20.6.18

7 tips mudah penjagaan kulit muka setiap lelaki perlu tahu


Lelaki masa kini sangat mengambil berat mengenai penjagaan kulit muka. Regim ini sekarang adalah tabiat sihat yang semua lelaki wajib lakukan setiap hari.

Basuh muka.
Ia mudah dan berkesan. Selepas bangun dan sebelum tidur, basuh muka dengan air sejuk dan pembersih wajah seperti YOUTH® Luminous Gel Oil Cleanser. Pencuci muka yang baik dapat membantu menghilangkan kotoran, minyak yang berlebihan, dan sel-sel kulit mati yang membuat wajah kelihatan kusam. Dan jika ingin kulit muka yang bersih, cuci dengan skrub sekali seminggu sekali yang akan membantu merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baru.

Gunakan pelembap.
Selepas mencuci muka, gunakan pelembap. Sapu pelembap sementara kulit sedikit basah akan membantu mengekalkan kelembapan. Jika kulit berminyak atau terdedah kepada jerawat, cari pelembap berasaskan air.

Jangan lupa perlindungan matahari.
Sinaran matahari bertanggungjawab menyebabkan penuaan yang ketara. Selain itu ianya juga boleh merosakkan kulit muka walaupun pada hari yang mendung. Idea yang terbaik adalah memakai pelindung matahari setiap hari seperti pelembap yang mempunyai penarafan SPF iaitu YOUTH® Age Defense Mineral Moisturizer.

Lindungi kulit semasa bercukur.
Apabila mencukur terlalu keras pada kulit, hasilnya akan ada benjolan dan luka. Membasuh muka sebelum bercukur akan melembutkan folikel rambut dan ini memudahkan bercukur. Gunakan krim pencukur pelembap dan mencukur ke arah pertumbuhan rambut untuk tidak meregangkan kulit.

Kekal terhidrasi.
Salah satu sebab mengapa tubuh memerlukan air adalah untuk menjaga kulit kekal terhidrasi. Minum air sepanjang hari adalah baik untuk kesihatan dan penampilan kulit muka. Sekiranya kulit kering, akan kelihatan kusam.

Makan buah dan sayuran.
Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sumber nutrisi dan penting untuk kesihatan kulit. Ianya membekalkan antioksidan untuk membantu melawan radikal bebas yang memainkan peranan dalam keradangan, kerosakan matahari, dan penuaan kulit yang lebih cepat.

Tidur secukupnya.
Tidur menawarkan banyak manfaat kesihatan seperti membolehkan sel-sel kulit melakukan pembaikan selepas seharian. 7 hingga 8 jam tidur secara berkala adalah digalakkan.

Saya tahu anda tertanya-tanya dalam hati – betul ke ada produk penjagaan kulit muka yang sesuai untuk masalah kulit muka lelaki?

Jangan terkejut kalau saya katakan ya ada! Ianya adalah Youth Skincare


100% semulajadi, dijamin berkesan, 100 % daripada bahan daripada tumbuhan, Hipoallergenik,Non-Comodogenic ( tidak menyebabkan liang pori tersumbat), Gluten Free, bebas paraben, kaya dengan anti-aging. DIBUKTIKAN SECARA KLINIKAL- keputusan Klinikal Tanpa Kompromi!

Kesan pengambilan Youth Skincare:
100% kulit LEBIH MUDA dengan penambahanbaikan dalam masa 7 hari sahaja dan penggunaan berterusan
2/3 telah mengubah usia kulit menjadi sedekad lebih muda.

Lihat TESTIMONI penggunaan Youth Skincare oleh LELAKI


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

16.6.18

Multivitamin Vitalea dan Vita-C Plus Bantu Masalah HB Rendah


Bila mengandung je mesti orang akan kaitkan dengan masalah hb rendah kan? Masa aina mengandungkan anak pertama dulu, aina juga tidak terlepas dengan masalah hb rendah. Obimin tak pernah miss. Iron tablet yang KK bagi pun ambil juga. Tapi hb tetap 10 ke bawah. Sampai banyak kali kena marah dengan nurse.

Bila mengandung kali kedua, aina dah mula mengamal supplement set hamil Shaklee. Alhamdulillah setakat sehingga kandungan 5 bulan, hb aina masih di paras normal. Tetapi di usia kandungan 6 bulan hb aina mula drop jadi 10.8. Nurse mula suruh up kan dose iron tablet sehingga 4 biji sehari.

Jadi aina balik rumah dan kaji semula kenapa hb aina boleh turun. Kerana Vitalea sepatutnya dapat membantu naikkan hb. Bila dikaji, aina buat kesimpulan memang salah diri sendiri. Kadang-kadang terlupa nak ambil vitamin. Tak pantang cafein (antara punca hb aina turun). Dan cara aina ambil Vitalea tu sendiri pun salah.

So aina buat research sendiri macam mana cara betul nak consume vitamin Shaklee supaya badan boleh serap sepenuhnya dan sekaligus naikkan hb. Selepas aina tukar cara pengambilan Vitalea dan vitamin C, kurangkan pengambilan cafein, alhamdulillah dalam masa 11 hari je hb aina naik mendadak.

Sampai nurse pun tanya makan vitamin ape dan macam mana cara aina ambil sehingga hb naik mendadak. Rasa lega sangat bila tengok result hb sendiri.

Bukan itu sahaja antara kesan lain bila aina mengamalkan set hamil Shaklee, kaki aina tak pernah cramp malam-malam. Berbanding dengan mengandung kali pertama dulu, hampir tiap-tiap malam kejutkan suami kerana kaki cramp.

Kemudian masalah sembelit pun tiada. Kalau dulu bercinta nak pergi toilet, sekarang setiap pagi, sudah menjadi rutin wajib pergi ke toilet.

Dan paling best, masa mengandung kali pertama dulu, setiap bulan berat akan naik dengan banyak sehingga menyebabkan rasa sakit pada tapak kaki. Tapi alhamdulillah mengandung kali ini, kenaikan berat badan sangat terkawal setiap bulan.

Alhamdulillah, bila konsisten dengan set hamil shaklee, tempoh mengandung rasa sangat mudah dan bertenaga. InsyaAllah lepas bersalin akan sambung dengan set pantang Shaklee pula. Terima kasih Allah kerana temukan aina dengan Shaklee.


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

14.6.18

Kulit Kusam, Jerawat, Jeragat Dah Tak Sudi Singgah Di Wajah


Saya Rizatulrishah bt. Mohd Shaharuddin seorang isteri berumur 44 tahun merupakan seorang ibu kepada 3 anak perempuan comel yang berbagai peringkat usia dari umur 13thn, 3thn dan 1thn 7 bulan. Kehadiran permata hati ini memerlukan saya memiliki kecergasan dari segi mental dan fizikal yang sihat untuk menjadi ibu atau ummi yang hebat untuk mereka serta mengimbangi kehidupan seharian mereka yang sentiasa cergas serta masih menyusukan anak ketiga.

Jika saya lemah, cepat letih, tidak bertenaga bagaimana saya perlu menjaga mereka di samping kerjaya hakiki saya yang juga memerlukan komitmen yang tinggi. Dari situlah saya belajar tentang produk Shaklee yang dapat membantu saya dalam mendapatkan keperluan nutrient serta menjadikan penampilan saya yang lebih sihat selepas saya dikurniakan lagi dua orang anak kecil yang comel dan bijak.

Anak sulung juga sangat menyokong kerana melihat Ummi yang nampak dah macam makcik makcik bawang....hahahaha....serabai, mula gemuk dan kusam. “Ok...Ummi have to do something.”....AND now...” I made it girls”

YOUTH Skincare...yes!!!! Memang fall in love lah kata orang. Saya memang mencari-cari produk yang selamat dan bebas dari bahan-bahan kimia yang berbahaya. Saya sangat berhati-hati dalam memilih produk skincare kerana kulit saya jenis yang sensitive dan dalam masa yang sama masih menyusu.

Pernah di zaman remaja masa belajar saya terjebak dengan produk yang akhirnya membuatkan kulit saya asyik naik jerawat dan berminyak. Nyesal tau masa tu. Dengan YOUTH Skincare kulit kusam, jerawat saya dapat dipulihkan. Parut jerawat pon dan pulih. Jeragat yang dah mula melambai-lambai nak menghiasi kulit pun dah tiada.

Bila dan masuk usia 44 tahun dah tentu garis-garis penuaan atau wrinkle dah mula wujud kan....Alhamdulillah dengan Youth keadaan ini dapat diatasi. Saya dapat lihat perbezaan dengan ketara. Memang tidak salah saya memilih YOUTH tambahan saya pula jenis spesies yang tidak suka bermekap tebal untuk menutup cela. Kini dah 1 bulan lebih saya menggunakan YOUTH. Jika ada yang tercari-cari set skincare bagi saya YOUTH lah jawapannya.

Well...apa yang boleh saya katakan keperluan vitamin atau supplement itu perlu untuk menampung kekurangan nutrient yang kita dapat dari makanan. Dapatkan panduan yang betul dan Shaklee adalah pilihan saya.

Alhamdulillah saya dah berjaya turunkan berat 3.5kg, kulit yang lebih sihat, kulit wajah yang berseri, tidak lagi kusam, kasar dan naik jerawat lagi, minda cergas dan bertenaga.

Saya juga belajar gaya hidup yang lebih sihat serta berpengetahuan tentang kesihatan. Terima kasih Allah atas segala-galanya. Terima kasih Shaklee kerana jadi ‘teman nutrient’ saya


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

13.6.18

Ostematrix dan Alfalfa Complex Bantu Hilangkan Sembelit


Masalah buang air besar dan sembelit boleh menyebabkan ia menganggu kerja harian dan aktiviti kita
setiap hari. Kulit mudah kusam akibat toksin didalam badan tidak dapat dibuang dengan sempurna.

Malah berat badan juga akan makin naik tanpa ada sebarang perubahan walaupun sedang berdiet.
Sembelit dan masalah penghadaman boleh menyebabkan usus kita menjadi tidak sihat dan ia boleh
menyebabkan buasir terjadi akibat dari terlalu kerap meneran dan menahan dari membuang air besar.

Jika terus dibiarkan masalah ini, ia boleh mengakibatkan badan kita tidak sihat dan kulit wajah kita pun kusam, tua dari usia sebenar kita dan kita boleh mengidap KANSER USUS.

Alhamdulillah itulah yang saya alami sebelum kenal set vitamin Shaklee ini. Pada mulanya saya
mengambil set menyusu asas yang terdiri dari Alfalfa Complex, Lecithin dan Ostematrix. Alhamdulillah susu badan kembali meriah time tu dan yang paling menggembirakan saya ialah masalah sukar buang air besar dan kerap sembelit saya telah dapat diatasi.

Kalau ingatkan dahulu 2 kali seminggu atau 3 atau 4 hari sekali adalah rutin biasa saya dapat membuang. Dan dah tentulah ia sangat menyakitkan.

Pada mulanya saya menyangkakan adalah perkara biasa sebab badan saya baru kenal vitamin ni, mungkin tindak balas dari vitamin saja yang menyebabkan ia memudahkan pelawasan. Tapi sangkaan saya meleset. Masalah sukar buang besar dan sembelit saya terus hilang malah saya kini konsisten dapat membuang air besar 1 atau 2 kali sehari. Alhamdulillah. Barulah saya tahu Ostematrix lah yang banyak membantu masalah saya ini.

Ostematrix Shaklee ini ialah supplement kalsium yang lengkap dengan pelbagai zat yang diperlukan oleh tubuh kita. Ia mengandungi mineral magnesium,fosforus,vitamin D, zink , kuprum, manganes dan boron.

Jadi terbukti Ostematix Shaklee bukan sekadar kalsium biasa.. Dan baru saya tahu jika ingin memilih pil kalsium pastikan pil kalsium yang kita pilih ada vitamin D agar ia membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang dan tubuh kita dengan baik.

Alhamdulillah setelah konsisten mengambil set vitamin ini, apa yang menggembirakan hati saya selain masalah buang air besar dan sembelit dapat diatasi, berat badan saya juga kembali turun dan bmi saya kini stabil.

Kulit saya kini juga tidak kusam lagi malah sakit lutut yang saya alami kecederaan dizaman sekolah dulu kini tidak sakit lagi... Alhamdulillah.

Semoga dengan perkongsian saya ini, dapat membantu ibu-ibu dan mereka diluar sana yang mengalami masalah seperti saya dapat mengatasinya dengan mencuba set vitamin Shaklee ini. Alhamdulillah.

Dengan mengamalkan vitamin dengan konsisten, saya kini lebih sihat ,cergas dan gembira menjalani kehidupan harian saya.

Terima kasih Shaklee..


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

12.6.18

Ketahui Punca dan 7 Tips Hilangkan Lebam Bawah Mata (Eyebag)


Lebam Bawah Mata. Adakah anda mengalami masalah lebam bawah mata?

5 punca terjadinya lebam bawah mata.

1. Faktor Keturunan
Bentuk lebam bawah mata bagi setiap individu bergantung kepada faktor keturunan. Jika faktor keturunan kebiasannya ahli keluarga atau saudara terdekat juga boleh mengalaminya.

2. Faktor Alergi
Kemungkinan jika anda mempunyai alahan kepada mata dan mengosok-gosok mata sehingga lebam juga boleh menjadi punca kepada lebam bawah mata.

3. Faktor Keletihan
Kebanyakkan lebam bawah mata adalah kerana faktor keletihan. Faktor ini terjadi akibat kekurangan tidur, mungkin kerana sibuk dengan kerja yang banyak.

4. Faktor Usia
Kulit akan kehilangan kolagen dan wajah mulai berkedut di makan usia. Oleh itu, penting untuk anda mengamalkan penjagaan wajah agar kekal awet muda sentiasa.

Baca juga : 8 panduan pemilihan produk kolagen

5. Faktor Kekurangan Zat Besi
Kulit wajah akan menjadi lebih pucat kerana kekurangan zat besi. Ini menyebabkan pembuluh-pembuluh darah di bawah mata lebih jelas kelihatan.

Atasi Masalah Lebam Bawah Mata Dengan Petua Berikut:

  • Campurkan perahan jus lemon dengan sedikit air suam. Sapukan ke bahagian bawah mata 2 kali sehari. Lakukan setiap hari.
  • Basuh uncang teh yang telah digunakan dan simpan ke dalam peti sejuk selama 10-15 minit. Letakkan uncang teh yang sejuk di atas mata. Biarkan selama 15-30 minit. Lakukan sebelum dan selepas tidur.
  • Kupas serta bersihkan dan potong kentang nipis-nipis. Lekapkan pada mata. Biarkan selama 20 minit. Lakukan sebelum dan selepas tidur.
  • Sapu air sejuk dari peti ais di bahagian bawah kelopak mata setiap pagi selepas bangun dari tidur.
  • Bancuh sebiji kuning telur dengan sedikit madu dan perahan lemon. Sapukan adunan tersebut pada sekeliling mata terutama pada bahagian bawah mata. Lakukan sebelum tidur dan bilas dengan air bersih keesokan paginya.
  • Sapukan minyak sapi pada sekeliling mata terutama pada bahagian bawah mata. Biarkan selama 15 minit dan kemudian cuci muka hingga bersih. Amalkan selalu sebelum tidur.
Suplemen Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 MINGGU,keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh:

90% -meningkatkan kelembapan kulit
75% -mengurangkan kedutan dan kekeringan
71% - meningkatkan dalam penampilan keseluruhan
69% - meningkatkan kelembutan dan kelicinan
60% - meningkatkan pemakaian kekal mekap
55% - meningkatkan keanjalan,keegangan dan elastisiti
54% - meningkatkan ketebalan rambut
50% - meningkatkan keserian,tona dan warna kulit
18% - mengurangkan garis-garis halus dan kedut-kedutan

Yang istimewa lagi Shaklee Collagen Powder ni dapat turut menyokong kesihatan sendi dan kuatkan tulang disamping kekalkan otot mata supaya lembut.

Jom lihat TESTIMONI

Jom hilangkan lebam bawah mata. 
Ada promosi Collagen Powder sepanjang bulan Jun ini.
Hubungi kami


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

3.6.18

Promosi Shaklee jun 2018 | Youth Skincare, Cinch Shake, Detox


Alhamdulillah harga produk Shaklee sudah jadi 0% GST. Selain tu promosi lain ialah Youth Skincare, Cinch Shake Mix dan Detox (Revitalize Set dan Cleanse & Burn)

Di bulan Ramadhan, kita semua inginkan tubuh yang lebih sihat dan fit bagi menjalani ibadah puasa. Tambahan menjelang Aidilfitri, kebanyakan matlamat kita adalah untuk turunkan berat dan nak hilangkan masalah di wajah.

Berita gembiranya, Shaklee mengambil peluang ini untuk mempromosikan Youth Skincare bagi masalah wajah, Cinch Shake Mix untuk masalah berat badan, Cleanse & Burn Set untuk proses detox dan Revitalize Set untuk kekal cergas bertenaga.

Manfaat & Kelebihan Set Revitalize

Set ni memang sangat membantu badan lebih bertenaga. Sangat sesuailah kalau amalkan sepanjang bulan puasa & sepanjang nak travel balik raya nanti.

Bagi yang selalu mudah penat/ letih nak beramal ibadat di penghujung 15 Ramadhan yang berbaki, silalah amalkan set ni.

Khas untuk membekalkan tenaga berpanjangan secara maksimum dan anda kekal sihat serta awet muda.

Manfaat & Kelebihan Set Cleanse & Burn

Khas untuk individu yang mahu singkirkan toksin dan angin dalam badan & kekalkan kesihatan yang baik

Bila kita dah biasa detox, nak makan makanan berlemak & manis pun jadi takde selera sangat!

Manfaat dan Kelebihan Cinch Shake

Cinch Shake bagus & ideal untuk mereka yang nak dapatkan berat badan yang ideal & sihat disamping nak ada jisim otot yang lebih baik berbanding lemak.

Cinch ada leusine & tinggi protein.

Bagaimana Leucine Bekerja?

Cara bekerja leucine ini ialah, dia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang.

Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake Shaklee ialah kandungan leucine protein yang bagus untuk oran yang berdiet.


Collagen Powder
Beli 2 kotak, ada less 5%
Beli 7 kotak, tapi pada harga 6 kotak sahaja


YOUTH Skincare – Renew and Maintain Set
Free delivery
Free Limited Edition YOUTH wristlet
Comes with “Discover Beauty Within” paper bag
Comes with YOUTH skincare guide


Cinch Shake – Mix & Match (Chocolate or Cafe Latte)
Beli 2 canister (twin pack), ada less 10%
Beli 2 twin pack, free Eco Pack-N-Go bag


Revitalise Dan Cleanse & Burn Set
Free Eco Bag

Dapatkan harga promo anda dengan kami. 
Kami akan segera balas di Whatsapp/SMS/Telegram


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

credit main picture www.buzzfeed.com
Continue Reading

31.5.18

Bonus Raya 2018 Penjawat Awam dan Bonus Bulanan Ahli Shaklee


Kerajaan telah buat pengumuman akan berikan bonus raya untuk penjawat awam tahun ni. Tapi awak pilih yang mana, bonus setahun sekali atau bonus setiap bulan?

Bonus penjawat awam gred 41 ke bawah rm400 dan bonus bagi warga pencen rm200. Kali ni kami nak share mengenai Bonus Raya setiap tahun vs Bonus Shaklee setiap bulan

Bonus raya daripada kerajaan tu kita akan dapat setiap tahun sekali je kan. Sekarang ada pilihan nak dapat bonus setiap bulan melalui Shaklee.

Business model Shaklee ni mudah sahaja. Hanya berkonsepkan Guna, Kongsi dan Bina bisnes (Use, Share, Build)


Kita pula akan dibimbing secara exclusive online. Ada support group di Whatsapp, Telegram, Facebook.

Malah belian produk untuk pelanggan kita juga dibuat secara online.




Bonus bulananan para pengedar anggaran bermula
pengedar biasa rm30-400
pengedar aktif rm 400-1000

Ni berbeza dengan pengedar tetap yang jana sekitar rm1500 keatas. Ini semua bonus sebulan.


Paling best, bonus ni akan dapat setiap pertengahan bulan. Selalunya di waktu beginilah kadang-kadang keadaan kewangan kita sedang sakit tenat. Kan..........

Jadi anda pilih nak bonus setiap bulan atau setiap tahun sekali sahaja?


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

30.5.18

Harga Produk Shaklee 2018 Terbaru 0% GST Mulai 1 Jun


Alhamdulillah. Akhirnya harga produk Shaklee kembali kepada harga asal dengan kadar GST 0% pada 1 Jun ni. Harga ahli produk Shaklee semestinya akan lebih jimat.


Nak harga jimat sebagai ahli?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

26.5.18

Protein Shaklee Bantu Kurangkan Ketagihan Gula


Saya mula mengenali vitamin Shaklee dengan pengambilan set sembelit Shaklee sewaktu masih belajar di peringkat sarjana. Alhamdulillah, sembelit saya beransur pulih dengan set sembelit Shaklee . Set sembelit Shaklee tidak seperti julap atau suplemen lain yang memberi kesan pedih ketika membuang.

Melalui pembacaan saya, produk Shaklee mengandungi bahan yang selamat dan terbukti berkesan. Jadi setelah mengalami keguguran selepas beberapa bulan berkahwin, tanpa ragu-ragu, saya terus mengambil set berpantang selepas keguguran sebagai usaha untuk pastikan saya mampu kembali hamil dengan selamat.

Alhamdulillah, setahun kemudian, saya diberi peluang untuk mengambil set berpantang selepas bersalin pula. Apabila Shaklee keluarkan produk penjagaan muka YOUTH, saya memang tak pernah ragu untuk terus dapatkan YOUTH selepas meneliti kelebihan-kelebihan bahan yang terkandung dalamnya.

Memang YOUTH juga tidak mengecewakan saya. Apabila tangan saya menjadi sensitif akibat penggunaan pencuci baju yang tidak sesuai. Saya terus menukar kepada produk pencuci Shaklee getclean yang juga tidak mengecewakan.

Terdapat penyakit yang bersifat genetik atau keturunan. Begitu juga dengan sikap dan tingkahlaku kita. Faktor keturunan dan persekitaran sedikit sebanyak dapat mempengaruhi sikap dan tingkahlaku kita. Saya bersyukur dilahirkan dalam keluarga saya sekarang. Akan tetapi, ada sesuatu yang sering membuat saya risau dan bimbang.

Saya dilahirkan dalam persekitaran dimana abah dan ahli keluarga terdekat kami yang majoritinya mempunyai penyakit kencing manis. Apa yang saya takuti adalah saya juga mempunyai kesukaan yang sama dan sangat gemar untuk memakan makanan dan minuman yang manis. Saya tidak menyalahkan keturunan dan persekitaran saya dibesarkan, kerana bagi saya kita sendiri boleh mengubah sikap dan rutin kita.

Setelah berkahwin, suami saya memang menegur kesukaan saya yang sukakan makanan dan minuman yang manis. Air bancuhan yang saya buat juga manis. Setelah sering ditegur, lama-kelamaan, saya agak terbiasa memasak makanan dan membuat minuman yang kurang manis. Akan tetapi, saya suka membeli makanan manis lain seperti coklat, kek dan air berperisa.

Apabila berat badan saya mula meningkat, saya mula mencari penyelesaian kepada masalah saya. Melalui pembacaan saya, gula bukan sahaja menyebabkan kegemukan, malah boleh membawa kepada penyakit kencing manis. Penyakit kencing manis yang kronik akan membawa kepada masalah buah pinggang. Saya melihat sendiri bagaimana ianya terjadi kepada ahli keluarga saya.

Walaupun saya masih sihat sekarang tanpa sebarang penyakit, saya sangat takut jika suatu hari nanti saya akan mendapat penyakit akibat dari kesukaan dan rutin saya. Selagi saya masih sihat, saya mahu berusaha sedaya upaya untuk menjalani rutin hidup yang lebih sihat. Saya perlu mencari alternatif untuk membendung diri saya dari ketagihan manisan.

Alhamdulillah, sejak mengambil ESP Shaklee dan Cinch Shake Shaklee, ketagihan saya terhadap makanan dan minuman manis berkurang. Lidah saya seperti tidak mampu untuk menerima makanan dan minuman yang manis pada kadar yang banyak. Saya sangat mudah untuk berkata tidak kepada gula. Saya menjadi sangat menyukai air kosong.

Jadi, bagi mereka yang mengalami masalah yang sama seperti saya. Saya sarankan anda untuk lebihkan pengambilan protein untuk memastikan paras gula dalam darah adalah stabil dan membantu untuk mengurangkan keradangan paras kolesterol dan kepekaan insulin. Dengan ini, secara tak lansung, kita mampu untuk mengawal pengambilan gula dari diet harian kita.

Saya memilih protein tambahan dari Shaklee kerana ianya lengkap dengan 9 asid amino perlu tanpa kolesterol. Selain itu, ianya rendah kalori dan lemak tepu disamping mudah dihadam tubuh serta terhasil dari protein soya yang tidak diubah suai genetiknya.

Saya suka suplemen Shaklee sebab bantu saya dapatkan nutrisi harian yang mencukupi bergantung pada kondisi saya. Yang lebih penting, vitamin dan produk Shaklee selamat dan berkesan. Bersyukur sangat jumpa Shaklee.


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading