5.7.12

Ibu Hamil : Makanan Power + Panduan Bernas (4)

Ikan + minyak zaitun + avokado = MERANGSANG OTAK BAYI

Keperluan kalori harian anda perlulah merangkumi kira-kira 25% hingga 30% dari lemak sihat yang sangat penting untuk pertumbuhan otak dan penglihatan bayi. Lemak sihat ini merupakan di antara sumber terpenting dalam formulasi sel bagi fetus. Contoh terbaik bagi 'brain-building fat' ini adalah seperti 'docosahexaenoic acid (DHA) iaitu sejenis asid lemak Omega-3 yang banyak terkandung di dalam ikan berair sejuk. Bagaimanapun, pilihlah ikan berkadar merkuri rendah seperti ikan salmon dan ikan kod.

Sumber DHA yang lain : Minyak kanola dan minyak biji rami, kekacang dan bijian benih serta tauhu.

Omega Guard Shaklee mengandungi minyak ikan di mana 1 biji Omega Guard membekalkan anda 1000mg omega-3 asid lemak yang mengandungi DHA dan (Eicosapentaenoicacid) EPA. DHA dan EPA dikenali dapat mengurangkan radang, menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata.

Berminat? Sila hubungi saya di fb Umi Nazrah | umi.nazrah@gmail.com | tweet @nazra untuk sebarang pertanyaan atau pesanan. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.