30.8.13

Lecithin habis!!!! Jangan risau, Omega Guard kan ada untuk bakar lemak


Ye betul. Jangan risau pasal Lecithin, si pembakar lelemak degil tu habis kat cawangan Shaklee Malaysia. Sebabnya ada produk yang boleh menggantikan Lecithin. Tapi kan ada banyak produk asid lemak omega-3 atau pun minyak ikan (fish oil) di pasaran sampaikan kita tak tahu nak pilih yang mana satu kan? Tapi kat sini saya nak highlight kan apakah keistimewaan atau pun Shaklee Difference yang membuatkan produk Omega Guard ni berada di tarafnya yang tersendiri.

Dalam hanya 3 bulan selepas pengambilan Omega Guard secara konsisten dan sedikit bersenam.

Pengambilan Slimming Set Shaklee + Omega Guard akhirnya mengembalikan tubuh badan seperti zaman anak dara.

Sumber Omega Guard Shaklee adalah daripada asid lemak marin (marine lipid oil) iaitu yang diekstrak daripada sumber ikan lautan air sejuk yang dalam. Sumber ikan lautan dalam ni boleh mengurangkan risiko aterosklerosis dan kanser. Aterosklerosis terjadi di mana berlakunya penyempitan dan pengerasan di dalam pembuluh darah arteri akibat pengendapan kolesterol dan zat-zat lemak. Asid lemak marin ini akan menghalang platlet darah daripada melekat bersama-sama, membantu menipiskan darah dan membantu meningkatkan aliran darah. Ianya juga boleh menurunkan paras kolestrol dan trigliserida.

Shaklee OmegaGuard™ mengandungi sumber omega-3 asid lemak politaktepu yang pekat, bergred farmaseutikal yang diperolehi daripada minyak ikan. 3 softgels Omega Guard membekalkan sejumlah 1,000mg asid lemak omega-3 termasuk 545mg asid eicosapentaenoic (EPA), 360mg asid docosa-pentaenoic (DHA) dan 95mg rantaian panjang asid lemak seperti linolenik alfa dan asid stearidonic semulajadi. OmegaGuard™ membantu kita untuk mendapatkan keseimbangan di dalam sumber omega-3 dan omega-6. Selain tu, membekalkan kesemua 7 spektrum sumber semulajadi asid lemak omega-3 iaitu EPA, DHA, ALA

KEISTIMEWAAN OMEGA GUARD


OmegaGuard ultra tulen, minyak ikan terbaik di dunia yang mengandungi tujuh spektrum penuh omega-3 termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi.


• Kajian menunjukkan bahawa tahap EPA dan DHA Omega-3 asid lemak boleh:
- Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung*
- Bantuan mengekalkan tahap trigliserida yang sihat*
- Bantuan mengekalkan tekanan darah yang normal*
- Otak Sokongan 2, visual 1, dan fungsi sendi*
• Lebih 4,500 kajian penyelidikan mengenai omega-3 asid lemak kesan ke atas kesihatan keseluruhan telah
dijalankan dalam 25 tahun yang lalu.
• Pengambilan purata Amerika EPA dan DHA hanya 0.1-0.2 g / hari, walaupun Persatuan Jantung Amerika mengesyorkan sekurang-kurangnya dua hidangan ikan setiap minggu untuk menyediakan pengambilan 0.3 hingga 0.5 g / hari EPA dan DHA.
• makanan yang Amerika menyediakan lebih daripada sepuluh kali ganda omega-6 daripada omega-3 asid lemak walaupun terdapat perjanjian saintifik umum bahawa individu perlu mengambil lebih Omega-3 dan kurang omega-6 asid lemak yang menggalakkan kesihatan yang baik.

Kajian menunjukkan bahawa tahap Omega-3 asid lemak yang menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan tahap trigliserida. *


http://deviantart.net/benlovesbeyonce-d3fl7fu
blog.propertyhawk.co.uk
Call / SMS / WA : 019-4320059 Email : umi.nazrah@gmail.com Add Fb saya : http://www.facebook.com/nazrah untuk chatting secara langsung dengan saya Klik Like di FanPage saya : http://www.facebook.com/cantiksss untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja. Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan
Continue Reading

29.8.13

Resdung : aku yang dulu bukanlah yang sekarang


Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu resdung menendang sekarang resdungku dah takda sayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Resdung memang masalah besar yang saya alami. Dah hampir berbelas tahun rasanya saya tak pernah nak rasa apa tu seafood. Tengok ja kalau orang makan kerang, udang yang besar-besar tu, ketam bagai. Meleleh air liur ja la tengok. Teringin memang teringin tapi bila try ja makan, ha lepas tu muka akan bengkak teruk, gatal-gatal badan sampai bintik-bintik air yang besar naik. Diri sendiri pun takut. Sudahnya makan ubat atau takpun cucuk ubat kat klinik. Sebab bosan sangat ngan masalah ni, saya cari penyelesaian. Saya taknak dah cucuk ubat bagai sebab kalau tak makan seafood atau belacan sekali pun, efeks resdung tetap ada. Kenapa?

Sebab orang yang hidap resdung ni biasanya mereka ini sangat sensitif pada perubahan cuaca, tekanan emosi, hama selain daripada alah kepada makananan macam saya ni la kan. Tak sengaja pun cuba makan produk Shaklee ni sebab saya start dengan produk menyusukan anak yang ada Multivitamin Vitalea, B-Complex, Vitamin C, Alfalfa Complex, ESP Soy Protein Isolate, OsteMatrix Kalsium. Lepas tu saya perasan dah takda bersin awal pagi. Hairan jugak masa tu sebenarnya. Jadi saya gugel cari produk mana yang membantu menghilangkan bersin awal pagi saya ni. Akhirnya jumpa lah jawapannya.


Produk ESP (Soy Protein)

Mereka yang berpenyakit adalah berpunca dari sel yang tidak sihat. Protein amat penting dalam penghasilan sel. Namun pengambilan protein yang bagus adalah bersandarkan protein dari tumbuh-tumbuhan berbanding protein haiwan. Ini kerana protein haiwan sangat tinggi dan berat untuk diproses oleh tubuh. Mana datangnya sumber protein? Dari ikan, ayam, telur, kekacang. Tapi protein tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi. Jadi apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protien akan mati. Protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius. Akhirnya kita dapat rasa sedap je tp zatnye dah hilang. Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein. Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama, disamping mengurangkan masalah resdung/allergy. Secara langsung wajah akan nampak lebih berseri
Tak sangka sungguh bila baca penerangan ni. Patutlah badan pun rasa makin sihat ja lepas tu. Alhamdulillah.

Stress juga boleh menggangu sistem badan dan menyebabkan pelbagai penyakit. B-Complex lebih dikenali sebagai vitamin “Anti-Stress”. B-Complex mengandungi B6 - penting untuk pemuliharaan selaput lendir (mengelakkannya dari mengganggu ruang pernafasan). Membantu pengeluaran antibodi badan, membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh, membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati dan memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress
Jadinya mukus yang ada kat saluran pernafasan saya tu disebabkan oleh kurangnya vitamin B dalam diet pemakanan saya lah rupa-rupanya. Tak hairan lah lepas ja consume produk penyusuan yang ada B-Complex, mukus pun dah tak berani nak melekat kat saluran pernafasan.

Bagi yang menghidap allergy, sel dalam badan akan mengeluarkan sejenis bahan kimia yg dipanggil “histamine”... “Histamine” akan menyebabkan ruam, bersin, gatal, dan juga penyakit allergy lain. “Anti-histamine” biasanya akan digunakan sebagai rawatan asas untuk masalah ini. Vitamin C bertindak sebagai anti-histamin, tanpa kita perlu mengalami side effect dari pengambilan dadah anti-histamin. Vitamin C membantu menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh badan, membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol (salur pernafasan), meningkatkan fungsi sistem pertahanan badan (immune sistem) dan meningkatkan penyembuhan tissue
Untuk perlindungan antioksidan berterusan terhadap serangan alam sekitar, formula Vitamin C yang unik ini berterusan mengeluarkan Vitamin C semulajadi secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah dalam tempoh 5 jam dan menyediakan nutrien daripada keseluruhan vitamin C kompleks termasuk bioflavonoids. Oleh itu, ia amat menjimatkan. Ia telah didapati untuk melindungi tubuh badan daripada kabut (jerebu), jangkitan kronik, alahan, asma, selesema, selesema, bengkak kelenjar, anemia, pencemaran asap, pemakanan yang tidak sihat, tekanan, kesan lebam, urat bengkak, polip kolon, dan pemulihan yang perlahan.
Yang paling best Vitamin C ni selain daripada untuk masalah alergik saya, ianya juga membantu menggalakkan kolagen dalam badan! Ni jugak lah sebab orang boleh puji muka nampak makin anjal. Sebab Vitamin C 500mg Shaklee jugaklah rupanya ye.

Alfalfa mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit (resdung) itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.
Dengan akar yang mencengkam sedalam 10 hingga 20 kaki ke dalam tanah, tumbuhan yang hebat ini kaya dengan mineral dan protein serta mengandungi 8 enzim pencernaan. Diiktiraf sebagai anti-histamin, penghidap alergi melaporkan keputusan yang baik daripada mengambil 3 atau 4 yang sedikit tablet mampat daun matahari kering. Alfalfa Complex tidak mengandungi racun perosak, racun kulat, pengawal selia pertumbuhan, atau hormon sintetik. Kegunaan lain yang popular untuk alfalfa adalah bengkak, sakit sendi, ulser, penyakit perut, hernia hiatal, dehidrasi, gout, masalah bau badan dan nafas berbau.
Produk ni yang paling saya suka sebab lepas consume produk ni lah saya alami healing crisis yang akhirnya mengurangkan terus masalah resdung saya. Yang paling penting, boleh makan seafood tanpa was-was dan ragu. Hehehehe. Apakah healing crisis yang saya alami? Kahak hijau keluar melalui hidung dan juga mulut. Setiap kali bersin atau batuk, kahak hijau akan keluar. Selama 3bulan benda ni keluar. Satu hari selepas 3bulan tu, kahak hijau ni stop keluar dan saya try makan seafood iaitu ketam yang dah berapa abad saya tak makan. Hehehehe. Syukur sangat lepas makan tu, takda dah nak bengkak muka atau gatal-gatal badan atau naik bintik-bintik kat badan. Masalah saya dah selesai!


Multivitamin Vitalea

Disokong oleh 7 kajian klinikal, sistem penyerapan bio-diaktifkan dipatenkan. Kualiti yang luar biasa, lebih daripada 340 ujian kualiti pada setiap kelompok yang dihasilkan. Mengandungi 23 vitamin dan mineral penting, termasuk 800 IU Vitamin D3. Halal dan bebas gluten.

Dalam masa yang sama, saya jugak amek NutriFeron dan Garlic Complex untuk boost kan sistem imun.

Mengekalkan semua potensi satu ulas bawang putih mentah segar tanpa bau. Bawang putih digunakan secara tradisional untuk anti-bakteria, anti-kulat, anti-virus dan
ciri-ciri anti-radang. Orang sering mengambil ia untuk mengurangkan tanda-tanda
alahan, asma, selsema, flu, jangkitan sinus, jangkitan yis, cirit-birit dan kembung perut. Ia juga mempunyai ciri-ciri perlindungan jantung menurunkan tekanan darah tinggi dan paras kolesterol.

Dibangunkan dan diuji secara meluas oleh immunologists di Jepun, gabungan proprietari ini diekstrak daripada tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, bunga safflower, biji Plantago, dan tunas bunga honeysuckle Jepun. Nutriferon menyokong dan merangsang sistem imun dengan meningkatkan aktiviti makrofaj (sel darah putih) dan mendorong pengeluaran interferon semulajadi. Ia mengoptimumkan tindak balas imun badan terhadap perengsa alam sekitar dan bahan-bahan bawaan udara (seperti alahan dan asma). Benar-benar selamat - tidak ada kesan sampingan kepada loji ekstrak direkodkan.




Daftar sebagai ahli Shaklee hari ini dengan hanya RM 65.00 (excluding postage RM 10) untuk lebih penjimatan pembelian dengan harga ahli seumur hidup.

Kelebihan menjadi Pengedar Sah/Ahli Shaklee:

^^ Keahlian adalah SEUMUR HIDUP, TIADA RENEWAL.
^^ Nikmati potongan harga 15-33% bagi setiap product Shaklee yang ditawarkan.
^^ Tidak perlu bekejar atau keluar mencari pelanggan. Tidak perlu "head-hunting" untuk mencari downline.
^^ Tidak perlu menyimpan stok di rumah.
^^ Kelas bimbingan diberikan secara online/offline, kami sediakan group tertutup di FB untuk berkongsi tips/sharing on marketing, bisnes, consultation, produt knowledge, motivation dan lain-lain.
^^ SISTEM yang digunakan telah terbukti membawa kejayaan kepada ramai ahli-ahli Shaklee. Menjana INCOME 4-5-6 ANGKA, menikmati BONUS KERETA, PERCUTIAN VVIP bertaraf 6 STARS, Umrah & Ziarah, semuanya tidak mustahil bila anda bersama Shaklee!

Tunggu apa lagi? Dapatkan produk ini dengan menghubungi saya :

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

28.8.13

Menukar produk boleh menukar kesihatan anda!


Untuk bertahun lamanya, keluarga Barnett hidup seperti rakyat Amerika yang lain. Kemudian pada tahun 2004, mereka mengalami suatu kejadian yang merubah keadaan mereka untuk membersihkan rumah dan merawat alam sekitar. Sloan dan Roger mendapati kesihatan anak mereka, Spencer mengalami masalah apabila umurnya hanya baru 3 tahun. Pada mulanya Spencer hanya mengalami batuk-batuk yang berterusan. Namun suatu hari, denyutan jantung berdegup kencang maka Spencer dibawa ke bilik kecemasan.


Roger mengatakan mereka sangat risau hinggakan tidak pasti samaada akan kehilangan anak mereka atau tidak. Doktor mengatakan Spencer mengalami masalah pernafasan dah mungkin mendapat penyakit asma. Sloan berkata, dia mula menyelidik bahan kimia yang boleh mengganggu paru-paru Spencer dan mendapati produk-produk tersebut berada di lokasi yang mengejutkan iaitu di dalam rumah mereka. Menurut doktor, sesetengah produk pencuci rumah seperti di bilik mandi, pembersih kuman, pencuci lantai dan pencuci ketuhar - mengandungi bahan kimia toksik yang boleh mencetuskan serangan asma.


Sebaik saja keluarga Barnet ni tau bahawa produk pembersihan boleh membahayakan kesihatan mereka, Sloan mengatakan mereka terus membersihkan kabinet mereka dan menjadikan rumah mereka satu tempat di mana masing-masing boleh bernafas dengan lebih mudah. Selepas membuang hampir kesemua produk pembersihan rumah mereka, Roger menemui Shaklee Corporation, sebuah syarikat yang sudah hampir 50 tahun mengeluarkan produk pembersihan rumah yang semulajadi.


Sloan dan Roger kemudian mula menggunakan produk mesra alam ini di dalam rumah mereka. Sloan dan Roger mula menggunakan pencuci mesra alam di dalam rumah mereka. "Kami berpendapat produk mesra alam ni berfungsi dengan sangat hebat," kata Roger. "Perkembangan yang paling terbaik ialah Spencer tidak pernah kembali ke hospital sejak kami bertukar produk dan keberkesanan produk ni terbukti berkesan."

Keluarga Barnett sangat menyukai produk-produk mesra alam tersebut, maka mereka membeli syarikat tersebut iaitu Shaklee Corporation! Sekarang, Sloan berkata, mereka sekeluarga cuba untuk hidup dengan cara yang yang lebih bertanggungjawab kepada kesihatan anak-anak mereka dan kepada kesihatan planet ini.

Malah menurut Forbes, Shaklee adalah salah satu syarikat pertama yang menghapuskan fosfat yang mencemarkan air daripada produk pembersihan mereka dan Shaklee juga syarikat pertama yang disahkan neutral karbon di dunia pada tahun 2000.

sumber gambar
http://girlfriendscoffeehour.com
http://cleaningcommercialjanitorial.com
http://ecochi.co.nz
http://annschenkel.com

Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
FB : http://www.facebook.com/nazrah
FB FanPage : http://www.facebook.com/cantiksss

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan
Continue Reading

27.8.13

Omega Guard; untuk minda, untuk kecantikan, untuk sakit sendi, untuk kurus!


Omega Guard, sumber utama kepada asid lemak Omega-3 mempunyai pelbagai manfaat untuk kesihatan antaranya untuk masalah kulit wajah, masalah sakit sendi, masalah penurunan berat badan.

Produk yang paling menguntungkan adalah Omega Guard. Kenapa? Sebab nak cerdaskan minda anak-anak ngan Omega Guard, nak kulit wajah cantik ngan Omega Guard, nak tambahkan cecair sendi lutut ngan Omega Guard, nak kurus badan ngan Omega Guard. Jadi 1 penghuni rumah boleh gunakan Omega Guard!

blog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpg

Kenapa Omega 3 penting untuk kanak-kanak?


Omega 3 adalah asid lemak "baik" dan lebih 60% daripada otak kanak-kanak dan retina mereka terdiri daripada asid lemak penting ini yang diperlukan untuk penghantaran saraf dan corak pembelajaran yang betul. Kanak-kanak MEMERLUKAN asid lemak Omega-3 untuk berkembang maju. Kekurangan Omega 3 lemak telah dikaitkan dengan alahan, ekzema, constipations, gangguan defisit perhatian (ADD) dan pembelajaran lain.

blog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpg

Untuk penurunan berat badan, kenapa saya katakan Omega Guard lagi bagus dan lagi sesuai untuk menggantikan Lecithin?

Asid lemak Omega-3: Pilihan Asid lemak yang bijak untuk kesihatan dan juga penurunan berat badan

Menurut www.t-nation.com, Omega-3 membakar lemak dalam tubuh dengan 3 cara yang berbeza

1. Omega-3 membenarkan tubuh badan untuk membakar lemak di mana pembakaran lemak dihentikan seperti selepas menikmati hidangan tinggi karbohidrat atau selepas latihan kekuatan tinggi (di mana tubuh badan lebih cenderung untuk membakar glikogen)
2. Kandungan omega-3 yang tinggi akan meningkatkan sensitiviti insulin. Jika badan kita sensitif kepada insulin, kurang insulin akan dihasilkan selepas kita makan yang mana bermakna kurang lemak akan disimpan. Begitu juga jika badan sensitif kepada insulin dan hormon diuruskan dengan lebih baik, bermakna lebihan lemak yang disimpan akan dilepaskan dan dibakar setiap hari.
3. Omega-3 meningkatkan kepanasan 'relau' sel tubuh badan kita atau pun lebih dikenali sebagai mitokondria dan juga peroxisomes. Omega-3 akan membuatkan mitokondria dan juga peroxisomes membakar lebih banyak tenaga yang seterusnya menjadikan tubuh badan kita lebih tangkas membakar lemak dalam badan.

blog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpg

Kajian menunjukkan bahawa asid lemak omega-3 mengurangkan keradangan dan boleh membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti penyakit jantung, kanser, dan artritis. Omega-3 asid lemak yang tertumpu di dalam otak dan muncul menjadi penting untuk kognitif (memori otak dan prestasi) dan fungsi tingkah laku. Malah, bayi yang tidak mendapat cukup omega-3 asid lemak daripada ibu mereka semasa mengandung mempunyai risiko untuk mendapatkan masalah penglihatan dan saraf. Gejala kekurangan asid lemak omega-3 termasuklah keletihan, ingatan yang lemah, kulit kering, masalah jantung, perubahan perasaan atau kemurungan, dan peredaran darah yang lemah.

Rheumatoid arthritis
Kebanyakan kajian klinikal memeriksa omega-3 tambahan asid lemak untuk artritis telah memberi tumpuan kepada artritis reumatoid (RA), penyakit autoimun yang menyebabkan keradangan pada sendi. Beberapa kajian kecil telah mendapati bahawa minyak ikan membantu mengurangkan gejala RA, termasuk sakit sendi dan ketegangan pagi. Satu kajian menunjukkan bahawa orang-orang yang RA yang mengambil minyak ikan mungkin boleh mengurangkan dos mereka bukan steroid ubat anti-radang (NSAID).


blog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpg



http://bodyxbeauty.com
http://austinnaturalhealth.com
http://www.1bestfitness.com

Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Add Fb saya : http://www.facebook.com/nazrah untuk chatting secara langsung dengan saya
Klik Like di FanPage saya : http://www.facebook.com/cantiksss untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan
Continue Reading