4

Bulan ni promo produk Shaklee adalah ESP soy protein isolate. Umi cukup suka ESP sebab ni Umi mula ambil ESP ketika berpantang anak kembar. Kesannya cukup ketara pada diri Umi yang dalam berpantang yang memang kekurangan tenaga dek anak kembar. Pertama kali pulak tu bersalin, dah tu anak kembar. Memang sangat mencabar. Tapi Alhamdulillah, urusan berpantang dipermudahkan dengan adanya ESP. Selain tu, set berpantang yang Umi amek adalah Multivitamin Vitalea, B-Complex with folic asid, Vita-C 500mg, Ostematrix (Cal Mag), Alfalfa Complex dan Zinc Complex.

Antara kesan amek ESP pada diri Umi adalah waktu pagi tu Umi rasa bertenaga, badan rasa ringan ja. Masa tengah mengandung si kembar, kesan strecth mark Umi teruk sangat. Umi dah sapu krim kat kesan strecth mark dan bila berpantang, kesan strecth mark tu pun boleh berkurangan apatah lagi dengan pengambilan ESP protein yang penting untuk renew dan repair sel kulit kita.


Antara yang ada dalam set berpantang adalah

1) B-Complex:
- membekalkan anda dgn 8 Vitamin B yg diperlukan oleh tubuh dan ianya ada Biotin yg melengkapkan fungsi vitamin B tersebut.
- Vitamin B amat penting utk menukarkan makanan kepada tenaga, membantu mengawal stress.

2) Vita-C :
- memperbaiki dan menyihatkan sel2, kulit dan menyembuhkan luka.
- agar kulit berseri dan tak kusam
- untuk kesihatan jantung, mata, gigi, gusi, otot, salur darah dan tulang yg kuat.

3) Vita-Lea
- multivitamin dilengkapi iron untuk membekalkan anda dgn 28 vitamin dan mineral yg diperlukan oleh tubuh.
- membantu mengatasi masalah anemia, kekurangan darah dan tekanan darah rendah.
- meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.

4) ESP
- membekalkan tenaga berpanjangan, kesihatan sel2 dalaman, memelihara kulit, rambut dan kuku
- membantu pengurangan berat badan
- membantu mengatasi masalah rambut gugur selepas bersalin

5) Zinc
- membantu penyembuhan luka dgn lebih cepat
- meningkatkan penglihatan dan ingatan

Selain daripada Umi, kebanyakan para ibu yang berpantang memang sukakan set berpantang Shaklee ni. Boleh tengok testimoni berikut




ESP ketika berpantang!

Hari ke-20 berpantang, berat 48kg!

'ESP 2kali shari ngan tak campur ngan air lain....pas 3minggu bersalin, memang dah rasa perubahan dan badan jadi ringan..pas tu saya minum 1 kali sahaja yang campur ngan jus oren..saya cuma pantang minum ais je, yanh lain saya makan jer'
Set berpantang + penyusuan eksklusif SHAKLEE

perbezaan berpantang

pengalaman berpantang anak pertama 2011 - set bersalin Jamu X
~ jahitan lambat baik 30 hari
~ rahim masih kembang
~ perut buncit
~ kesan hitam di leher, ketiak dan breast x hilang hingga mengandungkan anak kedua
~ kaki kejang selalu hingga mengengsot ke tandas
~ berat badan x turun 58kg
~ badan berbau
~ rambut gugur kritikal
~ susu badan tak keluar walaupun dah diurut 7 kali hanya di breast, makan lobak putih setiap hari dengan air longan serta kurma
~ kulit bayi sangat sensitif - ruam bernanah di celah ketiak
~ buang air besar seminggu sekali
~ buasir bertambah kronik dan pendarahan setiap buang air besar

pengalaman berpantang anak kedua 2013 - shaklee set berpantang dan penyusuan
~ susu badan sangat banyak hingga bengkak breast tanpa perlu urutan
~ badan bertenaga dan sihat walaupun malam hanya tidur 1 jam
~ tak pernah tidur siang
~ tiada masalah kaki kejang
~ bebas buasir - buang air besar setiap hari dan tidak menakutkan lagi
~ kesan hitam di ketiak, leher dan breast hilang
~ kulit lembap dan bersih
~ kulit bayi bebas ruam dan glowing
~ berat bayi bertambah
~ berat ibu berkurang kembali seperti berat masa anak dara
~ hilang bau badan
~ bebas masalah rambut gugur
~ jahitan episotomi cantum dengan cantik dan baik keseluruhan dalam seawal 7 hari

Alhamdulillah. Inilah pengalaman saya menggunakan produk shaklee. memang terbaik sangat2 dan saya sangat recommend pada ibu2 muda yang bakal melahirkan anak.

Tempoh MENGANDUNG, MELAHIRKAN dan BERPANTANG menjadi sangat fantastic. - Puan Salmeza Salih

Hamil & Berpantang dengan Shaklee

Penangan shaklee memang puas hati. Saya amal sejak January, Ogos dah bersalin dan masih diteruskan.

- Vitamin asas (multivitamin Vitalea, B-Complex, Vita-C)
- ESP
- Lecithin
- Omegaguard
- Alfalfa Complex


Leuniey dan supplemen berpantang Shaklee.

Alfalfa sangat sesuai diambil ketika berpantang dan menyusukan. Alfalfa secara tradisionalnya menggalakkan fungsi kelenjar pituitari, sumber hormon utama untuk penyusuan. Mineral di dalam alfalfa adalah seimbang dan mudah diserap.

Selain membantu di dalam penyusuan, Alfalfa yang kaya dengan mineral dan vitamin juga membantu ibu berpantang yang mengalami kekurangan nutrisi serta untuk menurunkan berat badan. Tidak terkecuali untuk masalah dalaman wanita.

========================
BAGAIMANA NAK ORDER ?
========================
Hubungi saya untuk harga istimewa di

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Catat Ulasan

  1. akak mmg amk set patang shaklee ni... result dia mmg terbaik

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah, memang terbaik ;)

    BalasPadam
  3. macam menarik je,tapi sya lmbat lagi kot hehe #41

    BalasPadam
  4. rmi kwn blog yg jual shaklee hehe

    BalasPadam

 
Top