1

Kalsium boleh hilangkan sembelit atau menyebabkan sembelit?! Ada sesetengah individu yang takut untuk mengambil suplemen kalsium kerana mereke mengatakan kalsium sembelit. Benar! Kalsium boleh menyebabkan sembelit dan membebankan buah pinggang SEKIRANYA anda tidak mengambil suplemen kalsium yang dilengkapi dengan Magnesium, dan, anda tidak tahu cara pengambilan suplemen kalsium yang terbaik.

Ada juga yang berani dan sanggup mencuba pelbagai jenis suplemen kalsium kerana tahu kepentingan kalsium untuk kesihatan badan, namun, kalsium yang dipilih tidak serasi pula dengan badan.

Seperti Puan Haslinda

Saya suka sangat dengan Osteomatrix. For the 1st time, setelah macam2 jenis calcium supplement yg saya cuba, this is the only one yang doesn’t constipate me! Masya-Allah, saya makan sebelum tido, saya try sebiji lepas dinner sekali dengan lecithin, lepas tu 2 biji sebelum tido. Dan esok pagi semuanya berjalan licin dan lancar, actually lebih lancar dari biasa! Sebelum ni saya dah cuba Axxx, Cxxx, nxxx, semuanya amat kering dan susah nak ke toilet walaupun makan dengan lecithin dan minum air banyak.

Tapi yg ni memang amazing!! Saya suka5x.. Itu yg saya tercari2 calcium supplement yang terbaik, dan yang penting tak constipate me. Alhamdulillah, saya jumpa juga akhirnya! TQSM!

Memang saya risau masa ambil full bottle tu. Sebabnya nxxx ada satu botol penuh, axxx bioxxx ada 3 pek, cxxx usah cakap la, yang lain-lain dah buang sebab beli lama tapi tak makan-makan… cuba alternate pun masih tak memuaskan … but I need the calcium. Tapi Alhamdulillah 1st day makan dah rasa lainnya, pagi esok takde constipate and memang bertenaga dan rasa badan stonger dari sebelum2 ni.

Kenapa Ostematrix Terbaik?

Ini adalah kerana kandungan Ostematrix yang bukan kalsium semata-mata sebaliknya dilengkapi dengan Magnesium, Vitamin D, boron, mangan, kuprum dan zink.



Orang sembelit je ke yang boleh ambil kalsium Ostematrix? Takde lah.
Antara yang boleh ambil adalah

1. Ibu yang mengandung, ibu yang menyusukan anaknya.
2. Mereka yang alah dengan pengambilan produk tenusu seperti susu.
3. Mereka yang selalu mengalami sakit-sakit kaki, sakit-sakit sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk-sejuk badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk-cucuk dengan jarum.
4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur.
5. Sakit kepala (migrain) yang teruk dan berhari-hari.
6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki.
8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.
9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah.
10. Mereka yang mengalami penyakit insomnia.
10. Ibu hamil / sesiapa sahaja yang mempunyai masalah sembelit.






Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.



Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Catat Ulasan

  1. terima kasih atas informasi ini...

    salam singgah

    BalasPadam

 
Top