31.12.14

4 Tips Untuk Putihkan Kulit Dengan Cara Selamat dan Semulajadi


Kebanyakan gadis mahu pun wanita ingin memutihkan muka sedangkan warna kulit sawo matang rakyat Asia telah menjadi dambaan orang putih. Ada jugak yang putih hanya di muka sedangkan perbezaan ketara boleh dilihat pada tangan, tengkuk, kaki dan tubuh badan mereka. Jadi kat sini penting untuk kawan-kawan memutihkan muka dan tubuh badan dari dalaman.

Berikut Cara Putihkan Muka Dari Dalam Tubuh:

Perbanyakkan pengambilan sayuran hijau dan ikan salmon. Kandungan lemak dalam ikan salmon boleh menyebabkan sel kulit bekerja dengan cepat.
Perbanyakkan pengambilan buah-buahan yang mengandungi vitamin C. Khasiat daripada vitamin C untuk menghaluskan dan mencerahkan kulit.
Perbanyakkan minum air putih kerana ia akan menjaga kulit anda agar tetap lembab dan sihat.
Ambil vitamin yang mengandungi vitamin E yang dos tinggi. Vitamin E sangat bermanfaat untuk keanjalan kulit serta mencegah penuaan semulajadi.

Dalam keghairahan anda untuk memiliki wajah yang putih berseri, ada beberapa perkara yang perlu diberikan perhatian:

Untuk menjaga keindahan kulit wajah, anda harus rajin membersihkan muka setelah melakukan aktiviti luar serta sebelum tidur. Pilihlah pembersih muka yang terdiri daripada susu pembersih, kemudian jangan lupa pakai toner (penyegar).
Jangan abaikan pemakaian pelembab wajah, terutama ketika anda keluar dari rumah. Jika wajah anda jenis berminyak, sebaiknya pilih pelembab yang mengandungi air.
Selain itu, jangan lupa pakai krim pelindung matahari yang mengandungi SPF 15 apabila anda hendak keluar dari rumah.
Lakukan srubbing dan masker wajah untuk menanggalkan sel-sel kulit mati.
Sapukan krim pemutih wajah secara rutin. Tetapi, pastikan anda memilih produk pemutih yang tidak mengandungi bahan kimia berbahaya serta sesuai dengan jenis kulit muka anda. - wom



Dah hampir 2 bulan mengamalkan Vitamin C. 

Garis- garis di muka dah tak kelihatan selepas mengamalkan Sustained Release Vita C Plus

Perubahan memang ketara sangat. Kulit muka makin cerah, putih gebu. Syukur Alhamdulillah, Sustained Release Vita C Plusnie sangat serasi.











DAH CERAH. TERIMA KASIH VITAMIN C !!

Vitamin C bukan sahaja boleh putihkan kulit, bagi kulit licin, kecutkn jerawat, hilangkan jeragat.

Tapi boleh hilangkn kolestrol dalam badan jugak! Maksudnya Vitamin C boleh la dijadikn ubat diet.

Paling saya suka, Vitamin C boleh hilangkan selulit di bahagian paha dan ada juga cakap ambik Vitamin C tak smpai seminggu kulit kering di bahagian muka dan mulut pun boleh baik!








Berita baik! Hari ni adalah hari terakhir untuk dapatkan produk memutihkan kulit secara selamat dan semulajadi iaitu Vitamin E dan Vitamin C

Vitamin E 120biji RM 149.00
Vitamin C 180biji RM 92.50

Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.



Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Senarai Vitamin Untuk Kulit Cantik Dan Gebu


Wanita mana yang tak ingin cantik demi suami nya sendiri yang berhak menikmati kecantikan dan keindahan isterinya. Vitamin kecantikan adalah antara salah satu cara untuk mencantikkan kulit. Bermula dari dalam sehingga luaran selain mengamalkan gaya hidup yang sihat dan amalan pemakanan seimbang. Mari ketahui rahsia kombinasi vitamin untuk mendapatkan kulit gebu walaupun tanpa make-up. Bak kata orang ‘natural beauty’.

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik

1. Vitamin C
Vitamin C memang diketahui umum mempunyai kebaikan untuk kulit kerana ia dapat membentuk meransang kolegen dalam kulit. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu,jika kolegen dalam kulit anda berkurangan,ia akan menimbulkan kedutan pada kulit.

Vitamin C juga merupakan antioksidan yang hebat dalam melawan penuaan sel kulit. Pengambilan Vitamin C setiap hari dapat melambatkan penuaan,menjadikan kulit anda lebih cerah dan menyekat pembentukan pigmentasi pada kulit. Pigmentasi merupakan punca tercetusnya jeragat. Kebaikan vitamin C yang lain ialah:
  • Melancarkan peredaran darah sehingga kulit kelihatan lebih segar.
  • Merawat jerawat di wajah & badan.
  • Kulit yang sekata, cerah dan lembab.

2. Vitamin E
Bagi mereka yang mengamalkan diet tinggi Vitamin E, kulit mereka akan tampak awet muda berbanding usia sebenar. Vitamin E juga termasuk dalam kombinasi vitamin untuk kulit cantik kerana sebiji kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan,mengurangkan kedutan, garis halus,menjaga kesegaran dan keremajaan kulit,melindungi kulit dari sinaran ultra-ungu,menjaga kelembapan kulit,dan juga menghapuskan radikal bebas yang merosakkan. Selain itu juga,Vitamin E dapat memulihkan tekstur kulit dan menghilangkan kesan parut pada kulit.

3. Vitamin B-Complex
Mungkin ramai yang tidak mengetahui Vitamin B-Complex sebagai vitamin untuk kulit cantik. Tapi bagi mereka yang mengamalkan diet tinggi B-Complex atau amalkan vitamin B-Complex, kesan paling ketara yang dapat dilihat adalah kulit yang ‘glowing’. Vitamin B9, Vitamin B6 dan Niacin dalam Vitamin B3 akan membantu sel kulit menerima oksigen secukupnya sekaligus mengelakkan pembentukan jerawat dan menggalakkan pembentukan semula sel-sel kulit. Hasilnya kulit akan sentiasa tampak bersih, sihat dan muda.

Vitamin B5 juga akan mengecilkan liang pori menjadikan kulit lebih halus dan meratakan tona kulit supaya kulit kelihatan lebih cantik dan berseri. Jika anda mempunyai kulit kering, kasar dan ada whiteheads atau blackheads, ambillah vitamin B-Complex.

4. Vitamin A
Tahukah anda Vitamin A juga merupakan vitamin untuk kulit cantik. Jika kulit anda bersisik,kering atau berjerawat,ini bermakna anda kekurangan Vitamin A. Vitamin A ini memainkan peranan yang penting kerana ia akan membantu memulihkan tisu yang rosak dan membantu pembentukan sel kulit baru yang lebih sihat. Namun awas, Vitamin A jika diambil berlebihan boleh menyebabkan kesan sampingan yang tidak diingini. Jadi jika anda mahu ambil Vitamin A pastikan ia dalam bentuk beta-carotene kerana ia hanya akan diaktifkan apabila badan kekurangan Vitamin A.

Sememangnya gabungan 4 vitamin ini terkenal dalam menghasilkan kulit yang gebu, halus dan licin. Tetapi anda perlulah sabar untuk melihat hasilnya. Jangan mudah berputus asa untuk mendapatkan kulit yang cantik. Elakkan juga daripada mendapatkan kecantikan ekspress dengan menggunakan suntikan. Anda juga harus ingat,sebaik-baik kecantikan adalah ‘beauty come from within’ iaitu kecantikan yang lahir dari dalaman. wom.my

Apakah produk Shaklee yang boleh membantu anda?


1. Vitamin C Shaklee

Kesihatan :

Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells unutk melawan sel- sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Kecantikan :

Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.

2. Vitamin E Shaklee

Kesihatan :

Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatakn kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.

Anti-Oksidan Yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200UI sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumer, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki maslah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.

Kecantikan :

Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka unutk mengurangkan kesan parut.

3. B-Complex

Apa kebaikan vitamin B Complex sebenarnya?

Banyak keperluan vitamin b complex ini, antaranya ialah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, nak cantik kita tak boleh stress, nanti nampak tua, so ambil b complex untuk kawal kita punye stress..selain tu b complex juga membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik dan macam – macam lagi.

B-complex Shaklee lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi ialah Asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah.

Berikut testimoni para pengguna yang menggunakan set kecantikan Shaklee


Dulu bila datang haid je, jerawat mesti banyak kat dahi. Amek masa yg lama untuk hilang & jerawat ni akan tinggalkan parut.

Muka saya lak jenis combination. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Lepas hampir sebulan guna Shaklee Vitamin B Complex, Vitamin C 500mg dan Vitamin E Complex + Omega Guard.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelum ni, setakat 1-2 tu biasalah kan,
yeay!

Kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi.

Gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.

Sebelum menggunakan Vita-E (kiri)
Muka berminyak, berjeragat, bekas jerawat

Selepas 6 minggu Mengamalkan Vita-E Shaklee (kanan):

"Selepas 1 bulan dan 2 minggu menggunakan Vita-E, ini lah hasilnya. Kulit rasa lebih flawless. Sekarang ni dh start guna gabungan Vita-E & Vita-C. Alhamdulillah. Hasil yang lebih positive. Bekas jerawat dah makin hilang.

Sebelum menggunakan B-Complex, Vita-E, Alfalfa & ESP

Kulit berminyak,kulit kering,jerawat yang degil,jeragat

Selepas 2-3 bulan













Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.

 Cantik Secara Semulajadi

Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

30.12.14

Tiada Collagen Powder Mulai 1 Januari 2015 !!


Produk yang memang buat saya gila dengan kesannya takkan ada lagi di tahun 2015 !!! Terkedu ja rasa jiwa gelora dalam dada ni bila dapat tahu. Tak sangka bulan Disember ni bulan cuci gudang untuk produk kecantikan meletup.

"Atas sebab garis panduan proses pendaftaran yang baharu telah diperkenalkan oleh Kerajaan Malaysia, Shaklee Collagen Powder akan dihentikan jualannya buat sementara waktu bermula 1 JANUARI 2015. Ini bermakna, anda mempunyai masa sehingga 31 DISEMBER 2014 untuk membeli produk ini.

Oleh kerana tempoh pendaftaran dan permohonan lesen produk yang baru akan mengambil masa 9 hingga 12 bulan, pihak Shaklee Malaysia telah berbesar hati memberikan promosi HEBAT "Beli 3 PERCUMA 1" kepada anda!"

Salah satu sebab untuk rembat offer Collagen Powder ni adalah sebab boleh REGISTER MEMBERSHIP secara PERCUMA !!



Apakah Kolagen?

Kolagen adalah protin utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

Kolagen terdapat pada, kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buah pinggang, jantung serta sistem limfatik.

Terdapat 29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

Kolagen I: terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi

Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan), mata

Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati, jantung, tulang sumsum, arteri, kulit, usus, rahim

Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.

Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.


Apakah Fungsi Kolagen?

menghasilkan asid amino penting seperti :
lysin, prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
hydroxyprolin - memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang
glisin - melembapan kulit.
alanin, prolin dan asparagin - menstabilkan struktur, melembap, menegang dan menganjalkan kulit lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
arginin - memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
menegang, menganjal dan melembapkan kulit.
menampung air dalam tubuh.
meningkatkan penyerapan kalsium.
menguatkan salur darah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
meningkatkan isyarat induksi
menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

Apakah Kesan Kekurangan Kolagen Pada Tubuh?

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1-4g/sehari selepas usia 20 tahun. Kesan penurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 40-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

TESTIMONI #1
Kesan jeragat semakin pudar. Kulit terasa lebih lembut dan cerah. Kesan calar, sunburn dah hilang.

 TESTIMONI #2
Suami puji kesan jeragat semakin pudar

TESTIMONI #3
Selepas mengambil Shaklee Collagen Powder selama SEMINGGU, telapak tangan yang dulunya selalu kering, kini semakin lembut dan lembab tanpa memakai sebarang losyen.

TESTIMONI #4
Walaupun baru makan Shaklee Collagen Powder selama 3 HARI, dah rasa keberkesanannya.
Kulit makin lembut, kesan jerawat makin pudar, sakit badan dah hilang, bangun pagi bertenaga, mudah buang air besar, gastrik dah hilang, pecah-pecah pada tapak kaki dah hilang.

TESTIMONI #5
Mak beliau berumur 59 tahun, selepas makan Shaklee Collagen Powder, tiada lagi eyebag, tiada lagi pigmentasi, tak cepat penat, sendi pun tak sakit dah. Alhamdulillah..sama macam kesan yang Mak Maria dan Mak Mertua rasakan.

TESTIMONI #6
Selepas ambil Shaklee Collagen Powder selama 5 HARI, jerawat kurang, kulit semakin licin!! Kulit kaki pun terasa lembut jee..

TESTIMONI #7
Selepas mengambil Shaklee Collagen Powder sebanyak 2 kotak, kesan ketara kulit lebih cerah dan tona sekata, lembab, lembut. Jerawat cepat kecut, tumit kaki licin. 

***********************
PROMOSI DEC 2014!!
***********************
SHAKLEE COLLAGEN POWDER BUY 3 FREE 1
(SAVE ALMOST RM600!!)

* FREE MEMBERSHIP *
* FREE 1 BOX OF COLLAGEN *
* MEMBER'S PRICE *
* CASH BONUS *

Promosi sah sehingga 31 December 2014 sahaja.
Cepat-cepat dapatkannya !!

Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.

 collagen powder

Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

28.12.14

7 Tips Vitamin E Mudah Diserap Kulit Untuk Cantik

Vitamin E adalah vitamin yang larut dalam lemak dan dikenali sebagai antioksidan.

Vitamin E dapat membantu menurunkan kolesterol, meningkatkan sistem kekebalan tubuh, dan sangat penting untuk kesihatan jantung.

Vitamin E sangat sinonim dengan kecantikan. Berupaya menghilangkan parut, menjadikan kulit pengamalnya berseri, awet muda dan banyak lagi.

Tapi banyak sangatvproduk Vitamin E kat pasaran. Macam mana nak pilih?

Jangan risau. Berikut tips untuk memastikan suplemen vitamin E yang anda akan beli lebih mudah diserap oleh tubuh:

1. Ambil suplemen Vitamin E yang daripada sumber d-alpha tocopherol, bentuk semulajadi dari vitamin E. Suplemen ini lebih tulen jika dibandingkan bentuk sintetik vitamin E iaitu dl-alpha tocopherol.

2. Ambil vitamin E dengan vitamin A secara bersamaan, kerana vitamin E diperlukan dalam penyerapan vitamin A.

3. Hindari minum zat besi bersama-sama dengan vitamin E. Hal ini kerana zat besi anorganik dapat menghancurkan vitamin E. Jika Anda ingin mengambil kedua suplemen tersebut, minum secara berasingan.

4. Ambil suplemen mineral dan vitamin E secara berasingan, kerana mineral dapat menghalang penyerapan vitamin E.

5. Bahagi dos suplemen vitamin E ke dalam beberapa dos kecil dan minum dos tersebut dengan interval waktu (3x sehari).

6. Hindarkan mengambil suplemen vitamin E dalam dos tinggi jika Anda sedang mengambil ubat antikoagulan, kerana dapat meningkatkan efek ubat tersebut.

7. Periksa ubat-ubatan lain yang sedang Anda ambil. Ubat antikonvulsan seperti phenobarbital, phenytoin, dan carbamazepine dapat mengganggu penyerapan dan metabolisme vitamin E.

Antara Kelebihan dan Keberkesanan Vitamin E
1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda
kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.

Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

'' Seorang teman sebelum ini mengalami masalah di mana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. ''

Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan.
Membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita. Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi selenium manakala vitamin E kebanyakan di pasaran adalah dijual berasingan dengan selenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih
lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka .
Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak. Perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap.

Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual & untuk mencegah ketegangan pada perut

8. Vitamin E membantu mengelakkan keguguran
Kajian saintifik mendapati Vitamin e berjaya menghalang keguguran dan kematian janin

Pada botol Vita-E Shaklee tertulis d-alpha tocopherol

tanda "d" bermakna ianya semulajadi, manakala tanda "dl" adalah tanda ianya vitamin e sintetik/buatan.

Kenapa perlu semulajadi?
Kerana kadar penyerapannya adalah lebih baik sekurangnya 2 kali ganda berbanding vitamin e buatan. Dengan itu ianya lebih jimat dari segi kos jika kita membeli vitamin semulajadi.

Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
• 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
• Membantu dalam memelihara kesihatan baik.
• Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

Sekarang vitamin e telah diperbaharui dengan tambahan

GRAPE SEED EXTRACT , 20 kali lebih berkuasa dari
vitamin E sahaja dan 50 kali lebih berkuasa dari vitamin C.

KENAPA GRAPE SEED EXTRACT?

Sebabnya dalam Grape Seed Extract terdapat
Oligomeric Proantho Cyanidin(OPC) yang lebih
tulen berbanding kumpulan fitonutrien yang lain.
OPC pula merupakan anti pengoksidaan yang
paling berkesan dan mampu melindungi tisu-tisu
daripada pelbagai kecederaan pengosidaan.

OPC juga adalah 50 KALI GANDA khasiatnya daripada Vitamin E biasa dan 20 KALI GANDA khasiatnya daripada VITAMIN C.

OPC berfungsi memusnahkan ‘radikal bebas’ yang boleh memusnahkan badan manusia. Dalam erti kata lain, OPC inilah yang bertindak MEMBANTU MENGATASI MASALAH KANSER bagi mereka yang sedang mengalami masalah penyakit kanser atau bertindak sebagai benteng daripada serangan penyakit yang ditakuti itu.

Di samping itu, OPC yang amat kaya dengan protein terutamanya kolagen serta lebih kuat dari Vitamin E (50 kali ganda) dan C (20 kali ganda) menjadikannya antara makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu. Sekaligus ia juga baik untuk awet muda dan
memelihara kecantikan.

Selain daripada kehebatan Grape Seed Extract dari sudut kajian saintifiknya itu, kelebihan anggur juga turut termuat di dalam At-Tibb An Nabawi (Perubatan Nabi), yang menyatakan bahawa anggur adalah antara sebaik-baik buah dan yang paling banyak manfaatnya.

Ianya berfungsi sebagai buah, minuman dan juga ubat. Tidak hairanlah jika di dalam Al-Quran disebut sebanyak 11 tempat mengenai buah anggur.

1botol 120biji untuk 4bulan RM 149.00

Untuk harga terbeliak mata, hubungi

Saya perunding bertauliah anda

Umi Nazrah
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp/Telegram :  019-4320059
PM kami di
www.facebook.com/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Continue Reading

23.12.14

HANYA LAGI SEMINGGU - Keahlian Shaklee PERCUMA dengan YES Vita-C atau Vita-E


Year End Sale (YES) yang sungguh gila dengan offer TIGA produk sekaligus. Malah dengan pembelian produk Vita-C atau Vita-E, boleh jadi ahli Shaklee secara PERCUMA !!

Macam mana?

Dengan BELI 6 botol PERCUMA 1 botol!

Sustained Release Vita-C Plus (6 FREE 1): RM 555 | JIMAT: RM 92.50

Vita-E Complex (6 FREE 1): RM 894 | JIMAT: RM 149

Untuk LEBIH PENJIMATAN kepada wang kawan-kawan, DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE kerana harga ahli jauh lagi JIMAT tau


Kemudian ada lagi offer YES yang Shaklee bagi iaitu

TWIN PACK OFFER! 5% OFF

Sustained Release Vita-C Plus (2 Bottles): RM 175.75 | JIMAT: RM 9.25

Vita-E Complex (2 Bottles): RM 263.10 | JIMAT: RM 14.90

Untuk LEBIH PENJIMATAN kepada wang kawan-kawan, DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE kerana harga ahli jauh lagi JIMAT tau


 Masa ni la masa yang sesuai untuk kawan-kawan yang dah lama jadi pengguna Shaklee untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee. Beli, makan, amalkan, sharing kesan diri sendiri


Pada yang nak KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA tu, boleh la share share dengan kawan-kawan, sepupu sepapat, adik beradik, jiran sekampung untuk dapatkan 6 botol. Terus jadi AHLI SHAKLEE tau

 Jadi Ahli Shaklee


Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di atas untuk buat pesanan.
Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading