Kami memberikan kehidupan yang lebih sihat kepada setiap insan dan kehidupan yang lebih baik kepada sesiapa jua.

30 Ogos 2014

[TIPS] Cara untuk hilangkan parut jahitan kemalangan


Kemalangan berlaku tanpa kita duga. Tatkala terlibat kemalangan, perkara yang meninggalkan kesan adalah parut akibat kemalangan mahupun parut akibat jahitan kemalangan tersebut. Ada yang bertanya, ada tak cara untuk nak hilangkan masalah parut jahitan akibat kemalangan? Ya ada. Terdapat 2 jenis suplemen yang sangat bagus untuk masalah ni ialah:

ESP (Energizing Soy Protein) - Sangat bagus untuk masalah parut


ESP adalah Protein penting untuk pembentukan dan pembaharuan sel kulit, membentuk 'elastic fiber' untuk penegangan kulit. Jadi sel-sel yang rosak akan dibaik pulih jika cik mengambil ESP. Jika diambil bersama suplemen-suplemen lain, ia akan bantu penyerapan yang lebih baik semua suplemen yang kita ambil, cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yang tak ambil bersama ESP. Ia juga membantu fungsi enzim dan hormon yang sempurna serta menyokong kesihatan imunisasi badan.

Vita-E with Grape seed Extract - Vitamin kulit cantik.

Vita-E merupakan antioksidan yang powerful dan tidak dapat dihasilkan oleh badan. Ia bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan daripada berlaku. Kajian menunjukkan pengambilan vitamin E untuk jangka panjang akan dapat mengurangkan "sunburn" akibat dedahan kepada sinaran UVB. Oppss, jangan salah sangka yang anda akan selamat daripada dibakar matahari dengan mengambil vitamin E atau lotion mengandungi Vitamin E. Cuma ianya akan membantu untuk mendapatkan kulit yang sihat jika mengambil vitamin antioksidan secukupnya. Ia juga membantu mengurangkan parut, meningkatkan ketahanan sel kulit, mengelakkan tisu teroksida menyebabkan kulit lebih gebu. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Selain menghilangkan parut dan jeragat, ia juga membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.



Pengguna ini telah terlibat dalam kemalangan dan menerima jahitan di bahagian kening. Untuk menghilangkan masalah parutnya, beliau mengambil ESP dan Vitamin E semenjak Januari 2013 secara konsisten. Selain itu beliau turut menyapu Vitamin E di bahagian jahitan tersebut. Alhamdulillah, parutnya semakin pudar dan semakin hilang.



=========================================
BAGAIMANA NAK ORDER ESP & VITA-E SHAKLEE?
=========================================

Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.


Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Bagi yg tidak memliki debit kad tersebut, boleh hubungi saya di 


Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Read More

29 Ogos 2014

Nak tak keluar rumah tanpa pakai foundation/mekap tebal?



Kawan-kawan, anda nak tak kalau keluar rumah tanpa perlu pakai foundation/mekap tebal? Ataupun yang nampak muka lain tapi kaki tangan lain? Upppsss. Kalau Umi, memang nak sangatlah tak perlu pakai foundation bagai ni. Sebab yang pertamanya, kulit muka Umi ni jenis cepat berpeluh. Asal terasa panas sikit, mesti akan berpeluh. Lagipun dah elok-elok bersiap, kena kejan anak-anak la pulak kan jadinya muka ni berpeluh dek akibat foundation. Keduanya bila letak foundation tebal-tebal tu, memang la kesan parut jerawat tu takkan nampak pada pandangan orang tapi nanti katakanlah kita terlupa nak bersihkan mekap, tak ke bertempek kesan foundation dengan mekap tu. Pastu kulit pun tak boleh nak bernafas bila ada foundation ni. Cuba bayangkan kalau hidung kita ditutup tak boleh nak bernafas, acane kan. Camtu lah jugak dengan sel kulit muka kita ni. Jadi apa yang solusi yang ada untuk masalah taknak pakai foundation bila nak keluar rumah ni? Mesti la ada. Iaitu dengan penggunaan GLA Complex.

Contohnya pengguna ni berjaya merasai perbezaannya sendiri setelah hampir 4 bulan beliau mengamalkan GLA Complex dan alfalfa Complex. Sekarang beliau lebih mudah bersiap untuk keluar, tak perlu letak foundation atau bedak tebal-tabal lagi untuk lebih kelihatan cerah,berseri dan lebih glowing!! Kalau nak add on pun, cuma calitkan lipstick dan jugak eye liner. Malah masalah period, masalah hormon alhamdulillah telah berjaya diperbetulkan dgn izinNya.


KULIT MUKA JERAWAT BERNANAH
✿✿ ESP protein + GLA Complex + VITA-C 500mg dan add on dengan
✿✿ pencuci muka Nutrriwhite Shaklee (tahan 9 bulan)

Konsisten je inshaAllah banyak manfaat dapat. Kulit muka pun bersih selepas 7 bulan penggunaan. Alhamdulillah.








Hasil yang sangat menggalakkan!

Pengambilan tonik Vivix, Collagen Powder, Vita-C SR 500mg dan ESP Shaklee
Hasilnya kulit yang sangat glowing. Kulit jugak makin cerah dan gebu
Si pengguna dah berumur 36 dan ada anak 3 orang
milkysmile
#shakleeeffect

===========================================
BAGAIMANA NAK ORDER GLA COMPLEX SHAKLEE?
===========================================

Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.

Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Bagi yg tidak memliki debit kad tersebut, boleh hubungi saya di 
Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Read More

[TIPS JERAWAT] Hindari Jerawat Bermula Dari Dalaman!


Nisbah penghidap masalah jerawat di Malaysia adalah 8:10 dari kes jenis jerawat yang biasa hingga ke kes jerawat kronik. Bagi mengatasi masalah jerawat dari dalam, penghidap penyakit jerawat harus mengamalkan beberapa garis panduan yang boleh membantu mengurangkan radang kulit, penghasilan sebum atau minyak berlebihan di kulit muka serta meningkatkan lagi kebolehan kulit muka memperbaiki sel-sel kulit muka dengan pantas. Tips terbaik untuk merawat masalah jerawat dari dalam adalah dengan:

1. Mengawal kandungan glukosa dalam badan
Tindakan mengawal kadar kemasukan glukosa dalam badan adalah satu langkah yang penting dalam merawat masalah jerawat dari dalam. Kandungan glukosa akan menyebabkan pengeluaran insulin yang boleh mengakibatkan berlakunya pertumbuhan jerawat pada kulit kita jika berlebihan. Contoh makanan tinggi glukosa adalah emping bijirin sarapan bergula dimakan dengan susu, air gas, jus buahan dengan gula tambahan, kek, roti dan banyak lagi.

2. Mengurangkan pengambilan iodin
Iodin adalah satu suplimen penting dalam badan yang berfungsi untuk mengekalkan kecergasan serta mengimbangkan berat badan, tetapi jika terlebih pengambilannya, iodin boleh menyebabkan liang kulit muka yang tersumbat membengkak menjadi jerawat. Untuk mengurangkan iodin dalam badan, anda boleh ambil pil garam air laut asli dan elak dari memakan udang dan makanan laut. Ramai yang tak sedar bahawa iodin terkandung dalam garam yang digunakan untuk menambah perisa cip kentang (potato chips) yang kita makan.

3. Mengambil suplimen seperti Multivitamin, Mineral dan minyak ikan yang mengandungi Omega 3
Kebanyakan masyarakat di negara kita kurang kesedaran tentang kepentingan pengambilan suplimen-suplimen seperti Multivitamin A, D, E, C, B dan lain-lain vitamin, selain pengambilan mineral seperti magnesium, Zink, Selenium dan mineral-mineral yang lain. Multivitamin dan mineral berfungsi untuk memberikan zat-zat yang diperlukan oleh sel-sel kulit memperbaiki kerosakan yang terjadi.

Untuk pengetahuan anda, Multivitamin akan berkerjasama dengan mineral untuk memberi kesan pembaikpulihan yang optimum ke atas kulit anda. Anda juga perlu menambah pengambilan asid lemak Omega 3 kerana ia berkesan untuk mengurangkan dan mengawal radang pada kulit.

Pengambilan Omega 3 dapat membantu untuk merawat masalah jerawat.

Anda juga dinasihatkan untuk mengelakkan diri dari mengambil makanan dan minuman seperti ayam, daging, hasil tenusu, makanan ringan serta minuman berkarbonat kerana ianya akan menyebabkan jerawat anda lebih jelas dan mengalami inflamasi.

Umi syorkan pengambilan Multivitamin Vitalea yang lengkap dengan kandungan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Untuk sumber magnesium, Ostematrix; Zinc Complex untuk sumber Zink, Vita-E with Selenium & Grape Seed Extract untuk sumber Selenium serta Omega Guard untuk sumber asid lemak Omega-3.


TESTIMONI


Buat pengetahuan semua, gambar diatas adalah gambar adik Iffa sendiri, Aizat namanya. Adik iffa mengalami alahan kulit yang sangat teruk sehingga menyebabkan mukanya dan beberapa bahagian kulit di kaki di tumbuhi jerawat yang besar dan menanah. Masih Iffa ingat, Aizat pernah berselipar ke sekolah kerana tidak boleh menyarungkan kasut sekolah akibat nanah di kaki yang sgt teruk dan berbau. Jika dilihat memang rasa geli tapi Iffa sangat bersimpati dan runsing kerana ia menganggu Aizat yang ketika itu sedang menumpukan perhatian di Sekolah sebagai pelajar Ting 5.

Pelbagai rawatan modern telah dibuat, ubat dimakan kesannya berkurang tetapi bila habis ubatnya, kembali seperti biasa.. Kata doctor kerana sinus a.k.a resdung. iffa juga pernah membawa Aizat untuk berbekam membuang darah kotor.. kasihan rasanya ditoreh2 dibahagian jerawat itu..bagi yang tidak pernah berbekam pasti ngeri melihatnya. Namun alhamdulillah, Iffa berjaya mencari penawar buat adik Iffa.

Kerana yakin keberkesanan produk Shaklee Iffa telah susunkan jadual pemakanan untuk adik bagi beberapa produk tertentu. Apakah produk-produknya? Bagi masalah kulit seperti Aizat (Berjerawat, nanah/resdung dan berminyak serta sensitif), Ini adalah Supplement yang Iffa syorkan buat anda:
Shaklee Vita – C
Shaklee Vita – E
Shaklee Alfalfa Complex
Shaklee Vanilla Meal Shake

Berapa lama masa diambil utk menampakkan kesan? Bagi Aizat, bulan pertama mengambil Set diatas telah mula memberikan kesan positif dimana, kulit yang bernanah mulai kering. Kini Aizat telah consume Meal Shake untuk bulan ke-3 (3 canister) dan kulit Aizat semakin cerah (tidak lagi kusam), semakin licin, tidak lagi tumbuh jerawat (jika ada sgt terkawal katanya pada Iffa ketika berjumpanya baru-baru ini).

======================================
BAGAIMANA NAK ORDER SET KECANTIKAN?
======================================
Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.


Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Bagi yg tidak memliki debit kad tersebut, boleh hubungi saya di 


Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Read More

28 Ogos 2014

[DOWNLOAD] Checklist dan Carta untuk bakal ibu dan bapa


Ada pasangan suami isteri yang tidak tahu atau pun ragu-ragu apa yang diperlukan untuk si isteri hamil, apa yang bakal ibu dan bapa perlu lakukan untuk masalah kesuburan serta pemeriksaan yang diperlukan untuk dilakukan sebelum kehamilan. Usah risau, kini semua masalah tersebut tidak lagi membebankan anda. Umi dah sediakan senarai carta dan juga checklist yang berguna kepada anda, bakal ibu dan bapa. Semoga bermanfaat dan sila hebahkan kepada yang lain juga ye
milkysmile

Pemeriksaan Untuk Calon Bapa
Nutrisi Penting Untuk Bakal Ibu dan Bapa
Makanan Penunjang Kesuburan Calon Bapa
Makanan Penunjang Kesuburan Calon Ibu
Nutrisi Janin Calon Ibu dan Bapa
Pemeriksaan Pra Kehamilan
Perkara untuk dilakukan sebelum Kehamilan


Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Read More

27 Ogos 2014

Suplemen untuk bakal bapa


Bukan hanya bakal ibu, bakal bapa juga harus mempersiapkan tubuh agar kekal sihat dan supaya mampu menghasilkan sel-sel sperma yang berkualiti premium. Selain memperbaiki pola makan, kesihatan bakal bapa juga boleh ditunjang dengan suplemen ini.


Vitamin E berperanan untuk membantu pengeluaran sperma dan mencegah kerosakan sperma kerana
bersifat sebagai antioksidan, serta membantu meningkatkan kerja hormon-hormon seks lelaki.

Vitamin C diperlukan untuk meningkatkan jumlah sel-sel sperma yang dihasilkan, meningkatkan aktiviti gerakan sperma (motility) agar mampu mencapai sel telur yang akan disenyawakan, memanjangkan masa hidup sperma, serta mencegahnya daripada kerosakan akibat radikal bebas.

Vitamin B12 berfungsi meningkatkan kualiti sel- sel sperma, baik jumlah sel-sel sperma yang
dihasilkan mahu pun kemampuan pergerakan sel-sel sperma.

Zat besi (Fe) berperanan membantu proses pembentukan sel-sel sperma serta menjaga kualiti sperma yang dihasilkan agar tetap baik.

Zinc (Zn) diperlukan dalam proses metabolisma oleh lebih dari 200 enzim serta membantu menjaga fungsi organ-organ seksual lelaki. Zat besi juga diperlukan dalam pengeluaran sel-sel sperma yang sihat. Kekurangan zat ini dapat mengakibatkan hormon testoteron menurun, testis mengalami penyusutan, sehingga pengeluaran sel-sel sperma yang sihat juga akan menurun.

Kalsium (Ca) membantu meningkatkan pH tubuh, juga ketika proses persenyawaan dilakukan dan
terjadi pertemuan sel-sel sperma dengan sel telur, zat ini akan membantu menciptakan keadaan yang
menguntungkan bagi perkembangan sel yang terbentuk dari hasil peleburan sel sperma dan sel telur tersebut.

Selenium (Se) yang bersifat sebagai antioksidan, membantu mencegah terjadinya proses oksidasi sel-sel sperma. Dengan begitu, kualiti sel-sel sperma dapat terjaga dengan baik.


=======================================
BAGAIMANA NAK ORDER SET SUBUR SHAKLEE?
=======================================
Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.


Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Bagi yg tidak memliki debit kad tersebut, boleh hubungi saya di 


Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Read More

Suplemen untuk bakal ibu


Sebelum merancang untuk hamil, tubuh bakal ibu harus bersiap sedia terlebih dahulu agar sistem reproduksi beserta sistem organ tubuh lainnya untuk pembesaran dan mendukung pertumbuhan serta perkembangan janin. Selain memperbaiki pola makan, para bakal ibu juga digalakkan menambah nutrisi dengan suplemen. Ini adalah untuk proses pembentukan sel-sel dan jaringan janin dipenuhi. Antara yang diperlukan bakal ibu adalah
(sumber gambar utama cheriteralensa.blogspot.com)

1. VITAMIN B
Asid folik atau vitamin B9 yang diperlukan untuk proses pembentukan nukleotida atau salah satu bahagian-inti sel serta tabung saraf janin. Diambil selama 4 bulan sebelum hamil, atau paling tidak 1 bulan sebelum hamil.

Vitamin B6 atau piridoksin diperlukan untuk membantu proses metabolisme asid amino dan protein, serta menjaga fungsi sistem saraf, sistem kekebalan tubuh, kelancaran pembentukan seldarah merah, dan fungsi jantung.

Vitamin B12 atau sianokobalamin diperlukan untuk menjaga pembentukan sel-sel darah merah berjalan normal agar kelak bila Anda hamil, asupan zat gizi pada janin melalui darah dapat berjalan lancar. Vitamin ini juga diperlukan untuk menjaga kerja sistem saraf dan sistem peredaran darah.

2. VITAMIN A
Atau dikenali juga sebagai retinol diperlukan untuk menjaga kesihatan tulang, kulit, saluran pencernaan, dan saluran kencing.

3. VITAMIN D
Atau kalsiferol berperanan dalam proses penyerapan kalsium (Ca) dan membantu fungsi fosforus dalam pembentukan tulang janin, serta menjaga kekuatan tulang ibu sebelum proses kehamilan terjadi. Memenuhi keperluan vitamin D sebelum hamil boleh mengurangkan risiko pre-eklampsia.

4. VITAMIN K
Membantu proses penggumpalan darah. Proses penggumpalan darah ini penting pada saat bersalin dan setelahnya agar tidak terjadi perdarahan yang berlanjutan. Vitamin K juga membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang Anda, serta janin Anda kelak.

5. VITAMIN E
Atau tokoferol diperlukan untuk menguatkan membran sel sehingga tidak mudah rusak atau koyak. Vitamin ini juga menurunkan risiko keguguran.

Suplemen yang ditawarkan Shaklee untuk para bakal ibu adalah

1. B-Complex


B-Complex menyokong prestasi badan:
• Membantu otak kuasa, jantung, paru-paru, dan organ-organ lain *
• Menggalakkan pengeluaran tenaga sel *

Vitamin B adalah penting untuk fungsi badan yang betul kerana ia membantu menukarkan makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda. Terdapat 8 jenis vitamin B yang penting, dan kelapan-lapan jenis vitamin ini bekerja secara terbaik apabila mereka bekerja bersama-sama. Malangnya, diet Barat yang biasa tidak menyediakan cukup biji-bijian, sayur-sayuran berdaun hijau, dan ikan yang diperlukan untuk menyediakan 100% Nilai Harian.

Kelebihan Shaklee
Sistem penyampaian bioactivated dipatenkan

Folat, sejenis vitamin B yang penting yang tidak mudah diserap, jadi Shaklee membangunkan lapisan asid folik yang unik yang menjadikan nutrien lebih mudah dicerna untuk menggalakkan penyerapan. Teknologi yang dipatenkan adalah eksklusif oleh Shaklee.

2. Carotomax

Kajian telah menunjukkan bahawa kepekatan tertinggi lutein dan zeaxanthin dalam badan terdapat dalam mata. CarotoMax mengandungi nutrien yang paling mujarab, bersama-sama dengan karotenoid berfaedah lain, termasuk beta-karotena dan astaxanthin.

Nutrien penting dalam CarotoMax telah menunjukkan:
- Meningkatkan ketumpatan pigmen makula, kawasan kritikal untuk ketajaman penglihatan
- Bantuan penapis cahaya UV yang berbahaya
- Menyokong penuaan mata yang sihat*

Perbezaan Shaklee
CarotoMax menyediakan lebih 13 mg daripada karotenoid berfaedah: lutein, lycopene dan beta-karotena setiap hidangan. Itu lebih daripada 1.5 kali daripada anggaran pengambilan harian.


3. Ostematrix

OsteoMatrix® adalah campuran yang dirumus khas nutrien kritikal termasuk kalsium, Vitamin D & K, dan magnesium untuk membantu membina kepadatan tulang ketika anda muda serta meminimumkan kehilangan tulang apabila umur meningkat. *

Nutrien dalam OsteoMatrix®:
- Membantu membina tulang dan gigi yang kuat*
- Membantu mengurangkan kehilangan tulang*


Ostematrix dengan kapsul yang kecil, mudah untuk ditelan. 1 kapsul bersalut menyediakan 1,000 mg (100% DV) kalsium unsur, 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan 600 IU (150% DV) vitamin D3 yang secara klinikal disokong untuk menggalakkan penyerapan kalsium dalam badan anda.

Perbezaan Shaklee
Penyerapan diuji secara klinikal

Pengambilan hanya 2kapsul OsteoMatrix® menyebabkan peningkatan statistik yang signifikan dalam tahap kalsium darah yang diukur untuk tempoh 12 jam. Untuk badan menggunakan kalsium untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat, kalsium mestilah diserap oleh tubuh.

4. Vitalea
Multivitamin ini * Menyokong kesihatan yang optimum, dan menggalakkan *:

• Kesihatan Jantung
• Kesihatan Imun
• Tulang dan kesihatan bersama
• tenaga fizikal
• Kulit yang sihat, rambut dan kuku

Vita-Lea adalah formulasi potensi tinggi direka khas untuk menyokong keperluan unik lelaki, wanita, dan orang dewasa lebih 50 Setiap hidangan menyampaikan 100% atau lebih daripada Nilai Harian bagi semua vitamin, termasuk dua kali ganda Nilai Harian vitamin C, D, dan E-plus beta-karotena untuk selamat meningkatkan perlindungan antioksidan. *

Vita-Lea® adalah formulasi potensi tinggi direka khas untuk menyokong keperluan unik lelaki dan wanita. Setiap hidangan menyampaikan 100% atau lebih Nilai Harian bagi semua vitamin, termasuk dua kali ganda Nilai Harian vitamin C, D, dan E-plus beta-karotena untuk selamat meningkatkan perlindungan antioksidan. * Berdasarkan 7 kajian klinikal.

Terdapat dalam formula disesuaikan berdasarkan keperluan lelaki dan perempuan serta orang dewasa lebih 50 tahun (dengan Vitamin K).

Perbezaan Shaklee
Berdasarkan 7 kajian klinikal. Menggunakan satu microcoating sistem penyampaian dipatenkan yang direka untuk meningkatkan penyerapan asid folik

Sokongan antioksidan yang kuat

• Membantu sokongan jantung dan otak kesihatan *
• Menggalakkan paru-paru dan fungsi imun *

5. Vita-E Complex®

Menyediakan 400 IU yang berlaku secara semulajadi vitamin E yang menyokong jantung, otak, dan kesihatan prostat dan menggalakkan paru-paru, usus dan fungsi imunisasi.


Vita-E Complex®
Menyediakan 400 IU vitamin E semula jadi sumber
65 mcg selenium sebagai pelengkap aktiviti vitamin E
38 mg ekstrak biji anggur mengandungi proanthocyanidins, sebatian yang kelihatan mempunyai ciri-ciri antioksidan yang lebih berkuasa daripada kedua-dua vitamin C dan E

======================
BAGAIMANA NAK ORDER?
======================
Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.


Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Bagi yg tidak memliki debit kad tersebut, boleh hubungi saya di 


Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Pengikut

PROMOSI SHAKLEE OGOS 2014

Bloglist

Shaklee Independent Distributor

Ping your blog, website, or RSS feed for Free Blogged.my My Ping in TotalPing.com

Insta #Shaklee

Copyright © Cantik Sihat Semulajadi | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com