1

Kebanyakan pengguna sekarang sudah gunakan Set Kehamilan Shaklee semasa mereka sedang hamil. Tidak kiralah untuk cahaya mata yang kali pertama, kedua mahupun kali ke berapa, Set Kehamilan Shaklee menjadi pilihan mereka.

Best dan berkesan sangat ke Set Kehamilan Shaklee ni sampai mencetuskan fenomena di dalam Malaysia sekarang?

PERBEZAAN MENGANDUNG PERTAMA & KEDUA Dengan Set Kehamilan Shaklee

Meh kita baca testimoni pengalaman sendiri Puan Mareeya mengenai Set Kehamilan Shaklee

Sekarang kandungan saya dah masuk 23minggu. Kira dah nak masuk 6 bulan.

Saya alami perbezaan yang ketara antara mengandung sekarang & yang pertama dulu.

1st pregnant : saya belum kenal Shaklee. Saya makan vitamin klinik kerajaan which is ade folik asid, b-complex, iron tablet & Vitamin C

Tapi saya bukan jenis yg compliance sangat. Selalu saya skip ubat² klinik ni. Saya lalu minum susu dutch lady & fresh milk. Saya tak minum anmum sebab Misi klinik kata tak bagus (saya pernah minum skali je. Dah beli sekotak anmum coklat. Then lepas Misi kata tak elok terus saya stop)


Pregnant sekarang : saya makan set lengkap Set Kehamilan Shaklee untuk Ibu mengandung yang mana ade ESP protein soya, multivitaminVITALEA, VITAMIN C, OSTEMATRIX, B-COMPLEX.

Manakala OMEGA GUARD saya akan start consume lepas 6 bulan nanti.

Sama macam pregnant 1st dulu, saya bukan la jenis compliance sangat. Tapi saya lebih disiplin sikit jika dibandingkan dengan masa pregnant 1st dulu. Susu saya jarang minum sekarang. Sangat jarang.


Saya belum kenal Set Kehamilan Shaklee. Akibatnya Pregnant 1st :

•• saya alami alahan yang sangat teruk. Lembikkk. Saya selalu ke emergency department. Kena cucuk masuk air. Kena masuk wad semalaman sebab hyperemesis gravidarum (alahan teruk). Saya selalu MC sebab alahan teruk sampai geng² wad mengata kat saya (tapi saya tak ambil pusing sebab saya yang rasa sakit tu)

•• Saya selalu kene tarik mengkarung sebab saya tak cukup kalsium. Alaaaa, kejang kaki tu. Setiap malam saya menjerit panggil laki suruh tarik kaki. Haha. Sampaikan dia boleh kata kat saya, Awk ni jangan la jerit malam². Kang ape pulak orang pikir. Hahaha. Masa tu saya tak kesah jugak sebab sakit sangat tarik mengkarung ni !!)

•• seawal kandungan 5 bulan keluar stretch mark!!!! Banyak!!! Hitam!!! Ya Allah. Saya sangat stress. Daripada awal kehamilan lagi saya dah sapu macam² contohnya Bio oil laa, minyak Johnson laa. Tapi ada jugak (saya tak dapat terima kenyataan). Dan paling tak best kesan stretch mark tu saya jadi sangat gatallllll..... Tergaru² perut dah macam apa dahhhhh

•• saya mudah letih, sakit pinggang.

•• saya alami keputihan yg teruk (Sangat teruk smpai kene masuk pessari)


Saya dah kenal dan guna Set Kehamilan Shaklee. Akhirnya pada 2nd pregnant :

•• alahan masih lagi ada. Melepek la jugak tapi dah takda la seteruk yang saya pregnen 1st dulu. Saya tak pernah ke emergency department, tak pernah masuk wad & paling penting nya, SAYA DAH TAK PERNAH MC masa 2nd pregnen ni!!!

•• setakat ni dah 23 minggu, saya tak pernah lagi kene tarik mengkarung.. Kire malam² dah takyah la saya terjerit² dek akibat cramp kaki tarik mengkarung tu !!!

•• setakat ni masih takde stretch mark. Takde langsung. Saya sapu minyak Johnson je. So takde la saya nak tergaru² lagi macam monyet ke apa ke. Hehehehe

•• saya lebih bertenaga, sudah semestinya !!

•• tiada langsung keputihan!!! Ini adalah OHSEM dan Magic!!


Best dan Berkesan Ke Set Kehamilan Shaklee?

Alhamdulillah sudah testimoni sudah membuktikan Set Kehamilan Shaklee dapat membantu ibu hamil untuk menjadi Super Ibu Hamil sepanjang tempoh kehamilan. Dengan izin Allah, sudah semestinya


Set Kehamian Shaklee menyediakan sumber kalsium, protein, multivitamin, b complex, omega dan acid folic yang diperlukan oleh ibu mengandung. Dengan penambahan Vitamin C dalam Set Kehamilan Shaklee ini , dapat membantu mengoptimakan penyerapan nutrisi dalam makanan harian anda dan juga dalam supplemen.

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada

1. VITALEA (MULTIVITAMIN) FORMULA ZAT BESI
- Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan zat besi formula (iron) termasuk vitamin A,B,C,D,E, Kalsium dan Iron.
- Membekalkan nutrien yang cukup untuk tubuh ibu hamil supaya sentisa sihat, cergas dan bertenaga
- Kandungan Zat besi membantu kadar tekanan darah yang sihat untuk ibu hamil
- Kekurangan Zat besi (iron) boleh menyebabkan si ibu lemah, mudah nak pitam atau pengsan dan pucat lesu
- HB rendah semasa hamil berbahaya kepada ibu hamil dan banyak risikonya.

2. B-COMPLEX BERSAMA ASID FOLIK
- Lengkap dengan 8 Vitamin B menggantikan nutrisi Vitamin B yang sudah hilang dalam keperluan ibu hamil
- B Complex memberikan tenaga dan membantu mengurangkan stress ibu hamil
- B Complex shaklee dilengkapkan Asid Folik iaitu B9 yang sangat penting dalam membina sel-sel baru dalam tubuh.
- Asid Folik penting kerana ia mengurangkan risiko kecacatan saraf tunjang bayi (neural tube defect) seperti gangguan pada pembetukan saraf tunjang (spinal bifida)
- Asid Folik perlu diambil sebelum hamil lagi sekurangnya 3 bulan sebelum merancang hamil.

3. VITAMIN C (SUSTAINED RELEASE 500MG)
- Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenuhi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.
- Diformulakan mengikut pelepasan masa dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.
- Mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah
- Mencantikkan kulit ibu hamil
- Vitamin C shaklee tidak mempunyai pewarna dan pengawet tambahan

4. OSTEMATRIX (KALSIUM DAN MAGNESIUM)
- Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang dan gigi bayi
- Mengandungi Vitamin D, Magnesium, dan Mineral Zinc, Manganase membantu memelihara kesihatan yang baik.
- Ostematrix mengelakkan kekejangan otot, sakit pinggng, lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan dan juga gigi dan gusi berdarah yang dialami oleh ibu hamil.
- Menyelesaikan masalah sembelit ibu hamil
- Membantu persediaan penghasilan susu selepas bersalin
- Sesuai diambil oleh ibu hamil yang tidak minum susu semasa hamil menggantikan bekalan kalsium yang diperlukan oleh tubuh bayi dan ibu hamil

5. ENERGIZING SOY PROTEIN (PROTEIN)
- Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
- Ibu yang hamil memerlukan protein untuk pembentukan kuku, rambut dan kecantikan kulit ibu.
- Ibu hamil yang mengalami Morning Sickness yang teruk memerlukan tenaga dan ESP dapat membantu.
- Protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.
- Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah
- ESP mngandungi Indeks Glisemik yang rendah dan sesuai mencegah Diabetes semasa hamil.
- ESP memberikan rasa kenyang pada ibu hamil

VITAMIN TAMBAHAN TRIMESTER 2 DAN 3 KEHAMILAN ( 4 BULAN KE ATAS)

6. OMEGA GUARD (MINYAK IKAN)
- Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
- Mengandungi Omega 3, DHA, EPA yang sangat penting untuk pembentukan otak bayi menjadi cerdas
- Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita dan ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.
- Disarankan diambil semasa Trimester 2 dan Trimester 3 kehamilan.


Istimewa untuk para ibu yang berminat dengan Set Kehamilan Shaklee pada bulan ini - anda layak mendapat penjimatan dengan harga SUPER GILA dengan pembelian Set YES bagi Set Kehamilan Shaklee.

Apa yang perlu lakukan hanyalah dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sahaja. Secara automatik anda layak untuk terus BERJIMAT dengan Set Kehamilan Shaklee !!

Kenapa best sangat promosi Set Kehamilan Shaklee ni? Actually, promosi ni first time Shaklee tawarkan untuk appreciate ahli baru dengan mendapat benefits extra apabila mendaftar ahli. Extras dari segi bonus jika anda ingin berbisnes dan extra diskaun + cashback jika anda ingin makan sendiri. Zaman saya enroll dulu langsung takde offer best macam ni tau. So teramatlah rugi ibu-ibu yang sedang mencari Set Kehamilan Shaklee kalau tak grab promosi YES yang sangat best ni.

Kenapa saya terus galakkan anda daftar sebagai ahli bila beli Set Kehamilan Shaklee ni?

Sebenarnya tujuan daftar bukan semata-mata nak berbiznes Shaklee tapi untuk anda sendiri dapat penjimatan extra. Kalau tak jadi ahli, terpaksa beli harga retail yang jauh lagi mahal. Jadi fokus saya di sini untuk bantu ibu yang nak dapatkan Set Kehamilan Shaklee ini pada harga promosi dan nikmati EXTRAS yang Shaklee berikan bila daftar sebagai ahli.

Bila mendaftar sebagai ahli, anda hanya perlu membayar RM 79.00 tapi faedah yang anda bakal dapat adalah:

1. Layak dapat beli Set Kehamilan Shaklee dan kesemua set lain (iaitu Set Bersalin Shaklee, Set Kurus Shaklee dan Set Awet Muda Vivix) pada harga ahli di mana anda boleh jimat lebih 25%
2. Dapat FREE vitalea yang berharga RM88.++
3. Dapat EXTRA 5% diskaun dari harga ahli
4. FREE kos shipping RM 10
5. Dapat Cashback ~ RM23++

BONUS:
FREE consultation, jadual pengambilan vitamin serta jemputan ke group khas FB apabila membeli dengan saya


Jika anda berminat untuk mendapatkan khidmat nasihat, order produk Shaklee dan sebagainya, hubungi

Umi Nazrah
Whatsapp 019-4320059
Facebook Kulit Cantik dan Sihat Semulajadi


Catat Ulasan

  1. Distributor Besi Baja Murah : Jual Besi Baja WF, Besi Baja H-Beam, Besi Plat, Besi Baja UNP, Besi Baja CNP, Besi Baja SIku, Bondek, Besi Baja Hollow, Besi Baja Wiremes, Besi Baja INP, Besi Beton http://distributorbesibaja.co.id/

    BalasPadam

 
Top