1

Set Puasa Shaklee membantu ibu hamil, ibu menyusu dan pesakit gastrik mengurangkan keletihan, mengekalkan kecergasan dan tidak lesu sepanjang bulan agar dapat memanfaatkan setiap waktu dan saat yang ada dengan amal ibadah.

Perkongsian ini adalah berdasarkan pengalaman kawan-kawan dan ibu hamil, ibu menyusu dan pesakit gastrik yang telah menggunakan set puasa Shaklee ini sepanjang berpuasa pada bulan puasa tahun-tahun lepas.

Inilah set puasa Shaklee yang banyak membantu ibu hamil, ibu menyusu, dan pesakit gastrik untuk berpuasa penuh di bulan Ramadhan dan kekal cergas sepanjang bulan puasa.


Set Puasa Shaklee Membantu Ibu Hamil, Ibu Menyusu Dan Pesakit Gastrik seperti mana yang dikongsikan oleh

Zaza (Ibu Menyusu, Syaura baby baru 5 months ++, menyusu badan sepenuhnya)

"Rupanya penat berpuasa masa menyusu baby adalah 8 kali penat puasa time hamil. Zaza pun cuak juga before puasa, takut2 kalau bekalan susu merudum dan takut letih sangat-sangat ke. Jadi Zaza pun beli Performance Drink.

Zaza start minum masa hari kedua, hari tu la hari Zaza tak puasa sebab Zaza rasa masa tu Zaza dehydrate kot tu yang pening-pening. Mana taknya, lepas berbuka pukul 8 malam terus tidur sampai sahur. Memang tak sempat nak minum air banyak-banyak.

Alhamdulillah sejak tu Zaza rasa ok, dah tak berapa letih yang penting bertenaga sepanjang hari, boleh meeting sana sini, jalan sana sini. Tak macam first day puasa, pucat lesi, pening, nak tumbang la. First day puasa lembik macam sotong"

note : Zaza beli Performance Drink hari ke-2 puasa, jadi memang rasa perbezaannya.

====================================
Puan Saadiah (berniaga dibulan puasa, menggunakan Set Puasa Shaklee)

"Alhamdulillah lain rasanya, lebih bertenaga selepas minum Performance Drink. Saya minum waktu sahur & berbuka. Beginilah berniaga, selalu terdedah tengah panas. Tak lah rasa kering sangat tekak & kepala pun tak pening. Alhamdulillah. Semua keluarga minum Performance Drink. Saya juga cadangkan pada kawan-kawan"

====================================
Kunaz (Ibu kepada Irfan 3 months - menyusu badan sepenuhnya)

Sebelum bulan puasa saya dah try puasa sehari, puasa ganti time awal-awal hamil dulu (morning sickness teruk). Dulu kan jadual pumping saya start pukul 7 pagi lepas punch card. Sebelum pam, saya biasa minum malt drinks dulu, and after pam minum air masak. So masa 1st time pam masa puasa, habis pam je saya rasa resah. Resah sebab tak dapat nak minum air. Dah berkali-kali decide nak berbuka, dari pukul 7 pagi sampai kul 11 pagi, dok sibuk cakap kat ofismate nak berbuka.

Pastu saya diperkenalkan dengan Performance
Drink dari Shaklee. Performance Drink tu bukan untuk banyakkan susu yer, tapi untuk memastikan badan saya kekal hydrated. Jadi saya takdela haus yang melampau atau mati terjelir lepas pam. Hasilnya 3 hari pertama puasa memang mantap habis.

Hubby pun kesian gak. Terpaksa puasa 8 hari kat offshore. Penat kontraktor wireline puasa kat offshore, kalau client leh tahan lagi, setakat coordinate contractor. Hubby pun minum Performance Drink hari-hari dan Alhamdulillah penuh jek puasa dia kat offshore tu.

====================================
Set Puasa Shaklee Membantu Ibu Hamil, Ibu Menyusu Dan Pesakit Gastrik. Terbukti berkesan!


BAGAIMANA SET PUASA SHAKLEE MEMBANTU IBU HAMIL, IBU MENYUSU DAN PESAKIT GASTRIK?

Mari kita lihat apa yang ada pada setiap Set Puasa Shaklee ini dan bagaimana Set Puasa Shaklee bantu ibu hamil, ibu menyusu, dan pesakit gastrik berpuasa penuh.

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

1. Mempunyai kandungan protein asli NON-GMO soya, 2 kali ganda kandungan protein dari daging
2. ESP bersifat rendah indek glisemik. Sifat makanan dengan indeks glisemik yang rendah ini adalah, proses pencernaan dan penyerapannya lebih lambat dan secara perlahan-lahan. Jadi ibu akan mendapat tenaga lebih lama semasa berpuasa.
3. ESP membekalkan tenaga berpanjangan, mengurangkan rasa lapar, sebagai milk booster bagi ibu menyusu, malah turut mencantikkan kulit
4. ESP diperkaya dengan kalsium untuk mengurangkan keasidan soya. ESP juga dapat mengurangkan risiko serangan gastrik bagi pesakit gastrik ketika berpuasa.

=======================
PERFORMANCE DRINK (PD)

Merupakan minuman isotonik semualajadi dan tidak berkarbonat. Mengawal dan mengurangkan kehilangan bendalir yang menyebabkan tubuh cepat letih dan mengelakkan penyahhidratan. Juga mengekalkan kelembapan kulit.

Selain itu PD juga :
1. Meminimumkan kehilangan cecair untuk memantapkan hidrasi badan. Kurang rasa haus.
2. Mengalirkan elektrolit sepenuhnya ke seluruh badan, termasuklah kalsium & magnesium (tiada pada minuman isotonik jenama lain).
3. Menstabilkan paras glukosa di dalam darah untuk mengekalkan tenaga berterusan, serta menambah stamina.

=======================
MEALSHAKE

1. Membekalkan multivitamin yang diperkaya dengan protein lengkap dengan 9 jenis asid amino, kalsium, magnesium dan vitamin D untuk keperluan minda, tumbesaran serta untuk tulang dan gigi yang sihat.
2. Didatangkan dengan perasa vanila sangat bagus untuk anak-anak yang mengalami sembelit, dan kurang selera makan.
3. Kandungan proteinnya juga akan membantu mengurangkan rasa lapar dan lebih bertenaga sepanjang berpuasa.
4. Bagus untuk anak-anak yang sedang belajar berpuasa.


Set Puasa Shaklee Membantu Ibu Hamil, Ibu Menyusu dan Pesakit Gastrik Untuk Berpuasa Penuh.


Anda Ibu Hamil, Ibu Menyusu atau Pesakit Gastrik Yang Berminat Untuk Berpuasa Penuh?

Jangan risau Set Puasa Shaklee Membantu Ibu Hamil, Ibu Menyusu dan Pesakit Gastrik Untuk Berpuasa Penuh. Sentiasa Berkesan.


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Umi Nazrah
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di
www.facebook.com/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


Catat Ulasan

 
Top