18.2.15

2 kapsul multivitamin bersamaan 40 jenis lauk?


Selain Osteomatrix, Advanced Joint Health dan Vitalea for Kids, bulan ni juga ada offer Vitalea untuk dewasa, Multivitamin terawal di dunia.



Keistimewaan Vita-Lea adalah Vita-Lea merupakan multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel.

Ia diumpamakan 2 biji Vita-Lea bersamaan 40 jenis hidangan lauk. Bermakna, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 biji Vita-Lea ianya samalah dengan 40 hidangan jenis lauk. (mampu ke nak makan sampai 40 jenis lauk?)

Sesetengah kajian mengatakan bahawa pengambilan multivitamin sahaja sudah mencukupi bagi mereka yang sihat dan yang menjaga pemakanan seimbang.

Asasnya semua masalah kesihatan memerlukan Vita-Lea. Ini kerana di dalamnya mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama yang banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia.
Kenapa Vita-lea Shaklee Adalah Multivitamin Terbaik?

Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

✔ 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
✔ 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
✔ 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
✔ 2 kali lebih beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
✔ 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
✔ 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
✔ 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
✔ 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga


Kebaikan Multivitamin Vita-Lea Shaklee

Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif untuk Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.

Siapa Memerlukan Multivitamin?

Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
Individu yang tidak lengkap diet hariannya
Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
Remaja yang sedang membesar
Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
Individu yang menopous
Wanita yang baru bersalin
Manfaat Vita-Lea

Vita-Lea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam Vita-Lea. Selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan Vita-Lea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan Vita-Lea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Vital-Lea bersama zat besi

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* perairan / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu

Oleh itu, gantikannya dengan pengambilan Vita-Lea.








Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.


Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

17.2.15

Apabila Anak-anak Sembelit

sembelit kanak-kanak

Ibu bapa mana yang tak sedih kalau anak-anak kena sembelit. Jangan kata anak-anak, kita yang dewasa ni pun kalau ada masalah sembelit, memang amat memeritkan. Sembelit adalah masalah di mana anak anda kurang kerap membuang air besar daripada biasa dan najisnya lebih keras berbanding biasa. Tabiat usus kanak-kanak adalah pelbagai. Sesetengah kanak-kanak mempunyai pergerakan usus dua kali sehari dan sesetengahnya hanya sekali setia dua atau tiga hari. Tidak kira apa corak pembuangan najis anak anda, ia adalah perkara normal.. Jangan cuba mengubahnya. Kanak-kanak biasanya mengalami masalah sembelit apabila berlaku perubahan kecil dalam pemakanan rutinnya.

Apabila anak-anak sembelit, apa yang boleh dilakukan?

1. Jika anak anda mengalami sembelit, jangan risau kerana ia tidak berbahaya. Jangan memberinya ubat julap kerana ia hanya mengganggu tindakan biasa ususnya.
2. Beri anak minum banyak air, terutama jika cuaca panas. Ini dapat membantu melembutkan najisnya. Jus buah-buahan mungkin dapat membantu mengurangkan masalah sembelit.
3. Jangan menggesa anak supaya cepat apabila dia berada di tempat pembuangan air dan jangan juga membiarkannya berada di situ terlalu lama. Jika dia mengalami sembelit, sapukan Vaseline di sekeliling lubang duburnya sebelum mendudukkannya di tempat pembuangan air untuk memudahkan pergerakan ususnya.
4. Tambahkan pengambilan makanan berserta dalam diet pemakanan anak anda. Antara
makanan berserat seperti roti bergandum penuh, bijirin sarapan bergandum penuh, buah pir, pic dan pisang, buah kering prun dan aprikot serta sayur-sayuran. Ini membekalkan saiz yang membantu usus mencengkam dan menggerakkan kandungannya sepanjang usus.

Bagaimanapun tindakan pantas membawa anak berjumpa doktor perlu dilakukan sekiranya anak anda mengalami simptom berikut:

*Menangis atau mengadu kesakitan apabila menggerakkan ususnya.
*Mempunyai jaluran darah pada najisnya atau pada lampin atau seluarnya.
*Mengalami sembelit lebih daripada tiga hari.

Sembelit boleh dihindari tak? InshaAllah boleh. Saya mengamalkan MealShakes apabila anak-anak saya sembelit.

Apakah Mealshakes?
==================
MealShakes adalah 'Makanan segera' yang berkhasiat, french vanila flavor. 'Segera' disini bermaksud ianya segera diserap, protin berkualiti tinggi dan mudah diserap dalam tubuh manusia dari kanak2 sehingga dewasa seterusnya menambah selera makan.

BAGAIMANA MEAL SHAKE MEMBANTU MASALAH SEMBELIT?
===============================================
Kandungan SERAT di dalam Meal Shakes Shaklee ini adalah jenis yang larut di dalam air dan akan bertindak sebagai 'pencuci' usus dan perut anak kita.
SERAT ini akan mengumpul sisa makanan yang tidak diperlukan oleh tubuh dan juga membuang KOLESTROL berlebihan!
Apabila semua sisa makanan ini telah berkumpul menjadi gumpalan najis,

SERAT akan membantu najis tersebut menyerap air supaya najis lembut (kira tak SEMBELIT).

Di sinilah pentingnya anak kita MINUM BANYAK AIR.
Akhirnya, SERAT di dalam Meal Shakes Shaklee akan mengaktifkan sistem pembuangan najis anak kita dan membantu tubuh mengeluarkan najis dengan MUDAH.

Mealshake juga mempunyai faedah berikut

Pertama, untuk kecantikan kulit. Selain menambah selera makan, mealshake kaya dengan protin yang menyihatkan sel-sel dan lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral penting untuk perkembangan kulit yang sihat. Kenapa protin penting? Saya senaraikan kepentingannya secara ringkas di bawah
protin berfungsi untuk membina sel baru dan menggantikan sel rosak atau sel yang telah mati
protin digunakan untuk membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot.
protin berfungsi untuk mensintesis hormon bagi koordinasi badan
protin digunakan untuk mensintesiskan antibodi bagi pertahanan badan.
Kulit yang cantik bermula daripada sel yang sihat. Jika sel telah mati atau rosak tidak diganti, itulah penyebab kepada kulit kusam. Selain protin, mealshake juga mengandungi B-complex, zat besi dan copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat sekaligus meningkatkan warna kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih bertenaga.

Kedua, untuk mengurangkan masalah sembelit di kalangan kanak-kanak yang berpunca dari kurang air.Untuk satu bahagian mealshake, terdapat 3gm serat. Serat dapat membantu proses peristalsis dalam usus (pembuangan) berjalan dengan lebih lancar dan proses detoks dapat berlaku secara neutral. Sebab itu ia sesuai untuk kanak-kanak yang selalu sembelit kerana kurang selera makan.

Ketiga, untuk antioksida. Disebabkan mealshake mengandungi vitamin A, C, E, selenium, maka keperluan antioksida juga boleh diperolehi daripada mealshake. Antioksida penting bila mana badan kita mempunyai radikal bebas. Antioksida la yang menjadi senjata untuk combat with radical bebas tu. Siapa yang boleh menjamin dalam badannya tiada langsung radical bebas? Saya yakin tiada!

Keempat, untuk bantu anak lebih fokus. Kenapa? kerana Mealshake mengandungi 12 vitamin penting dalam menambah selera makan anak. Bagi setiap satu hidangan, anak akan mendapat vitamin keperluan harian sebanyak,
25% vitamin A,
30 % vitamin B6,
20% vitamin B12,
30 % vitamin C,
10% vitamin D,
35% vitamin E,
30% daripada thiamin,
10% riboflavin,
35% niacin,
35% folat,
35% biotin dan
30% asid pantotenat.

Itu bahagian vitamin, bagaimana pula dengan kandungan mineral?

Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake yang membantu penyerapan vitamin. Bagi satu hidangan, anak akan mendapat mineral keperluan harian sebanyak
 20% kalsium,
35% daripada besi,
15% daripada fosforus,
25%s daripada magnesium,
30 % zinc,
35% daripada selenium,
35% copper,
35% manganese dan
35% molibdenum.
Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium

Jadi anak-anak dan remaja yang sedang membesar tetapi tiada selera makan sangat memerlukan keperluan vitamin dan mineral yang lengkap agar minda mereka dapat berkembang dengan lebih baik seterusnya menambah selera makan mereka. - freevitamin

Para ibu yang telah memberikan MealShakes kepada anak-anak mereka sangat berpuashati dengan kesan MealShakes apabila anak-anak sembelit.

sembelit kanak-kanak mealshakes

sembelit kanak-kanak mealshakes

sembelit kanak-kanak mealshakes

sembelit kanak-kanak mealshakes

sembelit kanak-kanak mealshakes

Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.

sembelit kanak-kanak

Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

16.2.15

Suplemen Kalsium Boleh Hilangkan Sembelit?


Kalsium boleh hilangkan sembelit atau menyebabkan sembelit?! Ada sesetengah individu yang takut untuk mengambil suplemen kalsium kerana mereke mengatakan kalsium sembelit. Benar! Kalsium boleh menyebabkan sembelit dan membebankan buah pinggang SEKIRANYA anda tidak mengambil suplemen kalsium yang dilengkapi dengan Magnesium, dan, anda tidak tahu cara pengambilan suplemen kalsium yang terbaik.

Ada juga yang berani dan sanggup mencuba pelbagai jenis suplemen kalsium kerana tahu kepentingan kalsium untuk kesihatan badan, namun, kalsium yang dipilih tidak serasi pula dengan badan.

Seperti Puan Haslinda

Saya suka sangat dengan Osteomatrix. For the 1st time, setelah macam2 jenis calcium supplement yg saya cuba, this is the only one yang doesn’t constipate me! Masya-Allah, saya makan sebelum tido, saya try sebiji lepas dinner sekali dengan lecithin, lepas tu 2 biji sebelum tido. Dan esok pagi semuanya berjalan licin dan lancar, actually lebih lancar dari biasa! Sebelum ni saya dah cuba Axxx, Cxxx, nxxx, semuanya amat kering dan susah nak ke toilet walaupun makan dengan lecithin dan minum air banyak.

Tapi yg ni memang amazing!! Saya suka5x.. Itu yg saya tercari2 calcium supplement yang terbaik, dan yang penting tak constipate me. Alhamdulillah, saya jumpa juga akhirnya! TQSM!

Memang saya risau masa ambil full bottle tu. Sebabnya nxxx ada satu botol penuh, axxx bioxxx ada 3 pek, cxxx usah cakap la, yang lain-lain dah buang sebab beli lama tapi tak makan-makan… cuba alternate pun masih tak memuaskan … but I need the calcium. Tapi Alhamdulillah 1st day makan dah rasa lainnya, pagi esok takde constipate and memang bertenaga dan rasa badan stonger dari sebelum2 ni.

Kenapa Ostematrix Terbaik?

Ini adalah kerana kandungan Ostematrix yang bukan kalsium semata-mata sebaliknya dilengkapi dengan Magnesium, Vitamin D, boron, mangan, kuprum dan zink.



Orang sembelit je ke yang boleh ambil kalsium Ostematrix? Takde lah.
Antara yang boleh ambil adalah

1. Ibu yang mengandung, ibu yang menyusukan anaknya.
2. Mereka yang alah dengan pengambilan produk tenusu seperti susu.
3. Mereka yang selalu mengalami sakit-sakit kaki, sakit-sakit sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk-sejuk badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk-cucuk dengan jarum.
4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur.
5. Sakit kepala (migrain) yang teruk dan berhari-hari.
6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki.
8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.
9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah.
10. Mereka yang mengalami penyakit insomnia.
10. Ibu hamil / sesiapa sahaja yang mempunyai masalah sembelit.






Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.



Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

15.2.15

Solusi Untuk Pesakit Migrain


Migrain adalah sakit kepala yang menyakitkan, berdenyut-denyut dan berlangsung antara 4-72 jam sehingga seseorang itu tidak mampu melakukan pekerjaan rutin hariannya. Namun begitu menurut kajian yg dibuat, migraine tidak mendatang kesan jangka panjang yang serius.

APA PENYEBAB MIGRAIN?
=======================
Menurut kajian, migrain boleh disebabkan oleh pelbagai faktor. Pada asasnya, apabila berlaku migrain saluran darah akan mengembang dan menguncup menyebabkan kita berasa sakit kepala yang berdenyut-denyut.Migrain boleh disebabkan oleh faktor keturunan. Jika ibu mengalami migrain semasa muda, anaknya juga boleh mengalami migrain.

APAKAH TANDA-TANDA MIGRAIN?
=============================
Migraine biasanya menyebabkan rasa sakit kepala berdenyut-denyut (throbbing headache) pada sebelah kepala dan rasa loya. Namun ada juga sakit kepala di kedua-dua belah kepala. Individu yang berlainan mempunyai tanda2 penyakit migraine yg berlainan.
Pergerakan, cahaya, bunyi bising dan bau-bauan boleh memburukkan lagi migraine. Kadang kala seseorang itu boleh merasakan aura, iaitu beliau dapat melihat bintik-bintik, gelombang cahaya atau pancaran2 cahaya di depan matanya. Tangan, bahu dan muka akan menjadi kebas. Ianya berlaku 30 min sebelum sakit kepala.

BAHANA MIGRAIN
================
1) Migrain tanpa aura
-Rasa berdenyut-denyut pada sebelah kepala, pesakit ternampak bayangan bergaris- garis
-Terjaga dari tidur akibat kesakitan yang amat sangat
-berasa sangat loya, muntah dan terlalu sensitif pada cahaya dan bunyi
-denyutan yang dirasakan amat sakit apabila disentuh penghidap boleh pengsan
2) Migrain dengan tanda aura
-jarang berlaku
-pesakit akan mengalami pandangan seolah-olah ternampak garisan (line) yang membesar, kemudiannya hilang
-Penghidap akan terasa mabuk, kebas-kebas pada bahagian dalam badan beberapa minit sebelum serangan
3) Opthalmoplegic migrain
-terlalu jarang berlaku
-sakit kepala yang keterlaluan boleh menyebabkan mata jadi juling dan buta sementara
-mata menjadi sepet sebelum menjadi juling (retinal migraine)
-pesakit boleh hilang pandangan dalam masa beberapa minit
4) Status migrain
-berlaku apabila seseorang itu mengalami migrain yang teruk dan berterusan
-boleh mengakibatkan penghidapnya mendapat strok
-migrain yang berlaku berulang-ulang pada kanak-kanak menyebabkan mereka muntah-muntah dan sakit perut yang berulang-ulang
5) Bentuk serangan migrain
-’severe’ rasa berdenyut-denyut pada bahagian sebelah kepala atau keduanya
- ‘local’ – kulit bertukar menjadi merah sedikit atau kelihatan pucat
-’pallor’ berpeluh-peluh
-’sono’ sensitif terhadap bunyi bising
-’photophobea’ – sensitif pada cahaya
-’speak’- percakapan menjadi perlahan untuk elakkan sakit kepala

Cadangan Penyelesaian Anti-Dadah
==========================
1. Magnesium

This is the fourth most abundant mineral in the body. It's found mainly in the bones, but also in many other tissues. Magnesium plays an essential role in more than 300 biochemical reactions.
What can it do? According to some research, people who have migraine headaches, particularly those associated with the menstrual cycle, may have low magnesium levels. Magnesium supplements may help avert such migraines.

How does it work? Magnesium may lower the excitability of nerves in the brain and help normalize the rhythm of the 24-hour "biological clock" that controls sleep, temperature, blood pressure, hormone production and other functions.

2. Vitamin B2 (riboflavin)

This is a water-soluble vitamin. It involves energy production, red blood cell synthesis and body growth.
What can it do? It may help prevent migraines. Taking vitamin B2 with a beta-blocker (a class of drugs, including atenolol, propranolol and metoprolol, which are used for migraine prevention and controlling high blood pressure) may be even more effective than taking either one alone.

How does it work? Vitamin B2 may work by allowing cells to store energy without increasing the excitability of nerve cells.

3. Coenzyme Q10

A compound centrally involved in the energy production process of the cells, which was first identified in 1957.
What can it do? Coenzyme Q10 may decrease migraine frequency. In a 2005 study, migraine attacks decreased by 48% in people who took the supplement three times daily. Users also reported fewer days each month with headaches or nausea. Although this trial was well-designed, it involved only 42 people.

How does it work? Coenzyme Q10 is believed to work by boosting the brain's energy reserves.

4. Fish oil

This is a rich source of omega-3 fatty acids that are heart-healthy and may provide other benefits as well.
What can it do? Omega-3 fatty acids may decrease migraine frequency, duration and severity.

How does it work? The exact way in which fish oil affects migraines is not known. Omega-3 fatty acids do decrease inflammation and relax blood vessels. These may also reduce the tendency of platelets -- blood cell fragments that play an important role in clotting -- to clump together or aggregate. Some studies link platelet clumping to the migraine process, and many standard migraine drugs serve to decrease the tendency of platelets to aggregate.


Untuk produk Shaklee yang boleh membantu adalah Ostematrix, B-Complex, Omega Guard dan CoQ10 Plus.

1. Ostematrix (mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, kuprum, mangan dan boron)

  • kalsium bukan sahaja penting dalam membina tulang dan gigi, malah ia juga membantu memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, meringankan stress, memperbaiki masalah haid, pengalkalian tubuh dan juga memperbaiki hiperakiviti perut dan gastrik.
  • magnesium pula penting metabolisme kalsium. Ia membantu mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu penyebab migrain. Terdapat kajian dibuat keatas magnesium dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.
  • vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Ketiadaan unsur vitamin D dalam suplemen kalsium akan menyebabkan penghasilan batu dalam ginjal atau pundi kencing. Maka, berhati-hati ketika memilih suplemen kalsium di luar


2. B-Complex

  • Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan akibat migrain. Vitamin B compleks Shaklee yang lengkap ini bukan sahaja mengurangkan risiko migrain malah boleh mencegah anda daripada penyakit-penyakit sepert depresi, strok dan sebagainya
  • Vitamin ini juga memastikan kesihatan fungsi saraf dan sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.


3. Omega Guard

  • Omega guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
  • Omega guard penting dalam mencegah penyakit saluran darah dan strok. Ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher dan sakit kepala.
  • Di samping itu, omega guard juga bermanfaat untuk merawat penyakit sendi, gout, osteoathritis, rheumatoid athritis, asma, kanak-kanak autisme, mengurangkan level Homocysteine dikalangan pesakit kencing manis, menterbalikkan rintangan insulin, menghalang pembentukan batu karang dan sebagainya.


4. CoQ10 Plus

  • Pada tahun 2002, satu kajian mendapati 61% daripada pesakit yang mengambil Koenzim Q10(CoQ10) sebagai pencegahan migrain dilaporkan mengalami pengurangan diserang migrain sebanyak 50% dalam tempoh tiga bulan kajian . Hanya 15mg dos sehari adalah mencukupi untuk memastikan pengurangan yang ketara dalam migrain dan sakit kepala.
  • CoQ10 telah terbukti mengurangkan serangan migrain/ sakit kepala melalui satu kajian keatas beberapa pesakit migrain. Keputusan kajian menunjukkan kesan positif terhadap CoQ10 terhadap pesakit dari segi tahap kesakitan (berkurang) dan kekerapan serangan migrain. Cara pengambilan untuk pesakit Migrain: 150mg/setiap hari
  • CoQ Health Shaklee mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian meksimum dan penyerapan yang lebih baik.
  • Untuk mendapatkan jumlah yangs setara dengan 28mg CoQ10 di dalam CoQ Health Shaklee, anda memerlukan hampir 1.7kg AYAM atau 28 cawan brokoli
  • Kombinasi CoQ10 dan Vitamin E dipercayai untuk mengukuhkan keupayaan antiokidan yang terdapat di dalam Vitamin E kerana CoQ10 membantu mengitar dan menjana semua Vitamin E, untuk memberikan perlindungan antioksidan berterusan terhadap sel – sel tubuh
  • Ekstrak Teh Hijau mengandungi procyanidins yang telah ditemui dapat membantu menyokong kesihatan endothelium (lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung)
  • CoQ10 berasal daripada sumber semulajadi melalui kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya merupakan satu – satunya CoQ10 semulajadi daripada yis yang ditapai yang terdapat pada masa kini, yang sumbarnya telah diuji dan diyakini ramai secara meluas mempunyai kualiti tinggi dalam sumbar bioketersediaan CoQ10-nya.
  • CoQ Health Shaklee didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian meksimum dan penyerapan yang lebih baik.
  • Tanpa Gluten.


Rujukan

Harel Z .et al. "Supplementation with Omega-Polyunsaturated Fatty Acids in the Management of Recurrent Migraines in Adolescents." The Journal of Adolescent Health 31.2 (2002): 154-61.
"Herbs at a Glance: Feverfew." National Center for Complementary and Alternative Medicine. 6 Dec. 2006. National Institutes of Health. 25 Mar. 2008 .
Mann J.D. and R.R. Coeytaux. "Migraine and Tension-Type Headache." Integrative Medicine. Second ed. Ed. David Rakel. Philadelphia: Saunders Elsevier, 2007. 144-52.
Modi S. and D.M. Lowder. "Medications for Migraine Prophylaxis." American Family Physician 73.1 (2006): 72-8.
Parsekyan D. "Migraine Prophylaxis in Adult Patients." Western Journal of Medicine 173.5 (2000): 341-5.
Sándor PS et al. "Efficacy of Coenzyme Q10 in Migraine Prophylaxis: A Randomized Controlled Trial." Neurology 64 (2005): 713-15.



Berminat?
Untuk Info dan Order :

  Umi Nazrah
Pengedar Shaklee di daerah Sik/daerah Baling/seluruh negeri Kedah/seluruh Malaysia
Shaklee ID: 869539
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-432 0059
www.facebook.com/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

13.2.15

7 Tips Pemilihan Suplemen Kalsium Untuk Tubuh

http://findyourbalancehealth.com/

Terdapat pelbagai jenis jenama suplemen kalsium ada di dalam pasaran sehinggakan kita keliru yang mana satu kah yang harus kita pilih dan beli? Jangan risau, kami ada penyelesaian untuk anda

1. Perhatikan jenis senyawa garam suplemen kalsium (karbonat, sitrat, glukonat, laktat, fosfat). Biasanya komposisi yang tertulis pada label adalah senyawaa garamnya bukan elemental kalsiumnya.

2. Pilihlah sumber garam kalsium yang berasal dari bahan semulajadi. Kalsium karbonat lebih baik diberikan bersama makanan agar mudah dicerna dan diserap.

3. Pertimbangan memilah jenis sediaan yang ada, umumnya bentuk suplemen berupaa sirap atau suspensi mudah diserap oleh saluran pencernaan.

4. Pemberian suplemen kalsium lebih baik dalam dos kecil, tidak melebihi kadar 500 mg sekali minum.

5. Pengambilan suplemen kalsium tidak boleh bersamaan dengan pemberian ubat antimuntah, antikonvulsan, dan antialergi kerana akan menurunkan penyerapan kalsium.

6. Hati-hati juga pemberian suplemen kalsium bersama-sama dengan antibiotik tetrasiklin atau quinolone karena akan menurunkan absorpsi (penyerapan) dos antibiotik.

7. Hindari pemberian suplemen bersamaan dengan makanan berserat (mengandung selulosa, asid uronat), natrium alginat dan oksalat kerana mengurangkan penyerapan kalsium.

Dr Bruce Miller juga mengatakan Pilihlah supplement kalsium yang ada mengandungi Vitamin D dan Magnesium untuk penyerapan yang sempurna. Magnesium sangat berguna dalam mencegah kalsifikasi di buah pinggang, pundi kencing dan sendi.

Kenapa harus ada Vitamin D pada suplemen kalsium?
=================================================
Kerana Vitamin D sangat penting untuk pembentukan, pertumbuhan, dan perbaikan tulang dan untuk penyerapan kalsium normal. Vitamin D mengatur penyerapan kalsium dan fosforus ke dalam tulang dan meningkatkan aliran kalsium ke dalam aliran darah. Tanpa vitamin D, kalsium tidak akan diserap ke dalam tubuh.

Vitamin D sangat penting untuk pertumbuhan dan menjaga kesihatan tulang serta fungsi organ lainnya. Kekurangan vitamin D dapat menyebabkan banyak masalah kesihatan, diantaranya penyakit jantung, arthritis, diabetes, tekanan darah tinggi, dan sebagainya, dan bahkan kanser pun dikaitkan dengan kekurangan vitamin D.

Selain itu, kajian terbaru menunjukkan bahawa vitamin D mungkin memainkan peranan kepada Ibu hamil untuk berisiko lebih besar terhadap kekurangan nutrisi, sehingga perlu memastikan kecukupan dan pengambilan vitamin D mereka. Terbukti bahawa ibu hamil dengan pengambilan vitamin D yang rendah melahirkan anak-anak dengan kepadatan tulang yang rendah. Kekurangan ekstrem vitamin D ketika kanak-kanak dapat menyebabkan rakhitis (tulang mudah bengkok).

Kenapa harus ada Magnesium pada suplemen kalsium?
=================================================
Pengambilan suplemen kalsium tanpa magnesium dikatakan akan menyebabkan kalsium terkumpul di bahagian tertentu tubuh, bukan dalam tulang.

Ia juga meningkatkan risiko batu karang, artritis, penyakit jantung koronari dan strok! Penghidap penyakit jantung dan diabetes jenis dua yang mengambilnya pula dipercayai akan menyebabkan keadaan mereka tidak berubah atau semakin parah.

Setiap organ dalam tubuh manusia terutama jantung, otot dan buah pinggang memerlukan mineral magnesium. Antara lain ia amat penting dalam menggiatkan aktiviti 300 jenis enzim dan memainkan peranan dalam penjanaan tenaga (pembinaan adenonosin triphosphate). Ia juga diperlukan bagi mengawal paras kalsium selain kuprum, zink, kalium, vitamin D dan pelbagai nutrien penting dalam tubuh.

Ramai tidak tahu ia adalah mineral penting dalam pengawalan tekanan darah dalam arteri dan merehatkan otot. Paras magnesium dalam sel adalah lebih tinggi berbanding di luar sel ketika tekanan darah normal dan otot dalam keadaan rehat. Pada masa sama paras kalsium lebih tinggi di luar sel berbanding di dalam sel.

Apabila kalsium masuk ke dalam sel dan magnesium keluar dari sel maka tekanan darah arteri berkurangan dan otot berada dalam keadaan rehat. Pada keadaan ini paras magnesium di luar sel adalah lebih tinggi di luar sel berbanding di dalam sel. Paras kalsium di dalam sel pula lebih tinggi di dalam sel berbanding di luar sel.

Maka Ostematrix adalah produk yang bertepatan untuk suplemen kalsium kerana ianya bukan sahaja mengandungi vitamin D dan magnesium, malah turut ada boron, mangan, kuprum dan zink.



Menurut Dr Bruce Miller, beliau menyokong suplemen Shaklee kerana
  • Produk Shaklee sentiasa berharmoni dengan alam Semulajadi.
  • Produk-produk yang di cipta menggunakan sumber alam SEMULAJADI dan disempurnakan oleh SAINS.
  • Produk-produk larut dalam masa yang mencukupi untuk tujuan penyerapan.
  • Kecemerlangan Perbadanan Shaklee diiktiraf secara global.
  • Penyerapan produk yang lebih baik terbukti menerusi kajian klinikal
  • Kajian Shaklee telah di terima untuk penerbitan didalam Jurnal Saintifik yang terpilih.
Para pengguna kami pun dah ramai yang mendapat kesan daripada pengambilan Ostematrix












Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.



Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

12.2.15

Kulit Makin Halus dan Jerawat Pasir Hilang dengan ESP dan Vitalea


Ada yang ragu-ragu bila nak ambil Vitalea sedangkan multivitamin ni adalah keperluan tubuh badan setiap orang. Cuba anda bayangkan nak mengambil 40 lauk setiap kali makan dan setiap hari makan. Tak ke termuntah dibuatnya? Ada cara yang lebih selamat dan tak menyusahkan anda iaitu multivitamin. Malah multivitamin juga boleh membuatkan anda kenyang, boleh la diet kan? Hehehe


Masalah Jerawat Pasir Hilang!
Tona Kulit Makin Sekata!

Dengan Vitalea dan ESP protein soya, kedua-dua masalah pengguna ni berjaya diselesaikan.

1. Vitalea Iron Formula
==================
- Multi-vitami dan mineral PERTAMA yang dicipta di dunia.
- Setiap tablet mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral yang penting untuk fungi tubuh.
- Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA.
- Dihasilkan dengan kaedah teknologi terkini yang disebut "EXPLO-TABS"
- Tablet multivitamin yang PALING PANTAS DI DUNIA TERLARUT dalam air dan usus manusia.
- Mineral dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas dalam usus kecil.
- Ujian Klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%

Jika diambil setiap hari, Vitalea mampu:
- Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.
- Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
- Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
- Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
- Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

2. ESP (Soy Protein isolate)
======================
- ESP membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.
- Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
- Mengandungi Isofalvones, berfungsi untuk meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat.
- Dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) - penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones.
- ESP memenuhi tujuh kriteria yg telah ditetapkan untuk pemilihan protein soya yg terbaik

gambar testimoni kredit Nurul Syuhaida

Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.



Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading