tangan dan beberapa anggota badan yang lain turut terjejas. Berbeza dengan Bell’s palsy di mana pesakitnya hanya mengalami lumpuh muka yang bukan berpunca daripada tekanan darah tinggi, diabetes atau sebagainya.

Menurut beliau, nama Bell’s palsy diberi sempena pakar anatomi Scotland Charles Bell yang pertama kali menggambarkan keadaan tersebut sebagai penyakit mononeuropati akut (penyakit yang melibatkan satu saraf).

Biasanya, ia berlaku secara tiba-tiba secara separa namun dalam kes tertentu (peratusan rendah) ia boleh melibatkan kelumpuhan kedua-dua belah muka.

Jelasnya, punca yang kurang dikenalpasti mungkin disebabkan radang akibat jangkitan viral seperti herpes yang menyebabkan saraf muka menjadi bengkak. Saraf tersebut, katanya, bergerak melalui tengkorak dalam saluran tulang kecil di bawah telinga.

Disebabkan ia membengkak dan mampat dalam saluran tulang yang sempit, dipercayai keadaan ini boleh menyebabkan kerosakan atau perencatan pada saraf tersebut.

“Namun itu hanya sebahagian daripada punca yang dikenalpasti kerana punca sebenar tidak diketahui,” katanya.

Selain itu kata beliau, beberapa punca mungkin mempunyai kaitan dengan serangan Bell’s palsy seperti trauma, faktor sekeliling, emosi dan metabolik tidak stabil.


Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.






Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

13.1.16

Vivix; ikhtiar pesakit kanser

Vivix bantu ikhtiar buat pesakit Kanser!
Alhamdulillah...
Kanser kelenjar tahap 3, hampir pulih sepenuhnya dengan ikhtiar Vivix.
Cuma pemantauan doktor 2 bulan sekali.
Begitulah perkongsian dari seorang rakan... suaminya menghidapi kanser kelenjar.. kini mampu berjoging.
kita berusaha, Allah tentukan segalanya.

Bagaimana Vivix merawat penyakit kanser dari sudut sains adalah sebagai jawapan kepada testimoni Vivix dan kanser.

Vivix adalah campuran unik botani yang kaya dengan polifenol. Berikut adalah 4 sumber utama polifenol di dalam kandungan vivix.

1 - Polygonum Cuspidatum
Fungsinya adalah memperbaiki sel mati dan meningkatkan penghasilan sel hidup.

2 - Anggur Muscadine
Anggur ni adalah anggur yang mempunyai kuasa antioksidan tertinggi di kalangan anggur-anggur didunia. (kuasa antioksidan 40kali ganda dari anggur biasa).
Kalau beli kat US, harga 1 gugus anggur Muscadine ni adalah 70USD tau. Mahal benor.
Vivix memang dah sangat murah kalau dibandingkan dengan harga anggur ni.Padahal yang paling diperlukan hanyalah kulit luarnya sahaja. Sebab kat kulit anggur ni terkandung Polifenol yang sangat tinggi.
Polifenol ni lah agen pemangkin kepada Resvestrol untuk menjadi 10kali ganda lebih hebat dari Resvestrol sahaja.

3 - Elderberi Eropah

4 - Lobak Ungu

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Melalui kajian makmal, ramuan Vivix telah terbukti memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama
penyebab penuaan.

4 mekanisma utama penuaan selular:
1. Kerosakan DNA - Vivix memelihara dan memulihara kerosakan DNA
2. Pengawal Genetik (Fitrah) - Vivix memberi impak positif tehadap pengawal genetik dengan memperlahankan penuaan pada peringkat selular
3. Penurunan Tenaga Selular - Mitochondria dalam sel tubuh kita menghasilkan tenaga (spark plug) - Ramuan Vivix merangsang biogenesis mitochondria
4. Penimbunan Protein AGE (Advanced glycation end products) - Vivix 10 kali lebih berkuasa berbanding resveratrol sahaja dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.

Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix yang telah
dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi. Kanser mungkin adalah bidang paling dinamik (pelbagai sudut) penyelidikan mengenai resveratrol.

Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser. Resveratrol bukan sahaja menghindar kanser, malahan ia dicadangkan sebagai rawatan tambahan.

Berikut merupakan beberapa penyelidikan terkini berkenaan resveratrol dan kanser:  

Menghentikan Gen Kanser

Bagi badan yang normal, reaksi badan yang sihat yang dipanggil pengasetilan dan penyahasetilan menjadikan gen hidup atau mati. Bagaimanapun, bagi kanser, sel mula menjadi tidak terkawal dan mengaktifkan "gen kanser" nya sendiri, menggalakkan penyebaran sel-sel berpenyakit.

Dengan mengawal penyahasetilan dan mengaktifkan panjang umur gen, resveratrol mempunyai potensi untuk menghentikan proses kanser dan memberi manfaat umur panjang yang sebenar.

Menterbalikkan Kesilapan DNA

Punca utama proses penuaan (dan akhirnyakematian) adalah kebolehan sel tua yang semakin menurun untuk mereplika secara terperinci DNA mereka ke dalam setiap sel baru. Disebabkan "kesilapan" DNA dan penimbunan serpihan pecahan DNA yang tidak boleh digunakan, sisa DNA yang tidak teratur ini akhirnya menghentikan sel dari berfungsi dengan baik. Ini menjadikan sel tersumbat dengan "sampah" DNA dan akhirnya membawa kepada kemerosotan dan kematian sel.


Bagaimanapun, resveratrol mampu mengurangkan kesilapan dan sisa DNA ini sehingga 60% melalui kebolehannya merangsang kepanjangan umur gen. Ini merupakan sebab mengapa resveratrol merupakan satu pencapaian besar dalam memperlahankan proses penuaan.

Kesan Anti-Kanser
Kajian menunjukkan resveratrol bukan sahaja menghalang kanser, tetapi juga dicadangkan sebagai rawatan tambahan kepada kanser. Ini kerana resveratrol terbukti memperlahankan atau menghentikan tahap tertentu kanser. Resveratrol boleh menghalang kanser dalam melalui beberapa cara:
Ia boleh menyekat penyerapan estrogen dan androgen (tidak kira sel kanser itu mempunyai reseptor negatif atau positif)Ia boleh memodulasi ekspresi genIa boleh menyebabkan sel kanser mati melaluipenyahasetilanDi Austria, penyelidikan lanjut turut membuktikan resveratrol turut menyekat kemampuan sel kanser untuk metasis ke dalam tulang pada kadar 30% hingga 71%.

Menghalang Kanser Tanpa Memudaratkan
Resveratrol telah dibuktikan effektif melawan pelbagai jenis kanser, sama ada pada peringkat menghindar mahupun peringkat rawatan.Kebolehannya menghentikan kanser berkait rapat dengan kemampuannya membezakan sel kanser dari sel sihat. Ubat terapi kimo tidak spesifik ketika menyerang sel; ia menyerang sel kanser dan sel sihat dalam masa yang sama. Sebaliknya, resveratrol tidak merosakkan sel sihat, tetapi melindungi sel sihat ketika mematikan sel kanser.

Kebolehan resveratrol yang terkenal termasuk kemampuan menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau nyahaktif enzim penting / gen / hormon dan kimia tubuh. Kajian menunjukkan resveratrol memberi kesan yang ketara kepadakanser yang berkaitan gen. Antara kesan lain, resveratrol mengaktifkan gen penumpas tumor dan gen yang menyahtoksik bahan kimia. Ia juga menahan gen yang membolehkan sel kanser berhubung antara satu sama lain.

Poliphenol Resveratrol
Resveratrol dan poliphenol berkaitannya turut melindungi DNA sel, menghalang kimia dan radiasi yang menyebabkan kanser, serta melawan radikal bebas dan imflamasi.

Mitochondria
Penyelidik dari University of Rochester (terbitan Mac, 2008) membuktikan untuk pertama kalinya yang resveratrol boleh membantu memusnahkan sel kanser pankreas dengan menembusi sumber tenaga teras sel, atau mitochondria, dan melumpuhkan fungsinya. Mitochondria mempunyai DNAnya sendiri dan mempunyai kebolehan untuk membekalkan tenaga kepada sel secara berterusan apabila berfungsi dengan betul. Menghentikan sumber tenaga secara teorinya menghentikan kanser. Resveratrol mengganggu sumber tenaga sel-sel kanser.

Sumber - http://greenhealth4u.myshaklee.com/us/en/about_do_you_know.html

Antara penyelidikan resveratrol dalam menyembuhkan penyakit kanser.

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

 Vivix Kanser


Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik gambar produk di atas untuk membuat pesanan.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Umi Nazrah
Konsultan Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : instagram.com/umi.ahliyasah
PM kami di www.facebook.com/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Continue Reading

8.1.16

Buah Pinggang Bocor dan 3 Botol Vivix


Ada seorang baru-baru ni disahkan doktor mengidap penyakit buah pinggang bocor. Beliau seorang bapa yang masih empunyai anak-anak yang masih kecil. Tanggungjawab beliau lebih besar. Kini beliau telah sembuh dari penyakit tersebut. Alhamdulillah berkat mengamalkan Vivix selama 3 bulan doktor sahkan dia bebas dari penyakit tersebut.

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail,38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.

Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.
Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3botol Vivix iaitu lebih kurang 3bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.
Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.
Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.

 Vivix




Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059 Instagram : kulit_cantik_sihat_semulajadi
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading