19
Kajian American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 menunjukkan kaitan antara makanan yang rendah dengan indeks glisemik dan pembaikan masalah jerawat. Kajian mendapati dalam tempoh 12 minggu, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula yang rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat. Secara umumnya, selain makanan berkarbohidrat ringkas yang tinggi, pengambilan makanan tinggi lemak tepu, makanan berminyak dan bergoreng, bergula akan memberi impak yang lebih ketara kepada masalah jerawat

Pilihan yang terbukti adalah dengan ESP Shaklee!


  • Rendah glisemik
  • Protein non-GMO
  • Provide 50% sumber kalsium harian
  • Pemprosesan soya ESP adalah menggunakan air. Bukannya alkohol.
  • Memberikan sumber 9 jenis asid amino perlu
  • Pembuatan soya tanpa unsur pemanasan yang akan memusnahkan asid amino


Takut nak amek protein soya sebab dengar banyak keburukan soya? Kalau macam tu, sila baca mitos keburukan soya tu yang boleh ditepis dengan protein soya ESP di Mitos Keburukan Soya, Kebaikan ESP Shaklee ni terlebih dahulu.







Call / SMS / WA : 019-4320059 Email : umi.nazrah@gmail.com Add Fb saya : http://www.facebook.com/nazrah untuk chatting secara langsung dengan saya Klik Like di FanPage saya : http://www.facebook.com/cantiksss untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja. Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Catat Ulasan

  1. Sebab itulah saya suka minum susu soya,

    BalasPadam
    Balasan
    1. pastikan soya ada tak diubah genetiknya ye ^_^

      Padam
  2. wah, sebuah blog yg berinformasi dan cantik, pasal soya ni memang dengar ada keburukkan, tp x tau la, saya minum jer sebab suka ngan soya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang banyak pun yang diceritakan pasal keburukan soya. Tapi yang tu bergantung pada produk soya tu, kalau yang dah diubah genetiknya

      Padam
  3. Emm memang pantang perempuan ni kalau ada jerawat..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau lelaki, tak pantang ke ada jerawat :P

      Padam
  4. ya..saya juga suka dengan soya..air tauhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. betoi, memang sangat sedap

      Padam
  5. memang untung kalau jadi cantik

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebelum jadi cantik, kena lah berusaha untuk jadi cantik. yang penting cantik dalaman keluar ke luaran :)

      Padam
  6. fuh yo. memang putih la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni bukan sebarang putih, ni putih sihat dari dalaman. terpancar lah ke luaran :)

      Padam
  7. soya mmg kesukaan sy :) ape jenis susu pn suka..nyum3..tp jerawat xsuka he3

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah bagus ni sebab suka soya/susu ^_^

      Padam
  8. aku suka soya
    bagus dan sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la kan, soya memang sedap ^_^

      Padam
  9. Salam kenal umi..kita suka soya bean and menarik aje baca testimoni for ESP..mungkin boleh cuba one day..

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam kenal. inshaAllah pasti boleh nanti ;)

      Padam
  10. Great, Informative Post, like this one must be maintained so I'll put this one on my bookmark list of Sciatica Pain Management. Thanks for this wonderful post and hoping to post more of this. Have Great Day.

    BalasPadam

 
Top