31.10.15

Cyst Hilang Dengan GLA Complex

Saya ada cyst sebelum ni, dapat tahu tanpa sedar mahupun ada apa2 tanda, secara kebetulan bila buat full blood test pada tahun 2011 dan dah buat endorscope pada Mei 2011. Tapi masa ni belum kenal dengan Shaklee lagi.

Sampailah pada Nov 2013 (seperti di gambar scan) Doktor sahkan cyst 'menyerang kembali'. Fobia sangat sebab sejarah pada tahun 2011 kembali berulang, macam tak sanggup je nak hadapi endorscope lagi.

Tapi masa ni dah berkenalan dengan Shaklee bermula pada Sept 2013, tetapi masa ni ambil set slimming (Lecithin, Alfalfa Complex dan Cinch Shake).

Pada Oktober 2013 saya mula ambil GLA Complex sebab nak kurangkan senggugut, tetapi selepas keputusan scan di Hospital dan juga atas nasihat upline, saya amalkan secara konsisten GLA Complex dengan Alfalfa Comolex dan disulam dengan Vitamin C Sustained Release, Vitamin E dan juga COQHealth Plus.

GLA Complex memang tak tinggal setiap hari sebab nak stabilkan kembali hormon. Salah satu penyebab cyst adalah disebabkan hormon.

Pada Disember 2013 kembali ke hospital untuk check, alhamdulillah cyst seakan mengecil.

Dan Januari 2014 scan alhamdulillah syukur cyst dah tak ada, doc berkali2 pusing kiri kanan nak 'cari' dan lega sebab memang betul tak ada. Syukur..

**gambar scan pada Dis & Jan tak ada sebab hospital tak bagi pada saya copy.**


Apakah Punca Fibroid Dan Cyst Boleh Terjadi?

Puncanya ialah apabila berlakunya pertumbuhan luar biasa pada sel didalam rahim kadang-kadang di dalam ovari biasanya disebabkan ketidak seimbangan hormon dalam tubuh wanita. Kerana itulah setiap wanita digalakkan mengamalkan GLA Complex Shaklee yang kaya dengan GLA atau omega-6 dalam diet bagi menangani masalaj ini.

Jadi, apa lebihnya GLA Complex dari Shaklee?

Kelebihan GLA Complex Shaklee Untuk Fibroid Dan Cyst

GLA Complex Shaklee berasal dari bunga borage flower yang kandungan GLA lebih tinggi dari Evening Primerose (EPO).

Shaklee bukan sahaja menghasilkan GLA semata-mata, malah ia juga menghasilkan gabungan dengan vitamin-E kerana antara kepentingan tubuh wanita ialah antioksidan melawan radikal bebas. Jadi lengkapi diet harian anda untuk hormon teratur, kulit yang cantik dan jauhi penyakit ditakuti wanita ini iaitu cancer, fibroid dan lain-lain.


PENJIMATAN OFFER GLA COMPLEX ===============================

Retail Price rm580.35
Beli 6 dapat 7 botol
Free 1 botol rm83
Add on rm180 untuk
Free postage rm10
Free Keahlian rm69
Bonus Next Month rm5+.++
Retail Profit rm1++.++


Nak menikmati discount 20-30% harga produk Shaklee setiap bulan?
Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup.


BERITA GEMBIRA !!
Jika anda mendaftar ahli Shaklee bulan ini dan membeli minimum 1 jenis produk, anda akan mendapat multivitamin Vita-Lea yang sudah berusia 100 tahun daripada Shaklee secara PERCUMA !!


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Produk Shaklee?

Saya perunding bertauliah anda

Umi Nazrah
Pengedar Sah Shaklee
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : kulit_cantik_sihat_shaklee
PM kami di
www.facebook.com/messages/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


Continue Reading

30.10.15

GLA Complex - Ikhtiar tangani CYST

Setiap insan pasti ada ujian. Begitu juga kita sebagai hambaNya. Dikala senang Allah titipkan hujan di tengahari. Siapa sangka dalam senyuman manis terselit ujian dari Ilahi.

Arma panggil rakan sepejabat Kak N. Suatu hari Allah titipkan Kak N kepada Arma untuk membeli GLA Complex. Lalu Arma ceritakan fungsi dan kelebihan GLA Complex ini pada kak N. Lalu diriku bertanya lebih lanjut kepada Kak N, masalahnya yang sebenar.

Rupa-rupanya Kak N ada 2 ketulan Cyst di kedua payudaranya. Menitik air matanya dan ia telah disahkan oleh pakar di Kpj Perda, Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Hilang wajah keceriaan pada Kak N yang padaku seorang wanita yang cantik dan ayu serta lemah lembut.

Selang keesokan harinya Kak N berjumpa denganku di dalam bilik pejabatku. Kak N berkongsi kisah kerisauan tentang ketulan cyst itu kerana ada rasa sakit bila lengan digerakkan. Sebagai rakan sepejabat. Diriku cuba sebaik mungkin memberikan motivasi dan kata semangat kepadanya.

Pesanku, apa yang berlaku adalah ketentuan Allah. Sebagai hambaNya kita perlu ikhtiar dan berusaha serta berdoa.
Pasti ada hikmah Allah nak bagi kepada kita.

Kak N mula makan suplemen secara konsisten . Untuknya Arma nasihatkan mengambil 2 biji GLA setiap hari dan jaga pemakanan. Hanya mengambil makanan yang berkhasiat sahaja.

Setelah dua minggu, Kak N membuat temujanji yang lain di Bertam. Ujian mamogram dilakukan pada kedua payudaranya. Kerana tak sabar untuk mengetahui temujanji dengan doktor pakar di KPJ
Alhamdulillah..

Pagi keesokannya Kak N memanggilku ketika Arma "punch card" pagi itu, Kak N dengan wajah ceria menunjukkan hasil pemeriksaan Mamogramnya. Gambar foto dari imbasan tersebut. (Gambar terpaksa saya simpan) atas permintaan Kak N. Hasil dari mamogram tersebut, jelas menunjukkan, Cyst pada payu dara sebesar 2cm-2.5cm, semakin mengecil menjadi 1cm.

Doktor pakar di Bertam yang melakukan Mamogram kepada Kak N, menasihatkan agar mengambil suplemen yang mempunyai EPO dan Kak N memberitahu dia mengambil Gla Complex. Alhamdulillah dan hingga kini Kak N istiqomah mengambil Gla Complex.

Seperti yang kita tahu, GLA COMPLEX shaklee mempunyai EPO, Vitamin E & Boringe Oils yang membantu untuk hormon kembali normal semula. Hanya lafaz kesyukuran yang dapat Arma ucapkan. Kak N dah mampu tersenyum ceria semula di pejabat. Ini adalah kisah benar yang berlaku pada 11 Ramadhan 1435H.
Terima Kasih Allah.

#ShakleeEffect
#s2ufamilies
#s2united


Adakah EPO terdapat didalam sebarang produk Shaklee?

Kebiasannya produk GLA Complex daripada Shaklee di sama kan dengan EPO 'versi Shaklee'.

Sebelum itu, mari kita kenali apakah Evening Primrose Oil (EPO) ini.

EPO adalah sejenih minyak yang di perbuat dari bunga bernama Evening Primrose yang mempunyai pelbagai khasiat. EPO banyak digunakan untuk membantu menyelesaikan masalah sendi dan masalah berkaitan kewanitaan.

Ramai beranggapan bahawa EPO adalah nutrisi seperti Omega, DHA, EPA dan sebagainya sedangkan EPO adalah sejenis minyak.

Didalam EPO ini terdapat satu komponen yang dipanggil Gamma Linolenic Acid (GLA) dan GLA inilah yang membantu menyelesaikan masalah berkaitan kewanitaan dan sebagainya.

Apa yang menariknya, GLA bukan hanya terdapat didalam EPO, malah turut terdapat didalam bunga lain termasuk Bunga Borage (Borage Flower). Minyak dari bunga Borage inilah yang menjadi bahan utama dalam supplement GLA Complex keluaran Shaklee

Apakah perbezaan EPO dan Borage Flower Oil?

Borage Oil mengandungi paras GLA yang lebih tinggi berbanding EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% yang didapati dari EPO

Kelikatan GLA adalah terbukti lebih baik dalam membantu masalah kesihatan berkaitan kewanitaan seperti Pre-Menstrual Syndrome (PMS) dan masalah sendi seperti arthritis.

Selain itu, GLA Complex juga dilengkapi dengan Vitamin E dan Minyak dari bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. 


PENJIMATAN OFFER Oktober
GLA COMPLEX
=============

Retail Price rm580.35
Beli 6 dapat 7 botol
Free 1 botol rm83
Add on rm180 untuk
Free postage rm10
Free Keahlian rm69
Bonus Next Month rm5+.++
Retail Profit rm1++.++


Nak menikmati discount 20-30% harga produk?
Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup


BERITA GEMBIRA !!
Jika anda mendaftar ahli Shaklee bulan ini dan membeli minimum 1 jenis produk, anda akan mendapat multivitamin Vita-Lea yang sudah berusia 100 tahun daripada Shaklee secara PERCUMA !!


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Produk Shaklee?

Saya perunding bertauliah anda

Umi Nazrah
Pengedar Sah Shaklee
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : kulit_cantik_sihat_shaklee
PM kami di
www.facebook.com/messages/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


Continue Reading

Omega Guard - untuk mengelakkan pening kepala, tegang di leher, mudah rasa letih

Hari ni Ainur nak cerita #ShakleeEffect yang dialami oleh salah seorang customer yang merupakan penjual kuih semenjak 22 tahun yang lepas iaitu bersamaan umur Ainur sekarang.

Memang hari-hari dia kena consume ubat anemia untuk mengelakkan pening kepala, tegang di leher, mudah rasa letih dan sebagainya.

Memang betul apa yang Ainur cakap sebab sebelum ni memang dia pernah tak bangun satu hari sebab ini. Anak-anak yang bantu tolong buatkan kuih semua dan beliau tinggal menjualnya sahaja.

Oleh kerana jualan kuih ni antara yang famous dekat area UITM Samarahan, UNIMAS dan IPG beliau tetap gigih menjual sehingga sekarang sehinggalah beliau tahu Ainur ni pengedar sah Shaklee, beliau minta Ainur suggest tentang supplement Shaklee.

Ainur suggest Omega Guard dan beliau terus beli 2 botol sekaligus.

Kira-kira tak sampai satu bulan beliau bagitahu Ainur, #ShakleeEffect yang dialaminya. Sekarang dah tak perlu lagi nak harapkan 100% ubat anemia. Alhamdulillah!

#shakleeEffects
#s2ufamilies
#s2united


Omega Guard
===========

perbezaan diantara Omega Guard dan minyak ikan lain yang terdapat dipasaran

1.Proses Penyulingan Molekul Berperingkat
Minyak Ikan Shaklee melalui proses penyulingan berperingkat untuk memastikan ianya selamat daripada logam berbahaya seperti
plumbum,merkuri,arsenik,PCBs (polychlorinated biphenyls) dan lain-lain.

TAHUKAH ANDA
Kebanyakkan minyak ikan dipasaran mengandungi PCBs yang berbahaya dan boleh meyebabkan kanser?

proses ini juga:-
1. Memekatkan (concentrate) & menulenkan (purity) lemak Omega -3
2. Mengurangkan oxidation dan pembentukan lemak trans (trans fat)
3. Mengurangkan bau dan rasa hanyir

2.Minyak Ikan Kecil di Lautan Dalam
Minyak ikan Shaklee diambil daripada ikan-ikan kecil di lautan dalam yang sejuk kerana ikan-ikan dikawasan tersebut tidak terdedah kepada pecemaran & toksik seperti merkuri.
Kajian juga menunjukkan bahawa ika dilautan sejuk mempunyai kandungan Omega-3 yag lebih tinggi

3.Kandungan Omega -3 Yang Lengkap
Omega Guard Shaklee lengkap dengan kesemua 7 jenis asid lemak Omega-3 yang diperlukan oleh badan termasuklan DHA & EPA

Kajian menunjukkan bahawa EPA dan DHA membantu :-
1. Mengurangkan risiko penyakit jantung
2. Mengawal kandungan kolesterol di dalam badan
3. Memastikan tekanan darah normal
4. Memelihara mata,otak & sendi

Untuk wanita yang mengandung & ibu yang menyusu,DHA & EPA sangat penting untuk pembentukan otak bayi serta pembinaan imun sistem mereka.

Disebabkan badan tidak boleh menghasilkan asid lemak Omega -3 dengan sendirinya ,maka adalah sangat penting untuk kita mengamalkan supplemen Omega.

4.Kandungan DHA & EPA Yang Lebih Tinggi
Mengikut kajian yang telah dibuat, Omega Guard Shaklee mempunyai kandungan DHA & EPA yang lebih tinggi daripada jenama lain.

5.100% Semulajadi
Minyak ikan Shaklee adalah 100% semulajadi,tiada perasa & pewarna tiruan serta tiada bahan pengawet . Dan yang paling penting
Omega Guard Shaklee adalah Halal


Tawaran Omega Guard untuk bulan Oktober 2015 !!
=============

PENJIMATAN OFFER OMEGA GUARD ===============================

Retail Price rm864.96
Beli 6 dapat 7 botol
Free 1 botol rm144.20
Free postage rm10
Free Keahlian rm69
Bonus Next Month rm5+.++
Retail Profit rm1++.++


Nak menikmati discount 20-30% harga produk setiap bulan???
Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup.


BERITA GEMBIRA !!
Jika anda mendaftar ahli Shaklee bulan ini dan membeli minimum 1 jenis produk, anda akan mendapat multivitamin Vita-Lea yang sudah berusia 100 tahun daripada Shaklee secara PERCUMA !!


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Produk Shaklee?

Saya perunding bertauliah anda

Umi Nazrah
Pengedar Sah Shaklee
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : kulit_cantik_sihat_shaklee
PM kami di
www.facebook.com/messages/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


Continue Reading

28.10.15

Kebaikan Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang

Pemilihan makanan selepas melahirkan anak atau semasa pantang adalah suatu aspek kesihatan yang amat penting kerana ia memainkan peranan untuk mengembalikan semula tahap keseimbangan hormone, mineral dan lemak yang penting (essential fatty acid ) yang telah digunakan semasa hamil dan ketika proses melahirkan anak.

Ketika dalam pantang mereka memerlukan tambahan tenaga sebanyak 500 cal yang harus datang dari makanan yang mereka makan. Ini bermakna mereka memerlukan antara 2,000 hingga 2,500 kalori dalam sehari.

Malangnya kebanyakan wanita yang sedang berada tempoh pantang tidak mendapat cukup nutrisi dari pemakanan mereka. Ini berpunca dari keletihan kerana tidak cukup rehat dan tidur kerana menyusukan bayi, dan mengalami masalah ‘tidak berselera’ kerana tubuh mereka masih lemah.

Kegagalan mendapatkan nutrisi yang mencukupi akan memberikan kesan buruk kepada mereka dan anak yang telah dilahirkan.

Sebagai contoh tahap zink yang rendah dalam darah semasa dalam tempoh pantang boleh menyebabkan mereka mudah mengalami “ post-natal depression ” (meroyan).

Begitu juga dengan keperluan zat besi dan Vitamin B yang sangat penting bagi pembentukan sel darah merah. Semasa proses kelahiran, banyak darah keluar dan perlu digantikan. Zat besi dan vitamin B sangat diperlukan dengan jumlah yang banyak bagi membentuk sel darah merah yang baru.

Kalsium dan magnesium juga banyak digunakan ketika proses kelahiran kerana kedua-dua zat ini bertanggungjawab dalam mengecutkan rahem bagi mengeluarkan bayi. Ini menyebabkan kandungan kalsium dan magnesium dalam darah sangat berkurangan terutama jika proses melahirkan anak memakan masa yang panjang.
Apabila kedua-dua elemen ini tidak mencukupi, ia akan menyebabkan otot rahem mengecut lagi dan menyebabkan pendarahan yang banyak selepas proses kelahiran.

Oleh itu ibu-ibu yang baru melahirkan sangat memerlukan suplemen yang sesuai untuk meningkatkan kesihatan tubuh mereka semula.

Selalunya doktor akan menasihatkan ibu-ibu ini mengamalkan pemakanan sihat seperti menggalakkan pengambilan protein seperti daging, susu, ikan, kekacang, sayur-sayuran, cereal dan keju. Makanan-makanan ini bukan saja memberikan sumber protein tetapi juga sumber vitamin dan mineral yang banyak.

Bagi ibu-ibu yang mengalami rasa loya dan tidak berselera untuk makan, dan merasa bahawa pemakanan mereka tidak cukup nutrisi, saya mencadangkan mengambil beberapa suplemen bagi memastikan nutrisi-nutrisi seperti ini dapat dibekalkan. Dalam Set Bersalin Shaklee anda boleh mendapatkan supplement yang memenuhi tujuan ini.


Kebaikan Set Bersalin Shaklee dari segi nutrisi untuk pemulihan ibu berpantang

1. Zat Besi (Iron)
Zat besi atau Iron sangat penting dalam pemakanan kerana ia terlibat dalam penghantaran oksigen dalam darah. Oleh itu ia sangat penting dalam memberikan tenaga semasa pantang.

Wanita yang menyusukan anak memerlukan antara 25-27 mg zat besi dalam sehari. Mereka yang mengalami masalah kekurangan zat besi boleh mengalami rasa mudah penat, rasa sukar bernafas dan senang disrang jangkitan kuman.

Saya mencadangkan Produk Shaklee VITA-LEA® WITH IRON yang mengandungi zat besi 18mg bersama 23 vitamins dan mineral yang diperlukan oleh wanita yang sedang dalam pantang.


2. Vitamin B Kompleks.

Vitamin B-Complex mengandungi 8 jenis vitamin B (sebab itu dinamakan vitamin B kompleks) sangat penting bagi menukarkan makanan yang kita makan menjadi tenaga ketika proses metabolik.
Vitamin B , terutamanya folic acid, B6, and B12 membantu kesihatan jantung dan saluran darah dengan merendahkan tahap homocysteine dalam darah.

Kebanyakan vitamin ini tidak dapat disimpan dalam tubuh dan dibekalkan dengan pengambilan dalam makanan setiap hari. Memasak terlalu lama menyebabkan makanan itu tidak lagi mempunyai vitamin-vitamin ini.

Vitamin B complex ini bertindak pada tahap maksima apabila diberikan secara serentak. Malangnya kebanyakan ibu-ibu tidak mendapat kelapan-lapan vitamin ini semasa tempuh berpantang.

Produk Shaklee VITA-LEA® WITH IRON mengandungi kesemua vitamin B kompleks yang diperlukan oleh wanita yang sedang dalam pantang.


3. Vitamin C .

Vitamin C sangat penting bagi kesihatan gusi, gigi tulang dan pembentukan tisu baru. Ia terdapat dengan banyak dalam buah-buahan seperti oren, betik, strawberi.

Ibu yang tidak mendapat cukup vitamin C akan mengalami rasa mudah penat.

Mereka akan menjadi cepat marah dan mudah mendapat penyakit meroyan ( post partum depression ). Sendi dan otak akan berasa sakit dan mudah mendapat lebam jika terlanggar meja atau dinding.

Masalah yang sering diadukan oleh mereka ialah gusi yang mudah berdarah dan jangkitan kuman pada gusi. Rambut akan jatuh berguguran dan kulit menjadi kering. Mereka mudah jatuh sakit kerana daya tahan yang tidak kuat.

Seperti vitamin B complex, vitamin C juga tidak disimpan dalam badan dan perlu diambil setiap hari dalam pemakanan. Wanita yang dalam pantang memerlukan Vitamin C 120mg sehari.

Produk Shaklee VITA-LEA® WITH IRON juga mengandungi Vitamin C sebanyak 120mg dalam 2 caplet yang dihidangkan.


4. Zat Zink

Zinc juga antara zat dalam pemakanan yang sangat diperlukan. Ia terlibat dalam proses metabolism terutama dalam pembentukan sel-sel yang telah rosak semasa kehamilan dan proses kelahiran.

Wanita yang berada dalam pantang juga selalunya mudah demam dan diserang dengan pelbagai virus dan bakteria.

Mereka memerlukan zink untuk meningkatkan sistem daya tahan melawan penyakit dengan meningkatkan pengeluaran antibody dari kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang jangkitan penyakit.

Zink juga membantu mengembalikan semula kitaran haid wanita yang baru melahirkan anak, mengembalikan tenaga akibat kelesuan yang kronik semasa pantang dan membentuk kolagen bagi menyembuhkan luka dengan lebih cepat.
Wanita yang sedang dalam pantang memerlukan Zink antara 15-20mg.

Produk Shaklee VITA-LEA® WITH IRON yang mengandungi zink 15mg dalam 2 caplet yang dihidangkan.


5. Kalsium

Kalsium adalah zat yang sangat penting bagi wanita dalam pantang untuk faedah dirinya dan juga bayi yang disusukan.

Kalsium sangat diperlukan untuk pembentukan tulang dan gigi yang sihat pada bayi yang disusukan. Bagi wanita yang sedang dalam pantang, selalunya tidak banyak bergerak dan kebanyakan masa mereka berbaring di atas katil.

Suplemen kalsium dapat menghalang pembentukan darah beku pada saluran darah ketika banyak berbaring dan tidak aktif semasa pantang.

Kalsium juga sangat penting memperbaiki fungsi saraf, bagi mengelakkan rasa kebas pada anggota kaki dan tangan mereka di samping mempercepatkan pengecutan otot rahem untuk kembali ke saiz asal.
Bagi wanita yang menyusukan anak, mereka memerlukan sebanyak 1,000 mg hingga 1,500 mg dalam sehari.

Produk Shaklee VITA-LEA® WITH IRON mengandungi 450mg kalsium dan Shaklee ESP mengandungi 500 mg kalsium. Pengambilan kedua-dua produk ini akan melengkapkan bekalan kalsium yang diperlukan.


5. PROTEIN

Wanita yang baru melahirkan anak sangat memerlukan nutrisi protein dalam pemakanan mereka. Salah satu sumber protein, selain telur, daging dan ikan ialah kacang soya.

Kacang Soya mempunyai kandungan protein yang tinggi dan mengandungi hampir kesemua amino asid yang diperlukan oleh tubuh.

Protein sangat diperlukan dalam pemakanan kerana ia akan disalurkan ke dalam susu ibu dan bayi yang menyusu akan mendapat faedah yang banyak.

Protein akan merangsangkan pertumbuhan fizikal dan mental, dan secara langsung menyebabkan bayi akan cepat membesar dan menjadi cerdik.
Wanita hamil memerlukan sekurang-kurangnya 70g protein sehari.

Produk Shaklee Energizing Soy Protein (ESP) mengandungi protein yang rendah lemak dari sumber bukan GMO (genetically modified organism) dan mengandungi kesemua amino acids. Ia tidak mengandungi kolestrol dan sesuai untuk wanita yang berada dalam pantang.
Ia membekalkan sebanyak 14 gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ( 3 sudu teh).

Sumber : blog Dr Zubairi


Mencari set bersalin Shaklee untuk ibu berpantang?

Anda boleh dapatkan set bersalin Shaklee yang lengkap dengan set YES pack Postnatal Shaklee.

YES HEALTY PRENATAL & POSTNATAL (SET KEHAMILAN & BERPANTANG)

Vita-Lea® Iron Formula
❁ Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
❁ Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

Sustained Release Vita-C
❁ Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
❁ Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.

B-Complex
❁ Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri.
❁ B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu adalah lebih baik.

Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
❁ Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
❁ Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
❁ Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
❁ ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain.
❁ Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

Ostematrix (Calcium & Magnesium)
❁ Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.
❁ Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
❁ Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
❁ Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
❁ Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

OmegaGuard (EPA & DHA)
❁ DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
❁ DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
❁ Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
❁ Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Alfalfa Complex
❁ Alfalfa pula bertindak sebagai milk booster turut membantu menangani sakit-sakit badan dengan mengurangkan keasidan dalam tubuh.
❁ Ia juga membantu dalam menangani masalah sembelit yang sering dialami wanita selepas melahirkan.
❁Pengambilan alfalfa adalah bergantung kepada ibu dan anak yang tidak mempunyai penyakit SLE dan bebas daripada jaundice atau sakit kuning.


Nak menikmati discount 20-30% harga produk?
Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 79.00 pendaftaran sekali untuk seumur hidup.


BERITA GEMBIRA !!
Jika anda mendaftar ahli Shaklee bulan ini dan membeli minimum 1 jenis produk, anda akan mendapat multivitamin Vita-Lea yang sudah berusia 100 tahun daripada Shaklee secara PERCUMA !!

(Harga Pasaran Vitalea RM 95)


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Produk Shaklee?

Saya perunding bertauliah anda

Umi Nazrah
Pengedar Sah Shaklee
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : kulit_cantik_sihat_shaklee
PM kami di
www.facebook.com/messages/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


Continue Reading

27.10.15

Kelebihan Multivitamin Vita-Lea Shaklee

Apa itu Vita-Lea Shaklee?
Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitaliza-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min” , dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya daripada Shaklee.


Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea .

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet Vita-Lea Shaklee ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina .

Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”.

Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.


Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Vita-Lea Shaklee telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai
THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.


Vitamin Yang Terkandung dalam Vita-Lea Shaklee :

Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi
Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
Magnasium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung


Manfaat Utama Vita-Lea Shaklee :

Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya m ereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.

Melindungi Organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.


BERITA GEMBIRA !!
Jika anda mendaftar ahli Shaklee bulan ini dan membeli minimum 1 jenis produk, anda akan mendapat multivitamin Vita-Lea yang sudah berusia 100 tahun daripada Shaklee secara PERCUMA !!


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Produk Shaklee?

Saya perunding bertauliah anda

Umi Nazrah
Pengedar Sah Shaklee
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : kulit_cantik_sihat_shaklee
PM kami di
www.facebook.com/messages/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


Continue Reading

26.10.15

Cinch Shake Shaklee : Formula diet cecair 'shake' tangani krisis obesiti

Shake boleh menggantikan sarapan , makan tengah hari atau makan malam kerana ia mengandungi semua jenis nutrien yang diperlukan oleh badan.


Pemakanan atau diet berasaskan cecair boleh mengatasi masalah obesiti yang kian meningkat di negara ini.

Pendapat ini dikemukakan oleh ketua kumpulan penyelidik makanan dan obesiti Universiti-Ulm Jerman Dr Marion Flechtner-Mors yang telah mengkaji secara terperinci mengenai diet, khususnya diet berasaskan cecair, dan kaitannya dengan obesiti lebih 20 tahun.

Kajian itu mendapati bahawa formula diet cecair atau 'shake' bukan sahaja boleh membantu mencegah masalah obesiti tetapi ia juga menbantu mengekalkan berat badan yang sedia ada.

Shake boleh digunakan untuk menurunkan berat badan , dan pengurusan berat badan. Kita boleh sekurang-kurangnya mengambil satu Shake sehari untuk mengekalkan berat badan.

Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan boleh mengambil dua shake, dan ini sangat efektif kerana kandungan kalori terkawal. Seseorang boleh tahu kuantiti kalori yang diambil.

Shake ini boleh menggantikan sarapan , makan tengah hari atau makan malam kerana ia mengandungi semua jenis nutrien yang diperlukan oleh badan.

Kadar obesiti di Malaysia hampir cecah 50% dan angkanya semakin meningkat.

Walaupun ramai mengetahui keadaan ini disumbang oleh budaya pemakanan yang tidak sihat, ramai belum mahu mengubah tabiat pemakanan.

Orang Malaysia suka sangat makan. Mereka tidak mengenali atau tidak berfikir untuk melakukan sesuatu terhadap tabiat itu. Kewujudan pelbagai tempat makanan juga tidak menjadikannya mudah kerana kita sentiasa makan dan kita makan dengan terlalu banyak. Ini telah menggambarkan krisis obesiti semakin menggerunkan.

Selain menyumbang kepada masalah penyakit metabolik seperti penyakit kardiovaskular dan diabetik, obesiti juga boleh menyebabkan seseorang itu menanggung kos rawatan yang sangat tinggi.


Perbezaan Shaklee:

Setiap kali anda minum Cinch Shake Mix Shaklee , anda akan mendapat 24 garam protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. (dicadangkan diambil bersama dengan 1 sudu Shaklee Energizing Soy Protein ).

Ini penting – Kerana protein digunakan untuk membina otot, dan otot lah menaikkan kadar metabolism dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga boleh menahan kelaparan, yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

Tidak lupa juga kepada Leucine – nutrisi penting di dalam Cinch Shake Mix Shaklee untuk keperluan tubuh kita.

Apa itu Leucin?
------------------------
Asyik duk sebut leucin je, ape bende tu? 

Leucin merupakan asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh. Ia merupakan satu-satunya asid amino yang boleh merangsang sintesis protein otot. Cinch Shake Shaklee yang diperkasa dengan leucin terbukti mampu mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak dan menghilangkan lemak, berat dan inci.

Faedah utama Cinch Shake Mix Shaklee:
Memberi faedah seperti mengambil makanan, tetapi rasanya seperti menikamati pencuci mulut
Indeks glisemik – 22; sesuai untuk pengidap kencing manis
Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine – asid amino
Powered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan
24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa berpuas dan kenyang.
Tinggi kandungan serat – 6gm serat setiap hidangan
Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga
Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
Penggunaan soya bebas GMO
Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis

Lain-lain manfaat Cinch Shake Mix Shaklee:
Membakar lemak dan mengekalkan otot
Cepat mengurangkan lemak badan
Minuman pengurusan berat badan yang berkesan


Cinch Shake Shaklee - selain daripada pengambilan produk Shaklee, dia juga kawal pengambilan makanan, betul-betul kawal. Minum manis dielakkan, makan lauk bakar. Petang dia akan main futsal atau jogging. Konsisten without failed

5 sebab kenapa ramai yang suka sangat dengan Cinch Shake Shaklee ni.

1- Cinch Shake Shaklee ada 3 Perisa yang Sangat Menyelerakan.

3 perisa Cinch Shake Shaklee
Perisa yang ada ialah Vanila, Coklat dan juga Cafe Latte. Ketiga-tiga perisa ni saya dah rasa dan saya paling suka perisa coklat. Bagi penggemar vanila, ia merupakan pilihan terbaik untuk anda dan bagi penggemar kopi yang ingin kuruskan badan, kami sediakan perisa Cafe Latte untuk anda. Jadi anda boleh cuba ketiga-tiga perisa ini dan InsyaAllah ianya menepati selera anda sebabnya ia memang sedap.


2- Cinch Shake Shaklee boleh Dibancuh dengan Pelbagai Resepi.

Cinch Shake juga boleh dibancuh dengan pelbagai resepi. Tidak semestinya kena bancuh plain macam tu je. Kita boleh pelbagaikan resepi bancuhan dan ikut selera kita.

Di sini saya senaraikan beberapa resepi bancuhan cinch shake yang boleh anda buat.

Low fat milk + cinch shake vanilla
Low fat milk + cinch shake chocolate
Low fat milk + cinch shake caffe latte
Strawberry milk + cinch shake vanilla
Strawberry milk + cinch shake chocolate
Chocolate milk +cinch shake vanilla
Chocolate milk + cinch shake caffe latte
Chocolate milk + cinch shake chocolate
Dan resepi yang saya paling suka Strawberry milk + cinch shake chocolate.

Sedap sangat. Rasa creamy-creamy yummy gitu. Memang mengenyangkan. Dan gambar tu juga salah satu resepi yang sedap boleh dicuba.


Nampak tak perbezaan kedua-dua ni? Walaupun berat sama, tapi bentuk dan ukuran badan tak sama kan?

3- Bancuhan Cinch Shake sangat-sangat Mengenyangkan.

Satu hidangan bancuhan Cinch Shake Shaklee membekalkan kepada kita 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral serta 6 gram serat. Satu hidangan tu dah cukup lengkap untuk buat saya berasa kenyang dan perut rasa penuh. Tak perlu dah nak makan makanan-makanan lain yang lebih tinggi nilai kalorinya. Dah tak perlu nak kunyah-kunyah di waktu senggang. Bila dah kenyang, jadi nafsu makan yang meluap-luap tu pun dapat dikurangkan. Bestkan? Sebab tu Cinch Shake sangat-sangat sesuai untuk dijadikan sebagai replacement meal anda.

4- Cinch Shake buat Badan saya lebih Solid dan tidak Menggeleber.

Setelah hampir setahun saya mengamalkan Cinch Shake setiap hari, saya dapati badan saya lebih fit & firm. Maksudnya tidak menggeleber seperti dulu. Kalau dulu, bila usik bahagian betis ataupun paha memang berayun macam buaian laju-laju. Sekarang, nampak lebih elok dan nak pilih baju pun senang sebab dekat bahagian lengan lebih kecil.

Kandungan Cinch Shake Shaklee diperhebatkanagi dengan kandungan Leucine yang dapat membantu kita membakar lemak dan dalam masa yang sama memelihara otot badan kita. Jadi, kalau anda konsisten ambil Cinch Shake dalam masa sebulan tetapi berat tak turun, jangan terlalu panik, cuba buat ukuran ataupun perhatikan baju ataupun seluar anda. Makin longgar tak?

Sebabnya walaupun berat masih sama nilainya, tapi bukan lagi lemak, tapi otot. Jadi, badan kita akan lebih nampak kecil berbanding dulu.

5- Cinch Shake Memberikan saya Tenaga Segera dan Berpanjangan.

Inilah lagi satu kelebihan Cinch Shake Shaklee yang saya amat suka. Kalau saya ambil sebagai sarapan, bukan sahaja mengenyangkan sampai ke tengahari, malah memberikan saya tenaga untuk buat macam-macam kerja rumah. Dan yang lagi menarik, tiada rasa mengantuk pun. Memang senang untuk saya menyelesaikan kerja-kerja rumah setiap pagi bersama anak-anak saya tu. Memang sesuai untuk sesiapa yang nak turunkan berat badan dan dalam masa yang sama terlalu sibuk di tempat kerja. Badan kurus dan bertenaga. Best kan?


Bulan Oktober ini adalah bulan terakhir untuk dapatkan YES pack Shaklee (set hamil, set berpantang, set turunkan berat dan set awet muda Vivix)

YES HEALTHY FITNESS

Lecithin berfungsi sebagai pengemulsi lemak, yang memecahkan lemak-lemak kepada molekul yang lebih kecil so that lemak-lemak ini tidak mudah melekat pada dinding sel dalam badan.

Herb Lax berfungsi sebagai agen untuk detox dan melawaskan pembuangan urine serta penyahtinjaan. InshaaAllah anda tidak akan mengalami sebarang masalah pencernaan.

Cinch Shake bertindak sebagai pemangkin untuk mencairkan lemak tanpa mengganggu atau memusnahkan otot. Kita akan slim down secara fit dan cantik, kulit tidak akan menggeleber kerana sewaktu lemak dihapuskan, otot pula akan dibina.

Cinch Tea membantu untuk meningkatkan metabolisme, membekalkan tenaga yang berpanjangan, melarutkan lemak, antioksida tinggi untuk melawan penyakit yang berbahaya seperti kanser serta sebagai agen detox.

Multivitamin Vita-Lea. Vita-Lea ini sememangnya patut menjadi SUPPLEMENT WAJIB bagi setiap individu kerana Vita-Lea merupakan multivitamin dan multimineral yang terbaik. Bukan setakat memberikan kita kesihatan yang optimum, kulit pun akan semakin cantik berseri.


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Produk Shaklee?

Saya perunding bertauliah anda

Umi Nazrah
Pengedar Sah Shaklee
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : kulit_cantik_sihat_shaklee
PM kami di
www.facebook.com/messages/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


Continue Reading