19.5.18

Kesan Sampingan Suntikan Perancang Keluarga (DEPO) Hilang Selepas Amalkan Suplemen Shaklee


Saya merupakan seorang isteri dan juga ibu kepada 2 orang cahaya mata lelaki. Saya merasakan diri saya seorang yang bertuah kerana diberikan Allah nikmat melahirkan anak secara normal (anak pertama) dan kaedah pembedahan (anak kedua).

Walaupon kebanyakan wanita akan berasa gerun dengan perkataan ‘czer’, tetapi saya menganggap ianya adalah rezeki buat saya kerana dapat melalui kedua-dua pengalaman bersalin yang sangat berharga.

Oleh kerana saya telah melahirkan anak kedua secara pembedahan (czer), saya dan suami merancang untuk menjarakkan kehamilan yang seterusnya. Setelah berbincang, kami sepakat untuk mengambil suntikan perancang keluarga atau lebih dikenali sebagai suntikan DEPO. Suntikan ini sangat terkenal di kalangan wanita yang ingin merancang kehamilan dan ianya dilakukan 3bulan sekali.

Saya mendapatkan suntikan depo yang pertama di klinik kesihatan sekitar April 2017. Setelah beberapa minggu, saya mendapati diri saya kerap mengalami sengal-sengal badan dan sakit lutut secara tiba-tiba. Pada mulanya saya menganggap ianya adalah sakit badan yang biasa-biasa memandangkan saya perlu bekerja dan menguruskan hal rumah tangga setiap hari.

Kemudian, saya meneruskan dengan suntikan depo yang kedua sekitar Julai 2017. Keadaan yang sama berlaku terhadap diri saya. Masalah sengal-sengal badan dan sakit lutut yang kerap berlaku menyebabkan saya stress. Suami juga pelik kerana sebelum ini saya tidak pernah mengadu sakit-sakit badan kepadanya. Saya juga mengalami gangguan haid sepanjang saya menggunakan suntikan depo. Saya bertambah stress.

Setelah berbincang, saya dan suami memutuskan untuk tidak meneruskan lagi suntikan depo yang ketiga. Saya tahu bahawa masalah yang saya hadapi seperti sengal-sengal badan, sakit lutut dan haid terganggu merupakan kesan sampingan akibat suntikan depo yang saya ambil. Suntikan tersebut telah menyebabkan hormon saya menjadi tidak stabil dan saya nekad untuk berhenti daripada mengambil suntikan depo lagi.

Sebulan lebih berlalu, selepas berhenti mengambil suntikan depo saya beranggapan semuanya akan kembali normal, tetapi malangnya anggapan saya salah. Saya tetap mengalami sengal-sengal badan dan sakit lutut. Haid juga masih tidak datang hampir 8 bulan! Saya mula mencari alternatif lain seprti berurut tetapi kesannya masih sama. Akhirnya, saya sedar semua yang terjadi berpunca dari hormon yang tidak stabil dalam badan dan saya nekad untuk detoks badan saya.

Saya mula minum Vivix dan makan Alfafa Complex untuk detoks badan saya memandangkan kedua-dua produk ini ialah agen detoks terbaik. Kemudian, saya teruskan dengan GLA Complex untuk stabilkan kembali hormon dalam badan. Saya juga mengamalkan B-Complex, Omega Guard dan Ostemetrix setiap hari untuk bantu mengurangkan sengal-sengal badan dan sakit lutut yang saya alami.

Setelah dua bulan konsisten mengamalkan supplemen Shaklee ini, alhamdulillah badan saya kembali cergas. Saya tidak lagi mengalami sakit lutut dan paling menggembirakan haid saya kembali normal. Saya tahu setiap perancang keluarga mempunyai kesan sampingan berbeza bergantung pada tahap keupayaan badan seseorang. Saya sangat bersyukur kerana telah berjumpa penyelesaian kepada masalah yang saya hadapi dengan izin Allah jua. Alhamdulillah, terima kasih Shaklee.


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

18.5.18

Ibu Anak 5 Tidak Mudah Letih dan Berat Bayi Cepat Naik Dengan Set Berpantang Shaklee


Saya adalah ibu kepada 5 orang anak kecil dan baru sahaja habis berpantang selepas melahirkan anak ke 5. Semasa mengandungkan anak ke 5, doktor sahkan bayi dalam kandungan saya kecil dan menyebabkan saya bertemu Pakar O & G setiap 2 minggu. Hal ini memang merisauka

Apabila usia kandungan 37 minggu, pakar mencadangkan agar saya bersalin kerana risau berat bayi yang ringan banding adik beradiknya yang lain dan takut2 ada komplikasi lain semasa kandungan yang tidak diketahui..Risau mendengar itu, saya bersetuju dan saya diinduce keesokan harinya

Lahir dengan berat 2.07kg, Eishal memang agak kecil banding bayi seusianya yang lahir cukup bulan. Dan kerana berat badannya yang ringan, Eishal berdepan dengan masalah jaundice yang agak tinggi. Tiap hari kami akan check bacaan jaundice dan berat badan. Badan saya memang letih apatah lagi perlu menjaga 4 orang anak yang lain lagi.

Sejak dari hari pertama Eishal lahir, saya memang amalkan set berpantang Shaklee yang terdiri daripada ESP, Vita Lea, B complex, Vit C dan Ostematrix dan tidak pernah skip.

Set ini sangat membantu saya agar tidak mudah letih dan stres dalam keadaan berpantang dan susu meriah. Penting untuk pastikan susu saya banyak kerana perlu kerap susukan Eishal agar berat badannya naik serta bacaan jaundicenya cepat turun dan dalam masa yang sama saya susukan juga kakaknya.

Alhamdulillah, selepas sebulan lahir, berat badan Eishal meningkat ke 3.1kg dan jaundicenya juga turun. Kami tidak perlu check untuk jaundice lagi selepas itu. Bagai tidak percaya juga berat Eishal yang naik dengan banyak bagi saya kerana Eishal bukan mudah bagi bayi kecil dan punya jaundice yang tinggi untuk naik sebanyak itu since Eishal kerap membuang.

Saya percaya perjalanan penyusuan Eishal ini banyak dibantu oleh set berpantang Shaklee ini. Saya sangat bersyukur dapat mengamalkannya seawal kelahiran Eishal. Alhamdulillah.


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

17.5.18

16 Persoalan Tentang MealShakes Yang Perlu Ibu Tahu


Alamak ibu cuak! Puasa kali ni anak pertama kali berpuasa. Hehe rileks, inshaAllah ada penyelesaian. Para ibu boleh berikan MealShakes untuk anak-anak amalkan.

Sebelum tu, jom ketahui 16 Persoalan Tentang Mealshakes Yang Perlu Para Ibu Tahu.

1. Apakah Mealshakes?
Mealshakes adalah minuman kesihatan yang mengandungi 19 vitamin dan mineral yang kaya dengan serat dan rendah index glisemik. Ianya berbentuk serbuk dan boleh dibancuh dengan apa-apa minum kegemaran.

Mealshakes mengandungi 9 asid amino dalam nisbah yang seimbang untuk kesejahteraan tubuh badan.

2. Apa Kelebihan Mealshakes?
Mealshakes boleh dinikmati seisi keluarga. Nutrisi lengkap yang ada dalam mealshakes boleh memenuhi keperluan zat badan yang tak dapat diperolehi dari sumber makanan harian. Antara kelebihan utama mealshakes adalah :

  • Membekalkan nutrien kepada sel – membantu dlm pembentukan sel kulit, kuku, rambut dan organ-organ lain.
  • Mengelakkan sembelit – kandungan serat dalam mealshakes memberi serat yang membantu melancarkan pembuangan.
  • Menjaga kesihatan tulang dan gigi kerana kandungan kalsium.
  • Memberi tenaga yang berpanjangan kerana Mealshakes mengandungi index glisemik rendah.
  • Bertindak sebagai antioksidan yang menghalang radikal bebas dari merosakkan sel dan antipenuaan kerana kandungan vitamin A, C dan E.

3. Kenapa ramai yang menggemari Mealshakes?

  • Sarapan segera penuh berkhasiat.
  • Sajian yang lazat, murah dan cepat disediakan.
  • Makanan segera untuk dinikmati oleh semua
  • Snek yang sungguh sedap dan boleh diambil pada bila-bila masa.
  • Sajian ideal yang rendah kolesterol, lemak dan natrium.

4. Apakah rasa Mealshakes?
Mealshakes berperisa vanila. Kalau bukak tudung canister, aroma vanilla semerbak baunya seolah-seolah seperti aiskrim vanilla. Rasa nak ratah macam tu je. Sebab itu apa-apa minuman yang ditambah mealshakes rasanya sangat sedap.

Contoh penggunaan Mealshakes dalam makanan adalah seperti puding, aiskrim home made, dadih. Mealshakes juga boleh dicampur dalam sebarang jus buah yang diblender.

5. Berapa lama boleh nampak kesan selepas penggunaan mealshakes?
Kadar serapan vitamin bergantung kepada individu. Setiap orang tidak sama. Mungkin lambat mungkin cepat. Jika usus kotor, penyerapan vitamin akan menjadi perlahan. Banyakkan minum air dan amalkan mealshakes secara konsisten.

6. Adakah ada pantang larang penggemar Mealshakes?
Tiada pantang larang khas untuk pengambilan Mealshakes, kecuali jangan bancuh dengan minuman bercaffein. Atau jika minum kopi, nescafe atau teh, jarakkan 2 jam dengan pengambilan Mealshakes. Juga tiada pantang larang semasa haid, hanya minum seperti biasa

7. Siapa yang boleh ambil Mealshakes?
Siapa jua yang berumur dari 1 tahun ke atas sehingga lah ke warga emas yang tidak ada selera nak makan atau kekurangan nutrisi harian. Mereka yang paling digalakkan untuk mengambil Mealshakes adalah :

  • Ibu hamil dan menyusu badan
  • Kanak- kanak yang tidak ada selera nak makan.
  • Kanak-kanak yang empunyai sistem imun yang rendah – kerap sakit, demam dan selsema
  • Kanak-kanak yang sembelit.
  • Mereka yang nak tambah berat badan.
  • Mereka yang tidak suka mengambil vitamin berbentuk pil.
  • Mereka yang sentiasa tidak sempat untuk bersarapan.
  • Mereka yang selalu letih dan tidak bertenaga
  • Vegetarian

8. Berapa lama tahan 1 canister Mealshakes?
Kandungan mealshakes adalah 544g. Jika konsisten diamalkan setiap hari oleh seisi keluarga, 1 canister boleh tahan hampir sebulan. Jika diberikan untuk anak sahaja, boleh tahan lebih dari sebulan. Apapun bergantung kepada penggunaan.

9. Berapakah sukatan bagi anak anak yang menyusu botol?
Mudah saja. Hanya kurangkan 1 scoop susu formula. Tambahkan 1 scoop Mealshakes ke dalam susu anak anak. Ank anda pasti suka.

10. Berapa harga Mealshakes?
1 canister berharga RM127.20. Jika mahukan penjimatan dan keuntungan, saya sarankan join ahli untuk beli dengan harga lebih jimat.

11. Adakah Mealshakes Cukup Dan Lengkap Nutrisi?
Ya, betul kerana Mealshakes menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.

Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

12. Adakah Mealshakes Mengandungi Laktosa Seperti Susu Formula Yang Lain?
Tidak, Mealshakes tidak mengandungi laktosa malah kaya dengan protein yang dapat membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.

Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

13. Apakah lagi Kandungan Yang ada Dalam Mealshakes?
Mealshakes mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.

Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

14. Adakah Sesuai Untuk Orang Dewasa Yang Mahu Awet Muda?
Ya sangat sesuai kerana mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.

Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

15. Adakah Mealshakes sesuai untuk cantikkan kulit?
Ya sudah tentu kerana Mealshakes mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

16. Adakah Mealshakes ni Agen Detox?
Ya betul kerana ianya kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

Berita baik sempena Ramadan bulan ni,
ada promosi MealShakes.


Dapatkan 2 canister MealShakes dan diskaun 10% menanti anda.

Hubungi kami untuk promosi MealShakes


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

16.5.18

Serangan Gout Berkurangan Selepas Amalkan Vivix Shaklee


Nenek merupakan penghidap gout sejak dulu lagi dan juga mengalami masalah darah tinggi. Gout kerap menyerang nenek sejak tahun 2017. Sangat kerap sehinggakan beliau pernah demam akibat bengkak pada kaki. Apabila beliau tersalah makan sudah pasti, gout bertandang.

Beliau terpaksa berpantang daripada makan seafood, kekacang, dan sebarang makanan yang boleh galakkan gout berulang. Kesian melihat nenek apabila gout menyerang sehingga tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah. Kami pernah membawanya berjumpa doktor. Walaupun dah makan ubat anti radang, gout masih menyerang 2 minggu kemudian.

Sehinggalah pada 23 November 2017, saya menyarankan suami supaya membelikan Vivix untuk nenek sebagai suplemen harian. Bulan pertama amalkan Vivix, nampak kesan positif berlaku ke atas beliau. Beliau nampak cergas sedikit berbanding sebelum ini.

Pada 12 Januari 2018, kami ke Kuantan untuk menziarahi saudara dan nenek ikut sekali. Kami juga bimbang dan risau, takut nenek akan sakit pinggang jika berlama-lama dalam kereta. Maklumlah, perjalanan ke Kuantan mengambil masa 3 jam. Tapi, nenek tetap cergas & tidak mengadu sakit. Jika ditanya sama ada sakit atau tidak, pastinya beliau akan jawab begini.

"Sakit juga, tapi tak macam dulu dah."

Bayangkanlah usia nenek sudah tua, badan pun dah sakit-sakit. Nak hilangkan sakit-sakit tersebut memang ambil.masa yang lama.

Kini dah botol ketiga Nenek amalkan Vivix. Pada usia nenek dah menghampiri 90an, beliau masih gagah. Semasa kenduri 3 Mac 2018, anak-anak sedara terkejut melihat beliau masih gagah & boleh berjalan. Sedangkan sebelum itu, terpaksa dipapah dan sering mengadu sakit.

Walaupun dah amalkan Vivix, kami juga berikan ubat gout apabila beliau rasa bengkak. Hal ini kerana Vivix bukannya ubat tapi hanyalah suplemen untuk bantu lengkapkan nutrisi disamping boleh mencegah.

Kami pun happy bila beliau tak mengadu sakit seperti sebelum ini. InshaAllah kami akan terus konsisten berikan beliau Vivix supaya beliau memiliki kesihatan yang baik setiap masa.

Inilah Shaklee Effect Nenek saya & Vivix.

Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

15.5.18

Masalah Senggugut Berkurangan Selepas Amalkan Ostematrix dan GLA Complex Shaklee


Semasa bujang. Tiap-tiap bulan hari 1st datang haid memang wajib dapat MC. Sampai muka ni dah naik malu mana tidak nya. Doc yang merawat tu lelaki sampai 1 tahap bila datang klinik doc cakap ye mimie, period pain ya...doc pun dh kenal..aduhh..merah muka.

Bile diserang senggugut memang tahap berguling,tido merengkuk menahan kesakitan yang amat sangat. Siapa yang pernah alami mesti tau macamana sakitnya tu. Kalau hari 1st kena time dekat office mmg nak jalan pun pegang dinding membongkok2 macam nenek sibongkok tiga..Sakittt..

Suatu hari alkisah bermula selepas officemate promote Ostematrix kepada saya. Niat dia share pasal Oste tu sebab dia tahu saya ni jenis tak minum susu. Ingat lagi ayat dia,Adik,elok ambil kalsium ni. Sekarang masa bujang adik tak pikir lagi. Esok2 dah kawen baru adik tahu. Adik tu dah lah tak minum susu. Nanti adik menyusu baby,baby tarik semua kalsium adik adik plak tak minum susu so dari mana adik nak dapat kalsium untuk adik plak?

Itu lah yang jadi reput gigi, reput tulang sbb baby dh tarik kalsium adik. Lagi 1 adik tu senggugut teruk bagus adik ambil oste ni. Sebab kalsium membantu mengekalkan otot dalam badan yang menghalang daripada kekejangan. Adik pun selalu mengadu sakit-sakit badan kalau banyak jalan & naik tangga. Tu sebab adik kekurangan kalsium la.

Saya pulak jenis kalau kawan berniaga memang senang nak tergoda untuk membeli. Hihi. So saya pun decide beli Ostematrix pada bulan itu. Selepas mencuba sebotol Ostematrix alhamdulillah haid bulan berikutnya tu saya tak diserang senggugut lagi.

Menunggu2 jugak kononnya bila lah nak senggugut..hahhaa.. Waaahhh.. ini ajaib.. memang benar-benar berkesan. Badan pun dh takde sakit-sakit sangat ulang alik turun naik tangga. Dan 1 lagi yang saya perasan saya dah tak perlu tunggu 3 4 hari atau kadangkala seminggu untuk membuang. Rupa-rupanya kandungan magnesium dalam Ostematrix tu membantu otot usus menjadi lebih relaks & lancar. Najis juga lebih lembut & lebih mudah dikeluarkan.

Bulan seterusnya saya beli Ostematrix dan tambah GLA untuk masalah senggugut saya tu. Dan saya serta merta join jadi ahli Shaklee kerana saya sudah merasai Shaklee Effect itu sendiri.

Alhamdulillah sehingga hari ini saya tidak lagi diserang sengugut yang sampai tahap bergulung-gulung mcm tikar mengkuang 😅😅😅. Terima kasih officemate merangkap mak shaklee ku kerana memperkenalkan oste kepada saya 😘😘

Kepada anda yang mengalami masalah sama seperti saya iaitu 3S : Senggugut, Sakit2 Badan & Sembelit dapatkan Ostematrix & GLA Complex hari ini juga. Pastinya takkan sia-sia 💪💪💪

Whatsapp kami segera untuk kami bantu masalah anda 😉


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

13.5.18

Resdung dan Alergik Seafood Semakin Pulih Dengan Set Resdung Shaklee


Pada tahun 2010, saya dimasukkan ke hospital selepas makan udang. Baru tahu diri ada alahan seafood. Badan naik bintik-bintik merah dan gatal-gatal. Tekak rasa sakit, pedih perut dan muntah-muntah. Pihak doktor bagi rawatan segera. Injection dan tambah air. Alhamdulillah, malam tu juga dah boleh discharge.

Pada tahun 2011, kejadian yang sama terulang lagi. Petang tu mak masak sambal udang kering. Makan bertambah-tambah sehingga lupa diri tu tak boleh makan udang. Saya rasa sesak nafas, batuk-batuk, pening, tekak rasa sakit, dan kali ni darah yang keluar dari tekak. Malam tu masuk hospital lagi kerana kedegilan diri sendiri.

Hujung tahun 2015, masalah lain pulak timbul. Saya menghadapi masalah bersin pagi-pagi, mata berair, hidung berair, sakit kepala, tak boleh hidu habuk, dan tak boleh hidu asap rokok. Sebelum ni cuma bersin-bersin biasa ja. Ada ambil rawatan resdung tapi hanya pergi sekali. Lepas tu, tak pergi lagi sebab rawatan dia agak leceh.

Bulan Februari 2016, saya mula ambil set resdung shaklee. Saya beli sebotol alfalfa complex dan sebotol vitamin c plus. Saya ambil 10 biji alfalfa complex dan 2 biji vitamin c setiap hari. Saya minum air masak sebanyak 2 liter sehari. Sebulan lebih saya konsisten pengambilan set resdung ni. Masalah bersin-bersin, hidung berair, mata berair dan sakit kepala dah berkurang hari demi hari.

Bulan demi bulan saya semakin yakin dengan set resdung ni. Pernah terbaca yang set resdung ni pun sesuai untuk alahan seafood. 5 bulan kemudian, mak ada masak udang. Saya cuba memberanikan diri untuk makan setelah hampir 5 tahun tak makan seafood. Alhamdulillah tiada kesan apa-apa masa makan udang tu. Lepas dari tu, saya semakin berani makan apa-apa pun jenis seafood.

Alhamdulillah, bersyukur sangat saya semakin pulih. Sesiapa yang ada masalah resdung teruk, ada alahan seafood. Boleh ambil set resdung shaklee, iaitu Alfalfa Complex dan Vitamin C Plus.

Nak dapatkan produk Shaklee?

Beli online disini
 set resdung shaklee

atau boleh hubungi kami untuk konsultansi terlebih dahulu


cara EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

12.5.18

Tesimoni Bersalin Bedah Caesar Dengan Set Berpantang Shaklee


Saya mula jatuh cinta dengan suplemen Shaklee melalui Set Berpantang. Masa tu saya berpantang anak yang ke 4. Melahirkan anak melalui pembedahan memberi cabaran besar buat saya. Iyelah kan...saya kena fikir macam mana nak uruskan anak-anak dan diri sendiri...Maklumlah berpantang sendiri katakan...

Tapi selepas mengambil suplemen Shaklee. Saya rasa badan semakin pulih dengan cepat. Sepanjang hari bertenaga dan kurang stress. Paling saya suka luka cepat sembuh.Alhamdullilah...susu pun meriah. Murah rezeki Abang Chik Hadif.

Suplemen Shaklee yang membantu saya semasa berpantang ialah ESP, Vitamin C,Vitalea, Ostematrix, Alfalfa Complex, Zinc Complex dan B Complex.

Tidak lama selepas itu,saya mengandung lagi. Apa lagi saya terus ambil Set Kehamilan Shaklee . Sepanjang tempoh kehamilan saya tidak menghadapi sebarang masalah.

Kalau dulu setiap kali mengandung cek HB lah yang paling saya tak suka.Iyelah ... selalu dapat result yang tak cantik. Tapi selepas mengamalkan Set Kehamilan Shaklee.

Result HB saya cantik aje.Nurse pun senyum aje. Iyelah...diaorang pun mesti suka tengok result kita cantikkan... saya lagilah senyum sampai ke telinga...

Kemudian saya teruskan dengan Set Berpantang dan Menyusu Shaklee... Sekali lagi saya melahirkan anak melalui pembedahan. Tapi kali ni tak menjadi masalah pada saya...

Alhamdullilah...walaupun sekarang Adik Harraz dah berumur 2 tahun 2 bulan.Dia masih BF baby Mama tau.

Antara kebaikkan berpantang yang saya dapat dengan suplemen Shaklee adalah :

🍀 Luka bersalin cepat sembuh
🍀 Bertenaga sepanjang hari
🍀 Menguatkan imun tubuh ibu dan anak
🍀 Mengawal emosi ibu dari stress
🍀 Mengelakkan rambut gugur
🍀 Susu badan meriah

Pengalaman berpantang dengan suplemen Shaklee adalah satu pengalaman yang luarbiasa bagi saya.Maklumlah sebelum ni saya ada cuba pelbagai produk berpantang.Tapi berpantang dengan suplemen Shaklee memang terbaik.

Bagi kawan-kawan yang masih tercari-cari suplemen untuk berpantang.Saya syorkan anda mencuba set berpantang Shaklee...Di jamin selamat,semulajadi dan berkesan.


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

11.5.18

6 Sebab Kenapa Vivix Shaklee Suplemen Terbaik Untuk Ibu Bapa


Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol. Vivix merupakan suplemen campuran botani terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ungu.

6 Sebab Kenapa Vivix Shaklee Suplemen Terbaik Untuk Ibu Bapa Dan Warga Emas

SEBAB 1
Vivix shaklee mudah ditelan kerana ia dihasilkan dalam bentuk cecair yang pekat. Mak ayah kita tentulah tak nak telan suplemen terutamanya yang dalam bentuk tablet kan. Kalau Vivix Shaklee ni tentulah tak ada masalah nak telan.

SEBAB 2
Vivix Shaklee boleh bertindak dan berfungsi sehingga ke peringkat DNA manusia. Dengan memperbaiki sel dan DNA, Vivix Shaklee berupaya mencegah banyak penyakit kronik dan kritikal.

Kajian membuktikan ramuan yang terdapat dalam Vivix Shaklee boleh melindungi dan membaiki DNA sel yang setiap hari berhadapan dengan radikal bebas daripada persekitaran kita seharian.

SEBAB 3
Vivix Shaklee membantu memulihkan sel-sel yang telah rosak akibat penyakit kronik seperti kanser, sakit jantung, kencing manis, darah tinggi dan sebagainya.

SEBAB 4
Reaksi dan respon yang sangat pantas kerana kandungan Vivix yang tinggi antioksidan. Suplemen Vivix Shaklee akan melindungi sel badan kita dari rosak dan berkarat akibat serangan radikal bebas. Sel-sel badan yang rosak inilah yang boleh menyebabkan pelbagai penyakit degeneratif.

SEBAB 5
Suplemen Vivix Shaklee emberi tenaga tambahan dan bantu kuatkan badan. Bila umur dah makin meningkat badan kita cepat rasa penat. Betul tak? Maca mak ayah kita la kan, kadang-kadang tu tak ada sakit apa pun tapi cepat penat.

Dalam kajian makmal, ramuan utama dalam Vivix menunjukkan kemampuan untuk meningkatkan penghasilan tenaga pada peringkat sel yang kebiasaannya menurun apabila kita semakin tua. Mitokondria ialah pusat tenaga sel. Vivix Shaklee boleh membantu meningkatkan mitokondria badan manusia.

SEBAB 6
InsyaAllah bila konsisten ambil suplemen Vivix shaklee bukan badan je akan rasa sihat, secara tidak langsung badan pun jadi awet muda tau.

[Lihat Testimoni Vivix]

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)

Bagaimana Vivix Bertindak?

Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika nak dibandingkan kos anda berulang alik untuk mendapatkan rawatan ke sana sini, rasanya pelaburan anda dengan membeli Vivix adalah lebih berbaloi.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.


Hanya dalam tempoh 3 hari bermula 11 Mei - 13 Mei 2018,
dengan pembelian 2 botol Vivix, 
anda akan dapat :

10% diskaun
FREE Membership
FREE Postage
Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.

Hubungi kami segera


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

10.5.18

Haid Teratur Dan Takda Tumpah Darah : GLA Complex


Selepas saya berkahwin saya mengalami masalah haid yg tidak teratur dan haid berpanjangan sehingga sebulan lama nya. Malah saya juga pernah mengalami haid atau tumpah darah yang terlalu banyak.. Sehari sampai 10 keping yg bersaiz besar.. Sehinggakan terpaksa memakai pampers budak..

Bila berlaku keluar darah yang terlalu banyak menyebabkan badan saya terlalu letih, pucat, sesak nafas dan HB saya terlalu rendah sehingga ke angka 8...

Ketika itu jugalah saya akan di kejarkan ke hospital untuk mendapat rawatan... Setiba di hospital dengan keadaan HB yang terlalu rendah maka bermulalah "Check In hospital" dua hari satu malam.

Bila kena tahan di wad... Ramai doktor datang untuk buat rawatan.. Saya redha apa yang di katakan oleh doktor..

Tapi masalah tetap sama.. Keadaan saya semua ok.. Cumanya dinding rahim saya terlalu tebal itu menyebabkan Haid yg berpanjangan..

Doktor ada menyuruh saya kawal pemakanan dan emosi.. Doktor kata itu salah satu puncanya.. Menyebabkan hormon tidak stabil..
Keluar wad doktor akan bekalkan saya bermacam jenis ubat.. Ada yang sampai tidak termakan.. Tapi keadaan saya sama... 3 bulan sekali akan berlaku kes yang sama.

Setiap 3 bulan sekali jugalah saya akan datang hospital untuk berjumpa doktor O&G.. Masa itu dengarlah bebelan dari doktor.. Sebab dinding rahim saya masih tebal..

Sehinggalah pada tahun 2017... Saya nekad tuk konsisten dengan GLA Complex keluaran Shaklee.
Saya ambil setiap hari..

Bulan 11 / 2017 saya datang buat rawatan susulan.. "Dinding Rahim awak kelihatan cantik.. Masalah lain pun tiada... Awak masih alami masalah period?.."

Selepas doktor tanya begitu baru saya perasan.. Saya dah lama tak alami datang haid yg berpanjangan ataupun tumpah darah yg terlalu banyak... Datang dalam keadaan normal dan teratur...

Saya katakan pada doktor yang saya sudah tiada masalah tersebut dan kitaran haid saya mula teratur... Alhmdulillah...

Doktor tanya saya ada makan ubat apa-apa selain dari hospital..
Saya katakan saya ambil supplement Shaklee... Doktor terus suruh saya konsisten dan tiada lagi ubat dari hospital..

Bulan 3 2018 selepas saya buat HSG dan resultnya alhamdulillah tiada masalah apa-apa di rahim saya malahan saluran Tiub Fallopio saya tidak tersumbat..

Doktor suruh saya kawal Emosi, Jangan stress dan jaga hormon.. Untuk dapatkan kitaran haid yg teratur..

Kenapa saya ambil GLA complex?
1. Membantu keseimbangan hormon
2. Melancarkan kitaran haid
3. Membantu meningkatkan kesuburan
4. Membantu masalah menopaus
5. Mengurangkan pembekuan darah yang menyebabkan arteri tersumbat
6. Membantu menghalang pembentukan sel-sel kanser

Alhamdulillah dengan izin Allah bersama shaklee asbab kitaran haid saya mula teratur dan tiada masalah haid berpanjangan ataupun tumpah darah.. Doakan saya terus sihat dan di beri rezeki zuriat... Amin..

Inilah Shaklee Effect saya.. Anda bila lagi...

Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
👇👇👇👇
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading