28.5.15

27 Faedah Dengan Manfaat Jana Pendapatan Internet


27 Faedah dengan hanya 1 Pendaftaran Ahli. Pernah kah anda terfikir ada sesuatu keahlian yang memberikan anda sebegitu banyak kelebihan? Ini semua tidak mustahil dengan pendaftaran keahlian Shaklee.


Apa kelebihan menjadi pengedar Shaklee ?

*Untung Runcit sehingga 33%

*Bonus Tunai Peribadi sehingga 21%

*Bonus Tunai Kumpulan

*Bonus Tunai Kepimpinan

*Bonus Tunai Infiniti sehingga 1.5%

*Bonus Tunai Program Kereta

*Bonus Tunai 100%Matching Penajaan

*Bonus Tunai sehingga 50%Matching Bonus Bulanan

*Bonus Tunai Pangkat Baru dan Efektif pada bulan berikut

*Trophi Esklusif pada National Conference

*Hadiah Tunai RM 10,000

*Program Percutian Antarabangsa / Umrah / Tempatan bersama keluarga tercinta

*Shaklee bayar lebih RM 26billion pada pengedarnya yang sentiasa meyebar ShakleeEffect

*1000% peningkatan Shaklee di Malaysia sejak 6 tahun lepas (br 1% rakyat Malaysia join Shaklee)

*Shaklee adalah #1 Natural Nutrition Company

*Shakee diiktiraf swbagai BestMLM brand in Nutrition

*Shaklee memastikan produknya Selamat, Berkesan dan sentiasa Organik

*Shaklee Mempunyai Landmark Study Yang Menunjukkan Mereka Mengambil Produk Shaklee Mempunyai Kesihatan Lebih Baik Daripada Mereka Yang Mengambil Hanya 1 Multivitamin Atau Yang Tak Ambik Langsung*

*Shaklee Berada di 9 Negara Yang Membolehkan Kita Juga Berbisness Di Sana Iaitu US, Canada, Japan, Maxico, India, Indonesia, China, Taiwan (Sesetengah Penduduk Dunia Sudah Dijelajahi Shaklee)*

*Shaklee Cares Merupakan Satu Program CSR (Corporate Sosial Responsibility) Yang Membantu anak2 Kurang Berkemampuan Mendapat Nutrisi*

*Shaklee Adalah Syarikat Pertama Mendapat Pengiktirafan Climate Neutral Yang Menyokong Perjuangan Shaklee Untuk Sentiasa GREEN*

*Mendapat Sokongan Kumpulan Besar #JutawanShaklee #s2uFamilies Menekankan Teknik Marketing, Motivasi, Coaching, Gathering Secara Online dan Offline*Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
BERITA GEMBIRA Jika anda mendaftar ahli Shaklee bulan ini dan membeli sebotol Ostematrix, anda akan mendapat multivitamin Vita-Lea yang sudah berusia 100 tahun daripada Shaklee secara PERCUMA !!
 

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

14.5.15

8 Ragam Pelik Ibu Hamil


Pelbagai ragam ataupun alahan orang mengandung yang akan anda rasai tak kiralah mengandung anak pertama, kedua ataupun ke sepuluh dan ragam tersebut ada coraknya yang tersendiri yang mana sedikit sebanyak akan menjadi kenangan manis dan pahit dalam menjalani hidup berumahtangga. Setiap orang mempunyai pengalaman yang berbeza ketika mengandung. Karenah orang mengandung nie juga kadangkala boleh memeningkan kepala.

Antara perangai pelik orang mengandung ialah:

1. Mengidam
Kerap yang berlaku adalah mengidam. Dalam keadaan ini, ahli keluarga yang terdekat akan menjadi “mangsa” dan biasanya si suamilah. Seboleh-bolehnya suami perlu memahami keadaan isteri dan bersedia mendapat apa yang dihajati selagi ia tidak melanggar syariat agama.

2. Bau suami
Tak boleh langsung bau atau berada dekat dengan suami. Tiba-tiba rasa bau badan si suami busuk sangat. Kesihan si suami sehinggakan ada yang merajuk.

3. Bau masakan
Tak boleh memasak. Kebanyakan orang mengandung alah pada bau seperti bau tumisan bawang.

4. Air suam
Tak boleh minum air suam. Air suam adalah sangat baik untuk kesihatan orang mengadung. Akan tetapi mungkin pada awal kehamilan, rasa mual yang menyebabkan orang mengandung tak nak minum air suam.

5. Memilih makanan
Ini adalah perkara biasa kerana orang mengandung mengalami perubahan hormon pada awal waktu mengandung dan menjadikan seleranya akan menurun. Jadi pada ketika ini, orang mengandung akan teringin untuk makan apa yang terlintas dibenaknya.

6. Pemalas
Orang mengandung bersikap malas mungkin kerana keadaannya yang cepat berasa letih. Tetapi ada juga sesetengah orang mengandung berasa sangat rajin.

7. Mengubah tempat tidur
Orang mengandung berasa amat tidak selesa ketika tidur. Hal ini adalah kerana mereka mempunyai batas untuk bergerak. Mungkin ada yang meminta untuk tidur di tempat suami.

8. Tak suka bersolek dan berdandan
Orang mengandung memang dinasihatkan untuk tidak menggunakan kosmetik kerana dikhuatiri kosmetik tersebut mempunyai bahan kimia yang berbahaya kepada bayi. - wom.my

Jika anda mengalami morning sickness, ianya juga salah satu anugerah Illahi yang tidak ternilai kepada anda. Kerana dengan mengalami morning sickness, anda akan menghargai pengalaman mengandungkan cahaya mata yang tidak semua dapat diperolehi oleh wanita.

Produk Shaklee boleh membantu mengatasi alahan semasa mengandung dengan cadangan SET MORNING SICKNESS.

Set Morning Sickness Shaklee ini terdiri daripada B-complex dan PepperMint Ginger Plus

B-Complex
 • Kajian menunjukkan bahawa 1/3 daripada wanita yang mengambil Pyridoxine berjaya mengurangkan masalah morning sickness.
 • Pyridoxine ini adalah salah satu komponen dalam Vitamin B iaitu Vitamin B6.
 • Kebaikan Pyridoxine ini akan diperolehi secara optimum jIka diambil bersama Asid Folik (B9), Niacin (B3) dan Cobalamin (B12).
Mana kita nak dapatkan semua vitamin ini? Jawapannya, semua ini terdapat dalam B-complex Shaklee. B-complex juga vitamin yang boleh membantu kita berasa gembira dan anti stress.

PepperMint Ginger Plus
 • Ia tidak akan mengganggu bayi kerana ia dibuat dari bahan semulajadi seperti pudina, haliadan mempunyai sijil KKM. Direka khas oleh pakar herba untuk mengurangkan morning sickness ibu hamil.
 • Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-siri semulajadi yang nyaman dan dan dapat melegakan dan menyamankan perut.
 • Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.
 • Pengambilan vitamin ini akan membantu mengurangkan loya yang dihadapi.
Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.

 hilangkan morning sicknessNak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
BERITA GEMBIRA Jika anda mendaftar ahli Shaklee bulan ini dan membeli sebotol Ostematrix, anda akan mendapat multivitamin Vita-Lea yang sudah berusia 100 tahun daripada Shaklee secara PERCUMA !!

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

13.5.15

5 Cara Mudah Hilangkan Sakit Pinggang Ketika Hamil


Dianggarkan kira-kira 1/2 hingga 3/4 wanita hamil mengalaminya.Walau bagaimanapun, ada banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan kesakitan ini dan menghalangnya daripada menjadi masalah jangka panjang. Sesetengah wanita yang mengalami sakit pinggang sebelum mereka hamil mendapati keadaan mereka bertambah baik apabila usia kehamilan meningkat. Dengan nasihat dan rawatan yang betul, jarang bagi sakit pinggang menyebabkan kesukaran semasa kelahiran.

Punca Sakit Pinggang Ketika Hamil

Sakit pinggang sebenar apabila ligamen (tisu-tisu kuat dan fleksibel yang menyambungkan tulang-tulang anda), otot-otot, cakera dan sendi-sendi anda tertekan akibat postur yang tidak elok, teknik mengangkat yang salah, otot-otot yang lemah atau ketat, ataupun kecederaan. Jika anda mengalami masalah ini semasa hamil, kemungkinan besar anda sudahpun mengalaminya sebelum hamil lagi.

Masalah ini biasanya menjadi lebih teruk pada penghujung hari atau sekiranya anda telah berdiri untuk jangka masa yang lama. Ini kerana, otot-otot anda menjadi letih dan ligamen anda tertarik sedikit akibat berat badan dan bayi anda.

Sesetengah wanita akan mengalami skiatika semasa hamil. Keradangan atau tekanan daripada belakang menyebabkan saraf skiatik menjadi sakit. Ini menyebabkan rasa ngilu atau mencucuk-cucuk di bahagian kaki anda. Namun, ada pendapat mengatakan skiatika bukan disebabkan oleh bayi yang menekan saraf. Jika anda mengalami skiatika, kemungkinan besar ia akan tetap berlaku samada anda hamil ataupun tidak.

Bagaimana Mengelakkan Sakit Pinggang Ketika Hamil?

Sakit pinggang boleh dielakkan dengan memastikan anda secergas yang mungkin sebelum anda hamil. Jika anda sudahpun hamil ketika ini, masih tidak terlambat untuk anda melakukan sesuatu untuk mengekalkan kecergasan. Senaman yang kerap dapat mengurangkan kemungkinan anda mengalami sakit belakang.

Jika anda tidak biasa bersenam, mulakan perlahan-lahan. Periksa postur anda, elakkan daripada mengangkat benda berat dan menuruti nasihat tentang penjagaan belakang juga dapat membantu mengelakkan masalah ini daripada berlaku.Jika anda perlu mengangkat sesuatu, pegang benda itu rapat kepada badan anda, bengkokkan lutut dan cuba jangan pusingkan badan.

Cara Mengurangkan Sakit Pinggang Ketika Hamil

1. Senaman
Senaman lantai pelvis dan senaman perut dapat mengurangkan tekanan. Turun ke posisi merangkak dan tegakkan belakang anda. Tarik nafas dan kemudian, apabila menghembus nafas, kemutkan otot lantai pelvis. Teruskan mengemut selama 5 hingga 10 saat tanpa menahan nafas dan tanpa menggerakkan belakang anda. Tenangkan otot perlahan-lahan pada akhir senaman.

2. Urutan
Urutan dapat melegakan otot-otot yang letih dan lenguh. Bongkokkan badan ke hadapan menghadap belakang kerusi atau baring mengiring. Minta suami anda mengurut bahagian bawah belakang dan otot-otot yang mengunjur sepanjang kedua-dua sisi tulang belakang anda perlahan-lahan. Untuk bantuan lanjut, anda boleh dapatkan khidmat ahli fisioterapi.

3. Postur Yang Baik
Jika anda mengalami kesakitan pada tulang punggung, elakkan dari duduk membongkok dan bengkokkan belakang anda sejauh yang anda rasa selesa. Cuba duduk di atas kusyen lembut.

4. Berenang
Kelas seperti ini boleh membantu melegakan sakit pinggang semasa hamil.

5. Bantal Maternity
Tidur mengiring dengan bantal berbentuk baji diletakkan di bawah perut dapat membantu mengurangkan sakit pinggang.

Ketika hamil, para ibu bukan sahaja mengalami masalah sakit pinggang. Malah turut mengalami masalah buasir dan morning sickness. Morning sickness ni walaupun nampak ringan dan bukannya penyakit berbahaya tetapi sedikit sebanyak akan mengganggu rutin harian kita. Sakit pinggang juga boleh menjadi tanda awal masalah ‘osteoporosis’ atau dalam kata lain tulang reput. Masalah kurang lawas jika dibiarkan boleh membawa kepada masalah buasir. Dari sakit sikit parah pula jadinya. Jadi apakah pilihan kepada masalah para ibu hamil yang menghadapi ketiga-tiga masalah tersebut?

Mudah saja. Anda perlukan Kalsium. Tetapi bukan sembarangan kalsium kerana penyerapan kalsium memerlukan bantuan dari mineral lain seperti magnesium, boron, mangan dan sebagainya. Tanpa kesemua mineral ini, kalsium tidak diserap sempurna oleh badan dan anda tidak akan mendapat kesan terbaik. Jadi apakah pilihan terbaik anda?

Pilihan terbaik anda semestinya dengan Ostematrix Shaklee!Kenapa Ostematrix?

1. Mengandungi kalsium dari unsur semulajadi yang paling mudah diserapoleh badan
2. Dilengkapi dengan magnesium, Vitamin D, boron, Vitamin K dan mangan yang membantu memastikan penyerapan kalsium oleh badan adalah sempurna untuk kesan terbaik.
3. Terbukti secara klinikal
4. Vitamin semulajadiKeistimewaan Ostematrix?

1. Menguatkan tulang dan gigi
2. Membantu mengatasi masalah sakit pinggang, sakit lutut, sengal-sengal badan dan sakit otot.
3. Membantu melawaskan dan mengatasi masalah sembelit
4. Mengatasi simptom ‘morning sickness’ dan mengurangkan alahan
5. Membantu mengatasi simptom PMS
6. Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
7. Membantu pengecutan otot dan transmisi saraf

Ramai menganggap pil suplemen semua sama. Begitu juga apabila bercakap tentang sumber kalsium. Ramai yang menganggap semua kalsium adalah sama.

Jawapannya tidak. Kalsium, terutama pil kalsium adalah berbeza antara satu sama lain. Pil2 kalsium terdiri dari pelbagai jenis, antaranya calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate, calcium gluconate dan sebagainya.

Itupun, pil kalsium sahaja tidak cukup kerana ia memerlukan Vitamin D untuk penyerapan.

Apabila kalsium diambil bersama vitamin D, ya hasilnya tulang dan gigi yang kuat. Tapi tahukah anda itu tidak cukup?

Kerana tulang yang kuat perlu 'melekat' antara satu sama lain. Oleh itu ia memerlukan mangan, boron, copper dan sebagainya sebagai simen.Di sini kami kongsikan para pengguna Ostematrix yang mengalami masalah sakit pinggang, kaki cramp, sembelit dan sebagainya yang berpuas hati dengan Ostematrix


Anda berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.


 Kalsium


Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup
 Daftar Ahli Shaklee
BERITA GEMBIRA

Jika anda mendaftar ahli Shaklee bulan ini dan membeli sebotol Ostematrix, anda akan mendapat multivitamin Vita-Lea yang sudah berusia 100 tahun daripada Shaklee secara PERCUMA !!Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

9.5.15

4 Tanda Sakit Perut Kerana Hamil


Ramai para bakal ibu menyatakan di awal kehamilan mereka, mereka selalu rasa sakit perut. Malah di awal kehamilan saya dahulu dan sekarang pun, saya rasa sakit perut yang memulas-mulas. Rasa macam nak period tapi takda apa-apa pun. Dah tu seolah-olah nak terkeluar isi perut. Sebenarnya, betul kah tanda sakit perut ni kerana hamil?

1. Sakit Pada Bahagian Tengah Perut

Sakit yang teruk atau mencucuk-cucuk pada bahagian tengah atau atas perut, samada disertai dengan loya atau muntah ataupun tidak, boleh membawa beberapa maksud iaitu ketidakcernaan yang teruk,jangkitan virus dalam perut dan juga keracunan makanan.

2. Sakit Pada Bahagian Bawah Perut

Sakit yang teruk di satu sisi atau kedua-dua sisi perut boleh jadi petanda beberapa perkara. Contohnya ligamen anda mungkin tertarik dengan kuat atau ia juga mungkin disebabkan keguguran,kelahiran pramatang,kehamilan ektopik,fibroid menyusut dan berdarah.

Selain itu,mungkin juga sakit perut tanda hamil ini adalah disebabkan pemisahan plasenta, iaitu di mana sebahagian daripada plasenta terpisah daripada dinding rahim sebelum masanya. Kehadiran plasenta adalah sangat penting kerana ia membekalkan nutrien kepada janin dan mengeluarkan bahan buangannya.

3. Kembung Perut

Oleh kerana perubahan hormon berlaku di awal kehamilan,maka ianya mungkin akan menjurus kepada sakit perut tanda hamil seperti kembung. Keadaannya sama seperti rasa ketika anda hendak datang haid.

Selalunya gejala ini terjadi pada ibu hamil ketika trimester I dan trimester III. Mungkin pada ketika ini pakaian anda akan terasa sendat di bahagian pinggang walaupun uterus masih lagi bersaiz kecil.

4. Kejang Perut

Kebiasaannya anda akan mengalami kejang perut seminggu sebelum kehamilan disahkan. Kejang yang dialami seakan-akan macam rasa sakit senggugut.

Cara Mengatasi Sakit Perut Tanda Hamil
 • Hindari makanan atau minuman yang memiliki kandungan banyak gas yang boleh membuatkan perut anda kembung, seperti durian,air gas dan sebagainya.
 • Pakailah pakaian yang longgar dan selesa untuk mengelakkan ketidakselesaan kepada perut dan pinggang ibu hamil.
 • Amalkan senaman dan latihan pernafasan untuk menenangkan diri anda.
 • Lakukan aktiviti seperti berjalan di pagi hari untuk membantu pencernaan sekaligus mengelakkan sakit perut tanda hamil.
 • Amalkan pemakanan yang seimbang dan banyakkan sayuran dan buah-buahan dalam diet.
 • Jangan biarkan diri anda berada dalam tekanan.
 • Cukupkan masa untuk anda beristirahat. - sumber wom.my
Berita baik jika anda disahkan hamil kerana pada bulan Mei ini, Shaklee menawarkan potongan 5% ke atas set prenatal


Tambah menarik jika anda mendaftar ahli RM 79.00 bulan ini. Dengan serta merta anda akan mendapat 1 botol multivitamin Vita-Lea secara PERCUMA

Tertanya-tanya siapa yang pernah menggunakan prenatal set?

Mungkin anda belum tahu bahawa Leuniey, isteri Apek penajga gol Kelantan, juga turut menggunakan prenatal set sepanjang hamil anak sulung mereka.Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 seumur hidup

Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.

 Set Hamil


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

8.5.15

YES Young Entrepreneur System Beri Manfaat Untuk Ahli Baru Berdaftar


Awal bulan Mei lalu, pihak Shaklee Malaysia telah memperkenalkan satu sistem yang dikenali sebagai YES (Young Entrepreneur System). Sistem ini hanya untuk mereka yang mendaftar ahli baru sepanjang May 2015 hingga October 2015. Pada ahli yang mendaftar bermula May 2015, dengan pendaftaran Keahlian Shaklee, ahli baru yang mendaftar dengan pembelian 1 Set Starter Kit dan juga mana-mana produk Shaklee akan menerima 1 botol Vitalea Multivitamin bernilai Rm88.75 (Retail Price) secara Percuma.


Program Usahawan YES


(Young Entrepreneur System) ini ialah sebuah program keusahawanan yang melibatkan kerajaan sebagai CSR project dan Shaklee untuk generasi muda menjana pendapatan lumayan.

Mereka yang menyertai program usahawan YES ini bakal menikmati beberapa kelebihan:

1. Mendapat 1 botol Vita-Lea Shaklee Multivitamin Terbaik di dunia sempena 100 tahun usia VitaLea Shaklee.


2. Boleh membeli 4 pakej set Shaklee yang paling hangat di pasaran dengan menawarkan harga tanpa GST.


3. Hadiah tunai berganda (gandaan 100%) untuk peserta yang memenuhi syarat 100% EMI*. Sebagai contoh melalui EMI anda layak menerima hadiah tunai RM700, tetapi melalui program YES ini Shaklee membayar anda RM700 + 100% iaitu bersamaan RM1400 pada bulan ini.

4. Pendapatan tunai bulanan extra 10% sehingga 50% setiap bulan selama 13 bulan. Contohnya bulan May anda layak menerima pendapatan tunai sebanyak RM1000, tetapi melalui program YES ini Shaklee akan membayar anda RM1500 pada bulan ini.

5. Hadiah tunai sehingga RM18,000 untuk peserta program YES yang berjaya FOLLOW dan DUPLICATE system ini dengan cemerlang*

Melalui 5 kelebihan di atas ini, ahli-ahli baru di bawah program usahawan YES ini bakal mendapatkan pendapatan bulanan melebihi RM2000 setiap bulan. Namun, ianya bergantung kepada usaha anda untuk tingkatkan jualan.

YES PACK Shaklee Kombinasi Produk Lebih Ekonomi. Terbaru pihak Shaklee Malaysia telah memperkenalkan 4 set produk yang dinamakan “YES PACK” iaitu kombinasi produk Shaklee yang lebih ekonomi dengan penjimatan sebanyak 5% !!!

Healthy Prenatal – set kehamilan
Healthy Postnatal – set bersalin
Healthy Fitness – set slimming
Healthy Young – set awet muda

Set Kehamilan YES PACK :
ESP – 1
Vitalea – 1
B-Complex – 1
SR Vit C – 1
Ostematrix – 1
OmegaGuard – 1

Set Bersalin YES PACK:
ESP – 1
Vitalea – 1
Alfalfa small – 1
SR Vit C – 1
Ostematrix – 1
OmegaGuard – 1

Set Slimming YES PACK :
Cinch Shake x 2
Cinch Tea x 1
Lecithin x 1
Herblax x 1
Vitalea x 1


Set Awet Muda YES PACK :
Vivix – 2
FREE KEAHLIAN

Kenapa YES PACK lebih ekonomi?
Shaklee menawarkan diskaun sehingga 5% untuk setiap pembelian set YES PACK yang dilancarkan berbanding harga biasa.


Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 80.00 seumur hidup.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

7.5.15

Pasti Jimat : Sekeluarga Boleh Makan!


Sesetengah individu mencari pilihan vitamin untuk kegunaan satu keluarga. Pilihan vitamin ni sangat sesuai sebab sekeluarga boleh mendapat manfaat dan kebaikan serta kekal sihat sepanjang hari. Keluarga yang sihat semestinya keluarga yang bahagia. Apa yang sekeluarga perlukan?

PROTEIN

1. MAKANAN TUNGGAL DAN TERPENTING. Protein daripada perkataan Yunani ‘PROTOS’ maksud ‘pertama muncul atau mengambil tempat pertama

2. TUBUH BADAN KITA TERDIRI DARIPADA PROTEIN

Diperbuat daripada Protein :
• Tulang, Kulit, Rambut, Otot-otot, Organ, Plasma
Terbentuk daripada Protein :
• Antibodi, Enzim, Hormon

• Hemoglobin – yang mengangkut oksigen ke sel-sel – sebahagiannya ialah Protein

• Sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan ; semua bergantung kepada Protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru , Menggantikan tisu-tisu tua dan Menggantikan tisu-tisu rosak dan usang.

3. BAHAYA KEKURANGAN PROTEIN :
• Anaemia (Kurang darah atau oksigen dalam darah)
• Penyakit buah pinggang
• Penyakit hati
• Ulcer perut dan usus
• Penglihatan kurang baik
• Pengaliran darah yang tidak lancar
• Kolesterol tinggi
• Kandungan gula darah rendah
• Tekanan darah rendah
• Sareaf tidak stabil
• Kurang daya penyembuhan luka
• Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan
• Iritaliti (menggeletar badan)
• Kelesuan
• Penat
• Tinggi kandungan air dalam tisu badan
• Jika berpanjangan – Terencat akal

4. JUMLAH PROTEIN HARIAN

• Kanak-kanak
Bawah 12 tahun : 1- 3 = 23gm
Perempuan 11 – 18 = 46gm
4 – 6 = 30gm
Lelaki 11 – 14 = 45gm
7-10 = 34gm

• Dewasa
Lelaki (15+) = 56gm
Wanita (19+) = 44gm
Hamil = 74gm
Menyusu = 64gm

5. PROTEIN SHAKLEE

• Protein lengkap – terdapat 9 Asid Amino – Asid terpenting diperbuat di dalam badan
• Bahan terbaik – Soya
• Tanpa kolestrol
• Lemak sangat minimum (1 gm)
• Segera – kadar penghadaman tinggi / serap terus dalam darah
• Tiada perasa tiruan, pemanis, dan pengawet
• Tanpa laktosa
• Mengadungi 5 Vitamin B, 2 Mineral dan 8gm karbohidrat untuk tenaga
• Versatile – boleh dicampurkan dengan minuman lain kecuali kopi dan teh
Multivitamin & Multimineral

Multi yang Hebat

 • Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
 • Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
 • Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.
Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

 • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
 • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
 • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
 • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

PERBEZAAN MULTIVITAMIN SHAKLEE

 • Kemajuan Saintifik
 • Disokong oleh tujuh kajian klinikal
 • Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
 • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.
 • Kualiti yang luar biasa
 • Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*Bekalan Vitamin C secara Semulajadi

Badan anda berupaya mampu melakukan banyak perkara tetapi ianya tidak dapat menghasilkan atau menyimpan Vitamin C. Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara.


Sustained Release Vita-C mengandungi:

Kandungan Vitamin C yang tinggi.
Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

VITAMIN C

PERANANNYA
Sangat sesuai kerana ia terlklibat di dalam banyak aspek kesihatan kita.Seperti :
a) Membina dan membaiki – tukang, gigi, fusi, dan tisu penyambung
b) Membentuk kolagen yang penting untuk menyambung struktur otot,tisu , tulang dan bahan yang ,menyelaputi sendi dalam tubuh.
c) Memelihara saluran darah yang sihat
d) Paling penting sebagai kuasa penyembuh

TANDA – TANDA KEKURANGAN
Dapat diperhatikan melalui tanda-tanda lebam atau berbekas pada tubuh atau luka memar pada badan seumpama bekas kene pukul
Gusi yang mudah berdarah setiap kali memberus gigi atau bila-bila masa sahaja

AKIBAT KEKURANGAN
Rasa letih
Gigi gugur
Saluran darah kecil,senang pecah
Luka lambat pulih
Penyakit Anaemia (kurang darah)

VITAMIN C SANGAT RAPUH (FRAGILE)
Mudah dimusnahkan oleh pencemaran udara dan air. Contohnya merokok sekotak boleh membakar 500mg Vitamin C
Mudah musnah kerana stress (tekanan) – fizikal dan mental
Musnah oleh oksigen. Contoh pemotongan sayur-sayuran, buah-buahan yang terdedah terlalu lama sebelum digunakan akan mengurangkan kandungan Vitamin C. Contoh lain ialah cara memasak yang terlalu lama atau dengan suhu yang tinggi

TINDAKAN OLEH VITAMIN C

 • Membantu meninggikan taraf sistem pertahanan badan (antibodi)
 • Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
 • Sangat penting untuk gusi dan gigi
 • Perokok atau mereka yang selalu bergaul dengan perokok memerlukan Vitamin C
 • Membina kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu badan
 • Membantu dalam proses penghadaman dan penyerapan zat besi
 • Individu yang mengalami stress atau keadaan penat, letih ,lesu serta kesibukan. Membantu mengembalikan hormon stress. Lagi kuat stress lagi banyak vitamin C diperlukan
 • Bertindak sebagai anti-kimia yang menjadi racun seperti nitrates dan nitrites
 • Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dengan menghadkan ‘oxidation’ terhadap kolestrol jenis jahat (bad LDC Cholestrol)
 • Antioksidan
 • Membentukkan sel-sel darah yang baru
 • Membantu memulihkan selsema, resdung dan bersin pada waktu pagi
 • Membantu dalam proses pemulihan luka dan kudis
 • Mencegah penyakit barah
 • Bertindak sebagai “Protector Gate” – setiap masa berada di dalam badan kerana Vitamin C adalah jenis larut air


HASIL PENYELIDIKAN (R & D)
Tindakan Vitamin C melawan kanser. Pengambilan Vitamin C yang tinggi akan mengurankan risiki beberapa jenis kanser : (Pengambilan 1000 – 5000mg sehari)
(a) Kanser oral cavity
(b) Kanser esophagus (kerongkong)
(c) Kanser digestive tract (saluran penghadaman)
(d) Kanser serviks
(e) Kanser rektum
(f) Kanser payu dara
(g) Kanser paru-paru

Jangka hayat yang panjang

SUMBER VITAMIN C
TETAPI untuk berkesan kita perlu ambil RDA 120mg sehari. Adakah kita telah mengambil secukupnya ?

Buah oren - 4-5 hidangan
Buah tomato - 4-5 hidangan
Buah betik
Galian

MENGAPA SUSTAINED RELEASE VITAMIN C 500mg SHAKLEE

 • Vitamin C pertama yang natural yang bertindak secara Sustained release. Berfungsi secara perlahan untuk berkuasa selama 24jam dalam tubuh badan
 • Satu tablet membekalkan 500mg Vit C. Bersamaan 8 biji buah oren
 • Rumusan unik yang membenarkan pelepasan Vit C tulen secara perlahan dan berterusan selama 5 jam (100mg dilepaskan setiap satu jam)
 • Diuji secara klinikal. Diambil 2 X selang 5jam akan mengekalkan paras Vit C plasma lebih 24jam
 • Bekalkan ‘ Bioflavinod’ dalam jumlah yang seimbang (120mg)
 • Bagi kanak-kanak dan mereka yang menghadapi masalah menelan tablet, Shaklee ade Vit C yang boleh dikunyah
 • Tiada pembaziran


Vitamin C terlibat dalam banyak proses biokimia di peringkat sel. Setiap detik, badan kita perlu ada di dalam selnya sebanyak 5000 mg Vit C. Kita sentiasa kekurangan kerana Vit C sering digunakan dan mudah rosak. Sel-sel badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin ini kerana kita tidak mempunyai enzim (gulono-lactone oxidase) yang diperlukan untuk menukar glukos kepada kimia 2- Keto L Gulono-lactone untuk hasilkan Vit C. Untuk dapatkan 5000 mg Vit C , kita perlu makan 50 biji oren sehari kerana sebiji oren mengandungi 100mg Vit C !

FUNGSI :

 • Mengimbangi segala bahan kimia di dalam badan
 • Sebagai insuran bagi menapung kepada apa-apa pemakanan yang kurang di dalam diet
 • Membantu pengambilan makanan di dalam badan kita supaya lebih berfungsi
 • Membantu meningkatkan kesegaran otak dan pertahanan terhadap jangkitan
 • Membantu kesihatan secara am
 • Penting bagi proses pertumbuhan dan keupayaaan reproduktif
 • Sebagai nutrien kepada sel-sel (Nurished the cells)


MENGAPA SHAKLEE

 • Terbaik dalam pasaran - Mengandungi 19 nutrien , 12 Vitamin dan 7 mineral
 • Teknologi terbaik ( dengan jumlah nutrien yang sebegitu banyak saiz vitamin ini boleh menjadi sebesar penumbuk
 • Dirumuskan secara saintifik dan teruji keberkesanannya.
 • Biotin – 100% US RDA, komponen vitamin yang termahal
 • Menyediakan Vitamin dan Mineral yang seimbang yang lebih baik menurut piawai Daily Standard
 • Tiada nutrien yang tidak perlu ditokok tambah
 • Tingkatkan ketumpatan tulang – 2,3 kali ganda
 • Merangkumi 40 jenis makanan
 • Tempoh masa pemecahan yang unggul
 • Ujian klinikal ( diuji ke atas manusia bukan binatang)
 • Semua bahannya semulajadi

B-Complex

Tenaga, Kesihatan Jantung, Sintesis DNA dan banyak lagi

Vitamin B Penting untuk Kesihatan
Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi? Tekanan hidup, alkohol dan ubat-ubat preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan Vitamin B di dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa Vitamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan. Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik.

Pilihan Vitamin B yang Tepat dan Seimbang
Shaklee B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, paru-paru dan organ-organ penting yang lain.

 • Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
 • B kompleks mengandungi sistem penyaluran nutrisi yang sedia dimakan pada bila-bila masa. Asid folik merupakan Vitaman B yang penting bagi membantu menghasilkan dan mengekalkan sel-sel baru. Oleh kerana asid folik tambahan tidak mudah diserap oleh tubuh, Shaklee telah berjaya menghasilkan Sistem Penyerapan Bioaktif yang unik yang membolehkan Vitaman B lebih mudah diserap oleh sistem tubuh.
 • Perbezaan Shaklee Vitamin B yang Hebat
 • Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.
 • Mudah di telan
 • Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin


TANDA-TANDA KEKURANGAN B-COMPLEX

 • Keletihan / tidak bermaya
 • Tidak dapat duduk diam (gelisah)
 • Panik (Menggelabah/buntu)
 • Sedih tanpa punca (termenung)
 • Kekurangan selera makan
 • Sembelit
 • Lidah merah dan bengkak


SEBAB – SEBAB KEMUSNAHAN B – COMPLEX

 • B-Complex jenis larut air - tidak boleh disimpan dalam badan. Ia perlu diganti setiap hari
 • Vitamin B boleh musnah oleh matahari
 • Memakan banyak gula boleh menghabiskan B-Complex – Bayangkan satu botol Coca-Cola perlu 5 kali Vitamin B untuk menukarkan Coca-Cola kepada bentuk tenaga.
 • Alkohol boleh memusnahkan simpanan B-Complex
 • Tekanan mental dan fizikal memerlukan banyak B-Complex.
 • Panas (haba) memusnahkan B-Complex. Berbagai vitamin musnah dalam persediaan makanan segera, makanan dalam tin, disejuk beku dan makanan masak segera.
 • Kegunaan antibiotik, pil penenang perasaaan, pil tidur dan racun serangga memusnahkan Vitamin B-Complex.
 • Pil perancang meningkatkan penggunaan B-Complex.
 • Di antara sumber makanan yang kaya dengan B-Complex adalah hati,limpa dan jantung. Malangnya ramai yang menghindar mengambilnya kerana takut masalah kolestrol. Maka perlu diganti dengan pemakanan tambahan


FUNGSI B-COMPLEX

 • Membantu dalam proses metabilik yang mengeluarkan tenaga daripada makanan yang kita ambil
 • Membantu proses sintesis sel dan tisu baru
 • Pembentukan sel darah merah dan perjalanan oksigen pada tisu
 • Membantu mengatasi kelesuan
 • Perlu bagi urat saraf (essential to initiate nerve transmission)
 • Penting bagi kesihatan mental, membantu bagi mencegah kemurungan
 • Mengatur (regulate) hormon
 • Membantu “depression”. Penting bagi kesihatan mental.
 • Penglibatan dalam pertumbuhan sel
 • Membantu membina sel darah merah.
 • Penting untuk pertumbuhan dan pembesaran
 • Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan
 • Digelar vitamin “Morale” kerana stress boleh menggangu kulit dan amat perlu bagi menghadapi stress
 • “B” untuk kecantikan kerana ia memelihara kulit dari dalam. “True beauty radiates from within” – kekurangan akan dapat dilihat pada tepi (corners) mulut, hidung dan mata.


UNTUK SIAPA B- COMPLEX

 • Orang demam
 • Stress
 • Kaki arak
 • Mereka yang terlibat dengan aktiviti yang meletihkan
 • Pengguna pil perancang
 • Jerawat
 • Alahan dari perasa MSG
 • Gementar
 • Membantu dalam masalah berkaitan PMS, mengandung dan masalah Menopause – terutama B6, AWAS B6 tidak boleh diambil secara tersendiri, ia mesti digabungkan dengan ke lapan-lapan keluarga vitamin B.


KENAPA SHAKLEE

 • Mengandungi 8 keluarga vitamin B. Jika salah satu daripadanya kurang, Vitamin B berkenaan tidak berkesan. Keluarga B yang dimaksudkan ialah B1,B2,B6,B12,Naisin,Biotin,Pantothenic Acid dan Asid Folic.
 • Pastikan Biotin dan Folic Asid diberi pada kadar yang mencukupi kerana bahan tersebut sangat mahal. Banyak syarikat tidak memberikannya.


ANDA NAK FREE VITA-LEA BERNILAI RM94 ??!!
========================================

Sempena bulan May 2015 ni, pihak Shaklee sangat bermurah hati nak berikan macam-macam promosi terhebat!!

Buat julung kalinya, Shaklee akan memberikan SEBOTOL VITA-LEA PERCUMA (Bernilai RM94) kepada setiap ahli baru Shaklee yang mendaftar bulan May 2015 ni.

Wahhh...bestnyaaa... First time Shaklee buat promosi macam ni tau. Rasa macam nak register ahli lagi sekali je. Hehe

BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE?
=================================

Sebenarnya ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-

1) Yuran Pendaftaran hanya RM69 (Postage RM10 Semenanjung / RM20 Sabah dan Sarawak). Yuran ni hanya perlu dibayar SEKALI SEUMUR HIDUP saja yer. Tak perlu renew every year macam company lain. Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.

ATAU

2) Buat pembelian sebarang produk dalam 1 RESIT minimum 200 point UV (Unit Value), iaitu lebih kurang belian berjumlah RM700+ dan anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM69) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.

Untuk mendaftar, anda boleh terus hubungi saya akan bantu daftarkan anda.

Jadi, kalau anda dah bersedia nak menjadi ahli dan dapat FREE VITA-LEA bernilai RM94, cepat-cepat hubungi saya.


Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 69.00 seumur hidup.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading