21.6.13

Kulit gebu berseri hanya dengan protein.

Kajian American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 menunjukkan kaitan antara makanan yang rendah dengan indeks glisemik dan pembaikan masalah jerawat. Kajian mendapati dalam tempoh 12 minggu, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula yang rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat. Secara umumnya, selain makanan berkarbohidrat ringkas yang tinggi, pengambilan makanan tinggi lemak tepu, makanan berminyak dan bergoreng, bergula akan memberi impak yang lebih ketara kepada masalah jerawat

Pilihan yang terbukti adalah dengan ESP Shaklee!


  • Rendah glisemik
  • Protein non-GMO
  • Provide 50% sumber kalsium harian
  • Pemprosesan soya ESP adalah menggunakan air. Bukannya alkohol.
  • Memberikan sumber 9 jenis asid amino perlu
  • Pembuatan soya tanpa unsur pemanasan yang akan memusnahkan asid amino


Takut nak amek protein soya sebab dengar banyak keburukan soya? Kalau macam tu, sila baca mitos keburukan soya tu yang boleh ditepis dengan protein soya ESP di Mitos Keburukan Soya, Kebaikan ESP Shaklee ni terlebih dahulu.







Call / SMS / WA : 019-4320059 Email : umi.nazrah@gmail.com Add Fb saya : http://www.facebook.com/nazrah untuk chatting secara langsung dengan saya Klik Like di FanPage saya : http://www.facebook.com/cantiksss untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja. Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan
Continue Reading

19.6.13

Mitos Keburukan Soya. Fakta Kebaikan ESP Shaklee


Begitu banyak keburukan soya dihebahkan hinggakan menjadi buah mulut serta mewujudkan anti-soya di kalangan masyarakat. Sejauh mana keburukan soya kepada manusia? Adakah ianya hanya mitos semata-mata?


Mitos 1. Soya mempunyai kandungan tinggi asid phytic yang menghalang penyerapan zat dan mineral (kalsium, magnesium, zink) semasa pencernaan dalam usus. Bayangkan apa apa akan berlaku jika zat-zat yang anda harapkan. Terbazir begitu sahaja disebabkan tiada penyerapan.

>> Dalam ESP Shaklee, terdapat 50% keperluan kalsium harian. Kenapa ada kalsium? Kerana tambahan sedikit kalsium di dalam ESP boleh meneutralkan kembali asid phytic di dalam soya dan disebabkan itu ESP Shkaklee selamat diminum berbanding produk soya yang lain.


Mitos 2. Soya mengandungi hemaglutinin - yang menyebabkan sel-sel darah merah terkumpul dan melekat sesama mereka.

>> The soy protein isolates used in numerous Shaklee products are produced by a large American company that specializes in making soy products for the processed food and supplement industries. While this company's process for making soy isolates is proprietary, a general description of the process follows.
High-quality soybeans are first cleaned, cracked, and dehulled to produce soy chips. The soy chips are conditioned and flaked to produce full-fat flakes. The fat is then extracted from the flakes to produce edible defatted flakes. 
Next, the defatted flakes are extracted in water, then screened and clarified to produce defatted soy "milk." The soy milk is precipitated using a food-grade acid to produce a soy "whey" and a soy "curd." The curd fraction is washed and concentrated, then dried to produce the purified isolated soy protein (or soy protein isolate), which is used in a variety of edible products. 
This process isolates the protein content of the soybean from the less desirable parts of the soybean, such as the hull material and fats. Trypsin inhibitors – chemicals that naturally occur in the raw soybean that can affect human digestive enzymes – are largely inactivated by the steaming and heat applied during the processing of soy isolate. Only about 20% of their original activity remains. Similarly, hemagglutinin, a substance found in raw soybeans that can cause red blood cells to clump together, is removed during the processing of the soy curd as described above. Hemagglutinin concentrates in the soaking liquid, not in the curd.

Mitos 3. Mengandungi goitrogen-melemahkan fungsi tiroid (sangat bahaya)

>> Goitrogen pula adalah bahan anti tiroid yang menghalang penghasilan hormon tiroid. Goitrogen memang ada dalam soya tapi kaedah pemprosesan Shaklee memastikan goitrogen dah dipisahkan dari soya.

>> A number of foods, including raw soy beans, members of the cabbage family, and others, contain pro-goitrogens. These substances stimulate the thyroid gland to enlarge, causing what is known as goiter. While unprocessed soy contains these goitrogenic factors, heat applied during the processing of soy protein isolate results in their removal.

While goitrogens can enhance the effects of iodine inadequacy, iodine deficiency is the primary cause of goiter. In the 1960's, there were some reports of goiter inducing-effects observed in soy-formula fed infants. This was related to the inadequate content of iodine in these formulas, not the soy itself. Today, iodine is routinely added to soy formulas.

Mitos 4. Kebanyakan soya adalah GM (genetically modified)-struktur gen berubah untuk tujuan pertanian (supaya lebih besar dsg) dan mengandungi racun serangga yang tertinggi

>> Soya ESP tak mengalami sebarang Genetically Modified.


Mitos 5. Juga soya mempunyai kandungan tinggi toxin natural dinamakan antinutrient (antizat). Ia adalah penghalang enzim dalam pencernaan protein. Ianya tidak mudah dimusnahkan semasa proses memasak. Hasilnya ialah anda mendapat kembung perut dan kekurangan asid amino-dimana akan menjurus kepada kerosakan pankreas.

Mitos 6. Disebabkan unsur antinutrient, syarikat pengeluar berusaha untuk menyahkannya pada akhir proses, ianya dibawa dalam beberapa siri proses kemikal termasuk membasuhnya dengan asid dalam tangki aluminum.

Shaklee has known how to separate soy with cold water extraction since the early 1950’s. Dr. Shaklee was one of the earliest researchers in soy in the USA. The effects of soy was first measured in birds which showed they changed foliage and matured very young as well as slowing down the thyroid function. 
After this observation they realized there was an anti-tyrosine property in raw soy beans. So Dr. Shaklee had to separate the protein from the raw soy bean and leave behind the enzymes that contained the anti-tyrosine substance. 
Another problem is when you cook soy, in order to de-nature compounds like the anti-thyroid substance, then you begin to rearrange the amino acid substance in soy which then becomes a toxic substance. Two years ago, Vegetarian Times ran an article telling their customers not to eat soy products because they are poison. 
Shaklee has known this for a long time. There is a process called a “Mallard” reaction – whenever you cook a food you de-nature it and make it into something different. That’s why the Chinese would take tofu, which is a water extract of soy curd, and cook it and eat it right away, before there was any time for degradation. There is no word in the Chinese language for hot flashes because they don’t cook things and store them to eat them later, especially soy.

Dr. Shaklee knew that, too. By using a cold water extraction technique, you get the very best of the soy and all of the positive things like the phyto-estrogens which inhibit breast cancer and prostate cancer in men. There are over 1500 studies showing the positive benefits of soy and only 12 to 20 negative studies showing that when you alter and de-nature soy you end up with junk.
Dr. Shaklee knew the difference.


Sebelum anda memilih sumber protein soya anda, sila kenal pasti 7 elemen berikut.

Senarai semak Kawalan Kualiti Soya

Jangan beli serbuk soya dan mengharapkan pengeluar akan memberikan keputusan kesihatan yang positif melainkan anda mengetahui bahawa 7 KEPERLUAN kawalan kualiti berikut ditepati oleh pengeluar

7 Senarai Semak Keperluan Kualiti untuk Produk Soya:


  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic - Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilah Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic) - Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered? sebab secara umumnya, soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah untuk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural) dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara untuk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu - Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone, jus penghadaman, antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol - Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc.. Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan - Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan - Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa? - Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang. Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu. Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.


sumber http://naturalnutritionleader.myshaklee.com/us/en/about_soy_quality_check.html

UZAR pernah ulas bende ni dalam IKIM masa minggu raya tahun lepas. Katanya makanan yang disebut dalam Al-Quran tu yang jadi amalan nabi adalah makanan yang dekat dengan nabi. Tp tak ada masalah kalau amik supplemen dari sumber yang baik, halal dan dah buat thorough research sebab sebenarnya setiap yang Allah jadikan tu mmg ada kebaikan dan kelebihannya --- ni respon UZAR bila ada orang tanya patut ke beli supplemen luar negara keluaran orang bukan Islam, yang mahal tapi memang bagus dari segi kajian dan hasilnya.

Dapatkan sumber protein soya premium anda di link di bawah





Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

18.6.13

Sarapan dengan sumber protein non-GMO


Semua orang tahu kepentingan sarapan tapi berapa ramai yang menitikberatkannya? Jangan ambil mudah dan skip sarapan sebab dengan sarapan boleh kurangkan berat badan dan juga cantik! Caranya mudah iaitu sarapan lah dengan sumber protein tinggi.

Protein adalah blok pembinaan sel-sel di seluruh badan. Ia adalah diperlukan untuk kulit yang sihat, kuku, otot, tulang rawan dan darah. Protein membantu membina dan membaiki tisu badan, dan ia digunakan untuk menghasilkan hormon dan enzim. Apabila kita mengambil protein untuk sarapan pagi, kita akan berasa lebih bertenaga dan bersedia untuk menharungi hari baru. Kita juga lebih cenderung untuk berasa kenyang lebih lama, yang boleh membawa kepada tabiat makan yang sihat dan kekurangan berat badan.

Bila sebut protein, sudah tentu dalam fikiran tu akan terbayang telur, susu, tempe, tauhu dan pelbagai lagi. Sumber protein ni juga tinggi dengan sumber kolestrol, lemak dan sebagainya. Jadi macam mana nak pilih sumber protein yang berkualiti tinggi?

Protein yang berkualiti adalah protein yang mengandungi kesemua (atau hampir semua) asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia, tetapi amat penting untuk kemandirian manusia – kelompok asid amino ini dikenali sebagai Essential Amino Acids (EAA). EAA tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia, dan oleh yang demikian ia harus diperolehi sepenuhnya menerusi diet. - kevinzahri.com

Apa ciri nak pilih sumber protein?


Mestilah yang mengandungi 9 jenis asid amino perlu. Asid amino ada 22 jenis di mana 9 jenis asid amino diperlukan oleh tubuh badan kita manakala 13 jenis asid amino tak perlu. Bukannya bermaksud badan tak perlu 13 jenis asid amino tu tapi yang 13 jenis ni, tubuh badan boleh hasilkannya sendiri.

Badan kita tak mampu hasilkan sendiri 9 jenis asid amino tu padahal tubuh kita sangat-sangat perlukan asid amino untuk regulate proses metabolisma dan penting untuk kesihatan badan. Selain tu, asid amino adalah sumber tenaga dan dapat membentuk tisu2 badan, organ, otot, kulit dan rambut. Kalau badan kita tak cukup asid amino, badan kita akan ambil dari sumber protien yang ada dalam badan dan ini bole menyebabkan kerosakan otot dan tisu-tisu lain. Sebab tu pentingnya ada asid amino dalam protien kita. Kalau asid amino tak ada, tak guna jugak kita minum protien. Sama lah macam kita tak consume apa-apa.

Sumber protein terbaik mestilah daripada ESP iaitu protein jenama Shaklee. ESP ni tak mengandungi flavor. Bukan sebab Shaklee kedekut untuk nak tambah perasa-perasa lain tapi sebab nak mengekalkan keaslian soya, ketulenan soya tu.

Keistimewaan ESP Shaklee adalah

  • Merupakan sumber protein soya terbaik
  • Rendah Indeks Glisemik berbanding karbohidrat yang bermaksud pembebasan glucosa adalah secara perlahan-lahan ke dalam darah. Jadi orang yang ada penyakit diabetis digalakkan mengambil ESP ni supaya dapat sumber tenaga tanpa efeks gula di dalam darah

  • ESP ni mengandungi hampir 0 % lemak, 0 % kolestrol. Jadi ESP sangatlah bagus diambil untuk kesihatan jantung yang mana ianya akan mengantikan pengambilan sesetengah protein yang tinggi lemak & kolestrol yang diproses


  • Dalam ESP, mengandungi 500mg kalsium yang mana dah merangkumi 50% keperluan harian. Protien dari soya jugak memberikan kesihatan tulang yang lebih lama berbanding protien dari haiwan dan, sebenarnya, kalsium intake adalah sebahagian saje darinya. Kalau kita dapatkan protien dari haiwan, which is mengandungi banyak asid sulfur amino, ini boleh menyebabkan kalsium hilang bersama2 urine. Bberbeza dengan ESP yang mengandungi kurang asid sulfur amino, ia dapat mengurangkan kehilangkan kalsium dalam urine dan mengekalkan kalsium dalam skeleton. Jadinya, 500mg kalsium dalam ESP dah cukup untuk membantu tulang sihat dalam jangka masa yang panjang jika kita mengamalkan ESP.
  • Selain tu, kalsium di dalam ESP boleh meneutral asid phytic. Di dalam kacang soya terdapat asid phytic, asid ni boleh menghalang penyerapan zat dan mineral di dalam usus. Jadi dengan tambahan sedikit kalsium di dalam ESP boleh meneutralkan kembali dan disebabkan itu ESP selamat diminum berbanding produk soya yg lain.
  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten
  • Menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh kita perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting
  • Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol
  • Mengandungi lima vitamin B penting
  • Mengandungi soya isoflavones. Isoflavones ni adalah komponen semujadi yang dapat seimbangkan hormon seks wanita dan lelaki serta memberikan kesihatan jangka panjang. Study menunjukkan sebenarnya soy isoflavones ni dapat mengurangkan risiko breast cancer, prostat dan lain2. Shaghai Breast Canser Survival Study pulak menunjukkan, populasi di Asia kurang risiko mendapat breast cancer apabila mengamalkan soy isoflavones.
  • ESP - hanya soya yang dibasuh dengan air sahaja dapat mengekalkan kandungan isoflavone. Kalau kaedah pemprosesan berasaskan alcohol akan menyebabkan isoflavone termusnah.
Dan yang paling penting
  • soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik iaitu Non-GMO (genetically modified organism).
  • Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, Shaklee menitikberatkan penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

Jika nak sarapan pagi yang mengenyangkan, boleh add on Meal Shakes yang merupakan makanan tambahan yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat

Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Add Fb saya : http://www.facebook.com/nazrah untuk chatting secara langsung dengan saya Klik Like di FanPage saya : http://www.facebook.com/cantiksss untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan
Continue Reading

12.6.13

Minuman Shake tinggi protein untuk kanak-kanak


MealShakes menjadi pilihan ibu-ibu untuk memberikan Multivitamin kepada anak-anak mereka. Rata-rata mengatakan respons positif terhadap masalah kurang selera makan, sembelit, sering demam. Meal Shakes Shaklee bukan je untuk kanak-kanak malah orang dewasa pun boleh mengambilnya setiap hari terutamanya yang alah soya dan tak suka menelan pil/kapsul.


3 sebab utama kenapa Meal Shakes menjadi pilihan ibu-ibu di Malaysia

Sumber protein berasaskan susu yang tinggi
Apabila Meal Shakes Shaklee dicampurkan dengan 1 cawan susu, ia membekalkan 15 gram sumber protein. Daripada carta perbandingan protein shake lain di dalam jadual, boleh dilihat perbezaan yang ketara antara Meal Shakes Shaklee dengan produk-produk lain.
Sumber protein di dalam Meal Shakes sepenuhnya daripada susu kering tanpa lemak. Daripada carta perbandingan protein shake, didapati produk lain mengandungi pelbagai sumber protein yang mana ada sesetengah ibu bapa tak boleh menerimanya.

Takda bahan TIRUAN di dalam Meal Shakes Shaklee
Meal Shakes Shaklee adalah produk semulajadi dan boleh dicampurkan dengan apa jua jenis minuman kegemaran, tanpa had!

Takda sebarang vitamin sintetik di dalam Meal Shakes Shaklee

Shaklee telah melakukan satu langkah lagi dengan memastikan bahawa semua bentuk vitamin (yang merupakan standard seluruh syarikat) dalam hidangan Shakes tidak mengandungi sebarang bentuk sintetik. Adakah anda tahu bahawa tidak semua vitamin yang ada di pasaran diperolehi daripada sumber makanan semula jadi? Sedih tetapi benar. Shaklee tidak! Tidak perlu risau dengan produk Shaklee kerana setiap vitamin tunggal dan mineral yang disenaraikan adalah benar-benar selamat dan boleh diserap dengan cepat oleh tubuh badan. Jumlah zat besi (seperti ferus fumarate) dalam hidangan Meal Shakes Shaklee lebih tinggi berbanding dengan protein shake produk lain. Ramai doktor tidak suka pesakit mereka mempunyai sulfat, kerana boleh memberikan kesan sampingan tetapi dengan produk Shaklee ini, bentuk zat besi Shaklee sentiasa dalam fumarate ferus (iaitu daripada sumber makanan semula jadi).

sumber http://provennutritionforkids.com/product-review-shaklee-meal-shakes-for-kids/


Call / SMS / WA : 019-4320059 Email : umi.nazrah@gmail.com Add Fb saya : http://www.facebook.com/nazrah untuk chatting secara langsung dengan saya Klik Like di FanPage saya : http://www.facebook.com/cantiksss untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA

Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan
Continue Reading

Sumber sarapan berkhasiat untuk otak cerdas dan aktif


Khasiat daripada sarapan telah terbukti memainkan peranan penting dalam membantu perkembangan minda dan sahsiah manusia terutama bagi kanak-kanak.

Satu daripada kajian yang menyentuh isu tersebut ialah Relationship Between Hunger and Psychosocial Functioning in Low-Income American Children yang disiar dalam Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry pada Februari 1998. Ia membuktikan bahawa pelajar sekolah yang bersarapan setiap pagi mendapat keputusan yang lebih baik dalam ujian standard, bersikap lebih sopan dan kurang hiperaktif berbanding pelajar-pelajar yang tidak bersarapan. kosmo.com.my

Kebanyakan ibu bapa merasa pelik kenapa anak mereka sukar mengambil sarapan pagi sebaliknya mengambil makanan ringan menjelang tengahari atau waktu rehat di sekolah. Puncanya adalah kerana kanak-kanak yang tidak mengambil sarapan pagi tidak mendapat nutrisi dan tenaga yang diperlukan oleh tubuh untuk mereka menumpukan pembelajaran di sekolah.

Ada sesetengah ibu bapa mengabaikan sarapan pagi untuk anak-anak mereka dengan alasan sibuk menguruskan urusan tugas atau rumahtangga. Kini dengan MealShakes, kanak-kanak dapat mengambil sumber yang berkhasiat yang rendah lemak dan rendah glisemik.

Dengan setiap shake, boleh membekalkan 19 vitamin dan mineral penting serta kaya dengan sumber kalsium dan sumber protein. MealShakes juga merupakan nutrien asas untuk tumbesaran kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar untuk kekal kuat dan sihat. Hidangan MealShakes rendah kolestrol, lemak dan sodium.

Protein baik membantu untuk menyuburkan otak. Asid amino yang diperolehi daripada protein diperlukan untuk neurotransmitter. Protein juga merupakan blok-blok sel yang terbina di dalam tubuh termasuklah sel-sel imun, sel-sel darah merah, enzim, otot-otot dan tulang yang diperlukan untuk tumbesaran yang sihat.



Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Add Fb saya : http://www.facebook.com/nazrah untuk chatting secara langsung dengan saya Klik Like di FanPage saya : http://www.facebook.com/cantiksss untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA

Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan
Continue Reading

5.6.13

Takda lagi anak-anak mudah demam, sembelit dan tak berselera makan dengan MealShakes Shaklee


Selalunya mak ayah la yang risau bila anak-anak mudah kena demam, sembelit dan takda selera nak makan. Penat jugak pikir macam mana lah nak atasinya. Masak macam-macam dah tapi anak-anak tetap macam tu jugak. Paling perit masa anak-anak ngah meneran air besar. Dengan muka merah padam, kita yang sebagai ibu bapa ni la yang paling rasa sakit sekali.

Tak sangka dengan hanya sedikit penambahbaikan dari segi pemakanan, anak-anak dah takda masalah sembelit atau pun takda selera makan. Makan pun berselera ja. Kalau dulu susah sangat nak mintak makan itu ini tapi tak sangka dah boleh mintak nak tambah makanan!



MEALSHAKES adalah
>> makanan kesihatan yg rendah lemak dan rendah-glycemic
>> lengkap dengan protin, multivitamin dan serat
>> mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
>>kaya dengan sumber kalsium dan protin yg sesuai dengan keperluan tumbesaran kanak-kanak

Siapa yang perlukan Mealshakes?
>> Kanak-kanak [terutamanya yang kurang selera makan, sembelit, mudah selsema/demam, asthma, obesiti]
>> ibu mengandung
>> ibu yang mnyusukan anak
>> lelaki & wanita yang pentingkan kecantikan kulit
>> pesakit yg baru lepas pembedahan
>> Untuk seisi keluarga

6 sebab kenapa ibu bapa perlukan MealShakes yang bukan sahaja untuk anak-anak malah untuk seisi keluarga
  • Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.


Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Add Fb saya : http://www.facebook.com/nazrah untuk chatting secara langsung dengan saya
Klik Like di FanPage saya : http://www.facebook.com/cantiksss untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA

Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja.
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan
Continue Reading