27.3.15

Tips Hilangkan Ketiak Hitam dengan ESP Shaklee

hilangkan ketiak hitam dengan ESP Shaklee
vanitynoapologies.com
Masalah ketiak hitam adalah disebabkan peningkatan hormon melanin iaitu hormon yang memberi warna gelap pada kulit. chloasma atau lebih dikenali sebagai "topeng kehamilan" akan kelihatan seperti tompok-tompok hitam pada dahi, pipi, leher dan ketiak.

Apa punca masalah ketiak hitam? Antaranya adalah
  • penggunaan deodoran yang tidak sesuai
  • menggunakan produk pewangi yang mengandungi bahan kimia penyebab kulit menjadi gelap
  • teknik dan tabiat mencukur yang salah sehingga berlaku luka dan ada kesan parut
  • sel kulit mati kerana penjagaan yang tidak sempurna
  • hormon dan genetik
  • malas mandi walaupun melakukan aktiviti yang berpeluh
  • memakai pakaian yang terlalu ketat terutama bahagian lengan dan ketiak.
Rawatan Bersesuaian
  1. Apabila anda mula sedar bahawa ketiak anda kehitaman, anda perlu mulakan rutin membersih ketiak dengan menggunakan span mandian setiap kali anda mandi. Gosok perlahan supaya sel-sel mati di ketiak mula gugur.
  2. Hentikan penggunaan deodoran dan bahan pewangi yang mempunyai kandungan kimia. Sebaiknya gunakan jenama yang diperbuatkan daripada bahan semulajadi tanpa campuran bahan kimia.
  3. Mandi paling kurang dua kali setiap hari. Jangan masuk tidur ketika anda masih lagi berpeluh kerana kuman boleh membiak ketika anda dalam keadaan berpeluh.
  4. Pakai pakaian yang longgar, selesa dan daripada material yang boleh menyerap peluh seperti cotton.
Tips Hilangkan Ketiak Hitam dengan ESP Shaklee - Energizing Soy Protein (ESP) boleh membantu menghilangkan ketiak hitam.

Protein soya memang sudah lama terkenal sebagai salah satu bahan untuk memutihakn kulit wajah dan kulit badan. Fungsi protein soya yang utama ialah menggantikan sel-sel yang rosak dan lama kepada sel-sel yang lebih sihat, dan berkualiti.

Penggunaan ESP Shaklee secara konsisten akan menggalakkan sel-sel lama dan daki di bahagian ketiak mula luruh dan digantikan dengan yang baru. Kerana itulah, ketiak yang hitam akan berubah menjadi ketiak yang semakin hari semakin sihat dan cerah.


Ketiak Hitam Dah Takde !!

Masalah saya sejak dulu ialah gelap di celah ketiak, peha dan lutut. Memang gelap sampaikan dulu2 rasa risau nak kawin.

Sebut je apa krim / scrub / masker mandian
semua dah cuba rasanya. Tapi x terjejas pun. Masa nak bersalin mmg paling nightmare. Malu !!

Sy makan ESP sebenarnya bukan sebab masalah ni, malah tak pernah terfikir pun. Tapi selepas saya konsisten makan selama 2 bulan, tiba2 sy perasan ketiak, celah peha n lutut sy dah cerah!!

Taklah putih melepak licin tp jauh lebih cerah dari biasa. Ye lah baru 2 bulan pun konsisten.

Sebelum ni makan jugak ESP tapi saya main selang seli ikut suka aje.

Kebaikan lain memang banyak tp yang ni mmg saya sangat-sangat teruja. Akhirnya masalah besar kulit saya dah berhasil! Saya bercadang nak tambahkan lg dengan scrub di luar so that
proses nya makin cepat.

Yelah kulit mati tu diganti sel baru kesan dari protein dari ESP. Kemuadian dari luar boleh sental buang sel2 tu guna scrub.



Berminat untuk mencuba?

 ESP Shaklee

Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

25.3.15

10 Masalah Kesihatan Wanita ; Set Kesihatan Wanita Shaklee

10 isu kesihatan yang kerap dialami wanita serata dunia adalah seperti:

1. Kanser
kanser yang kerap menyerang wanita adalah barah payudara dan kanser serviks. Pengesanan awal dua jenis kanser ini menjadi kunci memastikan wanita kekal sihat.
Statistik global terbaru menunjukkan kira-kira setengah juta wanita maut akibat kanser serviks, manakala setengah juta lagi maut akibat kanser payudara setiap tahun.
Kebanyakan kes kematian berlaku di negara berpendapatan sederhana dan rendah kerana imbasan awal, pencegahan dan rawatan hampir tidak disediakan, manakala vaksin untuk virus human papilloma (HPV) ditangguhkan.

2. Kesihatan reproduksi
Masalah kesihatan reproduksi dan seksual menyumbang satu pertiga isu kesihatan wanita berusia 15 hingga 44 tahun. Seks yang tidak selamat adalah faktor utama, terutama wanita dan remaja di negara membangun. Kira-kira 222 juta wanita tidak mendapat perkhidmatan kontrasepsi yang diperlukan.

3. Kesihatan ibu
Kebanyakan wanita mendapat manfaat daripada
penambahbaikan besar-besaran penjagaan ketika
kehamilan dan kelahiran yang diperkenalkan sedekad lalu.
Namun, kemudahan itu tidak disediakan di semua tempat dan pada 2013 dilaporkan kira-kira 300,000 wanita maut akibat komplikasi ketika mengandung dan bersalin.
Kebanyakan kes kematian ini boleh dicegah jika
perancangan keluarga dan kemudahan asas disediakan.

4. HIV
Sejak 30 tahun lalu ketika wabak AIDS melanda, ramai wanita muda menjadi mangsa jangkitan. Terlalu ramai wanita muda berjuang melindungi diri mereka daripada penyakit jangkitan seks HIV dan mendapat rawatan diperlukan.
Mereka terdedah kepada penyakit tuberkulasis atau batuk TB yang juga penyebab utama kematian dalam kalangan wanita berusia 20 hingga 59 tahun di negara berpendapatan rendah.

5. Penyakit jangkitan seks (STI)
Walaupun jangkitan HIV dan HPV penyakit jangkitan kelamin paling kerap dialami di seluruh dunia, penyakit jangkitan lain juga penting untuk dicegah dan dirawat seperti gonorrhoea, klamidia dan sifilis.
Ini kerana sifilis yang tidak dirawat menyumbang kira-kira 200,000 kematian bayi dalam kandungan dan pramatang setiap tahun, manakala 90,000 kematian bayi baru dilahirkan.

6. Keganasan terhadap wanita
Wanita mudah menjadi subjek kepada pelbagai bentuk keganasan yang berlainan, tetapi keganasan fizikal dan seksual, sama ada dilakukan pasangan atau orang lain, adalah paling menyakitkan.
Hari ini, seorang daripada tiga wanita bawah 50 tahun mengalami keganasan fizikal atau seksual dilakukan pasangan atau orang lain yang menjejaskan fizikal dan mental mereka dalam jangka masa pendek dan panjang.
Oleh itu, penting kepada mereka yang sihat untuk sentiasa prihatin terhadap keganasan dan membantu mencegahnya, selain memberi sokongan kepada mangsa.

7. Kesihatan mental
Kajian menunjukkan wanita lebih cenderung daripada lelaki untuk mengalami keresahan, kemurungan dan aduan somatik iaitu gejala fizikal yang tidak dapat dijelaskan secara perubatan. Kemurungan adalah masalah kesihatan
mental paling kerap berlaku dalam kalangan wanita dan kejadian membunuh diri penyebab utama kematian wanita berusia bawah 60 tahun.
Oleh itu, penting menyedarkan mereka mengenai isu kesihatan mental dengan memberi sokongan untuk mendapatkan bantuan.

8. Penyakit tidak berjangkit (NCD)
Pada 2012, kira-kira 4.7 juta wanita maut sebelum usia 70 tahun akibat NCD dan kebanyakan mereka dari negara berpendapatan sederhana dan rendah. Mereka maut akibat kemalangan jalan raya, merokok, alkohol, dadah dan obesiti. Dianggarkan 50 peratus wanita di Eropah dan Amerika mengalami obesiti dan membantu remaja perempuan dan wanita lain mengamalkan gaya hidup sihat di peringkat awal adalah kunci kesihatan hidup.

9. Menjadi ibu muda
Remaja perempuan berdepan pelbagai cabaran kesihatan reproduksi dan seksual seperti STI dan kehamilan. Kira-kira 13 juta remaja perempuan bawah usia 20 tahun melahirkan anak setiap tahun.
Komplikasi daripada kehamilan dan bersalin menjadi penyumbang utama kematian dalam kalangan ibu muda dan ramai menderita akibat keguguran yang tidak selamat.

10. Menjadi tua
Kebanyakan wanita yang sudah tidak bekerja atau bersara memperoleh wang pencen dan kemudahan lain yang sedikit berbanding lelaki, sekali gus kurang mendapat penjagaan
kesihatan dan perkhidmatan sosial. Selain berisiko miskin dan masalah lain berkaitan usia tua seperti nyanyuk, wanita tua kurang mendapat perkhidmatan kesihatan yang baik.

Artikel ini disiarkan di dalam Harian Metro pada :
Ahad, 15 Mac 2015 @ 5:01 AM


Beberapa komponen terpenting bagi wanita untuk
mengekalkan tahap kesihatan di paras OPTIMUM:
DOCOSAHEXAENOICACID (DHA) &
EICOSAPENTAENOICACID (EPA) : merupakan asid lemak omega 3 yang dikenalpasti dapat memberi sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolestrol yg baik sekaligus menjadikan jantung sihat.

GAMMA LINOLENICACID (GLA) : GLA telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan semasa kitaran bulanan atau haid termasuk dapat melegakan kesakitan (period pain), sakit kepala, ketidakselesaan termasuk juga simptom-simptom pre-menopaus.

CALCIUM, MAGNESIUM, VITAMIN D, MINERALS ZINC, COPPER & MANGANESE :
Wanita perlu menitikberatkan kesihatan tulang mereka. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia kurang kesedaran berkenaan bagaimana untuk mengekalkan tulang yang sihat. Mengambil kalsium, magnesium, Vitamin D dan zink, copper dan mangan dalam diet harian dapat membantu dalam pembentukan dan penyelenggaraan tulang
dan gigi yang sihat.

Shaklee mengesyorkan set Women's Health untuk
kesihatan OPTIMUM wanita. Ianya adalah kombinasi nutrien yang menepati keperluan wanita disetiap peringkat kehidupan wanita.


Manfaat OsteMatrix (120 tablets)
1. Menyokong kesihatan tulang dan gigi
2. Mengurangkan simptom PMS
3. Memulihkan kekejangan dan kebas
4. Membantu masalah sembelit dan buasir
5. Sangat membantu mengurangkan masalah
gastrik

Manfaat Omega Guard (90 capsules)
1. Mengurangkan keradangan dan sakit sendi
2. Membantu mengurangkan alergi
3. Mengurangkan stress pada wanita
4. Menentang kanser
5. Meningkatkan sistem imun
6. Mencegah imsonia
7. Mengurangkan kolesterol
8. Membantu memulihkan asma
9. Membantu mengurangkan berat badan

Manfaat Gla Complex (60 capsules)
1. Mengatasi masalah haid tidak teratur
2. Melegakan senggugut
3. Mencantikkan kulit dan mengurangkan jerawat
4. Melambatkan menopous
5. Mengandungi vitamin e untuk melindungi
dinding arteri
6. Meningkatkan kesuburan untuk hamil

Manfaat ESP soy protein (850 gram)

1. Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant
: ESP pulihara dan pelihara rahim kita.

2. Untuk wanita yang sedang pregnant
: ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.

3. Untuk wanita yang menyusu anak
: ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila
kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.

4. Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon
: ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

5. Untuk sesiapa yang mahu kurus
:  ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.

6. Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat
: ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang,
insyaAllah.

7. Untuk sesiapa yang nak cantik
:  ESP buat kulit kita anjal,
jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!

8. Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa
: ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.

Manfaat Vivix

1. Melindungi dan memperbaiki selular DNA, 2. perlindungan antioksidan,
3. peningkatan tenaga selular,
4. melambatkan pembentukan protin AGE,
5. menggalakkan biogenesis mitokondria,
6. menyokong kesihatan kardiovaskular,
7. menyokong kesihatan jantung,
8. impak positif pengawalselia genetik,
9. promotes good health & well being,
10. menyokong kesihatan sendi,
11. menyokong kesihatan otak dan lain-lain.

Tahukah anda?
Kesihatan payu dara dan servikal juga semakin penting kepada wanita. Diet yang kaya dengan nutrien polifenol seperti Resveratrol dan asid Ellagic yang ditunjukkan dalam kajian amat berguna terutamanya dalam menyokong
kesihatan wanita. VIVIX memberikan campuran botanikal unik daripada Polyganum Cuspidatum, Muscadine Grape, European Elderberry dan Purple Carrot yang kaya dengan nutrien polifenol.

Ia telah diuji secara klinikal dan terbukti memperlahankan proses penuaan sel dengan 4 cara:
- meningkatkan sistem pertahanan sel
- meningkatkan tenaga sel
- memperbaiki sel
- mengoptimumkan potensi sel

Apa lagi yang menarik tentang Vivix?
- Ia adalah natural – tanpa pewarna tiruan, pemanis, perasa dan pengawet.
- Bahan yang digunakan mempunyai potensi lebih 10 kali dari resevratrol semata-mata dalam memperlahankan penuaan sel.
- Mempunyai lebih dari 15 polyphenol termasuk ellagitannins yakni antioksidan semulajadi
- Dipatenkan eksklusif untuk Shaklee.

Kombinasi set kesihatan wanita yang disarankan
pakar pemakanan Shaklee yang meliputi meningkatkan kesuburan wanita, mencantikkan
kulit, kesihatan tulang dan paru paru. Set ini juga
dapat membantu memulihkan asma di kalangan
wanita.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,
merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Continue Reading

24.3.15

[INFO] Produk Shaklee Untuk Slipped Disc

Slipped Disc juga dikenali sebagai PID (prolapsed interverterbral disc) . Slipped disc merupakan pengalihan nucleus pulposes dari lokasi normal yang duduk di pertengahan disk. Ini boleh menyebabkan anggota badan menjadi kebas/ lemah.

Slipped disc pada tulang belakang adalah salah satu diagnosa utama di kalangan pesakit sakit tulang belakang.

Sebab- sebab slipped disc di tulang belakang mungkin berpunca dari proses penuaan pada disk tulang belakang yang mengalami factor mekanikal, trauma, nutrient dan genetik.

Sakit belakang boleh diklasifikasi kepada peringkat akut, kronik dan Berulang (recurrent) .

Sakit akut pada amnya terjadi selepas
bersin,
batuk kuat,
mencangkung untuk lama,
apabila angkat sesuatu barang dari lantai (lebih lagi jika barang itu berat).

Sakit belakang yang di alami berpunca daripada :
Perubahan kepada disc
Kecederaan otot
Postur tidak betul
Patah tulang belakang (jarang)
Kelemahan otot stabiliti

Gejala-gejala Slipped dics
sakit belakang
sindrom sciatica (rasa sakit, lemah dan kebas pada bahagian belakang anggota bawah)
Cauda equina syndrome ( kegagalan mengawal air besar atau air kencing)

Objektif Rawatan Fisioterapi
1. Untuk mengurangkan sakit
2. Untuk menguatkan otot belakang dan abdominal
3. Untuk mengekalkan julat pergerakan badan
4. Untuk meningkatkan julat pergerakkan badan
5. Untuk membantu pesakit melakukan aktiviti seharian secara maksimum tanpa rasa sakit.


Supplemen Shaklee untuk masalah Slipped Disc adalah

1. ADVANCE JOINT HEALTH TABLET -Formulasi khas untuk sendi. Membantu memelihara ligament (tisu penyambung) yang sihat, menyokong keselesaan sendi dan meningkatkan kesan kusyen. Kesan boleh dirasai seawal 5 hari penggunaan dan disahkan secara klinikal.

2. OSTEMATRIX - Sumber kalsium yang
penting untuk kesihatan tulang,otot dan ligament
istimewanya Ostematrix dari Shaklee ini kerana
lengkap dengan magnesium dan Vitamin D.
Magnesium membantu penyerapan kalsium dan
membantu menguatkan tulang. Vitamin D merangsang penyerapan kalsium dengan optimum.

3. OMEGA GUARD - Mengurangkan inflamasi atau radang akibat sakit sendi. Bertindak sebagai pelincir pada sendi.

4. VIVIX™ -Merupakan agen anti penuaan di mana
menjaga keanjalan struktur cakera tulang belakang dan mengurangkan risiko Slipped Disc. Menyokong kesihatan sendi dan menyokong kesihatan menyeluruh. VIVIX merupakan formulasi TERUNGGUL dari Shaklee yang membantu kesihatan dengan 4 mekanisme tindakan. Ia juga memperbaiki sel seawal peringkat DNA lagi.


Seorang suami berumur 32 tahun telah mengalami 'Slipped Disc'.

Mereka telah mencuba Advanced Joint Health
Tablet Shaklee, Vivix Shaklee, Ostematrix Shaklee dan Omega Guard Shaklee untuk kesihatan dalaman khususnya tulang dan mengelakkan kesakitan berulang.

Selepas mengambil set Shaklee tersebut, kesihatan beliau bertambah baik.


Sejarah kesihatan pesakit Slipped Disc:

1999 appendix operation
2007 operation lutut kiri acl ligment injury
2011 operation lutut kanan acl ligament partial injury
2012 C section delivery
Diagnosed to have severe prolapsed L4/L5 pada bulan ke 4 selepas bersalin
2014 operation lutut kiri miniscus tear.

Slip disc. Saya dah ikhtiar bermacam2 rawatan moden dan traditional, urut saraf dan sebagainya. Sehingga saya jumpa testimoni slip disc oleh pengedar Shaklee.

1st time makan Vivix dulu rasa lenguh 1 badan macam nak tercabut tulang belakang. Saya gagahi jugak makan vivix.

Seminggu lebih terbaring atas katil sebab sakit belakang yang amat sangat. Lepas healing crisis hilang badan rasa lebih segar. Belakang dah kurang rasa sakit. Sekarang, saya dah 8 bulan amalkan vivix. Alhamdulillah, kurang dah sakit belakang.

Supplement slip disc yg saya amalkan:

Vivix (1 sudu besar - dos saya sekarang)
Collagen powder (1 sachet sehari - untuk extra penjagaan kesihatan sendi dan rawan)
Ostematrix (dos saya 5 biji sebelum tido)
OmegaGuard (5biji 2x sehari)
AJHT (2 biji sebelum tido)

Ni dos yg diperlukan oleh badan saya. Pakar chiropractor saya Dr David Miller ada sejarah dengan Shaklee sebelum beliau bekerja di negara2 lain dan sebelum sampai di Kuching.

Rawatan slip disc saya memerlukan masa 24
bulan dengan bayaran RM30 ribu. Peningkatan taraf kesihatan saya dapat dilihat dalam tempoh masa lebih kurang 8 bulan.

Peningkatan kesihatan saya saksikan sendiri oleh rakan-rakan guru saya.

Dulu cara jalan saya penuh di dalam dan dengan kesakitan. Sekarang Alhamdulillah, Allah bagi semula nikmat. Yang penting kita jangan putus asa, kita ikthiar, Allah yang Maha Menyembuhkan. Aamiin


Pengedar Shaklee Kedah

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya untuk konsultansi di

Umi Nazrah
Pengedar Sah dan Bertauliah Shaklee
ID 869539
www.facebook.com/cantiksss
www.cantiksihatsemulajadi.com
019-4320059


Continue Reading

18.3.15

Awet Muda 13 tahun Dengan Shaklee

Sebelum ni kita seringkali beranggapan adalah mustahil untuk dapatkan tubuh yang muda berbanding usia sebenar. Tapi sekarang Master Farah sudah buktikan.

Pakej #1
Total Wellness ��
Kesihatan Menyeluruh ��

PAGI
Lecithin
Bcomplex
Vitamin C
Vitalea

TENGAHARI
OmegaGuard
Alfalfa Complex
Performance Drink
Cinch Tea

MALAM
Vitamin E
OsteoMatrix

SETIAP HARI
Vivix

SEMINGGU SEKALI
HerbLax

--------------

Rutin diatas adalah rutin Master Farah Wahida dalam mencapai usia badannya 18tahun iaitu hampir 13 tahun lebih muda daripada usia sebenarnya sekarang!!!!

Adalagi tambahan pada rutin diatas iaitu Collagen pada awal pagi (Collagen tidak available buat masa ni)

Alhamdulillah; berkat konsisten makan Shaklee; Farah dapat menjaga kesihatan dengan baik dan terus berkongsi dgn orang lain akan manfaat yang sama dgn Shaklee

Shaklee adalah vitamin dan makanan tambahan; walaupun berShaklee, aktiviti bersukan dan keluar peluh juga digalakkan bg menjaga gaya hidup sihat ��

Alhamdulillah ��


Apakah benefit pakej#1 ini jika anda ingin mendapat manfaat seperti Farah*?

1. Daftar Keahlian PERCUMA
2. Untung runcit sehingga 30%
3. Bonus pada pertengahan bulan depan sebanyak 5%
4. Memberkit permulaan untuk pengguna dan peluang perniagaan Shaklee
5. Sertai bimbingan exclusive bersama #s2uFamilies;
The BEST HOME Based Business

13 Masters
Up to 7000 distributors
Up to 700 leaders

Kepakaran kami bisnes secara 100% Online dan Offline ������

Shaklee bukan hanya produk kesihatan malah ia adalah salah satu peluang kerjaya seumur hidup dan kami adalah pakar dlm bidang biznes ini. Jom sertai kami ��

Peluang jana pendapatan hanya dgn Makan Shaklee dan Kongsi manfaatnya dgn orang lain. Konsultansi seterusnya adalah percuma selepas anda menjadi sebahagian dr keluarga #s2uFamilies kami ✌️


*Setiap individu mempunyai gaya hidup dan pemakanan berbeza; oleh itu sila
dapatkan konsultansi penuh dgn Distributor Shaklee kami untuk plan Shaklee intake dan pemakanan anda ��
Kami sedia membantu sehabis baik

Mencegah lebih baik dr Merawat
Jom ikhtiar kesihatan cemerlang bersama Shaklee

Keistimewaan dan Kelainan Shaklee adalah

Sentiasa Selamat
Sentiasa Berkesan
Sentiasa Mesra Alam

��

Hubungi saya untuk konsultansi penuh pakej ini.

Umi Nazrah
Pengedar Sah Shaklee
ID 869539
umi.nazrah@gmail.com
Whatsapp 019-4320059


Continue Reading

11.3.15

[WAJIB TAHU] 8 Kesan Kekurangan Protein Kepada Tubuh Badan


Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan,masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

Berikut 8 kesan kekurangan protein kepada tubuh badan :


1. Edema – pembengkakan disebabkan oleh pengumpulan air dalam badan. Ini kerana protein membantu menyeimbangan kandungan air dalam badan, dan kekurangan protein boleh menyebabkan berlakunya penyimpanan air yang tidak seimbang.


2. Turun berat badan. Ini bukanlah penurunan berat badan yang sihat. Ini kerana sel tubuh memerlukan protein. Apabila sumber protein tidak mencukupi, maka badan akan memecahkan protein dari otot untuk digunakan. Maka kita akan kehilangan otot-otot tubuh sekaligus menurunkan berat badan.


3. Rambut rosak, menipis, bercabang dan akhirnya botak. Ini juga antara kesan kekurangan protein. Kerana rambut dibuat daripada protein. Bila kekurangan protein dan takda protein bermakna adan juga TAKDA RAMBUT!!


4. Koilonychia ataupun spoon-shaped nail juga boleh menjadi antara tanda kekurangan protein. Walaupun biasanya tanda ini adalah normal dikalangan kanak-kanak.


5. Protein juga penting untuk mencerna zat besi bagi menghasilkan sel darah merah. Tambahan pula, kebanyakan makanan yang mengandungi protein juga mengandungi Vitamin B12 yang juga penting untuk penghasilan sel darah merah. Jadi kekurangan protein boleh menyebabkan anaemia – kurang darah merah.

Antara tanda awal anaemia adalah keletihan, kulit pucat, jantung berdebar dan pening kepala.


6. Selain diabetes, antara punca luka lambat sembuh adalah kerana kekurangan protein. Ini kerana kita memerlukan asid amino yang cukup untuk proses baik pulih luka.


7. Kerana kulit juga berasaskan protein, jadi bila kita kurang protein, kulit juga akan terkesan, dan kita akan lebih mudah mendapat masalah kulit seperti eczema, ruam, kulit kering.


8. Kekurangan sesetengah amino asid juga boleh mengurangkan hormon serotonin. Bila kurang serotonin, kita boleh mendapat masalah sukar tidur, atau tidur yang kurang nyenyak. - sumber thehealthinspector.wordpress.com

Bagaimana ESP, sumber protein soya dapat membantu dalam menaikkan taraf kesihatan?

Antara sumber protein yang boleh diperolehi demi untuk membantu menaikkan taraf kesihatan anda adalah dengan mengamalkan pengambilan ESP Shaklee. Nama penuh ESP adalah Soy Protein Isolate Powder. ESP adalah protein yang diperbuat daripada soya yang berkualiti tinggi.

Ramai yang beranggapan adalah lebih baik mengambil soya yang diproses sendiri (ho emade). Namun ramai juga yang tidak mengetahui bahawa soya yang diproses pada suhu yang tinggi, melebihi dari suhu badan manusia, akan merosakkan kandungan asid amino yang terkandung di dalam kacang soya itu sendiri. Ianya seolah-olah kita hanya dapat minum hampas soya itu sahaja bukan khasiatnya.

Shaklee sangat menitikkan beratkan standard piawaian yang tinggi dalam penyediaan ESP demi menjadikannya sebagai sumber protein yang terbaik. Justeru itu ESP Shaklee menggunakan protein non-GMO (non genetically modified organism) iaitu protein soya yang tidak diubah suai genetiknya.

Ianya telah disahkan melalui Identity Preservation Program yang mana program ini memastikan soya yang dikeluarkan oleh Shaklee dikawal dengan ketat dan dikawal sejak mula ianya ditanam, dituai hinggalah diproses. Dengan ini segala zat dan asid amino di dalam kacang soya akan terpelihara dan semua zat dan khasiat soya ini dapat diserap oleh sel dan menjadikannya sel yang sihat.

Ini adalah sebab mengapa ESP Shaklee UNIK berbanding produk soya lain dipasaran.

TAHUKAH ANDA ?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.


SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.



Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

10.3.15

7 Petua Putihkan Muka Secara Selamat dan Berkesan


Petua Pertama
Ambil dua sudu beras dan kisar hingga halus. Kemudian campurkan dengan satu sudu madu lebah bersama sedikit teh pekat. Gaulkan hingga kesemua campuran itu menjadi krim pekat. Sapukan krim tersebut pada wajah dan biarkan ia mengering dengan sendiri. Setelah itu barulah dibilas dengan air hingga bersih.

Petua Kedua
Sediakan satu sudu kacang dan enam biji badam. Rendamkan kesemuanya dalam bekas berisi air panas dan biarkan semalaman. Esoknya, kisarkan bahan-bahan tersebut hingga halus. Sapukan pada wajah dan biarkan selama setengah jam sebelum dibilas dengan air bersih.

Petua Ketiga
Pukul sebiji telur ayam dan campurkan dengan satu setengah cawan minyak kelapa beserta satu sudu madu lebah. Kacau sehingga rata dan pekat. Setelah itu simpan dalam peti sejuk selama sejam sebelum disapu pada wajah. Biarkan selama setengah jam kemudian barulah dibilas dengan air bersih.

Petua Keempat
Pastinya anda tidak tahu bahawa gula juga dapat memutihkan kulit wajah anda. Caranya adalah,basuh dan bersihkan muka anda dahulu daripada segala kekotoran dengan air bersih. Kemudian, lapkan muka dengan tuala lembut yang bersih. Campurkan 1 sudu gula pasir ataupun gula perang dengan pencuci muka yang biasa anda pakai.

Sapukan campuran tersebut ke muka anda secara lembut. Sambil menyapu, urut kulit muka anda secara membulat sekitar 5-10 minit.Lepas tu, biarkan ia seketika dalam 10 minit.Seterusnya, bilas muka anda untuk menghilangkan sisa gula tadi. Akhir sekali, bilas muka anda buat kali kedua dengan air sejuk bagi menutup liang pori yang terbuka.

Petua Kelima
Petua seterusnya sangat mudah dengan menggunakan tomato. Lenyekkan sebiji tomato dan campurkan 2-3 titis jus limau. Sapukan pada wajah anda dan biarkan selama 15-20 minit. Lakukan 2 kali sehari selama 15-20 hari untuk hasil yang memuaskan.

Petua Keenam
Kentang mempunyai enzim pencerah untuk mencerahkan kulit maka ia sangat sesuai untuk dijadikan bahan memutihkan kulit wajah anda. Hanya kisarkan setengah biji kentang yang setengah masak sehingga halus. Kemudian masukkan kentang terbabit ke dalam mangkuk dan campurkan kentang tadi dengan satu sudu susu segar dan juga satu sudu tepung beras. Kacau bahan-bahan tadi sehingga rata. Sapukan bahan yang telah rata tadi pada muka dan dibiarkan selama 15-20 minit. Amalkan setiap hari untuk mendapatkan kesannya

Petua Ketujuh
Ambil sebiji timun dan diparut isi dalamnya. Kemudian campurkan bersama 1/2 biji air perahan limau nipis berserta dengan sedikit bedak sejuk. Gaulkan hingga sebati dan pakai pada muka tiap-tiap malam seperti anda sedang pakai masker.

Biarkan kering dulu. Apabila sudah kering bolehlah dibasuh muka dengan air sehingga bersih. Insyaallah muka akan jadi lebih cerah, bersih dan segar.

Semua petua ini menitik-beratkan penggunaan ramuan bahan asli yang lebih baik dan selamat daripada menggunakan krim pencerah yang kadangkala mengandungi pelbagai bahan kimia sehingga memberi kesan yang buruk kepada diri kita. - wom

Apa kata anda cuba cara saya iaitu dengan menggunakan Vitamin C?

Dah hampir 2 bulan mengamalkan Vitamin C.

Garis- garis di muka dah tak kelihatan selepas mengamalkan Sustained Release Vita C Plus.

Perubahan memang ketara sangat. Kulit muka makin cerah, putih gebu. Syukur Alhamdulillah, Sustained Release Vita C Plusnie sangat serasi.










Selepas setahun makan vitamin C muka jadi putih berseri.  Bila hana selesa dengan vitamin C, hana register jadi member. Hana dah mula kenal set kulit. ALFALFA + VIT C. Alfalfa untuk detoks. Buang toksin dalam badan. Hana makan sebab nak buang toksin kan.. haaaa dia effect kt jerawat rupanya.

Hahaha badanku penuh toksin Tp xpe. Nak cantik punya pasal. Kena consistent. Makan vitamin C untuk antioksidan. Mencerah dan mencantikkan kulit. Makan alfalfa untuk buang toksin.








Antara kelebihan vitamin C ini untuk kulit ialah :
  1. Ia membantu melindungi kulit dari sinaran matahari - Melindungi kulit kita dari radikal bebas yang terbentuk dari pancaran matahari, kesan rokok dan pencemaran. Antioksida yang berada di dalam vitamin C ini boleh mengurangkan masalah sun burn yang di hasilkan oleh radiasi ultra ungu dan jika ia dibiarkan berterusan akan menyebabkan barah kulit
  2. Penghasilan Kolagen - Hydroxyproline dan hydroxylysine adalah 2 elemen untuk membentuk molekul yang membentuk kolagen. Bila keperluan kolagen kulit kita mencukupi, ia akan menghasilkan kulit yang gebu dan warna tona muka juga akan sekata. Sekiranya kulit kita kekurangan kolagen ia akan menyebabkan kulit kita akan menjadi kusam dan tidak bermaya. Selain itu kolagen ini juga berfungsi untuk melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan tanda penuaan dan kedutan pada wajah kita
  3. Menyembuhkan luka - Vitamin C atau buah oren memang sinonim dengan merawat luka. Ini kerana vitamin C ini boleh menyembuhkan luka dengan cepat. Badan kita akan menggunakan vitamin C untuk mneggantikan tisu yang rosak. Kulit akan menjadi lebih anjal dan ini membantu mempercepatkan tisu terbentuk untuk menyembuhkan luka.
  4. Membaiki tekstur kulit - Kolagen yang telah terhasil itu akan membantu stuktur saluran darah yang baik dan vitamin C ini yang akan membantu sistem aliran darah ini. Saluran darah yang sihat membantu membawa oksigen dan nutrien dan menghasilkan kulit yang sihat
  5. Melindungi perubahan warna kulit - Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan perubahan pada warna kulit dan beberapa jenis barah. Vitamin C shaklee ini membantu mencerahkan kulit, masalah jeragat dan membuatkan kulit kita nampak lebih muda dan lembut


Atau anda juga boleh menggunakan ESP Shaklee seperti mana para pengguna berikut berjaya memutihkan muka mereka secara selamat dan berkesan.

Dengan ESP Shaklee, Kulit Cerah Gebu Akibat Menyusu Badan !!

Tahun 2011, saya minum ESP untuk breastfeed saja. Masa tu, hanya ESP je yang saya mampu beli! Nak minum punyalah susah nak telan sebab saaya jenis yang tak suka minum susu. So terpaksa campur dengan vico baru boleh telan.

Dan, saya dapat apa yang saya mahu, menyusukan anak secara eksklusif untuk kedua-dua anak saya hampir 2 tahun. Saya cuba stop ambil ESP tahun lepas sebab dah tak breastfeed dan kulit saya jadi kusam teruk. Sampai tak kenal dalam gambar! Awal tahun 2015, saya mula semula ambil ESP dan hasilnya tiba-tiba aje ramai yang tegur sampai malu saya dibuatnya!

Kulit Muka Kusam Kini Berubah Ke Cerah Berseri!

Kulit saya ni kusam sangat. Start dari 29 Jan 2015 saya mula ambil ESP, dan NutriWhite Cleanser Foam secara konsisten.

Nutriwhite sehari pun tak tinggal. Seminggu sekali buat masker Alfalfa Complex + Vitamin C.

Hasilnya tengoklah gambar. Putih-putih melati dah kite.. (gambar mmg tanpa mekap or bedak)

Alahan Teruk Ketika Mengandung Hilang!

Kisah saya dengan ESP bila saya preggy. Yang membuatkan saya terus consume ESP sehingga hari ini. Dipertengahan bulan, saya start alahan teruk. Sehinggakan pedih anak tekak. Suami menangis di sisi sebab dah pelbagai cara dia cuba ikhtiar untuk melegakan muntah.

Bayanglah dari jam 11mlm sampai lah 3pagi muntah tanpa henti. Terasa terbakar dalam badan. Sampai dah tak mampu nak keluarkan apa yang ada dalam badan kecuali air. Lalu saya minta suami bancuh ESP dicampur madu. Saya minum & selawat. Alhamdulillah. Saya boleh tidur dengan lena di sisi suami.

Dan yang paling best, sepanjang preggy kulit langsung tak kusam malah lebih flawless. Sampai staff lain pon turut tegur dan mencubanya


Kulit Kusam Kering Hilang!

Lepas 1 minggu amalkan Vitamin E, kulit Ainal naik bijik2 macam jerawat penuh muka. Jerawat ni jadi ok bila Ainal makan Vitamin E dan buat masker sekali.

Selepas lebih kurang dah 2 minggu, biji2 merah tu memang dah totally gone.

Ainal ni memang jenis kulit yg kusam kering. So lepas 6 bulan amalkan ESP dan konsisten, kulit memang berubah sangat. Tambah2 lagi selepas guna Vitamin E. Kulit Ainal jadi lagi best. Even kesan parut kat dahi pun dah hampir hilang.

Vitamin E dan ESP protein soya memang pilihan Ainal untuk kulit kusam, kulit kering, kesan parut dan juga jerawat!


Jika anda berminat untuk mencuba, boleh klik gambar produk untuk buat pesanan.



Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Saintis Menguji Produk pada MANUSIA?!


Kawan-kawan, selalu kita dengar apa-apa produk ni diuji pada tikus dan haiwan lain, kan? Katanya tikus ni mirip dengan kita manusia. Sebab tu lah apa-apa ujian mesti akan menggunakan tikus. Sebaliknya dengan Shaklee, ianya diuji pada manusia.


Seperti mana dalam gambar, itu adalah barisan saintis Shaklee yang para leader group Shaklee Umi jumpa dalam lawatan ke ibu pejabat Shaklee Corporation di Pleasanton, California bulan lepas. Para saintis ni lah yang terlibat dalam menjayakan ujikaji klinikal,kajian (R&D) untuk produk baru dan lama.

Kalau kawan-kawan nak tahu,
  • Shaklee telah berada selama 55 tahun dalam pasaran suplemen
  • Shaklee memastikan setiap bahan baru menjalani ujian supaya bebas dari lebih 350 bahan berbahaya
  • Shaklee menjalankan lebih dari 100ribu ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan tahap tertinggi dan tahap kualiti tertinggi
  • Dari segi pelaburan, Shaklee melaburkan 250juta USD untuk ujian klinikal,kajian dan pembangunan (R&D)
Kalau nak ikutkan Shaklee tak wajib buat clinical test (ujian klinikal) sebab produk Shaklee ni suplemen. Hanya ubat yang wajib buat ujian klinikal. Sebab tu tak semua pengeluar melakukannya (kerana ianya membabitkan kos yang sangat tinggi untuk melakukan ujikaji klinikal).

Tapi Shaklee buat jugak ujian klinikal. Kenapa? Sebab Shaklee keluarkan sesuatu produk bukan suka-suka atau hanya untuk tempoh masa yang singkat semata-mata. Shaklee nak pastikan kualiti dan hasil terbaik.

Jadi Shaklee ada bajet untuk buat ujian klinikal. Pulak tu ujian klinikal bukan kat tikus tapi kepada manusia. Kalau produk tak elok, bila 1000 orang yang consume, rasanya 1 orang je yang survive. Dan sure lah dah lama produk ini berkubur tapi kenapa dah bertahan lebih 55tahun.

Itulah perbezaan Shaklee.

1. Banyak brand tersohor tidak menepati standard seperti yang di tulis pada label kandungan nutrisi produk mereka.

Jika kita lihat laporan di New York Times baru-baru ini, FDA telah membuat ujikaji ke atas beberapa brand supplement yang tersohor dan mendapati bahawa sekurang-kurangnya 4 daripada 5 produk yang dijual tidak mengandungi apa yang tertulis di label.

Ia juga mengandungi herba yang merbahaya dan bahan fillers murahan yang berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan dan alahan terhadap pengguna. Syarikat-syarikat tersebut diarahkan untuk menghentikan penjualan produk berkuatkuasa serta merta.



Kita memang perlu concern sebenarnya dengan supplements yang kita ambil. Jangan main hentam sahaja.

GNC, Target, Walgreens and Walmart adalah antara jenama yang dikenalpasti berpotensi memberikan kesan negative terhadap kesihatan pengguna. Anda boleh baca penerangan selanjutkan di :

http://www.msn.com/en-us/news/crime/new-york-attorney-general-targets-supplements-at-major-retailers/ar-AA8VmjN?srcref=rss

Lihat --> Betapa industri dan syarikat yang tidak bertanggungjawab memanipulasi kita sebagai pengguna!.

Pernah ada seorang sahabat saya yang berpeluang untuk berjumpa dengan seorang pakar farmaseutikal di Taiwan yang bertugas dengan kerajaan di sana untuk memeriksa kandungan setiap supplements dan supplements sebelum di pasarkan di Taiwan, mereka mendapati adalah normal jika kandungan supplements lebih rendah dari apa yang di labelkan di botol kerana memang banyak syarikat yang bersifat sedemikian. Tidak telus. Ala-ala mencuri timbangan.

Contoh jika Vitamin C dilabelkan 500 mg, pada hakikatnya biasanya akan lebih rendah dari apa yang ditulis, tetapi jika masih 50% dari kandungan, piawai masih boleh di terima untuk dipasarkan.

Kita bayar untuk 500mg tapi dapat hanya untuk 250mg. Tak adil kan?

Dan beliau atas inisitif sendiri membuat ujian ke atas Multivitamin Shaklee (Vitalea), just nak tengok kualiti terbaik yang diperkatakan, dan dia sangat terkejut kerana apa yang ada di label adalah sama dengan apa yang ada di dalam tablet yang diuji.

Shaklee delivered what has been stated. Dan off course, semenjak dari itu dia menjadi penguna produk Shaklee semenjak dari itu. It worth the money.

2. Terdapat bahan merbahaya atau dadah yang disembunyikan dalam produk kesihatan

Tadi menipu. Ini pula lagi merbahaya. Membunuh dalam senyap!

Saya pernah ada seorang client saya bertanya tentang supplements kurus yang sangat hot pada waktu tu – Acai Beri. Penuh testimoni di fb menunjukkan pengguna yang tak berdiet dan tidak bersenam turun 20kg sebulan dan sebagainya.

Dia tunjukkan pada saya botol tu dan saya baca, di situ hanya tertulis jenis-jenis herba yang ada dan jika hanya mengikut label, saya berpendapat tidak ada masalah untuk digunakan.

Hanya kandungan dari buah-buahan. Ok apa? Nutrisi yang bagus tetapi saya masih pelik, mana boleh makan phytonutrients sahaja boleh kurus mudah sebegitu rupa?


Mesti ada something yang menyebabkan berat boleh turun giler-giler macam tu. Produk tersebut telah dihantar ke makmal untuk diuji dan ternyata laporan menunjukkan ia mengandungi bahan kimia jenis Sibultramine – sejenis dadah yang telah diharamkan penggunannya untuk slimming.

Nah? Tak tulis pun di label tu ada Sibultramine! Menipu kan namanya tu?


Sibutramine boleh meningkatkan tekanan darah, meningkatkan kadar nadi, mengganggu fungsi jantung dan saraf, dan seterusnya boleh memberikan risiko kepada pesakit yang mempunyai penyakit arteri koronari, kegagalan jantung kongestif, strok dan kematian.





Dah ada yang mati, baru kelulusan di tarik balik? Huhu.. apa cerita? Kalu kita yang mati, nyawa tu baoleh ganti balik? Haru betul kan?

http://www2.hmetro.com.my/articles/Produkacaiberiberacun/Article/

Tak berbaloi rasanya mengeluarkan duit tapi merosakkan diri sendiri. Hilang nak kurus, mati jadinya. Sadiss!

Nak kurus ke, Nak PUTIH ke, Nak cantik ke hatta nak sihat pun perlu ada ilmu.

Perlu berhati-hati dengan apa yang kita masukkan ke dalam mulut kita.

Nasihat tulus ikhlas dari saya - Jangan makan ikut trend. Makan ikut apa yang diperlukan oleh tubuh kita. Pilih yang berkualiti tinggi. Luangkan masa untuk melihat dan meninjau sedikit apa yang kita ambil dan kita laburkan untuk kesihatan.

3. Banyak supplement tidak melalui ujian klinikal

Tak guna bayar supplements bertahun-tahun untuk merosakkan buah pinggang! Kita mahu yang terbaik untuk kesihatan, biar tua dan sihat.

Dan salah satu standard untuk mengetahui kebaikan sesuatu rawatan atau ubat biasanya setiap produk mestilah melalui ujian klinikal – iaitu ujian yang dijalankan ke atas manusia, dengan membandingkan kumpulan yang menggunakan rawatan ini berbanding kumpulan yang tidak menggunakan (placebo).

Dan kajian seperti ini memerlukan biaya yang sangat besar. Menelan puluhan ribu sehingga ke jutaan ringgit bergantung kepada besar saiz kumpulan ujian. Kebanyakkan syarikat fokus pada mempromosikan produk.

Jika bayar artis sebagai duta sahaja dah banyak menelan belanja. Menjadi penaja program realiti dan berjuta biaya. Kualiti Produk? Ntah nombor berapa.


Tetapi supplement pula adalah dalam kategori makanan dan ia sebenarnya tidak perlu dibuat ujian klinikal sebelum dipasarkan. Anda boleh memproses products, hantar ke makmal untuk kelulusan KKM dan boleh terus dipasarkan. Tidak perlu ujian klinikal. Yang tak ada kelulusan KKM pun melambak di pasaran.

Tetapi, ini masih tidak dapat memastikan kesan jangkamasa panjang, bila ada laporan kesan sampingan then baru produk itu di tarik balik dari pasaran. Bukan supplements sahaja, ubat yang melalui pelbagai tahap ujian pun juga ada yang di tarik balik dari pasaran kerana ramai yang mati selepas makan. Ha? Betul. Serius. Ini fakta bukan auta.

Shaklee mengambil langkah yang menyebabkan saya boleh terima kualitinya sebagai supplements yang berkualti tinggi (medical supergrade). Saya dipertemukan dengan Shaklee lebih 10 tahun lepas sepertimana yang saya perkongsikan di http://www.drmalinda.com/2013/09/my-shaklee-story.html.

Saya bukan taksub pada jenama Shaklee tetapi saya semakin kagum dengan kualiti yang ada.

They walk their talk : Always Safe, Always Work, Always Green. Hanya yang berani sahaja akan menggunakan tagline ni kerana if it is not work or not safe or harm to nature --> bila-bila masa sahaja ada posibilities kena saman.

Dalam 10 tahun bersama Shaklee, banyak kali produk tidak di keluarkan kerana bahan mentah tidak mematuhi piawaian. GLA pernah tidak dikeluarkan kerana kualiti tidak mencapai standard yang tertinggi. Biar rugi, yang penting kualiti tertinggi terjaga. Mereka nak pastikan kita makan yang terbaik sahaja.

Banyak syarikat, tak de ujian apa-apa pun, suruh kilang orang lain buat, letak jenama sendiri, kualiti ntah ke mana, yang penting boleh jual.

Salah satu kajian yang saya respects iaitu kajian ‘berani mati’ yang menyebabkan saya rasa jika saya ada company sendiri pun belum tentu sanggup nak buat.

Kajian ini dilakukan oleh pihak ketiga, mereka tidak ada kena mengena dengan Shaklee dan jika keputusan baik atau buruk akan dipublish dan seluruh dunia akan mengetahuinya.


Kajian Landmark ini bertujuan untuk melihat tahap kesihatan pengguna-pengguna supplements Shaklee yang telah menggunakan rangkaian produk Shaklee lebih dari 20 tahun berbanding individu yang tidak mengambil supplement dan individu yang menggunakan jenama lain.




Dr. Gladys Block, world class scientist bersama team saintis di School of Public Health, University of California, Berkeley menjalankan kajian ini. No hanky panky. Keputusan tidak boleh dibeli.

Jika keputusan pengguna Shaklee lebih teruk berbanding yang tak makan supplement, mahu bungkus company. Sebab tu saya kata memang kajian seperti ini berani mati. Hanya yang betul- betul confident dengan produk mereka sahaja berani keluar duit untuk kepastian ini.

Cuba anda tanya dengan pemilik-pemilik syarikat supplement yang menjual pelbagai produk kesihatan, berani tak mereka keluarkan jutaan untuk tujuan memastikan produk mereka selamat digunakan untuk jangkamasa panjang? Cer tanya.

So far, Shaklee satu-satunya syarikat supplements yang telah membuat kajian jangkamasa panjang seperti ini - Landmark study.

Nak tau keputusan kajian?


Cuba anda perhatikan keputusan di atas.

Ada 3 kumpulan :
1. Pengguna Shaklee (lebih dari 20 tahun)
2. Pengguna Multivitamin (jenama lain)
3. Tidak mengambil supplements langsung.

Dan, jika anda perhatikan, di antara tiga kumpulan kajian golongan yang berisiko tinggi untuk penyakit kronik adalah bukan golongan yang tidak makan supplement tetapi golongan yang menggunakan multivitamin pelbagai jenama!

See? Menggunakan supplement meningkatkan risiko penyakit kronik. Lebih baik tak payah makan. Betul?

Tetapi surprisingly, kumpulan pengguna Shaklee menunjukkan perbezaan yang sangat ketara. Risiko penyakit kronik seperti jantung, diabetis, storke and sebagainya jauh lebih rendah berbanding dua golongan tadi. So, jelas menunjukkan bahawa Shaklee selamat digunakan untuk jangkamasa panjang. Proven by scientific data.

Anda boleh baca kajian landmark ini lebih lanjut di link http://www.nutritionj.com/content/6/1/30#


Pengguna Shaklee mempunyai tahap lemak Trigeliserida dan Hs-CRP yang paling rendah. Bacaan ni memang perlu rendah ye sebab kalau tinggi menunjukkan badan kita mempunyai radang yang tinggi dan meningkatkan risiko untuk semua penyakit kronik.

Sebab itulah mereka yang menggunakan Shaklee lebih dari 20 tahun semakin sihat dan nampak awet muda sentiasa - drmalinda.com

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

9.3.15

5 Punca Utama Kenapa Saya Tetap Setia Memilih Soya ESP


5 SEBAB kenapa saya tetap setia memilih soya ESP :

1.ESP menjalani proses penapaian (fermentation) yang lengkap dan menghasilkan isoflavone (..bukan senang weh nak ekstrak isoflavone dari kacang soya..)

2.ESP hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses

3.ESP dibasuh dengan air ("..Dr. Shaklee knew that By using a cold water extraction technique, you get the very best of the soy and all of the positive things like the phyto-estrogens which inhibit breast cancer and prostate cancer in men. There are over 1500 studies showing the positive benefits of soy and only 12 to 20 negative studies showing that when you alter and de-nature soy you end up with junk.Dr. Shaklee knew the difference.")

4.ESP mengandungi 50% keperluan kalsium harian. Kenapa ada kalsium? Kerana tambahan sedikit kalsium di dalam ESP boleh meneutralkan kembali asid phytic di dalam soya (kandungan asid phytic yang tinggi menghalang penyerapan zat dan mineral seperti kalsium, magnesium, zink semasa pencernaan dalam usus. Haa sia2 ja telan macam2 zat.. Nasib ESP I ada kalsium..hihi)

5.Dah 54 tahun ESP mengungguli pasaran makanan tambahan. Mana lagi nak cari soya terbaik macam ni.



Selain saya, para pengguna ESP yang lain sudah membuktikan 5 punca utama kenapa mereka tetap setia memilih soya ESP Shaklee







1 tin 850 gram berharga RM 150.00 sahaja untuk penggunaan sehingga 2 bulan.

Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.

ESP shaklee


Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading