0

Sesetengah individu mencari pilihan vitamin untuk kegunaan satu keluarga. Pilihan vitamin ni sangat sesuai sebab sekeluarga boleh mendapat manfaat dan kebaikan serta kekal sihat sepanjang hari. Keluarga yang sihat semestinya keluarga yang bahagia. Apa yang sekeluarga perlukan?

PROTEIN

1. MAKANAN TUNGGAL DAN TERPENTING. Protein daripada perkataan Yunani ‘PROTOS’ maksud ‘pertama muncul atau mengambil tempat pertama

2. TUBUH BADAN KITA TERDIRI DARIPADA PROTEIN

Diperbuat daripada Protein :
• Tulang, Kulit, Rambut, Otot-otot, Organ, Plasma
Terbentuk daripada Protein :
• Antibodi, Enzim, Hormon

• Hemoglobin – yang mengangkut oksigen ke sel-sel – sebahagiannya ialah Protein

• Sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan ; semua bergantung kepada Protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru , Menggantikan tisu-tisu tua dan Menggantikan tisu-tisu rosak dan usang.

3. BAHAYA KEKURANGAN PROTEIN :
• Anaemia (Kurang darah atau oksigen dalam darah)
• Penyakit buah pinggang
• Penyakit hati
• Ulcer perut dan usus
• Penglihatan kurang baik
• Pengaliran darah yang tidak lancar
• Kolesterol tinggi
• Kandungan gula darah rendah
• Tekanan darah rendah
• Sareaf tidak stabil
• Kurang daya penyembuhan luka
• Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan
• Iritaliti (menggeletar badan)
• Kelesuan
• Penat
• Tinggi kandungan air dalam tisu badan
• Jika berpanjangan – Terencat akal

4. JUMLAH PROTEIN HARIAN

• Kanak-kanak
Bawah 12 tahun : 1- 3 = 23gm
Perempuan 11 – 18 = 46gm
4 – 6 = 30gm
Lelaki 11 – 14 = 45gm
7-10 = 34gm

• Dewasa
Lelaki (15+) = 56gm
Wanita (19+) = 44gm
Hamil = 74gm
Menyusu = 64gm

5. PROTEIN SHAKLEE

• Protein lengkap – terdapat 9 Asid Amino – Asid terpenting diperbuat di dalam badan
• Bahan terbaik – Soya
• Tanpa kolestrol
• Lemak sangat minimum (1 gm)
• Segera – kadar penghadaman tinggi / serap terus dalam darah
• Tiada perasa tiruan, pemanis, dan pengawet
• Tanpa laktosa
• Mengadungi 5 Vitamin B, 2 Mineral dan 8gm karbohidrat untuk tenaga
• Versatile – boleh dicampurkan dengan minuman lain kecuali kopi dan teh




Multivitamin & Multimineral

Multi yang Hebat

  • Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
  • Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
  • Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.
Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

PERBEZAAN MULTIVITAMIN SHAKLEE

  • Kemajuan Saintifik
  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal
  • Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.
  • Kualiti yang luar biasa
  • Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*



Bekalan Vitamin C secara Semulajadi

Badan anda berupaya mampu melakukan banyak perkara tetapi ianya tidak dapat menghasilkan atau menyimpan Vitamin C. Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara.


Sustained Release Vita-C mengandungi:

Kandungan Vitamin C yang tinggi.
Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

VITAMIN C

PERANANNYA
Sangat sesuai kerana ia terlklibat di dalam banyak aspek kesihatan kita.Seperti :
a) Membina dan membaiki – tukang, gigi, fusi, dan tisu penyambung
b) Membentuk kolagen yang penting untuk menyambung struktur otot,tisu , tulang dan bahan yang ,menyelaputi sendi dalam tubuh.
c) Memelihara saluran darah yang sihat
d) Paling penting sebagai kuasa penyembuh

TANDA – TANDA KEKURANGAN
Dapat diperhatikan melalui tanda-tanda lebam atau berbekas pada tubuh atau luka memar pada badan seumpama bekas kene pukul
Gusi yang mudah berdarah setiap kali memberus gigi atau bila-bila masa sahaja

AKIBAT KEKURANGAN
Rasa letih
Gigi gugur
Saluran darah kecil,senang pecah
Luka lambat pulih
Penyakit Anaemia (kurang darah)

VITAMIN C SANGAT RAPUH (FRAGILE)
Mudah dimusnahkan oleh pencemaran udara dan air. Contohnya merokok sekotak boleh membakar 500mg Vitamin C
Mudah musnah kerana stress (tekanan) – fizikal dan mental
Musnah oleh oksigen. Contoh pemotongan sayur-sayuran, buah-buahan yang terdedah terlalu lama sebelum digunakan akan mengurangkan kandungan Vitamin C. Contoh lain ialah cara memasak yang terlalu lama atau dengan suhu yang tinggi

TINDAKAN OLEH VITAMIN C

  • Membantu meninggikan taraf sistem pertahanan badan (antibodi)
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
  • Sangat penting untuk gusi dan gigi
  • Perokok atau mereka yang selalu bergaul dengan perokok memerlukan Vitamin C
  • Membina kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu badan
  • Membantu dalam proses penghadaman dan penyerapan zat besi
  • Individu yang mengalami stress atau keadaan penat, letih ,lesu serta kesibukan. Membantu mengembalikan hormon stress. Lagi kuat stress lagi banyak vitamin C diperlukan
  • Bertindak sebagai anti-kimia yang menjadi racun seperti nitrates dan nitrites
  • Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dengan menghadkan ‘oxidation’ terhadap kolestrol jenis jahat (bad LDC Cholestrol)
  • Antioksidan
  • Membentukkan sel-sel darah yang baru
  • Membantu memulihkan selsema, resdung dan bersin pada waktu pagi
  • Membantu dalam proses pemulihan luka dan kudis
  • Mencegah penyakit barah
  • Bertindak sebagai “Protector Gate” – setiap masa berada di dalam badan kerana Vitamin C adalah jenis larut air


HASIL PENYELIDIKAN (R & D)
Tindakan Vitamin C melawan kanser. Pengambilan Vitamin C yang tinggi akan mengurankan risiki beberapa jenis kanser : (Pengambilan 1000 – 5000mg sehari)
(a) Kanser oral cavity
(b) Kanser esophagus (kerongkong)
(c) Kanser digestive tract (saluran penghadaman)
(d) Kanser serviks
(e) Kanser rektum
(f) Kanser payu dara
(g) Kanser paru-paru

Jangka hayat yang panjang

SUMBER VITAMIN C
TETAPI untuk berkesan kita perlu ambil RDA 120mg sehari. Adakah kita telah mengambil secukupnya ?

Buah oren - 4-5 hidangan
Buah tomato - 4-5 hidangan
Buah betik
Galian

MENGAPA SUSTAINED RELEASE VITAMIN C 500mg SHAKLEE

  • Vitamin C pertama yang natural yang bertindak secara Sustained release. Berfungsi secara perlahan untuk berkuasa selama 24jam dalam tubuh badan
  • Satu tablet membekalkan 500mg Vit C. Bersamaan 8 biji buah oren
  • Rumusan unik yang membenarkan pelepasan Vit C tulen secara perlahan dan berterusan selama 5 jam (100mg dilepaskan setiap satu jam)
  • Diuji secara klinikal. Diambil 2 X selang 5jam akan mengekalkan paras Vit C plasma lebih 24jam
  • Bekalkan ‘ Bioflavinod’ dalam jumlah yang seimbang (120mg)
  • Bagi kanak-kanak dan mereka yang menghadapi masalah menelan tablet, Shaklee ade Vit C yang boleh dikunyah
  • Tiada pembaziran


Vitamin C terlibat dalam banyak proses biokimia di peringkat sel. Setiap detik, badan kita perlu ada di dalam selnya sebanyak 5000 mg Vit C. Kita sentiasa kekurangan kerana Vit C sering digunakan dan mudah rosak. Sel-sel badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin ini kerana kita tidak mempunyai enzim (gulono-lactone oxidase) yang diperlukan untuk menukar glukos kepada kimia 2- Keto L Gulono-lactone untuk hasilkan Vit C. Untuk dapatkan 5000 mg Vit C , kita perlu makan 50 biji oren sehari kerana sebiji oren mengandungi 100mg Vit C !

FUNGSI :

  • Mengimbangi segala bahan kimia di dalam badan
  • Sebagai insuran bagi menapung kepada apa-apa pemakanan yang kurang di dalam diet
  • Membantu pengambilan makanan di dalam badan kita supaya lebih berfungsi
  • Membantu meningkatkan kesegaran otak dan pertahanan terhadap jangkitan
  • Membantu kesihatan secara am
  • Penting bagi proses pertumbuhan dan keupayaaan reproduktif
  • Sebagai nutrien kepada sel-sel (Nurished the cells)


MENGAPA SHAKLEE

  • Terbaik dalam pasaran - Mengandungi 19 nutrien , 12 Vitamin dan 7 mineral
  • Teknologi terbaik ( dengan jumlah nutrien yang sebegitu banyak saiz vitamin ini boleh menjadi sebesar penumbuk
  • Dirumuskan secara saintifik dan teruji keberkesanannya.
  • Biotin – 100% US RDA, komponen vitamin yang termahal
  • Menyediakan Vitamin dan Mineral yang seimbang yang lebih baik menurut piawai Daily Standard
  • Tiada nutrien yang tidak perlu ditokok tambah
  • Tingkatkan ketumpatan tulang – 2,3 kali ganda
  • Merangkumi 40 jenis makanan
  • Tempoh masa pemecahan yang unggul
  • Ujian klinikal ( diuji ke atas manusia bukan binatang)
  • Semua bahannya semulajadi





B-Complex

Tenaga, Kesihatan Jantung, Sintesis DNA dan banyak lagi

Vitamin B Penting untuk Kesihatan
Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi? Tekanan hidup, alkohol dan ubat-ubat preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan Vitamin B di dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa Vitamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan. Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik.

Pilihan Vitamin B yang Tepat dan Seimbang
Shaklee B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, paru-paru dan organ-organ penting yang lain.

  • Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
  • B kompleks mengandungi sistem penyaluran nutrisi yang sedia dimakan pada bila-bila masa. Asid folik merupakan Vitaman B yang penting bagi membantu menghasilkan dan mengekalkan sel-sel baru. Oleh kerana asid folik tambahan tidak mudah diserap oleh tubuh, Shaklee telah berjaya menghasilkan Sistem Penyerapan Bioaktif yang unik yang membolehkan Vitaman B lebih mudah diserap oleh sistem tubuh.
  • Perbezaan Shaklee Vitamin B yang Hebat
  • Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.
  • Mudah di telan
  • Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin


TANDA-TANDA KEKURANGAN B-COMPLEX

  • Keletihan / tidak bermaya
  • Tidak dapat duduk diam (gelisah)
  • Panik (Menggelabah/buntu)
  • Sedih tanpa punca (termenung)
  • Kekurangan selera makan
  • Sembelit
  • Lidah merah dan bengkak


SEBAB – SEBAB KEMUSNAHAN B – COMPLEX

  • B-Complex jenis larut air - tidak boleh disimpan dalam badan. Ia perlu diganti setiap hari
  • Vitamin B boleh musnah oleh matahari
  • Memakan banyak gula boleh menghabiskan B-Complex – Bayangkan satu botol Coca-Cola perlu 5 kali Vitamin B untuk menukarkan Coca-Cola kepada bentuk tenaga.
  • Alkohol boleh memusnahkan simpanan B-Complex
  • Tekanan mental dan fizikal memerlukan banyak B-Complex.
  • Panas (haba) memusnahkan B-Complex. Berbagai vitamin musnah dalam persediaan makanan segera, makanan dalam tin, disejuk beku dan makanan masak segera.
  • Kegunaan antibiotik, pil penenang perasaaan, pil tidur dan racun serangga memusnahkan Vitamin B-Complex.
  • Pil perancang meningkatkan penggunaan B-Complex.
  • Di antara sumber makanan yang kaya dengan B-Complex adalah hati,limpa dan jantung. Malangnya ramai yang menghindar mengambilnya kerana takut masalah kolestrol. Maka perlu diganti dengan pemakanan tambahan


FUNGSI B-COMPLEX

  • Membantu dalam proses metabilik yang mengeluarkan tenaga daripada makanan yang kita ambil
  • Membantu proses sintesis sel dan tisu baru
  • Pembentukan sel darah merah dan perjalanan oksigen pada tisu
  • Membantu mengatasi kelesuan
  • Perlu bagi urat saraf (essential to initiate nerve transmission)
  • Penting bagi kesihatan mental, membantu bagi mencegah kemurungan
  • Mengatur (regulate) hormon
  • Membantu “depression”. Penting bagi kesihatan mental.
  • Penglibatan dalam pertumbuhan sel
  • Membantu membina sel darah merah.
  • Penting untuk pertumbuhan dan pembesaran
  • Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan
  • Digelar vitamin “Morale” kerana stress boleh menggangu kulit dan amat perlu bagi menghadapi stress
  • “B” untuk kecantikan kerana ia memelihara kulit dari dalam. “True beauty radiates from within” – kekurangan akan dapat dilihat pada tepi (corners) mulut, hidung dan mata.


UNTUK SIAPA B- COMPLEX

  • Orang demam
  • Stress
  • Kaki arak
  • Mereka yang terlibat dengan aktiviti yang meletihkan
  • Pengguna pil perancang
  • Jerawat
  • Alahan dari perasa MSG
  • Gementar
  • Membantu dalam masalah berkaitan PMS, mengandung dan masalah Menopause – terutama B6, AWAS B6 tidak boleh diambil secara tersendiri, ia mesti digabungkan dengan ke lapan-lapan keluarga vitamin B.


KENAPA SHAKLEE

  • Mengandungi 8 keluarga vitamin B. Jika salah satu daripadanya kurang, Vitamin B berkenaan tidak berkesan. Keluarga B yang dimaksudkan ialah B1,B2,B6,B12,Naisin,Biotin,Pantothenic Acid dan Asid Folic.
  • Pastikan Biotin dan Folic Asid diberi pada kadar yang mencukupi kerana bahan tersebut sangat mahal. Banyak syarikat tidak memberikannya.


ANDA NAK FREE VITA-LEA BERNILAI RM94 ??!!
========================================

Sempena bulan May 2015 ni, pihak Shaklee sangat bermurah hati nak berikan macam-macam promosi terhebat!!

Buat julung kalinya, Shaklee akan memberikan SEBOTOL VITA-LEA PERCUMA (Bernilai RM94) kepada setiap ahli baru Shaklee yang mendaftar bulan May 2015 ni.

Wahhh...bestnyaaa... First time Shaklee buat promosi macam ni tau. Rasa macam nak register ahli lagi sekali je. Hehe

BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE?
=================================

Sebenarnya ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-

1) Yuran Pendaftaran hanya RM69 (Postage RM10 Semenanjung / RM20 Sabah dan Sarawak). Yuran ni hanya perlu dibayar SEKALI SEUMUR HIDUP saja yer. Tak perlu renew every year macam company lain. Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.

ATAU

2) Buat pembelian sebarang produk dalam 1 RESIT minimum 200 point UV (Unit Value), iaitu lebih kurang belian berjumlah RM700+ dan anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM69) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.

Untuk mendaftar, anda boleh terus hubungi saya akan bantu daftarkan anda.

Jadi, kalau anda dah bersedia nak menjadi ahli dan dapat FREE VITA-LEA bernilai RM94, cepat-cepat hubungi saya.


Nak menikmati discount 20-30% harga produk? Semestinya boleh. Dengan register ahli Shaklee. Hanya RM 69.00 seumur hidup.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Catat Ulasan

 
Top