30.6.14

Set Ramadhan Bantu Ibu Hamil, Ibu Menyusu Dan Pesakit Gastrik Untuk Berpuasa Penuh


Set Ramadhan Shaklee, inshaAllah, dapat membantu mengurangkan keletihan, mengekalkan kecergasan dan tidak lesu sepanjang Ramadhan agar dapat memanfaatkan setiap waktu dan saat yang ada dengan amal ibadah. Perkongsian ini adalah berdasarkan pengalaman kawan-kawan dan ibu-ibu yang telah menggunakan set ini sepanjang berpuasa pada bulan Ramadhan tahun-tahun lepas. Inilah set kombo puasa yang banyak membantu ibu hamil, ibu menyusu, dan pesakit gastrik untuk berpuasa penuh di bulan Ramadhan dan kekal cergas sepanjang puasa.

Zaza (mom of syaura, baby dia baru 5 months ++, fully breasfeed)
"Rupanya penat berpuasa masa breastfeed baby adalah 8 kali penat puasa time pregnant. Zaza pun cuak juga before puasa, takut2 kalau bekalan susu merudum dan takut letih sangat-sangat ke. Jadi Zaza pun beli Performance Drink. Zaza start minum masa hari kedua, hari tu la hari Zaza tak puasa sebab Zaza rasa masa tu Zaza dehydrate kot tu yang pening-pening. Mana taknya, lepas berbuka pukul 8 malam terus tidur sampai sahur. Memang tak sempat nak minum air banyak-banyak. Alhamdulillah sejak tu Zaza rasa ok, dah tak berapa letih yang penting bertenaga sepanjang hari, boleh meeting sana sini, jalan sana sini. Tak macam first day puasa, pucat lesi, pening, nak tumbang la. First day puasa hoh lembik macam sotong"
note : Zaza beli Performance Drink hari ke-2 puasa, so memang rasa perbezaannya.

Puan Saadiah (berniaga dibulan Ramadhan)
"Alhamdulillah lain rasanya, lebih bertenaga selepas minum Performance Drink. Saya minum waktu sahur & berbuka. Beginilah berniaga, selalu terdedah tengah panas. Tak lah rasa kering sangat tekak & kepala pun tak pening. Alhamdulillah. Semua keluarga minum Performance Drink. Saya juga cadangkan pada kawan-kawan"

Kunaz (mom of Irfan 3 mons - fully breastfeed baby)
Sebelum bulan puasa saya dah try puasa sehari, puasa ganti time awal-awal pregnant dulu (morning sickness teruk). Dulu kan jadual pumping saya start kul 7 pagi lepas punch card. Sebelum pam, saya biasa minum malt drinks dulu, and after pam minum air masak. So masa 1st time pam masa puasa, habis pam je saya rasa resah. Resah sebab tak dapat nak minum air. Dah berkali-kali decide nak berbuka, dari pukul 7 pagi sampai kul 11 pagi, dok sibuk cakap kat ofismate nak berbuka. Pastu saya diperkenalkan dengan Performance
Drink dari Shaklee. Performance Drink tu bukan untuk banyakkan susu yer, tapi untuk keep us hydrated (ala2 100 plus) so that kite takdela haus yang melampau atau mati terjelir lepas pam. So 1st 3 days puasa memang mantap abih aah.
Hubby pun kesian gak. Terpaksa puasa 8 hari kat offshore. Penat kontraktor wireline puasa kat offshore, kalau client leh tahan lagi, setakat coordinate contractor. Hubby pun minum Performance Drink hari-hari dan Alhamdulillah penuh jek puasa dia kat offshore tue.


"....Perfomance Drink offers immediate hydration and sustained energy in a great-tasting, thirst-quenching Orange flavor. Just mix in water. Drink 8 ounces for each 15 to 30 minutes of activity for more energy, lasting stamina, and proper hydration. Shaklee Performance delivers that right amount of fluids, electrolytes, and carbohydrates so that it enters the bloodstream quickly and stays there longer. keeps your blood volume up, and your heart rate down, Equaling more stamina..."




Terdapat 3 pilihan set berpuasa. Berikut adalah harga runcit setiap set ;

SET KOMBO PUASA 1 : ESP + PERFORMANCE DRINK = RM 232.50
SET KOMBO PUASA 2 : MEAL SHAKE + PERFORMANCE DRINK = RM 196.25
FULL SET KOMBO PUASA : ESP + MEAL SHAKE + PERFORMANCE DRINK = RM 346.25

Jika merasa agak mahal, ini adalah harga runcit. Anda boleh mendaftar ahli dengan kami untuk menikmati harga ahli dan jauh lebih jimat. Boleh sms/whatsapp/call saya di 019-4320059 untuk pertanyaan tentang cara mendaftar sebagai ahli.






BAGAIMANA SET BERPUASA SHAKLEE INI DAPAT MEMBANTU ?
Mari kita lihat apa yang ada pada setiap set ini dan bagaimana set berpuasa shaklee bantu ibu hamil, ibu menyusu, dan pesakit gastrik berpuasa penuh.

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
  1. Mempunyai kandungan protein asli NON-GMO soya, 2 kali ganda kandungan protein dari daging
  2. ESP bersifat rendah indek glisemik. Sifat makanan dengan indeks glisemik yang rendah ini adalah, proses pencernaan dan penyerapannya lebih lambat dan secara perlahan-lahan. Jadi ibu akan mendapat tenaga lebih lama semasa berpuasa. 
  3. ESP Membekalkan tenaga berpanjangan, mengurangkan rasa lapar, sebagai milk booster bagi ibu menyusu, malah turut mencantikkan kulit
  4. ESP Diperkaya dengan kalsium untuk mengurangkan keasidan soya. ESP juga dapat mengurangkan risiko serangan gastrik bagi pesakit gastrik ketika berpuasa.

PERFORMANCE DRINK (PD) merupakan minuman isotonik semualajadi dan tidak berkarbonat. Mengawal dan mengurangkan kehilangan bendalir yang menyebabkan tubuh cepat letih dan mengelakkan penyahhidratan. Juga mengekalkan kelembapan kulit.

Selain itu PD juga :
  1. Meminimumkan kehilangan cecair untuk memantapkan hidrasi badan. Kurang rasa haus.
  2. Mengalirkan elektrolit sepenuhnya ke seluruh badan, termasuklah kalsium & magnesium (tiada pada minuman isotonik jenama lain).
  3. Menstabilkan paras glukosa di dalam darah untuk mengekalkan tenaga berterusan, serta menambah stamina.

MEALSHAKE SHAKLEE
  1. Membekalkan multivitamin yang diperkaya dengan protein lengkap dengan 9 jenis asid amino, kalsium, magnesium dan vitamin D untuk keperluan minda, tumbesaran serta untuk tulang dan gigi yang sihat. 
  2. Datang dengan perasa vanila sangat bagus untuk anak-anak yang mengalami sembelit, dan kurang selera makan. 
  3. Kandungan proteinnya juga akan membantu mengurangkan rasa lapar dan lebih bertenaga sepanjang berpuasa. 
  4. Bagus untuk anak-anak yang sedang belajar berpuasa.





Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

29.6.14

Umi Nazrah; Pengedar Shaklee Sik, Kedah

Assalamualaikum semua. Kalau dulunya Umi adalah Pengedar Shaklee di Daerah Baling sepanjang 5 hari bekerja tapi dek kerana penutupan Pusat Internet 1Malaysia Kg Lubuk Kabu, Kuala Pegang pada 25hb lepas, Umi kini bertugas pula di Pusat Internet 1Malaysia Pekan Sik.

Jadi kini anda boleh dapatkan produk Shaklee secara COD di Pekan Sik, Pekan Batu Lima, Beris Jaya dan kawasan sekitarnya daripada Umi.

Harga murah bila COD? Kalau nak tahu, harga murah Shaklee ni kalau anda adalah ahli sahaja. Oleh tu kalau nak harga murah, boleh daftar ahli Shaklee dengan RM 75 sahaja. Tak perlu susah payah nak ada modal RM 3,000 ye. Hanya RM 75.00

Kalau nak daftar ahli tu, roger la Umi ye. Di Whatsapp/SMS 0194320059 atau di facebook/cantiksss

Shaklee - sentiasa berkesan, sentiasa semulajadi, sentiasa selamat


Posted via Blogaway
Continue Reading

Marhaban Ya Ramadhan - bulan untuk detoks


RAMADHAN MUNCUL LAGI! Bagi umat Islam, Ramadhan merupakan bulan yang dinantikan kerana selain berpuasa membersihkan dosa, menyucikan jiwa, Ramadhan juga dilihat sebagai bulan untuk menyah-toksin tubuh. Berpuasa sangat baik dalam membantu tubuh menyingkirkan pelbagai 'racun' yang bersarang di dalam perut. Berpuasa sebenarnya memberi ruang masa yang cukup kepada organ pencernaan seperti perut, usus, pankreas dan hati untuk melakukan kerja-kerja pembersihan di samping memperbaiki mana-mana bahagian yang rosak dek kerana pertambahan beban makanan harian yang dimakan.


Detoks di Bulan Ramadhan Ala Shaklee
Mahu detoks dan kekal sihat bertenaga sepanjang Ramadhan dengan suplemen Shaklee? Antara produk yang disyorkan adalah :

Performance Drink
Soy Isolate Protein Powder (ESP)
NutriFeron
Alfalfa Complex
Vita-Lea
B-Complex
Sustained Release Vita-C 500mg

Dan cara pengambilan yang dicadangkan pula adalah seperti berikut :

Waktu Bersahur
Anda boleh mengambil nasi atau apa saja juadah sahur. Namun, disebabkan waktu yang singkat ditambah kesukaran mengejutkan anak untuk bangun bersahur, kombinasi ESP dan Performance Drink
membantu para ibu untuk memberikan yang terbaik buat seisi keluarga. Lebih kenyang, lebih bertenaga dan tubuh kekal terhidrat, insyaAllah.

Alfalfa juga boleh diambil untuk detoks.

Waktu berbuka
Dimulakan dengan pengambilan kurma sebelum mengambil juadah utama berbuka. Anda boleh tambahkan pengambilan Performance Drink + ESP untuk tenaga tambahan bagi menunaikan solat tarawikh, serta Alfalfa bagi tujuan detoks.

Sebelum tidur
Amalkan segelas ESP bersama vitamin lain seperti Vita-Lea, B-Complex, Vita-C Plus serta NutriFeron bagi meningkatkan sistem imun tubuh. insyaAllah dapat menghindar daripada penyakit seperti demam, selsema dan batuk, memandangkan cuaca yang panas lebih terasa di bulan Ramadhan. Selain itu, anda digalakkan meminum banyak air.

Paling gembira, produk yang diambil pada ketika Ramadhan ini boleh memberikan kesan yang jelita dan langsing di Aidilfitri nanti!




Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

28.6.14

Boleh tak nak kekal bertenaga sepanjang Ramadhan?


ESOK PUASA!

Macam yang kita tahu, puasa adalah untuk kita menahan diri daripada makan minum serta melakukan perkara-perkara yang dilarang yang boleh membatalkan puasa termasuk juga menahan diri daripada menipu, mengeluarkan kata-kata buruk atau sia-sia, serta bertengkar atau bergaduh.

Cabaran kita sekarang ni bukan setakat dari dalaman diri kita sendiri, malah keadaan cuaca yang panas kering, gaya hidup yang pantas dan sebagainya sedikit sebanyak menguji kesabaran, kejujuran serta bertolak ansur dalam diri kita. Tenaga kita pun mudah hilang bila kita stress, cuaca panas dan sebagainya. Sedangkan ibadah Ramadhan adalah sangat mulia yang mana kita harus isikannya dengan amalan-amalan mulia.


Ada yang bertanya, boleh tak sepanjang Ramadhan ni saya nak kekal bertenaga? Jawapan Umi, inshaAllah boleh, dengan cara kita bekalkan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan sepanjang hari walaupun kita berpuasa.


ESP

  • Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. 
  • Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
  • Membekalkan tenaga,
  • Memberikan rasa kenyang
  • Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
  • Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
  • Membanyakkan susu badan (milkbooster)
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat
  • Membantu memudarkan parut jerawat, memberikan kulit gebu

PERFORMANCE DRINK

  • Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
  • Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  • Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  • Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah
  • Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
  • Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
  • Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
  • Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
  • OptiCarb® pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan.
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

MEALSHAKE

  • Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tp dlm bentuk serbuk.
  • Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
  • Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Mighty 3 Gem
ESP 850gram (untuk penggunaan 1-2bulan) RM 150.00
Performance Drink 539gram (untuk penggunaan 1-2bulan) RM 82.50
MealShakes 544gram (untuk penggunaan 1-2bulan) RM 113.00

Energy Booster
ESP 850gram (untuk penggunaan 1-2bulan) RM 150.00
Vitalea with Iron 120biji (untuk penggunaan 2bulan) RM 88
Cinch Energy Tea Mix 28 sticks RM 181
Omega Guard 90biji (untuk penggunaan 1bulan) RM 136.00



Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

27.6.14

Kecutkan jerawat, pudarkan parut dan turunkan badan sekaligus!

Menjelang bulan puasa ni mesti ramai yang set target nak kelihatan kurus dan juga kulit lebih cantik di hari raya nanti kan? Bukannya lama pun tempoh masa 30 hari tu kan. Ada yang tertanya-tanya, bolehkah jerawat kecut, parut jerawat pudar dan berat badan turun dalam masa yang sama? Ya boleh! Umi sendiri dah mengalaminya. Perubahan yang Umi tak sedar sangat tapi bila ramai yang menegur, dah terbukti dan sah la kan! Sama la macam testimoni customer ni.


Untuk parut jerawat, KENAPA VITAMIN E?

Vitamin E telah terbukti berkesan untuk mengurangkan parut jerawat serta parut-parut lain. Ini kerana Vitamin E mengandungi antioksidan yang tinggi. Ciri ini membantu untuk menggalakkan penyembuhan kulit dan apabila disapu pada kulit, parut dapat dikurangkan atau dihapuskan. Pastikan anda memilih kepekatan yang tinggi sekurang-kurangnya 400 i.u dan dalam bentuk kapsul, kerana ianya lebih mudah digunakan. Anda hanya perlu mengambil jarum dan cucuk kapsul itu, picitkan sedikit Vitamin E ke jari dan sapu ke kawasan parut.

TIPS PEMILIHAN VITAMIN E
======================

Terlalu banyak vitamin E di pasaran. Nak beli yg mana satu?? Ambillah Vitamin E yang asli, cuba semak label pada botol, pastikan ianya d-alpha tocopherol. Pastikan juga Vitamin E itu beserta sekali unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik.


Jerawat batu/degil, KENAPA ALFALFA COMPLEX?

Bagi mereka yang ada masalah kritikal dengan jerawat yang tak berhenti-henti menghujani kulit wajah atau badan, mungkin tiba masanya anda pertimbangkan untuk detox darah anda pula. Mungkin ada kandungan dalam darah kita yang mengalir ni masih belum dicuci sepenuhnya dari toksin-toksin yang banyak pelbagai sumber. Contohnya pencemaran , stress, makanan tidak seimbang, gaya hidup dan sebagainya.

Anda sibuk? Tak sempat nak berbekam dan sebagainya. Jangan risau. Anda hanya cuci darah dari dalam tanpa perlu anda nak perlu cucuk kat mana-mana. Hanya sekadar mengamalkan suplemen Alfalfa Complex Shaklee sahaja. Betulkah?? Ye...Alfalfa merupakan salah satu herba terbaik dalam berfungsi sebagai agen detox.


Nak licinkan kulit wajah, KENAPA ESP SOY PROTEIN?

1) ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting.
2) Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.
3) ESP mengandungi 5 vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones
4) Soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO).
5) Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik.


BERKESAN KE?


Jika anda berminat ingin mencuba dengan kaedah yang sentiasa semulajadi, sentiasa selamat, sentiasa berkesan

Vita-E Complex RM 149.00 untuk penggunaan 4 bulan
Alfalfa Complex 300biji RM 53.00 untuk 3-4 bulan
ESP 850gram RM 150.00 untuk 1-2 bulan



Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

23.6.14

Rahsia kulit gebu terbongkar!


Siapa tak nak kulit gebu yang kelihatan sungguh sempurna dipandang oleh orang ramai. Tetapi kulit gebu yang sihat lebih penting kepada tubuh badan kita sendiri.

Vitamin A
Manfaat vitamin A adalah sebagai vitamin yang berguna untuk mencegah kemungkinan terkena penyakit katarak, melindungi imun tubuh, membantu dalam proses pembentukan gigi dan tulang dan yang peling penting berguna untuk membantu anda memperlambat proses penuan dini, sehingga anda boleh tampak awet muda.

Vitamin B Complexs
Salah satu manfaat terpenting vitamin B Complexs untuk kulit adalah dapat mencegah penuaan sehingga kulit akan terlihat lebih segar dan tampak awet muda. Selain itu vitamin B Complexs juga bermanfaat baik untuk membantu anda yang memiliki masalah kulit seperti kulit kering dan kulit berkedut.

Vitamin C
Kalau vitamin yang satu ini pasti sudah tidak asing lagi dalam dunia kecantikan, manfaat vitamin C untuk kulit sangatlah banyak dan diantaranya adalah bermanfaat untuk menegangkan kulit, mencegah penuan, menghilangkan jerawat , memutihkan kulit dan masih banyak lagi manfaat lainnya

Vitamin E
Manfaat utama dari Vitamin E untuk kulit adalah memberikan antioksidan atau perlindungan kulit tubuh anda, sehingga antioksidan ini berguna untuk melawan tanda-tanda penuan yang diakibatkan oleh radikal bebas.
Tanda-tanda penuaan yang boleh diatasi oleh vitamin E adalah seperti: mulai adanya kulit berkedut, bintik-bintik hitam diwajah, kesan hitam yang ada di perut, kulit kering serta berbagai penyakit kulit lainnya..

Vitamin K
Manfaat utama Vitamin K adalah membuat tulang tubuh kita menjadi lebih kuat, mempercepat pembekuan darah. Vitamin K juga biasa digunakan sebagai salah satu bahan untuk membuat produk kecantikan yang sehat dan aman. Sehingga Vitamin K baik juga untuk kesihatan kulit.

Cantik, Berseri, Gebu dan Muda dengan Shaklee.

1. Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
- Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
- Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
- Menjaga kelembapan kulit
- Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

2. Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
- Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
- Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
- Mencerahkan kulit

3. Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
- Sebagai pelembap
- Mencegah pigmentasi
- Melambatkan tanda penuaan
- Mengubati jerawat

Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
- Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
- Mencegah penuaan
- Menjadikan kulit lebih kenyal
- Mencerahkan kulit
- Menjaga kulit dari sinaran UV
- Mengurangkan parut jerawat
- Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
- Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
- Menjadikan wajah lebih berseri

4. Peranan Collagen Shaklee kepada kecantikan
- Anti Penuaan - Mengecilkan liang-liang pori, kedutan dan garris-garis halus yang kelihatan.
- Menghidratkan - Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan mengelupas pada muka.
- Mengembalikan Keanjalan Kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
- Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
- Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.
- Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
- Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

5. Peranan ESP kepada kecantikan
- Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.
- Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
- Kulit berseri dan anjal - Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.
- Memulihkan Pigmentasi - Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

6. Peranan CoQHealth Plus kepada kecantikan
- Koenzim Q10 atau CoQ10 mengurangkan tompok-tompok hitam pada kulit akibat faktor umur
- Pengurangan kesan tua pada kulit akibat faktor umur merupakan satu lagi kesan Koenzim Q10 atau CoQ10 di mana ia mengurangkan kedutan disebabkan penggantian sel mati yang cepat.
- CoQ10 juga membantu tubuh menyerap vitamin C dan E, kedua-duanya membantu pembaharuan sel-sel kulit dan mencerahkan tompok-tompok hitam.
- Keupayaan Koenzim Q10 atau CoQ10 untuk membekalkan tenaga membantu mempercepatkan metabolisme badan, dan oleh kerana itu, ia sering dimasukkan ke dalam krim anti-selulit yang sering digunakan pada kaki dan punggung, kawasan-kawasan yang sering mengandungi paling banyak lemak pada wanita. Keupayaan bahan untuk mengurangkan keradangan kulit juga boleh menyumbang kepada kesan anti-selulit itu.

Vita-E Complex 120biji untuk 4 bulan RM 149.00
Vita-C Plus 180biji untuk 6 bulan RM 92.50
ESP 850gram untuk 2bulan RM 150.00
Vivix 150 ml untuk 2-3bulan RM 475.00
CoQHealth Plus untuk 1bulan RM 124.00
Collagen Powder 15 sachet untuk 1bulan RM 298

Shaklee sentiasa berkesan. Anda yang tentukan harga!

Daftar sebagai ahli Shaklee hari ini dengan hanya RM 65.00 (excluding postage RM 10) untuk lebih penjimatan pembelian dengan harga ahli seumur hidup.

Kelebihan menjadi Pengedar Sah/Ahli Shaklee:
^^ Keahlian adalah SEUMUR HIDUP, TIADA RENEWAL.
^^ Nikmati potongan harga 15-33% bagi setiap product Shaklee yang ditawarkan.
^^ Tidak perlu bekejar atau keluar mencari pelanggan. Tidak perlu "head-hunting" untuk mencari downline.
^^ Tidak perlu menyimpan stok di rumah.
^^ Kelas bimbingan diberikan secara online/offline, kami sediakan group tertutup di FB untuk berkongsi tips/sharing on marketing, bisnes, consultation, produt knowledge, motivation dan lain-lain.
^^ SISTEM yang digunakan telah terbukti membawa kejayaan kepada ramai ahli-ahli Shaklee. Menjana INCOME 4-5-6 ANGKA, menikmati BONUS KERETA, PERCUTIAN VVIP bertaraf 6 STARS, Umrah & Ziarah, semuanya tidak mustahil bila anda bersama Shaklee!
Tunggu apa lagi? Dapatkan produk ini dengan menghubungi saya :

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

21.6.14

Hilangkan jerawat batu anda!

Masalah jerawat ni selalunya berpunca dari ketidaksatabilan hormon. Jadi untuk mengelakkan masalah ini, amalkan GLA untuk kestabilan hormon.
Macamana nak buat jika ada masalah jerawat yang kronik? Saya salinkan testimoni seorang pelanggan yang hadapi masalah jerawat kronik dan Alhamdulillah beliau pulih dari masalah tersebut setelah konsisten mengamalkan supplement Shaklee. Jom tengok apa supplement yang beliau amalkan!


Perubahan macam ni memerlukan pengambilan Vitamin-E Shaklee secara berterusan selama 3 bulan berturut-turut, bukannya ambil hari ni esok terus ok, atau ambil seminggu dah ok....

Mengapa perlu ambik masa sehingga 3 bulan, lama tu... mesti anda tertanya-tanya kan... sebabnya... sel-sel badan kita perlukan masa untuk pulih dan tempoh yang diperlukan sekurang-kurangnya 90 hari @ 3 bulan.

Dan untuk info, untuk merawat dan penyembuhan masalah kulit Yana yang berjerawat pada tahap sebegini tidak berlaku dengan pengambilan VITAMIN-E sahaja, dia turut mengambil VITAMIN C, ALFALFA dan MEALSHAKE. Mari lihat peranan-peranan supplements dalam proses penyembuhan yang menakjubkan ini.


VITAMIN E :

- Melambatkan proses penuaan.
- Membantu mendapatkan tekstur kulit yang cantik, lebih muda.
- Sangat membantu untuk menghilangkan parut dan jeragat.
- Vitamin antioksidan.





VITAMIN-C :

- Membaiki tulang, gigi dan tisu penyambung
- Membentuk kolagen yang penting untuk ketegangan dan kecantikan kulit
Sebagai kuasa penyembuh








ALFALFA :

- Sumber mikronutrient paling kaya
- Membuat sistem badan berjalan lebih lancar
- Membantu melawaskan usus
- Mengurangkan sembab, kelesuan dan masalah pencernaan




MEAL SHAKES :

- Membantu membaikpulih luka atau kudis
- Mengandungi vitamin B-complex, zat besi dan copper untuk membantu membentuk sel darah merah yang sihat dan memberi perubahan positif pada complexion kulit


Daftar sebagai ahli Shaklee hari ini dengan hanya RM 65.00 (excluding postage RM 10) untuk lebih penjimatan pembelian dengan harga ahli seumur hidup.

Kelebihan menjadi Pengedar Sah/Ahli Shaklee:
^^ Keahlian adalah SEUMUR HIDUP, TIADA RENEWAL.
^^ Nikmati potongan harga 15-33% bagi setiap product Shaklee yang ditawarkan.
^^ Tidak perlu bekejar atau keluar mencari pelanggan. Tidak perlu "head-hunting" untuk mencari downline.
^^ Tidak perlu menyimpan stok di rumah.
^^ Kelas bimbingan diberikan secara online/offline, kami sediakan group tertutup di FB untuk berkongsi tips/sharing on marketing, bisnes, consultation, produt knowledge, motivation dan lain-lain.
^^ SISTEM yang digunakan telah terbukti membawa kejayaan kepada ramai ahli-ahli Shaklee. Menjana INCOME 4-5-6 ANGKA, menikmati BONUS KERETA, PERCUTIAN VVIP bertaraf 6 STARS, Umrah & Ziarah, semuanya tidak mustahil bila anda bersama Shaklee!

Tunggu apa lagi? Dapatkan produk ini dengan menghubungi saya :

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

20.6.14

2 kaedah untuk hilangkan kulit berjeragat


Jeragat merupakan bintik-bintik hitam yang muncul pada permukaan kulit akibat kekurangan nutrien (terjadi apabila usia makin meningkat/ faktor genetik), pengambilan pil perancang, cuaca atau kesan pemakaian produk-produk kecantikan yang mengandungi bahan kimia.

Bagi anda yang mengalami masalah ini, cubalah petua-petua di bawah untuk menangani masalah jeragat di kulit.

Petua hilangkan jeragat 1:

Ambil segenggam beras, rendam dalam air anggaran selama sejam. Toskan beras dan tumbuk bersama anggaran 1cm kunyit hidup hingga lumat. Gaulkan bersama perahan sebiji limau nipis dan sebiji putih telur hingga mesra. Sapukan ke seluruhan muka sebagai masker. Biarkan hingga kering. Bilas dengan air suam untuk kekalkan kelembapan kulit.
Buatlah setiap hari sehingga berpuas hati.

Petua hilangkan jeragat 2:

Ambil sesudu susu tepung dan gaul dengan perahan limau nipis sehingga membentuk paste. Sapukan ke seluruhan muka sebagai masker. Biarkan hingga kering. Bilas dengan air suam untuk kekalkan kelembapan kulit.
Buatlah setiap hari sehingga berpuas hati.

Jika anda seorang yang rajin, anda boleh gunakan petua di atas. TAPI, ada cara yang lebih mudah untuk anda hilangkan jeragat di muka....ya...dengan pengambilan supplement! Bukan sekadar menghilangkan jeragat, malah anda akan dapat rasakan perubahan pada diri anda dari segi tenaga dan kesihatan yang bertambah baik...

Sebab B-complex membantu:
========
Memelihara kesihatan kulit dari dalam
Melancarkan pengaliran darah ke seluruh badan dan muka (agar wajah nampak berseri )
Melindungi kulit dari sinaran ultraviolet
Mengurangkan garis-garis halus pada kulit wajah
Mengurangkan jerawat akibat stress
Mengurangkan stress dan wajah akan kelihatan lebih ceria
Menguatkan rahim, jantung, paru2 dan organ2 yang penting
Membantu tubuh agar bertenaga dan segar
Vitamin penting untuk kesihatan sistem saraf


Vitamin E pula :
=======

Dikenali dengan nama Vitamin Cantik sebab penting untuk kecantikkan kulit
Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida
Melindungi dan mencegah kerosakan sel
Mempercepatkan proses pemulihan kulit
Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit supaya kulit kelihatan glowing tapi tidak berminyak
Berupaya mengurangkan kesan jeragat yang ada pada kulit


Dan Vitamin C :
======
* Bantu tubuh hasilkan kolagen & memudarkan jeragat
* Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran luar
* Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelembutan serta kehalusan kulit
* Mencerahkan kulit

Hanya dengan 3 MAKANAN KULIT dan hasilnya yang memberangsangkan
--> Kulit kurang berkedut dan kurang garis halus
--> Kulit tampak awet muda dan lebih anjal dan pastinya lebih glowing
--> Tona kulit sekata
--> Kesan jerawat dan jeragat pudar




B-Complex 120biji untuk penggunaan 4 bulan RM 53
Vita-C 500mg 180biji untuk penggunaan 6 bulan RM 92
Vita-E Complex 120biji untuk penggunaan 4 bulan RM 149

Daftar sebagai ahli Shaklee hari ini dengan hanya RM 65.00 (excluding postage RM 10) untuk lebih penjimatan pembelian dengan harga ahli seumur hidup.

Kelebihan menjadi Pengedar Sah/Ahli Shaklee:
^^ Keahlian adalah SEUMUR HIDUP, TIADA RENEWAL.
^^ Nikmati potongan harga 15-33% bagi setiap product Shaklee yang ditawarkan.
^^ Tidak perlu bekejar atau keluar mencari pelanggan. Tidak perlu "head-hunting" untuk mencari downline.
^^ Tidak perlu menyimpan stok di rumah.
^^ Kelas bimbingan diberikan secara online/offline, kami sediakan group tertutup di FB untuk berkongsi tips/sharing on marketing, bisnes, consultation, produt knowledge, motivation dan lain-lain.
^^ SISTEM yang digunakan telah terbukti membawa kejayaan kepada ramai ahli-ahli Shaklee. Menjana INCOME 4-5-6 ANGKA, menikmati BONUS KERETA, PERCUTIAN VVIP bertaraf 6 STARS, Umrah & Ziarah, semuanya tidak mustahil bila anda bersama Shaklee!

Tunggu apa lagi? Dapatkan produk ini dengan menghubungi saya :

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

18.6.14

Vitamin E untuk kulit terbakar

Anak saya terbakar dekat muka masa bakar sampah. Masa bakar sampah tu, saya tak perasan dalam tu ada tin spray Ambi Pure. Meletup tu yang kena dekat muka. Semalam pegi klinik, doktor dengan nurse pun terkejut tengok cepatnya kulit dah recover. Saya bagitau yang saya guna kan SHAKLEE. Doktor dengar nama Shaklee pun terus senyum. Doktor pun cakap Shaklee bagus. Hehehehe lagi saya suka dengar.


Gambar ni lepas sebulan saya sapu Vitamin E. Kulit dah hampir sekata. Kening pun dah kembali ke normal dah.

Untuk dalaman, saya bagi multivitamin MealShake dan Chewable Vita-C. Untuk luaran saya sapu luka dengan Basic H dan krim Herbal Cream. Kulit dah mengelupas habis, baru saya sapu Vitamin E. Sekarang ni MealShake dengan Chewable Vita-C tu saya tetap terus bagi anak makan.

MealShakes 544gram untuk kegunaan 1-2bulan RM113

Chewable Vita-C 100mg 90biji untuk kegunaan 3bulan RM 38

Herbal Blend 4 oz RM 28

Vitamin E 120biji untuk kegunaan 4 bulan RM 149

Daftar sebagai ahli Shaklee hari ini dengan hanya RM 65.00 (excluding postage RM 10) untuk lebih penjimatan pembelian dengan harga ahli seumur hidup.

Kelebihan menjadi Pengedar Sah/Ahli Shaklee:

^^ Keahlian adalah SEUMUR HIDUP, TIADA RENEWAL.
^^ Nikmati potongan harga 15-33% bagi setiap product Shaklee yang ditawarkan.
^^ Tidak perlu bekejar atau keluar mencari pelanggan. Tidak perlu "head-hunting" untuk mencari downline.
^^ Tidak perlu menyimpan stok di rumah.
^^ Kelas bimbingan diberikan secara online/offline, kami sediakan group tertutup di FB untuk berkongsi tips/sharing on marketing, bisnes, consultation, produt knowledge, motivation dan lain-lain.
^^ SISTEM yang digunakan telah terbukti membawa kejayaan kepada ramai ahli-ahli Shaklee. Menjana INCOME 4-5-6 ANGKA, menikmati BONUS KERETA, PERCUTIAN VVIP bertaraf 6 STARS, Umrah & Ziarah, semuanya tidak mustahil bila anda bersama Shaklee!

Tunggu apa lagi? Dapatkan produk ini dengan menghubungi saya :

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading