0

1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding dengan kolagen yang disuntik. Ini untuk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan.

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi effect lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.

4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.

6. Kolagen juga penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine untuk kesihatan sendi. (bonus point)

7. Pastikan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin.


Collagen Powder (CP) Shaklee

bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangattt kecil iaitu 1000dalton (untuk penyerapan unggul dan efek yang segera),

dilengkapi dengan kajian klinikal, dan yang best nya CP ni diperbuat dari 7 ramuan khas. Memang perfect.

Berikut secara ringkas fungsi-fungsi setiap ramuan tersebut:

👉Kolagen ikan : Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
👉Ekstrak kulit kerangan : mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata
👉Lactobacillus acidophilus : Meningkatkan penyerapan kolagen
👉Ekstrak biji Camellia Japonica : Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
👉Ekstrak Pfaffia : Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
👉Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
👉Vitamin B2,B6 : membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Pendek kata, ia pilihan tepat bagi saya kerana Shaklee Collagen POwder memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan.

Info tambahan: Tahukah anda CP ni dilengkapi dengan asid hidraulik untuk mengekalkan kelembapan kulit.

1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 liter air. Menarik bukan. Sesuai untuk saya yang tak dapat nak telah bergelen-gelen air sehari..hihi

Kalau sesiapa yang nak rasa kulit lembap sentiasa, amalkan masker kolagen dan minum segelas sehari. Kesan yang sangat cepat. Memang menakjubkan


Semua orang pun tahu, semakin tua kita semakin berkurangan kolagen dlm badan.

Info : Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25tahun. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10tahun

Jadi kalau usia kita 25-30an mungkin takkan perasan akan kekurangan kolagen dalam badan.

Sekarang saya dah 31 tahun. Saya taknak menyesal di kemudian hari. Dah hampir 11bulan saya setia makan kolagen ni cuma kadang ada jugak la yang terskip. Hehe

Cuma kalau saya nak kesan lebih best untuk 5-10 tahun akan datang , jawabnya kenalah disiplin dari sekarang la. Hasilnya nanti kesan akan marvellous


Nak cuba?


Perlukan Rundingan atau Ingin mendapatkan Produk Shaklee?

Saya perunding bertauliah anda

Umi Nazrah
Pengedar Sah Shaklee
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : kulit_cantik_sihat_shaklee
PM kami di
www.facebook.com/messages/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


Catat Ulasan

 
Top