14 Mac 2019

7 Makanan Tambahan Kesihatan Untuk Wanita dan Ibu Mengandung

7 Makanan Tambahan Kesihatan Untuk Wanita dan Ibu Mengandung
7 Makanan Tambahan Kesihatan Untuk Wanita dan Ibu Mengandung
7 Makanan Tambahan Kesihatan Untuk Wanita dan Ibu Mengandung | Makanan kesihatan wanita haruslah lebih berkhasiat untuk mengekalkan nutrisi pemakanan seimbang.

Wanita perlu mempunyai keperluan pemakanan yang berzat bagi menjaga kesihatan dan mengekalkan tenaga di kala usia yang semakin lanjut. 7 jenis makanan ini mengandungi nutrisi yang diperlukan untuk menjaga kesihatan tubuh wanita iaitu kalsium, asid lemak Omega-3, antioksidan dan beberapa jenis mineral serta vitamin.

1. Protein Soya
Protein soya yang ter
dapat dalam tauhu, susu , mentega atau bijirin bagus untuk kesihatan jantung. Ia membantu mengurangkan tahap kolestrol dalam badan. Ambil sekurang – kurangnya 25gram protein soya setiap hari.

Baca Juga: 31 Perkara Akibat Keburukan Soya

2. Bijirin
Bijirin penuh membantu mencegah masalah pencernaaan yang lazimnya dialami oleh kaum wanita. Makanan bijirin penuh termasuk beras perang, roti gandum, dan barli.

3. Makanan Tinggi Folic
Makanan tinggi kandungan folic yang terdapat dalam asparagus, buah oren dan kekacang adalah penting untuk wanita mengandung. Ia bertujuan memastikan produksi tiub saraf yang betul dan kesihatan jantung untuk janin.Pastikan anda mengambil sekurang – kurangnya 400 mikrogram (mcg) setiap hari.

Baca Juga: Vitamin B untuk stress dan kemurungan

4. Jus Cranberi
Jus cranberi membantu mencegah bakteria daripada melekat pada dinding pundi kencing sekaligus mencegah jangkitan pada saluran kencing. Penyelidikan baru juga membuktikan bahawa cranberi boleh mengekalkan kesihatan kardiovaskular.

5. Air
Air adalah penting untuk semua proses metabolik dalam badan, Ia juga membantu sistem penghadaman, kawalan berat badan dan juga kesihatan kulit. Minum 8 hingga 10 gelas sehari adalah penting untuk memastikan kandungan air dalam badan mencukupi.

7 Makanan Tambahan Kesihatan Untuk Wanita dan Ibu Mengandung
7 Makanan Tambahan Kesihatan Untuk Wanita dan Ibu Mengandung

6. Sayuran hijau
Sayuran hijau menyediakan nutrien dan serat yang penting untuk badan. Kata orang-orang tua, lebih pahit rasa sayuran itu, lebih banyak khasiatnya. Makan sekurang-kurangnya tiga hidangan setiap hari.

7. Vitamin C
Buah-buahan termasuk sitrus, strawberi, lada merah, lada hijau, sawi, brokoli, bayam, tomato, kentang, kiwi, jambu dan pasli. Disamping menyumbang kepada kesihatan menyeluruh, buahan – buahan yang kaya dengan Vitamin C dan antioksidan yang dikaitkan dengan penurunan risiko penyakit jantung kronik.

Produk khusus untuk wanita hebat sepanjang usia semestinyalah daripada Shaklee.

Produk Shaklee khususnya multivitamin Vitalea, GLA Complex dan Ostematrix sudah banyak membantu para wanita dalam kehidupan seharian mereka.

Vitalea
Merupakan multivitamin dan mineral yang pertama dicipta didunia.
Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA.
Setiap tablet Vita-Lea Shaklee bersalut serbuk spirulina.
Merupakan tablet yang paling mudah larut di dalam air dan juga tubuh manusia.

Berdasarkan 7 ujian klinikal telah membuktikan bahawa pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko kerap sakit sebanyak 65%.

Ada lagi tambahan

Mempunyai Patented Bioactivated Absorption System™ yang merupakan teknologi salutan mikro yang menyeliputi setiap tablet Vita-Lea™.
Teknologi ini penting untuk pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.
Ini menjadikan Vita-lea™ sebagai vitamin yang mudah larut di dalam badan dan tidak membebankan buah pinggang.

GLA Complex
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
melegakan kesakitan semasa datang haid
melegakan sakit kepala
mengatur kitaran haid
melegakan tanda-tanda putusnya haid
meningkatkan tahap kesuburan (cecair serviks)
membantu menstabilkan hormon

Shaklee GLA Complex : Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO. Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema. GLA Complex juga mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6.

Ostematrix
Bukan sekadar Kalsium.

Kalsium ini lah yang paling seimbang dengan memastikan kadar penyerapannya adalah 99%.
Formula Ostematrix unik, dibuat dari mineral semulajadi & garam mineral dari Laut Mati.
Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus & vitamin D, zink, kuprum, mangan & boron.

Tahukah anda? Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk memastikan penyerapan oleh tubuh & menghalang endapan sesetengah mineral.
Kajian membuktikan kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang, terutamanya wanita yang telah berumur secara berkesan.

Nak dapatkan produk Shaklee?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

8 Mac 2019

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee
Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee
Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee | Selamat Hari Wanita Sedunia kepada semua wanita. Wanita hidup dalam pelbagai fasa peringkat umur.

Bermula daripada fasa gadis sunti ke isteri, kemudian mengandung, bersalin dan berpantang. Seterusnya pra-menopause dan menopause akhirnya menjadi warga emas.

Sebab tu lah, kami berani mengatakan bahawa wanita memerlukan sokongan di semua peringkat umur. Salah satunya adalah sokongan nutrisi makanan tambahan.

Sebab kita wanita ni keperluan nutrien kita akan bertambah mengikut keadaan. Contohnya ketika kita mengandung atau menyusukan anak. Kemudian kita pulak tak mampu nak konsisten untuk mencukupkan keperluan zat melalui diet biasa kita. Asyik makan fast food je sebab kejar masa bekerja jadi keperluan zat kita dah terbatas.

Wanita juga kerap mengalami simptom seperti letih dan tak bermaya sedangkan pekerjaan kita menuntut untuk kita kekal bertenaga sepanjang hari. Contoh paling mudah, sudah tentu lah surirumah sepenuh masa kan? Dengan anak-anak yang ramai dan aktif. Mana nak handle kerja rumah, pastu anak-anak lagi. Jadi keperluan makanan tambahan sangat penting.

Lagi satu, kita wanita selalu berada dalam kesibukan sehingga susah untuk mendapatkan makanan seimbang pada waktu yang sesuai. Sehingga pengambilan gizi yang lengkap terjejas. Contohnya lah doktor yang sangat sibuk oncall selang sehari sampaikan pemakanan dan tidur yang cukup terpaksa dikorbankan.

Jadi amat penting untuk tubuh benar-benar memerlukan makanan tambahan. Kita lebih digalakkan untuk memilih suplemen yang terhasil daripada bahan organik dan semula jadi. Paling penting tiada tambahan bahan kimia dan berstatus Halal.

Produk khusus untuk wanita hebat sepanjang usia semestinyalah daripada Shaklee.

Produk Shaklee khususnya multivitamin Vitalea, GLA Complex dan Ostematrix sudah banyak membantu para wanita dalam kehidupan seharian mereka.

Vitalea

  • Merupakan multivitamin dan mineral yang pertama dicipta didunia.
  • Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA.
  • Setiap tablet Vita-Lea Shaklee bersalut serbuk spirulina.
  • Merupakan tablet yang paling mudah larut di dalam air dan juga tubuh manusia.

Berdasarkan 7 ujian klinikal telah membuktikan bahawa pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko kerap sakit sebanyak 65%.

Ada lagi tambahan

  • Mempunyai Patented Bioactivated Absorption System™ yang merupakan teknologi salutan mikro yang menyeliputi setiap tablet Vita-Lea™.
  • Teknologi ini penting untuk pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.
  • Ini menjadikan Vita-lea™ sebagai vitamin yang mudah larut di dalam badan dan tidak membebankan buah pinggang.

GLA Complex
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
  • melegakan kesakitan semasa datang haid
  • melegakan sakit kepala
  • mengatur kitaran haid
  • melegakan tanda-tanda putusnya haid
  • meningkatkan tahap kesuburan (cecair serviks)
  • membantu menstabilkan hormon

Shaklee GLA Complex : Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO. Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema. GLA Complex juga mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6.

Ostematrix
Bukan sekadar Kalsium.

Kalsium ini lah yang paling seimbang dengan memastikan kadar penyerapannya adalah 99%.
Formula Ostematrix unik, dibuat dari mineral semulajadi & garam mineral dari Laut Mati.
Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus & vitamin D, zink, kuprum, mangan & boron.

Tahukah anda? Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk memastikan penyerapan oleh tubuh & menghalang endapan sesetengah mineral.
Kajian membuktikan kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang, terutamanya wanita yang telah berumur secara berkesan.

Adakah Shaklee dapat bantu para wanita?
Sudah semestinya la sudah.
Macam akak-akak semua kat bawah ni.

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Hadiah Untuk Wanita Tersayang : Set Kesihatan Wanita Shaklee

Bagi menghargai peranan wanita yang tak terperi banyaknya, ada promosi menarik sepanjang bulan Mac 2019 untuk wanita bagi semua peringkat umur.

Promosi sempena Hari Wanita Sedunia, tawaran hebat untuk pembelian Vitalea, GLA Complex dan Ostematrix. Setiap belian produk ini, akan akan mendapat diskaun sehingga 30% bagi pembelian RM100 seterusnya.

Jika berminat boleh hubungi kami untuk terus mendapatkan promosi Set Wanita ini.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

7 Mac 2019

Masalah Kesihatan Paling Serius Di Alami Wanita Umur 40-an

Masalah Kesihatan Paling Serius Di Alami Wanita Umur 40-an
Masalah Kesihatan Paling Serius Di Alami Wanita Umur 40-an
Masalah Kesihatan Paling Serius Di Alami Wanita Umur 40-an | Seiring usia, bertambah pelbagai masalah kesihatan. Fungsi beberapa organ tubuh juga akan menurun.

Antara masalah kesihatan yang kerap menyerang wanita 40-an;

1. Kerapuhan tulang
Osteoporosis atau kerapuhan tulang ini sering dialami oleh mereka yang sudah berusia. Ia terjadi kerana tulang menjadi rapuh akibat penurunan kepadatan tulang. Osteoporosis ini sering dialami kaum wanita dibandingkan kaum lelaki. Bahkan wanita juga cenderung kehilangan kalsium daripada tubuh mereka dengan mudah.

2. Arthritis
Arthritis atau radang sendi merupakan penyakit yang menyerang tulang selain osteoporosis. Athritis boleh mempengaruhi tulang belakang, pergelangan tangan, lutut, pinggang dan jari.

Baca Juga : Bolehkah asid lemak ikan mengatasi arthritis (sakit sendi)?

3. Gangguan Penglihatan
Penglihatan wanita 40-an mula berkurangan, dan anda harus membuat pemeriksaan mata. Glukoma juga merupakan masalah kesihatan yang berkaitan dengan penglihatan. Glukoma dapat menyebabkan kerosakan saraf optik pada mata.

4. Tiroid
Orang yang letih, bertambah berat badannya, rambut rosak dan kulit kehilangan kesegarannya, disarankan membuat pemeriksaan tiroid. Pemeriksaan kelenjar di leher ini membantu mengawal tahap energi dan mengatur hormon.

5. Fungsi Kognitif Menurun
Daya ingat wanita 40-an mula menurun sedikit demi sedikit. Apabila seseorang mengalami keadaan ini biasanya dia akan mengalami kebingungan pada ketika melakukan sesuatu.

6. Gangguan Emosi
Bukan hanya gangguan fizikal sahaja yang membayangi kehidupan wanita 40-an. Namun, masalah kesihatan ini juga saling berkait dengan mental. Bahkan, wanita 40-an mempunyai masalah tidur yang lebih teruk berbanding lelaki. Tidur yang tidak berkualiti juga akan menambah risiko hipertensi pada wanita sehingga dua kali ganda.

KETAHUI 5 Suplemen Terbaik Untuk Wanita Dewasa 30an 40an 50an Malaysia

Pengambilan suplemen yang disyorkan untuk wanita adalah

GLA Complex
GLA Complex, diekstrak dari Borage seed oil yang mempunyai 2 kali ganda Asid Gamma Linolenik berbanding EPO. GLA Complex untuk sumber omega-6, dengan vitamin E yang baik untuk regulasi hormon dan kulit yang sihat. Asid gamma linolenik telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, menormalkan semula kitaran haid dan melegakan simptom-simptom menopaus.

OsteMatrix
Ostematrix untuk sumber kalsium dan magnesium bagi tulang. Membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh. Penggunaan hanya dua caplets dari Ostematrix meningkatkan tahap kalsium darah untuk 12 jam.

Multivitamin Vitalea
Sumber zat besi. Memberikan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal, termasuk vitamin C, dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan. VitaLea mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang. Kelebihan tablet Vitalea mengandungi sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten, direka untuk memastikan penyerapan asid folik.

Semoga perkongsian ini memberikan manfaat kepada semua pembaca. Diharapkan setiap wanita mengambil berat masalah kesihatan tubuh badan.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, kami sedia membantu.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

5 Mac 2019

5 Masalah Utama Kesihatan Wanita

5 Masalah Utama Kesihatan Wanita
5 Masalah Utama Kesihatan Wanita
5 Masalah Utama Kesihatan Wanita | Ada beberapa masalah paling umum berlaku dalam kalangan wanita, khususnya di Asia dan bagi wanita yang memasuki usia 30-an.

1. Mengekalkan atau mengawal berat badan

Kadar metabolisme rendah adalah salah satu sebab kenapa berat badan sukar turun atau naik. Oleh itu, wanita harus mengawal pemakanan atau bersenam. Bagi yang gemar meratah makanan lewat malam, digalakkan mengurangkan atau berhenti terus.

JOM BACA Tips Turunkan Berat dan Perut Buncit Untuk Wanita Umur 30-an

Kenaikan berat badan juga salah satu punca utama wanita diserang penyakit berkaitan kardio selain diabetes dan kanser.

2. Sakit bahagian dada

Pelbagai kajian membuktikan sakit dada dalam kalangan wanita petanda awal sakit jantung walaupun tanpa simptom. Kebanyakan wanita mangambil ringan sakit di bahagian badan menyebabkan mereka diserang penyakit kronik secara mengejut.

3. Tulang asas kepada struktur badan

Wanita adalah kumpulan paling berisiko bermasalah osteoporosis. Penjagaan harus bermula sejak muda lagi, jangan tunggu sehingga kita mencapai 30an. Pengambilan kalsium di usia muda seperti menyimpan wang setiap bulan dalam bank untuk kegunaan hari persaraan. Bila dah bersara, mana boleh simpan wang kan?

BACA JUGA Kelebihan Kalsium Untuk Wanita

Pengambilan suplemen kalsium dan makanan berkalsium tinggi tetap disarankan dengan harapan ia sekurang-kurangnya membantu menampung kadar kalsium berkurangan.

4. Banyakkan air, elak jangkitan kuman

Peningkatan usia dalam kalangan wanita juga meningkatkan risiko masalah jangkitan kuman atau bakteria di saluran pundi kencing (UTI), buah pinggang, pundi kencing atau uretra.

Kajian menunjukkan dengan menambah pengambilan air sekurang-kurangnya 1.5 liter setiap hari, masalah jangkitan boleh dielak sehingga 48%.

5. Menopaus

Lazimnya berlaku selepas usia 50-an. Kesan paling utama ialah ketidakseimbangan hormon, badan dan perasaan. Menopaus menyebabkan gangguan vasomotor seperti kulit memerah, berpeluh, susah tidur, berdebar-debar, panas baran, pelupa, mudah berkecil hati, kurang konsentrasi, masalah fizikal dan kejiwaan seperti kemurungan dan tekanan.

KETAHUI 5 Suplemen Terbaik Untuk Wanita Dewasa 30an 40an 50an Malaysia

Pengambilan suplemen yang disyorkan untuk wanita adalah

GLA Complex
GLA Complex, diekstrak dari Borage seed oil yang mempunyai 2 kali ganda Asid Gamma Linolenik berbanding EPO. GLA Complex untuk sumber omega-6, dengan vitamin E yang baik untuk regulasi hormon dan kulit yang sihat. Asid gamma linolenik telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, menormalkan semula kitaran haid dan melegakan simptom-simptom menopaus.

OsteMatrix
Ostematrix untuk sumber kalsium dan magnesium bagi tulang. Membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh. Penggunaan hanya dua caplets dari Ostematrix meningkatkan tahap kalsium darah untuk 12 jam.

Multivitamin Vitalea
Sumber zat besi. Memberikan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal, termasuk vitamin C, dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan. VitaLea mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang. Kelebihan tablet Vitalea mengandungi sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten, direka untuk memastikan penyerapan asid folik.

Semoga perkongsian ini memberikan manfaat kepada semua pembaca. Diharapkan setiap wanita mengambil berat masalah kesihatan tubuh badan.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, kami sedia membantu.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

3 Mac 2019

Promosi Shaklee Mac 2019 : Sempena Hari Wanita Antarabangsa

Promosi Shaklee Mac 2019 : Sempena Hari Wanita Antarabangsa
Promosi Shaklee Mac 2019 : Sempena Hari Wanita Antarabangsa
Promosi Shaklee Mac 2019 : Sempena Hari Wanita Antarabangsa | 8 Mac setiap tahun ialah Hari Wanita Antarabangsa bagi menghargai peranan dan pengorbanan wanita.

Antara masalah kesihatan wanita mengikut usia

Bawah usia 20 tahun - Ketidakseimbangan hormon disebabkan ovari yang belum matang dan tekanan psikologi.

Usia 20 hingga 30 tahun - Ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan psikologi; Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) iaitu keadaan folikel yang terdapat di dalam ovari tidak menjadi matang, gagal untuk mengeluarkan telur dan menyebabkan masalah kesuburan.

Usia 30 hingga 40 tahun - Ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan, PCOS, fibroid atau polip pada rahim, endometriosis (tisu selaput rahim tumbuh di luar rahim) dan endometrial hyperplasia iaitu peringkat pra-kanser dinding rahim.

Usia 40 hingga 50 tahun - Ketidakseimbangan hormon disebabkan perimenopausal (masa transisi sebelum terjadinya menopause) dan endometrial hyperplasia (pra-kanser).

Usia 50 ke atas - Endometrial hyperplasia (pra-kanser) dan kanser.

Bagi menghargai wanita, Shaklee mengadakan promosi Wonder Women bermula 1 Mac sehingga 31 Mac 2019.

Promosi ini melibatkan multivitamin Vitalea, GLA Complex dan Ostematrix.

1. Vita-Lea
Merupakan Multivitamin yang hebat
Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
2 biji VITALEA bersamaan 40 jenis hidangan lauk (Untuk mendapatkan zat yang sama banyak)

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu
Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.
Mengandungi beta karotena yang membantu dalammengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

Belian gempak bulan ini.
Dengan 4 botol Vitalea, anda akan dapat diskaun 30%
Untuk pembelian RM100 yang seterusnya dengan pihak kami.

Promosi Shaklee Mac 2019  : Sempena Hari Wanita Antarabangsa
Anda boleh Whatsapp kami untuk mendapatkan nombor akaun bagi pembayaran Vitalea.
Promosi Shaklee Mac 2019  : Sempena Hari Wanita Antarabangsa
2. GLA Complex
Dihasilkan daripada Borage Seed (17 – 25% khasiat sumber asli GLA).
Borage mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA berbanding dengan EPO.
Ianya juga adalah 3 kali lebih tinggi dari segi bioavailability dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.

Fungsi Khusus GLA Complex
Isteri yang ingin meningkatkan kesuburan untuk hamil.
Wanita yang menghadapi masalah kitar haid tidak stabil
Wanita yang dalam peringkat menopause
Melegakan masalah sengugut atau PMS pada wanita
Mereka yang menghadapi masalah jerawat pada muka disebabkan masalah hormon, masalah eczema atau kekeringan kulit
Wanita yang mempunyai masalah cyst, pengambilan GLA boleh membantu pengecutan cyst.
Individu yang menghadapi masalah diabetes jenis 2. GLA mampu untuk membantu pengawalan insulin dan paras kolesterol serta membantu mengurangkan masalah kebas atau kesakitan yang biasa dialami pesakit
Membantu masalah berat badan yang disebabkan oleh hormon.

Belian gempak bulan ini.
Dengan 4 botol GLA Complex, anda akan dapat diskaun 30%
Untuk pembelian RM100 yang seterusnya dengan pihak kami.

Promosi Shaklee Mac 2019  : Sempena Hari Wanita Antarabangsa
Anda boleh Whatsapp kami untuk mendapatkan nombor akaun bagi pembayaran GLA Complex.
Promosi Shaklee Mac 2019  : Sempena Hari Wanita Antarabangsa
3. Ostematrix
Ostematrix Shaklee adalah sumber kalsium dan vitamin D serta mengandungi Magnesium.
Magnesium akan berfungsi untuk memastikan kalsium dapat diserap oleh badan dengan baik.
Ostematrix mengandungi kalsium yang bersamaan dengan segelas susu atau 80 biji badam!

Fungsi Khusus Ostematrix Shaklee
Membekalkan kalsium dan membantu mengurangkan masalah osteoporosis.
Mengurangkan masalah sembelit
Membantu masalah sakit pinggang, sakit tumit dan sakit sendi.
Membantu menguatkan tulang rapuh, gigi, kuku dan sistem saraf
Mengurangkan stress apabila tekanan darah dapat diimbangi, sistem saraf dapat ditenangkan, ia juga membantu mendapatkan tidur lena.
Mengurangkan masalah kekejangan otot.

Belian gempak bulan ini.
Dengan 5 botol Ostematrix, anda akan dapat diskaun 30%
Untuk pembelian RM100 yang seterusnya dengan pihak kami.

Promosi Shaklee Mac 2019  : Sempena Hari Wanita Antarabangsa
Anda boleh Whatsapp kami untuk mendapatkan nombor akaun bagi pembayaran Ostematrix.
Promosi Shaklee Mac 2019  : Sempena Hari Wanita Antarabangsa
Kami berharap para wanita terus berusaha dari sekarang untuk mengutamakan kesihatan supaya kewajipan wanita sebagai isteri, ibu, pemimpin, pegawai dan sebagainya terlaksana dengan sempurna. InshaAllah aamiin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading