30.1.15

Musuh Utama Kanser - Vivix dan Alfalfa


STATISTIK daripada Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah membuktikan bahawa penyakit kanser adalah salah satu penyebab utama kematian di seluruh dunia apabila ia telah membunuh 7.6 juta orang pada tahun 2008. Menurut data Majlis Kanser Nasional, MAKNA, di Malaysia sahaja, seramai 45,000 rakyat Malaysia menghidap penyakit kanser setiap tahun dengan 3 daripada 4 pesakit kanser gagal diselamatkan atau sembuh.

Menurut pakar pemakanan dan perubatan seluruh dunia, punca kepada peningkatan bilangan kes kanser ini dikaitkan dengan faktor pemakanan yang tidak seimbang. Realiti pemakanan kebelakangan ini amat membimbangkan apabila hampir 90% daripada makanan seharian kita bersifat asid dan mengandungi pelbagai bahan perisa dan pengawet tiruan yang dibuat daripada bahan kimia dan sintetik yang merupakan agen kepada kanser.

Realiti ini jauh berbeza seperti yang disyorkan oleh pakar pemakanan seluruh dunia di mana tubuh yang sihat memerlukan 20 peratus makanan berasid dan 80 peratus beralkali. Pengambilan makanan berasid dalam kuantiti yang tinggi menyebabkan keadaan tubuh badan berasid yang boleh melemahkan sistem antibodi dan imunisasi.

Seterusnya, ia boleh mengundang pelbagai penyakit kronik terutamanya kanser. Sel kanser adalah sel tidak normal yang membahagi dan membiak membentuk ketulan asing di tubuh badan yang dikenali sebagai tumor.

Dalam dunia Shaklee di Malaysia, Master Law sangat dikenali kerana beliau merupakan salah seorang dari pesakit kanser yang berjaya pulih sepenuhnya. Lebih kurang 10 tahun yang lepas, Master Law telah disahkan menghidap kanser dan telah menjalani kemoterapi selama setahun. Diperingkat permulaan dahulu. Master Law tidak minum Vivix kerana pada masa tu belum ada Vivix lagi. Apa yang beliau amalkan adalah Alfalfa Shaklee yang merupakan makanan berakali tinggi. Badan yang berasid mempercepatkan pertumbuhan sel kanser.

Master Law makan banyak alfalfa dalam sehari, mungkin lebih daripada 30 biji, hinggakan gigi beliau berwarna hijau akibat mengambil Alfalfa. Saya tahu ramai yang akan pertikaikan jumlah yang beliau makan. Terlalu banyak kan? Saya tak nafikan juga, biji alfalfa yang diambil secara berlebihan akan menyebabkan kemudaratan. Tapi, Alfalfa Shaklee dihasilkan daripada daun yang telah diuji selamat untuk pengambilan jangka panjang berbanding biji Alfalfa. Untuk langkah berjaga-jaga, para pengguna dinasihatkan mematuhi saranan Shaklee iaitu maksimum sebanyak 10 biji sehari.Ikuti kisah Master Law dan Shaklee :


"Kisah cinta saya dengan Shaklee bermula dengan 10 tablet Alfalfa, dan saya sangat berterima kasih kepada Master Andrew Pang, Upline saya, yang memperkenalkan saya kepada dunia indah produk Shaklee, dan juga memberi saya peluang untuk meningkatkan potensi dalaman saya dan untuk membantu mereka yang ingin berjaya dalam kehidupan.

Saya bertemu dengan Shaklee selepas satu tahun kemoterapi saya, Ya, saya seorang yang penghidap kanser yang masih hidup. Pada awal Disember 2003, saya telah diiagnosis dengan tumor paru-paru dan untuk lebih tepat, Germa-sel Tumor. Berita itu datang sebagai tamparan yang dahsyat kepada semua aspek dalam hidup saya kerana saya tidak pernah jangka yang saya akan didianosis sebagai pesakit kanser. Bahagian yang paling mencabar untuk menjadi seorang pesakit kanser adalah rawatan itu sendiri. Saya telah melalui rejim kemoterapi selama tiga bulan. Percayalah, ia adalah neraka!. Mimpi ngeri yang paling teruk ialah muntah itu sendiri. Apa sahaja pergi ke perut saya, saya akan muntah dalam masa yang singkat, dan trauma itu berakhir dengan muntah darah.

Sejak itu, saya menjadi vegetarian tulen, yang bermaksud dalam diet saya, tiada daging, tiada telur, tiada susu, tiada bawang putih (kecuali Garlic Compleks Shaklee), dan tiada bawang. Sebelum saya bertemu dengan Shaklee, saya benar-benar tidak bertenaga dan lesu, dan semua orang menasihati saya supaya tidak menjadi vegetarian, tetapi dari pembacaan saya dan pengalaman peribadi saya dengan pesakit, saya menyedari bahawa menjadi vegetarian adalah terbaik untuk kesihatan saya tidak begitu memuaskan.

Segala-galanya berubah selepas Shaklee datang ke dalam hidup saya. Bukti terbaik adalah keputusan pemeriksaan perubatan baru-baru ini. Selepas mengambil Shaklee selama kira-kira empat bulan, saya pergi untuk temujanji setiap enam bulan sekali untuk pemeriksaan perubatan. Saya sangat gembira apabila mengetahui bahawa 'kad laporan' saya SEMPURNA!!. Orang sentiasa bertanya kepada saya, "Apakah produk Shaklee yang anda ambil?" Dan jawapan saya sentiasa, "Semua!!" Memang betul, SEGALANYA kerana ia dalah daripada makanan tambahan untuk penjagaan kulit dan penjagaan rambut, dan semua produk isi rumah, saya Shaklee-kan hidup saya.

Walau bagaimanapun, apabila saya pertama kali mula mengambil Shaklee, saya mengalami krisis penyembuhan - Saya mengalami batuk sehingga paru-paru saya meletup! Dengan kepercayaan dan keyakinan dalam produk Shaklee dan sistem imun saya sendiri, saya teruskan juga pengambilan produk Shaklee. Dan sekarang, saya mula menikmati masa, kesihatan dan kebebasan kewangan.

Sekali lagi, saya berterima kasih kepada Dr. Shaklee untuk memberikan dunia yang terbaik, dan kerana membenarkan saya untuk benar-benar menikmati kebebasan dalam kehidupan. Terima kasih, saya sukakan anda, Dr. Shaklee! Dan saya cintakan ibu bapa saya untuk semua perkara yang indah mereka berikan kepada saya sepanjang hidup saya" - Master Law Chu Hian.


Antara vitamin Shaklee yang diamalkan oleh Master Law dalam menjaga kesihatannya dan sembuh dari kanser ialah Shaklee Vivix . Vivix membantu membai pulih DNA yang rosak, sekaligus meremajakan kesihatan tubuh kembali. Lihat sahaja Master Law yang kini kelihatan sangat muda dan cergas walaupun umurnya telah mencapai 50-an.Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

29.1.15

Cara Untuk Pulih Sel Tubuh & Pelihara Dari Penyakit Kronik - Vivix


Tubuh badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien. Apabila tubuh badan kita tidak sihat, kita memerlukan lebih nutrient yang membekalkan antioksidan dan menigkatkan imun sistem seperti Vitamin C, Vitamin E dan lain-lain. Sekiranya kita mengalami kecederaan, pengambilan nutrien protein adalah sangat crucial bagi membantu proses baik pulih sel yang rosak dan proses penghasilan sel-sel baru.

Mengapa perlunya pemulihan di peringkat sel?
=================================
Sel yang lemah dan rosak akan menghasilkan tisu yang rosak dan seterusnya menghasilkan organ yang cacat fungsi. Organ yang cacat fungsi ini akan mengakibatkan sistem tubuh tidak berfungsi dengan baik dan mulalah penyakit kronik berlaku.

Sel lemah > Tisu rosak> Organ cacat > Sistem lemah fungsi > Simptom penyakit > Penyakit kronik

Mengapa sel menjadi lemah dan rosak?
============================
 1. Terdedah kepada toksin persekitaran
 2. Tekanan / stress kehidupan
 3. Pemakanan yang tidak sihat
 4. Amalan gaya hidup yang tidak sihat
Keadaan ini telah
 • melemahkan pertahanan sel semulajadi tubuh
 • menyebabkan tenaga sel menjadi lebih rendah
 • menyebabkan kerosakan DNA
 • menyebabkan prestasi sel berkurangan.

Semua ini akan menyumbang kepada penuaan sellular dan mengaktifkan penyakit kronik dan penyakit lain yang berkait di dalam tubuh

Bagaimana Vivix membantu dalam pemulihan sel yang lemah dan rosak?
====================================================
Ramuan Vivix memberi kesan kepada 4 mekanisme utama iaitu

Pertahanan sel – Memerangi tindak balas akibat tekanan biologi dari semasa ke semasa membawa kepada penuaan dan kerosakan sel

Menjana Tenaga sel – Menggalakkan biogenesis untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel. Kecekapan dan tenaga sel menurun seiring dengan peningkatan umur

Memperbaiki sel – Melindungi dan membaiki DNA sel yang sering diserang oleh radikal bebas setiap hari. Serangan radikal bebas ini merosakkan DNA sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan ketahanan sel.

Prestasi sel – Mengaktifkan pengawal selia genetik yang membantu meningkatkan prestasi sel dan melambatkan pembentukan protein AGE (advanced pglycation end products) yang boleh menyebabkan kerosakan di tahap sellular .

Kesimpulannya :

BAIKI SEL ROSAK > BERI TENAGA SEL > LINDUNGI SEL > PRESTASI SEL

Mengapa Vivix Shaklee digelar jus antioksida luar biasa?
=========================================
1. Sebanyak 2500 penerbitan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Universiti Harvard terhadap bahan utama Vivix

2. Satu sudu teh Vivix memberikan jumlah resveratrol yang setara dengan 3,000 gelas wain merah
Bahan-bahan Vivix telah dibuktikan dalam kajian makmal sebagai 10x lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan daripada minuman berasaskan resveratrol sahaja.

Mengapa penting memiliki sel yang sihat?
==============================
 • Sel yang sihat dapat mengeluarkan sisa buangan sel dari sel itu sendiri. Maka toksin tidak tersimpan atau termendak di dalam sel
 • Sel yang sihat dapat menyerap nutrient dari makanan yang kita ambil seharian.
Siapa yang boleh mengambil Vivix?
==========================

 • Dewasa yang alami penyakit kronik
 • Dewasa yang ingin kelihatan lebih muda
 • Orang tua yang sudah lemah - fabolousdash.com

Testimoni dari pengguna Vivix
======================
Mereka kini bebas daripada diabetes, TB, asma, masalah sendi dan banyak lagi penyakit dari pengambilan suplemen Shaklee ini.

Kisah seorang suami yang tidak mempercayai supplement. Dah nak lumpuh pon masih berdegil. Nasib baik isteri dia bersabar dan beri juga dia supplement Shaklee
Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

28.1.15

Radang Buatkan Kulit Tua Sebelum Usia

Sepanjang beberapa tahun lepas, penyelidikan kosmetik telah mula menemui faktor penuaan sel yang tidak diketahui sebelum ini iaitu radang-penuaan. Anehnya, kulit tidak menunjukkan tanda penderitaan. Tiada kemerahan, tiada kegatalan. Juga tidak terasa tegang. Namun, keradangan berlaku secara “senyap” dalam sel kulit, dan keradangan ini akan menyebabkan penuaan kulit.

Keradangan Sebabkan Kulit Cepat Tua
============================
Kulit secara semula jadi mengandungi imbangan unsur pro-radang (untuk menyingkirkan bahan buangan) dan unsur anti-radang (untuk mengehadkan aktivitinya mengikut keperluan kulit).

Namun, apabila ketuaan sel berlaku, imbangan ini terganggu. Stratum korneum menjadi lebih nipis. Epidermis mengambil

masa lebih lama untuk membaharui dirinya dan menjadi lebih telap, menyebabkan kulit lebih terdedah kepada tekanan alam sekitar. Di tahap lebih jauh dalam dermis, kulit mula mengeluarkan lebih banyak pengantara pro-radang: menjadikannya dalam keadaan radang.

Mengapa keradangan mempercepatkan proses penuaan?
========================================
Ia merangsang ketidakseimbangan dalam kulit; mengganggu imbangan pengutus keradangan. Ini dinamakan “lata radang”, yang:

• memperlahankan metabolisme sel, yang bertanggungjawab terhadap kecergasan kulit; menjadikan kulit terdedah kepada kesan tekanan oksidatif

• memperlahankan sintesis lipid, yang memastikan keutuhan ikatan antara sel dan saput hidrolipid; merosakkan fungsi rintangan kulit,

• mengganggu imbangan membran sel; kulit menjadi lemah

• merosotkan matriks luar sel dermis; kulit kehilangan ketumpatan dan kegebuan.

Kesan keradangan kronik dalam senyap ini adalah jelas : Wajah menjadi kusam, kulit mula nampak kendur dan berkedut. - wanista

Bagaimana untuk mencegah radang penuaan ini?
===================================
Anda boleh menggunakan pelbagai produk kecantikan untuk mengurangkan keradangan kulit, dan juga anda boleh dapatkan produk organik terkini daripada Vivix Shaklee.

Vivix merupakan supplemen anti penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat No 1 supplement makanan di Amerika.

Apa itu Resveratrol?
===============

Resveratrol adalah kumpulan tumbuhan yang mengandungi polyphenols.
Resveratrol mempunyai antioksida, memelihara badan melawan sebarang kerosakan yang berkaitan dengan kanser dan penyakit jantung.

Apa Itu Vivix Shaklee?
=================
Vivix adalah minuman pekat yang berwarna merah yang mengandungi bahan-bahan asli anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang Kaya Resveratrol yang bersifat anti-oksida, melambatkan proses penuaan / anti-penuaan, anti-inflamasi dan anti kanser.

VIVX TONIK AJAIB
================

Inilah rahsianya :

antioksida dalam reseveratrol Vivix Shaklee melambatkan kitaran dan kematian sel, melambatkan proses penuaan dan membantu meningkatkan ketahanan antioksidan untuk kulit yang lebih sihat.

Tindakan Vivix pada Tahap Sel :

1. Mempertahankan sel (cell defense)
Ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.


2. Memberi tenaga kepada sel
Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tenaga di dalam sel.3. Memperbaiki sel
Ramuan Vivix dikaji membantu pembaikan sel tahap selular
4. Meningkatkan prestasi sel
Ramuan VIvix adalah 100 kali lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE (advanced glycation end product) yang boleh menyebabkan kerosakan tahap selular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.Ramuan Semulajadi di dalam Vivix Shaklee
================================
1. Anggur Muskat
Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.

Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2. Elderberi
Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara.

Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

3. Polygonum Cuspidatum
Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrolmembantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.


4.Lobak Ungu
Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.

Kebaikan dan Manfaat Vivix

Memelihara :
--> kesihatan jantung
--> kesihatan otak
--> kesihatan sistem imun
--> kesihatan sendi
--> perlindungan antioksidan
--> peningkatan tenaga
--> kesihatan badan yang optima

Kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

Ayu Raudhah turut mengambil Vivix Shaklee untuk kecantikannya, anda bila lagi?

Sirap Shaklee tu adalah Vivix. Rupa Vivix yang ala-ala warna sirap gitu. Hehehee


APA KATA MEREKA YANG DAH MENCUBA VIVIX
==========================================

Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading