26.9.18

Skincare Youth Shaklee Bakal Muncul Dalam Majalah Hijabista


HIJABISTA, majalah peneraju inspirasi kepada dunia fesyen berhijab bakal memuatkan produk skincare semulajadi Youth Shaklee untuk edisi Oktober - Disember 2018.



Apa Beza YOUTH dan Skincare lain di pasaran?
Keberkesanan YOUTH dibuktikan melalui Kajian Klinikal. Ujian klinikal ni direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ia mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.
Salah satu kajian dibuat adalah ke atas kedutan wajah (wrinkles). Skin Age Index ni mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut tu.

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah
  • Kedutan dan garis-garis halus
  • Saiz pori-pori
  • Tona kulit
  • Kelembutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Pigmentasi
  • Seri kulit
  • Kekenduran kulit

Result menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ni terbukti kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar.

Keistimewaan YOUTH?

  • Produk YOUTH 100% vegan
  • Tiada ujian ke atas haiwan
  • Bebas daripada 2500 bahan kimia merbahaya
  • Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa.

Lihat BAHAN BOTANI DI DALAM YOUTH

6 produk utama di dalam skincare YOUTH

Luminous Gel Oil Cleanser sebagai pencuci muka
Perfecting Skin Toner sebagai toner
Youth Activating Serum sebagai serum
Age Defense Moisturiser SPF50 sebagai pelembap & sunblock
Advanced Renewal Night Cream sebagai krim malam
Radiance C + E sebagai pencerah dan pemudar garisan penuaan.

Jom semak produk utama DI SINI

Skincare Youth Shaklee terbahagi kepada 3 kategori mengikut peringkat umur:

Penjagaan Harian
Meremajakan dan Mengekalkan
Merawat dan Membaiki




Bulan ni ada promosi skincare Youth di mana setiap pembelian set anda akan dapat FREE facial cleanse and firm device (ala ala Foreo Luna yang harga RM 900 ++ tu)


Selain tu, anda juga akan dapat free membership (RM65/RM75), free postage (RM10), penjimatan sehingga RM 300 ++ untuk harga ahli.

Lihat testimoni para pengguna skincare Youth DI SINI

Nak rebut penjimatan promosi Skincare Youth?
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

25.9.18

Sakit Kepala, Mual, Pedih Perut, Sendawa Angin Petanda Gastrik


Gastrik atau gastritis adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding mukosa perut yang berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H.pylori)

Tanda- tanda penyakit gastrik

  • Kerap sakit kepala di bahagian kanan terutama apabila perut kosong atau belum makan nasi.
  • Sakit kepala ini kadang – kadang diikuti dengan perasaan loya atau mual dan sebu perut dan hilang selera makan. Simptom ini dialami tanpa sakit kepala.
  • Demam gastrik apabila tidak makan pagi, tengahari atau malam.
  • Muntah kadang – kadang berwarna kuning dan ada darah dalam muntah dan darah beku bergumpal.
  • Sakit pedih perut yang teramat sangat.
  • Keluar angin dari mulut seperti sendawa terutama apabila bahagian tertentu badan digosok atau diurut.
  • Hilang selera makan.
  • Senak, rasa berangin dan tidak selesa pada kawasan perut.
  • Perut kembung, kerap buang angin (kentut) selepas makan.
  • Perut berbunyi adakalanya terlalu kuat.
  • Muntah (akibat tolakan gas daripada perut).

Pesakit gastrik kronik boleh mengalami ulser perut yang menyebabkan pendarahan. Najis menjadi hitam seperti tar dan muntah mengandungi darah atau berwarna gelap seperti kopi.

Cara yang berkesan merawat gastrik ialah menjaga pemakanan supaya dapat mengelak gastrik kembali menyerang.

1. Pastikan mengikut waktu makan yang betul.
2. Minum air suam selepas makan nasi dan bukan air manis atau air batu.
3. Elakkan junk food, jeruk kering, jeruk basah dan mee segera.
4. Elakkan minuman berkafein seperti kopi, teh,minuman bergas dan air limau.
5. Jika pesakit gastrik berat, elakkan makanan yang mengandungi yis seperti roti, donat, pau, dan pizza.
6. Elakkan makan terlalu kenyang
7. Elakkan cuka dan makanan yang pedas.
8. Kurangkan daging dan ayam.
9. Elakkan makanan ubi, pulut, keledek, kentang, pisang nangka, cempedak atau nangka, rebung dan makanan lain yang menyebabkan kembung perut.
10. Minum susu segar atau susu tepung full cream pada 6.30 pagi, 10.00 pagi, 4.00 petang dan 9.30 malam setiap hari.

Pengambilan suplemen yang disyorkan adalah SET INI

✔ ESP - penting dalam pemulihan. Bantu membina sel-sel baru bagi perut yang terhakis.
✔ Peppermint-Ginger Plus - membantu pencernaan dan mengeluarkan angin ketidakselesaan perut.
✔ OsteMatrix - bersifat alkali yang membantu meneutralkan asid.

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda yang mempunyai masalah gastrik.

Nak dapatkan Set Gastrik Shaklee?
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

22.9.18

Promosi Vivix Harga Ahli Sempena Hari Malaysia September 2018


Vivix adalah minuman campuran botani revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Vivix produk anti penuaan selular yang dicipta oleh Shaklee Corporation mempunyai 5 hak paten dalam memerangi penuaan sel.

Salah satu bahan utama dalam Vivix (resveratrol) dirujuk di lebih 2,500 penerbitan penyelidikan, termasuk pelbagai kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institutes of Aging, dan Institut Sains Kesihatan Alam Sekitar.

Vivix menyediakan 100mg resveratrol dalam setiap hidangan (satu sudu teh) yang mempunyai 98% kandungan semulajadi.

Resveratrol ialah sejenis polifenol unggul dan sejenis antioksidan kuat yang dapat membantu melindungi sel daripada kerosakan radikal bebas. Radikal bebas punca pelbagai jenis penyakit.

Dr David Sinclair (Universiti Harvard) menerbitkan data menyatakan gabungan polifenol menjadikan resveratrol lebih berkuasa. Vivix pula adalah 10x lebih berkuasa berbanding resveratrol tunggal. Shaklee telah menambah 1200mg polifenol daripada anggur muscadine, elderberry dan lobak ungu.

Selain itu, Vivix mengandungi polifenol yang kaya dengan asid elagik, ini sesuatu jumlah yang tidak terdapat di dalam wain merah (wain merah dikatakan mengandungi khasiat resveratrol tertinggi).

Asid elagik menghalang enzim yang terlibat dalam pembentukan protein AGE, iaitu salah satu daripada empat pusat mekanisme penuaan selular. Resveratrol mempunyai kesan ke atas enzim ini, tetapi menyekat tiga kunci lain mekanisme penuaan selular.

Menambah kompaun polifenol yang mengandungi asid elagik dan 10 lagi polifenol bersama-sama resveratrol telah menjadikan Vivix lebih berkuasa berbanding suplemen berasaskan resveratrol tunggal atau polifenol tunggal semata-mata.

Antara kajian klinikal yang dibuat ke atas Vivix adalah:

Kajian keradangan: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=21289251
Kajian tentang keberkesanan gabungan resveratrol dan polifenol: http://10901-presscdn-0-99.pagely.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/12/EB_2015_Vivix1.pdf
Kajian fungsi mata: http://10901-presscdn-0-99.pagely.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/12/McHughASN2014_AMD.pdf

4 mekanisme tindakan Vivix Shaklee adalah:

Membaiki dan melindungi DNA
Kesan positif terhadap pengawal genetik
Penghasilan tenaga (mitokondria)
Melambatkan penghasilan AGE protein


Promosi Vivix Shaklee September 2018 sempena Hari Malaysia

a. Beli 6 botol
1 botol secara percuma (bernilai rm503)
Keahlian percuma
Pos percuma
Pulangan tunai sebanyak rm251++
Penjimatan sehingga RM800++

b. Beli 2 botol
Keahlian percuma
Pos percuma
Pulangan tunai sebanyak rm36
Penjimatan sehingga rm300++

Kedua-dua promosi ini boleh dinikmati oleh semua ahli Shaklee dan ahli baru.

Berminat?
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

21.9.18

Sakit semasa haid? Ketahui 5 Makanan Dapat Menenangkan Perut


Kebanyakan wanita merasa sakit ketika haid dan ramai yang memilih painkiller untuk mengatasinya. Sedangkan terdapat beberapa jenis makanan yang boleh membantu.

Teh
Minuman hangat seperti secawan teh boleh menenangkan perut ketika mengalami senggugut serta dapat menenangkan pikiran, tubuh dan mental. Meminum teh ketika haid juga dapat membantu tubuh tidak mengalami kejang.

Air Putih
Air putih sangat diperlukan agar tubuh tidak dehidrasi dan fungsi metabolisme tetap terjaga. Juga dapat membantu mengatasi kejang ketika haid.

Buah-buahan
Pisang dapat membuat otot rahim menjadi lebih tenang dan dapat menghindari kejang. Nanas juga boleh meregangkan otot untuk mengatasi kekejangan dan dapat membuat mood menjadi lebih baik sehingga kita berasa lebih selesa.

Makanan yang kaya akan kalsium seperti yogurt akan membuat perut terasa kenyang dan dapat mencegah sakit ketika haid.

Dark Chocolate
Anda yang gemar makanan manis tetapi inginkan yang rendah gula, boleh mengambil dark chocolate. Kandungan dalam coklat dapat meredakan kejang secara semulajadi. Otot juga akan terasa lebih tenang dan tubuh menjadi lebih rileks saat mengambil makanan ini.

Salmon
Ikan salmon tinggi kandungan omega-3 dan vitamin D, dapat membantu melawan kejang yang menyakitkan kerana sifatnya sebagai anti-inflamasi.

Di Shaklee, kami menyarankan SET INI

1. GLA Complex
Wanita yang menghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik (sejenis asid lemak yang penting) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan simptom senggugut.

2. Ostematrix
Sebelum haid bermula, PARAS BEKALAN KALSIUM AKAN MENURUN menyebabkan emosi tidak stabil. Pengambilan kalsium tambahan dapat mengawal turun naik perasaan. Senggugut juga disebabkan oleh kekurangan Magnesium. Ostematrix tinggi kalsium dan juga mengandungi magnesium.

3. B-complex
Vitamin B-complex khususnya vitamin B5 ( asid panthothenik ), B6 dan B12 telah terbukti menghasilkan kesan terbaik ke atas senggugut.
Pengambilan B-Complex dapat melegakan stress/ ketegangan ketika haid, mengurangkan rasa sakit dan mengawal emosi kerana mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B.

Nak tahu lebih lanjut? Klik SINI

Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai promosi Shaklee, boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

20.9.18

Promosi Daftar Ahli Shaklee Percuma Sempena Hari Malaysia 2018


Bersempena Hari Malaysia 2018 pada bulan ni, Shaklee mengambil peluang meraikan peristiwa istimewa tersebut dengan mengadakan one day sale pada 22hb September.

Antara yang menarik pada hari tersebut ialah

  1. free payung Youth Skincare yang exclusive dengan setiap pendaftaran ahli percuma 200 uv
  2. lucky draw! hadiah ialah Vivix, Youth Skincare, Vita-C Plus, Lecithin, Youth Exclusive Wrist Bag, Shaklee Salad Container. 1 cabutan bertuah dengan setiap belian 200 uv
  3. Vivix beli 6 botol free 1 botol
  4. Vivix beli 2 botol diskaun 5%

Free membership dengan belian 200 uv, contoh cadangan set yang menjimatkan

  1. 2 botol Vivix (untung RM 291.71)
  2. Mana-mana set Youth Skincare (untung sehingga RM 374.08)


Dengan free membership ni, anda boleh terus menjalankan bisnes Shaklee anda.

6 Kelebihan Buat Bisnes Shaklee

  1. Masa Yang Fleksibel. Bekerja Dari Rumah Secara Online & Offline
  2. Syarikat Shaklee Sejak 1956. Masih Bertahan Sehingga Kini.
  3. Produk Dibangunkan Dengan Kajian Serta Mendapat Pengiktiraf Dunia
  4. Bisnes Yang Evergreen, Permintaan Sepanjang Zaman
  5. Bonus & Insentif Yang Menggiurkan. Bukan Hanya Side Income
  6. Bisnes Dipandu Dengan Panduan Pakar Nutrisi, Bukan Redah Je


Kelebihan produk Shaklee berbanding produk lain ialah Kualiti. Shaklee sangat komited untuk pastikan kualiti dan keselamatan produk terjamin.

1. Shaklee telah melabur sebanyak $250 Juta untuk jalankan clinical testing dan juga RnD.
2. Shaklee juga telah jalankan 350 test bagi setiap kandungan, kajian kualiti bagi 100,000 produk dan 23,000 untuk kajian keaslian dan keselamatan setiap tahun.
3. Shaklee telah ikrar bahawa produk Shaklee bebas daripada bahan kimia berbahaya.
4. Shaklee bekerjasama dengan pakar Toksikologi untuk membangunkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia. Ini bagi memastikan bahan tersebut tidak wujud dalam mana-mana produk Shaklee.

Lebih 100 tahun Shaklee wujud di dunia ini. Kelebihan Shaklee atau dalam istilah bisnes ialah USP (Unique Selling Proposition) iaitu Shaklee dibangunkan dengan kajian bukan produk sembarangan.

Nak bersama kami di dalam bisnes Shaklee?
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

4.9.18

Promosi Shaklee September 2018 - Ostematrix dan Set Hamil



Promosi Shaklee untuk bulan September 2018 kali ni adalah Ostematrix, Set Hamil yang boleh juga digunakan untuk set berpantang dan set menyusu serta skincare Youth Shaklee.

Tempoh promosi adalah seperti biasa iaitu bermula 1hb September sehingga 30hb September 2018.


✅ OSTEMATRIX
– Beli 3 botol dapat diskaun 5%
– sumber kalsium terbaik
– mengandungi magnesium, vitamin D yang penting di dalam pil kalsium
– bagus untuk sakit sendi, lutut, kejang, sakit belakang, badan kerap rasa lenguh, tido lebih lena, mudah lawas, sesuai untuk yg tak suka minun susu

✅ SET HAMIL SHAKLEE
– Beli full set dapat FREE Shaklee bag
– set paling jimat
– boleh digunakan ketika hamil, berpantang dan menyusukan

🔺ESP: Membantu menguatkan rahim, utk cepatkan luka cantum, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik.

🔺VITA C: Kuatkan sistem imun agar tak mudah dijangkiti penyakit, untuk baby juga dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus.

🔺OSTEMATRIX: Sumber kalsium, juga ada magnesium, vitamin D, zink, mangan & fosforus yang baik untuk tulang, milk booster, bantu mudah lawas, bantu elakkan sakit kaki, lutut, pinggang & cegah kena cramp.

🔺ALFALFA: Buang angin dalam badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, atasi masalah keputihan.

🔺B-COMPLEX: Mengandungi asid folik. Vitamin B juga penting dalam membantu menghasilkan sel darah merah dan anti stress vitamin.

🔺VITA LEA: Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan. Zinc dalam VITA LEA membantu merawat dan mengeringkan luka bersalin lebih cepat.

🔺OMEGA GUARD: EPA DHA utk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, atasi masalah perut buncit.

🔺Sebagai tambahan untuk ibu yg mengalami masalah bengkak susu, boleh tambah LECITHIN. Juga sebagai PEMECAH LEMAK.


✅ YOUTH Skincare
– Setiap belian pomosi set Youth di atas nanti anda layak terus jadi ahli dan terus menikmat harga ahli! Harga ahli lebih murah dalam 15-25%!
– Beli full set akan dapat FREE Youth Cleanse & firm device



– Device ni macam Foreo Luna yang harga nya sebiji dah RM 900 tu. Hehe

✅ Promosi Shaklee Baby
Promo penghabisan stok! Memang betul JIMAT beli bulan ni. Beli 1 Percuma 1! Sangat berbaloi👍.

Apa yang ada dalam Shaklee Baby Set ni?

1- Gentle Wash atau Mandian Bayi Shaklee ini mengandungi chamomile organik, lavender dan berasaskan lidah buaya yang sangat baik untuk kulit. Juga mengandungi ekstrak oat dan minyak zaitun untuk membersihkan kulit dengan lembut.

2- Massage Oil atau Minyak Urutan Shaklee Baby ini diperbuat daripada minyak matahari organik, lavender dan chamomile untuk melembapkan kulit bayi. Minyak urut Shaklee Baby adalah 99% semulajadi dan mengandungi 99% bahan organik.

3- Shaklee Baby Soothing Lotion memastikan kulit bayi kekal lembut dan lembap. Ia telah diuji sesuai untuk kulit sensitif. Lidah buaya dan minyak organik seperti Shea Butter, Sunflower Seed dan Kelapa membantu melembapkan kulit dan membajai nutrien kulit. Bila kulit lembap, ia dapat kurangkan kegatalan kulit akibat kulit kering.


*Untuk makluman semua, bermula 1 September 2018 produk Shaklee tiada dikenakan SST, jadi harga kembali ke harga biasa!

Nak dapatkan promosi Shaklee dengan harga super jimat?
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

24.8.18

Tips Turunkan Berat dan Perut Buncit Untuk Wanita Umur 30-an


Bila menginjak usia 30-an, metabolisme menjadi lebih lambat. Pada usia 20-an, usaha diet dengan 'pulaukan' karbohidrat selama seminggu akan memberi berita gembira. Tetapi pada usia 30-an, tulang dan otot akan menjadi lemah yang memberi kesan kepada metabolisme tubuh yang lebih lambat.

Kita tetap boleh menghilangkan berat badan iaitu dengan melakukan latihan angkat berat atau pilihan lain adalah amalkan diet dan detox.

DIET
Pengawalan pengambilan makanan mengikut ukuran dan kandungan gizi tertentu bagi tujuan kesihatan atau pun penurunan berat badan. Tak kisah lah amal diet low carb, diet seimbang atau diet atkins, ini tetap sejenis diet. Pilihan di tangan kita yang penting kena ada ilmu dan coach yang guide atau nasihat dari doktor. Jangan main hentam, bahaya!

DETOX
Proses mengeluarkan racun dari tubuh, membuang lebihan lemak degil dan meneutralkan asid dalam badan. Badan yang neutral akan menjaga tubuh untuk kekal sihat dan ideal.

Kenapa perlu DETOX

1. Menyingkirkan kerak yang berselaput di dinding usus
2. Melancarkan aliran darah
3. Menyempurnakan penghadaman
4. Melawaskan pembuangan najis

Tip Kurus Usia 30-an
1. Tolong kurangkan makan nasi, satu senduk sudah cukup.
2. Banyakkan buah dan sayur, in shaa Allah kenyang.
3. Kena rajin senam, bukan semata-mata nak buang lemak tetapi nak halau penyakit.
4. Jangan 'skip' sarapan.
5. Elakkan tidur selepas makan.
6. Lagi mudah, amalkan kemas rumah setiap hari. Paling berkesan, mop lantai. Ini sangat membantu.
7. Banyakkan minum air putih, elok waktu pagi. Malam jangan minum banyak sangat, nanti urat kembang.
8. Amalkan minum air lemon, detoks paling jimat dan mudah.
9. Makan malam sebelum pukul 8.
10. Kena selitkan makan suplement atau jamu. Ini wajib!


Saya sudah berjaya amalkan rejim Detox dan menghilangkan lemak di bahagian badan saya. Berat saya pada Aidilfitri adalah 68kg dan kini pada Aidiladha adalah 60kg

Jom saya bantu anda untuk kita kekal lebih sihat dan bertenaga di usia 30-an 😉


Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai Detox Shaklee, boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

21.8.18

Hari raya Aidilfitri 68kg, hari raya Aidiladha 60kg : Testimoni Berjaya Turunkan Berat Badan dengan Tips Detox Perut Buncit


Tengah stress berat badan makin naik setiap hari ke? Kerja dalam pejabat asyik duduk je. Kita pun cuba lah nak ambil set turunkan berat badan dan produk detox.

Ye lah, pelbagai jenis set turunkan berat badan, set detox, produk penurunan berat badan yang ada di dalam pasaran. Tapi selepas kita ambil takda kesan pun. Dah makan berkotak-kotak, berbotol-botol malah ambil masa berbulan-bulan tapi hasilnya tak memuaskan.

Semak dahulu adakah korang tergolong dalam salah 1 kategori ni

  1. Berat badan makin bertambah. Dah diet pun tak kurus-kurus jugak.
  2. Sembelit. Sistem penghadaman tak lawas.
  3. Kulit wajah kusam, lesu. Banyak jerawat.
  4. Tekanan. Asyik tertekan aje, mood tak stabil.
  5. Mudah penat. Keletihan melampau.
  6. Asyik nak makan macam-macam, terutama benda manis.
  7. Mudah lupa. Otak fokus jangka pendek sahaja.
  8. Badan tak dapat serap nutrisi sepenuhnya.
  9. Mudah jatuh sakit. Sistem imun tidak kuat.
  10. Gangguan tidur. Sukar nak tidur malam.

Korang ada ke dalam salah satu kategori kat atas tu?

Berat badan Umi suatu masa dulu pernah mencecah 68kg sehinggakan badan Umi rasa malas, lembab, lemau dan susah nak bergerak. Bergerak pun dalam keadaan bebal. Teruk benar perangai! Umi kerja pun banyak duduk, jarang sangat la nak berjalan aktif. Hehehe. Dasar berat punggung 😅

Perut Umi buncit sehingga setiap kali orang akan tanya dah berapa bulan Umi mengandung. Haha. Umi jawab dengan sinis, ni perut buncit. Masa tu ego Umi tinggi. Alah bila aku jawab camtu, orang diam lah. Memang lah orang diam. Tapi kesian nya kat tubuh badan.

Paling teruk masa berat badan 68kg ni adalah apabila Umi dapat sakit lutut dan menyebabkan aktiviti solat masa tu sangat menyeksakan ketika nak turun dan bangun sujud serta duduk tahiyat. Apatah lagi kadang anak bongsu yang umur 3 tahun ada jugak lah memerap nak didukung, dikendong. Masa tu seksa nya takyah cakaplah. Sakit habis segala sendi.

Sebenarnya sebelum ni pun Umi dah tahu pasal detox dan turunkan berat badan tapi diri Umi masih kebal, tak berani nak langgar dinding tembok untuk kembalikan hak tubuh badan iaitu sihat luar dalam. Umi pula jenis suka makan nasi. Sekali hadap tu mau jugak bertambah-tambah nasi. Makan tak sedar diri. Jadi nya takut lah nak detox bagai sebab kena kurangkan pengambilan nasi. Tapi sangkaan Umi meleset! Nasi tak bersalah ok!

Masa Umi join program Detox di bawah kelolaan Master Firdhaus Zulkifli, baru lah Umi tahu apa manfaat Detox dan kesannya.

Hakikatnya setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan kita untuk singkirkan toksin. Pengumpulan toksin ni la yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Sebab tu, amalan detox secara berkala adalah penting untuk kesihatan kita.

8 Kebaikan DETOX cara SHAKLEE yang akan di lakukan selama 7 hari bagi setiap sesi di mana program ini tidak ada pada diet dan program kurus yang lain.

1) Program Detox ini membantu kita untuk buang segala toksin yang selama ini bertakung dan seterusnya menjadi kan kita lebih sihat, bertenaga dan fokus.
2) Boleh diamalkan oleh ibu menyusu dengan meal plan tersendiri. (special sangat dan selamat untuk bayi anda)
3) Mengurangkan craving atau mengidam terhadap benda manis dan nafsu mahu makan banyak seperti biasa walaupun sudah selesai Detox 7 hari.
4) Sesi detox yang pendek sahaja, hanya 7 hari dan anda sudah dapat merasakan perubahan yang positif.
5) Menjadikan Sistem penghadaman yang lebih baik iaitu pembuangan lebih lancar, bebas masalah buasir dan sembelit.
6) Nafas terasa lebih segar dan tidak berbau (jika anda mengalami masalah nafas berbau)
7) Kulit lebih segar dan tidak lesu. Salah satu usaha untuk bebas dari jerawat, ekzema, resdung, alergic dan masalah kulit.
8) Manfaat nya, BERAT Badan Pasti TURUN dan tak mudah naik semula!!

Di Shaklee, set Jom Detox ini tidak fokus kepada organ-organ tertentu sahaja seperti kebanyakan suplemen detoks di pasaran.

Sebaliknya, set Jom Detox Shaklee membantu detoks di seluruh badan, termasuk semua organ dalaman yang terlibat dengan proses detoksifikasi iaitu buah pinggang, hati dan paru-paru.


Apakah Set Jom Detox Shaklee?
Set Jom Detox Shaklee mengandungi 5 jenis suplemen iaitu Vivix, DTX Complex, Herb-Lax, Alfalfa Complex dan Peppermint-Ginger Plus.

Vivix: Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu. Kesemua 4 jenis ekstrak ini kaya dengan polifenol. Polifenol ialah sumber antioksidan yang sangat baik, dan merupakan salah satu penggalak tenaga yang sangat hebat.

DTX Complex: Dicipta untuk membekalkan nutrisi yang menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat. Mengandungi milk thistle, tonik untuk hati. Ia membantu detoksifikasi hati, meningkatkan paras tenaga, serta membantu menghasilkan kulit yang cerah dan berseri-seri.

Alfalfa Complex: Dikenali sebagai gudang nutrien. Akar tunjangnya mencecah sedalam 6 meter, membekalkan pelbagai nutrien dan mineral. Daun Alfalfa mempunyai kandungan nutrisi yang sangat tinggi, meneutralkan keasidan badan yang dihasilkan oleh toksin, sekaligus membantu menurunkan berat badan. Sahabat baik buah pinggang.

Herb-Lax: Mengandungi daun Senna, herba mesra usus, membantu meredakan sembelit, serta menggalakkan sistem penghadaman yang sihat. Digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong pergerakan usus.

Peppermint-Ginger Plus: Membekalkan herba semula jadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman anda. Daun pudina dan halia secara tradisionalnya digunakan untuk meredakan dan menenangkan perut, serta mengurangkan perut sebu dan berangin.

Jadi, jika anda ambil kesemua set lengkap Jom Detox dan patuhi pengambilan suplemen dengan konsisten, anda akan rasai sendiri perbezaannya selepas hari ke-7, hari ke-14, hari ke-21, dan hari-hari seterusnya.

Dengan belian fullset Jom Detox (Vivix, DTX Complex, Herb-Lax, Alfalfa & Peppermint-Ginger), korang akan dapat

FREE Membership (jimat RM75.00).
FREE Postage (jimat RM10 semenanjung/RM20 sabah sarawak).
FREE Meal Plan Detox Shaklee Exclusive
5% bonus cash bulan hadapan.

Jika nak beli loose item pun boleh. Yang penting, anda akan dimasukkan ke dalam group sokongan bersama-sama dengan fighters lain. Barulah semangat nak hilangkan lemak dan badan makin kurus sihat!


Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai produk Set Detox Shaklee ini, boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

15.8.18

Perbezaan Vitamin C Shaklee dan Chewable Vitamin C Plus


Perbezaan ketara di antara Chewable Vita-C Plus dan Sustained Release Vita-C Plus

1) Kandungan setiap tablet

Chewable-C Plus : 100mg vitamin C berpotensi tinggi, bersamaan dengan kandungan vitamin C dalam 1 1/2 biji oren

Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 24.00mg
(2.0mg Hesperidin)
(2.0mg Lemon Bioflavonoids)
(1.50mg Orange Biofolavonoids)
(0.50mg Grapefruit Bioflavanoids)
Rose Hips Powder – 40.00mg

Chewable-C Plus mempunyai pertambahan Rose Hips Powder. Dikatakan sebagai ‘stomach tonic’ kerana ia membantu mengubati ulser perut, diarrhea, sembelit dan sebagainya. Selain daripada itu ia turut bertindak terhadap kolesterol, diabetis, tekanan darah tinggi dan sebagainya.

SR Vita-C Plus : 500mg vitamin C berpotensi tinggi, bersamaan dengan kandungan vitamin C dalam 7 1/2 biji oren

Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 120.00mg

2) Cara pengambilan

Chewable Vita-C sesuai dikunyah dan rasanya pun masam-masam manis.
SR Vita-C Plus lebih sesuai ditelan dan ianya sangat masam.

3) Penghantaran vitamin C

Vita-C 500mg ni adalah Vitamin C berbentuk tablet.
Setiap tablet mempunyai kepekatan 500mg Vitamin C. Ianya diberi nama ‘Sustained Release’ kerana setiap tablet dicipta untuk membebaskan 1.5 Vitamin C buah secara berterusan perlahan-lahan ke dalam badan. Ujian klinikal menunjukkan Vitamin C dalam 2 tablet mampu bertahan selama lebih kurang 5 jam dan mampu kekal dalam plasma darah kita sehingga 24 jam! Dengan kata lain, 2 tablet Vitamin C boleh melindungi badan kita selama sehari suntuk! Berbanding dengan tablet yang tidak diperbuat daripada teknologi ‘Sustained Release’, Vitamin C akan terus dihadam oleh usus dengan cepat dan sebahagian Vitamin C akan terus dibuang dan dibazirkan sebab usus tak dapat menyerap sepenuhnya Vitamin C tersebut. Rugi kan?

Vita-C 100mg adalah Vitamin C berbentuk tablet kunyah.
Setiap tablet kunyah mempunyai kepekatan 100mg Vitamin C. Ianya diberi nama ‘Chewable’ kerana ianya perlu dikunyah seperti gula-gula. Apa yang istimewanya ialah apabila anda mengunyah Vitamin C jenis ini, air liur akan membantu menghadamkan Vitamin C tersebut dan seterusnya membolehkan ianya sedia untuk diserap sebaik sahaja sampai ke usus kecil. Malah, kajian menunjukkan mengunyah Vitamin C dalam dos yang kecil beberapa kali sehari adalah lebih berkesan untuk penyerapan berbanding mengambil sebiji Vitamin C dalam dos yang besar sekaligus!

Semoga perkongsian info ini dapat membantu para pembaca untuk memilih jenis suplemen Vitamin C yang sesuai.

Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai promosi vitamin C Shaklee, boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

14.8.18

Vitamin C kunyah atau telan? Vita-C Plus dan Chewable-C Plus


Setiap kali nak mendapatkan suplemen vitamin C, pasti ramai orang tertanya-tanya. Vitamin C ni ambil kunyah atau telan? Mana satu cara pengambilan yang betul?

Sesetengah vitamin boleh dikurangkan oleh asid pencernaan dalam perut. Oleh itu, cara alternatif untuk pengambilan vitamin sama ada cecair atau pil lembut yang diletakkan di bawah lidah - sublingual.

Penyerapan
Persediaan vitamin sublingual diserap melalui membran mukus di bawah lidah. Kawasan mulut mengandungi sejumlah besar saluran darah kecil yang dipanggil kapilari. Vitamin melalui membran mukus secara langsung ke kapilari dan diangkut ke dalam aliran darah melalui saluran darah yang lebih besar.

Kecekapan
Vitamin sublingual secara langsung diserap ke dalam aliran darah, tanpa masuk ke sistem penghadaman. Keputusannya, vitamin lebih cepat diserap. Selepas diuji, ternyata kandungan vitamin dalam darah adalah tinggi selepas 10-15minit pengambilan vitamin secara sublingual ataupun 'kemam', yang biasanya lebih cepat daripada vitamin atau ubat yang diambil melalui laluan mulut atau telan begitu sahaja.

Keberkesanan
Seperti yang dilaporkan oleh kajian PubMed, " kajian terkawal rawak untuk menilai keberkesanan sublingual dan oral vitamin dalam mengurangkan jumlah paras homosistein serum," tidak ada perbezaan dalam beredar tahap darah vitamin yang diambil sublingually atau ditelan.

Ini bermakan tahap keberkesanan adalah sama, samada melalui oral ataupun sublimgual. Cuma, tahap penyerapan lebih cepat jika secara sublingual berbanding oral.

Shaklee mempunyai 2 jenis pilihan vitamin C yang boleh diambil secara telan atau pun kunyah.

Vitamin C yang boleh ditelan terus ialah Sustained Release Vita-C Plus manakala Chewable-C Plus boleh diambil secara kunyah.

SR Vita-C Plus lebih sesuai ditelan kerana rasanya yang sangat masam. Ini kerana sebiji tablet bersamaan dengan 7 1/2 biji buah oren.

Chewable-C Plus pula mempunyai rasa sitrus yang enak. Juga ditambah dengan serbuk rosehips, bioflavonoid sitrus dan hesperidin untuk meningkatkan fungsi vitamin C.

Semoga perkongsian info ini dapat membantu para pembaca untuk memilih jenis suplemen Vitamin C yang sesuai.


Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai promosi Vitamin C Shaklee, boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading