1

Kawan-kawan ada persoalan camtu tak? Dulu Umi pun ada masalah camtu, kat muka Umi penuh dengan bintik hitam dan bintik hitam. Atau selalunya orang sebut blackheads dan whiteheads. Hehehe. Saje nak translate padahal sama ja maksudnya tu. Kawan-kawan ada masalah macam ni tak?

Untuk pengetahuan kawan-kawan, whiteheads selalu terjadi bila anda ada kulit berminyak. Blackheads dan whiteheads adalah dalam kumpulan jerawat tetapi bentuknya lebih kecil. Whiteheads terjadi apabila minyak banyak terbentuk pada bawah permukaan kulit dan ia akan menjadi hitam apabila terdedah kepada kuman.

Whiteheads selalu terjadi di dahi, hidung, tepi hidung atau dagu (t-zon). Kawan-kawan dinasihatkan untuk mengurangkan penggunaan krim di kawasan t-zon tersebut. Sebaliknya anda digalakkan untuk menggunakan tisu atau blotter bagi mengelap minyak berlebihan di kawasan t-zon itu.

Untuk mengatasi masalah ni secara berkesan, kawan-kawan boleh mencuba Normal to Oily Skincare

Normal to Oily Skincare

Memandangkan nutrisi adalah kunci utama kulit wajah yang sihat dan cantik berseri, maka rangkaian Enfuselle Shaklee dihasilkan dengan Vital Repair+® Complex yang merupakan campuran sinergi 7 nutrient antioksida yang mampu meremajakan kulit wajah


1) Purifying Cleansing Gel :
Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
Mencerahkan tona kulit
pH yang seimbang
Hipoalergenik

2) Purifying Toner :
Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
Terbukti secara klinikal
Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
pH yang seimbang
Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
Membantu mengawal kulit berminyak
Hipoalergenik

3) Balancing Moisturizer :
Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
Terbukti secara klinikal:
146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
Hipoalergenik

4) Eye Treatment :
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:
233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

Kulit anda tak seharusnya berminyak kerana habuk dan kotoran senang untuk melekat pada muka yang berminyak dan kuman juga lebih mudah menempel.


Sumber




“Sebelum ni muka saya berminyak, jerawat pun banyak, balik kerja mesti berminyak sangat, Alhamdulillah selepas hampir 5 bulan menggunakan Shaklee Enfuselle Skin Care Set, ramai yang tegur dengan perubahan kulit saya” – Siti R



Kulit lebih halus, lembut. Bintik hitam pun dah takda!



Wajah lebih cerah, tona kulit sekata, bebas minyak, lembut dan licin.


Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.

Hilangkan whiteheads blackheads

Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Catat Ulasan

  1. Sy suka kulit time pregnant,halus mulus je tanpa bendasing2 tu..sbb nya consume ESP shaklee..mmg elok utk repair muka.. ;)

    BalasPadam

 
Top