16.7.18

Skincare Youth dan Vitamin Shaklee Berjaya Hilangkan Jerawat


Saya nak kongsikan testimoni saya sendiri tentang masalah jerawat yang telah 'menyerang' saya tahun lepas. Dan saya bersyukur sangat² sebab shaklee banyak sangat membantu memulihkan dengan cepat.

Sebelum tu nak bagi tahu, kulit saya memang tak ada masalah jerawat ni. pernah jerawat dulu pun masa sekolah. itu pun tak berapa teruk sangat.

Masa bulan jun 2017 kulit saya dah menampakkan jerawat² pasir. Silapnya bila saya pakai nutriwhite tanpa toner. saya hanya pakai pencuci, makeup remover dan nightcream je. baru saya tahu betapa pentingnya toner ni. memang best sangat pakai nutriwhite ni. memang dia bersihkan sampai kedalam pori tau. tapi sebab bila dah cuci tak 'tutup' dengan toner so kulit tu macam terdedah dengan bakteria. ni bukan sebab nutriwhite tau tapi sebab lepas habis saya pakai nutriwhite. Masa pakai nutriwhite tu hanya keluar jerawat pasir tapi mati balik dah jerawat tu. masih ok lagi.

lepas tu saya dah gabra sebab nutriwhite habis. Silap saya lagi, patut saya top up la lagi nutriwhite kan..tapi tak, tergoda pulak nak pi pakai pulak produk lain. (menyesal sangat² πŸ˜”) . baru pakai 2 hari kulit jadi bertambah teruk, mula tumbuh jerawat banyak. satu ni pun tak reda lagi dah keluar yang lain. terus buang. ( ni la akibatnya kan. padan muka sendiri! ) aduhaii.. betapa menyesalnya daku.

Kulit makin teruk, masa tu dah masuk puasa dah. kena pulak batuk yang kronik. sampai sesak nafas. muscle bengkak. rusuk sakit ya amat. tak boleh tarik nafas dalam². memang teruk sangat masa tu.

bayangkan nak raya masa tu, memang takde mood raya la jawabnya. rasa tak nak keluar rumah jumpa orang. nak bagi suami tengok muka ni pun rasa malu. Memang jiwa merudum masa tu. down sangat².

Start muka jerawat tu saya makan Vitamin C, GLA Complex, Alfalfa Complexpun ada makan juga masa tu kalau tak silap, Garlic pun saya makan. siap up dose lagi. sebab antibiotik semulajadi kan, ESP pun saya minum. Masa nak raya tu saya tambah lagi Vivix. Sebab batuk pula tu kan. Jadi saya memang ikhtiar dengan shaklee je.

Alhamdulillah sangat², kulit dah mula berubah. dari jerawat nanah tu dah terus mati. jadi parut² merah. masa ni saya amal pakai masker buat sendiri dari bahan² alami ni. letak vivix juga buat masker . dan ada juga letak bawang putih ( letak kat jerawat tu )

Bayangkan dari kulit yang teruk tu tak sampai beberapa bulan je saya dah pulih. hanya dengan makan vitamin shaklee. tak pakai yang lain, tak makan benda lain pun.

bulan November 2017 tu dah licin dah kulit. tinggal parut hitam je. cepat kan. padahal teruk tau. satu muka kena. tapi pulih dah. memang vitamin² tu sangat² membantu. serius!

Tapi masa tu tak terfikir nak ambil gambar. hanya ambil bila dah reda sikit je. boleh tengok gambar ni, ni kira dah ok sikit kalau tak lagi teruk muka. jerawat besar² dan bernanah. ada yg jerawat batu juga.

oh ya! batuk pun dah ok. lepas minum vivix tu, memang ok sangat lepas tu. bila bangun pagi selalu batuk² dulu. tapi masa tu perasan bangun pagi relax je. suami pun perasan juga batuk dah banyak kurang. kalau tak silap yang batuk ni tak habis lagi sebotol vivix tu ok dah.

Cuma tang jerawat je amik masa sikit beberapa bulan macam tu. nak pulih balik dari dalam. kita tak nak baik luaran je kan. so memang start tu takut nak pakai skincare sebarangan. hanya pakai produk shaklee saja. lagi bertambah percaya & yakin la kan dengan shaklee ni.

Sekarang, dah licin. parut pun dah hilang. kalau keluar jerawat tu, memang saya tak akan picit la..biarkan je. tapi kadang² tu die keluar sekejap pastu hilang balik. haha..macam malu² nak keluar gituu. Nak beli balik nutriwhite dah takde stok. sedihnya.. kena la tunggu youth.

Ni dah masuk skincare Youth. Terus grab full set. Kulit memang bertambah² elok. sangat² suka. hihi. nampak banyak perubahan. pori mengecil. kulit lembut. dulu ada garis kat bawah mata ni. sekarang ni takde dah.. memang banyak sangatlah perubahan. mungkin sebab saya tambah lagi dengan makan Set Cantik shaklee kan. keperluan nutrisi tu dibekalkan dari dalam juga.

Kesimpulannya, saya memang dah yakin dengan produk shaklee ni. banyak membantu. kalau orang nak tanya pasal set jerawat shaklee ni memang saya lagi terror la kan..haha sebab dah pernah kena dah dah pulih dengan shaklee. lagi confident nak cerita kat orang. Dan orang tengok kita pun orang percaya.


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

15.7.18

HB Low Semasa Mengandung Naik Dengan Set Hamil Shaklee


Saya seorang ibu mengandung yang pernah dikategorikan dalam kategori "mild anemia". Memang sejak daripada matrikulasi lagi saya tahu saya jenis mild anemia. Sebabnya pernah beberapa kali nak derma darah tak berjaya kerana bacaan HB di bawah 10.

Hanya lepas sekali sahaja derma darah masa di tahun ketiga universiti, tapi lepas derma darah saya tak boleh berjalan. Haha. Pitam, nasib baik tak pengsan..kalau tak malu je sebab pakai pakaian uniformπŸ˜…

First pregnancy, saya suka suka je makan vitamin. Tapi memang vitamin yang klinik bagi saya tak makan la sebab dah memang consume vitamin shaklee. Cuma tak konsisten.

2-3 kali nurse detect bacaan HB saya rendah. Nasib baik nurse masih bagi pilihan nak ambik supplement shaklee konsisten atau nak ambik zincofer. Heeeee! So saya decide ambik set vitamin prenatal shaklee konsisten. Alhamdulillah, sampai ke hujung pregnancy HB masih maintain 11 ke atas selepas ambik set vitamin prenatal shaklee ni dengan konsisten.

2017, saya mengandungkan anak kedua. Masa ni memang continue set vitamin prenatal shaklee je sebab menyusu. Saya memang tak ambik alfalfa sejak daripada pregnant yang pertama.

Beberapa experiment atas risiko sendiri saya buat untuk kehamilan kedua ni. Yang pertama, tak makan apa-apa supplement langsung tapi ambik makanan yang kaya dengan zat besi dan vitamin lain contohnya sayur double, makan jambu batu, makan hati lembu, makan sumber protein 2-3 jenis sehari, makan buah 2-3 jenis sehari.

Hasilnya, result HB saya rendah, hanya 10.8 sahaja. Masa ni tengah 28 minggu.

Ujian kedua saya buat dengan ambil jus delima jenama G***** yang sangat ramai orang perkatakan kat dalam group ibu mengandung facebook boleh naikkan bacaan HB.

Tapi sayang, saya tak dapat result bacaan HB masa tu sebab bukan masa test HB lagi. Masalahnya lain pulak yang jadi bila ujian air kencing yang dibuat menunjukkan urin saya trace! Ada gula! Nak cari result lain, lain pulak saya dapat. Tu hanya 2 minggu amalkan.

Nasib baik esoknya test MGTT saya pass. Tak sangkut bacaan gula. Kalau sangkut, memang seumur hidup saya menyesal ambik jus tu.

No more experiment. Saya teruskan je ambil set prenatal shaklee dengan gembira tanpa was-was. Alhamdulillah, hingga sekarang saya dah 39 weeks plus masih lagi amalkan set prenatal shaklee ni konsisten. HB masih cun di atas paras 11.

Nak naikkan HB? Go for set prenatal Shaklee! Bukan HB sahaja jadi concern utama, tapi dengan set ni banyak penyakit ibu mengandung dapat dielakkan. Contohnya tekanan darah tinggi, kencing manis, urin trace infection, pre-eklampsia, kelahiran bayi pramatang dan jugak kaki kejang di waktu malam.

Alhamdulillah, pregnancy kedua saya sangat sangat baik. Kaki cramp pon takde langsung. Padahal masih menyusu anak pertama. Hormon berubah pon kulit tak break out. Dan pertambahan berat saya kali ni memang sangat memuaskan. Mesti within the range every check up.

Bagi anda yang concern untuk melalui fasa kehamilan yang sangat sihat untuk ibu dan bayi dalam kandungan, seriusly anda patut cuba set prenatal Shaklee ni. Takkan rugi! Ibu sihat, bayi pon sihat tanpa sebarang masalah.

Minimize the risk. Don't ever challenge the risk especially those having problem with the previous pregnancy or genetically problems.

Jangan menyesal kemudian hari bila baby dah keluar. Dah tak berguna. Kos kewangan, kesihatan dan kebahagiaan akan diragut semuanya.


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

14.7.18

Youth Skincare Shaklee Kembalikan Kulit Cerah Berseri


Sebelum ni Ziela pakai produk Malaysia yang amat terkenal. Mula pakai memang cantik,tapi bila dah lama mula naik ruam dan whitehead yang banyak. Sekarang Ziela pakai Youth™ sahaja. Ziela start pakai Youth 9/03/2018 ..

Masa tu memang tak buat skin analisis lagi. Tapi tahu la yang kulit berminyak kat T Zone,whitehead toksah kata. Boleh cabut2 pakai pengepit uban ja. πŸ˜‚ Ada juga rasa macam kedutan hujung mata. Tapi abaikan ja.

23/03/2018

Dapat free skin analisis kat Skin Valet. Resultnya .. Alahai luluh hati.😣 Kulit berminyak kat T zone,whitehead banyak. Wrinkles keliling mata. Padahal nampak hujung mata ja. Pori terbuka besar dan banyak. Jeragat dah start timbul. Ada bekas2 jerawat besar akibat suka picit jerawat. Masa ni ziela terus konsisten youth. Pakai night cream,Radiance c&E.

Setelah 43 hari konsisten Youth Skincare,Ziela buat skin analisis di Youth Party Kangar. Mesin dia serupa mesin di kat Skin Valet. Masa ni kulit kering pulak dah. πŸ˜‚ Ni mesti pasai malas pakai spf50. Tapiiiiiii ... Pori dah normal,wrinkles takda. Tahap kolagen dalam kulit normal. Jeragat masih so so .. skin tone ja tak sekata lagi. Pakar nutritionist cakap bila waktu siang memang kena pakai spf50 walaupun tak keluar rumah dan berada di dalam rumah .Sebabnya sinaran matahari mampu menembusi hingga ke dalam rumah.

Kalau ikut kajian saintis Shaklee,result yang terbaik adalah 3 bulan pemakaian youth dan konsisten radiant5. Tak sabar nak tunggu 2 bulan lagi. Semoga kulit muda sedekad lagi 😍

Youth memang diciptakan untuk wanita yang ingin kulit sihat,cantik dan berseri. Youth juga terbukti secara klinikal,diuji selama 8 tahun dan diuji ke atas 100 orang wanita pelbagai peringkat umur untuk memastikan keberkesanannya.

Cubalah Youth hari ni dan rasai keberkesannya sendiri.

Bulan ni ada promosi skincare Youth
untuk anda rebut peluang berjimat sehingga 30%


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

13.7.18

Review Starter Set & Fullset Youth Skincare Keluaran Shaklee

Alhamdulillah, sudah 4 bulan saya menggunakan skincare keluaran Shaklee iaitu Youth. Paling ketara adalah muka kurang berminyak dan kulit lebih cerah berseri.

Perjalanan skincare Youth saya bermula apabila saya membeli starter set Youth pada 6 Mac 2018. Sebelum kehadiran skincare Youth, saya ada masalah parut jerawat yang kronik serta muka menipis. Ni adalah kesan akibat penggunaan kosmetik yang mengandungi bahan kimia terlarang. Hampir setahun saya biarkan muka saya bebas sebarang skincare. Kang nanti beli skincare lain, muka saya makin teruk. Sehinggalah suami mula menegur. Kenapa dengan muka saya. Kenapa tak pakai produk untuk hilangkan masalah muka.

Malu memang malu. Tapi saya kuatkan diri dengan mengatakan saya akan guna skincare Youth tak lama je lagi. Sabar jap dulu, hehe. Akhirnya apabila skincare Youth dilancarkan di Business Leader Conference, lagilah saya kuatkan semangat. Ok sebulan je lagi untuk saya beli skincare Youth. Yeay!


Bermula dengan starter set skincare Youth, saya hanya guna Luminous Gel Oil Cleanser, Perfecting Skin Toner, Age Defence Moisturizer SPF50 dan Advanced Renewal Night Cream Light sahaja. Maka bermula lah rejim skincare semulajadi saya. Sepanjang saya guna starter set, jerawat batu makin keluar. Malah jerawat nasi makin galak ada. Haha

Ini semua adalah kerana kesan detox yang ada pada skincare Youth Shaklee. Contohnya, krim malam tu. Ada kandungan agen detox. Jadi bila kita tidur, dia berfungsi la detox nya. Jadi jangan risau pada segala healing crisis yang ada.



Selepas 3 bulan menggunakan Starter Set Skincare Youth, baru lah saya membeli Activating Serum dan Radiance C + E kapsul. Alhamdulillah apabila saya mula menggunakan serum dan kapsul Radiance C+E tu, hasilnya lagi menakjubkan. Kulit saya makin berseri, jerawat mudah hilang.

Nak tengok testimoni yang lain? Klik di SINI

Bulan ni pun ada promosi Skincare Youth. 
Harga memang gempak la jimat. 
Saya sedia membantu anda untuk kurangkan nilai RM pada produk skincare Youth dengan diskaun hampir 30% pun ada.


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

9.7.18

Promosi Shaklee Julai 2018 | Collagen Powder, Skincare Youth


Assalamualaikum. Untuk promosi Shaklee bulan Julai 2018 kali ni, antara promosi yang ada ialah Collagen Powder, skincare Youth, clearance sale Set Baby Shaklee, program pendaftaran keahlian percuma e-voucher dan purchase with purcase untuk pillbox exclusive Shaklee.

1. Collagen Powder


Dengan belian 6 kotak Collagen Powder, automatik akan dapat :

πŸ‚ PERCUMA sekotak Collagen Powder (total 7 kotak)
πŸ‚ keahlian PERCUMA (asal RM65)
πŸ‚ postage PERCUMA (RM10 seluruh Malaysia)
πŸ‚ cashback RM140+ (terus masuk akaun bank pada 14hb bulan hadapan)
πŸ‚ harga ahli yang jimat lebih 15%

Ada juga promosi Beli 2 Diskaun 5%.

2. Skincare Youth


Dengan belian kedua-dua set yang ditawarkan, automatik akan dapat :

πŸ‚ GIFT 🎁 Limited Edition Blue Shimmer Nag bernilai RM31.25
πŸ‚ PERCUMA AHLI
πŸ‚ PERCUMA POS
πŸ‚ BONUS TUNAI
πŸ‚ RM30 e-Voucher

3. Pillbox exclusive


Belian apa saja produk Shaklee bernilai minima 100uv dalam satu resit, layak dapatkan pillbox ini dengan harga RM8 sahaja (harga asal RM19.80).

4. Pendaftaran membership Shaklee


Untuk yang belum jadi ahli Shaklee, kalau anda join member bulan ni dan buat belian 100 – 199uv dalam satu resit, anda akan dapat e-voucher sebanyak RM30 yang boleh digunakan untuk next purchase.

Sign Up sebagai ahli dalam bulan Julai 2018 sahaja
Beli 100 – 199 uv produk Shaklee dan dapatkan e-voucher RM30
Gunakan e-voucher ini untuk pembelian seterusnya dalam masa 3 bulan (voucher RM10 untuk setiap RM100)

☘ JOIN AHLI SHAKLEE
✅ Daftar ahli RM80 atau PERCUMA jika belian anggaran RM700 (200uv) ke atas dalam 1 resit
✅ Layak dapat E-VOUCHER Shaklee bernilai RM30 jika semasa pendaftaran belian anggaran RM320 (100uv)


Best ke membership Shaklee?
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

20.6.18

7 tips mudah penjagaan kulit muka setiap lelaki perlu tahu


Lelaki masa kini sangat mengambil berat mengenai penjagaan kulit muka. Regim ini sekarang adalah tabiat sihat yang semua lelaki wajib lakukan setiap hari.

Basuh muka.
Ia mudah dan berkesan. Selepas bangun dan sebelum tidur, basuh muka dengan air sejuk dan pembersih wajah seperti YOUTH® Luminous Gel Oil Cleanser. Pencuci muka yang baik dapat membantu menghilangkan kotoran, minyak yang berlebihan, dan sel-sel kulit mati yang membuat wajah kelihatan kusam. Dan jika ingin kulit muka yang bersih, cuci dengan skrub sekali seminggu sekali yang akan membantu merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baru.

Gunakan pelembap.
Selepas mencuci muka, gunakan pelembap. Sapu pelembap sementara kulit sedikit basah akan membantu mengekalkan kelembapan. Jika kulit berminyak atau terdedah kepada jerawat, cari pelembap berasaskan air.

Jangan lupa perlindungan matahari.
Sinaran matahari bertanggungjawab menyebabkan penuaan yang ketara. Selain itu ianya juga boleh merosakkan kulit muka walaupun pada hari yang mendung. Idea yang terbaik adalah memakai pelindung matahari setiap hari seperti pelembap yang mempunyai penarafan SPF iaitu YOUTH® Age Defense Mineral Moisturizer.

Lindungi kulit semasa bercukur.
Apabila mencukur terlalu keras pada kulit, hasilnya akan ada benjolan dan luka. Membasuh muka sebelum bercukur akan melembutkan folikel rambut dan ini memudahkan bercukur. Gunakan krim pencukur pelembap dan mencukur ke arah pertumbuhan rambut untuk tidak meregangkan kulit.

Kekal terhidrasi.
Salah satu sebab mengapa tubuh memerlukan air adalah untuk menjaga kulit kekal terhidrasi. Minum air sepanjang hari adalah baik untuk kesihatan dan penampilan kulit muka. Sekiranya kulit kering, akan kelihatan kusam.

Makan buah dan sayuran.
Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sumber nutrisi dan penting untuk kesihatan kulit. Ianya membekalkan antioksidan untuk membantu melawan radikal bebas yang memainkan peranan dalam keradangan, kerosakan matahari, dan penuaan kulit yang lebih cepat.

Tidur secukupnya.
Tidur menawarkan banyak manfaat kesihatan seperti membolehkan sel-sel kulit melakukan pembaikan selepas seharian. 7 hingga 8 jam tidur secara berkala adalah digalakkan.

Saya tahu anda tertanya-tanya dalam hati – betul ke ada produk penjagaan kulit muka yang sesuai untuk masalah kulit muka lelaki?

Jangan terkejut kalau saya katakan ya ada! Ianya adalah Youth Skincare


100% semulajadi, dijamin berkesan, 100 % daripada bahan daripada tumbuhan, Hipoallergenik,Non-Comodogenic ( tidak menyebabkan liang pori tersumbat), Gluten Free, bebas paraben, kaya dengan anti-aging. DIBUKTIKAN SECARA KLINIKAL- keputusan Klinikal Tanpa Kompromi!

Kesan pengambilan Youth Skincare:
100% kulit LEBIH MUDA dengan penambahanbaikan dalam masa 7 hari sahaja dan penggunaan berterusan
2/3 telah mengubah usia kulit menjadi sedekad lebih muda.

Lihat TESTIMONI penggunaan Youth Skincare oleh LELAKI


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

16.6.18

Multivitamin Vitalea dan Vita-C Plus Bantu Masalah HB Rendah


Bila mengandung je mesti orang akan kaitkan dengan masalah hb rendah kan? Masa aina mengandungkan anak pertama dulu, aina juga tidak terlepas dengan masalah hb rendah. Obimin tak pernah miss. Iron tablet yang KK bagi pun ambil juga. Tapi hb tetap 10 ke bawah. Sampai banyak kali kena marah dengan nurse.

Bila mengandung kali kedua, aina dah mula mengamal supplement set hamil Shaklee. Alhamdulillah setakat sehingga kandungan 5 bulan, hb aina masih di paras normal. Tetapi di usia kandungan 6 bulan hb aina mula drop jadi 10.8. Nurse mula suruh up kan dose iron tablet sehingga 4 biji sehari.

Jadi aina balik rumah dan kaji semula kenapa hb aina boleh turun. Kerana Vitalea sepatutnya dapat membantu naikkan hb. Bila dikaji, aina buat kesimpulan memang salah diri sendiri. Kadang-kadang terlupa nak ambil vitamin. Tak pantang cafein (antara punca hb aina turun). Dan cara aina ambil Vitalea tu sendiri pun salah.

So aina buat research sendiri macam mana cara betul nak consume vitamin Shaklee supaya badan boleh serap sepenuhnya dan sekaligus naikkan hb. Selepas aina tukar cara pengambilan Vitalea dan vitamin C, kurangkan pengambilan cafein, alhamdulillah dalam masa 11 hari je hb aina naik mendadak.

Sampai nurse pun tanya makan vitamin ape dan macam mana cara aina ambil sehingga hb naik mendadak. Rasa lega sangat bila tengok result hb sendiri.

Bukan itu sahaja antara kesan lain bila aina mengamalkan set hamil Shaklee, kaki aina tak pernah cramp malam-malam. Berbanding dengan mengandung kali pertama dulu, hampir tiap-tiap malam kejutkan suami kerana kaki cramp.

Kemudian masalah sembelit pun tiada. Kalau dulu bercinta nak pergi toilet, sekarang setiap pagi, sudah menjadi rutin wajib pergi ke toilet.

Dan paling best, masa mengandung kali pertama dulu, setiap bulan berat akan naik dengan banyak sehingga menyebabkan rasa sakit pada tapak kaki. Tapi alhamdulillah mengandung kali ini, kenaikan berat badan sangat terkawal setiap bulan.

Alhamdulillah, bila konsisten dengan set hamil shaklee, tempoh mengandung rasa sangat mudah dan bertenaga. InsyaAllah lepas bersalin akan sambung dengan set pantang Shaklee pula. Terima kasih Allah kerana temukan aina dengan Shaklee.


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

14.6.18

Kulit Kusam, Jerawat, Jeragat Dah Tak Sudi Singgah Di Wajah


Saya Rizatulrishah bt. Mohd Shaharuddin seorang isteri berumur 44 tahun merupakan seorang ibu kepada 3 anak perempuan comel yang berbagai peringkat usia dari umur 13thn, 3thn dan 1thn 7 bulan. Kehadiran permata hati ini memerlukan saya memiliki kecergasan dari segi mental dan fizikal yang sihat untuk menjadi ibu atau ummi yang hebat untuk mereka serta mengimbangi kehidupan seharian mereka yang sentiasa cergas serta masih menyusukan anak ketiga.

Jika saya lemah, cepat letih, tidak bertenaga bagaimana saya perlu menjaga mereka di samping kerjaya hakiki saya yang juga memerlukan komitmen yang tinggi. Dari situlah saya belajar tentang produk Shaklee yang dapat membantu saya dalam mendapatkan keperluan nutrient serta menjadikan penampilan saya yang lebih sihat selepas saya dikurniakan lagi dua orang anak kecil yang comel dan bijak.

Anak sulung juga sangat menyokong kerana melihat Ummi yang nampak dah macam makcik makcik bawang....hahahaha....serabai, mula gemuk dan kusam. “Ok...Ummi have to do something.”....AND now...” I made it girls”

YOUTH Skincare...yes!!!! Memang fall in love lah kata orang. Saya memang mencari-cari produk yang selamat dan bebas dari bahan-bahan kimia yang berbahaya. Saya sangat berhati-hati dalam memilih produk skincare kerana kulit saya jenis yang sensitive dan dalam masa yang sama masih menyusu.

Pernah di zaman remaja masa belajar saya terjebak dengan produk yang akhirnya membuatkan kulit saya asyik naik jerawat dan berminyak. Nyesal tau masa tu. Dengan YOUTH Skincare kulit kusam, jerawat saya dapat dipulihkan. Parut jerawat pon dan pulih. Jeragat yang dah mula melambai-lambai nak menghiasi kulit pun dah tiada.

Bila dan masuk usia 44 tahun dah tentu garis-garis penuaan atau wrinkle dah mula wujud kan....Alhamdulillah dengan Youth keadaan ini dapat diatasi. Saya dapat lihat perbezaan dengan ketara. Memang tidak salah saya memilih YOUTH tambahan saya pula jenis spesies yang tidak suka bermekap tebal untuk menutup cela. Kini dah 1 bulan lebih saya menggunakan YOUTH. Jika ada yang tercari-cari set skincare bagi saya YOUTH lah jawapannya.

Well...apa yang boleh saya katakan keperluan vitamin atau supplement itu perlu untuk menampung kekurangan nutrient yang kita dapat dari makanan. Dapatkan panduan yang betul dan Shaklee adalah pilihan saya.

Alhamdulillah saya dah berjaya turunkan berat 3.5kg, kulit yang lebih sihat, kulit wajah yang berseri, tidak lagi kusam, kasar dan naik jerawat lagi, minda cergas dan bertenaga.

Saya juga belajar gaya hidup yang lebih sihat serta berpengetahuan tentang kesihatan. Terima kasih Allah atas segala-galanya. Terima kasih Shaklee kerana jadi ‘teman nutrient’ saya


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

13.6.18

Ostematrix dan Alfalfa Complex Bantu Hilangkan Sembelit


Masalah buang air besar dan sembelit boleh menyebabkan ia menganggu kerja harian dan aktiviti kita
setiap hari. Kulit mudah kusam akibat toksin didalam badan tidak dapat dibuang dengan sempurna.

Malah berat badan juga akan makin naik tanpa ada sebarang perubahan walaupun sedang berdiet.
Sembelit dan masalah penghadaman boleh menyebabkan usus kita menjadi tidak sihat dan ia boleh
menyebabkan buasir terjadi akibat dari terlalu kerap meneran dan menahan dari membuang air besar.

Jika terus dibiarkan masalah ini, ia boleh mengakibatkan badan kita tidak sihat dan kulit wajah kita pun kusam, tua dari usia sebenar kita dan kita boleh mengidap KANSER USUS.

Alhamdulillah itulah yang saya alami sebelum kenal set vitamin Shaklee ini. Pada mulanya saya
mengambil set menyusu asas yang terdiri dari Alfalfa Complex, Lecithin dan Ostematrix. Alhamdulillah susu badan kembali meriah time tu dan yang paling menggembirakan saya ialah masalah sukar buang air besar dan kerap sembelit saya telah dapat diatasi.

Kalau ingatkan dahulu 2 kali seminggu atau 3 atau 4 hari sekali adalah rutin biasa saya dapat membuang. Dan dah tentulah ia sangat menyakitkan.

Pada mulanya saya menyangkakan adalah perkara biasa sebab badan saya baru kenal vitamin ni, mungkin tindak balas dari vitamin saja yang menyebabkan ia memudahkan pelawasan. Tapi sangkaan saya meleset. Masalah sukar buang besar dan sembelit saya terus hilang malah saya kini konsisten dapat membuang air besar 1 atau 2 kali sehari. Alhamdulillah. Barulah saya tahu Ostematrix lah yang banyak membantu masalah saya ini.

Ostematrix Shaklee ini ialah supplement kalsium yang lengkap dengan pelbagai zat yang diperlukan oleh tubuh kita. Ia mengandungi mineral magnesium,fosforus,vitamin D, zink , kuprum, manganes dan boron.

Jadi terbukti Ostematix Shaklee bukan sekadar kalsium biasa.. Dan baru saya tahu jika ingin memilih pil kalsium pastikan pil kalsium yang kita pilih ada vitamin D agar ia membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang dan tubuh kita dengan baik.

Alhamdulillah setelah konsisten mengambil set vitamin ini, apa yang menggembirakan hati saya selain masalah buang air besar dan sembelit dapat diatasi, berat badan saya juga kembali turun dan bmi saya kini stabil.

Kulit saya kini juga tidak kusam lagi malah sakit lutut yang saya alami kecederaan dizaman sekolah dulu kini tidak sakit lagi... Alhamdulillah.

Semoga dengan perkongsian saya ini, dapat membantu ibu-ibu dan mereka diluar sana yang mengalami masalah seperti saya dapat mengatasinya dengan mencuba set vitamin Shaklee ini. Alhamdulillah.

Dengan mengamalkan vitamin dengan konsisten, saya kini lebih sihat ,cergas dan gembira menjalani kehidupan harian saya.

Terima kasih Shaklee..


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

12.6.18

Ketahui Punca dan 7 Tips Hilangkan Lebam Bawah Mata (Eyebag)


Lebam Bawah Mata. Adakah anda mengalami masalah lebam bawah mata?

5 punca terjadinya lebam bawah mata.

1. Faktor Keturunan
Bentuk lebam bawah mata bagi setiap individu bergantung kepada faktor keturunan. Jika faktor keturunan kebiasannya ahli keluarga atau saudara terdekat juga boleh mengalaminya.

2. Faktor Alergi
Kemungkinan jika anda mempunyai alahan kepada mata dan mengosok-gosok mata sehingga lebam juga boleh menjadi punca kepada lebam bawah mata.

3. Faktor Keletihan
Kebanyakkan lebam bawah mata adalah kerana faktor keletihan. Faktor ini terjadi akibat kekurangan tidur, mungkin kerana sibuk dengan kerja yang banyak.

4. Faktor Usia
Kulit akan kehilangan kolagen dan wajah mulai berkedut di makan usia. Oleh itu, penting untuk anda mengamalkan penjagaan wajah agar kekal awet muda sentiasa.

Baca juga : 8 panduan pemilihan produk kolagen

5. Faktor Kekurangan Zat Besi
Kulit wajah akan menjadi lebih pucat kerana kekurangan zat besi. Ini menyebabkan pembuluh-pembuluh darah di bawah mata lebih jelas kelihatan.

Atasi Masalah Lebam Bawah Mata Dengan Petua Berikut:

  • Campurkan perahan jus lemon dengan sedikit air suam. Sapukan ke bahagian bawah mata 2 kali sehari. Lakukan setiap hari.
  • Basuh uncang teh yang telah digunakan dan simpan ke dalam peti sejuk selama 10-15 minit. Letakkan uncang teh yang sejuk di atas mata. Biarkan selama 15-30 minit. Lakukan sebelum dan selepas tidur.
  • Kupas serta bersihkan dan potong kentang nipis-nipis. Lekapkan pada mata. Biarkan selama 20 minit. Lakukan sebelum dan selepas tidur.
  • Sapu air sejuk dari peti ais di bahagian bawah kelopak mata setiap pagi selepas bangun dari tidur.
  • Bancuh sebiji kuning telur dengan sedikit madu dan perahan lemon. Sapukan adunan tersebut pada sekeliling mata terutama pada bahagian bawah mata. Lakukan sebelum tidur dan bilas dengan air bersih keesokan paginya.
  • Sapukan minyak sapi pada sekeliling mata terutama pada bahagian bawah mata. Biarkan selama 15 minit dan kemudian cuci muka hingga bersih. Amalkan selalu sebelum tidur.
Suplemen Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 MINGGU,keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh:

90% -meningkatkan kelembapan kulit
75% -mengurangkan kedutan dan kekeringan
71% - meningkatkan dalam penampilan keseluruhan
69% - meningkatkan kelembutan dan kelicinan
60% - meningkatkan pemakaian kekal mekap
55% - meningkatkan keanjalan,keegangan dan elastisiti
54% - meningkatkan ketebalan rambut
50% - meningkatkan keserian,tona dan warna kulit
18% - mengurangkan garis-garis halus dan kedut-kedutan

Yang istimewa lagi Shaklee Collagen Powder ni dapat turut menyokong kesihatan sendi dan kuatkan tulang disamping kekalkan otot mata supaya lembut.

Jom lihat TESTIMONI

Jom hilangkan lebam bawah mata. 
Ada promosi Collagen Powder sepanjang bulan Jun ini.
Hubungi kami


Nak lagi EXCLUSIVE dan TEBALKAN POKET ANDA, daftar ahli Shaklee dulu secara online
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading