27.11.13

Vivix untuk penyakit moden masa kini!


Masyarakat kini kebanyakannya tergolong dalam kategori PENGHIDAP PENYAKIT TAK BERJANGKIT iaitu kencing manis, darah tinggi, kolestrol dalam darah tinggi, obesiti atau pun salah satu daripada 200 JENIS KANSER YANG BOLEH MENYERANG MANUSIA.


Menurut Perunding Endokrinilogi, Prof. Datuk Dr. Khalid Abdul Kadir, semakin individu itu berusia, badan akan terdedah kepada pelbagai risiko penyakit. Ini kerana apabila seseorang itu bertambah usianya, lebih banyak penerbitan semulajadi glukos yang dikenali sebagai Advanced Glycosylation End (AGE produk) akan berlonggok di dalam tisu badan. Proses ini seiring dengan peningkatan gula di dalam badan yang mengakibatkan diabetes, toksin dalam badan serta pencemaran 'agen-agen' anti-kesihatan yang lain.

Jadi apa tunggu lagi, buangkan rasa takut dan lupakan semua kebimbangan yang bersarang di hati dengan OFFER YANG BAKAL BERAKHIR DALAM MASA 3HARI SAHAJA LAGI! Harga OFFER LESS ~RM 100

Vivix Shaklee;

Ciri-ciri
>> 3,000 gelas jus anggur merah: Bekalan 30 hari Vivix memberikan jumlah yang setara dengan resveratrol di dalam 3,000 jus anggur merah (Menurut Hisham Tahlbah dalam karyanya bertajuk Ensiklopedia Mukzijat Alquran dan Hadis, jus anggur boleh membantu penyembuhan dari penyakit hemaroid (buasir), gangguan pencernaan, batu ginjal dan gangguan hempedu. Menurut tahlban lagi anggur muda atau anggur segar, kedua dua memiliki manfaat dapat memampatkan darah yang terus menerus mengalir keluar (pendarahan), menguatkan dan memperlancar saluran pencernaan, serta mengatasi masalah usus besar.)

>> 2,500 penerbitan penyelidikan: Resveratrol (salah satu daripada bahan-bahan dalam Vivix) sahaja telah dirujuk di dalam lebih daripada 2,500 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Universiti Harvard, National Institute of Aging,National Cancer Institute, dan National Institute of Environmental Sciences

>> 10 kali ganda lebih berkuasa times more powerful: kandungan bahan di dalam Vivix adalah lebih berkuasa berbanding resveratrol sahaja di dalam memperlahankan kerosakan sel akibat pembentukan protein AGE.

Kajian makmal menunjukkan Vivix Shaklee,

>> Melindungi dan memperbaiki kerosakan DNA : setiap hari, setiap sel di dalam tubuh badan kita dihujani dengan berjuta serangan yang boleh merosakkan DNA
>> Melumpuhkan tindakbalas tekanan biologi: dari masa ke semasa, tindakbalas tekanan biologi boleh melemahkan sistem pertahanan sel
>> Meningkatkan pengeluaran tenaga di peringkat selular : mitokondria di dalam sel kita menghasilkan tenaga yang kita perlukan yang mana jika kecekapan mitokondri berkurang, fungsi sel juga menurun
>> Mengaktifkan pengawal selia genetik yang membantu meningkatkan prestasi sel dan melambatkan pembentukan protein Advanced Glycation End (AGE produk): pembentukan protein AGE yang berlebihan boleh menyebabkan kerosakan sel yang boleh menjejaskan integriti sel.

TINGGAL 3 HARI SAHAJA LAGI! Vivix Shaklee telah membantu ramai pesakit kencing manis, strok, darah tinggi, kolestrol tinggi dalam darah, sakit jantung, perokok yang ingin berhenti merokok, kanser, SLE lupus dan sebagainya.

Testimoni di sini http://www.cantiksihatsemulajadi.com/2013/11/testimoni-vivix-tonik-ajaib.html


Call / SMS / WA : 019-4320059 Email : umi.nazrah@gmail.com Fb : http://www.facebook.com/nazrah Fb FanPage : http://www.facebook.com/cantiksss * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

21.11.13

Vivix untuk turunkan paras kolestrol.


Penyebab kolestrol adalah disebabkan oleh
  1. Keturunan
  2. Gaya hidup (pola makan yang mengandungi terlalu banyak lemak tepu)
  3. Kurang bersenam
  4. Lebihan berat badan
Percaya tak walaupun ada keturunan, masalah tersebut boleh diselesaikan?
Keturunan sebelah mak dan ayah keduanya berisiko tinggi dengan penyakit darah tinggi dan stroke. 2 hari lepas personnel dari AGIH LAB datang ke rumah saya di Sungai Buloh untuk hantar result darah. Memang routine saya dan suami membuat full and extended (cancer & SLE test) setiap tahun untuk monitor tahap kesihatan kami. Alhamdulillah suka untuk saya kongsikan dengan anda semua improvement keputusan kolestrol saya. Total kolestrol JAHAT saya pada tahun ini telah turun ke paras normal dan sihat...dan kolestrol baik meningkat!! Alhamdulillah. Saya yakin dengan izin Allah, terus konsisten dengan pengambilan Suplemen Shaklee secara khususnya. Produk yang saya terus amalkan adalah
---》 VIVIX
---》 OMEGA GUARD
---》 GLA COMPLEX
Membantu saya untuk terus sihat. Result kolestrol suami juga melihatkan kemajuan yang positive

Kalau nak tahu, Iffah Anuar juga adalah salah seorang pesakit SLE seperti mana di dalam entri sebelum ini iaitu Vivix untuk pesakit sle autoimmune

Mencubanya kali pertama sudah terasa perubahan positive pada tubuh saya. Bukan saya seorang sahaja yg menjadikan VIVIX teman baik, ramai lagi yg sudah jatuh cinta mendapat manfaatnya. Tadi, dikhabarkan oleh Pak Peter, Sales Director Shaklee Indonesia : Di Indonesia produk terlaris adalah VIVIX, menjadi kegilaan mereka yang awet muda.. Saya tidak mahu tua sebelum umur saya.. Jadi saya invest untuk kesihatan dan memperlahankan process penuaan dengan VIVIX. Cukup puas hati bila ada yg kata.. " kamu ini kelihatan seperti student form 2 "
Orang kate pompuan cepat nampak tua dr lelaki walaupun sebaya.... Saya kahwin dengan Firdhaus Zulkifli yg sebaya malah muda 3 bulan dari saya... Haiii... Tak boleh jadi kalo dari sekarang tak jaga body... Tak nak la dah tua nnt org kate macam Mak dengan anak... Gawatttt

1 - Anggur Muskat

Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.



2- Elderberi
Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.


3- Polygonum Cuspidatum

Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

4- Lobak Ungu

Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.

Polifenol:
Polifenol adalah kelompok zat kimia yang ditemukan pada tumbuhan. Zat ini memiliki tanda khas yakni memiliki banyak gugus fenol dalam molekulnya. Polifenol berperan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna daun saat musim gugur.
Pada beberapa penelitian disebutkan bahwa kelompok polifenol memiliki peran sebagai antioksidan yang baik untuk kesehatan. Antioksidan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit jantung dan pembuluh darah dan kanser. Terdapat penelitian yang menyimpulkan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit Alzheimer.
Polifenol dapat ditemukan pada kacang-kacangan, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun dan turunannya, cokelat hitam, dan delima.
Kadar polifenol yang lebih tinggi dapat ditemukan pada kulit buah seperti pada anggur, apel, dan jeruk.

Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Fb : http://www.facebook.com/nazrah
Fb FanPage : http://www.facebook.com/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

20.11.13

Vivix untuk pesakit SLE autoimmune.


Salah seorang pesakit SLE/Lupus yang akhirnya boleh menjalani kehidupan normal setelah beliau pernah bertarung sehabis daya melawan SLE yang dihidapinya. Beliau ketika itu sedang bercuti sakit akibat SLE (sebelum itu beliau kerja di sebuah syarikat minyak terkenal negara).

Master Iffah Anuar dahulunya pernah melalui fasa yang sangat sukar dalam hidupnya. Bagaimana beliau berjuang untuk hidup. Malah Doktor pun cakap keadaan beliau ketika tu adalah 50-50 sahaja tapi kuasa Allah mengatasi segalanya.

Hari ini Iffah ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RA atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.. Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya (itu kata doktor sains).
Sedikit latar belakang tentang Iffah dan sakit Iffah: 
Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat - anemia
1998 - Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2
1998 - 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat - sampai Iffah nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu)
2003 - 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun dan ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dan lain-lain... tetapi usaha tidak berjaya...
Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffah peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.
Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini.

Rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. seperti plaquenil untuk MCTD dan lain-lain..(hampir lupa sebab sudah hampir setahun Iffah tak ambil ubat-ubat ini - ubat-ubat itu terlalu banyak kesan sampingan, I'd like to stay healthy but with natural ways).

Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection)..dan yang penting, Iffah mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffah bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT..


Antara kandungan di dalam Vivix adalah

1 - Anggur Muskat

Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.



2- Elderberi
Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.


3- Polygonum Cuspidatum
Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.



4- Lobak Ungu
Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.











Polifenol:
Polifenol adalah kelompok zat kimia yang ditemukan pada tumbuhan. Zat ini memiliki tanda khas yakni memiliki banyak gugus fenol dalam molekulnya. Polifenol berperan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna daun saat musim gugur.

Pada beberapa penelitian disebutkan bahwa kelompok polifenol memiliki peran sebagai antioksidan yang baik untuk kesehatan. Antioksidan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit jantung dan pembuluh darah dan kanser. Terdapat penelitian yang menyimpulkan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit Alzheimer.
Polifenol dapat ditemukan pada kacang-kacangan, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun dan turunannya, cokelat hitam, dan delima.

Kadar polifenol yang lebih tinggi dapat ditemukan pada kulit buah seperti pada anggur, apel, dan jeruk.

Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Fb : http://www.facebook.com/nazrah
Fb FanPage : http://www.facebook.com/cantiksss *

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

16.11.13

Vivix untuk masalah kolesterol, darah tinggi, masalah tiroid.






Pernahkah anda berasa ingin tahu bagaimana produk semulajadi boleh membantu di dalam pelbagai masalah kepada seorang individu yang mempunyai masalah kolesterol, tekanan darah tinggi dan masalah tiroid?

Antoinette yang berusia 68 tahun ada kisahnya. Apabila Antoinette mula mengambil Vivix, Vitalizer dan Cinch Shake setiap hari kira-kira 4-5 tahun lepas, dia sedang mempunyai masalah lebihan berat badan (akibat hypothryroidism) serta mengambil ubat untuk tiroid, tekanan darah tinggi dan kolesterol. Antoinette telah mengambil ubat untuk ketiga-tiga masalah ini selama 10-12 tahun dan walaupun mengambil ubat, tekanan darahnya masih juga tinggi.

Walaubagaimanapun apabila dia mencuba Vivix, Vitalizer dan Cinch Shake, Antoinette mula merasakan perubahan tenaga yang sangat tinggi. Memahami betapa bermanfaatnya Vivix dan Vitalizer terhadap keseluruhan kesihatan tubuh badannya, dia sangat berpuas hati dengan energy booster tersebut dan mendapati kedua-dua produk tersebut melakukan apa yang mereka harus lakukan, tanpa mengharapkan perubahan kesihatan yang drastik atau terlalu ketara.




Jadi Antoinette sudah boleh mengatakan 'SELAMAT TINGGAL UBAT-UBATAN UNTUK KOLESTEROL, TEKANAN DARAH TINGGI DAN TIROID!

1 tahun 6 bulan kemudian, berat badan Antoinette mula menurun tanpa dia lakukan perubahan yang ketara dalam senaman atau diet! Antoinette sudah boleh berhenti mengambil ubat darah tinggi, kolesterol dan tiroid. Kini setelah 2-3 tahun sejak Antoinette mengamalkan supplemen Shaklee, dia masih melakukan aktiviti harian dengan baik dan dia sangat tak berharap untuk kembali mengambil UBAT!

Berikan tubuh badan anda nutrisi yang ia perlukan (yang mana kita tak boleh dapatkan daripada diet makanan semata-mata) dan tubuh badan apabila semakin kuat dan sihat, akan membuatkan tubuh pulih dengan sendiri pada apa jua kelajuan dan keadaan yang ianya merasakan yang terbaik!

Contoh terbaik adalah Antoinette!

dikongsikan oleh Patty B di Colorado Springs, CO

Sedikit perkongsian untuk anda, doa untuk merawat tekanan darah tinggi dan masalah kolesterol tinggi.

1. Surah al-Fatihah.
2. Surah al-Hasyr ayat 21 hingga 24.
3. dan baca doa di bawah ini.


Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Fb : http://www.facebook.com/nazrah
Fb FanPage : http://www.facebook.com/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

9.11.13

Harga Vivix Shaklee.


Salah satu hot produk yang TERBAIK daripada Shaklee adalah VIVIX. Semestinya la TERBAIK sebab Vivix mengandungi bahan-bahan berikut yang kaya dgn POLIFENOL:

1. Lobak Ungu - Kajian yang dilakukan di Universiti Queensland, menunjukkan bahawa jus lobak ungu dapat menurunkan tekanan darah, menstabilkan gula dalam darah, dan membantu dalam memerangi penyakit hati dan jantung.
2. Anggur Muscadine - Bukan sebarang anggur. Sebiji buah anggur Muscadine macam sebesar bola golf. Berharga dalam RM 100++ sebiji. Tak tertanggung kalau nak beli hari-hari sebiji tu.
3. Elderberry Eropah - Elderberry ni kalau dalam keluarga beri dikira sebagai buah beri premium high class. Ianya bukan sebarang buah beri kerana ianya tinggi dalam kandungan polifenol.
4. Polygonum Cuspidatum - Akarnya kaya dengan kandungan resveratrol. Digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China & Japan selama lebih 100 tahun. Potensi polifenol semulajadinya adalah untuk menyokong diet yang sihat dan mampu memberi kesan positif kepada penuaan sel yang sihat.


Terbukti POLIFENOL banyak terdapat dalam 4 bahan di atas. Lagi tinggi polifenol, lagi tinggi lah resveratrol yang terbukti MELAMBATKAN KESAN PENUAAN. Ini membuktikan Vivix adalah yang terbaik.

Ramai yang cakap kenapa perlu pilih Vivix sedangkan banyak lagi jenama minuman botani yang lain. Fakta di atas tu membuktikan Vivix minuman botani TAHAP PREMIUM HIGH CLASS. Tengok kandungan Vivix sahaja dah boleh tahu TERBAIK atau tidak. (via Cery)



Acaiberry vs elderberry?

Kenapa Shaklee memilih elderberri sebagai kandungan utama VIVIX.

Kerana kandungan poliphenol yanh tinggi dalam elderberri menjadikan elderberri antara berri yang mengandungi antioksida atau bahan awet muda yand tinggi. Manakala acaiberri tiada kandungan poliphenol. Menjadikan elderberri antara berri kasta tinggi untuk bahan utama dalam produk tinggi antioksida. (via Aula)

KENAPA VIVIX LEBIH BAIK BERBANDING JENAMA LAIN ?

“...The answer to that question is really three-fold. In the first place, the resveratrol in Shaklee’s Vivix a higher potency, higher purity preparation than many of the other resveratrol supplements products on the market.”
- Dr. Stephen Chaney, a professor of biochemistry and nutrition at University of North Carolina – Chapel Hill, has authored over 80 published studies in scientific and medical peer-reviewed journals, and he teaches nutrition to medical students.

KANDUNGAN UTAMA

VIVIX : Mengandungi Resveratrol yang mana tinggi kandungannya dari Wine Merah (Red Wine). Resveratrol adalah sejenis antioksidan diperolehi dari sumber kulit anggur Muscadine yang mana digunakan dalam proses membuat wine. Vivix adalah cecair pekat (concentrated liquid) dan ianya bukan jus.

MONAVIE : Kandungan utamanya adalah Jus Acai berry dan campuran lain-lain jus(Acerola Cherries, Apricot, Aronia Fruit, Bananas, Bilberry Fruit, Blueberry, Camu Camu Berry, Cranberry, Goji (Wolfberry), Kiwi, Lychee Fruit, Passion Fruit, Pear, Pomegranate, Purple and White Grapes, Prunes, Nashi Pears)

XANGO Juice: Kandungan utama adalah Jus buah Manggis (Mangosteen) dan juga terdapat campuran jus buah-buahan lain (Apple, Grape, Pear, Strawberry, Raspberry, Blueberry and Cranberry).

TAHITIAN NONI Juice : Kandungan Jus Buah Noni

PENERBITAN HASIL KAJIAN & PATEN

Dari segi penerbitan hasil kajian, Vivix mengatasi ketiga-tiga produk dengan 2,340 hasil penerbitan.
Vivix dan Tahitian Noni Juice telah dipatenkan oleh syarikat pengeluar masing-masing.

ASLI & SEMULAJADI
Vivix dan Tahitian Noni Juice terbukti semulajadi dan tidak mengandungi bahan tambahan lain. Manakala Monavie dan Xango mengandungi Sodium Benzoate sebagai bahan pengawet.
Oleh kerana itu, cara terbaik untuk menyimpan Vivix yang telah dibuka adalah di dalam tempat dingin (peti ais) bagi mengekalkan kesegaran produk.


Harga pasaran Vivix Shaklee adalah RM 450.00 manakala harga istimewa daripada saya sangatlah terlebih murah serta eksklusif hanya untuk para pelanggan saya. Inginkan maklumat lanjut? Sila hubungi saya melalui SMS/WA 0194320059

Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Fb : http://www.facebook.com/nazrah
Fb FanPage : http://www.facebook.com/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

8.11.13

Mutasi gen hilang dengan Vivix.

Kanak-kanak yang mempunyai tompok putih di bahagian tangan dan kaki yang membesar setiap hari akibat faktor mutasi gen. Walaupun dah berjumpa dengan pakar kanak-kanak, jawapan yang diterima tetap sama dan menghampakan ibu bapa tersebut iaitu tiada sebarang ubat yang boleh mengubati masalah tersebut. Dalam situasi tertekan, ibu bapa kanak-kanak tersebut menerima cadangan daripada Pengedar Shaklee untuk mendapatkan MealShakes dan Vivix. Selepas beberapa minggu, tompok putih tersebut telah mengecut dan tidak lagi membesar! Sehingga sekarang, kulit kanak-kanak tersebut mengalami perubahan yang ketara.



Call / SMS / WA : 019-4320059 Email : umi.nazrah@gmail.com Fb : http://www.facebook.com/nazrah Fb FanPage : http://www.facebook.com/cantiksss * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

7.11.13

Individu yang kerap mengambil fast food memerlukan Vivix!


Seringkali kita lihat individu yang bekerja di kota besar mengambil sarapan, makan tengahari malahan makan malam dengan hidangan fast food seperti Mc Donalds, KFC dan sebagainya. Fast food mengandungi bijirin diproses, lemak tepu dan trans-lemak, bahan pengawet dan bahan tambahan lain yang mengurangkan fungsi imun, menyebabkan penyempitan arteri, plak disingkirkan ke dalam arteri, meningkatkan pengeluaran kortisol yang membawa kepada tekanan dan penuaan yang lebih cepat.

Kajian klinikal yang dilakukan oleh Dr. Ghahim dari State University of New York di Buffalo memberikan keputusan yang Vivix mampu untuk menghentikan tekanan radang (inflammatory stress) dan kerosakan oksidatif (oxidative damage) akibat memakan makanan yang mengandungi diet yang tinggi lemak, tinggi karbohidrat (high-fat, high-carbohydrate - HFHC) *kajian Vivix™ - J Clin Endocrinol Metab, 2011 Feb 2 [Epub ahed of print] http://tinyurl.com/4goytaw

Dr. Ghanim telah membuktikan bahawa makanan HFHC mencetuskan oksidatif dan tekanan radang serta menghasilkan peningkatan dalam kepekatan plasma endotoksin. Peningkatan tersebut akan mengaktifkan spesies oksigen (radikal bebas). Radikal bebas diperhatikan mendorong kerosakan inflamasi yang menyumbang kepada keradangan vaskular, pembinaan plak di dalam arteri, meningkatkan tekanan darah dan kecendurangan ke arah obesiti. *kajian Vivix™ - Am J Clin Nutr, 2004 (Apr); 79 (4): 682-90 http://tinyurl.com/4b92dtg

Kajian dilakukan kepada 1 kumpulan peserta yang mengambil 910 kalori sarapan pagi di restoran makanan segera Burger King yang melibatkan sosej, keju dan kentang goreng. Separuh daripada kumpulan tersebut mengambil supplemen yang mengandungi resveratrol dan polifenol anggur muskat (muscadine grape) iaitu Vivix™ manakala separuh lagi mengambil placebo. Darah para peserta kemudiannya diuji untuk tahap aktiviti molekul utama genetik iaitu NF-E2-related factor-2 (Nrf2) iaitu penyelaras perlindungan antioksidan dalam setiap sel dalam badan.

Selepas tempoh 5 jam selepas makan, kumpulan yang mengambil Vivix menunjukkan paras Nrf2 yang tinggi dengan dramatik berbanding placebo.


Nrf2 menguruskan fasa II proses detoks; satu proses yang mana membolehkan tubuh badan mengeluarkan xenobiotics serta sebatian buatan manusia seperti ubat-ubatan dan bahan kimia toksik yang berasaskan minyak. Bahan-bahan ni adalah bahan yang mana sistem detoks fasa 1 di dalam hati tak boleh hapuskan.

Apakah Vivix™?
Vivix™ adalah peneraju supplemen pengaktifan gen anti-penuaan yang dibangunkan oleh saintis daripada syarikat nutrisi semulajadi nombor 1 Amerika dunia. Formula ini adalah berdasarkan kajian oleh Saintis Harvard, Dr. David Sinclair. Sains Shaklee membuat pelaburan selama 3 tahun dan lebih daripada satu juta dolar untuk mencipta supplemen unik ini.


Setiap hidangan Vivix™ membekalkan 100mg ultra tulen trans-resveratrol - satu bentuk resveratrol yang sangat mudah diserap oleh tubuh badan manusia dan juga 1,200mg ekstrak yang sangat pekat daripada kulit dan biji buah anggur muscadine.

Hanya satu sudu kecil Vivix™ membekalkan jumlah manfaat kesihatan yang hampir sama dengan resveratrol yang dijumpai di dalam 100 gelas jus anggur merah. Bekalan 30hari Vivix™ memberikan anda manfaat 3,000 gelas jus buah anggur dengan jaminan TANPA ALKOHOL!

Oleh kerana sesetengah penyakit yang terjadi adalah keranat faktor usia yang disebabkan oleh kerosakan sel akibat radikal bebas, Shaklee boleh memberikan manfaat kepada

√ Pesakit kanser – seperti barah payudara, serviks, prostat, paru-paru
√ Post-pembedahan
√ Penuaan kulit - kedutan, kekeringan, kendur, tompok hitam
√ Penuaan rambut - uban
√ Penyakit jantung
√ Kegagalan renal
√ Diabetes
√ Hypertension
√ Kolesterol
√ Berhenti merokok
√ Varicose vein
√ Alzheimer
√ Systemic Lupus Erythomosus (SLE)
√ Masalah mata & penglihatan - seperti macular degenaration, cataract, glaucoma, diabetic retinopathy, visual acuity
√ Strok - major & minor > seperti Bell's palsy
√ Kerosakan Arteriovenous
>>> Dan pelbagai jenis penyakit

Sesuai untuk 18 tahun ke atas.

Shaklee berbeza daripada produk lain
SENTIASA Selamat, SENTIASA Berkesan, SENTIASA Semulajadi, SENTIASA Hebat Untuk Nilai Wang!!!

SENTIASA Selamat
√ Semuanya adalah semulajadi
√ Tiada perisa, pemanis, warna atau pengawet tiruan
√ Diuji untuk kualiti dan keselamatan dengan lebih 16,000 kali

SENTIASA Berkesan
√ Keputusan yang dinyatakan di atas , membuktikan !
√ Bahan utama di dalam Vivix iaitu resveratrol sendirian sahaja bertindak 10 kali lebih ganda dalam memperlahankan mekanisma penuaan sel*
√ Memberikan spektrum penuh di dalam 15 polifenol bermanfaat*
√ Patent-pending, EXCLUSIVE kepada Shaklee

SENTIASA Semulajadi
√ Dicetak pada kertas kitar semula
√ Botol kitar semula
√ TIADA penggunaan bisphenol-A dalam pembungkusan
√ Dakwat berasaskan soya

SENTIASA Hebat Untuk Nilai Wang
√ Hanya 1 sudu teh (5 ml) sehari
√ Walaupun begitu, 1 sudu teh = membekalkan >5,000 ORAC unit!!!
√ 1 botol Vivix 150 ml Retail price = RM475! Harga terbaik = lebih murah! SMS 0194320059 untuk diskaun
√ 1 botol untuk 30 hidangan, mencukupi untuk pengambilan 1 bulan (psstt : malah ada yang bertahan hingga 2 bulan)




Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Fb : http://www.facebook.com/nazrah
Fb FanPage : http://www.facebook.com/cantiksss


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

6.11.13

Testimoni Vivix - tonik ajaib

Testimoni Vivix - tonik ajaib

Vivix™ adalah peneraju supplemen pengaktifan gen anti-penuaan yang dibangunkan oleh saintis daripada syarikat nutrisi semulajadi nombor 1 Amerika dunia. Formula ini adalah berdasarkan kajian oleh Saintis Harvard, Dr. David Sinclair. Sains Shaklee membuat pelaburan selama 3 tahun dan lebih daripada satu juta dolar untuk mencipta supplemen unik ini.

Setiap hidangan Vivix™ membekalkan 100mg ultra tulen trans-resveratrol - satu bentuk resveratrol yang sangat mudah diserap oleh tubuh badan manusia dan juga 1,200mg ekstrak yang sangat pekat daripada kulit dan biji buah anggur muscadine.

Hanya satu sudu kecil Vivix™ membekalkan jumlah manfaat kesihatan yang hampir sama dengan resveratrol yang dijumpai di dalam 100 gelas jus anggur merah. Bekalan 30hari Vivix™ memberikan anda manfaat 3,000 gelas jus buah anggur dengan jaminan TANPA ALKOHOL!





















Call / SMS / WA : 019-4320059 Email : umi.nazrah@gmail.com Fb : http://www.facebook.com/nazrah Fb FanPage : http://www.facebook.com/cantiksss

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading