27.12.13

Cinch Inch Loss Plan : untuk Ibu Menyusu yang nak kurus/turunkan berat badan


Masih ada yang tak puas hati dengan entri saya yang sebelum ni yang memberikan cadangan mengenai pengambilan Cinch Shake kepada ibu menyusu [Boleh baca di sini]. Seolah-olah, are you serious ibu menyusu boleh ambil Cinch Shake?

Mari baca apa yang physicians.shaklee.com tulis,

As part of an overall healthy diet, the Shaklee Cinch™ Shake Mix itself can safely be used by children as a healthy snack or supplement to their meals. Pregnant and lactating women can also use the Shaklee Cinch™ Shake Mix as a supplemental source of quality dietary protein, calories and essential nutrients. However, the Cinch™ Inch Loss Plan for weight loss is not recommended for use during pregnancy and nursing mothers should seek the advice of their health care provider.

Perasan tak ada ayat "HOWEVER the Cinch™ Inch Loss Plan for weight loss is not recommended for use during pregnancy and nursing mothers" tu. Apakah maksudnya?

Cinch™ Inch Loss Plan (versi Amerika) mengandungi Cinch Shake Mix, Cinch® Meal-in-a-Bar, Cinch® Snack Bars, Cinch® 3-in-1 Boost dan juga Cinch® Energy Tea Mix seperti gambar di bawah.


Jadi kalau ibu menyusu yang nak mengamalkan Cinch Inch Loss Plan Shaklee, terdapat Cinch Inch Loss Plan yang telah diperbaiki untuk ibu yang menyusukan bayi iaitu Cinch Shake, Energy Tea Mix dan juga Vitalea.



  • Cuma harus diingatkan, ibu menyusu harus makan dan mengambil air yang secukupnya supaya pengeluaran susu badan tidak terjejas.
  • Mulakan dengan mengurangkan kalori secara sederhana (paras kalori 1,800 boleh menjadi paras terbaik untuk ibu menyusu).
  • Pengambilan Energy Tea Mix harus dibincangkan dengan physician kerana ianya mengandungi kafein semulajadi daripada teh hijau. 3-in-1 Boost haruslah digantikan dengan Vitalea. Ini kerana 3-in-1 Boost mengandungi evodia, sejenis ekstrak herba yang tidak pernah dilakukan sebarang kajian terhadap ibu menyusu.
  • Jika terdapat sebarang pengurangan di dalam pengeluaran susu badan, ibu menyusu harus melakukan double-check terdapat pengambilan kalori dan air atau pun berhenti daripada mengambil Cinch Inch Loss Plan (modified) ini.


Call / SMS / WA : 019-4320059

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

24.12.13

Testimoni Kuruskan Badan/Turunkan Berat Badan Dengan Shaklee

Perkara asas di dalam set diet Shaklee adalah detoks toksin, bakar lemak dan bina otot protein seperti mana di dalam gambarajah berikut iaitu Bakar Lemak adalah Lecithin atau Omega Guard, Buang/Detox adalah Herb-Lax atau Alfalfa Complex dan Bina Otot adalah ESP atau Cinch Shake.

Testimoni pengguna Shaklee adalah seperti yang berikut

Bila timbang berat badan dah turun 6kg. Yang dahulu nya 65kg, dan sekarang 59kg. Hanya mgambil Lecithin n Herb-Lax je..



Hilang 15kg dalam masa 2 bulan je. Bakar lelemak degil dengan pengemulsi lemak - Lecithin























Turunkan paras kolestrol dalam badan dengan pengemulsi lemak - Lecithin!

Pengambilan Herb-Lax, Lecithin, ESP, Omega Guard & Cinch Shake Mix. 


Baju putih gambar bulan 6 tahun lpas...tahun yg sgt GEMOKKK..duduk kat kerusi IKEA pun muat2 je..sekarang lihatlah
Dari Nov 2012 hingga Jan 2013, badan lebih shape. Masalah keputihan pun takda.

Sebulan aje?! Terbukti buang toksin, pecah lelemak degil!!

Ni result after month consume ESP, Cinch Shake, Lecithin, Alfafa Complex dan Herb-lax. Start amik Feb 2013 - March 2013










 Sesiapa yg ingin buang lemak degil & kurus secara sihat, boleh amek Cinch Shake + Omega Guard.

Kenapa za beriya bebenar sebab za dah maintain 49kg 3bulan tanpa amek sebarang set. Dan pd 19hb2 2013 inchloss program za bermula. Sebab za dah 49kg, za cuma fokus pada inchloss. Dari pinggang 26.5 inchi. Today 26hb feb dan pinggang za cuma 26inci. 



Turun 6 kg!

saya consume set inch loss shaklee

1. cinch shake
2. cinch mix tea
3. Herblax
4. Lecithin

Dalam masa 3-4bulan. Yang pasti inci dikurangkan!






5kg berjaya dikurangkan dalam masa 4 bulan. 

Gambar sebelum tu akhir Mac 2013. Yg selepas tu hari ni Julai 2013.

Bulan puasa ni cepat sikit turun. Sahur CiNCH + OMEGA.

Berbuka lauk sahaja + kurma + wholemeal bread + air 2 liter + LECITHIN + ALFALFA sebelum tidur.
Nasi saya jarang makan. Hari biasa pun seminggu sekali.
Dulu ada spare tyre. Orang ingat hamil!!! Dalam masa 3bulan, berjaya hilangkan berat!

Pengambilan Lecithin + ESP secara konsisten selama 3 bulan, saya boleh melepaskan berat sebanyak 30 kg dalam masa 3 bulan setengah sepanjang tempoh penyusuan!









 Sebelum ni saya pernah consume produk lain, berat mmg banyak turun smpai 54kg, tapi tak de shape, sume jadi leper. Lepas saya stop produk tu, berat saya naik semula dan susah nak turun.

ADAKAH ANDA SEBEGITU? Jangan tersilap pilih produk ye....
Masalah
- Perut buncit akibat bersalin czer
- perut buncit hingga orang bertanggapan mengandung
- berat 76kg
- jeans saiz 36

Pengambilan
- ESP
- Alfalfa Complex
- Lecithin
- Omega Guard

Hasil
- perut dah kempis
- takda lagi tanggapan perut mengandung
- berat 72kg
- jeans saiz 32




SAIZ TURUN DARI 46-48 KE 42-44
minum sesudu Cinch Shake 2x sehari.. Alhamdulillah.. Dari size 46-48 turun, raya baru ini boleh pakai size 42-44

















Tips Kurus Dari XXL Ke Saiz S
yes,nasi ade carbo...so, leh cut but not avoid (tp leh amek carbo dari sumber mknn yg lain). kok ye pon saya makan jugak even sikit nasi tu. gula pulak memang saya avoid. makanya, air manis2 tak minum. air dalam tin lupakan terus. buah dpt ganti gula coz dlm buah pon dah ade gula. semulajadi dan certain sayur pun ada gula semulajadi. minyak lak klau amek berlebihan buatkan lemak susah nak dibakar(nk2 lemak tepu). gerenti tu taknak cakap la tapi in Shaa Allah boleh turun kg tu. saye dah try then, combine lah dengan Shaklee, mempercepatkanlah proses tu ^^

set mana nak makan tu semua saya makan tapi tak lah terus mkn semua. ikut step dan bajet monthly saya lah. tapi, highly recommend Cinch Tea tu. superb sangat kesannya! lagi2 pada orang yang berat "diam" je walaupun konsisten makan makanan sihat.

dan, ingat... ni semua bukan diet.. ini lifestyle. no worries, takkan naik balik berat badan, takkan ade rasa "bagai badan di pam2" klu stop mkn set diet shaklee.. sbb apa? sbb shaklee tak suh tahan makan.. malah pliz berdisplin jgn miss2/skip makan.. shaklee ni aturkan balik fungsi tubuh..Vitamin Shaklee bukan ubat kurus dan bukan dadah, jika diambil dalam dos yg disuggestkan.



Konsisten amek cinch, Alfalfa Complex, Lechithin & Omega Guard.. kadang2 ader gak ambil Cinch Tea. Selama 2bulan.
Testimoni diet 3 minggu

Consume Omega Guard, Cinch Chocolate, ESP. Berat sebelum 62kg, konsisten pengambilan supplemen selama 3 minggu, sekarang dah 56 kg.

Tips rahsia? Kurangkan pengambilan portion nasi. Tak perlu risau sebab adanya Cinch + ESP







Call / SMS / WA : 019-4320059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

18.12.13

Sayangkan emak, vitamin-vitamin kan!

Pepatah lama ada mengatakan, sayangkan isteri tinggal-tinggalkan, sayangkan anak tangan-tangankan, sayangkan suami manja-manjakan. Tapi kenapa merangkumi isteri, anak dan suami ja? Emak ayah macam mana? Jadi saya dengan rasminya menambah, sayangkan emak vitamin-vitaminkan! Maksudnya, kesihatan mak saya tu saya up kan dengan pengambilan supplemen Shaklee. Lain orang lain caranya kan. Cara saya semestinya dengan Shaklee (dah saya pun pengedar Shaklee kan).

Masalah mak

1. selalu letih, badan tak bermaya - saya berikan ESP untuk energy booster di waktu pagi dan malam sebelum tidur, B-Complex untuk tambahan tenaga jugak sebab apa yang mak makan akan ditukarkan kepada tenaga

2. sakit urat, kebas badan - saya berikan B-Complex + OsteMatrix sebab masalah urat saraf ni ada kaitan dengan Vitamin B dan juga kalsium. B-Complex mengandungi 8 jenis vitamin B yang lengkap, OsteMatrix pulak adalah sumber Kalsium seharian mak. 5biji kapsul OsteMatrix sehari dah cukup untuk keperluan tulang mak yang dah menopaus

3. tidur lena - semestinya OsteMatrix yang ada Kalsium dan Magnesium kat dalam nya tu. Magnesium ini adalah mineral yg membantu otot dan saraf kita lebih releks yg turut membantu kita utk tidur dengan lebih lena. OsteMatrix ni yang istimewanya sebab dah ada Kalsium dan Magnesium sekali. Kedua-dua mineral ni penting untuk otot-oto kita bekerja dan dengan adanya vitamin D dalam 1kapsul OsteMatrix tu, Kalsium lagi cepat diserap ke dalam tulang dan kesan tu cepat juga kita boleh rasa.



Call / SMS / WA : 019-4320059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

17.12.13

Saya ibu menyusu yang nak kurus. Mana nak pilih antara ESP atau Cinch Shake?

Bakal pengguna Shaklee khususnya ibu menyusu selalunya keliru nak pilih samada Cinch Shake atau pun ESP di dalam diet kurus mereka.

Testimoni yang diatas adalah pengguna yang mengambil Alfalfa Complex, Lecithin, Cinch Shake dan ESP sebagai supplemen diet dan hasilnya dalam tempoh 2minggu berat turun dari 96kg ke 72kg.

Antara persoalan yang timbul bagi ibu menyusu samada ingin mengambil Cinch Shake atau ESP adalah

1) LEUCINE (kandungan utama di dalam Cinch Shake) selamat ke untuk ibu menyusukan yang nak turunkan berat badan?

Ibu menyusukan yang nak turunkan berat badan beranggapan Cinch Shake tak sesuai untuk mereka dengan alasan, pengambilan Cinch Shake akan menyebabkan anak mereka kurus!
Kalau kita refer link dibawah
http://www.livestrong.com/article/474854-the-best-protein-supplements-while-breast-feeding/
ibu menyusukan anak memerlukan 9 sumber acid amino utama yang tidak dihasilkan oleh tubuh kita iaitu histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan dan valine.

2) Berkenaan supplemen protein.
Artikel daripada University of Michigan Medical School; kalau nak ambil supplemen protein, kena pastikan ia mengandungi kesemua 9 nutrient penting amino acid dan kesemua 9 komponen ni tidak dihasilkan oleh tubuh. Dan kesemua sembilan ni memang ada listed di dalam ESP, termasuklah Leucine.




3) 3 jenis Asid Amino yang penting untuk pembentukan protein susu badan : protein susu badan dihasilkan oleh Asid Amino di dalam darah. 3 jenis yang paling penting ialah - Leucine, Valine & Threonine.

4) Kajian terhadap pengambilan LEUCINE daripada ScienceDirect (abstract sahaja) : kajian menunjukkan tikus yang diberikan diet yang tinggi dengan Leucine mengalami penurunan berat badan, penghasilan susu badan yang lebih tinggi dan pertambahan berat badan yang ketara kat anak2 tikus tu. (PERTAMBAHAN BERAT BADAN KAT ANAK-ANAK. Jadi akan timbul lagikah persoalan ibu menyusu minum Cinch Shake, anaknya akan turun berat badan jugak???)

5) Bagaimana LEUCINE membantu mengurangkan berat badan ?
Level Leucine dalam Cinch Shake merangsang sintesis protein otot untuk kekalkan otot semasa kita kurangkan berat daripada lemak. Leucine ni kalau diambil berasingan (memang ada suplement yang mengandungi Leucine sahaja) ia digunakan untuk atlit bina badan.

6) Kandungan LEUCINE dalam CINCH
Sesetengah mengatakan Leucine dalam Cinch lebih tinggi daripada ESP. Walaubagaimanapun, kandungan Leucine dalam CINCH sebenarnya dirahsiakan oleh SHAKLEE. Ini salah satu sebab untuk menunjukkan CINCH ialah satu produk yang sangat istimewa berbanding produk lain
https://cinchclub.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1660&view=next

7) Bolehkah ESP menggantikan CINCH untuk program penurunan berat badan?
ESP tak boleh menggantikan Cinch sebenarnya untuk program penurunan berat sebab : Mengikut forum ni, https://cinchclub.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1660&view=next

i) ESP ni produk yang bagus la untuk sumber protein biologikal yang tinggi dan sihat tapi tak sesuai gantikan Cinch kerana ESP tak dapat bagi cukup kalori, protein, fiber, vitamin & mineral per serving yang sesuai untuk pengurangan berat badan'
ii) berbanding dengan CINCH, ESP ni tak ada ujian klinikal untuk penurunan berat badan.
sumber: cinchclun.com- penulis adalah Pamela Manning, Senior Health Sc. Manager, Shaklee Corp.

Kesimpulannya ibu menyusu dah tak perlu risau lagi jika ingin mengambil Cinch Shake di dalam diet harian mereka untuk menurunkan berat badan!











Daftar sebagai ahli Shaklee hari ini dengan hanya RM 65.00 (excluding postage RM 10) untuk lebih penjimatan pembelian dengan harga ahli seumur hidup.

Kelebihan menjadi Pengedar Sah/Ahli Shaklee:

^^ Keahlian adalah SEUMUR HIDUP, TIADA RENEWAL.
^^ Nikmati potongan harga 15-33% bagi setiap product Shaklee yang ditawarkan.
^^ Tidak perlu bekejar atau keluar mencari pelanggan. Tidak perlu "head-hunting" untuk mencari downline.
^^ Tidak perlu menyimpan stok di rumah.
^^ Kelas bimbingan diberikan secara online/offline, kami sediakan group tertutup di FB untuk berkongsi tips/sharing on marketing, bisnes, consultation, produt knowledge, motivation dan lain-lain.
^^ SISTEM yang digunakan telah terbukti membawa kejayaan kepada ramai ahli-ahli Shaklee. Menjana INCOME 4-5-6 ANGKA, menikmati BONUS KERETA, PERCUTIAN VVIP bertaraf 6 STARS, Umrah & Ziarah, semuanya tidak mustahil bila anda bersama Shaklee!

Tunggu apa lagi? Dapatkan produk ini dengan menghubungi saya :

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading