30.10.14

Berjaya Hilangkan Parut Keloid dengan ESP Shaklee!


Pernah tak dengar pasal Keloid? Mungkin tak ramai yang pernah dengar pasal keloid ni kan. Tapi sesiapa yang pernah bersalin secara ceaseran atau menjalani sebarang pembedahan sudah pasti tau tentang parut keloid ni. Ada sesetengah orang sedang berusaha keras untuk hilangkan parut keloid akibat dari pembedahan bersalin anak pertama dulu.

Keloid adalah luka parut yang hidup. Ia menjadi timbul, membesar dan akhirnya keluar dari sempadan luka yang lama. Kadangkala ia boleh menjadi begitu besar sehingga menyebabkan rasa sakit, gatal dan kurang selesa. Bukan itu sahaja, ia boleh menyebabkan tekanan perasaan dan perasaan rendah diri kerana secara kosmetik ia boleh mengubah fizikal seseorang. Namun, secara medikal, ia tidak mengundang bahaya kepada nyawa.

Bagaimana keloid terjadi?

Keloid terjadi apabila tisu penghubung terus membahagi walaupun bahagian luka sudah dipenuhi dengan tisu baru sehingga menyebabkan kawasan luka ini menjadi timbul. Jika tidak dirawat dari awal, keloid atau parut yang timbul lebih sukar untuk ditangani.

Keloid boleh terhasil daripada luka terbakar, luka hirisan, luka yang terkena kuman, chicken pox (cacar), tempat vaksinasi (di bahu – biasanya bekas BCG), jerawat, malah luka-luka kecil. Bagaimana keloid boleh terjadi agak misteri. Ini adalah kerana walaupun di badan seseorang yang sama, luka di tangan kanan boleh menjadi keloid sedangkan di tangan kiri tidak pula menjadi keloid. Walaupun begitu, secara saintifik, keloid terhasil daripada penghasilan tisu parut seperti kolagen yang berterusan dan berterusan tanpa henti.

Yang paling mengerikan, susah nak http://mediskus.com/tips/cara-menghilangkan-keloid.html hilangkan parut keloid hilangkan parut keloid
ni tanpa apa-apa pembedahan. Selalunya terpaksa buat minor surgery untuk buang. Tapi kesan dari minor surgery tu, bekas kawasan surgery tu akan jadi gatal dan sangat sensitif dan ada sesetengah kes sampai luka kulit akibat dari aktiviti menggaru kulit yang gatal tu.



esp1 Hilangkan Parut Keloid dengan ESP! [TESTIMONIALS] testimonials esp testimonial shaklee products healthy beauty energizing soy protein esp %tag


Jangan risau, Shaklee ada penyelesaiannya…. Nak tau apa kata pengguna yang ambil ESP untuk masalah ni?


“Just nak share, ESP mmg amazing! Saya ada buat minor surgery utk buang keloid (parut hidup) 2 bulan yang lepas. Dalam 2,3 minggu ni, parut surgery tu bertukar menjadi gatal dan luka akibat kulit sy yg sensitif dan juga menggaru. Selepas sy amalkan minum ESP, alhamdulillah, luka tersebut kering dan gatal-gatal pun hilang tanpa apa-apa ubat doktor. Memang sangat kagum!
icon smile Hilangkan Parut Keloid dengan ESP! [TESTIMONIALS] testimonials esp testimonial shaklee products healthy beauty energizing soy protein esp %tag

=======================
BAGAIMANA NAK ORDER ?
=======================
Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.


Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.
Bagi yg tidak memliki debit kad tersebut, boleh hubungi saya di 
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.