7

Masih ada yang tak puas hati dengan entri saya yang sebelum ni yang memberikan cadangan mengenai pengambilan Cinch Shake kepada ibu menyusu [Boleh baca di sini]. Seolah-olah, are you serious ibu menyusu boleh ambil Cinch Shake?

Mari baca apa yang physicians.shaklee.com tulis,

As part of an overall healthy diet, the Shaklee Cinch™ Shake Mix itself can safely be used by children as a healthy snack or supplement to their meals. Pregnant and lactating women can also use the Shaklee Cinch™ Shake Mix as a supplemental source of quality dietary protein, calories and essential nutrients. However, the Cinch™ Inch Loss Plan for weight loss is not recommended for use during pregnancy and nursing mothers should seek the advice of their health care provider.

Perasan tak ada ayat "HOWEVER the Cinch™ Inch Loss Plan for weight loss is not recommended for use during pregnancy and nursing mothers" tu. Apakah maksudnya?

Cinch™ Inch Loss Plan (versi Amerika) mengandungi Cinch Shake Mix, Cinch® Meal-in-a-Bar, Cinch® Snack Bars, Cinch® 3-in-1 Boost dan juga Cinch® Energy Tea Mix seperti gambar di bawah.


Jadi kalau ibu menyusu yang nak mengamalkan Cinch Inch Loss Plan Shaklee, terdapat Cinch Inch Loss Plan yang telah diperbaiki untuk ibu yang menyusukan bayi iaitu Cinch Shake, Energy Tea Mix dan juga Vitalea.



  • Cuma harus diingatkan, ibu menyusu harus makan dan mengambil air yang secukupnya supaya pengeluaran susu badan tidak terjejas.
  • Mulakan dengan mengurangkan kalori secara sederhana (paras kalori 1,800 boleh menjadi paras terbaik untuk ibu menyusu).
  • Pengambilan Energy Tea Mix harus dibincangkan dengan physician kerana ianya mengandungi kafein semulajadi daripada teh hijau. 3-in-1 Boost haruslah digantikan dengan Vitalea. Ini kerana 3-in-1 Boost mengandungi evodia, sejenis ekstrak herba yang tidak pernah dilakukan sebarang kajian terhadap ibu menyusu.
  • Jika terdapat sebarang pengurangan di dalam pengeluaran susu badan, ibu menyusu harus melakukan double-check terdapat pengambilan kalori dan air atau pun berhenti daripada mengambil Cinch Inch Loss Plan (modified) ini.


Call / SMS / WA : 019-4320059

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Catat Ulasan

  1. kakak aku pakai benda ni la. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni mesti baru tahu ni yg kak pakai ni :P

      Padam
  2. dah pelbagai produk shaklee ni..

    BalasPadam
  3. hmm... bukan lecithin + alfalfa saja utk slimming yer.. cinch pun boleh ;)

    BalasPadam
  4. Yup cinch yg utama sebenarnya

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. Info yg sangat bermanfaat .. tq for sharing ��

    Cinch tea sangat sesuai untuk detoks.. tambah tenaga ... juga untuk langsing.. cinch shake sumber protein untuk beri rasa kenyang.. kedua2nya sesuai utk bantu dpt berat badan idaman..

    BalasPadam

 
Top