0

Ada banyak syarikat pembekal makanan tambahan di seluruh dunia malahan Malaysia, jadi ada yang bertanya apakah perbezaan Shaklee? Apa keistimewaan Shaklee berbanding pembekal suplemen yang lain?

Keistimewaan dan perbezaan Shaklee adalah produknya sentiasa selamat di mana 80,000 ujian dilakukan setiap tahun, sentiasa berkesan yang mana 300 million Dollar dilaburkan ke dalam kajian dan sentiasa semulajadi. Shaklee tidak menggunakan perasa, pewarna, produk GMO (diubah genetik) dan



PRODUK SHAKLEE SENTIASA SELAMAT
Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa.

PRODUK SHKLEE SENTIASA BERKESAN
*Lebih daripada $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
*Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
*7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
* Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4 Ekpedisi Artik Antarabangsa
* 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
* Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain GolfLPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

PRODUK SHAKLEE SENTIASA MESRA ALAM
*Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
*Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
* Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya: Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
*Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Kenapa saya memilih Shaklee?

1- Saya yakin dengan keberkesanan vitamin semulajadi Shaklee sejak dari pek pertama saya makan. Badan rasa sihat, segar, tidak letih walaupun bekerja dan berulang alik jauh dari tempat kerja sejurus selepas saya habis tempoh cuti berpantang. Production susu pun sangat meriah. Saya suka vitamin Shaklee. Ia adalah yang terbaik dari segi kualiti, harga, natural vitamin tanpa kesan sampingan. Paling penting tiada silika gel menunjukkan bahawa ia adalah semulajadi.


2- Upline saya tidak menetapkan target headhunting - tak perlu sibuk sibuk carik downline. Tidak dipush oleh upline utk capai target sales tertentu. Ini bisnes saya, dan saya letakkan target sendiri. But still, upline saya memang bagi banyak sangat guidances, kata-kata semangat dan aura positif untuk saya terus bertahan dalam bisnes ni.

3. Berniaga secara santai dengan medium Internet (blog, FB, emel) sebagai perantaraan. Saya tak perlu potpetpotpet secara live sebab saya sendiri pon bukannya suka bercakap sangat.

4. Banyak bersharing. Sharing kebaikan yang telah saya rasa dari pengambilan vitamin. Bermula dengan vitamin asas untuk breastfeeding, kini saya dh start share lebih banyak produk yang lain.


5. Masa yang flexible. Sambil-sambil buat kerja rumah, saya boleh jawab PM, reply sms, update sharing di FB dan blog dan sebagainya. Tentunya dibantu oleh teknologi Internet dan smart phone.

6. Tak perlu attend class tertentu. Ye lah, kebanyakan MLM kena attend class, buat target tertentu (upline paksa), kadang kelas jauh, waktu tak sesuai, malam dan lain-lain. Kami ada juga buat kelas untuk tambah ilmu marketing, ilmu produk tapi sangat santai dan dalam suasana di rumah aje. Kami banyak gunakan Whatsapp, Telegram, group secret di FB

7. Tak perlu beli stok ala-ala stokis. Shaklee ada delivery system yang efficient. Bila ada customer order barang, saya hanya hantarkan emel order tersebut dan buat bayaran ke akaun Shaklee. The next day atau 2 hari kemudian customer dah terima barang yang dipesan.

8. Beli vitamin utk makan sendiri bersama ahli keluarga, Mealshake dan Omega Guard untuk anak-anak, dapat point dan tengah bulan nanti dapat cash bonus. Best kan?

9. Saya berada di dalam kumpulan yang sangat positif auranya. Terasa juga diri sentiasa dekat dgn Yang Maha Memberi kerana kami sentiasa diingatkan supaya berdoa, berusaha, bertawakal dan berserah kepadaNya agar perniagaan kami sentiasa berjaya dan maju.

Berminat nak daftar ahli?

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Catat Ulasan

 
Top